Quantcast
Channel: جاذبه های گردشگری –توریست ها
Viewing all 660 articles
Browse latest View live

ابتکار و خلاقیت هم می‌تواند نقش مهمی در رونق صنعت گردشگری یک کشور داشته باشد

$
0
0

جاذبه

اتکا به میراث طبیعی و فرهنگی تنها راه جذب گردشگر نیست‌، گاه ابتکار و خلاقیت هم می‌تواند نقش مهمی در رونق صنعت گردشگری یک کشور داشته باشد.

به گزارش ایسنا، باغ جهنم، موزه نودل و استون‌هنجی از ماشین‌های کلاسیک، نمونه‌هایی از عجیب‌ترین جاذبه‌های گردشگری هستند که هر سال تعداد زیادی از مسافران را برای سفر وسوسه می‌کنند.

خانه سروته / چین

اگر همیشه آرزو داشتید با خیال راحت روی سقف قدم بزنید‌، به شهر باستانی فنگ جینگ در جنوب شانگهای چین بروید و آدرس خانه سروته را بپرسید. وقتی وارد این خانه می‌شوید، مبلمان و وسایل بالای سرتان قرار دارند‌، میز شام چیده شده و حتی تخت خواب کودک هم به شکلی بالای سرتان است که قانون جاذبه به کل زیر سوال برود.

خانه سروته

باغ جهنمی / تایلند

در ورودی این باغ تابلویی با این مضمون نصب شده: «به جهنم خوش آمدید». پس از این استقبال گرم‌، گردشگران‌ با مجسمه‌هایی روبه‌رو می‌شوند که تجسم سرنوشت گناهکاران در دنیای پس از مرگ است. اگر فکر می‌کنید دیدن صحنه به چهارمیخ کشیده شدن و بیرون کشیده شدن دل و روده باعث می‌شود از گناه دوری کنید‌، به باغ «وانگ سائن سوک» تایلند بروید.

بزرگترین دایناسورهای جهان / کالیفرنیا

با وجود تنها دو دایناسور با ابعاد واقعی، کالیفرنیا رقیبی برای پارک ژوراسیک به حساب نمی‌آید، اما جذابیت این مکان در این است که می‌توانید شهر را از چشم دایناسورها تماشا کنید. گردشگران می‌توانند از «آقای رکس» چهار طبقه بالا بروند و از پشت دندان او نمایی از کالیفرنیا را تماشا کنند. «خانم دینی» همراه 150 فوتی و 150 تنی آقای رکس و نمونه‌ای از یک برونتوساروس است. «کلود کی. بل» این دو موجود غول‌آسا را طراحی کرده است.

مرکز کوتوله‌ها / انگلیس

مرکز کوتوله‌ها

علاقه‌مندان به جمع‌آوری مجسمه کوتوله‌ها روی چمن‌های جلوی خانه‌شان، با رفتن به مرکز کوتوله‌های شهر هولسوورتی به آرزویشان می‌رسند. در این مکان بیش از 10 هزار کوتوله و پری در کنار 250 گونه گل وحشی قرار گرفته‌ است. موزه‌ای هم در این پارک به نگهداری و نمایش مجسمه‌های آنتیک می‌پردازد.

موزه نودل / ژاپن

تا به حال فکر کرده‌اید که می‌شود موزه‌ای از خوراکی‌ها دایر کرد؟ در ژاپن موزه‌ای وجود دارد که در آن می‌توان انواع و اقسام نودل یا همان رامن را دید و البته تست کرد. موزه «موموفوکو آندو» جایی است که رامن‌های فوری معرفی و طعم‌های متعدد آن سرو می‌شوند تا بازدیدکنندگان با انواع مختلف آن آشنا شوند.

خرچنگ غول‌پیکر / استرالیا

استرالیا خانه مجسمه‌های عظیم‌الجثه و جالب است. نیمکتی که به اندازه هشت نفر گنجایش دارد و راکت بزرگ تنیسی که برای یادبود «ایوون گوناگونگ کاولی» ساخته شده، از آن جمله‌اند. اما هیچ کدام مثل «لری» خرچنگ غول‌آسا شهرت ندارند.

به گزارش هافینگتون پست،‌ این مجسمه 56 فوتی در سال 1979 به منظور تبلیغ غذاهای دریایی منطقه بنا شد. این خرچنگ‌، رستوران و مغازه‌های اطرافش به یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های گردشگری منطقه تبدیل شده است.

کارهنج

کارهنج / نبراسکا

هیچ کس نمی‌داند چه کسی و چرا «استون‌هنج» را ساخته‌ است، اما ما می‌دانیم «کارهنج» (سازه‌هایی شبیه استون‌هنج که از روی هم قرار گرفتن ماشین‌ها ساخته شده) را چه کسی طراحی و بنا کرده است. «جیم ریندرز» هنرمند به همراه خانواده‌اش این مجموعه را به عنوان یادبودی از پدر فقیدش ساخت. کارهنج شامل 38 ماشین کلاسیک می‌شود که همگی به رنگ خاکستری درآمده‌اند. این اثر هنری در سال 1987 ساخته شد و از آن زمان تاکنون مجموعه‌های دیگری همچون «فصل فورد» که از «چهار فصل» ویوالدی الهام گرفته شده، به آن افزوده شده‌اند.

آناناس عظیم‌الجثه / آفریقای جنوبی

هیچ مکانی برای تماشا کردن صنعت آناناس کیپ شرقی بهتر از طبقه آخر برج 55 فوتی آناناس نیست. گردشگران بعد از تماشای منظره 360 درجه از بالای این ساختمان فایبرگلاس می‌توانند فیلمی را درباره نحوه کاشت و برداشت این محصول را ببینند و یا به طبقه همکف بروند و مربا و ترشی آناناس بخرند.

چاه سنگ‌کننده / انگلیس

پشت این جاذبه گردشگری افسانه‌ای قدیمی نهفته که شاید چندان با واقعیت منطبق نباشد، اما به اقتصاد صنعت گردشگری انگلیس کمک شایانی می‌کند. «مادر شیپتون» جادوگری بود که قدرت پیشگویی اتفاقات را داشت. او آتش‌سوزی بزرگ لندن در سال 1666 را پیش‌بینی کرده بود. در غار مادر شیپتون چشمتان به انواع اجسام سنگی می‌خورد و می‌توانید از چاه سنگ‌کننده دیدن کنید.

برخی افسانه‌ها می‌گویند آب این چاه خاصیت شفابخشی دارد و بعضی دیگر نقل کرده‌اند که دست زدن به این آب شما را به سنگ تبدیل می‌کند. با این که پیشرفت علم، قضیه سنگ شدن را به یک داستان تخیلی بدل کرده‌، بازدید از این چاه هنوز هم برای گردشگران جذابیت دارد. جالب است که برخی از بازدیدکنندگان اشیائی را به امید سنگ شدن به در و دیوار این چاه آویزان می‌کنند.

نوشته ابتکار و خلاقیت هم می‌تواند نقش مهمی در رونق صنعت گردشگری یک کشور داشته باشد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


آفریقا، قاره «سیاه» و خاستگاه دیدنی های بی مانند و بی پایان

$
0
0

africa

نام آفریقا ناخودآگاه واژه‌هایی چون طبیعت بکر، حیات‌وحش و جاذبه‌های شگفت‌آور را به ذهن سرازیر می‌کند. این‌جا قاره‌ی پدیده‌هایی است که شاید نظیرشان در هیچ جای دیگری روی کره خاکی وجود نداشته باشد.

 africa

به گزارش ایسنا، آفریقا، قاره «سیاه» و خاستگاه دیدنی های بی مانند و بی پایان است. انتخاب 10 جاذبه گردشگری از این خاک پرشگفتی کار دشواری است که در این گزارش با برخی از زیباترین نقاط قاره آفریقا آشنا می شویم.

پارک ملی «ماسایی مارا» / کنیا

در طول فصل خشکی، یعنی از جولای تا اکتبر، منظره بکر و وحشی «ماسایی مارا» با هیچ جای دیگر قابل مقایسه نیست. هیچ جای دیگری نمی توانید مهاجرت بیش از یک میلیون گوزن یال دار را فراز بالن تماشا کنید. پارک ملی «ماسایی مارا» را باید یکی از مناطق نادر حیات وحش جهان دانست که هرساله هزاران گردشگر و توریست را به خود جذب می کند. مهاجرت بزرگ سالیانه حیوانات از جمله مناظر دیدنی این منطقه است.

آبشار «ویکتوریا» / زیمباوه

«ویکتوریا» با جوش و خروش مسحور کننده اش مسلما از مهم ترین جاذبه های گردشگری این قاره است. قدرت آبی که فرو می ریزد آن قدر انسان را تحت تأثیر قرار می دهد که فکر می کند وسط یک باران سیل آسا گیر کرده است. آبشار «ویکتوریا» بین زیمباوه و زامبیا در آفریقای جنوبی واقع شده است. این آبشار یک کیلومتر و 700 هزار متر عرض و 108 متر ارتفاع دارد.

در فصل باران زا بیش از 500 میلیون لیتر آب از آن سرازیر می شود. قدرت آب آن قدر زیاد است که قطرات پخش شده از آبشار تا هزار فوت به آسمان می روند و از فاصله 30 مایلی دیده می شوند.

اهرام ثلاثه / مصر

اهرام ثلاثه مصر جیزه که بیرون قاهره قرار دارند، از بزرگترین شاهکارهای معماری تاریخ به حساب می آیند. هرم بزرگ جیزه که آخرین مورد باقی مانده از عجایب هفت گانه جهان است، با قدمتی بیش از 5000 سال جزو قدیمی ترین جاذبه های گردشگری دنیاست. در واقع سه هرم اصلی در این منطقه وجود دارد؛ هرم بزرگ خوفو، هرم خفرع و هرم کوچک منکورع. هر یک از این اهرام مقبره یک پادشاه مصری است. روبروی این هرم ها مجسمه معروف «ابوالهول» دیده می شود که معنای آن در عربی «پدر وحشت» است.

شهر جنه / مالی

جنه یکی از قدیمی ترین شهرهای حومه صحرای آفریقاست که قدمت آن به سال 800 میلادی می رسد. این شهر در جزیره ای واقع در دلتای رودخانه نیگر واقع شده و در گذشته اقامتگاه اصلی تجاری بوده که کالاهایشان را از صحرای آفریقا و جنگل های گینه عبور می دادند.

با گذر سال ها جنه تبدیل به مرکز علوم اسلامی شد و مسجد بزرگی که در میدان اصلی آن ساخته شده، هنوز پابرجاست. جنه تنها چند صد مایل با تیمبکتو فاصله دارد. بازار جنه که هر دوشنبه به راه می افتد، از دیدنی های جذاب آفریقاست. بهترین زمان برای سفر به این شهر فصل بارانی است، چون در این دوران جنه به شکل جزیره درمی آید.

کیپ تاون / آفریقای جنوبی

کیپ تاون پایتخت آفریقای جنوبی مسلما یکی از پررنگ ترین نقاط در سفر به قاره وحشی است. زیبایی طبیعی کیپ تاون آن را به یکی از جذاب ترین شهرهای جهان بدل کرده است. سواحل زیبا و کوه «تیبل» از جمله جاذبه های مهم گردشگری این منطقه هستند. علاوه بر این کیپ تاون به خاطر تنوع فرهنگی و آستانه تحمل بالا در سطح اجتماعی شهرت دارد.

مراکش

مراکش که در کوهپایه کوه های اطلس قرار گرفته، شهری اشرافی، بزرگ، شلوغ، آلوده اما شگفت انگیز است. ممکن است با یک روز گردش در این شهر در معرض عوامل فراوانی قرار بگیرید، اما حتما روزی سرگرم کننده را پشت سر می گذارید. دیدنی های بسیاری در مراکش وجود دارد که دیدن شان حداقل به سه روز وقت نیاز دارد.

بازار مراکش

باغ های «ماژورل» از جمله مهم ترین جاذبه های گردشگری مراکش است که بازدید از آن همچون دیدار از «جم الفنا» که در قلب شهر جا خوش کرده را نمی شود از دست داد. چهار باغ «ماژورل» از زیباترین مکان های گردشگری مراکش محسوب می شوند.

«ماژورل» به دور از هیاهوی شهری و شلوغی، بازدیدکنندگان را به لذت بردن از ظرافت های طبیعی و دست ساز دعوت می کند. طراحی این باغ با آبنماهای مختلف و بیش از 300 گونه گیاهی از جمله کاکتوس های مختلف، مناظر بدیعی را پیش چشم گردشگران قرار می دهد.

کوه گوریل / اوگاندا، رواندا

تنها 700 گوریل کوهی در جهان باقی مانده و دیدن آن ها در حیات وحش فرصتی است که نصیب تعداد اندکی از گردشگران می شود. کوه های «ویرونگا» در منطقه ای آتشفشانی در مرز رواندا، اوگاندا و کنگو وجود دارند که 300 قلاده گوریل در آن زندگی می کنند. زمانی که برای تماشای این حیوانات به گردشگران داده می شود زیاد نیست، اما بی شک به یکی از خاص ترین تجربه هایشان بدل خواهد شد.

دره «اومو» / اتیوپی

قایقرانی در رودخانه سفیدرنگ اومو را که با دنیای رنگارنگ و فرهنگ متفاوت مردم این منطقه ترکیب کنید، مواد لازم جهت سپری کردن یک تعطیلات ناب به دست می آید. این منطقه دورافتاده در جنوب غرب اتیوپی است و دسترسی به آن به ندرت با اتومبیل میسر است. فرهنگ، سنن و عقاید اعضای 50 قبیله ای که در این ناحیه زندگی می کنند به طرز شگفت آوری دست نخورده و منحصربه فرد است. این قبایل تا اواخر قرن نوزدهم شناخته نشده بودند. آن ها با وجود این که در منطقه ای مشترک زندگی می کنند، دارای نژاد و آداب متفاوتی هستند. پیشنهاد می شود تا قبل از منقرض شدن نسل این قبایل شگفت انگیز، به اتیوپی سفر کنید و آن ها را از نزدیک ببینید.

قله کلیمانجارو / تانزانیا

آفریقا به عنوان یک از مقاصد اصلی گردشگران ماجراجو شناخته می شود و چه چیزی می تواند هیجان انگیزتر از صعود به مرتفع ترین قله این قاره باشد. کلیمانجارو با 5896 متر ارتفاع، بلندترین قله آفریقاست و صعود به آن شش روز طول می کشد. نکته جالب در مورد این کوه این است که افرادی با تناسب اندام نسبی و انگیزه کافی، حتی بدون تجهیزات حرفه ای می توانند آن را فتح کنند.

زنگبار / تانزانیا

زنگبار با تاریخ کهن و سواحل باورنکردنی اش یکی از بهترین جاذبه های گردشگری قاره آفریقاست. محل قرارگیری زنگبار در کناره اقیانوس هند آن را به طور طبیعی در طول تاریخ تبدیل به مرکزی تجاری کرده است. در دورانی که زنگبار تحت تسلط عرب ها اداره می شد، منطقه ای کلیدی برای تجارت برده ها بود. «شهر سنگی» که یکی از مهم ترین جاذبه های این جزیره به حساب می آید، بیش از همه ردپای حکومت عرب ها را نمایان می کند. خانه هایی با معماری سنتی و قدیمی، کوچه های تنگ، قصرهایی متعلق به سلاطین و مساجد قدیمی از جمله جاذبه های شهر سنگی هستند که نامش در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

نوشته آفریقا، قاره «سیاه» و خاستگاه دیدنی های بی مانند و بی پایان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

فهرست برترین مقاصد گردشگری دنیا

$
0
0

کاخ «الحمرا»

مجموعه کتاب‌های «سیاره تنها» (Lonely Planet) که در جهان به عنوان مرجع مهمی در حوزه گردشگی به حساب می‌آید، فهرست برترین مقاصد گردشگری دنیا را منتشر کرد.

به گزارش ایسنا، به گزارش بیزنس اینسایدر، هر گردشگری که قصد سفر به کشوری جدید را در سر داشته باشد، می‌داند که کتاب‌های «لونلی پلنت» بهترین مرجع برای کسب اطلاعات در مورد جنبه‌های مختلف هر نقطه از جهان هستند.

در فهرست برترین جاذبه‌های گردشگری جهان از نگاه «لونلی پلنت»، نام معبد «آنگکور» در کلمبیا در صدر خودنمایی می‌کند. در ادامه این 10 جاذبه دیدنی را ضمن توضیحی کوتاه، معرفی می‌کنیم:

مسجد ایاصوفیه

 
مسجد ایاصوفیه

10. مسجد ایاصوفیه / ترکیه

«ایاصوفیه» معروف‌ترین مسجد ترکیه است که در شهر استانبول واقع شده و سالانه حدود سه‌ میلیون گردشگر از آن دیدن می‌کنند. «ایاصوفیه» در اصل، کلیسای مسیحیت شرق بود که در دوره امپراطوری بیزانس در سال ۵۳۲ میلادی به دستور «کنستانتین اول» ساخته شد و سپس در قرن ششم توسط «جاستنیانوس» مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت.

این کلیسا ابتدا کلیسای بزرگ نام گرفت، پس از فتح استانبول، «سلطان محمد دوم» دستور داد کلیسای ایاصوفیه را به مسجد تبدیل کند. بعدها آیاتی از قرآن به خط «مصطفی چلبی» در دیوارها و سقف ایاصوفیه نگاشته شد.

علاوه‌بر این، لوحه‌هایی دور تا دور سقف «ایاصوفیه» نصب شد که در آن نام‌های الله، محمد، ابوبکر، عمر، عثمان، علی، حسن و حسین نوشته شده بود. پس از اعلام حکومت جمهوری در ترکیه و به قدرت رسیدن «آتاتورک»، ایاصوفیه به موزه تبدیل شد و تا امروز به همین شکل باقی ‌مانده ‌است.

این مسجد که از سبک خاص معماری برخوردار است، در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو نیز به ثبت رسیده است. جالب است که معماری بی‌نظیر این بنا را هم معمار «سنان» انجام داده است.

9.کاخ «الحمرا» / اسپانیا

کاخ «الحمرا»

 
کاخ الحمرا

کاخ تاریخی «الحمرا» که سالانه میزبان حدود سه میلیون گردشگر است، یکی از بناهای تاریخی ثبت‌شده‌ اسپانیا در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو و یکی از شاخص‌ترین نمونه‌های هنر شمال آفریقا به شمار می‌رود.

این کاخ که از آن می‌توان به‌ عنوان یکی از شاهکارهای معماری اسلامی نام برد، در دوره‌های مختلف تاریخی در منطقه «گرانادا» بر فراز یک تپه ساخته شد و از بخش‌های مختلفی از جمله کاخ اصلی، قلعه، مسجد، حمام و باغی زیبا تشکیل شده است.

البته با پایان یافتن حکومت مسلمانان بر منطقه‌ی گرانادا در سال ‌1492، صدمه‌های زیادی به الحمرا وارد شده و مرمت آن سال‌ها به طول انجامید.

پیشینه اصل بنای الحمرا به سده ۱۳ بازمی‌گردد، اما در واقع الحمرا مجموعه‌ای از چندین قصر است که هر حاکم، ویژه به خود بنا کرده‌ است. ایده اصلی موجود در چند ساختمان این مجموعه، کوششهایی برای برای بوجود آوردن بهشت بر روی زمین بوده‌ است.

