Quantcast
Channel: جاذبه های گردشگری –توریست ها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 660

مرمت و آماده‌سازی باغ گلشن برای ثبت در فهرست جهانی

$
0
0

باغ گلشن

باغ گلشن

مدیر پایگاه باغ‌های تاریخی خراسان‌جنوبی از اختصاص شش میلیارد ریال اعتبار برای باغ گلشن خبر داد.

 به گزارش مهر، محمدعلی جنتی فر افزود: در جریان پرونده ثبت جهانی باغهای ایرانی، باغ گلشن جزو پرونده های اصلی بود که به دلایلی از ثبت در فهرست جهانی باز ماند، ولی راهکار آن همچنان وجود دارد، پس امیدواریم بتوانیم با برخی اقدامات این باغ را برای ثبت در فهرست جهانی آماده کنیم.

وی گفت: در گمانه زنی هایی که برای مرمت باغ گلشن در چند ماه اخیر انجام شد به نظر می آید قدمت این باغ به قبل از دوره افشاریه برمی گردد که این نیازمند مطالعات بیشتر و دقیق تر است.

وی با اشاره به این که کار مرمت این باغ از اواخر خرداد شروع شده است، افزود: سعی بر این است تا الحاقات اضافی و مرمت نادرستی که در این بخشها به کار رفته از بین برود و پاکسازی نهایی انجام شود که هم اکنون مرحله نهایی مرمت بخش هایی از این باغ درحال انجام است.

مدیر پایگاه باغ های تاریخی خراسان جنوبی درباره ثبت دیگر باغ های استان نیز گفت: مشکلات آنها کماکان ادامه دارد، ولی امکان ثبت شدن باغ گلشن بیشتر از باغ های دیگر استان است.

وی به شیوه باغ آرایی باغ گلشن اشاره کرد و گفت: وقتی به شیوه باغ آرایی و نحوه ساخت این باغ نگاه می کنیم می توانیم بگوییم در کشور نمونه دیگری مشابه باغ گلشن نداریم و خود این باغ به تنهایی می تواند در فهرست جهانی ثبت شود.

وی درخصوص معیارهای ثبت جهانی باغ تاریخی تصریح کرد: ۱۰ معیار برای ثبت جهانی وجود دارد که در راهنمای کنوانسیون فهرست ثبت جهانی این موارد ذکر شده و هر باغی باید دارای این شرایط باشد.

وی ادامه داد: باغ گلشن طبس بر اساس مطالعاتی که انجام دادیم چهار معیار از ده معیار را داراست و اگر نواقص برطرف شود بدون هیچ حرفی این باغ در فهرست جهانی ثبت می شود که این با همکاری دقیق و کامل مسئولان شهری و استانی امکان پذیر است، امیدواریم با مدیریت درست بتوانیم این باغ را ثبت جهانی کنیم.

وی با بیان این که یکی از آن معیارها نبوغ بشری است که در این باغ کاملا به چشم می خورد، افزود: انتقال آب از چشمه های روستای خرو و هدایت آن به باغ و کنترل آب با توجه به میزان و فشار آن کار سختی است که نیاز به مهندسی بسیار پیچیده ای دارد که این مهندسی بخوبی در باغ گلشن انجام شده است.

جنتی فر درباره اعتبارات این باغ گفت: از محل اعتبارات ملی تاکنون حدود ۹۰ میلیون تومان در باغ گلشن هزینه شده است، همچنین در سال جاری حدود ۳۷۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی برای این باغ تخصیص پیدا کرده است.

وی با بیان این که ۱۵۰ میلیون تومان هم از محل اعتبارات ملی برای باغ گلشن مصوب شده که تا اواخر دی ماه تخصیص خواهد یافت، گفت: برای اولین بار در یک باغ ایرانی حدود ۶۰۰ میلیون تومان هزینه می شود تا ما بتوانیم این باغ را به مرحله خوبی از مرمت و احیا برسانیم و مقدمات اولیه را تا سال ۱۳۹۴برای ثبت در فهرست جهانی مهیا کنیم.

رسول بهبهانی، مدیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری طبس نیز گفت: باغ گلشن طبس به شماره ۱۳۱۰ به سال ۱۳۵۵ هجری شمسی در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید.

وی افزود: این باغ به دست میرحسن خان حاکم طبس ساخته شد در سال ۱۲۱۸ قمری وقفنامه ای در این خصوص تهیه شد و این باغ و املاک زیادی که در دست میرحسن خان بود وقف اولادی و وقف امور خیریه شد.

وی افزود: دراین باغ آب دایمی جریان دارد که از قسمت بالادست باغ به صورت مساوی به دو بخش باغ تقسیم می شود و در پیشخوان باغ در حوضچه ای به نام ریمو آب آرام می گیرد و باز به صورت مساوی دو طرف شهر را باغات و مزارعش را مشروب می کند.

نوشته مرمت و آماده‌سازی باغ گلشن برای ثبت در فهرست جهانی اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 660

Trending Articles