Quantcast
Channel: جاذبه های گردشگری –توریست ها
Viewing all 660 articles
Browse latest View live

آران و بیدگل در نزدیکی کویر مرنجاب است و کویرنوردان زیادی را به سمت خودش جذب می‌کند

$
0
0

بیدگل

بیدگل

احترام به جامعه محلی جزو مهمترین مواردی است که زوج احیاگر خانه تاریخی بنی‌طبا از اقامت گردشگران بومی در شهرستان آران و بیدگل می‌خواهند آنها معتقدند که این احترام تصویر زیبایی از گردشگر ارائه می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، اقامتگاه‌های بومی در حال گسترش است. مردم کم‌کم از مدرنیته به سمت سنت می‌روند. می‌خواهند در اتاقی اقامت کنند که حال و هوای قدیمی خود را حفظ کرده باشد. اقامتگاه‌های بوم‌گردی از این فرصت استفاده کرده و تبدیل شده‌اند به خانه‌هایی که از پذیرایی‌اش گرفته تا در و دیوارش، همه سنتی است.

در دل کویر و یا وسط جنگل. در میانه راه‌های ناشناخته و یا در مسیرهای پر بازدید مانند شهرستان آران و بیدگل که در نزدیکی کویر مرنجاب است و کویرنوردان زیادی را به سمت خودش جذب می‌کند. این شهرستان دارای جاذبه‌های گردشگری و تاریخی زیادی است که هنوز شناخته نشده‌است. مانند خانه بنی‌طبا که به دوره قاجاریه تعلق داشت و اکنون به یکی از خانه‌های بوم‌گردی تبدیل شده‌است.

خانه تاریخی بنی طبا

کوچ از تهران به بیدگل

علی محسنی و همسرش مانند بسیاری دیگر از تهرانی‌ها از زندگی در این شهر شلوغ خسته شدند. دنبال راهی و کاری گشتند که هم خودشان آن کار را شروع کرده باشند و هم مرتبط با حوزه علاقه آنها یعنی گردشگری باشد.

پس به دنبال یک تغییر اساسی، این دو تحصیل کرده در رشته کشاورزی به شهرهای اطراف سرک کشیدند تا بهترین مکان توریستی را انتخاب کنند. آران و بیدگل یکی از گزینه‌هایی بود که آنها در نظر گرفتند. فاصله این شهرستان تا تهران زیاد نبود و می‌شد در آن خانه بنی‌طبا را مرمت و بازسازی کرد و همانجا را به محل اقامت خودشان تبدیل کردند. الان ۸ ماه است که از روز افتتاحیه این خانه گذشته است.

اقامت مهمانان در امامزاده!

علی محسنی درباره این مدت و فعالیت‌های مشترک با همسرش به خبرنگار مهر می‌گوید: بیدگل برای فعالیت‌های توریستی فوق‌العاده است اما کاری برای آن انجام نشده است حتی یک اتاق برای مهمان طراحی نشده و اگر کسی خواست اقامت کند باید به امامزاده برود.

خانه تاریخی بنی طبا

محسنی و همسرش بیدگل را انتخاب کردند و معتقدند که برای پذیرش در میان مردم شهرستانی که با آنها از قبل هیچ آشنایی نداشتند، هنوز زود است ولی تا الان با استقبال زیادی از سوی آنها مواجه شده‌اند شاید یکی از دلایلشان این باشد که هم توانسته‌اند توریست جذب کنند و هم برای مردم شهرستان بیدگل که گردشگر کمتری داشته‌اند، شغل ایجاد کنند چون آنها توانسته‌اند خانه بنی‌طبا را به اقامتگاه تبدیل کنند.

مجموعه تاریخی بنی طبا

خانه بنی‌طبا بخشی از یک مجموعه تاریخی است

خانه‌ای با وسعت ۴۸۰۰ متر که آنها در بخش ۱۸۰۰ متری آن اقامت کرده‌اند. این خانه اولین بار در دوره صفوی ساخته شد و حدود ۴۰ نفر ظرفیت اقامتی در ۷ اتاق دارد.

زباله؛ تنها یادگار گردشگران!

محسنی ادامه می‌دهد: مردم ما معمولا وقتی به شهری سفر می‌کنند، همه وسایلشان را از خانه برمی‌دارند حتی مواد غذایی را. آن وقت است که برای جامعه محلی هیچ نفعی ندارند تنها چیزی که از گردشگری در آن شهر توریستی باقی می ماند تلی از زباله است و ناهنجاری‌هایی که ممکن است بوجود بیاورند. ما به همه گردشگرانمان می‌گوییم که باید به جامعه محلی احترام بگذارید یعنی اگر نوع پوشش در این منطقه اهمیت دارد پس باید گردشگر به آن احترام بگذارد و نمی تواند بگوید من از جای دیگری آمده ام. درحالی که باید بدانیم هر کجای دنیا هم که برویم اگر به افکار آنها اهمیت ندهیم ما را قبول نمی کنند.

خانه تاریخی بنی طبا

آنها هر هفته میزبان گردشگران کویر مرنجاب هستند کویری که چند سال پیش به دلیل ناهنجاری هایی که گردشگرانش برای جامعه محلی به وجود آورده بود، باعث شد تا تورهای گردشگری آن با محدودیت برگزار شود.  محسنی می‌گوید:شاید در دوره های قبل کارهایی انجام شده و متاسفانه گردشگر به جامعه محلی احترام نگذاشته است.

این دو راهنمای تورهای گردشگری در کنار خدماتی که در اقامتگاه بومی شان به گردشگران می‌دهند، تورهای شترسواری نیز برگزار می‌کنند ولی نرخ آن را بر عهده جامعه محلی گذاشته‌اند. چون آنها هستند که باید از وجود گردشگر در منطقه سود ببرند.

اما گشت در داخل باقت تاریخی بر عهده خودشان است. با این حال آنها معتقدند که اگر افراد دیگری نیز به کمک آنها بیایند و در شهرستان بیدگل برای بخش گردشگری سرمایه‌گذاری کنند، این شهر هم مانند ابیانه پررونق می‌شود.

آنها از نحوه زندگی مردم بیدگل یاد گرفته و اقامتگاهشان را به نحوی طراحی کرده‌اند که فرش‌ها و تزئیناتش مانند خانه‌های قدیمی بیدگلی‌ها باشد.

نوشته آران و بیدگل در نزدیکی کویر مرنجاب است و کویرنوردان زیادی را به سمت خودش جذب می‌کند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


توجه ویژه ی شهرهای بزرگ به بناهای تاریخی به عنوان یک منبع درآمد پایدار برای اداره شهر

$
0
0

کاخ

کاخ

این روزها شهرها آ‌ن‌قدر مدرن شده‌اند که به نظر می‌رسد مثل یک ماشین نو، همین دیروز از کارخانه درآمده‌اند.

 انگار نه انگار که برخی از آنها قدمتی هزاران ساله دارند، آمدن و رفتن نسل های مختلف انسان ها را دیده اند، اما همین شهرهایی که ما از کنار قدمتش می گذریم و تنها برج های سر به فلک کشیده اش را می شناسیم و رنگ و لعابش را می بینیم، تاریخی دارند که حتی خارجی ها برای شناختنش، هزاران کیلومتر فاصله را طی می کنند تا از نزدیک آن را مشاهده و لمس کنند. حتی کلانشهرهای بزرگ دنیا مانند پاریس، لندن، استانبول و... که سابقه ای چند صد ساله دارند، مقصد گردشگرانی هستند که بناهای تاریخی، موزه ها و... برایشان جاذبه ای وصف ناشدنی دارد. این گونه است که شهرهای بزرگ دنیا که صنعت گردشگری را به عنوان یک منبع درآمد پایدار و عمده برای اداره شهر در نظر گرفته اند، توجه ویژه ای به بافت ها و بناهای تاریخی دارند.

مفهوم گردشگری تاریخی

شهر پدیده ای تاریخی است و با گذشته پیوندی ناگسستنی دارد. درواقع، بخش چشمگیری از هویت شهر در چارچوب روابط اجتماعی در بستر تاریخ شکل گرفته و تجلی یافته است. بافت تاریخی هر شهر نمادی از فرهنگ، قدمت و شاخصه های مردم شناسی آن شهر به شمار می رود. با این همه، هرچند این بافت ها می توانند در پژوهش های حوزه مردم شناسی و حتی معماری، کمک شایانی به محققان داشته باشد برای گردشگران عام نیز جاذبه هایی دارند که در مقوله ها و حوزه های دیگر کمتر می توان نمونه ای برای آن یافت.

البته گردشگری به طور یکسان و یکنواخت در سطح شهر رخ نمی دهد، بلکه در مناطق مختلفی متمرکز شده که هریک توجه ویژه ای می طلبد. درواقع، تمرکز بر هریک از مناطق شهری به درک بهتری از الگوهای گردشگری، تعامل میان عناصر مختلف گردشگری و اتخاذ یک رویکرد چندبعدی و جامع نسبت به گردشگری شهر می انجامد. همان طور که اشاره شد، یکی از مکان هایی که همواره گردشگران در جستجویش هستند مکان های تاریخی است. گردشگری تاریخی که همواره به بناها و یادبودهای گذشته شهر چشم دارد و بازدید از موزه ها، مکان ها و ابنیه تاریخی را هدف قرار می دهد، امروزه بخش عمده ای از گردشگری را به خود اختصاص داده است. کسانی که برای دیدن بافت ها و بناهای تاریخی به یک مکان جغرافیایی می روند و همواره در جستجوی کشف دیدنی های تاریخی اند به عنوان گردشگران تاریخی شناخته می شوند که البته با سایر ابعاد گردشگری ازجمله گردشگری فرهنگی همپوشانی فراوانی دارد.

سابقه طولانی پایتخت کنونی ایران، اصلی ترین دلیل وجود بناها و آثار تاریخی و معماری با اهمیت در شهر تهران است. وجود انواع جاذبه های تاریخی و معماری، فرهنگی و اجتماعی و رونق بازارهای صنعتی و بازرگانی سبب شده این شهر به لحاظ اقتصادی و سیاسی بااهمیت ترین شهر ایران به شمار آید. باتوجه به توانمندی های بالقوه گردشگری تهران، پیدا کردن منابع مالی جدید و پایدار از طریق این منبع درآمدی می تواند سهم بسزایی در برنامه ریزی های آتی مدیریت شهری و پویایی کلانشهر تهران داشته باشد. این مهم می تواند از طریق توسعه زیرساخت های شهری، توسعه زیرساخت های خدماتی، احیای بافت های کهن و مراکز بازاریابی و خدمات گردشگری محقق شود.

کاخ سعدآباد و گردشگری تاریخی

در کلانشهر تهران همواره اماکنی یافت می شوند که بیانگر تاریخ و فرهنگ این دیار است. در شمال کلانشهر تهران کاخ سعدآباد همواره به عنوان یکی از مکان های تاریخی در جذب گردشگران شناخته می شود. مجموعه فرهنگی ـ تاریخی سعدآباد، با داشتن 18 کاخ بزرگ و کوچک متعلق به دوره های قاجار و پهلوی، یکی از بزرگ ترین و مهم ترین مجموعه موزه های ایران و تهران است که بازدید از آن می تواند خاطره انگیز باشد.