8. آبشار ایگوازو / برزیل

آبشار ایگوازو

 
آبشار ایگوازو

«ایگوازو» از شگفتی‌های طبیعی جهان است که در مرز بین برزیل و آرژانتین قرار دارد. 275 آبشار روی رود «ایگوازو» ایجاد شده‌اند که اکثر آن‌ها حدود 64 متر ارتفاع دارند. مشهورترین آن‌ها «گلوی شیطان» نام دارد که 82 متر ارتفاع، 150 متر عرض و 700 متر طول دارد.

وسعت این مجموعه آبشار چنان حیرت‌برانگیز است که بازدید‌کنندگان در نگاه اول، آبشار «نیاگارا» را در برابر آن بسیار ناچیز می‌شمارند. جریانات آبی که از ارتفاع به سطح دریاچه آبشار برخورد می‌کنند، چنان پراکنده می‌شوند که گویی تمام آب بستر دریاچه به نقاط اطراف پاشیده شده است.

از جمله جاذبه‌های تفریحی که در کنار آبشار قرار دارد، قطار جنگلی و پل‌های پیاده‌روی است که در اطراف آبشار قرار داشته و بازدید‌کنندگان با استفاده از آن‌ها می‌توانند تمام مناطق مشرف بر «ایگوآزو» را مشاهده کنند.

در فصل‌ها‌ی بارندگی، میزان آب این آبشار افزایش می‌یابد و مقدار جریان آب آن 3‌برابر آبشار نیاگارا برآورد شده است.

7. «کلوسیوم» / ایتالیا

کلوسیوم

 
کلوزیوم

«کلوسیوم» در مرکز شهر تاریخی رم یکی از مکان‌های دیدنی و به عنوان نماد تاریخی این شهر شناخته می‌شود. این بنا که یک آمفی تئاتر رومی است، به دستور امپراتور «وسپازیانو» ساخته و در سال 80 بعد میلاد افتتاح شد.

این محل شناخته‌شده زمانی محل جدال حیوانات درنده و برده‌ها بود و گنجایش بیش از 50 هزار تماشاچی را داشت. بنای «کلوسیوم» دارای ارتفاع 5.48 متر و ابعاد 188 در 156 متر است و پس از ساخت فیلم معروف «گلادیاتور» در این مکان تاریخی، سالانه شش میلیون گردشگر از این اثر تاریخی دیدن می‌کنند. این در حالیست که این اثر تاریخی 10 سال پیش سالانه یک میلیون بازدیدکننده داشت.

«کلوسیوم» که در زمان‌های قدیم محلی برای نبرد گلاریاتورها و حیوانات وحشی بوده است همانند استادیوم های ورزشی امروز از حروف لاتین مانند «x l,v,i» غیره برای هر ورودی استفاده می‌کرده است تا افراد راحت‌تر بتوانند محل نشستن خود را پیدا کنند.

6. پارک ملی گرند کَنیون / آمریکا

پارک ملی گرند کَنیون

 
پارک ملی گرند کَنیون

تنگه‌ بزرگی که به نام «گرند کنیون» شناخته می‌شود، در شمال آریزونا واقع شده‌ و از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی برای گردشگرانی است که آمریکا را به عنوان مقصد خود انتخاب می‌کنند.

این دره که طی میلیون‌ها سال در اثر فرسایش حاصل از جریان آب رودخانه کلورادو شکل گرفته‌، بیش از 1.6 کیلومتر عمق و 446 کیلومتر طول دارد. تنگه بزرگ‌، عمیق‌ترین یا بزرگترین دره جهان است و وسعت باورنکردنی آن در کنار مناظر زیبا و بکر قرار گرفته تا جاذبه‌ای بی‌نظیر خلق شود و گردشگران بین‌المللی را به سمت خود بکشاند.

این مکان امروزه با نام «پارک ملی گرند کانیون» شناخته می‌شود و سالانه بیش از ۵ میلیون بازدیدکننده دارد. این دره سالیان درازی زیستگاه بومیان آمریکایی بود که در غارهای آن روزگار سپری می‌کردند. اولین اروپایی که به «گرند کانیون» گام نهاد، «گارسیا لوپز دِگاردناس» بود که در سال ۱۵۴۰ به آنجا رسید.

این پارک بر روی فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌ و در ژانویه 1908، «تئودور روزولت»، رئیس جمهوری وقت آمریکا بیش از 800 هزار هکتار از زمین‌های گراند کنیون را به مجموعه آثار ملی آمریکا اختصاص داد.

5. تاج محل / هند

تاج محل

 
تاج محل

بنای تاریخی «تاج محل» در قرن هفدهم میلادی به‌ دستور یکی از پادشاهان ایلخانی به نام شاه‌جهان برای اثبات علاقه‌اش به همسرش در مدت 22 سال ساخته شد و از قرن هفدهم تاکنون به عنوان نماد عشق در هند شناخته می‌شود.

سالانه حدود 4 میلیون نفر از این مجموعه بازدید می‌کنند و این موج عظیم هجوم گردشگران صدماتی را به سازه آن وارد کرده است. همچنین متخصصان بر این باورند که کاهش سطح آب رودخانه «یامونا» در نزدیکی تاج محل یاعت شده که فونداسیون چوبی این بنا تحت تاثیر قرار بگیرد. این سازه متقارن با استفاده از 20 هزار قطعه‌سنگ مرمر روی سکویی عظیم از مرمر بنا شده است.

نمای تاج‌محل در سال‌های اخیر به‌ دلیل آلودگی‌های محیطی ناشی از فعالیت‌های معادن منطقه‌ گجرات صدمه دیده، رنگ آن از سفید به زرد متمایل و ترک‌هایی نیز در آن ایجاد شده و ذرات ریز روغن نیز در بخش‌هایی از نمای آن وجود داشته باشد.

در این راستا در قالب پروژه سه ماهه‌ای که در سال 2013 اجرایی شد، تاج محل از آلودگی‌های محیطی و همچنین مناطق اطراف آن به ویژه رودخانه «جمنا» پاک‌سازی شد. با این وجود مقامات صنعت گردشگری هند در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای افزایش تعداد بازدیدکنندگان این بنای تاریخی انجام داده‌اند که که از آن جمله می‌توان به توسعه‌ باغ مجموعه، استاندارد کردن هتل‌های منطقه‌ی آگرا، تبلیغ در شبکه‌های تلویزیونی بین‌المللی و تسهیل شرایط صدور ویزا برای گردشگران خارجی اشاره کرد.

تاج‌محل در سال ۱۹۸۳ میلادی در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیده است.

4. دیوار بزرگ چین

دیوار بزرگ چین

 
دیوار چین

دیوار چین با 8850 کیلومتر طول، یکی از عجایب هفت‌گانه جهان شمرده می‌شود و در جهان به لحاظ زمان ساخت طولانی‌ترین و بزرگترین مهندسی تدافعی نظامی دنیای باستان است.

این اثر تاریخی که از آن به عنوان بزرگترین سازه‌ی دست‌ساز بشر نام برده می شود، در سال 1987 در فهرست میراث جهانی سازمان «یونسکو» به ثبت رسید. تاریخ ساخت دیوار چین به قرن پنجم تا هشتم قبل از میلاد بازمی‌گردد. در دوره حکمرانی سلسله‌های بهار و پاییز و کشورهای جنگجو، میان دوک‌ها جنگ برپا شد و کشورها با استفاده از کوه‌های مرزی به ساخت دیوار پرداختند تا سال ۲۲۱ قبل از میلاد، امپراتور «شی هوان» پس از به وحدت رساندن چین، دیوارهای دوک‌ها را به هم متصل کرد که به صورت دیوار بزرگ در مرزهای شمالی بر روی کوه‌ها درآمد.

او می‌خواست با این کار از حملات دشمن به مراتع شمالی جلوگیری کند. در این زمان طول دیوار چین به ۵۰۰۰ کیلومتر می‌رسید. در سلسله خان پس از سلسله چین طول دیوار به ۱۰ هزار کیلومتر رسید. در تاریخ دو هزار ساله چین، حکمرانان دوران مختلف به ساخت دیوار چین پرداختند. تا این که طول دیوار به ۵۰ هزار کیلومتر رسید. این میزان معادل گردش به دور کره زمین است.

دیوار چین امروزه شاهد هجوم سرسام‌آور گردشگران است. بخش‌هایی از این دیوار تبدیل به بوم بزرگی برای نقاشی گرافیتی شده و بنابر اعلام نشریه «بیجینگ تایمز»، 30 درصد از دیوار چین بر اثر فرسایش طبیعی و خسارت وارد شده از سوی انسان‌ها ناپدید شده است.

آمارها نشان می‌دهد حدود 31 هزار بنای تاریخی در کشور چین به طور کامل تخریب یا بخشی از آن‌ها از بین رفته است. دیوار چین تجسم درایت و رنج و زحمت میلیون‌ها چینی در دوره باستان چین است که در سال ۱۹۸۷ میلادی به عنوان سمبل ملیت چین در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

3. ماچوپیچو / پرو

ماچوپیچو

 
ماچوپیچو

«ماچوپیچو» که از آن به عنوان شهر گمشده «اینکا»ها نام برده می‌شود، حدود سال ۱۴۵۰ میلادی در ارتفاعات امپراتوری اینکاها ساخته شد. این دژ در ۵۰ مایلی «کوسکو» پایتخت اینکاها قرار دارد و به همین دلیل هرگز مانند سایر شهرهای اینکاها پیدا و ویران نشده‌ است.

در طول قرن‌ها، جنگل‌های اطراف این مجموعه رشد کرده و آن را پوشانده است و به همین دلیل از نظرها پنهان مانده‌ و تنها عده معدودی از وجود آن اطلاع داشته‌اند.

در بیست‌وچهارم ژوئیه ۱۹۱۱ میلادی، «ماچو پیچو» به وسیله «هیرام بینگام»، تاریخ‌شناس آمریکایی در یک سخنرانی در دانشگاه ییل به دنیای غرب معرفی شد. او به‌وسیله راهنمایی محلی‌هایی که گه‌گاه به سایت مراجعه می‌کردند به آن‌جا هدایت شد.

«ماچو پیچو» به‌ عنوان میراث جهانی یونسکو در سال ۱۹۸۳ میلادی به ثبت رسید و به عنوان یک شاهکار خالص معماری و نشانه‌ای منحصربه‌فرد از تمدن اینکاها اکنون به عنوان یکی از عجایب هفت‌گانه جدید شناخته می‌شود.

در طول سال‌ها، ماچوپیچو یک شهر دژ نظامی، مکانی مذهبی و محل استقرار چند کاخ متعلق امپراطوران اینکاها بوده است. در عین حال، باستان‌شناسان مشهور جهان ماچوپیچو را محلی برای استراحت پادشاه‌های تمدن اینکا دانسته‌اند. نام ماچوپیچو مدتی در فهرست میراث جهانی در خطر سازمان یونسکو قرار گرفت و سپس از این فهرست خارج شد اما فعالیت‌های مرمتی و حفاظتی در این شهر تاریخی همچنان ادامه دارد.

2. دیواره بزرگ مرجانی «بریِر» / استرالیا

دیواره بزرگ مرجانی «بریِر»

 
دیواره مرجانی

«بریر» با وسعتی بیش از 3000 کیلومتر بزرگترین تپه دریایی جهان است. این تنها تپه مرجانی کره‌زمین است که از فضا قابل رویت است. سلسله تپه‌های «بریر» همچنین عنوان بزرگترین ساختار تشکیل شده از موجودات زنده را یدک می‌کشد.

این جاذبه گردشگری کشور استرالیا از میلیون‌ها اورگانیسم کوچک تشکیل شده و میزبان گونه‌های زیبایی از حیات‌وحش است. «بریر ریف» شامل 2900 تپه مرجانی، 900 جزیره و 1500 گونه ماهی است.

لاک‌پشت‌، دلفین‌، نهنگ‌، مار دریایی‌ و ماهی دلقک از جمله حیواناتی هستند که در این اکوسیستم زندگی می‌کنند. بسیاری از مرجان‌های موجود در این منطقه که تعداد گونه‌های آن به 400 می‌رسد، سبزرنگ هستند. به همین دلیل در نگاه اول با گیاهان اشتباه گرفته می‌شوند. اما در واقع آن‌ها جانداران بسیار ریز و رنگینی هستند که در کنار میلیون‌ها جاندار دیگر بر روی یک تپه قرار گرفته‌اند و بدنشان در اسکلت‌های سختی از جنس آهک قرار دارد.

در کنار این تپه‌ها، بزرگ‌ترین پارک دریایی جهان به مساحت 2000 کیلومتر ساخته شده است که وظیفه حفظ و نگهداری از مرجان ها و آبزیان را به عهده دارد.

دیواره بزرگ مرجانی در شرق استرالیا و در اقیانوس آرام، میراث جهانی یونسکو است و به عنوان بزرگترین اکوسیستم مرجانی در دنیا شناخته می‌شود که دارای گونه‌های دریایی بی‌شماری در خود است. اما محققان بر این باورند که این گنجینه طبیعی تا سال 2050 به سبب تغییرات آب و هوایی از بین خواهد رفت.

1.معابد «آنگکور» / کامبوج

معابد «آنگکور»

 
معابد «آنگکور»

شهر «آنکگور» به عنوان پایتخت امپراطوری خمر بین قرن 9 تا 15 پس از میلاد رونق داشت. در سال ۱۴۳۱ میلادی سربازان تایلندی به شهر آنگکور هجوم آوردند و آن را ویران کردند. ویرانه شهر به حال خود رها شد و به تدریج گیاهان و درختان در اطراف شهر روییدند و آن را در خود پنهان ساختند تا این که ۱۵۰ سال پیش دوباره کشف شد.

در سال ۱۸۵۰ میلادی یک مأمور فرانسوی به قصد میان‌بُر هنگام سفر به این منطقه راه خود را از میان جنگل متراکم و گرمسیری کامبوج کوتاه کرد و در کمال حیرت با ویرانه‌های یک شهر باشکوه روبرو شد.

طولی نکشید که باستان‌شناسان برای جستجو و بازسازی این شهر که به شهر معبدها مشهور است از راه رسیدند. این شهر دارای بیش از هزار معبد کوچک و بزرگ بوده که این شهر تاریخی را به عنوان بزرگترین اثر تاریخی مذهبی جهان معرفی کرده است.

بسیاری از این معابد مرمت شده‌اند و این محوطه جهانی یونسکو سالانه پذیرای بیش از یک میلیون علاقه‌مند از سراسر جهان است.

ویرانه‌های شهر باستانی «آنگکور» در حال حاضر در اشغال گردشگرانی است که با گوشی‌های هوشمند خود درصدد یافتن بهترین مکان و موقعیت برای عکسبرداری هستند که بنابر اعلام سازمان گردشگری کامبوج هر ساله 20 درصد به تعداد گردشگران بازدیدکننده از آن اضافه می‌شود.

ترجمه گزارش از: مهری محمدی مقدم

نوشته فهرست برترین مقاصد گردشگری دنیا اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

ارزان‌ترین مقصد برای گردشگری فرهنگی در سراسر جهان

$
0
0

دوبلین

دوبلین

دوبلین، پایتخت جمهوری ایرلند به عنوان ارزان‌ترین مقصد برای گردشگری فرهنگی در سراسر جهان شناخته شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، نشریه «Post Office Travel Money» با بررسی و مقایسه 16 پایتخت اروپایی و همچنین شهر نیویورک آمریکا، در نهایت شهر دوبلین ایرلند را به عنوان ارزان‌ترین مقصد گردشگری با جاذبه‌های فرهنگی معرفی کرد.

در این گزارش هزینه بازدید از شش جاذبه فرهنگی هر شهر شامل موزه‌ها، گالری‌های هنری‌، جاذبه‌های تاریخی و همچنین کنسرت‌های اپرا و موسیقی مقایسه شده است و شهر دوبلین در مقایسه با پایتخت‌های معروفی چون پراگ‌، بوداپست و ورشو ارزان‌ترین مقصد گردشگری فرهنگی انتخاب شد.

بازدید از موزه ملی‌، گالری ملی‌، کتابخانه قدیمی کالج «ترینستی»، نمایشگاه «Book of Kells» و همچنین دو رویداد فرهنگی دیگر در شهر دوبلین در مجموع هزینه‌ای 100 یورویی در برخواهد داشت‌، در حالی که بازدید از مکان‌ها و حضور در رویدادهای فرهنگی مشابه در لندن 397 یورو هزینه دارد که این شهر را به عنوان گران‌ترین شهر اروپایی معرفی کرده است.

گردشگران در پاریس، پایتخت فرانسه نیز برای بازدید از مکان‌هایی مشابه باید 242 یورو پرداخت کنند، در حالی که هزینه‌ها در نیویورک با افزایش قابل ملاحظه‌ای به 680 یورو می‌رسد.

به گزارش «آیریش تایمز»، در یک نظرسنجی توئیتری‌ و جداگانه نیز شهر دوبلین ایرلند‌ به عنوان دوستانه‌ترین جاذبه گردشگری در جهان شناخته شده و بیشترین تحسین‌ها را برای استقبال گرم مردم آن از گردشگران به دست آورده است و پس از شهر "نیس" در فرانسه به عنوان لذت‌بخش‌ترین جاذبه گردشگری در جهان نیز شناخته شده است.

همچنین در این نظرسنجی توئیتری‌، کشور ایرلند پس از اسپانیا‌، انگلیس،‌ ایتالیا و تایلند در مکان پنجم لذت‌بخش‌ترین کشورها برای گردشگران معرفی شده و منطقه گردشگری «کانکون» در مکزیک نیز به عنوان جاذبه‌ای با فوق‌العاده‌ترین چشم‌اندازها از سوی کاربران اینترتی انتخاب شده است.

نوشته ارزان‌ترین مقصد برای گردشگری فرهنگی در سراسر جهان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

این دیوار 2500ساله هنوز سالم است

$
0
0

دیوار گلی مدور

دیوار گلی مدور

اقلیم گرم و خشک کشور ما در شکل‌گیری معماری سنتی و استفاده از مصالحی همچون خشت و گل نقش مهمی داشته است؛ مصالحی بومی و با دسترسی بالا که به دلیل مزایای ویژه آن، مورد توجه نیاکان ما در ادوار گذشته بوده و هم‌اکنون نیز می‌توان آنها را در برخی آثار تاریخی ارزشمند و متمایز مشاهده کرد.

 برخی از آثاری که با این مصالح ساخته شده است، اکنون جزو شاخص ترین آثار ایران و جهان به شمار می روند که از جمله آنها می توان به ارگ بم، ارگ بلقیس اسفراین، چغازنبیل، قلعه شوش، دیوار تاریخی گرگان و بزرگ ترین دیوار گلی مدور جهان در داراب استان فارس اشاره کرد.

برخی از این آثار همچون ارگ بم، چغازنبیل و قلعه شوش هر دو در شهر تاریخی شوش به دلیل ثبت در فهرست جهانی، نامی آشنا برای جهانیان بوده و مورد توجه علاقه مندان آثار تاریخی در ایران و خارج از کشور قرار دارد.

ارگ بلقیس و دیوار تاریخی گرگان نیز گرچه هنوز به ثبت جهانی نرسیده، اما نامی آشنا حداقل برای میراث دوستان ایرانی است، در این میان دیوار گلی مدور شهر قدیم داراب استان فارس چون گنجی کشف ناشده در شهرستان داراب همچنان ستبر و سرفراز در حال مراقبت از بخش تاریخی داراب است که ساکنانش سال ها پیش آن را ترک و به مناطق دیگر شهرستان هجرت کرده اند.

