معمولا اشیاء و اجسام کلاسيک در سراسر دنیا طرفداران بسياری دارند حتی هواپيماها نيز از اين قائده مستثنا نيستند و مدلهای قديمی هواپيماها در جهان هنوز پرطرفدارند.
يکی از پرطرفدارترين هواپيماهای قديمی در دنيا، بويينگ 707 است. بويينگ 707 يک هواپيمای باريک پيکر بود که در سال 1958 اولين پرواز خود را انجام داد و به همين علت از آن به عنوان اولين جت مسافربری ياد میشود که نسل هواپيماها بعد از آن متحول شده است.
بويينگ 707
اين هواپيما به چهار موتور توربو جت مجهز است و میتواند در حدود 180 مسافر را جابجا کند. بويينگ 707 به علت بالا بودن آلودگی صوتی و زيست محيطی در سال 1985 برای هميشه از رده خارج شد و تنها برخی نمونههای آن هم با تغيير در موتورها پروازهای تجاری (VIP) و پروازهای باربری را انجام میدهند.
نمای داخلی بويينگ 707
اما دو فروند از اين پرنده تا سال 1392 در يکی از خطوط هواپيمایی کشورمان پرواز میکردند و به عنوان شناخته شده ترين جتهای 707 در سراسر دنيا مشهور بودند و نام خود را به عنوان تنها بويينگهای 707 مسافربری دنيا به ثبت رساندند.
بسياری از علاقهمندان به صنعت هوانوردی از اقصی نقاط جهان برای پرواز با اين پرنده به ايران مسافرت میکردند که در بين نام يکی از برترين عکاسان هوانوردی به نام سام چویی (Sam Chui) به چشم میخورد. اين عکاس مشهور چندين بار برای پرواز با 707 مسافربری ايرانی به کشورمان سفر کرده است.
عکاس مشهور هواپيمایی در جهان Sam Chui
اين عکاس مشهور بارها در سفرهای خود از ايمنی پروازهای خطوط هوايی ايران با توجه به عمر نسبتا بالای ناوگان پروازی اظهار تعجب کرده و اعتراف کرده بود که شرکتهای هواپيمایی در ايران از بهترين خطوط هوایی از نظر امنيت هستند.
اما در پايان به معرفی اين دو پرنده که ديگر پرواز مسافری انجام نمیدهند میپردازيم:
اولين هواپيما يک فروند بويينگ 707 از سری 300 بود. اين پرنده در ژوئن 1976 تحويل ايران شد. در ابتدا سوخت رسان نيروی هوایی بود و با علامت ثبتی EP-SHV به عنوان هواپيمای مسافربری استفاده و در سال 1392 زمينگير شد.
دومين بويينگ 707 نيز از سری 300 بود که در ماه آگوست 1976 به عنوان هواپيمای سوخت رسان تحويل نيروی هوایی شد. اين پرنده با علامت ثبتی EP-SHU به عنوان هواپيمای مسافربری استفاده و در سال 1392 از ناوگان مسافری خارج شد.