مجموعه سعدآباد که بخش وسیعی از سطح منطقه یک تهران را به خود اختصاص داده در پهنه پرطراوت کوهپایه های توچال و دره سرسبز دربند و در بخش دل انگیزی از شمال شهر تهران با مساحتی حدود 110 هکتار واقع شده است. سعدآباد از شمال با کوه های البرز، از شرق با گلابدره، از غرب با ولنجک و از جنوب با تجریش همسایگی دارد. این منطقه در دوره قاجار محل استقرار و سکونت تابستانی و ییلاق شاهان این سلسه بوده و پس از کودتای 1299 خورشیدی، در وسعتی تازه و الحاق باغ های مختلف به اقامتگاه تابستانی پهلوی اول اختصاص یافت و کاخ و کوشک هایی به مناسبت های گوناگون در جای جای این پهنه بر تافته از درختان کهن و سپیدار و سرو، به فاصله ای از بازمانده بناهای قاجار سر برآوردند.

در زمان رضاشاه و محمدرضا شاه کاخ های دیگری برای شاه و فرزندانش و همچنین اطرافیان آنها در این مجموعه ساخته شد. این کاخ ها که برخی نیز به موزه تبدیل شده اند به عنوان مهم ترین دلیل گردشگران برای بازدید از مجموعه سعدآباد ذکر می شود. از سوی دیگر، این کاخ ها بخشی از تاریخ معاصر ایران به شمار می روند. همچنین در محوطه سعدآباد جنبه های طبیعی نیز به عنوان فضاهای ارزشمندی محسوب می شود که صیانت و نگهداری از فضاهای سبز موجود در آنها به حفظ کیفیت بصری و طبیعی منطقه کمک می کند. تمامی این عوامل دست به دست هم می دهد تا کاخ سعدآباد در منطقه یک کلانشهر تهران به عنوان مکانی تاریخی و فرهنگی گردشگران را به سمت خود بکشاند.

در دوره پهلوی 18 کاخ کوچک و بزرگ در سعدآباد ساخته شد که هریک عظمت و زیبایی هنر و ذوق معماری ایرانی را به نمایش می گذارند. این مجموعه پس از انقلاب اسلامی تبدیل به موزه شد. برخی عمارت ها به شکل کاخ موزه درآمد، مانند کاخ ملت، کاخ سبز و... و برخی دیگر با توجه به ویژگی بنا، به موزه تبدیل شدند. این مکان با پیشینه تاریخی و وجود بناها و بافت های منحصر به فرد توانسته نظر گردشگران تاریخی و فرهنگی و حتی گردشگران طبیعی را به خود جلب کند. بیشتر کاخ های سعدآباد امروزه به موزه تغییر شکل یافته اند که همواره گردشگران توجه خاصی به این موزه ها نشان می دهند. از این منظر، بافت تاریخی کاخ سعدآباد ظرفیت جذب گردشگران را از سراسر دنیا دارد. کاخ سعدآباد هم اکنون دارای عملکرد ملی و فراملی است و در صورت وجود برنامه ریزی متناسب با خود، می تواند کارکرد بین المللی نیز داشته باشد و به عنوان مکانی که بخشی از تاریخ و هویت ایران را در خود ثبت کرده است، پذیرای جهانگردان و گردشگران باشد.

برای جذب هرچه بیشتر گردشگران داخلی و خارجی می توان راهکارهایی را به کار بست که مهم ترین آنها عبارتند از: زمینه سازی و تشویق مردم به مشارکت در جهت حفظ آثار و بناهای تاریخی مجموعه، تبلیغات در سطح ملی و بین المللی در جهت شناسایی ظرفیت های گردشگری سعدآباد، بهسازی بناهای فرسوده کاخ به عنوان مهم ترین عامل جذب گردشگران تاریخی، بهداشت محیط کاخ مخصوصا در فضاهای سبز، باز و اطراف رود دره جعفرآباد، ایجاد امکانات برای معلولان جهت بازدید از کاخ، ایجاد اقامتگاه های شبانه جهت اسکان گردشگران، حفظ نمادها و یادبودهای تاریخی کاخ مانند مجسمه آرش کمانگیر، افزایش ساعات بازدید گردشگران از داخل کاخ ها، افزایش امنیت در فضاهای حاشیه و بدون دفاع مخصوصا برای زنان و گردشگران خارجی، تجهیز مسیرهای گردشگری به افراد راهنما، تهیه سند راهبردی گردشگری در مجموعه سعدآباد و تنوع بخشیدن به امکانات و خدمات جهت افزایش رضایت بازدیدکنندگان.

به کار بستن این راهکارها برای جذب گردشگر، نه تنها به معرفی بخشی از فرهنگ و تاریخ ایران کمک می کند، بلکه با افزایش درآمد حاصل از بازدید گردشگران علاوه بر توانایی مجموعه در تامین بودجه مورد نیاز برای حفظ و مرمت بخش های مختلف مجموعه سعدآباد، با این که این کاخ در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار دارد، با آمدن گردشگران خارجی به شهر تهران منبع درآمدی برای شهر فراهم خواهد شد.

آیدا احمدیان / پژوهشگر میراث فرهنگی

نوشته توجه ویژه ی شهرهای بزرگ به بناهای تاریخی به عنوان یک منبع درآمد پایدار برای اداره شهر اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

سه شهر آسیایی، بالاترین رتبه‌ها را در فهرست محبو‌ب‌ترین شهرهای جهان در سال 2013 کسب کردند

$
0
0

سه شهر آسیایی، بالاترین رتبه‌ها را در فهرست محبو‌ب‌ترین شهرهای جهان نزد گردشگران در سال 2013 کسب کردند.

 کمپانی تحقیقاتی «یورومانیتور اینترنشنال» پژوهشی را با عنوان «رتبه بندی 100 شهر برتر گردشگری» انجام داده که در آن محبوب ترین شهرها را در سال 2013 میلادی بر حسب تعدد گردشگران معرفی کرده است.

در این تحقیق 57 نقطه جهان مورد بررسی قرار گرفت و شهر هنگ کنگ با حدود 26 میلیون مسافر رتبه نخست را از آن خود کرد.

نکته جالب توجه این است که مقام های دوم و سوم هم به دو شهر آسیایی سنگاپور و بانگوک تعلق گرفت.

سنگاپور 22 میلیون و 455 هزار گردشگر داشته و بانکوک پایتخت تایلند 17 میلیون و 467 هزار نفر را در سال 2013 به خود جذب کرد.

برخلاف آنچه انتظار می رود قاره اروپا تنها سه سهم از 20 شهر پربازید جهان دارد و اولین آن ها، لندن با 16 میلیون 784 هزار در رتبه چهارم قرار دارد.

پاریس که یکی از معروف ترین مقاصد گردشگری جهان به حساب می آید، با حدود یک میلیون اختلاف از پایتخت انگلیس، در جایگاه پنجم نشسته است.

رتبه های ششم تا دهم به ترتیب با ماکائو، نیویورک، شنژن چین، کوالالامپور پایتخت مالزی و آنتالیا تعلق گرفته که باز هم برتری آسیا را به دیگر قاره ها به رخ می کشد.

استانبول پس از دیگر شهر ترکیه ای، آنتالیا، رتبه یازدهم را به دست آورده و بعد از آن دُبی و سئول قرار دارند.

رم سومین و آخرین سهم اروپایی ها در فهرست 20 شهر پربازدید جهان است و رتبه چهاردهم را دارد.

پوکت تایلند قبل از گوانگجو مقام پانزدهم را دارد و مکه قبله مسلمانان جهان در رتبه هفدهم نشسته است.

پاتایا یکی از مهم ترین مناطق توریستی کشور تایلند، تایپه و میامی شهر ساحلی آمریکا هم رتبه های هجدهم تا بیستم را به خود اختصاص داده اند.

نتایج موفقی که صنعت گردشگری چین به ثبت رسانده، وقتی زیر سوال می رود که بدانیم در سال 2012 هشت شهر این کشور در این فهرست 100 عنوانی قرار داشتند، اما در رتبه بندی جدید، شش شهر آن دچار تنزل درجه شده اند.

کارشناسان مهم ترین علت این رویداد را آلودگی هوا در این مناطق می دانند.

پکن، شهر دیوار بزرگ چین و قصرهای امپراطوری بیشترین تنزل درجه را تجربه کرده است.

نوشته سه شهر آسیایی، بالاترین رتبه‌ها را در فهرست محبو‌ب‌ترین شهرهای جهان در سال 2013 کسب کردند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

زیورآلات از جمله اقلام صنایع دستی است که خارجی ها علاقه بسیاری به آن نشان می دهند

$
0
0

زیور‌آلات

زیور‌آلات

حوزه صنایع دستی ایران گستره وسیعی از انواع نساجی سنتی، بافته‌های داری و غیرداری، پوشاک سنتی، چاپ‌های سنتی، سفال ـ سرامیک و کاشی سنتی، صنایع‌ دستی چرمی، هنرهای دستی وابسته به معماری، صنایع دستی فلزی، صنایع دستی چوبی و حصیری، صنایع دستی دریایی، صنایع سنگی و مستظرفه، رودوزی‌های سنتی، آبگینه و پیشه‌های سنتی وابسته به معماری را در بر می‌گیرد.

 زیورآلات کم حجم ترین و کوچک ترین کالاهایی است که توسط هنرمندان ایرانی ساخته می شود. زیورآلات از جمله اقلام صنایع دستی است که خارجی ها علاقه بسیاری به آن نشان می دهند. اقلام عمده صادرات در سال گذشته شامل زیورآلات سنتی، شیشه، سفال، سرامیک، گلیم و زیلو، چوب و مشتقات آن، مس و مشتقاتش بوده و بیشترین صادرات صنایع دستی به کشورهای امارات عربی متحده، عراق، ترکیه و افغانستان صورت گرفته است. زیورآلات سنتی ایران در کشورهای عراق، لبنان، امارات عربی متحده و کانادا بازار خوبی دارد، اما محصولات دیگری چون پاپیه ماشه، تذهیب و نگارگری بهتر است به کشورهای آذربایجان، قزاقستان و کویت صادر شود.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در مراسمی که به مناسبت هفته صنایع دستی برگزار شده بود با اشاره به این که صنایع دستی از جمله هنر و صنعتی به شمار می رود که از ابعاد و ویژگی های مهمی در حوزه اقتصاد برخوردار است، گفت: «صنایع دستی نه تنها در حوزه فرهنگ و هنر در راس و سرآمد، که در حوزه اقتصاد بسیار موثر و تاثیرگذار است. صادرات فرهنگ یعنی صادرات فکر. بنابراین حوزه صنایع دستی در بخش اقتصادی جزو سرآمدترین رشته ها خواهد بود.»

سهم 0.8 درصدی صنایع دستی از صادرات غیرنفتی

به گفته اسدالله عسگراولادی، رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران، از 42 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران، 13 میلیارد مربوط به پتروشیمی، 12 میلیارد میعانات گازی و 18 میلیارد هم به صادرات غیرنفتی اختصاص پیدا می کند که فقط، 150 میلیون دلار از آن مربوط به صادرات صنایع دستی است که با احتساب صادرات فرش این رقم به مرز 500 میلیون دلار می رسد.

مسئولان درحالی معتقدند که صادرات غیرنفتی بویژه صنایع دستی باید جایگزین صادرات نفت شود که رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی به سهم ناچیز صادرات صنایع دستی اشاره می کند و از سهم 8/0 درصدی این حوزه خبر می دهد. این در حالی است که در کشورهایی چون هند و چین و سریلانکا صنایع دستی یکی از محورهای صادرات است.