این دیوار 2500ساله هنوز سالم است

دیوارهای تاریخی متعددی در جهان وجود دارد که عنوان بزرگ ترین و طولانی ترین دیوارها را از آن خود کرده که دیوار تاریخی گرگان نیز با طول 200 کیلومتر در جایگاه سوم این فهرست ایستاده است. اما آنچه دیوار تاریخی داراب را با طول بسیار کمتر آن، از دیگر دیوارهای تاریخی متمایز و حتی برتر می کند، گرد و مدور بودن، ارتفاع بلند و سالم بودن آن است؛ ویژگی هایی که در صورت معرفی درست اثر، می تواند آن را به یکی از شاخص ترین آثار جهانی تبدیل کند. این دیوار در شهر تاریخی داراب (دارابگرد) در شش کیلومتری شهر داراب فعلی قرار گرفته است.

دارابگرد نخستین پایتخت سلسله ساسانیان، یکی از قدیمی ترین شهرهای باستانی ایران و جزو پنج شهر تاریخی استان فارس و همچنین نخستین شهر مدور فلات ایران است که قدمت آن به دوران هخامنشیان می رسد. حاکمان هخامنش برای در امان ماندن شهر و ساکنان آن دیواری بلند به طول شش کیلومتر را گرداگرد شهر می سازند و خندقی عظیم را نیز پشت دیوار حفر می کنند که به گفته رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی داراب، این دیوار و خندق اطراف آن همچنان سالم مانده است.

محمدباقر مهاجر که معتقد است این دیوار بزرگ ترین دیوار گلی مدور جهان و در نوع خود منحصر به فرد است، در گفت وگو با جام جم، چند ویژگی را دلیل ممتاز بودن این دیوار عنوان می کند؛ اول این که این دیوار سراسر از گل رس و یک سری ملات چسبناک و مقاوم ساخته شده و از ارتفاع ده متر و عرض قاعده 15 متر برخوردار است که حجم گل به کار رفته در بنا از یک سو، استحکام بنا و مخروطی و مدور بودن آن، باعث شده این بنا در دنیا نظیر نداشته باشد.

دوم این که خندق حفاری شده اطراف این دیوار با عمق ده متر و عرض صد متر نیز طبق پژوهش های انجام شده، بزرگ ترین خندق دنیاست که سازه مشابهی نظیر آن در دنیا وجود ندارد.

این خندق به گفته مورخانی همچون فرصت الدوله شیرازی و آن طور که وی در کتاب آثارالعجم خود آورده، تا دوره قاجار پرآب بوده و انواع ماهی و لاک پشت در آن زیست می کردند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد شهرستان داراب، سالم بودن کامل دیوار را ویژگی دیگر آن دانسته و می افزاید: گرچه قسمت هایی از این دیوار دچار فرسایش شده و ارتفاع کنونی آن به هفت متر کاهش یافته، اما وجود ماده چسبنده ای در میان ملات و گل به کار رفته در دیوار سبب شده با گذشت بیش از 2500 سال این دیوار با تخریب کم، پابرجا و استوار باقی بماند.

تلاش برای ثبت در کتاب گینس

این اثر منحصر به فرد 2500 ساله هنوز در سطح جهانی و حتی ملی، معرفی نشده و کمتر کسی از وجود چنین سازه ای اطلاع دارد. این شرایط باعث شده میراث دوستان دارابی با همکاری مسئولان میراث این شهرستان درصدد ثبت آن در کتاب رکوردهای گینس باشند. رئیس انجمن دوستداران میراث داراب معتقد است از آنجا که این اثر در دنیا نظیر ندارد، قابل ثبت در کتاب گینس است و با ثبت آن می توان سریع تر آن را به جهانیان معرفی کرد.

البته به گفته مهاجر، این اثر قابلیت ثبت در آثار جهانی را هم دارد اما از آنجا که ثبت در این فهرست، کاری زمانبر و دشوار است، ثبت در کتاب گینس که فقط با یک ارزیابی بازرسان ویژه آن صورت خواهد گرفت، می تواند روشی کارآمدتر برای معرفی سریع آن و جذب گردشگران داخلی و خارجی و رونق گردشگری شهرستان داراب باشد.

وی با بیان این که شهر دارابگرد به دستور داریوش اول هخامنشی ساخته شده و تا قرن پنجم هجری نیز زندگی در آن جریان داشته، یادآور می شود، راه دسترسی به این شهر باستانی فارس به نسبت دیگر شهرهای تاریخی کشور بسیار آسان است و می توان مسیر گردشگری هم برای آن تعریف کرد، هر چند هنوز این اثر تاریخی در بسته های سفر گردشگران داخلی و خارجی جای ندارد. استاد تاریخ ایرانی اسلامی دانشگاه داراب با اشاره به این که اکنون هیچ گونه محافظتی از شهر تاریخی داراب و دیوار مدور آن صورت نمی گیرد، ایجاد یک پایگاه پژوهشی در کنار این شهر را ضروری و عاملی برای حفاظت و کاوش های باستان شناسی در آن می داند.

معماری سنتی با مصالح بومی

شرایط گرم و خشک ایران باعث شد از همان ابتدا شهرسازان و معماران ایرانی با توجه به این اقلیم سازه های شهری و روستایی و حتی حکومتی را طراحی کنند و در این ارتباط مصالحی را نیز تولید کرده و به کار گیرند. خشت، چینه و آجر جزو اولین مصالح دست ساز معماران بومی ایرانی است و قدیمی ترین سازه های موجود در کشور نیز با خشت تهیه و ساخته شده است.

معاون دفتر حفظ و احیای بناها و بافت های محوطه های تاریخی میراث فرهنگی کشور، به بناهایی همچون ارگ بم و چغازنبیل اشاره کرده و به جام جم می گوید: این سازه ها با مصالح خشت و آجر ساخته شده است، به این ترتیب که نمای بیرونی آنها بیشتر از آجر و نمای درونی که بخش اعظم سازه را هم شکل می دهد از خشت تهیه شده است. مهرداد جوادی دشواری تهیه و پخت آجر را دلیل کاربرد کم آن در ادوار قدیم دانسته و می افزاید: بتدریج استفاده از خشت کم و استفاده از آجر زیاد می شود تا زمانی که خشت بجز موارد معدود دیگر کاربردی ندارد.

به گفته وی، مردم قدیم به دو دلیل از خشت در سازه های خود استفاده می کردند، اول این که این وسیله جزو مصالح در دسترس آن زمان بوده که فناوری قدیم به آن دست یافته بود و دوم این که دیوارهای خشتی به دلیل عریض بودن، همچون عایق بسیار مناسبی در مقابل گرما و سرما عمل می کرده و موجب حفظ انرژی در تابستان و زمستان می شده است.

این کارشناس مسئول با اشاره به تفاوت های خشت و آجر یادآور می شود: خشت، گلی است که در قالب های بزرگ و عریض ریخته شده و در آفتاب خشک سپس در دیوارها جانمایی می شود. از استحکام کمتر و خاصیت عایقی بالایی برخوردار است. در مقابل آجر به دلیل پخت در کوره، از استحکام و زیبایی بیشتری برخوردار است، اما به دلیل نازک و کوچک بودن خاصیت عایقی ندارد.

به گفته جوادی، ویژگی عایق پذیری خشت موجب شده اکنون بسیاری از معماران مطرح دنیا دنبال ساخت مصالح خشتی باشند که علاوه بر حفظ خاصیت عایقی از ویژگی های مصالح امروزی همچون استحکام و زیبایی نیز برخوردار باشد.

وی معتقد است، ما نیز امروز دوباره می توانیم به معماری گذشته و بومی خود برگردیم که این مهم البته نیازمند مطالعات و به روزرسانی این معماری است که می تواند مورد توجه مسئولان بنیاد مسکن و معماران شهرسازی و کارشناسان ما قرار گیرد.

فاطمه مرادزاده - ایران

نوشته این دیوار 2500ساله هنوز سالم است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

اگه قصد سفر به این ۹ کشور را دارید حتما صبور و شکیبا باشید

$
0
0

trip

trip

توصیه می کنیم اگه قصد سفر به این ۹ کشور را دارید حتما صبور و شکیبا باشید و اگه دیدید برای گرفتن ویزا زیر پاهایتان علف سبز شد اصلا تعجب نکنید!

 سفر برای گشت و گذار می تواند برای همه ما خوشایند و جالب باشد. سفر به مکان های تفریحی، تاریخی، مخصوصا سفر به خارج کشور. اما سفرهای خارجی به همین آسانی نیست. اولین و مهمترین اقدام گرفتن ویزا است.

به گزارش مهر، آلبرت پودل جهانگردی است که به ۱۹۶ کشور سفر کرده است! این در حالی است که سازمان ملل ۱۹۳ کشور را به رسمیت می شناسد ولی پودل علاوه بر این کشورها به تایوان، واتیکان و کوزوو هم سفر کرده و حالا کشورهایی که سخت ترین شرایط را برای صدور ویزا در نظر گرفته اند، را لیست کرده است:

عربستان سعودی

عربستان سعودی در راس کشورهایی قرار دارد که خیلی سخت برای گردشگران ویزا صادر می کند.

شاید یکی از دلایلش این باشد که عربستان از ذخایر نفتی وسیعی برخوردار است و همین امر باعث شده که این کشور نیازی به دلارهای توریست ها نداشته باشد البته عربستان سالانه میزبان ۲ میلیون زائر مسلمان است.

کریباتی

این کشور جزیره ای بسیار زیباست که در اقیانوس آرام مرکزی قرار دارد اما گرفتن ویزا برای سفر به این جزیره خیلی سخت است و باید دردسر زیادی برای گرفتن ویزا تحمل کنید.

جالب است بدانید که این کشور در دو سوی خط بین المللی تاریخ قرار گرفته است یعنی در یک سوی این خط، تاریخ یک روز عقب تر از سوی دیگر است.

به همین دلیل دولت این کشور در سال ۱۹۹۵ خط را به سمت شرق حرکت داد تا همه کشور در یک روز قرار بگیرند.

همین کار باعث شد تا روز اول ژانویه سال ۲۰۰۰ کریباتی اولین کشور بخش مسکونی زمین باشد که وارد هزاره سوم میلادی می شود.

جمهوری چاد

چاد کشوری ۱۲ میلیون نفری است در مرکز قاره آفریقا قرار دارد. برای گرفتن ویزا برای ورود به این منطقه اول باید از یک اسپانسر یا یک هتل در پایتخت این کشور نامه ای بیاورید که از شما دعوت کند و بعد برای گردش به این کشور سفر کنید!

ضمن اینکه در این نامه باید ارتباط دو طرف و هدف از سفر هم ذکر شود. در ضمن فقط چند هتل چنین نامه ای صادر می کنند و برای گرفتن چنین نامه ای باید از قبل اتاق رزرو کنید و پول را واریز کنید.

نائورو

جزیره ای زیبا و خوش آب و هوا در قلب اقیانوس آرام، جمهوری نائورو نام دارد. این جزیره که حاوی منابع وسیع فسفات است، با آب سنگ های مرجانی احاطه شده است که هنگام مد از آب بیرون می زند و زیبایی خاصی در آب های آقیانوس آرام بوجود می آورد.

روسیه

روسیه، پهناورترین کشور جهان، کشوری است با جاذبه های گردشگری تاریخی و اکوتوریستی فراوان. برای ورود به این کشور که در رده پنجم سخت ترین کشورهایی ویزا دهنده قرار دارد، باید به لیستی از سوالات جواب بدهید.

نام شخص یا سازمانی که خرج سفر را می دهد. نام تمامی کشورهایی که در 10 سال گذشته به آنجا سفر کرده اید.

مکانی که شخص در حال حاضر در آنجا مشغول به کار است و دو مکان اشتغال قبلی. هر گونه موسسه آموزشی که شخص در آنجا شرکت کرده است.

هر نوع موسسه خیریه ای که شخص در آن عضویت دارد. نام فامیل های شخص در روسیه جزئیات هر نوع آموزشی در زمینه سلاح های انفجاری، هسته ای و ... و جزییات خدمت سربازی شخص. شاید تایید بشوید و به شما ویزا بدهند.

سومالی

این کشور آفریقایی که بدلیل جنگ و تروریسم طی دهه های اخیر تضعیف شده است، به پول توریست ها خیلی نیاز دارد، اما دولت این کشور دوست ندارد تا توریست ها در این کشور ربوده و کشته بشوند. شاید اصلی ترین دلیل باشد که این کشور خیلی سخت به توریست ها ویزا می دهد.

سودان

گفته می شود از آنجایی که این کشور در ماجرای کشته شدن توریست ها در سال ۲۰۰۳ متهم است و بعد از آن رئیس جمهور این کشور مورد اتهام قرار گرفت؛ کشور تمایل زیادی به ورود توریست های دوربین به دست به این کشور را ندارد!

یمن

یمن کشوری در جنوب غربی آسیا و در جنوب شبه جزیره عربستان واقع در خاورمیانه و عرب زبان است که آب و هوای بسیار گرمی هم دارد. به همین دلیل اصولا جای جذابی برای سفر نیست.

ذرت خوشه ای کشت اصلی کشور و انبه مهمترین میوه این کشور است. یکی از معضلات کشور کشت گیاه مخدر «قات» است که جویدنش اثر محرک دارد.

حدود ۴۰ درصد کل آب حوزه آبخیز صنعا به کشت این گیاه اختصاص پیدا می کند که موجب خشک شدن کشتزارها و بالارفتن قیمت مواد غذایی می شود. با این وجود این کشور از نظر آلبرت پودل یکی از سخت ترین کشورها برای صدور ویزا است.

آنگولا

سومین اقتصاد آفریقا آنگولا است که خود را در قالب یک کشور نوظهور اقتصادی جهان می بیند.

نصف جمعیت بزرگسال در بخش کشاورزی و عمدتا به تولید فرآورده های غذایی مشغولند.

فرآورده عمده صادراتی آن قهوه است. بخش زیادی از جمعیت این کشور، در کار کشت ذرت و قهوه هستند.

آنگولا دارای منابع زیر زمینی بسیار غنی، مثل نفت، الماس، آهن، منگنز، مس و طلاست و بیش از نیمی از درآمد کشور، از فروش نفت بدست می آید.

سیاست سخت ویزا دادن این کشور باعث شده است تا این عقیده بین مردم آنگولا بوجود بیاید که هر گردشگری که می خواهد به آنگولا سفر کند قصد دارد الماس های آنگولا را بدزدد!

نوشته اگه قصد سفر به این ۹ کشور را دارید حتما صبور و شکیبا باشید اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

جنگلی که در جزیره قشم وجود دارد

$
0
0

iran

جنگلی در جزیره قشم وجود دارد که عرب‌ها برای یکی از محصولاتش سرودست می‌شکنند، برخی با شنا در آبش لاغر می‌شوند و گردشگرانش به تماشای خرچنگ گیتارزن می‌نشینند؛ نام این جنگل «حرا» است.

خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ: کسی یادش نیست حرا به چه معناست؛ برخی از بومیان قدیم قشم می‌گویند چون درختان اینجا را هرس می‌کردند جنگل هرس و بعدها جنگل حرا نامیدنش. این البته روایت یک راهنمای محلی است. حرا نام درختی است در اندازه های 3 تا 6 متر با شاخ و برگهای سبز و روشن که در آبهای شور می روید و نام علمی اش (Avicennia Marina) منسوب است به حکیم ابوعلی سینا دانشمند ایرانی. سازش با آب شور و شرایط نامناسب، از حرا یک گیاه استثنایی ساخته‌است.

جنگل حرا محدوده وسیعی از درختانی است که نه به آب وابسته است نه به خشکیبوشهری ها و مردم بومی عسلویه هم می‌توانند بخشی از جنگل‌های حرا را ببینید چه برسد به مردم جزیره قشم که با این درختان زندگی می‌کنند و مراقبند چوبش را به یغما نبرند.

بعید است گردشگری به جزیره قشم برود و بخواهد همه جاذبه‌های آن را ببیند اما سری به روستاهایی که به جنگل آبی حرا راه دارد نروند، روستای سهیلی یکی از راه‌های ورود به این جنگل است که باید تا نزدیکی های آن رفت از اسکله ،قایقی به قیمت ساعتی ۷۰ هزار تومان اجاره کرد و با یک راهنمای محلی دل به دریا زد و از درختان مانگرو  این جنگل دیدن کرد.

جنگل حرا.

برخلاف جنگل های دیگر نه می توان در آن آتش روشن کرد و نه از شاخه هایش بالا رفت. اینجا جنگلی است که به سختی می توان لابه لای آن قدم برداشت به خاطر همین همه گردشگران با قایق دل به جنگل می زنند!

عادل ابراهیمی راهنمای گردشگری محلی است که با گروه‌های گردشگری همراه می‌شود. اهل روستای سهیلی است و در جمع خبرنگارانی که به جزیره قشم رفته‌اند اطلاعاتی درباره این جنگل و شگفتی هایش می‌دهد و از آفت موش هایی می گوید که همراه با لنج‌ها در سالیان قبل به این جنگل آمده‌اند.

اگر چه تعداد زیاد موش‌ها آفت است اما شاید تنها مزیتی که داشته‌اند این بوده که این موش خرماها باعث شده‌اند، معروفترین شاهین دنیا که نامش شاهین سینه خیاری آفریقایی است به اینجا کشانده شود. شاهینی که به گرانترین قیمت در امارات فروخته می‌شود و به پول ما ایرانی‌ها ۶۲ میلیون تومان قیمت دارد.

خرچنگی که گیتارزنان راه می‌رود

عادل می گوید: غیر از این شاهین بیش از ۸ نوع عقاب و پرنده شکاری نیز در این جنگل وجود دارد که بیشتر در فصل بهار دیده می‌شوند.

جنگل حرا

عادل نوعی از خرچنگ گیتارزن را نیز نشان می‌دهد و می‌گوید که یک دستش کوتاه و دست دیگرش بلند و شبیه گیتار است به همین دلیل مردم قشم به او گیتارزن می‌گویند.

ماهی گل خورک یک نوع ماهی مخصوص این جنگل است که تا وقتی بدنش مرطوب باشد می‌تواند در خشکی بماند و با پوستش تنفس کند. این ماهی‌ها کمیاب هستند و تا زمانی که بدنشان مرطوب است محتویات گل را می خورند و وقتی بدنش خشک می شود دوباره به آب می‌رود.

آّب شیرین کن درختی!

شگفتی جانواران این جنگل یک طرف، آب این محدوده نیز یک طرف دیگر. ۸۰ درصد آب این محدوده حاوی نمک است و شاخه‌های درختان که به آب نزدیک تر هستند، مانند آب شیرین کن عمل می‌کنند. وقتی آب به مرحله مد می رسد، هر شاخه حدود دو سی سی آب را به خود جذب می کند و هنگامی که دبی آب پایین می‌رود، با نور آفتاب نمک را پس می دهند و آب شیرین جذب درخت می‌شود. دو درصد نمکی که باقی می ماند وارد درخت شده و با نور آفتاب از طریق برگ ها مانند حباب های بلورین نمک بر روی برگ ها ظاهر می‌شود. این روزها می توان بلورهای نمک را روی این برگ ها دید.

