شبکه خبری معروف آمریکا در گزارشی با اشاره به آغاز مجموعه نمایشگاههای جهانی "اکسپوی میلان"، غرفه ایران را یکی از جذابترینها از لحاظ طراحی و جذب مخاطب معرفی کرد.
به گزارش ایسنا، اکسپو میلان 2015 با موضوع «تغذیه جهانی: انرژی زندگی» که امیدوار است در طول شش ماه برگزاری میزبان 20 میلیون بازدیدکننده از سراسر جهان باشد، شاهد جشنوارهای از طرحهای فوقالعاده معماری است که جذابیت دو چندانی به این رویداد بخشیده است.
در این رویداد شش ماهه، 145 کشور جهان این فرصت را دارند تا به معرفی محصولات و فرهنگ غذایی منحصر به فرد خود در غرفههایی بپردازند که خود مسئولیت ساخت آن را بر اساس طرح و ایدهشان بر عهده داشتهاند.
در زیر نگاهی میاندازیم به جذابترین غرفههای اکسپو 2015 از نگاه CNN که توانسته توجهات را به خود جلب کنند.
1) غرفه ایتالیا به عنوان میزبان اکسپو 2015 برگرفته از طرح بیمارستان کودکان است که سمبل مراقبت از پروژه و استعدادهایی است که برای رشد به توجه نیاز دارند. این غرفه مشابه یک جنگل شهری و با استفاده از سیمان فوتوکالیستی ساخته شده که با جذب نور خورشید، آلودگی موجود در هوا را گرفته و تبدیل به نمک میکند.
2) غرفه فرانسه که غالبا از چوب چندلایه ساخته شده، نشان دهنده روشهای گوناگون تولید و توزیع غذاست و به گونهای مشابه با بازارهای سرپوشیده فرانسه و مطابق با فرهنگ غذایی این کشور طراحی شده است.
3) غرفه آلمان که یادآور چشماندازهای سرسبز این کشور است دو مسیر مجاز را در پیش روی بازدید کنندگان قرار میدهد که اولی شبیه به یک پارک عمومی و دیگری معرف منابع گوناگون تغذیه است.
4) فضای داخلی و خارجی غرفه اسپانیا با هم درآمیخته است که شامل ایوانی از درختان پرتقال است. همچنین در این غرفه به تنوع محیطی کشور اسپانیا و همچنین مزایای رژیم غذایی مدیترانهای تاکید شده است.
5) غرفه اتریش جنگلی کوچک است که در هر ساعت 6.25 کیلوگرم اکسیژن تولید میکند. غرفه این کشور اروپایی به نقش هوا به عنوان عنصری اساسی در زندگی انسان و تولید غذا و همچنین به عنوان شاخص توازن بیولوژیکی توجه میکند.
6) در فضای غرفه کشور بلژیک بازدیدکنندگان با محصولات غذایی معروف این کشور یعنی شکلات و سیبزمینی سرخکرده پذیرایی میشوند و در عین حال به موضوع دوامپذیری به عنوان مضمون اصلی تاکید میشود.
7) غرفه کشور چین که از معماری منحصر به فردی برخوردار است، به راههای سنتی تولید غدا و برجسته ساختن اهمیت کشاورزی میپردازد. این اولینبار است که چین به طور اختصاصی اقدام به ساخت غرفه خود در اکسپو کرده است.
8) چوبهای بسیار انعطاف پذیر طرح اصلی غرفه کشور آذربایجان را شکل میدهند که به ایجاد تنوع در داخل غرفه کمک میکند که نشان دهنده جنبههای متنوع فرهنگی در این کشور است. فضای غرفه به منظور راهنمایی بازدیدکنندگان برای آشنایی با محصولات غذایی سالم و ارگانیک این کشور طراحی شده است.
9) اکسپو میلان 2015 فرصت فوقالعادهای برای کشور قزاقستان به عنوان نهمین کشور بزرگ دنیا فراهم کرده تا بتواند به ارائه تاریخ کشف نشده و ویژگیهای منحصر به فرد خود بپردازد. همچنین بازدیدکنندگان در غرفه آذربایجان با اصلیترین محصولات این کشور چون شیر، گوشت اسب و سیب آشنا خواهند شد.
10) غرفه ژاپن که یکی از برترین کشورهای جهان از لحاظ تغذیه سالم است، توجه قابل ملاحظهای به ماهی و سبزیجات دارد. طرح اصلی غرفه نیز الهام گرفته از خانههای سنتی کیوتو است.
11) طرح اصلی غرفه مجارستان برگرفته از انبار غله و سیلو است که بر اساس اصول کشاورزی ارگانیک ساخته شده است. مصالح استفاده شده در این غرفه کاملا تجدیدپذیر هستند، در حالی که این غرفه عمدتا به عدم استفاده از موجودات با اصلاح نژادی تاکید دارد.