البته در دوره های گذشته با آمارهای دیگری در حوزه صادرات صنایع دستی روبه رو بودیم چنان که احمد بالان، مدیر کل سابق بازرگانی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور درخصوص میزان صادرات صنایع دستی در دولت نهم و دهم گفته بود: «در دولت نهم (1387 -1384) در مجموع 470 میلیون دلار انواع صنایع دستی به خارج از کشور صادر و در فاصله زمانی 88 تا 90 در مجموع بیش از یک میلیارد دلار انواع محصولات صنایع دستی صادر شده است.»

او از کشورهای چین، اندونزی، ژاپن، تایلند، ویتنام، کره جنوبی، سنگاپور و هنگ کنگ در بخش آسیا و لبنان، قطر، عراق، عربستان سعودی، مراکش، مصر، تونس، آفریقای جنوبی، الجزایر و نیجریه در حوزه آفریقا و کشورهای عربی به عنوان کشورهای هدف صادرات صنایع دستی ایران نام برده و از ایتالیا، سوئد، فرانسه، اتریش، آلمان، اسپانیا، هلند، نروژ، چک و پرتغال در حوزه اروپا و همچنین آمریکا، ونزوئلا، برزیل، مکزیک و استرالیا در حوزه کشورهای آمریکایی و اقیانوسیه به عنوان بازار هدف ایران یاد کرده بود.

به گفته بالان در آن زمان، محصولات صنایع دستی ایران به کشورهای عربستان، کویت، امارات، قطر، یمن، ترکیه، سوریه، لبنان، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، مراکش، مصر، لیبی، کنیا، آفریقای جنوبی، آلمان، فرانسه، اتریش، ایتالیا، دانمارک، سوئد، هلند، کانادا و آمریکا صادر می شد.

اما بهمن نامــور مطلق، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، معتقد است: «چارچوب و ساختاری که دولت های نهم و دهم برای صنایع دستی ساختند، تابوت مرگ صنایع دستی بود و اگر این وضعیت تغییر نکند صنایع دستی می میرد.»

به موجب چه عواملی صادرات صنایع دستی طی سال های گذشته با چالش روبه رو شد؟ اعلام آمار غیرواقعی و خیالی، یکی از چالش ها و مشکلاتی بود که در سال های گذشته صنایع دستی کشور به آن مبتلا بود. آماری که پایه و اساس صحیحی نداشت و هر سال با ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش به رسانه ها اعلام می شد. چنان که نامور مطلق، یکی از مشکلات اصلی را که از دوره های گذشته گریبان صنایع دستی را گرفته بود، ارائه آمارهای غیرواقعی توسط مسئولان وقت صنایع دستی اعلام کرده است.

به گفته او حوزه صادرات غیرنفتی از جمله صنایع دستی و فرش از مشکلات دیگری از جمله تهیه مواد اولیه، طراحی یا بسته بندی، بالابودن هزینه حامل های انرژی و فرهنگ الگوی مصرف نیز رنج می برد. همچنین بر اساس شاخص فروش، وضع صنایع دستی در کشورمان مطلوب نیست؛ اما از گذشته بهتر شده و نوید آینده ای به مراتب بهتر می دهد.

همیاری گمرک در صادرات صنایع دستی

اکنون براساس هماهنگی های انجام شده با گمرک قرار است امسال 45 رشته دیگر صنایع دستی از قابلیت کد تعرفه صادراتی برخوردار شویم. البته برنامه های راهبردی برای در دست گرفتن بازارهای اروپایی در حوزه صنایع دستی نیز در دست اقدام است. هرچند که برنامه بلندمدت هنوز تکمیل نشده است، اما معاون صنایع دستی از اختصاص اعتبار به بخش صادرات و تولیدکنندگانی که تولیدات آنها جنبه صادراتی دارد، خبر می دهد.

نامور مطلق در زمینه صادرات صنایع دستی گفت: «جای هیچ تردیدی نیست توسعه صنایع دستی صادرات محور است، اما این حوزه تابع روابط سیاسی با کشورهای مختلف خواهد بود. از آنجا که در این زمینه ثباتی وجود ندارد روابط اقتصادی و فرهنگی هم دچار بی ثباتی شده است و بازارهای صادراتی خود را در خارج از دست داده ایم که کشورهای دیگر از این فضا نهایت استفاده را برده اندکه بازپس گیری آنها هزینه زیادی را به عهده ما خواهد گذاشت. امیدواریم با تلاش هایی که دولت تدبیر و امید، خصوصا وزارت امور خارجه انجام می دهد ثبات نسبی در حوزه روابط بین الملل ایجاد شود و بتوانیم بر بازارهای جهانی مطالعه و سرمایه گذاری کنیم.»

مسعود سلطانی فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی نیز با تاکید بر افزون بودن ظرفیت بخش صادرات غیرنفتی با آنچه اکنون شاهد هستیم، می گوید: «اگرچه رشد خوبی در این بخش داشته ایم، اما برای رسیدن به حد مطلوب باید یک کار اساسی و زیربنایی صورت گیرد. در این صورت کار سختی نیست که با همکاری جدی، 40 میلیارد دلار درآمدی که از محل صادرات نفت به دست می آید از صادرات محصولات پتروشیمی، محصولات صنعتی، فنی و مهندسی، فرش و صنایع دستی تامین شود.»

او از سازماندهی و ساماندهی اولیه ای خبر می دهد که در بخش صنایع دستی ایجاد شده است، اما این امر را ابتدای کار می خواند و می گوید: «برای رونق این بخش نیاز به زمان بیشتری داریم. با اقدامات زیرساختی که در سال 93 انجام شده سال 94 و 95 سال رونق و خیزش صنایع دستی محسوب می شود.»

آن طور که رئیس سازمان میراث فرهنگی می گوید: « اکنون تمام مشکلات بخش صنایع دستی در زمینه تولید، فروش، بیمه، تسهیلات، تامین انرژی، آموزش و... در جلسات مختلف حل و فصل شده است، اما همچنان تاکید دارم که باید به بخش بازرگانی، فروش و بازاریابی نگاه جدی تری شود. حتی اگر تمام مشکلات، معافیت ها و موانع صنایع دستی مرتفع شود، اگر نتوانیم صنایع دستی را به فروش برسانیم کارمان لنگ است.»

توجه بودجه ۹۴ به صنایع دستی

البته در برنامه بودجه سال 94 نیز در حوزه صنایع دستی، هرسه برنامه «تولید»، «ترویج» و «حمایت» از صنایع دستی نسبت به قانون بودجه سال 93 از افزایش اعتبار برخوردار شده اند. در این میان برنامه ترویج صنایع دستی با اختصاص 88500 میلیون ریال و رشدی 15 / 36 درصدی بیشترین اعتبار و درصد رشد را داراست.

صنایع دستی برای پیشبرد اهداف خود در حوزه صادرات می تواند با مذاکره با وابسته های بازرگانی و برگزاری سمینار به سمت عرضه صنایع دستی با ارزش و نفیس برود. این اقدام به عنوان اولین مرحله می تواند به معرفی صنایع دستی در کشورهای دنیا کمک کند. برای آن که صنایع دستی به اهداف خود نزدیک تر شود لازم است بررسی های دقیق در هر رشته انجام شود و سرمایه گذاری ها متناسب با آن صورت گیرد.

همچنین شناسایی و معرفی سرمایه گذاران خارجی اعم از ایرانی و غیرایرانی، در اختیارگذاشتن مکان های متعلق به ایران در خارج از کشور برای احداث گالری، فروشگاه یا نمایشگاه موقت و دائم صنایع دستی و راه اندازی بازارچه ها و مراکز عرضه صنایع دستی ایران در خارج از کشور از اقداماتی است که سفارتخانه ها می توانند برای ترویج صادرات صنایع دستی ایران انجام دهند.

البته نمی توان از نقش گردشگران در صادرات صنایع دستی چشمپوشی کرد. اکنون نیز سیاست مسئولان فراهم کردن زمینه ای برای ورود گردشگر به ایران و رفع موانع موجود است. این در حالی است که صنایع دستی نیز باید در کنار تولیدات خود به بحث بازاریابی و فروش بیش از پیش اهمیت دهد تا به این ترتیب اقتصاد این حوزه به همراه گردشگری رشد تاثیرگذاری داشته باشد.

جادوی بسته بندی

معرفی از طریق سفرا و حضور در نمایشگاه های بین المللی از جمله راهکارهایی است که می توان برای توسعه صادرات صنایع دستی در پیش گرفت. با وجود این نمی توان از بعد دیگر قضیه یعنی تاثیری که بسته بندی محصول می تواند در فروش و صادرات صنایع دستی داشته باشد چشمپوشی کرد. اهمیت بسته بندی یک کالا به اندازه ای است که بسیاری از بسته بندی اجناس کشورهای خارجی اگرچه کیفیت هم ندارد، اما سعی می کنند با بسته بندی مناسب، متقاضی را برای خرید آن کالا جذب کنند.

چرا سفال و سرامیک ایرانی به دلیل نداشتن بسته بندی مناسب به فروش نمی رسد، اما جنس چینی که کیفیتی پایین تر دارد جایگزین تولیدات ایرانی می شود؟ ما در حوزه بسته بندی صدها قدم از کشور همسایه خود یعنی ترکیه عقب تر هستیم و این بزرگ ترین معضل در حوزه صادرات به شمار می رود.

شهرزاد اسفرجانی که سال ها تجربه در حوزه گرافیت و تبلیغات و تدریس در حوزه طراحی بسته بندی را در کارنامه کاری خود دارد با اشاره به آن که صنعت، تولید، طراحی و تغییر تفکرات استراتژیک مسئولان سبب بهبود و ایجاد تغییرات در حوزه بسته بندی خواهد شد، گفت: «بسته بندی آخر راه تولید نیست، بلکه آغازگر راه حضور محصول در بازار است. از این رو باید به بسته بندی محصولات خود اعم از صنایع غذایی و پوشاک گرفته تا صنایع دستی توجه ویژه داشته باشیم.»

اسفرجانی معتقد است: «بسته بندی خوب سبب سود و بسته بندی بد سبب ضرر تولیدکننده می شود چراکه در واقع بسته بندی با برندسازی برابری می کند. یک بسته بندی زیبا و درست می تواند برندی برای ارائه یک محصول باشد.»

او با اشاره به آن که سرامیک های زیبا و مرغوب ایرانی به دلیل نداشتن بسته بندی شکیل از محصولات چینی عقب می ماند، تصریح کرد: «هنوز درخصوص بسته بندی صنایع دستی دستور کار دقیق و روشنی وجود ندارد. در واقع باید مدیران بازاریابی دستور کار را تدوین کنند و به این حوزه وارد شوند. در این میان باید طراحان با استعداد را تشویق کنیم و رهنمون دهیم تا وارد این عرصه شوند و دستور کارهای حرفه ای در اختیار آنها قرار گیرد تا بتوان شاهد حرکتی نوین در حوزه بسته بندی صنایع دستی بود.»

معصومه دیودار / جام جم

نوشته زیورآلات از جمله اقلام صنایع دستی است که خارجی ها علاقه بسیاری به آن نشان می دهند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

اگر می‌خواهید سفری اروپایی، اما ارزانقیمت را تجربه کنید، لیتوانی را به خاطر بسپارید

$
0
0

گردشگری

گردشگری

اگر به سبک‌های مختلف معماری چون باروک، گوتیک و دوران رنسانس علاقه‌مند هستید یا می‌خواهید سفری اروپایی، اما ارزانقیمت را تجربه کنید، لیتوانی را به خاطر بسپارید. کشوری که از نظر وسعت کشورها، رتبه 123 را به خود اختصاص داده و جمعیتی سه میلیون نفری را دربرگرفته است.