درختان مانگرو اوایل تابستان گل معطری داردن و اواخر تابستان میوه می‌دهند. عادل می گوید که بومی‌های قدیمی به میوه آن خرک یا کنگ می‌گویند. گل این درخت خشک شده و میوه آن سبز، زرد و سپس سیاه می شود. داخل میوه همان روی درخت جوانه می زند. آن وقت که از درخت جدا شد با جذب آب در هر جایی از جنگل که متوقف شود، رشد می کند و به عنوان یک درخت مانگرو قد می کشد.

سالها پیش وقتی هنوز تردمیل و خیلی از وسایل لاغری دیگر اختراع نشده بود، مردم از آب و گل این منطقه برای لاغر شدن استفاده می‌کردند. آب و گل جنگل حرا نمک و آهک دارد. مردم گل را به تن خود می مالیدند و نیم ساعت در آب شنا می کردند. این روش را عرب ها خوب یاد گرفته بودند و می دانستند که این کار خاصیت تناسب اندام و لاغری دارد.

اولین دهل قشم از تنه درختان مانگرو ساخته شد

در بین همه شگفتی‌های جنگل حرا باید عمر زیاد درختان را نیز به یاد داشت. درختان مانگرو آنقدر عمر می‌کنند که تنه هایشان محکم می‌شود. به همین دلیل زمانی که تکنولوژی خالی کردن داخل چوب وجود نداشت، دو سر چوب تنه های این درخت را برش زده و می بستند و از آن دهل می ساختند.

عادل می‌گوید که اولین دهل در جزیره قشم با همین چوب های جنگل حرا ساخته شد. از طرف دیگر چوب این درختان دود سیاه ندارد و آب نمک و مواد چربی را نیز جذب می کند و برای ذغال بسیار مناسب است.

برخی از مردم این چوب ها را به قطر می فرستادند. اما برخی دیگر که وجود این گنج را در حرا درک کرده بودند، جلوی کار متخلفان را گرفتند و با قدرت جلویشان ایستادند تا چوب حرا را برای ذغال به یغما نبرند.

جنگل حرا

عسل کیلویی ۷۰۰ هزار تومان برای ماسک صورت!

احتمالا باید جزو اعیان نشین‌ها باشی تا بتوانی عسلی که در امارات آن را کیلویی ۷۰۰ هزار تومان می‌خرند و در جنگل های حرا آن هم در حد فاصل بندر لافت تا گوران به دست می‌آید را به عنوان ماسک روی صورت بمالی.

برخی از زنان قشم از این عسل به عنوان ماسک صورت استفاده می کنند. این عسل گران قیمت در قشم کیلویی ۳۵۰ هزار تومان فروخته می شود اگر پیدا شود!

خیلی از مردم دنبال چنین عسلی می‌گردند اما برای بسیاری از قشمی‌ها به خصوص آنها که نزدیک به جنگل حرا هستند، این عسل یکی از خوراکی‌های همیشگی صبحانه‌شان است.

گزارش: فاطیما کریمی/ عکس: رامین نوری

نوشته جنگلی که در جزیره قشم وجود دارد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

«قاسم آباد» را با لباس و دامن اهالی، صنایع دستی و طبیعت بکرش می‌شناسند

$
0
0

قاسم آباد

«قاسم آباد» را با لباس و دامن اهالی، صنایع دستی و طبیعت بکرش می‌شناسند؛ روستایی که اهالی‌اش عروسک می‌سازند و از خودروهای مستعمل خارجی برای کوه پیمایی استفاده می‌کنند.

خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ: سفر به یکی از شهرهای شمالی که هنوز ویلاسازی‌های ناهمگون با جامعه روستایی در آن به حدی نرسیده که دل هر گردشگر را بزند یکی از آرزوهای گردشگران شده، گردشگرانی که البته خودشان نقش کمی در تبدیل خانه های روستایی به ویلایی نداشته‌اند.

از تهران که سوار خودروهای عمومی بشوی ۶ ساعتی را باید در مسیر تهران رشت باشی تا برسی به شهر رشت و از آنجا به سمت روستای قاسم‌آباد در شهرستان رودسر. همین مسیر را می‌توان با خودروی شخصی رفت از دو مسیر متفاوت؛ یکی مسیر تهران رشت و دیگری مسیر تهران چالوس.

در این میان جاده تهران چالوس گرچه خطرناک و پر ترافیک است اما جاذبه‌های طبیعی خودش را دارد که گردشگران را به سمت تنکابن می‌رساند و می‌توان از جاذبه‌های رامسر نیز در طول مسیر دیدن کرد. از آنجا که روستای قاسم‌آباد در استان گیلان، شرقی‌ترین روستای گیلان است که با استان مازندران فاصله زیادی ندارد به همین دلیل می‌توان دو تیر و یک نشان زد و هم از جاذبه‌های گیلان بهره برد و هم از جاذبه‌های مازنداران در شهرهایی مانند رامسر و چالوس.

قاسم آباد گیلان

دامنی پرچین از طرح و رنگ طبیعت

اما قاسم آباد را بیشتر با نام هنر و پوشش قاسم آبادی‌ها می‌شناسند. حرکات موزون محلی که آنها را جزو شادترین مردم خطه شمال قرار داده و لباس و  دامن قاسم آبادی که شهرت کمی ندارد. با همان دامن های چین چین و دور تا دور نوار دوزی شده رنگارنگ و بزرگ. هنوز هم خیاطان و زنان این روستا دامن‌های قاسم آبادی می‌دوزند و آن را به شهرهای دیگر ارسال می‌کنند و حتی برای نمایشگاه‌های مختلف اماده می‌کنند.

این لباس از قدیمی ترین و اصیل ترین لباس‌های ایران و مشرق زمین است که به دلیل تنوع رنگی زیاد و جذابیت بالابسیار معروف بوده است به طوری که نشانه‌هایی از این لباس در نقاط دیگر جلگه شرق گیلان دیده می‌شود. این لباس شامل یک روسری زیرین به نام (مندیل) است که به جای آن از کلاه نیز استفاده شده و با تعداد زیادی سکه در قسمت پیشانی تزیین می‌شود البته این کلاه مختص قاسم آباد نیست، جلیقه این لباس به مانند جلیقه های دیگر بوده با فرق این که با سکه تزئین شده است. پیراهن لباس قاسم آبادی تفاوت خاصی با پیراهن های نقاط مختلف گیلان دارد.

گیله مرد قاسم آباد

دامن آن از پارچه ساده و یا گل دار که روی آن با فرم استانداردی نواردوزی شده تشکیل می‌شود. البته این فرم نواردوزی در روستاهای مختلف متفاوت است و در واقع تکمیل دهنده لباس های مجلسی روستاهای همجوار قاسم آباد شده است. مردان قاسم آبادی هم با لباسی مرکب از پیراهن قرمز جگری و شلوار سیاه، در مسابقات کشتی گیله مردی شرکت می‌کنند.

گیله مردان هم جاذبه‌های دیگر قاسم آباد هستند. آنهایی که آوازه شان در کتاب های داستانی نیز پیش رفته و همچنان کشتی گیله مردان مخاطبانش را دارد. اگر به روستای قاسم آباد رفتید. بعید است یکی از این گیله مردان را در حال تمرین نبینید.

برای دیدن جاذبه‌های قاسم آباد سفلی و علیا باید چند روزی وقت گذاشت. جاذبه‌های این روستا کم نیست. شاید در زمان اول متوجه تمام این جاذبه‌ها نشوی اما وقتی وارد روستا شدی و از دور و اطراف خبر دار شدی، محال است نخواهی همه آنها را ببینی. کارخانه چای روستای قاسم آباد هم خودش جاذبه ای است. همان جا برایتان چای می ریزند و فرق چای ایرانی و خارجی و طعم دارد و قلابی را برایتان شرح می دهند. کارکنان این کارخانه خودشان اهل قاسم آباد و کلاچای هستند و موزه ای تشکیل داده اند تا با چای ایرانی و نحوه تهیه آن بیشتر آشنا شوی.

قاسم آباد گیلان

گیله بوم و آشنایی با فرهنگ قاسم آبادی ها

می توان برای تورهای نیم روزه و بازدید از این کارخانه هم برنامه‌ریزی کرد. برای این کار می توان به گیله بوم سر بزنید و همان جا هم اقامت کنید. گیله بوم یک خانه از ویلاهای روستای قاسم آباد است که توسط ۵ نفر از فعالان گردشگری و عضو گروه اقامتگاههای بوم گردی(خوشه سار) شکل گرفته و هر هفته میزبان گردشگران و طبیعت گردان است.

این ۵ نفر در همین خانه که سعی کرده‌اند آن را با صنایع دستی و غذاهای محلی گیلان بومی کنند، میزبان گردشگرانی می‌شوند که دوست دارند با فرهنگ گیلگ ها بیشتر آشنا شوند. هر چند خودشان تهرانی هستند اما می توان در این خانه دست پخت زنان گیلکی را خورد و از نحوه درست کردن این غذاها مانند مرغ ترش، میرزا قاسمی، ترشی تره، باقلاقاتق و ... مطلع شد و سفره ای را دید که سرتاسرش را با ظروف صنایع دستی چیده اند و در رختخوابی خوابید که با چادر شب های بافته شده توسط زنان قاسم آباد مرتب شده است.

صنایع دستی زنان از چادرشب بافی گرفته تا حصیر بافی به حدی شهرت پیدا کرده که اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان پیشنهاد داده تا برای روستای قاسم آباد نام دهکده صنایع دستی انتخاب شود. چون در این روستا حدود ۳۰۰ هنرمند کار اصلی شان صنایع دستی است.

خودروهای جنگ جهانی که شمالی شدند!

قاسم آباد گیلان

غیر از صنایع دستی یکی از مهمترین جاذبه هایی که برای هر گردشگر این روستا جذاب به نظر می‌رسد خودروهایی خارجی است که وقتی در طبیعت سبز روستای قاسم آباد حرکت می کنند، آدم را یاد جنگ جهانی می اندازند.

این خودروها اگرچه از رده خارج هستند اما در این روستا کارایی زیادی دارند. به جای وانت کار می کنند و از دشت و کوه بالا می روند و قدرت زیادی برای این کار دارند. اگرچه صاحبانش باید خرج زیادی برای این ماشین ها کنند اما می ارزد به اینکه کوه و دشت را با آن پیمایش کنند چون هر ماشینی توان رفتن در این مسیرها را ندارد.

قاسم آباد گیلان

این خودروها معمولا توسط اهالی روستا از تهران و گورستان‌های ماشین خریداری شده، چند صد هزار تومانی خرجش کرده و سالهای سال با آن راحت کار می‌کنند. برخی از آنها یادگار جنگ‌های جهانی هستند که شمالی شده اند!

باید اینجا مراقب چند موضوع هم بود. یکی از آنها احترام به جامعه محلی است و دیگری حفظ محیط زیست. مردان و زنان گیله بوم سعی می کنند که زباله ها را تفکیک کرده و این کار را به زنان و مردان روستا هم یاد بدهند. چون هنوز لابه لای طبیعت سبز این روستا می شود دید که تلی از زباله طبیعت را زشت کرده است پس باید این فرهنگ تغییر کند. شاید با ورود گردشگران و توسعه گردشگری در این روستا این اتفاق بیفتد.

قاسم آباد گیلان

گشتی در مزارع کیوی و چای

مردان و زنان گیله بوم در کنار خدمات اقامتی و پذیرایی که به مهمانانشان می دهند برای آنها تورهای گردشگری مختلفی نیز تعریف کرده اند مانند تورهای مزرعه گردی که گردشگران را به مزارع و باغات کیوی می برند و به آنها چای چیدن یاد می دهند و سعی می کنند برای جمع آوری بهار نارنج و پخت مربا کمکشان کنند.

جنگل پیمایی و پرنده نگری هم در تالاب بوجاق، امیرکلایه بخشی از این تورهای گردشگری است. حتی می توان به قله سماموس رفت و در ییلاقات جواهر دشت اقامت کرد و برای کوهنوردی به جنگل های جنگ سرا رفت و سری هم به جواهرده زد. همین این جاذبه های طبیعی به کنار. اوقاتی که مناسب های فرهنگی و اعیاد در پیش باشد، این خانه سکوت نمی کند.

چهارشنبه سوری، جشن شب یلدا و جشن سده از جمله برنامه های شب های فرهنگی گیله بوم است. می توان از آنها خواست تا کارگاههای صنایع دستی روستای قاسم آباد را هم نشانتان بدهند و به کارگاههای رفت که مردان و زنان نمدمالی می‌کند و زنان را در حال چادرشب بافی دید که با چه زحمتی با دستگاههای چوبی پارچه می بافند.

قاسم آباد گیلان

در همین مسیرهای منتهی به هر جاذبه گردشگری قاسم آباد می توان مزارع برنج را دید. چه در زمان نشا کاری و چه در زمان برداشت. در بخشی از روستای قاسم آباد علیا می‌توان کوه، مزرعه و دشت را کنار هم دید آن طور که تصور می کنی وسط یک پوستر عکس ایستاده ای!

هر گوشه ای از روستای قاسم آباد که باشی می توانی راه بروی و برسی به کوچه پس کوچه هایی که تنها تصاویرش را در عکس ها دیده ای. می توان کوچه آشتی کنانی را دید و حدود ۵ دقیقه در آن راه رفت وقتی که همه شاخه و برگ درختان سد دورتا دورت را محاصره کرده اند آن وقت برسی به خانه عمو اکبر. همان بالای روستای قاسم آباد علیا که هم می توان دریا را دید. هم مزارع و باغات و هم کل روستا را. آنجا بام قاسم آباد است و عمو اکبر یکی از جاذبه هایش. در خانه او هم می توان اقامت کرد با این تفاوت که باید حتما طبیعتگردی باشی.

قاسم آباد گیلان

روستای قاسم آباد فاصله کمی با دریا دارد. جنگل، دریا، فرهنگ و مردمان این روستا در کنار هم جاذبه‌ای است که باید چند روزی را در روستا ماند و از آن استفاده کرد در آن صورت حتی متوجه می‌شوی که زنان روستا برای کودکانشان در همان مزارع برنج عروسک‌هایی با ساقه برنج می‌ساختند.

شاید اگر شالی داشته باشند بتوانند در مدت ۱۵ دقیقه یک عروسک با ساقه برنج برایتان بسازند و به شما بازی های سنتی روستا را یاد دهند.

گزارش: فاطیما کریمی

نوشته «قاسم آباد» را با لباس و دامن اهالی، صنایع دستی و طبیعت بکرش می‌شناسند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


10 دیدنی برتر شهر قزوین را در یک گردش یک روزه می توان تماشا کرد

$
0
0

قزوین

جاذبه‌های گردشگری داخل شهر قزوین به تعدادی است که می‌توان زمانی سه روزه و بیشتر را برای دیدنشان در نظر گرفت، اما در یک برنامه فشرده می‌توان 10 دیدنی برتر این شهر را در یک گردش یک روزه نیز تماشا کرد.

«ایران در طول تاریخ طولانی خود، دو شاهراه ارتباطی بزرگ داشته است. نخستین آنها شاهراه شرقی – غربی است که از خراسان آغاز می‌شود و از طریق آذربایجان به آسیای صغیر و قفقاز راه می‌برد. این شاهراه، حلقه مهمی از جاده معروف ابریشم است. دیگری، شاهراهی است که جنوب و مرکز ایران را به شاهراه شرقی – غربی متصل می‌کند. قزوین از جمله شهرهایی است که در نقطه اتصال این دو شاهراه قرار گرفته و در طول تاریخ، محل ملاقات ایرانیان با یکدیگر و ایرانیان با جهان خارج بوده است.

برترینها نوشت: تاریخ و فرهنگ قزوین، آثار برجای مانده از گذشته و داشته‌های گردشگری این شهر را باید از این منظر بررسی کرد.» اینها را سیدمحمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می‌گوید که خودزاده قزوین است. با این حال، تنها عده ‌اندکی از گردشگران ایرانی مثل او فکر می‌کنند. برای اغلب مردم – خصوصاً تهرانیان – قزوین شهری است که برای رفتن به آذربایجان یا گیلان باید از آن عبور کرد. چیزی شبیه یک منزلگاه بین راهی، نه شهری که خود می‌تواند از مهم‌ترین مقاصد سفر در شمال ایران باشد.

شهر قزوین یکی از بیست شهر استان قزوین و مرکز این استان است. این شهر در فاصله 130 کیلومتری پایتخت قرار گرفته و از طریق بزرگراه و خط آهن از یک سو به تهران و از سوی دیگر به آذربایجان متصل می‌شود. طبق سرشماری سال 1390، جمعیت شهر قزوین بالغ بر 381 هزارنفر است که حدود 32 درصد از جمعیت یک میلیون و 200 هزارنفری استان قزوین را شامل می‌شود. اقتصاد این شهر از قدیم‌الایام مبتنی بر کشاورزی و بازرگانی بوده و در دوره معاصر، بخش‌ صنعت و خدمات نیز از رونق قابل توجهی برخوردار شده‌اند.

چشم اندازها و چالش‌های گردشگری

قزوین دارای زمستان‌هایی سرد و تابستان‌هایی نسبتاً خنک است و میانگین دمای سالانه‌اش به 14 درجه سانتیگراد می‌رسد. بدین ترتیب این شهر در مهمترین فصل سفر، یعنی فصل تابستان از آب و هوای مناسبی برخوردار است؛ ضمن آنکه باغستان‌های قزوین به مساحت حدود 2500 هکتار، همچون کمربندی سبز این شهر را فراگرفته و بر لطافت هوایش افزوده‌اند.

از دیدگاه تاریخی، قزوین یکی از کهن‌ترین مراکز استقرار انسانی و شکل‌یابی جوامع بشری در فلات ایران است. این شهر از دوره باستان به علت قرار گرفتن بر سر راه جاده ابریشم از آبادانی قابل توجهی برخوردار بود و در آغازین دهه‌های حکومت صفویان نیز یکچند به پایتختی ایران برگزیده شد. از این‌رو، آثار تاریخی شکوهمند و پرشماری دارد که مهمترین سرمایه آن برای توسعه گردشگری به شمار می‌روند. جدا از دسترسی مناسب جاده‌ای و ریلی، می‌توان گفت قزوین از نظر وجود زیرساخت‌های گردشگری در تنگنای شدید قرار دارد. هرچند طبق آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار کشور، قزوین یکی از 10 مقصد مهم گردشگری ایران از آغاز سال 1394 تاکنون بوده است، اما مناطقی چون الموت و دریاچه اوان، بیش از شهر قزوین در جذب گردشگران موفق بوده‌اند.

به باور «محمدعلی حضرتی‌ها»، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، ضعف زیرساخت‌ها، خصوصاً کمبود فضاهای اقامتی و پذیرایی، مهم‌ترین مشکل حوزه گردشگری در قزوین است. این مقام مسئول می‌گوید: «فضاهای اقامتی مطلوب برای اقامت مسافران در سطح استان وجود ندارد و ضریب اشغال تخت در فضاهای موجود حدود سه برابر میانگین کشوری است.»

در حال حاضر، شهر قزوین دارای تنها یک هتل 4 ستاره و 2 هتل 2 ستاره است. ظاهراً نزدیکی قزوین به تهران یکی از عواملی است که بر ساخت مراکز اقامتی تأثیر منفی گذاشته است؛ زیرا گردشگرانی که از تهران به این شهر می‌آیند، ترجیح می‌دهند که در پایان روز به شهر خود بازگردند.