12) غرفه ویتنام از گل نیلوفر به عنوان منبع الهام طراحی استفاده کرده است. توانایی این گیاه در تصفیه آب مورد استفادهاش نقطه آغاز سفر با موضوع تغذیه و زندگی است، در حالیکه این غرفه نیم نگاهی نیز به موضوعات آلودگی، ماهیگیری بیش از حد و زبالهها نیز دارد.
13) طرح غرفه کشور کرهجنوبی برگرفته از کوزههای سنتی این کشور شبیه به قرص ماه است و تاکید اصلی غرفه موضوع بسیار سادهای است: "شما همانی هستید که آن را میخورید". همچنین غذایی ارگانیک براساس مفاهیمی چون هماهنگی، سلامت و شفابخشی نیز در این غرفه ارائه میشود.
14) غرفه کشور امارات نیز با دیوارههای 12 متر موجدار طراحی شده است که یادآور شنزارها و سکونتگاههای تاریخی این کشور است. چالشهای پیشروی تغذیه زمین در بستر تغییرات آب و هوایی تاکید اصلی فضای نمایشگاهی غرفه امارات را تشکیل میدهد.
15) غرفه کویت دیگر کشور عربی نیز از نمای بیرونی شبیه صحراست، اما داخل غرفه نمایشگرهای چرخان تصاویری از مناظر طبیعی این کشور ارائه میدهند. موضوع اصلی غرفه کویت حول محور آب است، منبع ارزشمندی که این کشور حاشیه خلیج فارس از طریق کارخانههای نمکزدایی بدست میآورد که جدیدترین این کارخانهها روزانه 1.85 میلیارد لیتر آب شیرین تولید میکند.
16) چهار دانه، که هرکدام نشان دهنده تنوع و پویاپی مالزی است که با استفاده از مصالح نوآورانهای چون الوارهای چندلایه ساخته شده و نشاندهنده آن است که این کشور در حال بازسازی فرایند کشاورزیاش است.
17) غرفه ایران در اکسپو 2015 با توجه به موضوع "تغذیه جهانی: انرژی برای حیات" و همچنین این اعتقاد که بشر میهمان خداوند بر روی زمین است، در محیطی به مساحت 1950 متر و بصورت یک سفره طراحی شده است. فضای نمایشگاهی درون غرفه ایران بر اساس مضامینی چون "عدالت"، "نیکوکاری"، "قناعت" و "شکرگزاری" طراحی شده است.
18) نمای چوبی و بام سبز به همراه راهحلهای مهندسی منحصر به فرد و همچنین کف نیمه شفاف، غرفه کشور روسیه در اکسپو میلان 2015 را شکل داده است. فضای حاکم بر غرفه روسیه دارای باغهای معلقی است که یادآور شهر کهن و تاریخی بابل است.
19) کلاهی سنتی که برنجکاران در کشور تایلند از آن استفاده میکنند، طرح اصلی غرفه این کشور را شکل داده است؛ گویی بازدیدکنندگان در حال قدم زدن در یک بازار محلی غذا در این غرفه هستند که حاکی از استعداد بیرقیب این کشور در زمینه غذاهای خیابانی است.
20) بام بزرگ چوبی که توسط ستونهای بتونی نگهداشته شدهاند، افق روشنی را در غرفه کشور شیلی ایجاد کردهاند؛ طرحی که در معماری این کشور بسیار رایج است. تنوع شگفتانگیز اکوسیستمها در شیلی موضوع اصلی فضای غرفهای این کشور در اکسپو میلان است.
21) بلوکهای تودرتو در سه طبقه غرفه کشور استونی را در این نمایشگاه جهانی شکل دادهاند که به ارائه بهترین محصولات غذایی از غذاهای محلی و نوشیدنیهای گوناگون میپردازند.
22) غرفه کشور اندونزی که شبیه به یک آمفی تئاتر طراحی شده، از جدیدترین تکنولوژیها استفاده کرده تا به بازدیدکنندگان تجربه حضور در بزرگترین مجمعالجزایر جهان را بدهد.
23) طرح اصلی غرفه انگلستان که کاملا از استیل ساخته شده، براساس شکل کندوی زنبور عسل و به رنگ طلایی طراحی شده است.
24) طرح غرفه آمریکا برگرفته از انبارهای سنتی غلات در این کشور است که دارای مزرعهای بزرگ و عمودی است که هر روز درو خواهد شد. در غرفه آمریکا نوآوری و سنت درهم آمیخته شده که تصویر جدیدی از غذاهای آمریکایی و در عین حال نقش عمده این کشور در تولید منابع غذایی در جهان ارائه دهد.
نوشته غرفه ایران را یکی از جذابترینها از لحاظ طراحی و جذب مخاطب اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.