 ویلنیوس، پایتخت این کشور، بدون شک مقصد گردشگران زیادی است که یک شهر تاریخی و یکی از قدیمی ترین دانشگاه های این بخش اروپا در آن واقع شده است. فقط کافی است در خیابان های سنگفرش شده «شهر قدیمی» که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته، گام بردارید تا غرق تماشای قصرهایی با معماری بی بدیل عصر رنسانس شوید. همچنین دیوارهای نقاشی شده و مجسمه هایی که گویا جاندار هستند و نیز منطقه اوزیپوس در همسایگی پایتخت را متفاوت کرده اند.

لیتوانی اولین جمهوری شوروی بود که سال 1990 اعلام استقلال کرد. سال ها عضویت در اتحاد جماهیر شوروی، فرهنگ و شیوه مردم این منطقه را تحت تاثیر خود قرار داده است. پس حتی اگر علاقه ای به آثار تاریخی و معماری ندارید و بررسی مسائل سیاسی و اجتماعی در برنامه گردشگری شما، ارجحیت دارد، لیتوانی نمونه ای زنده از شوروی را در برابر شما قرار می دهد.

طبیعت چشمنواز این منطقه از اروپا، بهانه دیگری را برای مشتاقان سفر فراهم کرده است. پارک منطقه ویلنیوس که دارای 77 دریاچه و فضایی پوشیده از کاج های سر به فلک کشیده است، آن قدر زیبا و اغواکننده است که هر فردی را برای انجام پیاده روی در این محیط رنگارنگ جذب کند. در تابستان درختان با پوشش پاییزی خود، زیبایی بیشتری را عرضه می کنند. مسابقه ماراتن ویلنیوس هم از دیگر جذابیت هایی است که پای خیلی ها را به لیتوانی باز می کند. اگر در این مسابقه شرکت کنید علاوه بر تجربه یک رقابت ورزشی، از مناظر شهر هم بهره خواهید برد. آب و هوای مرطوب قاره ای پایتخت که در تابستان به 30 درجه سانتی گراد می رسد، تفریحات شبانه را در این شهر به همراه دارد. رستوران ها و کافه های متعدد در گوشه و کنار ویلنیوس پذیرای مردمی است که تا پاسی از شب بیدارند. برای شناخت ریشه های موسیقیایی لیتوانی، شرکت در جشنواره بین المللی موسیقی فولکلور از بیست و ششم تا بیست و نهم ماه می و همچنین جشنواره بین المللی جاز از سیزدهم تا شانزدهم اکتبر، از موقعیت های مناسبی هستند که امکان گذراندن زمانی سرشار از موسیقی و شادی را برای شرکت کنندگان فراهم می کنند.

در میان پایتخت های حوزه بالتیک، شهر ویلنیوس بزرگترین پارک منطقه را داراست و خوشبختانه به بهترین شکل ممکن از آن استفاده می شود. دلیل این مدعا برگزاری فعالیت هایی فرهنگی ازجمله «شب فرهنگ» در این منطقه است. شب فرهنگ سالانه هجدهم ژوئن برگزار می شود.

لیتوانی که سال 1994 به اتحادیه اروپا و سال 2007 به پیمان شینگن پیوسته، در سال های اخیر به یکی از کشورهای هدف مهاجران و سرمایه گذاران خارجی مبدل شده که خود موجب پیشرفت روزافزون شاخص های اقتصادی در این کشور بوده است. عضویت در منطقه یورو در سال 2015 و همچنین قرار گرفتن در جایگاه عضو غیردائم شورای امنیت در سال 2015 ـ 2014 از دیگر نکات قابل توجه سیاسی در این کشور است.

لیتوانی کشوری کوچک و کم جمعیت است، اما شور زندگی در همه جای آن جریان دارد؛ درختان کاج و کاخ های کهن، صدای موسیقی و دیوارهای رنگارنگ و... همه شاهدی بر این مدعا هستند.

چطور برویم؟

اگر جاذبه های گردشگری این کشور شما را به بستن چمدان هایتان مشتاق کرده است به چند نکته توجه کنید. سفر به لیتوانی، به علت قرار گرفتن در شرق اروپا، نسبت به دیگر کشورهای اروپایی هزینه کمتری را به همراه دارد. برای سفر به این کشور پرواز مستقیم وجود ندارد، لذا باید حداقل یک تغییر مسیر را داشته باشید. بسته به نوع پرواز و مسیری که انتخاب می شود، قیمت بلیت از یک تا سه میلیون تومان متغیر است. البته برای داشتن سفری راحت تر می توانید به تورهای گردشگری مراجعه کنید. اخذ ویزای توریستی شینگن به مدت 12 روز و اقامت در هتل های 4 و 5 ستاره می تواند در قالب یک تور به شما ارائه شود.

نرگس انصاری / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته اگر می‌خواهید سفری اروپایی، اما ارزانقیمت را تجربه کنید، لیتوانی را به خاطر بسپارید اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

اتفاقات عجیبی که در مرزها می افتد

$
0
0

مرز

مرز

مـرزها از مهم‌ترین و امنیتی‌ترین قسمت‌های هر سرزمین محسوب می‌شود. با تعیین این خط، محدوده حاکمیت هر سرزمین روشن شده و از کشورهای همسایه جدا می‌شود. این خط فرضی گاهی موجب نزدیکی ملت‌ها و گاهی باعث جنگ و خونریزی است.

 به عنوان مثال تنش موجود میان هند و پاکستان بر سر مسائل مرزی، تاکنون افراد زیادی را به کام مرگ فرستاده است. از سوی دیگر، در کشورهای اروپایی مرز آنچنان که در قاره های دیگر دغدغه است، مشکل ساز تلقی نمی شود. چه مرزی، پرتنش باشد و چه کم تنش؛ ممکن است اتفاقات عجیبی در آن بیفتد. این مطلب نگاهی دارد به این اتفاقات عجیب به نقل از سایت ODDEE.

اتفاقات عجیب روی داده در مرز، گاهی نمادی است از مقاومت انسان ها در برابر جدایی هایی که دلیل سیاسی و امنیتی دارد. آمریکا و مکزیک دارای 3169 کیلومتر مرز مشترک هستند که از مناطق مختلفی همچون رودخانه ها، بیابان ها و شهرها قرار گرفته در مسیر اقیانوس آرام تا خلیج مکزیک عبور می کند. به علت شرایط اقتصادی و سیاسی مناسب ایالات متحده در مقایسه با دیگر کشورهای قاره آمریکا، این کشور مقصد بسیاری از مهاجران است. سالانه قریب به 350 میلیون نفر به صورت قانونی و حدود 500 هزار نفر به شکل غیرقانونی از این مرز برای ورود به آمریکا، عبور می کنند. در این میان وجود کارتل های مواد مخدر و قاچاق انسان باعث شده که آمریکا به فکر تامین امنیت مرزهای خود باشد. ناکو شهری مرزی است که نیمی از آن در مکزیک و بخش دیگر در آمریکا قرار دارد. تا چند سال گذشته مردم این دو قسمت براحتی و آزادانه از جاده ای که در آنجا وجود دارد عبور می کردند، اما بعد از مدتی حصاری 13 فوتی ساخته شد تا به طور رسمی منطقه ناکو متعلق به ایالات متحده را از مکزیک جدا کند.

با وجود تمام تلاش ها برای جدایی این دو منطقه، ساکنان آنها مانند گذشته به ارتباطات خود ادامه داده اند. از اتفاقات جالب، برگزاری مسابقه والیبال میان افراد ساکن در ناکو، متعلق به آریزونای آمریکا و ناکو، متعلق به کشور مکزیک است. مردم این دو منطقه طی اقدامی جالب و خلاقانه، از حصار مرزی موجود به عنوان تور والیبال استفاده کردند. در حالی که اعضای دو تیم در خاک سرزمینی خود به زدن سرویس و پاس دادن مشغول بودند، توپ سفید و قرمز، از کشوری به کشور دیگر پرتاب می شد!

در مواردی هم تفاوت در مسائل قانونی باعث ایجاد نکات عجیب و جالب در مرزها شده است. مثلا در مرز میان چین و ماکائو شما باید از یک جاده که رانندگی در آن از سمت راست است به یک جاده که رانندگی در آن از سمت چپ است، بروید. در نکته دیگری، در حالی که رانندگی با برف روی خودرو در سوئد قانونی است در طول جاده برفی که تا نروژ ادامه دارد باید حواستان را جمع کنید چرا که دولت نروژ این کار را ممنوع کرده است.

مرزهای اتحادیه اروپا که صرفا روی نقشه ها هستند هم امکانات و شرایط جالب و عجیبی را ایجاد کرده اند. مثلا سال 2011، یک هنرمند برای جشنواره هنر زمین، طرحی از یک ماهی را آماده کرد که در زمین های دو کشور لهستان و اوکراین طراحی شده بود. این اقدام به این منظور صورت گرفت که نشان داده شود طبیعت، فارغ از تفاوت های جغرافیایی ساخته و پرداخته انسان ها مثل مرز، دارد کار خود را می کند. در اتفاق جالب و عجیب دیگری، یک زمین گلف در منطقه ای میان سوئد و نروژ قرار گرفته؛ به طوری که نیمی از زمین در یک کشور و نیمی دیگر در کشور دیگر است. باید جالب باشد که توپی را از یک کشور شلیک کنید، بدون این که حرفی از جنگ و خونریزی باشد؛ امیدوار باشید توپ در کشور دیگر به هدف خود خواهد رسید. در نمونه جالب توجه دیگری یک خانه در مرز بلژیک و هلند قرار گرفته و به همین دلیل دارای دو آدرس و همچنین دو زنگ است. باید پسرک شیطانی را پیدا کرد تا زنگ خانه در یک کشور را بزند و آنگاه به کشور دیگر بگریزد.

مواردی هم هست که مناظر بین کشورها باعث ایجاد نکات عجیب و جالب است. مثلا در میانه مغولستان و چین، دو دایناسور در حالی قرار گرفته اند که یکدیگر را می بوسند. ظاهرا این کار به این دلیل صورت گرفته که این شهر، محل زندگی دایناسورها بوده است. در مورد دیگری؛ وقتی در رودخانه یا جنگل ایگواز قرار بگیرید می توانید در یک منظره جالب، کشور پاراگوئه را در مقابل خود و دو کشور آرژانتین و برزیل را در کنار خود تماشا کنید.

اگر به مرزهای جغرافیایی هم علاقه مند باشید جالب است بدانید که همه ساله نیم میلیون نفر از نقطه صفر مدار کره زمین در کشور اکوادور دیدن می کنند. این نقطه در پارکی واقع شده که آن را میانه جهان می نامند. در رویداد جالب دیگری شما می توانید در کشور ایسلند در میانه دو صفحه از پوسته زمین که بین صفحه آمریکا و صفحه اروآسیا قرار گرفته اند، شنا کنید.