از این گذشته، ترافیک شدید در هسته تاریخی شهر قزوین و کمبود چشمگیر پارکینگ (در شرایطی که بسیاری از مردم با خودروی شخصی به این شهر سفر می‌کنند)، موجب خستگی و دلزدگی گردشگران می‌شود.

شهرداری قزوین برای حل معضل ترافیک، اقداماتی همچون خیابان کشی، تعریض معابر و احداث پارکینگ را در دستور کار خود قرار داده است؛ اما پاره‌ای از این اقدامات به شکلی تناقض آمیز، مستلزم تخریب کالبد یا حریم مهمترین آثار تاریخی این شهر هستند و با مخالفت سازمان میراث فرهنگی روبه‌رو شده‌اند. در واقع، تطابق مرکزیت اداری و تجاری شهر قزوین با مرکز تاریخی و گردشگری آن، مشکلاتی را فراهم آورده که حل آن به سادگی و بدون بهره‌گیری از تجربه شهرهای مشابه در جهان، ممکن نیست.

جاذبه‌های گردشگری قزوین

جاذبه‌های گردشگری داخل شهر قزوین به تعدادی است که می‌توان زمانی سه روزه و بیشتر را برای دیدنشان در نظر گرفت، اما در یک برنامه فشرده می‌توان 10 دیدنی برتر این شهر را در یک گردش یک روزه نیز تماشا کرد. در ادامه مهمترین آثار دیدنی قزوین معرفی می‌شوند.

کاخ چهلستون

کاخ و موزه چهلستون مهمترین اثر تاریخی قزوین و یکی از نمادهای این شهر است. این کاخ در زمان شاه تهماسب صفوی که قزوین پایتخت ایران بود، ساخته شد و از نمونه همنام خود در شهر اصفهان چند دهه قدیمی‌تر است. در حال حاضر، این کاخ از آن رو که قزوین از مراکز مهم خوشنویسی ایران بوده، به موزه خوشنویسی تبدیل شده و همه روزه از ساعت 9 تا 18 پذیرای بازدیدکنندگان است. کاخ چهلستون در میدان آزادی (سبزه میدان) قرار دارد.

موزه شهر

موزه شهر در میدان آزادی (سبزه میدان) و در شرق باغ و عمارت چهلستون قرار دارد. در این موزه که به معرفی تاریخ قزوین اختصاص پیدا کرده، آثاری از دوران پیش از تاریخ، دوران تاریخی و دوران اسلامی به نمایش درآمده است. بسیاری از این آثار از حفاری‌های دشت قزوین به دست آمده‌اند. موزه شهر نیز بجز روزهای سوگواری رسمی، همه روزه از ساعت 9 تا 18 به روی گردشگران گشوده است.

بازار قزوین و سرای سعدالسلطنه

بازار قزوین بازاری بزرگ با فضاهای متعدد و معماری بسیار شکوهمند است؛ به گونه‌ای که زیبایی راسته‌ها و سراهای آن، عموم گردشگران را مبهوت می‌سازد. کالبد کنونی این بازار مربوط به دوره صفویه و پس از آن است و بیشتر بناهای فعلی‌ در دوره قاجار ساخته شده‌اند. این بخش‌ها عبارتند از:

سرای سعدالسلطنه، سرای وزیر، سرای حاج رضا، سرای رضوی (سرای شاه)، تیمچه‌‌های روباز و سر پوشیده و راسته قیصریه.

جالب‌ترین بخش بازار کاروانسرای سعدالسلطنه است که لقب بزرگترین مجموعه کاروانسرای درون شهری ایران را یدک می‌کشد و از آثار دوره ناصرالدین شاه قاجار است. این سرا و بازار مجاور آن، یعنی بازار وزیری، در سالیان اخیر به شایستگی مرمت شده‌اند و انتظار می‌رود که در آینده‌ای نزدیک، به قلب گردشگری قزوین تبدیل شوند. مجموعه بازار قزوین در خیابان امام خمینی قرار دارد.

مسجد جامع قزوین

مسجد جامع قزوین روی پایه‌های یک آتشکده پیش از اسلام ساخته شده و بنای اولیه آن احتمالاً مربوط به دوره هارون‌الرشید عباسی است. این مسجد، کلکسیونی از معماری دوره‌های مختلف تاریخی را به نمایش می‌گذارد؛ چندان‌که آثار مهمی از دوره سلجوقی، صفوی و تا حدودی قاجار را در خود جای داده است.

اکنون در شبستان غربی مسجد، موزه سنگ و سفال را برپا کرده‌اند که آثار موجود در آن مشتمل بر انواع سفالینه‌ها، سنگ‌نگاره‌ها، ارسی‌ها، کاشی‌ها و انواع گچبری‌های تاریخی است. مسجد جامع عتیق قزوین در خیابان سپه (شهدا) قرار دارد و هر روز از ساعت 9 تا 18 قابل بازدید است.

مسجدالنبی

مسجدالنبی با 14هزار مترمربع مساحت، از بزرگترین مساجد تاریخی قزوین و یادگاری از دوران فتحعلیشاه قاجار است. این مسجد که گاه مسجد سلطانی نیز خوانده می‌شود، در خیابان امام خمینی، جنب بازار قزوین قرار گرفته و نمازجمعه این شهر در آن برگزار می‌شود. در مسجد در بیشتر ساعات روز باز و محل عبور و مرور رهگذران است.

حمام قجر

حمام قجر از بزرگترین و قدیمی‌ترین حمام‌های قزوین و جایگاه موزه مردم شناسی این شهر است. این حمام برخلاف نام خود، در دوره صفویه، توسط یکی از سرداران شاه عباس ساخته شده و بیش از 400 سال قدمت دارد. در حمام قجر، جلوه‌هایی از تاریخ اجتماعی قزوین را در سه بخش اقوام، آداب و رسوم و مشاغل به نمایش گذاشته‌اند. این حمام در خیابان عبید زاکانی واقع شده و زمان بازدید از آن همه روزه از ساعت 9 تا 30‌:19 است.

سردر عالی‌قاپو و خیابان سپه

قزوین در دوره شاه تهماسب صفوی، دارای کاخی به نام عالی قاپو بود که اکنون تنها سردر شکوهمند آن باقی مانده است. این سردر رو به خیابان سپه (شهدا) چهره می‌گشاید که خود نخستین خیابان ایران به شمار می‌رود و حدود 500 سال قدمت دارد. این خیابان منبع الهام در ساخت خیابان چهارباغ عباسی در اصفهان بوده است.

حسینیه امینی‌ها

حسینیه امینی‌ها در واقع یک خانه بزرگ تاریخی است که برای انجام مراسم مذهبی بویژه سوگواری محرم مورد استفاده قرار می‌گیرد و به همین علت به حسینیه معروف شده است. این خانه با چند دست حیاط در دوره قاجار ساخته شده و متعلق به یکی از تجار بزرگ قزوین به نام «حاج محمدرضا امینی» بوده است. زیباترین بخش خانه امینی‌ها سه تالار بزرگ و مجلل آن است که با ارسی‌های 9 دهنه و گره چینی شده از هم جدا می‌شوند. در حسینیه امینی‌ها به طور معمول بسته است اما سریدار آن همیشه در را به روی گردشگران می‌گشاید. این حسینیه در خیابان مولوی قرار دارد.

آرامگاه حمدالله مستوفی

این آرامگاه هفت صد ساله با نمای آجری خود، یکی از زیباترین آثار تاریخی قزوین و متعلق به حمدالله مستوفی، مورخ بزرگ ایران در عصر ایلخانان مغول است. آرامگاه در خیابان طالقانی، کوچه مستوفی قرار گرفته و با وجود علاقه‌مندی گردشگران به دیدن آن، درهایش در بیشتر روزهای هفته بسته و موجب نارضایتی گردشگران است.

شاهزاده حسین

شاهزاده حسین فرزند دو ساله امام رضا(ع) بود که گفته می‌شود در خلال سفر تاریخی ایشان از مرو به خراسان در قزوین از دنیا رفت و در همین شهر دفن شد. بنای اصلی بقعه او از آثار دوره صفویه و از حیث معماری بسیار نفیس است. همچنین سر در این امامزاده یکی از نمادهای شهر قزوین به شمار می‌رود. برای دیدن و زیارت بقعه شاهزاده حسین، باید به خیابان جمهوری اسلامی، محله خندقبار رفت.

دروازه تهران و در کوشک

قزوین در دوره‌های مختلف تاریخی مثل اکثر شهرهای کهن ایران برج و بارو و دروازه داشته که از آن میان تنها دو دروازه باقی مانده است. یکی دروازه تهران در جنوب شهر و در کنار میدان تهران قدیم است که باز یکی از نمادهای شهر قزوین به شمار می‌رود و دیگری دروازه در کوشک که به سمت الموت و شکارگاه‌های شمال قزوین باز می‌شده و در انتهای خیابان آزادی (نادری) جای دارد.

آب‌انبارهای قزوین

قزوین دارای آب انبارهای بزرگی است که برخی‌شان مانند آب انبار سردار بزرگ در خیابان راه‌آهن، جزو بزرگترین آب انبارهای ایران قرار می‌گیرند. در ضمن باید از آب‌انبار حاج کاظم در انتهای خیابان تبریز نام برد که شهرتش را مدیون سردر کاشیکاری، طاق رسمی‌بندی و کتیبه سنگی و دو بادگیر خود است. آب انبار مسجد جامع قزوین نیز در نوع خود بسیار دیدنی است. آب انبارهای قزوین در روزهای پنجشنبه و جمعه و نیز تعطیلات رسمی از 9 تا 18 قابل بازدید هستند.

نوشته 10 دیدنی برتر شهر قزوین را در یک گردش یک روزه می توان تماشا کرد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

سرزمین تزارها همواره مورد توجه انسان‌های ساکن سایر نقطه‌های زمین بوده است

$
0
0

گردشگری

گردشگری

سرزمین تزارها به‌دلیل تاریخ و تمدن قدیمی و معروف خود همواره مورد توجه انسان‌های ساکن سایر نقطه‌های زمین بوده است. این توجه در زمان کمونیزم هم نه‌تنها فروکش نکرد، بلکه چه در آن زمان و چه پس از آن، رشد کرد. یکی از دلیل‌های این توجه، بی‌شک معماری ساختمان‌ها و برخی شهرهای آن است که بخش قابل توجهی از آن، در کلیساهایش نمود یافته است.

 برخلاف تصور عموم، کشور بزرگ روسیه در زمان اتحاد جماهیر شوروی و حاکمیت و سلطه ی تفکرات کمونیستی و سوسیالیستی هم کلیساها و مسجدهای خود را حفظ کرد؛ و درنهایت، کاربری برخی از آن ها را تغییر داد یا از رشد احداث کلیساها و مسجدها جلوگیری کرد. از این رو، از سال 1990 که آن شاکله از هم گسیخت و روسیه ی جدید شبیه به روسیه ی تزاری موجودیت یافت، یکی از جاذبه های گردشگری اش شد کلیساها.

ریشه ی ساختمان های کلیساها در فرم امروزی به چند قرن پیش و دوران رنسانس برمی گردد که گویا "ایوان سوم" برای نشان دادن قدرت دولت متمرکز خود برپایه ی نوآوری، بهترین معماران را از ایتالیا، برای کار در کرملین به خدمت گرفت.

در واقع در قرن های پانزدهم و شانزدهم میلادی، معماری روسیه نیز دوره ی رنسانس را تجربه کرد و از این رو، ویژگی های سبک ایتالیایی در آن دیده می شود که با تلفیق با سبک روسیه، شکل جالبی را به وجود آورد که معماری روسیه را به طور کل، دگرگون کرد.

ازجمله، کلیسای اعظم دورمیشن با پنج قبه ی طلایی که در حدود سال 1500 میلادی ساخته شده، محل تاج گذاری تزارهای روسیه بوده و در محوطه ی کاخ کرملین و میدان سرخ قرار دارد.

یکی از ویژگی های کلیساهای روسیه، علاوه بر استفاده از رنگ های تند و گرم، استفاده از قبه و گنبدگونه هایی است که اصطلاحا به آن ها گنبدهای پیازی شکل گفته می شود؛ همانند آن چه که در کلیسای سنت باسیل در محوطه ی میدان سرخ مسکو و در مجاورت کاخ کرملین قرار دارد و عموم گردشگران روسیه، حتما با آن عکس یادگاری دارند.

کلیسای سنت باسیل در مرکز مسکو، تا چند قرن پیش بلندترین بنای این شهر به شمار می رفته اما در جریان سکولاریزم دوره ی کمونیستی، در قامت موزه درمی آید. این کلیسا در مجموعه ی میدان سرخ مسکو، در سال 1990 در فهرست آثار میراث جهانی روسیه قرار می گیرد.

این کلیسا در بلندی و در یک موقعیت استراتژیک، به میمنت پیروزی «ایوان مخوف» بر تاتارها ساخته می شود. طبق حکایتی، وقتی ایوان مخوف برای جنگ با تاتارها از مسکو می خواسته خارج شود، درحالی که تصور عمومی بر احتمال بیشتر شکست او بوده است، مردی تهیدست، از پیروزی او سخن می گوید و پیش بینی می کند که سه روز پس از پیروزی اما پسرش را می کشد. می گویند وقتی این پیش بینی که در زمان مطرح شدن جدی گرفته نشده بود، به واقعیت تبدیل می شود، ایوان مخوف دستور می دهد این کلیسا به افتخار آن فرد که گفته می شود محل زندگی یا حتا مزارش در اینجا قرار داشته، ساخته شود و از آن زمان به کلیسای واسیل مقدس مشهور می شود.

همچنین مطرح است که وقتی ایوان مخوف از معماران کلیسا می پرسد آیا همانند این بنا را می توانید بسازید و آن ها با خوشحالی پاسخ مثبت می دهند، چشم های آن ها را از حدقه خارج می کند؛ تا هیچ وقت نتوانند چنین کاری انجام دهند. هرچند که حدود 300 سال بعد مشابه این کلیسا در شهر سنت پترزبورگ ساخته می شود.

ضمن آن که در قرن نوزدهم، امپراتور فرانسه یعنی «ناپلئون بناپارت» دستور تخریب این کلیسا را صادر می کند اما ارتش فرانسه پیش از آن که مهلت این کار را پیدا کند، به عقب رانده می شود.

کلیسای جامع اسحاق (ایساک)، از دیگر کلیساهای معروف روسیه است که در شهر سنت پترزبورگ قرار دارد. این کلیسا با بنایی عظیم و با گنبدی طلایی، در ابتدای قرن هجدهم، به سبک کلاسیک روسی ساخته و در قرن نوزدهم توسط معماری فرانسوی تجدید بنا شده است. این کلسیا به عنوان بزرگ ترین کلیسای روسیه، ظرفیت پذیرش 14 هزار عابد را دارد و گردشگران برای تماشای شهر سنت پترزبورگ از نمای بالا، پس از تهیهی ی بلیت، حدود 500 پله را برای بالا رفتن به سطوح فوقانی آن می توانند طی کنند. این کلیسا نیز به جز زمان برگزاری برخی مناسبت ها و عیدهای مذهبی، کارکرد موزه ای دارد.

کلیسای کازان، دیگر کلیسای مطرح در سنت پترزبورگ و روسیه است که ساختمان اولیه ی آن در ابتدای قرن نوزدهم توسط معماری روس بنا شده است. گویا چند سال بعد، پس از شکست لشگر ناپلئون بناپارت از روس ها، غنیمت های جنگی و پرچم های لشگر مغلوب در این کلیسا جمع آوری می شود.

پیکر قهرمان روسیه در آن جنگ نیز در این کلیسا دفن شده و مردم روسیه او را بسیار تکریم و سنگ مزارش را زیارت می کنند. تندیس های نصب شده در ورودی کلیسا نیز به همین قهرمان و یکی از سردارهای آن دوره مربوط است. کلیسای کازان کارکرد مذهبی خود را حفظ کرده و مردم هر روز برای انجام اعمال مذهبی به آن می توانند وارد شوند. درواقع سیاست دوره ی کمونیستی این بوده که برخی کلیسا ها یا مسجدها را از کارکرد مذهبی صرف خود خارج کرده، آن ها را در مقام موزه، کتابخانه و امثال این ها درآوردند. درواقع گردشگران هم در این میان، با حفظ شئونی، مجال می یابند که از زیبایی های داخلی کلیسا دیدن کنند.

اما کلیسای مطرح دیگر، کلیسای ناجی سنت پترزبورگ یا خون ریخته شده است. این کلیسا که دقیقا مشابه کلیسای سنت باسیل (واسیل مقدس) مسکو ساخته شده، مانند بیشتر کلیساهای یادشده است که گردشگران باید برای ورود به آن و تماشای زیبایی های معماری و تزئینی شان، ورودیه بپردازند.

کلیسای "بناشده بر خون" یا "قیام مسیح" از دیگر نام های این کلیسای ساخته شده در اواخر قرن نوزدهم است. گفته می شود «ساخت بنای کلیسا در سال 1883 به دستور الکساندر سوم، به عنوان یادبودی برای پدرش، تزار الکساندر دوم و در محل ترور او شروع شد.

تزار الکساندر دوم همان کسی بود که در سال 1861 قانون منع رعیت داری در روسیه را تصویب کرد. روند پیشرفت کار قدری کند بود و سرانجام در سال 1907 و در دوره ی نیکلاس دوم ساخت کلیسا به پایان رسید».

درواقع منع برده داری تنها جان «آبراهام لینکولن» را در آمریکا نگرفت، بلکه یکی از تزارهای روسیه را هم به شکل مشابهی به کام مرگ فرستاد. از این رو، کلیسای یادشده که به عنوان یادبود تزار شهید و در محل ترور او ساخته شده، کلیسای «خون ریخته شده» نام گرفته است. کاشی کاری ها و نقاشی های درون این کلیسا برای گردشگران بسیار جذابیت دارند.

در سنت پترزبورگ و حوالی آن، کلیساهای دیگری هم قرار دارند؛ ازجمله کلیسایی در شهر پتروف، مقابل کاخ سلطنتی پتر کبیر که تاحدودی شبیه به کلیسای واسیل مقدس در مسکو یا کلیسای خون ریخته شده در سنت پترزبورگ ساخته شده است.

این کلیسا چند سالی متروکه بود و در حال حاضر عملیات بازسازی آن برای بازگشایی، در جریان است.

کلیسای موجود در قلعه ی پترو پاول سنت پترزبورگ، از جهتی، جزو مهم ترین کلیساهای روسیه است. قلعه ی پتر و پاول را نخستین ساختمان و اثر معماری شهر سنت پترزبورگ می دانند که در ابتدای قرن هجدهم با هدف کنترل رودخانه و دسترسی به دریای بالتیک، در یکی از جزیره گون های این شهر، توسط معمارانی ایتالیایی و آلمانی بنا شد.

در مرکز قلعه، کلیسای پتر مقدس قرار دارد که ساختمان آن با ارتفاع حدود 123 متر، هنوز هم بلندترین ساختمان شهر به حساب می آید. اهمیت ویژه ی این کلیسا از این لحاظ است که آرامگاه تمام امپراتورهای روسیه و خانواده های شان در آن قرار دارند.

اما ساختمان های مذهبی در شهرهای روسیه چون مسکو و سنت پترزبورگ، تنها به کلیساها محدود نمی شوند، بلکه کنیسه ها و مسجدها، دیگر بناهای مذهبی این شهرها را تشکیل می دهند که بعضا قدمت تاریخی و جذابیت توریستی دارند.

مسجد جامع مسکو بنایی تاریخی بود که در ابتدای قرن بیستم با طراحی یک معمار روس ساخته شد. این اثر قدیمی یکی از چهار مسجد فعال پایتخت روسیه بود که در سال 2008 در فهرست میراث فرهنگی روسیه ثبت شد اما در پایان همان سال از این فهرست خارج شد و در سال 2011 به بهانه ی قدیمی بودن بنا، به طور کامل تخریب شد. در پی این تخریب، مسلمانان روسیه دست به اعتراض زدند که در پی آن، مفتی های روس دخالت کردند و با وعده ی ساختن یک مسجد بزرگ تر در همان محل، از گسترش اعتراض ها جلوگیری کردند. درنهایت، اخیرا مسجد جامع جدید با ساختمانی وسیع، با حضور «ولادیمیر پوتین» - رییس جمهوری روسیه - و رییس جمهوری ترکیه، رییس حکومت خودگردان فلسطین و نماینده ی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای مسلمان نشین مشترک المنافع، گشایش یافت.

این درحالی است که به گزارش ایسنا مسلمانان روسیه، مخالف داشتن مسجدی عظیم هستند و ساختن مسجدهای کوچک در محله های مختلف را ترجیح می دادند.

سنت پترزبورگ هم یک مسجد جامع دارد که مانند مسجد جامع مسکو، در اوایل قرن بیستم ساخته شده است. مسجد جامع سنت پترزبورگ با ظرفیت حدود پنج هزار نفر جمعیت، در زمان ساخت، بزرگ ترین مسجد اروپا لقب گرفته و هم اکنون نیز در مناسبت های مذهبی، نماز جماعت های پرشماری در آن برگزار می شود.

برای پیدا کردن این مسجد که در نقشه ی گردشگری شهر گردشگرپذیر سنت پترزبورگ (لنین گراد) هم آمده، کمی باید جست وجو کرد و معمولا کمتر فردی در درون آن دیده می شود؛ جز معدودی که در حال گذر، برای نماز خواندن به آن مراجعه می کنند. مناره های 94 متری این مسجد، هم اکنون در حال بازسازی هستند.

نوشته سرزمین تزارها همواره مورد توجه انسان‌های ساکن سایر نقطه‌های زمین بوده است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

ازبکستان میزبان شما خواهد بود، کشوری که در آن غریبه نخواهید بود

$
0
0

بخارا

بخارا

«اگر آن ترک شیرازی به دست آرد دل ما را، به خال هندویش بخشم سمرقند و بخارا را». بدون شک شیراز یکی از زیباترین مقاصد توریستی جهان است؛ حداقل از دید ما ایرانیان. با این حال، قصد نوشتن از شهر حافظ و سعدی را نداریم.

 هفتاد و دو ملت این هفته در پی شناساندن کشوری است که شهرهایش، شهره غزل های شاعران ایرانی است. ازبکستان میزبان شما خواهد بود. کشوری که در آن غریبه نخواهید بود.

ازبکستان گرچه کشور جوانی است و سال 1991 با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شده، اما ریشه های تاریخی عمیقی دارد.

چراکه در گذشته، بسیاری از کشورهای آسیای مرکزی با اتصال تمدن غرب و شرق، نقاط اصلی جاده ابریشم را تشکیل داده بودند و این امر در کنار علل دیگر باعث شده امروزه در موزه های ازبکستان، بیش از دو میلیون اثر تاریخی، فرهنگی و معنوی منحصربه فرد از زندگی مردم این منطقه به نمایش درمی آید.

گنجینه های تاریخی، باستان شناسی، معماری و طبیعی این کشور، از مهم ترین عوامل جذب گردشگر محسوب می شوند.

برنامه های گردشگری در ازبکستان شامل فعالیت های تفریحی در محیط باز و از سوی دیگر گردشگری فرهنگی و تاریخی است. گرچه پایتخت این کشور، تاشکند است، اما سمرقند، بخارا و خیوه از مقاصد محبوب و اصلی گردشگری هستند.

تاشکند بزرگ ترین شهر ازبکستان و یکی از مراکز مهم تجارت در آسیای میانه است. این شهر به دلیل معماری زیبا و خیره کننده اش، از زیباترین شهرهای این منطقه از آسیا بوده که همراه با مهمان نوازی مردمانش، گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می کند.

قدمت این شهر به 2200 سال پیش برمی گردد. تا قبل از قرن 8 میلادی و نفوذ اسلام، تاشکند تحت تاثیر سغدی ها و ترک ها بوده است.

سال 1219 با حمله چنگیزخان مغول تا حد زیادی نابود شد، اما با ساخت جاده ابریشم به دوران باشکوه خود رسید.

در نهایت این روس ها بودند که زمام این منطقه را با فتح آن سال 1865 به دست گرفتند. با وجود تخریب بسیاری از آثار تاریخی تاشکند در جریان انقلاب 1917 و زلزله سال 1966، اما هنوز هم بناها و موزه های زیادی در آن یافت می شود.

یکی از این موزه ها، موزه امیر تیمور است که به گنبد کبود رنگ و تزئینات زیبای داخلی خود شهرت دارد. در این موزه آثاری از زمان تیمور و رئیس جمهور اسلام کریموف نگهداری می شود.

مقصد محبوب دیگر، بخارا، از شهرهای معروف ازبکستان است. بیش از صد مکان مذهبی و به صورت خاص، بیش از 350 مسجد در این شهر وجود دارد که یکی از معروف ترین آنها، مسجد کالیان است که هم مسلمانان و غیرمسلمانان از آن بازدید می کنند.

شهر قدیمی بخارا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و به عنوان موزه زنده شناخته می شود. وجود آثار باستانی متعدد و معماری شگرف در داخل و اطراف شهر، از عوامل شهرت این شهر هستند.

سمرقند یکی دیگر از شهرهای نام آشنای ازبکستان است. بیشتر ساکنان این شهر که از مراکز مهم تاریخی مردم تاجیک در آسیای میانه است به زبان فارسی تاجیکی صحبت می کنند.

سال 2001، یونسکو این شهر باستانی را در فهرست میراث فرهنگی جهان قرار داد. سمرقند که تا مدت ها به جواهر دنیای اسلام معروف بوده، با مناره های سر به فلک کشیده، گنبدهای فیروزه ای درخشان و معماری منحصربه فرد آراسته شده است.

ریگستان که در بخش مرکزی شهر سمرقند قدیم قرار دارد از تاریخی غنی برخوردار است. در این مجموعه، سه بنای مهم به نام های مدرسه الغ بیگ، مدرسه شیردار و مسجد مدرسه طلاکاری قرار دارند که هر کدام زیبایی و هنر ویژه ای را به نمایش می گذارند.

خیوه، مرکز استان خوارزم است که در آن مجموعه ای از بناهای تاریخی، در حصاری از خشت و گل به نام «ایشان قلعه» یا «ایچان قلعه» قرار گرفته است.

این بناها که به سبک معماری اسلامی و ایرانی ساخته شده، شامل دروازه ها، مساجد، مدارس، آرامگاه ها، گرمابه ها، کاخ ها و خانه های سنتی است و همواره مورد توجه باستان شناسان و تاریخدانان بوده و جهانگردان بسیاری را به خود جذب کرده است.

آرامگاه پوریای ولی نیز در میان این مجموعه فرهنگی ـ تاریخی قرار دارد. در این شهر 50 اثر تاریخی و 250 خانه کهن ـ که بیشترشان به سده های هجدهم و نوزدهم بازمی گردند ـ واقع شده است.

چطور برویم؟

برای سفر به ازبکستان، بایستی راهی فرمانیه شده تا از طریق سفارتخانه این کشور اقدام به تهیه ویزا نمایید.

تورهای گردشگری به صورت زمینی و هوایی، برنامه های منظمی را برای گردشگران تنظیم کرده اند که البته ارزان هم نیستند.

به عنوان مثال سفر هوایی هشت روزه به تاشکند، سمرقند و بخارا نزدیک به هفت میلیون تومان هزینه خواهد داشت.

نرگس انصاری - چمدان

نوشته ازبکستان میزبان شما خواهد بود، کشوری که در آن غریبه نخواهید بود اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

اینجا زوریخ، گران‌ترین شهر دنیا است

$
0
0

زوریخ

اینجا همه‌چیز منظم است و خبری از بی‌نظمی،‌ ترافیک، بوق ماشین‌ها، تأخیر و دیر رسیدن نیست... اینجا زوریخ، گران‌ترین شهر دنیا است.

زوریخ

به گزارش خبرنگار ایسنا، زوریخ بزرگ‌ترین و پرجمعیتﺗﺮین شهرِ سوئیس و پایتخت فرهنگی این کشور است که در ابتدای ورود به آن، بیشترین چیزی که جلب توجه می‌کند، آرامش حاکم در میان مردم است؛ آرامشی که ناشی از دور بودن هیاهوهای رایج در یک کلان‌شهر است.

زوریخ

حمل‌ونقل عمومی به ویژه خطوط تراموا مهمترین ویژگی شهر زوریخ است که بخش زیادی از آرامش حاکم در این شهر را سبب شده است.

همه جای شهر تحت پوشش خطوط مختلف تراموا، مترو، اتوبوس و همچنین قایق‌های مخصوص حمل مسافر است و در هر ایستگاه تایم ورود هر خط اعلام می‌شود که علیرغم تداخل برخی از خطوط تراموا با مسیر عبور خودرو، اما کمترین تأخیری در ورود و خروج آنها از ایستگاه مشاهده نمی‌شود.

حرکت وسایل حمل و نقل عمومی در این کشور معروف به ساعت به قدری دقیق است که می‌توانید ساعت‌تان را با ورود قطار یا تراموا به ایستگاه تنظیم کنید.

خرید بلیت به صورت مکانیزه که دستگاه آن در همه ایستگاه‌ها نصب شده است، مشخص بودن مسیر حرکت از طریق نقشه‌هایی که در ایستگاه‌ها و داخل ترن‌ها قرار دارد و اعلام لحظه به لحظه ایستگاه‌ها و مشخص بودن ایستگاه‌های مشترک، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را برای هر شخصی مهیا می‌کند و حتی توریست‌ها هم با هر زبان و درک و فهمی در بدو ورود به راحتی می‌توانند با استفاده از این وسایل خودشان را به نقطه دلخواه‌شان برسانند.

حتی در داخل تراموا قبل از رسیدن به ایستگاه‌هایی که با دیگر خطوط مشترک هستند، ساعات ورود خط‌های دیگر درج می‌شود و نام ایستگاه‌های دیگر هم با تایم رسیدن مشخص شده است.

سوئیسی‌ها در احداث خطوط تراموا آنقدر باتجربه هستند که به بسیاری از کشورهای دیگر از جمله آمریکا تجربیات‌شان را منتقل کرده‌اند.

یکی از دستگاه های فروش مکانیزه بلیت

تراموا و قطارهایی هم برای استفاده افراد ویلچرنشین وجود دارد که ساعات ورود آن‌ها نیز روی تابلوها با علامت ویلچر مشخص است.

با وجود آنکه برای ورود به مترو و تراموا محلی برای ارائه بلیت تعبیه نشده و کسی بلیت چک نمی‌کند، اما همه خود را موظف می‌دانند از دستگاه‌های مکانیزه بلیت خریداری کنند؛ بلیت‌هایی که قیمت روزانه‌ی آن حدود 8 فرانک (معادل 32 هزار تومان) و تک سفر آن حدود 2 تا 4 فرانک است. ارقامی که براساس مسیر حرکت در منطقه 110 زوریخ که مراکز اصلی در آن واقع شده، متغیر است.

تعدد وسایل حمل‌ونقل عمومی در زوریخ و خلوت بودن آنها در کنار استفاده زیادی که از دوچرخه می‌شود باعث شده کمتر ماشین شخصی در سطح شهر دیده شود و برخلاف اکثر کلان‌شهرها، از ترافیک‌های آزاردهنده در سطح شهر خبری نیست. در آنجا بهانه رایجی برای دیر رسیدن با عنوان «در ترافیک گیر کردم» وجود ندارد.

زوریخ ضمن آنکه دو سال پیاپی است شهری با بهترین کیفیت زندگی در جهان شناخته می‌شود، در اواخر شهریور هم به عنوان گرانقیمت ترین شهر جهان شناخته شد و از جمله شهرهایی است که مردم در رفاه کامل به سر می‌برند. به طوریکه در سطح شهر هیچ نشانی از تکدی‌گری نیست و یا حتی دست‌فروشی هم دیده نمی‌شود.

هزینه‌های بالای زندگی در این شهر باعث شده مهاجران کمتری هم به این شهر مهاجرت و در آنجا زندگی کنند.

نماد شهر کلیسایی با برج‌هایی دو قلو به نام "گراس مونستر" در کنار رود لیمات است که در روبروی آن کلیسای دیگری به نام "فرامونستر" با برج تیز سبز رنگ بلندی که نقاشی شیشه‌های داخل آن مشهور است قرار دارد و شب‌ها جلوه زیبایی را به شهر می‌دهند. راس هر ساعت تا دقایق زیادی صدای ناقوس کلیساها در شهر طنین‌انداز می‌شود.

کلیساهای سنت پیتر و فرامونستر

"سنت پیتر" دیگر کلیسای اصلی زوریخ است که در نزدیکی دو کلیسای دیگر واقع شده و به تعبیری بزرگترین صفحه ساعت کلیسا در اروپا بر روی برج آن قرار دارد.

طبیعت بکر این شهر و اطراف آن از دامنه کوه‌های آلپ گرفته تا دریاچه زوریخ در دل شهر، از زیبایی‌های دیگر زوریخ محسوب می‌شود.

یکی از بزرگترین باغ وحش‌های دنیا نیز در زوریخ واقع شده که در مناطق شمالی این شهر در مساحتی وسیع و طراحی ویژه با حیواناتی متعدد روزانه پذیرای شمار زیادی از گردشگران است.

مقر اصلی فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) که این روزها محل مناقشات مختلفی است و چشم بسیاری از رسانه‌ها به اتفاقات داخل آن دوخته شده در زوریخ و در مقابل باغ وحش این شهر قرار دارد، منطقه‌ای سرسبز و خوش آب و هوا در شمال شهر و ساختمان بزرگی که اطراف آن را زمین‌های فوتبال احاطه کرده است.

زوریخ که از آن به عنوان یک جهان‌شهر یاد می‌شود، مانند دیگر شهرهای سوئیس از امنیت ویژه‌ای برخوردار است؛ به طوری که درصد جرم و جنایت در این کشور بسیار پایین اعلام شده و یکی از امن‌ترین شهرها برای گردشگران محسوب می‌شود.

اینجا زوریخ از آرام‌ترین شهرهای دنیا است...

گزارش و عکس از: خبرنگار ایسنا، مسعود نجفی

نوشته اینجا زوریخ، گران‌ترین شهر دنیا است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

روزنامه “دیلی میل”با انتشار گزارشی درباره چشم‌انداز روشن گردشگری ایران نوشت

$
0
0

33پل

روزنامه "دیلی میل" همگام با دیگر رسانه‌های پرتیراژ دنیا، با انتشار گزارشی درباره چشم‌انداز روشن گردشگری ایران نوشت: «با بهبود روابط میان ایران و غرب‌، اکنون سواحل‌، معماری اسلامی فوق‌العاده و غذاهای باورنکردنی ایرانی می‌توانند این کشور را در میان "پربازدیدترین مقاصد گردشگری جهان در سال 2016" قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا،‌ نشریه انگلیسی «دیلی میل» در گزارشی با اشاره به اجرایی شدن توافق هسته‌ای که به رفع تحریم‌های اقتصادی علیه ایران می‌انجامد، به آثار این بهبود روابط بر صنعت گردشگری ایران و چشم‌انداز آن در سال آینده میلادی پرداخته است.

33پل

 

گردشگران انگلیسی و آمریکایی که برای تماشای دیدنی‌هایی مانند 33 پل به ایران می‌روند، باید از قبل ویزا گرفته باشند.

در این گزارش آمده است: ایران که کشوری غنی از لحاظ گنجینه‌های تاریخی و فرهنگی است، در روزهای آینده از یک بسته سرمایه‌گذاری شامل 1300 پروژه برای جذب ‌سرمایه‌گذاری‌های خارجی و تقویت صنعت گردشگری خود رونمایی می‌کند.

دیلی‌میل به نقل از «مسعود سلطانی‌فر»، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران نوشت، سیاست‌های اعتدالی حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و تسهیل قوانین مربوط به صدور روادید، درهای ایران را به سوی گردشگران خارجی می‌گشاید.

حتی پیش از این که تحریم‌ها علیه ایران رفع شوند، تعداد گردشگران خارجی ورودی به ایران در هر دو سال گذشته با 12 درصد رشد همراه بوده است.

ایران در سال 2014 پذیرای پنج میلیون گردشگر از سراسر جهان بود که در نهایت درآمد 7.5 میلیارد دلاری را برایش به ارمغان آورد که در این میان نیمی از گردشگران ورودی به ایران مسلمان شیعه و نیمی دیگر شامل گردشگرانی از اروپا‌، آمریکای شمالی و شرق آسیا بودند.

پیست‌های اسکی

 
تهران دارای پیست‌های اسکی ‌فوق‌العاده‌ای است که هر اسکی‌باز حرفه‌ای را به وسوسه می‌اندازد.

دیلی‌میل در ادامه گزارش خود آورده است: رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران از سونامی حضور گردشگران خارجی در ایران صحبت کرده، اگرچه وزارت امور خارجه آمریکا هنوز به مسافرانش هشدار می‌دهد که با دقت خطر سفر به ایران را در نظر بگیرند.

«بکی پمبرتون»، نگارنده این گزارش می‌نویسد: این امیدواری وجود دارد که ایران تا سال 2025 بتواند تعداد گردشگران خارجی ورودی خود را به 20 میلیون نفر در سال برساند تا درآمدهای حاصل از این صنعت گردشگری به 30 میلیارد دلار افزایش یابد، اما در حال حاضر ایران با کمبود امکانات اقامتی و حمل و نقل مناسب برای این تعداد گردشگر مواجه است.

هم‌اکنون 1100 هتل و مهمانخانه در ایران مشغول کارند که از این تعداد 130 هتل 4 یا 5 ستاره هستند که طبق اعلام مقامات، این رقم در 10 سال آینده به 400 هتل برسد.

روستای ابیانه

 
روستای ابیانه در کاشان با خانه‌های کاهگلی و تراس‌های چوبی، نماد شگفت‌انگیزی از زندگی روستایی است

ماه گذشته یک شرکت ایرانی قراردادی را با گروه هتل‌های بزرگ «اکور» فرانسه به امضا رساند تا بر این اساس هتل‌های «نوووتل» و «ibis»برای مدت 15 سال در ایران مجوز فعالیت داشته باشند،‌ قراردادی که در 30 سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

«دیلی میل» در گزارش خود،‌ به معرفی برترین جاذبه‌های گردشگری ایران پرداخته تا شهروندان خود را به سفر به ایران تشویق کند.