مصطفی مسجدی آرانی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته اتفاقات عجیبی که در مرزها می افتد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

زمستان بهترین فرصت برای سفر به بعضی از استان های جنوبی است

$
0
0

یزد

یزد

هوای مطبوع و گرم قطار همزمان با دیدن کوه‌هایی که در عین سختی هر کدام در ستیز با طبیعت هیبت عجیب و غریبی پیدا کرده‌اند، مزارع زیبایی که هر کدام در پهنه دشت گسترده شده‌اند، روستاهایی که در بین درختان نخل محاصره شده‌اند و دشت‌های وسیع که حال با آمدن زمستان تقریبا خالی شده‌اند.

 گله های گوسفندان و چوپانی که با یک دست چوب دستش را نگه داشته و با دست دیگر برای مسافران قطار دست تکان می دهد. غروب خورشید هم که ابرها و پهنه افق را به مخملی قرمز رنگ تبدیل کرده است. شهرهای یزد و سیرجان وخیلی از شهرهای دیگر که در تاریکی شب زیر نور چراغ ها چون جواهری می درخشند همه اینها در قاب شیشه ای پنجره قطار همچون تابلویی بی نظیر است که مسافران را به تماشا واداشته است.

با رسیدن زمستان به نظر می رسد بازار سفر اگر نگوییم تعطیل می شود، قطعا کمتر از فصل های دیگر رونق دارد؛ شاید به خاطر دایر بودن مدارس و دانشگاه ها شاید هم به دلیل سرما، اما از آنجا که هر نقطه کشور ما دارای آب و هوای متفاوتی است؛ زمستان بهترین فرصت برای سفر به بعضی از استان های جنوبی است.

بندرعباس یکی از این شهرها است. اگر قصد سفر به آنجا را داشتید و هزینه هم برایتان مهم نبود، هواپیما بهترین وسیله است؛ چون باید مسافت 1333 کیلومتری را از تهران طی کنید، اما اگر بخواهید هزینه کمتری بپردازید قطار گزینه مناسب تری است. گزینه سومی هم البته هست که اگر آن را انتخاب کنید، می توانید در مسیر شهرهای زیبای یزد وسیرجان را ببینید. این گزینه همان خودروی شخصی است.

وقتی وارد بندرعباس می شوید آنچه بیش از همه چیز قابل توجه است سواحل زیبای خلیج فارس و دریای آزاد است. سواحل سنگی و تمیز و کشتی های بزرگ در دوردست، قایق ها و لنج هایی که در ساحل پهلو گرفته اند و پرندگان مهاجر که بالای سر شما چرخ می زنند تصویری زیبا ساخته که تماشایشان مدت ها شما را در جای خود میخکوب کند؛ بخصوص اگر نزدیک غروب یا طلوع خورشید باشد آن زمان دل کندن از آن بسیار سخت است.

چهره آفتاب سوخته مردم جنوب که مهری به وسعت دریا دارند با پوشش محلی زنانشان که با روبند صورتشان را پوشانده اند. خنکی دلچسب هوا و بوی ماهی و دریا و ساختمان های بلند و شیک کنار ساحل و سنترها و بازار سنتی، فضای شهر را به همه دیکته می کند. بوی تند توتون و ادویه را هم می توانید به این فهرست اضافه کنید. مراکز خرید نیلی، زیتون و ستاره شهر، تنها بخشی از داشته های این شهر برای مسافرانی است که برای خرید آمده اند. هتل های تر و تمیز و غذا خوری های متنوع از سنتی و محلی گرفته تا رستوران های شیک و فست فودها چهره مدرنی از شهر پیش چشم مسافران قرار می دهد. بازار ماهی فروشان و انواع مختلف ماهی و چانه زنی های خریداران و فروشندگان هم یک جذابیت ویژه غیرقابل چشم پوشی است؛ درست مثل لنج و لنج سازی ها که اینجا رونق دارد.

بندرعباس جاهای دیدنی طبیعی و تاریخی زیادی برای دیدن دارد؛ ازجمله معبد هندوها که در مرکز شهر است. گنبد این بنا که با مجسمه های کوچک و بزرگ به زیبایی تزئین شده است، یادگاری از هنر و معماری هندی ها ست که در این شهر به یادگار مانده است. حمام گله داری که حالا به موزه مردم شناسی تبدیل شده یکی دیگر از جاذبه های دیدنی این شهر است که دقیقا نمایشی از حمام های سنتی ایرانی است با بینه و سربینه و خزینه و گرمخانه. تنها مصالح به کار رفته درآن مانند سنگ های دریایی و اسفنجی آن را از دیگر حمام های سنتی ایرانی متمایز کرده است.

کوه گنو وآبگرم گنو با پوشش گیاهی خاص خود در 34 کیلومتری بندرعباس از دیگر جاذبه های دیدنی وتفریحی بندرعباس است که در این فصل سال به دلیل کوهستانی بودن کمی سرد است.

در سواحل بندرعباس تمام امکانات برای لذت بردن از دریا وجود دارد؛ شنا، قایق سواری، کرجی رانی و غواصی. دوستداران هیجان هم می توانند در سواحل پارک سورو جت اسکی سواری کنند. کسانی هم که قصد ماهیگیری دارند، بدانند که حتما در سواحل گسترده این بندر از سکوت و ماهیگیری لذت خواهید برد.

اما یک بخش جالب توجه بندرعباس صنایع دستی آن است که می تواند سوغات خوبی برای شما از این مسافرت باشد. سبد و حصیر هایی که با الیاف خرما بافته می شود و صدف های دریایی که با قرار گرفتن در کنار هم به شکل گردنبند یا دستبند یا حتی مجسمه زیبایی درآمده اند و لباس های سنتی و محلی زنانه ای که با انواع هنر سوزن دوزی و ملیله دوزی تزئین شده است تنها بخش کوچکی از هنر دست زنان و مردان بندرعباس است. تمر و خرما هم ازجمله سوغاتی هایی است که نمی شود به بازار سنتی این شهر بروید و از آنها نخرید.

اگر از آن دست آدم هایی هستید که ماهی بخش مهمی از غذای شما را تشکیل می دهد، بدانید بندرعباس بهترین جا برای تست انواع غذاهای دریایی است؛ ماهی هایی که تنها وقتی آنها را بچشید طعم تازگی و لذیذ بودن آن را درک می کنید. بندرت می توان غذایی را اینجا بیابید که ماهی درونش نباشد. پلو ماهی، کلموک و چلو میگو و قلیه ماهی که با تمرهای خوشمزه درست می شود و طعم واقعی آن را تنها اینجا می توان چشید. البته غذای دیگری که بیشتر در بین مردم این منطقه رواج دارد، مهیاوه است که از پودر یک نوع ماهی درست می شود و بسیار تند و آبکی است و بیشتر به همراه غذاهای دیگر خورده می شود. موفلک یا کلمبا زیتون که با گندم پرک درست می شود نیز از غذا های مختص این منطقه است. قبل از سفارش غذا یادتان باشد در غذاهای محلی بندرعباس، ماهی و ادویه بخصوص فلفل جزء اصلی غذایشان است. رستوران های سنتی و شیک که هم غذای محلی و هم غذای ایرانی سرو کنند در بندرعباس بسیار زیاد است که شما را گرسنه نگذارند.

اگر به خیابان آزادگان یا میدان های اصلی شهر سری بزنید رستوران های شیک و تمیزی را می بینید که علاوه بر غذاهای سنتی و محلی غذاهای ایرانی و فرنگی هم سرو می کنند، اما غذایی که در بندرعباس خیلی طرفدار دارد و حالا در هر گوشه شهر به شکل دکه ای فروخته می شود فلافل است. شاید بارها شنیده باشید که فلافل اصل را باید در جنوب خورد، اما ما قبل از خوردن آن به شما توصیه می کنیم برای تهیه این غذا حتما به جاهایی که از سلامت بهداشت آن مطمئن هستید، بروید تا خدای نکرده در مسافرت کارتان به دارو و درمان نیفتد.

اکرم بیگی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته زمستان بهترین فرصت برای سفر به بعضی از استان های جنوبی است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

خراسان رضوی قابلیت‌های مناسبی در زمینه گردشگری طبیعت دارد

$
0
0

دریاچه بزنگان

دریاچه بزنگان

یک مدرس دانشگاه هتلداری پردیسان معتقد است: دلیل ضعف اکوتوریسم خراسان رضوی علاوه بر نبود آموزش برای آژانس‌های مسافرتی، فقدان آگاهی و آموزش شهروندان است.

محمدجواد حافظی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه خراسان، با اشاره به اینکه اکوتوریسم به معنای سفر مسئولانه به طبیعت بکر است، اظهار کرد: نمی‌توان گفت در زمینه اکوتوریسم چه کسی کوتاهی کرده زیرا تمام افراد به توسعه گردشگری تمایل دارند.

وی اضافه کرد: مردم تصور می‌کنند سفر به معنای خارج شدن از شهر، استان و در برخی موارد کشور است در صورتی که اکوتوریسم غنی را در کشور در اختیار داریم، همچنین ارز که در حال حاضر نیاز مبرم کشور است در سفرهای خارج از ایران و در کشورهای دیگر هزینه می‌شود.

موسس آموزشگاه گردشگری و هتلداری خلیج‌ فارس در مشهد اظهار کرد: متاسفانه امروزه در آموزش برخی مراکز، موضوع گونه‌های جانوری و گیاهی در بخش اکوتوریسم فراموش شده است. خراسان رضوی قابلیت‌های مناسبی در زمینه گردشگری طبیعت دارد و ایران رتبه پنجم جهان را در زمینه اکوتوریسم کسب کرده است.

حافظی خاطرنشان کرد: به فاصله 45 کیلومتر از مشهد یک اکوتوریسم طبیعی به نام "دریاچه بزنگان" وجود دارد که متاسفانه تاکنون هیچ آژانس مسافرتی، گردشی را به مقصد این دریاچه نگذاشته است، در صورتی که آب این دریاچه از جوشش چشمه‌های زیردریاچه به دست آمده و موجب پدیدار شدن حباب‌هایی روی آب شده و وجود پرندگان نیز این منطقه را جالب و دیدنی کرده است.

وی ادامه داد: نباید آژانس‌های مسافرتی، تورهای یک روزه گردشگری را منحصر به اطراف مشهد کنند زیرا شهرها و مناطق خوبی مانند نیشابور، کلات نادری و اخملد نیز وجود دارند، متاسفانه دانش‌ عمومی آژانس‌های مسافرتی بسیار اندک است و به همین دلیل به اکوتوریسم به صورت فراگیر پرداخته نمی‌شود. در حال حاضر 285 آژانس مسافرتی در مشهد وجود دارد که اگر تنها 100 مورد از آن‌ها در بحث اکوتوریسم فعال شوند، این امر فراگیر می‌شود.

حافظی با اشاره به اینکه در اصطلاح گردشگری به اکوتوریسم، "ترویج مقصد" گفته می‌شود، افزود: باید در حوزه گردشگری طبیعت از حداکثر ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود. با توجه به اینکه سیاست دولت بر کوچک‌سازی و توانمند کردن بخش خصوصی است، باید سازمان محیط زیست با بخش خصوصی همکاری داشته باشد.

مدرس دانشگاه هتلداری پردیسان تصریح کرد: علت اینکه تاکنون اقدام موثری در زمینه اکوتوریسم در بخش خصوصی صورت نگرفته، فقدان دانش است.

حافظی با اشاره به تدریس رشته اکوتوریسم در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای مشهد، تصریح کرد: سازمان محیط زیست، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و آموزشگاه‌هایی که وظیفه انتقال دانش را دارند در توسعه اکوتوریسم موثرند. برای حفاظت از محیط زیست در آینده باید کودکان با طبیعت آشتی داده شوند. با توجه به اینکه هزاره سوم به عنوان "هزاره رسانه" نام گرفته است، رسانه‌ها و صداوسیما می‌توانند نقش موثری در حوزه گردشگری طبیعت داشته باشند.

وی در خصوص آسیب‌های اکوتوریسم به طبیعت افزود: غذا دادن افراد از روی دلسوزی به حیوانات وحشی بزرگترین ظلم در حق آن‌ها است زیرا این امر می‌تواند حیوانات را بسیار آسیب‌پذیر کند و باید از طرف اکوتوریست‌ها که مجری تور محسوب می‌شوند، ممنوع شود.

حافظی با اشاره به اینکه حس کنجکاوی اکوتوریست‌ها ممکن است منجر به آسیب به گونه‌های طبیعی یا جانوری شود، خاطرنشان کرد: ورود مواد پلاستیکی و آلودگی‌ها به دل طبیعت(رودخانه، جویبار، کوهسار و ...) منجر به نابودی فضای تنفسی حیوانات و از بین رفتن برخی گونه‌‎های نادر می‌شود. همچنین متاسفانه در برخی اوقات اکوتوریست‌ها تبدیل به شکارچی غیرمجاز در طبیعت می‌شوند.

موسس آموزشگاه گردشگری و هتلداری خلیج فارس در مشهد اظهار کرد: در حال حاضر اعطای مجوز به علاقمندان رشته گردشگری در استان به کندی و با طی ماه‌ها و سال‌ها صورت می‌گیرد که امیدواریم سازمان میراث فرهنگی به افراد علاقمند این حوزه مجوزهای لازم را ارائه دهد.

نوشته خراسان رضوی قابلیت‌های مناسبی در زمینه گردشگری طبیعت دارد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


20 شهر نخست در فهرست حوزه‌های امنیت سلامت گردشگری

$
0
0

بارسلون

امنیت یکی از مهم‌ترین مسائلی است که در تصمیم‌گیری گردشگران برای انتخاب مقصد سفرشان تاثیر می‌گذارد. با توجه به نابسامانی‌های سیاسی که دنیا را فرا گرفته،‌ اهمیت این موضوع بیشتر هم می‌شود، اما امنیت تنها به در امان بودن جان و مال مسافران محدود نمی‌شود، فاکتورهای متعددی باید در نظر گرفته شوند تا بتوان یک منطقه یا شهر را امن دانست.

به گزارش ایسنا، مجله «اکونومیست» گزارشی از 50 شهر امن جهان منتشر کرده که توکیوی ژاپن در این فهرست صدرنشین است. این گزارش تنها به مسأله جرم و جنایت نپرداخته، بلکه چندین فاکتور دیگر که موجب احساس امنیت در شهروندان و گردشگران می‌شود را لحاظ کرده است. عواملی که در انتخاب این مکان‌ها به عنوان 50 شهر امن جهان موثر بودند، به شرح زیر است:

امنیت دیجیتالی: کیفیت امنیت سایبری مسافران و تعداد هویت‌های جعلی

امنیت سلامت: میانگین امید به زندگی شهروندان و نسبت تعداد تخت‌های بیمارستان به جمعیت شهر

فراساختارها: کیفیت جاده‌ها و تعداد افرادی که بر اثر بلایای طبیعی می‌میرند

امنیت فردی: آمار جنایت‌ها، میزان مداخلات پلیسی و تعداد جرم‌های خشونت‌آمیز

در این آمارگیری، نیویورک و لس‌آنجلس بالاترین نمره را در بخش مربوط به امنیت دیجیتالی گرفته‌اند. شهر سوئیسی زوریخ هم در حوزه‌های امنیت سلامت و فراساختاری موفق بوده است. در این گزارش به 20 شهر نخست این فهرست و دلایل انتخاب شدن آن‌ها می‌پردازیم:

1. توکیو

پایتخت ژاپن با 13 میلیون و 300 هزار شهروند، پرجمعیت‌ترین و در عین حال امن‌ترین نقطه جهان لقب گرفته است. این شهر در بخش امنیت سایبری مقام نخست را دارد و با وجود جمعیت زیاد و زلزله‌های مکرر، در حوزه‌های امنیت فردی و فراساختاری جزو پنج شهر نخست محسوب می‌شود. توکیو از نظر شرایط رفاهی هم جایگاه بالایی دارد، چرا که نامش در فهرست شهرهایی با درآمد متوسط رو‌به‌بالا قرار دارد. توکیو شهری است که شب ندارد و با فیلم «گمشده در ترجمه» در یادها ماندگار شد.

توکیو

توکیو

2. سنگاپور

سنگاپور در فهرست امنیت شخصی رتبه اول را کسب کرده و این به معنای پایین بودن تعداد دزدی‌های خیابانی و خانگی طی یک دهه گذشته است. «بی‌.بی.سی» در سال 2013 نوشت: سنگاپور برای جرایم اخلاقی معمولی همچون بی‌احترامی، جرایم بسیار سنگینی قرار داده و و همین درصد جرم و جنایت در این شهر را کاهش داده است. پلیس این شهر با تحت کنترل گرفتن جرایم سایبری، از درصد احتمال بروز جنایت خشونت‌بار کاسته است. سنگاپور یکی از شهرهای پردرآمد دنیا به حساب می‌آید.

سنگاپور

 
سنگاپور

3. اوزاکا

رتبه سوم این جدول هم از آن شهری آسیایی است. اوزاکای ژاپن با دو میلیون و 600 هزار شهروند مقام دوم را در امنیت شخصی و رده دوم را در بخش امنیت سلامت داراست. اوزاکا در میان شهرهایی با درآمدی بیش از حد متوسط است. این شهر ژاپنی در زمینه امنیت دیجیتالی از توکیو پایین‌تر قرار گرفته و امنیت سایبری کمتری دارد.

4. استکهلم

پایتخت سوئد با 909 هزار نفر جمعیت،‌ از نظر امنیت دیجیتالی در رتبه هفتم نشسته و مقام دهم جهان را در حوزه امنیت سلامت کسب کرده است. استکهلم تنها شهر غیرآسیایی است که در میان پنج شهر امن از لحاظ فردی قرار گرفته است.

5. آمستردام

آمستردام هلند برای خرید و فروش قانونی ماریجوانا در جهان مشهور است، اما با 820 هزار نفر جمعیت یکی از امن‌ترین شهرها در حوزه فراساختاری است. در فهرست شهرهایی است که رفاهی در حد متوسط رو‌به‌بالا و بالا دارند و میزان تصادفات و آلودگی هوا در اثر ترافیک پایین است، پایتخت هلند رتبه چهارم را دارد. آمستردام یکی از 10 شهر نخست فهرست شهرهایی است که امنیت فردی در آن‌ها درصد بالایی دارد.

6. سیدنی

این شهر استرالیایی در هر دو زمینه امنیت فراساختاری و فردی، یکی از 10 رتبه نخست را اشغال کرده، اما در حوزه‌های امنیت دیجیتالی و سلامت تا رتبه‌های 14 و 17 نزول پیدا کرده است. پاشنه آشیل این شهر که چهار میلیون و 500 هزار نفر جمعیت دارد، جرایم سایبری است؛ براساس نوشته «دیلی تلگراف»، استرالیا منبع کلاهبرداری‌های اینترنتی و سارقین هویت است.

7. زوریخ

زوریخ صاحب یکی از گرانقیمت‌ترین شبکه‌های حمل‌ونقل عمومی است و براساس گزارش «اکونومیست»، با وجود پوشش سلامت جهانی و طراحی عالی سیستم حمل‌ونقل‌اش در بخش‌های امنیت فراساختاری و سلامت رتبه بالایی دارد. منابع مالی زوریخ مهم‌ترین عامل برای رشد امنیت شهری آن است.

8. تورنتو

پرجمعیت‌ترین شهر کانادا، به عنوان بهترین مکان از لحاظ امنیت، محیط‌های کاری، دموکراسی، امنیت غذایی، هزینه معاش و نشاط در زندگی معرفی شده است. در بخش‌های امنیت ساختاری و فردی، توکیو جزو 10 شهر برتر دنیا است. براساس نوشته «هالیوود نورث»، این شهر کانادایی مکانی پرطرفدار برای ساخت فیلم‌هایی است که داستانشان در آمریکا روایت می‌شوند.

9. ملبورن

ملبورن چهار میلیونی دومین شهر امن در حوزه فراساختاری در فهرست 50 عنوانی «اکونومیست» است و هشتمین رتبه جهان را از لحاظ امنیت فردی دارد. جای تعجب ندارد که ملبورن بالاترین مقام در میزان امید به آینده را با 86 سال سن دارد، چرا که زندگی در محیط شهری امن و سالم تأثیر مستقیمی بر شرایط و احوال ساکنین آن مکان می‌گذارد. طبق گزارشات به دست آمده، ملبورن با توجه به فاکتورهایی چون امنیت و هزینه زندگی، ششمین شهر مناسب برای زندگی است.

ملبورن

ملبورن

10. نیویورک

نیویورک تنها شهری است که در همه زمینه‌ها به فهرست 10 شهر امن جهان راه یافته است. در مورد امنیت سلامت، رتبه دوم و در جدول امنیت دیجیتالی، مقام سوم را کسب کرده است. این شهر از سال 1990 که میانگین روزانه قتل در آن شش نفر بوده، راه درازی را طی کرده است. هنوز هم احتمال خطراتی چون اقدامات تروریستی و جنگ‌های سایبری که امنیت فراساختاری را تهدید می‌کنند، در نیویورک وجود دارد.

11. هنگ‌کنگ

با احتساب آمارهای مربوط به امنیت سایبری، هنگ‌کنگ چهارمین شهر امن دنیاست. اما اگر به فاکتورهای امنیت فراساختاری توجه کنیم، این شهر تا رتبه چهلم تنزل پیدا می‌کند. گرچه کیفیت جاده‌های این شهر هفت میلیونی بالاست، هنگ‌کنگ یکی از بالاترین آمار کشته شدن پیاده‌ها در جهان را دارد. با این حال این مکان ششمین رتبه را در بخش امنیت فردی دارد.

12. سان‌فرانسیسکو

سان‌فرانسیسکو دهمین رتبه را در حوزه امنیت فراساختاری و هشتمین مقام را در بخش سایبری داراست. این شهر همچنین در فهرست شهرهای درآمد بالا، رتبه چهارم را اشغال کرده است.

سان‌فرانسیسکو

13. تایپه

این شهر تایوانی در فهرست بهترین مکان‌ها برای زندگی مقام بیست‌ویکم را دارد. امنیت از معضلات این شهر سه میلیونی نیست، چرا که تایپه در بخش امنیت شخصی در رده پنجم قرار گرفته و نهمین رتبه را در بخش امنیت سلامت از آن خود کرده است. تایپه در مرکز توسعه اقتصادی قرار دارد و سیستم حمل‌ونقل شهری‌اش در حال تحول و گسترش است. پروژه‌های نوسازی در بسیاری از بخش‌های آن در حال اجرا هستند.

14. مونترال

دومین رتبه جدول بهترین شهرها برای سکونت، از آن مونترال است. این شهر در حوزه امنیت فراساختاری، رتبه ششم و در حوزه دیجیتالی، مقام یازدهم را کسب کرده است. مونترال که دومین شهر بزرگ کاناداست، بیش از چهار میلیون شهروند دارد و عنوان دومین شهر بزرگ فرانسوی‌زبان جهان را پس از پاریس یدک می‌کشد. براساس اخبار اعلام شده، قرار است نزدیک به یک میلیارد دلار برای تعمیر جاده‌ها و پل‌های قدیمی این شهر طی سه سال آینده هزینه شود.