پرسپولیس

پایتخت کهن پارسی توسط امپراطورهای پارس از داریوش تا خشایارشاه ساخته شد و ساخت آن با سقوط سلسله هخامنشی متوقف شد و بقایای باقیمانده از این شهر به سال 5150 قبل از میلاد باز می‌گردد که یک جواهر باستانی محسوب می‌شود.

اصفهان

یکی از بزرگترین شهرهای جهان که در فاصله 211 مایلی در جنوب تهران قرار دارد و از آن به عنوان اوج هنر و معماری اسلامی یاد می‌شود. اصفهان دارای کاخ‌ها‌، مساجد‌ و خانه‌های تاریخی است که در کنار باغ‌های فوق‌العاده‌ای ساخته شده‌اند. این شهر شلوغ با خیابان‌های پر درخت خود دارای بازارها و مغازه‌هایی است که آثار و صنایع هنری منحصر به فردی را ارائه می‌دهند.

کوه دماوند

 
دریاچه مصنوعی "دربندیخان" نیز همتای جاذبه‌های تاریخی و باستانی ایران، برای گردشگران جذابیت‌های زیادی دارد.
دربندیخان

مرتفع‌ترین کوه خاورمیانه با 18 هزار و 400 فوت ارتفاع که بلندترین قله آتش‌فشانی قاره کهن نیز محسوب می‌شود. گردشگران ورودی به تهران می‌توانند قله دماوند را از فاصله دور ببینند.

در طول سال مسیرهای متفاوتی برای کوهنوردان برای صعود به دماوند وجود دارد. همچنین منطقه گردشگری برای اسکی نیز در آن است که منطقه‌ای محبوب برای گردشگران زمستانی خاورمیانه از اواسط نوامبر تا ماه می محسوب می‌شود.

دره الموت

آنهایی که در فکر جایی دورتر با حس واقعی مهمان‌نوازی ایرانی هستند، می‌توانند خانه‌ای در دره الموت اجاره کنند. در این چشم‌انداز تپه‌ای و پرشیب‌، چندین قلعه و دو ارگ دوران اسماعیلی دیده می‌شود.

کاشان

شهر کاشان با خانه‌های تاریخی‌، باغ‌های معروف ایرانی و یک بازار زیبا،‌ دارای جاذبه‌های فراوانی برای گردشگران است. این شهر در سطح بین‌المللی برای فرش‌، ابریشم‌ و دیگر منسوجات‌اش شهرت دارد.

عالی قاپو

همچنین معماری سنتی ایرانی، بادگیرها و حیاط‌های زیبا را می‌توان در خانه بروجردی‌ها در کاشان تماشا کرد.

 
توافق هسته‌ای میان ایران و غرب مطمئنا بازدید گردشگران خارجی از مکان‌هایی چون عالی قاپو را افزایش خواهد داد

پایتخت‌های کهن

ایران جواهری در خاورمیانه با 19 اثر ثبت شده در فهرست میراث فرهنگی جهانی یونسکو دارای مکان‌های برجسته و منحصر به‌فرد تاریخی است. شوش (پایتخت کهن ایلامی‌ها)،‌ اکباتان (پایتخت کهن هخامنشیان) و همچنین پاسارگاد که توسط کوروش بزرگ ساخته شده، از جمله جاذبه‌های فوق‌العاده ایران هستند. اکباتان محل اقامت تابستانی شاهان هخامنشی و یکی از اقامتگاه‌های شاه‌های اشکانی بوده است.

یزد

قدیمی‌ترین شهر خشتی جهان که میزبان معابر آتش‌زرتشتیان و برج سکوت است. این شهر تاریخی دارای بادگیر‌های زیبایی نیز هست که یک سیستم تهویه هوای قدیمی محسوب می‌شود.

شیراز

شیراز که به شهر شعر و ادب و باغ‌های دلگشا معروف است. گردشگران می‌توانند از این مناظر و همچنین کاخ‌ها و بازار زیبای این شهر دیدن کنند.

 
غذایی مانند فسنجان اصلا شبیه آنچه تاکنون در دیگر کشورها تجربه کرده‌اید نیست

غذاهای ایرانی

فسنجان

ایرانی‌ها عاشق غذا هستند، و گردشگران می توانند غذاهایی را به ویژه همراه با برنج، بادمجان، گوشت کباب شده، انار و گردو، لیمو، آلو و دارچین و زعفران در ایران تجربه کنند. گردشگران خارجی که طعم غذاهای ایرانی را چشیده‌اند، معتقدند غذاهای ایرانی اصلا شبیه آنچه تاکنون در دیگر کشورها تجربه کرده اید نیست. فقط کافی است یک‌بار غذایی مانند فسنجان را تجربه کنید.

نوشته روزنامه “دیلی میل” با انتشار گزارشی درباره چشم‌انداز روشن گردشگری ایران نوشت اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

انجدان یک قطب گردشگری است

$
0
0

روستای انجدان

روستای انجدان

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انجدان یک قطب گردشگری است، افزود: یک شهر زیرزمینی زیر روستای انجدان مدفون است که میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تا به حال در رابطه با اکتشاف و مرمت آن کوتاهی کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایسنا - منطقه مرکزی - عباس رجایی در آیین افتتاح مرحله اول عملیات بهسازی بافت بارزش روستای انجدان ضمن اشاره به پتانسیل گردشگری این روستا ضمن اشاره به قدمت هزار و 700 ساله ثبت شده انجدان گفت: این روستا 700 سال از قطب‌های فرقه اسماعیلیه و به این علت محل آمد و شد مسافرانی از کشورهایی نظیر هند و پاکستان به جهت حضور بر مزار پیروان این فرقه بوده است.

وی همچنین در ارتباط با کوچه خولی انجدان تصریح کرد: این کوچه در زمان حکومت بنی عباس شاهد خونریزی بسیاری از مردم بوده و به کوچه خونریزی مشهور و در گذر تاریخ تبدیل به خولی می‌شود.

نماینده اراک، کمیجان و خنداب ضمن اشاره به بیش از 45 شهید وابسته به این روستا بیان کرد: انجدان به لحاظ تاریخی و بیش از 200 دانشمند و سیاستمدار برخاسته از این روستا بسیار با ارزش است و باید برای آیندگان حفظ شود.

به گزارش ایسنا، محمد حسن آصفری دیگر نماینده اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: مردم بعضا اوقات خود را در این روستا سپری می‌کنند ولی متاسفانه کسانی به دنبال سلب آرامش مردم هستند و مشکلاتی را برای خانواده‌ها به وجود می‌آورند و حتی سرقت نیز در انجدان اتفاق افتاده و در بعضی از باغات نیز شرب خمر دیده شده است.

وی خواستار نگاه ویژه به امنیت این روستا جهت آرامش اهالی شد و بیان کرد: بر این اساس نیاز است در قالب ابلاغی از سوی استاندار به نیروی انتظامی امنیت انجدان به عنوان یک روشتای هدف گردشگری مورد تاکید قرار گیرد.

وی همچنین ضمن اشاره به ایجاد ایستگاه پلیس جهت برقراری امنیت مطلوب در این روستا بیان کرد: جوانان انجدانی می‌توانند در قالب شرکت‌های امنیتی به این امر کمک کنند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب مشکل کم آبی در انجدان را از دیگر مشکلات این روستا برشمرد و افزود: این مشکل به خصوص در مناطق بالای انجدان وجود دارد و مدیر کل آب روستایی جهت حل این مشکل قول همکاری داده است.

نوشته انجدان یک قطب گردشگری است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

قلعه بهستان، عارضه‌ای طبیعی که در طول تاریخ معماری دخمه‌ای به وجود آمده است

$
0
0

قلعه بهستان

قلعه بهستان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان گفت: قلعه بهستان یادگاری به جا مانده از دوره مادها است.

«یحیی رحمتی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ایسنا، منطقه‌ی زنجان، گفت: قلعه بهستان عارضه‌ای طبیعی است که در طول تاریخ معماری دخمه‌ای به وجود آمده است. این قلعه یکی از قلعه‌های تاریخی و مهم استان زنجان است که در زمان خود حاکمان برای دفاع از خود و مردم این قلعه را ساخته‌اند.

وی افزود: از طبقات فوقانی این قلعه برای دفاع و طبقات تحتانی به‌عنوان زاغه و محل نگهداری آذوقه مردم استفاده می‌شد. پیشینه این دژ به دوره‌ی ماد نسبت داده شده و بر اساس پژوهش‌های باستان‌شناسی در دوره پس از اسلام به خصوص دوره میانی اسلام کاربرد داشته و با شماره 1458 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان اظهار کرد: جاذبه‎های طبیعی ماه‌نشان در ارتفاعات هنگام طلوع خورشید بسیار زیبا است. ماه‌نشان منطقه‌ی ژئوتوریسم زنجان است که به‌علت وجود تپه‌های رنگی، دودکش جن، روستاهای تاریخی مانند مادآباد و جاذبه‎های زمین‎شناسی به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده به گونه‎ای که گردشگر در این منطقه مدهوش می‌شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: این ویژگی‌های منحصر به‌فرد سبب شده است بسیاری از گردشگران علاقه‌مند به حضور در این منطقه باشند که نمونه آن حضور کوهنوردان شرکت فولاد مبارکه اصفهان در چند روز گذشته در این مجموعه تاریخی است که علاوه‌بر بازدید از قلعه‌ی بهستان از کوه‌های رنگی، دودکش جن و دربند قاطرچی نیز بازدید کردند.

به گزارش ایسنا، شهرستان ماه‌نشان از قدیم محل استقرار قوم ماد بود که مرکز آن‌ها در منطقه جایی بوده که اکنون روستای مادآباد(در ۱۵ کیلومتری ماه‌نشان) قرار دارد. مادها از طریق مصب و کناره‌های رودخانه قزل‌اوزن وارد فلات ایران شدند و در روستاهایی هم‌چون مادآباد در ۱۵ کیلومتری شهر ماه‌نشان مستقر شدند.

نوشته قلعه بهستان، عارضه‌ای طبیعی که در طول تاریخ معماری دخمه‌ای به وجود آمده است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


در پهنه ی خیابان انقلاب 18 ساختمان دارای ارزش وجود دارد

$
0
0

بنای تاریخی

حدود یک سال پیش پروژه «پیرایش و آرام‌سازی پهنه خیابان انقلاب» را آغاز کردند،‌ پروژه‌ای که وجود 18 بنای ارزشمند در این محدوده‌ شهری و بُعد تاریخی بودن منطقه در اجرایی شدن آن بی‌تاثیر نبود حتی سازمان زیباسازی از مالک دو بنای تاریخی قرار گرفته در محدوده‌ میدان انقلاب تا چهارراه‌ ولی‌عصر (عج) برای صیانت از نما، تاریخ و منظر شهری بناهای خود تقدیر کرد اما به نظر می‌رسد این تقدیر نتیجه‌ای عکس داشته! چون حالا باعث شده یکی از همان دو بنای تقدیر شده سعی در تغییر نمای بنای تاریخی و باارزش خود کند.

بنای تاریخی

 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، در یکی دو روز گذشته برخی رسانه ها از حذف و تغییر تدریجی نمای ساختمان بانک ملی در جداره خیابان انقلاب خبر دادند، نمایی که به گفته مسئول پروژه «پیرایش و آرام سازی پهنه خیابان انقلاب» اواخر سال گذشته به همراه ساختمان تدبیر و توسعه کنار خیابان وصال به دلیل آشنایی با زیباسازی منطقه و صیانت از نمای تاریخی و منظر آن ها تقدیر شدند.

با توجه به آغاز پیرایش جداره های میدان انقلاب تا چهارراه ولیعصر توسط پیمانکار سازمان زیباسازی از سال گذشته و آغاز کامپوزیت کردن بنای ارزشمند بانک ملی در این محدوده از چند روز گذشته، به نظر می رسید این کار ابتدا باید از ایده های پیمانکار این پروژه باشد، اما مسئول پروژه «پیرایش و آرام سازی خیابان انقلاب» انجام این اقدام را از سوی گروه فنی خود رد می کند و توضیح می دهد: در پهنه ی خیابان انقلاب 18 ساختمان دارای ارزش وجود دارد که در پروژه ی پیرایش محدوده، موفق شدیم 16 بنا را مرمت و به سازی کنیم.

سید محسن هاشمی با اشاره به این که دو بنای واجد ارزش این منطقه یعنی ساختمان تدبیر و توسعه و بانک ملی در تقاطع میدان انقلاب و چهارراه ولیعصر (عج) همچنان نمای ارزشمند و تاریخی خود را حفظ کرده بودند، حتی به همین دلیل از سوی سازمان زیباسازی شهرداری تهران تقدیر شدند، می گوید: به همین دلیل در زمان آغاز پروژه در این محدوده قرار شد این دو بنا حالت کنونی خود را حفظ کنند اما متاسفانه بانک ملی بدون هماهنگی با مدیریت پروژه ی آرام سازی خیابان انقلاب، نماسازی طبقه همکف و طبقه اول ساختمان خود را با کامپوزیت، در دستور کار قرار داد.

مسئول پروژه «پیرایش و آرام سازی خیابان انقلاب» اضافه می کند: این در حالی است که مسئولان پروژه بانک ملی می توانستند حروف «بانک ملی» را به تنهایی روی جداره بنا نصب کنند، چون نوع پوشش در حال استفاده برای این بنای ارزشمند از مصالح مصنوعی است که نمای بنا را در وضعیت نامناسبی قرار می دهد.

به گفته وی، هر چند این بنای ارزشمند در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده اما توسط «یورن اوتزن» معمار دانمارکی، طراح ساختمان «اپرای سیدنی» ساخته شده است.

هاشمی بیان می کند: در حالی به نظر می رسد این سوء تعبیر با مجوز شهرداری منطقه 11 تهران در دست انجام است که عبدالهی معاون خدمات شهری شهرداری در نامه ای به مناطق 6 و 11 تهران ابلاغ کرده که هر گونه اقدامی برای نما، منظر، تابلو و به سازی بناهای این دو منطقه باید با رعایت بافت فرهنگی – تاریخی پهنه انقلاب مدیریت شود.

براساس پیگیری های صورت گرفته، گفته شده است که سازمان زیباسازی و شهرداری منطقه 11 در تلاش هستند تا در چند روز آینده اشتباه انجام شده روی این بنای تاریخی را برطرف و جداره این بنای ارزشمند و تاریخی را به حالت اولیه برگردانند.

اما هنوز کسی به این مساله فکر نکرده که این خیابان یعنی محدوده چهارراه ولیعصر (عج) تا میدان انقلاب، 18 بنای تاریخی دارد؛ بناهایی که در طول انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس یکی از مکان رویدادهای مهم در تاریخ پایتخت بوده است، شاید به همین دلیل است که تخریب و حذف برخی از لکه های تاریخی این خیابان از چند سال پیش آغاز شده و حتی میراث فرهنگی هم توجهی به این بخش از تاریخ تهران نمی کند.

بی توجهی که ابتدا دبستان دوره تحول معماری یعنی تقواپیشگان را چند سال پیش در ابتدای خیابان ظفر از تاریخ تهران گرفت، تا امروز که یکی دیگر از بناهای 80 ساله این خیابان در طول کمتر از سه هفته گذشته به مرور در دست تخریب قرار گرفته یا حذف تدریجی جداره بانک ملی با نصب کامپوزیت و حتی صدور مجوز تخریب و ساخت مجتمع تجاری چند طبقه به جای بنای حدود 60 ساله همین بخش از خیابان انقلاب که توسط «رولان دوبرول فرانسوی» ساخته شده و مالکیت اش متعلق به کمیته امداد امام خمینی (ره) است، اما خوشبختانه سازمان زیباسازی قصد خریدش را دارد.

نوشته در پهنه ی خیابان انقلاب 18 ساختمان دارای ارزش وجود دارد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

محبوب‌ترین مقصد توریستی‌

$
0
0

مصر

مصر

با وجود سقوط مرگبار هواپیمای روسیه در صحرای سینا در کشور مصر، به نظر می‌رسد این حادثه تأثیر چندانی در سفر گردشگران روس به محبوب‌ترین مقصد توریستی‌شان نداشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، با وجود این که مجریان تور در روسیه از کاهش 30 تا 50 درصدی سفر به مصر پس از حادثه مرگبار سقوط هواپیما و کشته شدن 224 مسافر خبر می‌دهند، اما متخصصان صنعت گردشگری معتقدند این کاهش تنها تا دو هفته آینده ادامه خواهد داشت.

«آیرینا تیورنیا»، سخنگوی اتحادیه گردشگری روسیه در این‌باره گفت: این یک کاهش متاثر از شوک است و پس از مدتی گردشگران متوجه می‌شوند که این حادثه یک شرایط استثنایی بوده است.

اتحادیه مجریان تور روسیه اعلام کرده، تعدادی از مسافر پروازهای خود به مقصد مصر را لغو کرده‌اند و تنها 16 مسافر نیز بلافاصله پس از حادثه سقوط هواپیما از سفر به کشور خودداری کرده‌اند.

مصر محبوب‌ترین مقصد گردشگری در میان روس‌هاست و در نیمه اول سال 2015 میلادی بیش از یک میلیون شهروند روس از این کشور تاریخی دیدن کرده‌اند که این رقم برابر با یک پنجم از کل سفرهای خارجی مردم روسیه است.

«تیورینا» ادامه داد: تنها کاهش بلندمدت توریست‌های روس مربوط به کشور تونس و پس از حملات تروریستی در ماه ژوئن امسال روی داده و روس‌ها هنوز علاقه خود برای سفر به تونس بازنیافته‌اند که این موضوع ناشی از دو عامل است: اول این که حملات تروریستی در تونس به صورت مستقیم گردشگران خارجی را هدف قرار داد و دوم این که تونس در فصل زمستان به علت سرمای زیاد خیلی مورد علاقه گردشگران روس نیست.

کشور مصر در چند سال اخیر به دلیل حملات تروریستی گاه و بیگاه دیگر جذابیت گذشته را برای گردشگران نداشته و حادثه اخیر سقوط هواپیمای روسی در صحرای سینا نیز مزید بر علت شده است.

در ماه سپتامبر نیز پلیس مصر 12 نفر گردشگر را با تروریست‌ها اشتباه گرفت و کشت، این در حالی است که براساس اعلام سازمان جهانی گردشگری از میان هر 9 شهروند مصری زندگی یک نفر به صنعت گردشگری وابسته است.

نوشته محبوب‌ترین مقصد توریستی‌ اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

43 مایل دورتر از سرزمین مادری، حوالی جزیره هنگام

$
0
0

آب‌های ایران

آب‌های ایران

بعد از اذان صبح، چادر گلدار را به سر می‌کند، برقع به صورت می‌زند و دل به دریا می سپارد، این کار هر روز بانوی صیاد خلیج‌فارس است...

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، 43 مایل دورتر از سرزمین مادری، حوالی جزیره هنگام، هر صبح زنانی با چادرهای رنگی سوار بر قایق های چوبی، قلاب ها را به دل دریا می سپارند تا زندگی حلال صید کنند.

تقریبا همه زنان جزیره هنگام ماهیگیر هستند و صید را بدون کمک مردان و به تنهایی انجام می‌دهند و هر کدام برای خود قایقِ پارویی دارند، روش صید زنان در هنگام، کاملا سنتی و با استفاده از قلاب ماهیگیری است.

«فاطمه اربابی»، از قدیمی‌ترین زنان صیاد در جزیره هنگام است، حدود 60 سال سن و شش فرزند دارد و از زمانی که ازدواج کرده برای تامین معیشت، هر روز پابه‌پای همسرش دل به دریا زده است.

هر روز بعد از اذان صبح سوار بر قایق ماهیگیری‌اش می‌شود، در دل خلیج فارس پارو می‌زند، همین که از جزیره کمی فاصله گرفت، نخ قلاب را به آب می‌اندازد و صید را آغاز می‌کند، قایق‌های کوچک و پاروییِ زن‌ها برخلاف قایق‌ها و لنج‌های صیادی خیلی عادت ندارند از خانه دور شوند.

او هر نوع ماهی را صید می‌کند و آن‌هایی که قابل استفاده هستند را می‌فروشد. خودش به بازار ماهی فروش‌ها نمی‌رود، این کار همسرش است، مثل همه زنان و مردانِ جزیره هنگام. ماهی‌ها در جزیره به دست مشتری نمی‌رسد، بندرگاه سرزمین اصلی، همان جایی است که ماهی‌های صید شده این زنان در آن به فروش می‌رسد.

اربابی می‌گوید: اگر هوا خوب باشد، دو مرتبه در روز به صید می‌رویم، یک‌بار بعد از نماز صبح که تا ظهر روی آب هستیم و بار دیگر بعدازظهرها که کار معمولا تا قبل غروب ادامه دارد.

صیادیِ زنان در جزیره هنگام تقریبا پیشه‌ای موروثی شده است، «بیشتر زن‌ها، پیر و جوان از قدیم صیادی می‌کنند، جوان‌ها از ما سن‌دارها یاد گرفته‌اند و حالا با علاقه کار‌ می‌کنند»، این‌ها را بانوی صیاد به خبرنگار ایسنا می‌گوید.

زنانِ هنگام جز صیادی، لباس‌های محلی می‌دوزند، سوزن‌دوزی می‌کنند و اوقات بیکاری در جزیره‌ای که گردشگران بیشتر برای تماشای دلفین‌ها و ساحل نقره‌ای به آن قدم می‌گذارند، صدف دریایی، روغن کوسه و ادویه‌جات محلی هم می‌فروشند. دکه‌های صنایع‌دستی این زنان در اسکله‌ی هنگام برپا است و کمتر کسی از افسانه‌هایی که پشت آن برقع های قرمز و طلایی پنهان شده خبر دارد.

بانوان ماهیگیر در جزیره هنگام

اربابی داستان صیاد شدن‌اش را خیلی کوتاه روایت می‌کند و می‌گوید: وقتی ازدواج کردم، لازم بود که مخارج زندگی را تامین کنیم، در جزیره هیچ کاری نبود که انجام دهیم، باید برای امرار معاش پا به پای مردها کار می‌کردیم و تنها کار در جزیره هنگام، صیادی بود؛ این شد که دل به دریا زدیم.

او ادامه می‌دهد: به صیادی علاقه داشتم، خودم پشت قایق نشستم و یاد گرفتم، حالا هم تنها به دریا می‌روم، بیشتر زنان در هنگام مثل من هستند.

فاطمه اربابی می‌گوید: وقتی هوا خراب است، فقط یک‌بار به دریا می‌رویم، گاهی شاید همان یک‌بار هم نتوان رفت. روزهایی هست که روزیِ دریا زیاد می‌شود، یک روزهایی هم هیچ ماهی به سر قلاب نمی‌آید. گاهی حتی به اندازه یک وعده غذا، ماهی صید نمی‌کنیم. دریا این طور است دیگر. روزی هم دست خدا است.

او و زنان دیگر، روزهایی که به گفته خودشان هوا خراب است و نمی‌توانند دل به دریا بزنند، در ساحل نقره‌ای هنگام، زیورآلات و صنایع‌دستی را که زنان جوان‌تر جزیره با صدف درست کرده‌اند می‌فروشند.

ادامه می‌دهد: حالا که ماهی گران شده، اگر بتوانیم روزی 10 کیلو هم ماهی صید کنیم، خوب است و می‌توانیم زندگی را بچرخانیم، اما شانس است دیگر، یک روز ماهی زیاد است و یک روز هیچی نیست.

کنار دکه‌هایی که با صدف‌های دریایی تزیین شده‌اند و زنان برقع به صورت زده با چادرهای رنگارنگ مشغول فروش آن صدف‌ها هستند، قایق‌های کوچک زیادی صف کشیده‌اند تا صبح فردا که پریان خلیج فارس را به خود ببینند.

اربابی به آن قایق‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: بیشتر زنان جزیره که صیادی می‌کنند برای خودشان قایق دارند و آن را با همان پول صیادی خریده‌اند، اما با وجود این همه استقلال، دلیل ندارد درآمدمان از شوهران‌مان جدا باشد، ما همه کارها را پابه‌پای مردان‌مان انجام می‌دهیم، هرچه صید کرده‌ایم و فروخته‌ایم وسط می‌گذاریم و زندگی را باهم می چرخانیم.

نوشته 43 مایل دورتر از سرزمین مادری، حوالی جزیره هنگام اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

بهترین مکان‌ها برای تنهایی سفر کردن خانم‌ها+عکس

$
0
0

در اینجا لیستی از مقاصد گردشگری را معرفی کرده ایم که گفته می شود در عرصه جهانی، برای تنهایی سفر کردن مناسب است. هر کدام از این مکان ها که چشم اندازهای زیبایی دارند می توانند احساس امنیت را برای مسافر به همراه داشته باشند.

به گزارش آلامتو به نقل از برترینها ،تنهایی سفر کردن تجربه رهایی بخشی است که به خودشناسی کمک می کند، منطقه راحتی شما را گسترش می دهد و احساسات تان را نیز تغذیه می کند.

شما آزادید برنامه خودتان را داشته باشید و هر زمان که می خواهید اجتماعی باشید و هر زمانی هم که خواستید استراحت کنید. سفر به تنهایی دریچه ملاقات با مردم را به روی تان می گشاید و روابط قوی تری را نسبت به زمانی که همسفری دارید، برایتان شکل می دهد.

تنهایی سفر کردن، چه به انتخاب خودتان باشد چه به این دلیل که برنامه تان با کسی جور درنمی آید، تجربه ای است که هر کسی به ویژه زنانی که امکانش را دارند، حداقل یک بار در زندگی باید تجربه اش کنند.

یکی از مسائل و مشکلات پیش روی این سفر مسئله ایمنی است. البته تعجب برانگیز هم نیست که 47 درصد آژانس های مسافرتی اظهار داشتند بزرگ ترین نگرانی شان برای مسافران زن تنها مواجه شدن آنها با شرایط خطرناک است.

اما قبول کنید شما چه در خانه باشید، چه با دیگران سفر کنید یا حتی زمانی که به تنهایی سفر می کنید لازم است حواس تان به اطراف باشد. احتیاط و اعتماد میانه روانه و معقول بودن و استفاده از غرایز در تصمیم هایی که می گیرید باید همیشه و هر جا که هستید و با هر کسی که هستید روش کار اصلی باشد.
در این جاها مسافر می تواند به راحتی دوست پیدا کند و کارهای زیادی نیز انجام دهد.

ایتالیا، رم (Rome, Italy)

شهرهایی برای تنها سفر کردن زنان

رم پایتخت کشوری است که برای رمانتیک و احساسی بودن، غذاهای خوشمزه، مردم مهربان و مد الهام بخشش شناخته شده است. این شهر تجربه ای است که تمام حواس پنجگانه فرد را برمی انگیزد.

قدم زدن در خیابان های این شهر مملو از جنب و جوش، احساس زندگی و قدرت می دهد. به علاوه اینکه حتی ممکن است بتوان در این شهر دوستان خوبی هم پیدا کرد. می توانید با یک تور دوچرخه سواری، این شهر را از نزدیک ببینید و طعم های بستنی ایتالیایی را بچشید که پیش از آن نچشیده بودید و حتی تعجب می کنید پاستا با اینکه به این سادگی درست می شود اما آنقدر خوشمزه است.

زمانی که از بناهای تاریخی و قدیمی رم مانند آمفی تئاتر Coliseum و معبد پانتئون (Pantheon) دیدن می کنید، شکوه، عظمت و جلال کامل امپراطوری رم در پیش چشم مجسم می شود. در بازدید از رم حتما از خانه پاپ در کلیسای سنت پیتر و شهر واتیکان هم دیدن کنید. کفش های راحت بپوشید و مسیرهای سنگفرش شده شهر و پیتزاهای آن را کشف کنید و از چشمه ها، آب تمیز بنوشید.

تایلند، چیانگ مای (Chiang Mai, Thailand)

شهرهایی برای تنها سفر کردن زنان

چیانگ مای در کوهپایه های شمالی تایلند قرار دارد و فاصله اش از بانکوک فقط به اندازه یک پرواز یک ساعته است. این شهر فرهنگ سنتی تایلندی را به نمایش می گذارد و در عین حال به شما این امکان را می دهد که آرامش را بیابید و بتوانید بر تمرین های مکتب ذن نیز تمرکز کنید.

چیانگ مای با فراوانی غذاهای گیاهی، وجود مجموعه ای از انواع مختلف سبک های یوگا و بیش از 300 معبد بودایی پراکنده در سراسر شهر، مقصد مناسبی برای جستجوگران و مسافران آگاه نسبت به سلامت شان است.

پیاده روی در خیابان ها و حتی کوچه های خلوت این شهر امن است. چیانگ مای شهری است مملو از رستوران های سالم و معابد پنهانی که می توان کشف شان کرد. در این شهر می توانید تفریحاتی همچون قایق سواری بامبو، فیل سواری و بازدید از روستای گردن درازها داشته باشید.

برای خرید هم بازار یکشنبه شب که نمایشگر کالاهای صنعتی محلی و غذاهای دلپذیر تایلند شمالی است را از دست ندهید.

هند، گوا (Goa, India)

شهرهایی برای تنها سفر کردن زنان

گوا با هوای گرم در تمام طول سال و درختان نخل گسترده در ساحل های آن، سالانه پذیرای بیش از دو میلیون گردشگر است. این ایالت ساحلی فضای غربی تر و آرام تری را برای تان فراهم می کند که در آن شیوه لباس پوشیده ساده و معمولی که در سایر قسمت های هند حاکم است، کاهش می یابد. همچنین این ایالت جایی است که زنان در آن احساس امنیت بیشتری می کنند و می توانند در اطراف آن آزادانه گردش کنند.

سواحل شمالی آرامبول (Arambol) و ماندرم (Mandrem) و سواحل جنوبی پالولم (Palolem) و پاتنم (Patnem) مکان بسیار خوبی برای خنک شدن در تخت های آفتابی و گوش دادن به موسیقی است، در حالی که نوشیدنی لاسی (Lassi، نوشیدنی هندی با مواد اصلی تشکیل دهنده ماست یا دوغ با آب انبه را جرعه جرعه می نوشید.

بیندیشید، در کلاس های یوگا شرکت کنید و در حالی که غروب آفتاب را بر فراز اقیانوس تماشا می کنید، از انواع غذاهای بین المللی لذت ببرید.

زمانی که در شمال هستید، بازار هفتگی Anjuna Flea چهارشنبه ها را از دست ندهید و اگر در جنوب بودید بدانید که هر شنبه شب در ساحل پالولم مراسم رقص در سکوت برگزار می شود و هر کسی با هدفون در گوشش می رقصد.

استرالیا، ملبورن (Melbourne, Australia)

شهرهایی برای تنها سفر کردن زنان

ملبورن که برای فرهنگ هنری، غذاهای برنده جایزه، موسیقی زنده و بهترین مراکز خریدی که در استرالیا دارد شناخته شده است، یک شهر امن، جالب و پر جنب و جوش برای توریست ها و حتی زنانی است که تنها به آنجا سفر می کنند.

در این شهر بهتر است از سیستم حمل و نقل عمومی کارآمد آن استفاده کنید و با تراموا به خیابان Kilda بروید که در آنجا می توانید به راحتی در یک کافه لم بدهید و کتاب بخوانید یا می توانید به پارک تفریحی تاریخی لونا پارک بروید. برای خریدهای تان هم می توانید سری به خیابان چاپل (Chapel) در Prahran یا خیابان برانسویک (Brunswick) در Collingwood و Fitzroy بزنید.

همچنین می توانید در یک یاز فستیوال های متعددی که در این شهر برگزار می شود شرکت کنید یا اگر در ژانویه به این شهر می روید، می توانید بازی زنده تنیس را نیز تماشا کنید.

مکزیک، تولوم (Tulum, Mexico)

شهرهایی برای تنها سفر کردن زنان

تولوم که در کنار دریای کارائیب قرار دارد و از جنوب فقط چند ساعت با کانکون (Cancun) و پلایا دل کارمن (Playa Del Carmen) فاصله دارد، سواحل شنی سفید و آب های زمرد کبودی دارد که برای استراحت هر کسی مناسب است.

تولوم، مکانی زیبا، امن و ساکت تر از مناطق توریستی اطرافش، مخفیگاهی گرمسیری است که به مسافران تنها حق انتخاب می دهد تا یک ساحل آرامش بخش و تعطیلات همراه با یوگا داشته باشند و بتوانند با سایر مسافران و مردم محلی که رفتار دوستانه دارند معاشرت کنند.

می توانید در خرابه های تولوم کاوش کنید و در چشمه های طبیعی (حفره های آب) آن نیز شنا کنید. بهترین ایده در طول روز این است که در ساحل برای خودتان بانوج (تخت توری آویزان) نصب کنید و در شب هم برای غذای ارزان و موسیقی زنده به شهر بروید. یک خودرو کرایه کنید و برای مدیتیشن به ویرانه هیا Chichen Itza Mayan بروید یا در ساحل Akumal با لاک پشت ها شنا کنید.

هاوایی، مائوئی (Maui, Hawaii)

شهرهایی برای تنها سفر کردن زنان

اجازه دهید مائوئی با خط ساحلی زیبا و فراوانی گل های رنگارنگش قلب تان را تسخیر کند. مائوئی جزیره امنی است و ماجراجویی های زیادی دارد که زنان هم به تنهایی می توانند واردشان شوند.

معمولا دیده می شود که توریست ها ی سارونگ دور کمرشان می بندند و یک گل یاسمن به موها سنجاق می کنند تا کاملا حس فردی شان را منتقل کنند. اگر به دنبال خرید غذاهای سالم هستید می توانید از حومه شهر در پایا (Paia) از خواروبار فروشی Mama Foods خرید کنید.

البته جشن خیابانی رایگان Makawao که سومین سه شنبه هر ماه در نزدیکی شهر برگزار می شود را از دست ندهید. در جاده خوش منظره و زیبا به مقصد Hama رانندگی کنید و از شنا در آبشارها و استخرهایی که در مسیر است لذت ببرید. ساعت را کوک کنید و زود بیدار شوید تا بتوانید طلوع آفتاب را از دهانه آتشفشان Haleakala تماشا کنید. یکی از شیوه های لذت بردن تان از طبیعت اجاره یک دوچرخه است که با آن می توانید از طبیعت زیبا و کم نظیر مائوئی لذت ببرید.

نوشته بهترین مکان‌ها برای تنهایی سفر کردن خانم‌ها+عکس اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

هدف ما از سفر به شوشتر این بود تا از نزدیک با این شهر آشنا بشویم

$
0
0

شوشتر

شوشتر

پاسکال کاتور و همسرش ماریلین فاندووالا، زوج جهانگرد بلژیکی، هستند که به شوشتر سفر کرده‌اند.

خبرنگار خبرگزاری ایسنا، منطقه خوزستان، با آنها گفت‌وگویی انجام داده که می‌خوانید:

۱- هدف شما از سفر به شوشتر چه بود؟

از کشور بلژیک در اینترنت با آبشارهای شوشتر آشنا شدیم و کتاب شوشتر را خریدیم. هدف ما از سفر به شوشتر این بود تا از نزدیک با این شهر آشنا بشویم.

۲- نظر شما در مورد شوشتر چیست؟

فکر نمی‌کردیم که شوشتر به این عظمت و زیبایی باشد.

۳- می‌دانستید که سازه‌های آبی تاریخی شوشتر به ثبت جهانی رسیده‌اند؟

بله. در اینترنت متوجه شده بودیم.

۴- تاکنون چه شهرهایی از ایران را دیده‌اید؟

شهرهای تهران، قم، اصفهان، یزد، کاشان، قشم، شیراز و اهواز.

۵- شغل شما دو نفر در بلژیک چیست؟

من مکانیک هستم و همسرم پرستار است.

۶- آیا از سوی شهروندی با شما در شوشتر برخورد بدی صورت گرفت؟

مردم شوشتر خیلی خوب برخورد می‌کنند و مهمان‌نواز هستند ولی برخی موارد در شوشتر خوب نبود.

۷- چه مواردی بودند که شما را ناراحت کردند؟

چرا در شوشتر با وجود داشتن شهرداری مردم در خیابان‌ها زباله می‌ریزند؟ ما نمونه این زباله‌ها را در کشور هند مشاهده کردیم. مورد دیگر این که بی‌نظمی دررانندگی مردم شوشتر واقعا ناراحت‌کننده است. در شوشتر رانندگان خودرو و موتورسیکلت به راحتی از چراغ قرمز عبور می‌کنند که برای ما باورنکردنی بود.

رانندگی در شوشتر خیلی خطرناک است و رانندگان در هنگام چرخش به راست و یا هنگام چرخش به چپ از چراغ راهنمای خودرو و یا موتورسیکلت خود استفاده نمی‌کنند. صدای بوق در شوشتر خیلی زیاد است و عجیب است که رانندگان هنگام رانندگی هنوز در این جا با تلفن همراه صحبت می‌کنند و برای صحبت کردن کنار خیابان توقف نمی‌کنند. همه این موارد در کشور بلژیک مشاهده نمی‌شوند و من با وجود داشتن گواهینامه نمی‌توانم در اینجا رانندگی کنم زیرا رانندگی در شوشتر خیلی خطرناک است. حتی روستاهای کشور بلژیک هم بهتر از شوشتر قوانین رانندگی را رعایت می‌کنند. ضمن این که افراد پیاده هم رعایت نمی‌کنند و در خیابان‌ها و چهارراه‌ها بدون رعایت حق تقدم از خیابان عبور می‌کنند که این برای عابر پیاده خطرناک است.

۸- شباهت شهر شما در کشور بلژیک با شوشتر در چیست؟

شباهت شوشتر و شهر بروهه در کشور بلژیک در این است که هر دو شهر آبی هستند.

۹- چه غذاهایی را در شوشتر دوست دارید؟

فلافل. در کشور بلژیک هم فلافل موجود است ولی خرید فلافل فقط در رستوران‌های بلژیک عرضه می‌شود و نه مثل این جا در مغازه .

۱۰- چه توصیه‌ای برای مردم شوشتر دارید؟

توصیه می‌کنم برای ارتباط با توریست‌ها و جهانگردانی که به شوشتر می‌آیند زبان انگلیسی را کامل یاد بگیرند. همچنین مردم شوشتر سعی کنند شاد باشند و از زندگی لذت ببرند.

نوشته هدف ما از سفر به شوشتر این بود تا از نزدیک با این شهر آشنا بشویم اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

Viewing all 660 articles
Browse latest View live