15. بارسلون

این شهر ساحلی و معروف اسپانیا، یکی از امن‌ترین نقاط جهان از لحاظ امنیت سلامت و فردی شمره می‌شود. حضور پررنگ نیروهای پلیس در خیابان‌ها و ایستگاه‌های مترو، نکته قابل‌توجه در مورد این شهر است. دقیقا به همین دلیل است که طی سه سال اخیر آمار جرم و جنایت در بارسلون 32 درصد کاهش داشته است. حضور پلیس در جای‌جای این شهر در ایجاد حس امنیت در شهروندان نقش به‌سزایی داشته است.

به گزارش بیزنس اینسایدر، رتبه‌های شانزدهم، هفدهم و هجدهم این فهرست هم به شهرهای شیکاگو، لس‌آنجلس و لندن تعلق دارد. دو رتبه نوزدهم و بیستم این فهرست 50 عنوانی هم به واشنگتن و فرانکفورت اختصاص یافته است.

بارسلون

نوشته 20 شهر نخست در فهرست حوزه‌های امنیت سلامت گردشگری اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری کشور، سبک زندگی عشایر و کوچ و ییلاق و قشلاق آنهاست

$
0
0

کوچ نشینان

کوچ نشینان

یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری کشور، سبک زندگی عشایر و کوچ و ییلاق و قشلاق آنهاست که می‌تواند خیلی از گردشگران داخلی و خارجی را به سوی خود جذب کند.

 تا به امروز توجهی به این ظرفیت نشده بود، اما نگاه بخش گردشگری کشور و استان های عشایرخیز اکنون به این سمت و سو تغییر کرده، به طوری که در حال آماده کردن زیرساخت های مورد نیاز و هماهنگی با عشایر برای جذب گردشگران تورهای گردشگری در سال آینده هستند.

خوزستان، چهارمحال و بختیاری، فارس، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، ایلام و خراسان جنوبی، استان های عشایرخیز کشور است که هرکدام در فصولی، محل اتراق و ییلاق و قشلاق عشایر است.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی استان چهارمحال و بختیاری با بیان این که زندگی عشایر استان از ظرفیت بی نظیری برای جذب گردشگر برخوردار است، به برنامه های متنوعی که برای استفاده از این ظرفیت توسط سازمان میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری طراحی شده، اشاره می کند و می گوید: اکنون در حال آماده کردن مقدمات طرح بزرگ ایل گردی با نام جشنواره کوچ هستیم و از آنجا که اجرای درست آن از حساسیت زیادی برخوردار است، در حال انجام مطالعات دقیق برای اجرای اصولی آن هستیم.

حیدر صادقی با تشریح هدف و نحوه اجرای این طرح در گفت وگو با جام جم می افزاید: هدف از اجرای این جشنواره، آشنا کردن گردشگران و علاقه مندان با کوچ و نحوه زندگی و آداب و رسوم عشایر است به این ترتیب که علاقه مندان برای یک تا سه روز با عشایری که هنوز به صورت سنتی کوچ می کنند، همراه شده و در این گذر با آیین های مختلف، نحوه زندگی، خوراک، صنایع دستی و موسیقی آنها و جاذبه های طبیعی بین راهی آشنا می شوند.وی یادآور می شود: از آنجا که افراد زیادی برای تماشای کوچ عشایر اظهار تمایل کرده اند، تلاش می کنیم همزمان با کوچ بهاره عشایر در سال آینده که از اردیبهشت آغاز می شود، این جشنواره را راه اندازی کنیم، اما پیش از آن باید ایل راه ها (مسیر کوچ عشایر) را احیا کنیم تا هم عشایر بتوانند همچون سابق از این مسیرها تردد کنند و هم گردشگران بتوانند از سفر در این مسیرها که بسیار زیبا و جذاب است، لذت ببرند.

وی به ایجاد کمپینگ در مناطق عشایری استان برای استفاده گردشگران و تماشای نزدیک از نحوه زندگی آنها به عنوان یکی دیگر از برنامه های سازمان میراث فرهنگی اشاره می کند و یادآور می شود: اکنون یک کمپینگ با حمایت سازمان میراث فرهنگی در شهرستان عشایرخیز کوهرنگ راه اندازی شده و بزودی کمپینگ دیگری در شهرستان چغاخور ایجاد می شود که این کمپینگ ها خدماتی همچون اسکان در سیاه چادر، شرکت در فعالیت هایی همچون اسب سواری، تیراندازی، اجرای موسیقی و استفاده از غذاهای محلی عشایر را به گردشگران ارائه می دهند.

به گفته صادقی، نحوه استفاده از این کمپینگ ها اکنون از طریق ثبت نام در تورهای دفاتر خدماتی امکان پذیر است و این برنامه به حدی مورد استقبال قرار گرفته که این کمپینگ از هم اکنون تا اواسط سال آینده رزرو شده و ظرفیت تورهای بسیاری از دفاتر خدمات گردشگری در این زمینه تکمیل شده است.

ثبت جهانی کوچ ایل بختیاری

صادقی، ثبت جهانی کوچ ایل بختیاری را از دیگر برنامه های مهم سازمان میراث فرهنگی عنوان می کند و یادآور می شود: این اداره در وهله اول، ثبت ملی این کوچ را که بین استان های چهارمحال و بختیاری، خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان مشترک است، برای سال آینده در دستور کار دارد. از سویی آماده سازی پرونده ثبت جهانی آن نیز از ده روز گذشته و با تشکیل کمیته ای از استادان دانشگاه، متخصصان و کارشناسان مربوط آغاز شده است.

مرتضی عربی، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی خراسان جنوبی نیز به برنامه ای که در این زمینه برای ایام نوروز تدارک دیده شده، اشاره می کند و به جام جم می گوید: برپایی سیاه چادر عشایر در شهرستان های نهبندان، سرایان و سربیشه از مهم ترین این برنامه هاست که قرار است آداب و رسوم، صنایع دستی و سبک زندگی عشایر در آنها به نمایش گذاشته شود.

محمدکاظم بهادری پور، مدیر روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی استان فارس نیز با اشاره به این که تمرکز عشایر در این استان بیشتر در شهرستان فیروزآباد است، به جام جم می گوید: فیروزآباد به دلیل برخورداری از سه اثر باستانی آتشکده (کاخ اردشیر بابکان)، مجموعه شهرگور و قلعه دختر، در طول سال بویژه ایام نوروز گردشگران و مسافران زیادی را به سوی خود جذب می کند و این مسافران می توانند همزمان با تماشای آثار تاریخی، از زندگی عشایر نیز که در فروردین هنوز در این استان به سر می برند، بازدید داشته باشند.

علاقه عشایر برای حفظ سنت ها

زندگی در کوچ که اکنون علاقه مندان زیادی در داخل و خارج از کشور پیدا کرده است، نه فقط به صورت رسمی از سوی میراث فرهنگی پیگیری می شود، بلکه ظاهرا خود عشایر نیز آستین همت بالا زده و در این خصوص برنامه هایی را طراحی و تدوین کرده اند.نماینده عشایر جامع بنیاد قشقایی شیراز نیز دراین باره به خبرگزاری سازمان میراث فرهنگی می گوید: تعدادی از افراد ایل قشقایی به دلیل روبه رو شدن با روندی که موجب فراموشی آداب و رسوم و سنن سنتی، مراتع و چراگاه ها می شد، به فکر اجرای طرحی افتادند تا بتوانند آنچه برایشان باقی مانده را حفظ کنند.شیما امیری می افزاید: از آنجا که قشقایی ها دارای ساختاری منسجم از طایفه گرفته تا تیره، بن کوه و خانواده های مختلف می شود، مجریان طرح به این نتیجه رسیدند که کار به صورت انفرادی و شخصی قابل اجرا نیست و باید یک گروه این کار را انجام دهد، بنابراین جامعه هدف تیره هیبت لو به منظور توانمندسازی مدنظر قرار گرفت و با کمک موسسه های داخلی و بین المللی، طرح گردشگری جامع بنیاد عشایر قشقایی تیره هیبت لو را شروع کردیم.وی تصریح می کند: بر همین اساس صندوقی تحت عنوان معیشت پایدار تشکیل شد و به ثبت قانونی رسید که در این صندوق طرح های مختلفی اجرا می شود که یکی از آنها گردشگری است و به جای آن که یک شخص بانی کار شود، تمام سود به صندوق واریز می شود که به صورت مستقیم و غیرمستقیم بین مشارکت کنندگان تقسیم می شود.

امیری درباره تورهای گردشگری که با این هدف اجرا می شود، می گوید: تورها در بسته های یک تا سه شب اقامت تعریف شده است و نسبت به تمایل گردشگر قابل تغییر است. در این میان هیچ اتفاقی به صورت نمادین اجرا نمی شود و گردشگر وارد جریان زندگی عادی ایل شده و زندگی واقعی را تجربه می کند.

فاطمه مراد زاده / گروه ایران

نوشته یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری کشور، سبک زندگی عشایر و کوچ و ییلاق و قشلاق آنهاست اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

اثر بی‌نظیر دو گور دو پا در نزدیکی روستای شوش شهرستان باشت قرار دارد

$
0
0

دو گور دو پا

دو گور دو پا

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: اثر بی‌نظیر دو گور دو پا در نزدیکی روستای شوش شهرستان باشت قرار دارد، هنگام عبور از جاده اصلی گچساران به بابامیدان این اثر برجسته به چشم دیده می‌شود.

 الماس قبادی در این باره افزود: یکی از آثار بی نظیر تاریخی شهرستان باشت دو ستون سنگی معروف به دو گور دو پاست که تاکنون ناشناخته مانده است. این اثر تاریخی در سال 1379 به شماره 2985 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

وی اظهارکرد: این ستون ها که از سنگ آهک و شیری رنگ و یکپارچه ای تراشیده شده اند به احتمال فراوان میل استودان هستند و درگذشته آتشدان بودند و در شب کاروانان و مسافران سرگردان را در مسیر راهنمایی می کردند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: این ستون های سنگی تقریبا سالم و همچنان پا برجاهستند و بر بالای تپه ای مشرف به دو روستای شوش سفلی و ده کند قرار دارد و ستون هایی که در فاصله 50 سانتی متری از هم قرار دارند و ستون شرقی دو متر و ستون غربی 190سانتی متر است.

قبادی تصریح کرد: حریم این اثر همه تاریخی از سوی اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان تعیین شده و مورخان، محققان و گردشگران زیادی هرساله از آن دیده می کنند و مطالعات علمی و تحقیقی از آن دارند.

وی ادامه داد: بنا به روایتی این دو ستون باقی ماندهٔ آتشکده ای است که به قبل از اسلام تعلق دارد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بررسی های مقدماتی و اولیه نشان می دهد که فضا و شکل عمومی این ستون های سنگی به ستون های سنگی معابد مهری و میترائیسم (مانند ستون های خورهه) شباهت نسبی دارند.

قبادی با بیان اینکه این اثر نیازمند مبرم حفاظت و بررسی های باستان شناسی است، اضافه کرد: در هفت کیلومتری شهر باشت و در مجاورت روستاهای ده کند و شوش دو ستون سنگی معروف به "دو گور دو پا" وجود دارد.

نوشته اثر بی‌نظیر دو گور دو پا در نزدیکی روستای شوش شهرستان باشت قرار دارد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

بهترین متروها کجا قرار دارند؟

$
0
0

متروها

متروها

سفر درون شهری که برای اولین بار به آن سفر می کنید، می توانید مثل یک کابوس باشد اما اگر آن شهر دارای یک سیستم حمل و نقل زیبا و قابل اعتماد باشد، قضیه فرق خواهد کرد.اما بهترین متروها کجا قرار دارند؟

 با داشتن امکاناتی چون صندلی های با سیستم گرمایش داخلی، دسترسی به اینترنت بی سیم و تزیینات هنری ایستگاه ها، این سیستم های مترو سفرهای درون شهری را به یک تجربه لذت بخش و هیجان انگیز تبدیل می کنند.

سیستم زیرزمینی حمل و نقل لندن، قدیمی ترین در جهان است. با تاسیس در سال 1863، اولین خط الکتریکی آن در سال 1905 بکار افتاد و قطارهای آن بین 207 ایستگاه ساخته شده با سرعت تقریبی 20 مایل در ساعت در حرکت اند.

مسئولان شهری لندن اکنون به فکر نوسازی این سیستم و جایگزینی 250 قطار آن افتاده اند.

متروی لندن میزبان شخصیت های معروفی چون مارک تواین (نویسنده ماجراهای هاکلبری فین و تام سایر) بوده که وی در سال 1900 جزو اولین مسافران مسیر مرکزی این مترو بوده است.

هر چند ممکن است اهالی نیویورک از سیستم متروی شهرشان شاکی باشند، اما نیویورک یکی از برترین متروهای جهان را دارد.

با این متروی 24 ساعته تقریبا به هر نقطه از شهر دسترسی آسان خواهید داشت. قطار شهری نیویورک 111 سال پیش افتتاح شد و اکنون لقب بزرگترین سیستم قطار شهری در آمریکای شمالی را یدک می کشد.

مسیرهای زیرزمینی متروی نیویورک آنقدر گسترده اند که اگر آن ها را پشت سر هم قرار دهیم، فاصله بین نیویورک تا شیکاگو را پوشش خواهند داد. با داشتن 21 مسیر و 468 ایستگاه، سالانه حدود 1.7 میلیارد نفر با این سیستم سفر می کنند.

متروی پاریس با داشتن 245 ایستگاه و 132 مایل مسیر در محدوده 40 مایل مربعی پاریس، یکی از فشرده ترین سیستم های حمل و نقل زیرزمینی در جهان است.

با تاسیس در سال 1900، شهرت عمده این مترو ناشی از ورودی های هنری ایستگاه های آن است که بوسیله هنرمندی به نام هکتور گویمارد ساخته شد که البته اکنون اثر کمی از آن ها باقی مانده است.

این شهر در نظر دارد تا سال 2040 سیستم قطار شهری خود را به گونه ای گسترش دهد که توانایی میزبانی 1.5 میلیارد نفر مسافر در سال را داشته باشد.

سالانه 2.4 میلیارد نفر با متروی مسکو سفر می کنند که این موضوع آن را به شلوغ ترین سیستم قطار زیرزمینی اروپا تبدیل کرده است.

 

ایستگاه های متروی مسکو با تزیین توسط سنگ های مرمر، مجسمه های برنزی و لوسترهای مجلل از زیباترین و هنری ترین نمونه ها در جهان هستند.

نقاشی های زیبای آب رنگی کشیده شده بر روی قطارها که در سال 2007 به انجام رسید، زیبایی دو چندانی به این سیستم زیرزمینی داده اند. شهر مسکو قصد دارد تا سال 2020، 90 مایل دیگر به مسیر متروی خود اضافه کند.

متروی شهر استکهلم سوئد با طول 68 مایل و دارا بودن مجسمه ها، نقاشی ها و دیگر طراحی های زیبا و استادانه انجام شده توسط بیش از 150 هنرمند، عنوان طولانی ترین نمایشگاه هنری جهان را در اختیار دارد.

از دیگر نکات برجسته متروی سوئد می توان به ایستگاه «Kungsträdärden» اشاره کرد که شبیه به یک حفره باستان شناسی ساخته شده است.

با بهره گیری از وای فای رایگان در تمام طول مسیر و ایستگاه ها و شهرت جهانی اش به پاکی، ارزان بودن و قابلیت اعتماد بالا، متروی هنگ کنگ یکی از مدرن ترین نمونه ها در جهان است.

99.9 درصد قطارهای این سیستم دقیقا راس ساعت مقرر در ایستگاه ها حاضر می شوند و 1.5 میلیارد نفر در هر سال از این سیستم استفاده کرده و عقیده دارند این مترو استاندارد طلایی را در جهان دارد.

قطار شهری هنگ کنگ 10 مسیر و 87 ایستگاه داشته و در سال 1979 تاسیس شده است.

متروی پکن هر سال 3.2 میلیارد مسافر را میزبانی می کند و از این جهت دومین متروی شلوغ در جهان است.

هر ساله مسیرها و ایستگاه هایی بیشتری از این سیستم بهره برداری می شوند تا بتوانند پاسخگوی جمعیت رو به افزایش پکن باشند؛ برای مثال بین سال های 2007 و 2014، 235 مایل و سه ماه پیش حدود 37 مایل جدید در این سیستم به بهره برداری رسید تا طول متروی پکن به 327 مایل (معادل 526 کیلومتر) برسد و آن را به عنوان دومین متروی طویل جهان مطرح کند.

با تاسیس در سال 1927، متروی توکیو اکنون سالانه 3.3 میلیارد مسافر را جابجا کرده و شلوغ ترین سیستم حمل و نقل زیرزمینی در دنیاست.

علی رغم این شلوغی، سیستم های ایمنی و امنیتی قطارها کیفیت بالایی دارند و هر قطار بدون خلل و بصورت آن تایم رفت و آمد می کند. این سیستم حمل و نقل 102 مسیر داشته و بیش از 200 مایل درازا دارد.

با داشتن برخی امکانات تجملی و لوکس چون صندلی های گرمازا و صفحات تلویزیون نمایش دهنده آگهی و اخبار، متروی سئول طرفداران زیادی در سطح جهان دارد.

سالانه 2.5 میلیارد نفر با بهره گیری از قیمت های ارزان و مناسب این مترو از آن استفاده می کنند. خط 3 این سیستم شامل آثار مختلفی از سلسله های مختلف کره ای و آثار دیگر هنری قرض گرفته شده از موزه هنری سئول است.

درهای متروی بوینس آیرس ابتدائا در سال 1913 گشایش یافت و این موضوع آن را به عنوان قدیمی ترین متروی آمریکای جنوبی مطرح کرده است.

اگر با مسیر A این سیستم سفر کنید کماکان می توانید قطارهای قدیمی را ببینید. هم اکنون این مترو 83 ایستگاه و شش مسیر دارد و سالانه 252 میلیون نفر را جابجا می کند.

وقتی سازندگان متروی آتن در سال 1992 کار خود را شروع کردند، آن ها در واقع در بزرگترین پروژه حفاری باستان شناسی شهری مدرن را انجام می دادند.

در اثنای این حفاری ها، بیش از 50 هزار قطعه تاریخی از نسخ کلاسیک یونانی، بیزانسی و رومی کشف شد که امروزه این قطعات در ایستگاه های متروی آتن به نمایش عمومی درآمده اند.

سیستم حمل و نقل زیرزمینی آتن متشکل از سه مسیر و 65 ایستگاه است و تعداد بیشتری مسیر و ایستگاه از آن هم اکنون در حال ساخت اند.

حرکت قطارهای این سیستم با سرعت 60 مایل در ساعت، به مسافران این شهر تاریخی این امکان را می دهد که با صرفه جویی قابل توجهی در زمان به مقصد خود برسند.

نوشته بهترین متروها کجا قرار دارند؟ اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

ارزانفود در استان همدان از شهرهای زیرزمینی بی‌نظیر در کشورمان و حتی در دنیاست

$
0
0

شهر زیرزمینی

شهر زیرزمینی

ارزانفود در استان همدان از شهرهای زیرزمینی بی‌نظیر در کشورمان و حتی در دنیاست که گرچه هنوز بخوبی در کشور معرفی نشده، اما این روزها در صف انتظار برای ثبت جهانی قرار گرفته است.

 سرپرست حفاری مجموعه دستکند ارزانفود دراین باره به مهر گفت: این شهر زیرزمینی در سال ۱۳۸۹ و طی حفاری های معدنی در منطقه شرقی کوهستان الوند و در جوار روستای ارزانفود و در پی فرو رفتن یکی از وسایل حفاران سنگ در این منطقه کشف شد.

علی خاکسار با اشاره به اینکه این مجموعه در عمق سه تا شش متری زمین حفر شده و از دوره اشکانی تا ساسانی مورد استفاده قرار می گرفته است، افزود: با توجه به این که این مجموعه اولین سایت باستان شناسی ایران با چنین وضعیتی است، تجربهای برای حفاری آن نداشتیم، اما تاکنون ۸۰ اتاق و همچنین اشیا فلزی و سفالی بسیاری از جمله پیسوزهای فلزی در آن کشف شده است.

وی با بیان این که این مجموعه با ارزش تاریخی کشور برای ثبت جهانی معرفی شده است، گفت: وسعت این مجموعه پنج هکتار تخمین زده می شود و بخش زیادی همچنان زیر خاک است.

سرپرست حفاری مجموعه دستکند ارزانفود با اشاره به اینکه اسکلت های حیوانی در یافته های مجموعه دستکند ارزانفود دیده می شود، ولی هنوز به نتیجه قطعی در خصوص اسکلت های انسانی نرسیده ایم، افزود: آثار نوشتاری در این مجموعه یافت نشده، اما سفال های به دست آمده متنوع بوده و جمع بندی درخصوص کاربرد این مجموعه نیاز به بررسی بلندمدت دارد.

خاکسار با بیان این که از سال ۱۳۸۹ تاکنون چهار فصل کاوش در مجموعه دستکندهای ارزانفود انجام شده است، عنوان کرد: آخرین کاوش در پاییز سال ۹۳ بوده است.

وی یادآور شد: از لحاظ کاربری و با توجه به ویژگی های منحصربه فرد مجموعه میتوان گفت که مجموعه در ابتدا به منظور اعمال آئینی و اعتقادی بنا شده که در دوره های بعد تغییر کاربری یافته و به عنوان پناهگاه در مواقع اضطراری استفاده شده است.

این پژوهشگر با تاکید بر این که ارزانفود از نمونه های ارزشمند دستکند در کشور است که می تواند آینده گردشگری استان را متحول کند، تاکید کرد: در صورت توجه به اتمام کاوش ها و ساماندهی و ایجاد زیرساخت های مناسب این مجموعه ها می توانند به جاذبه های گردشگری مناسب تبدیل شوند.

کارشناس اداره میراث فرهنگی استان همدان با بیان این که اقدامات اولیه برای ثبت جهانی این اثر انجام و پرونده موقت آن ثبت شده است، اظهار کرد: هر قدر هم که باستانشناسان و کارشناسان در همدان خوب کار کنند، اما تا زمانی که این مجموعه خوب معرفی نشود و در معرض دید و قضاوت کارشناسان و مسئولان قرار نگیرد، به طور قطع در زمینه جهانی شدن آن به جایی نخواهیم رسید.

در همین زمینه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز با بیان اینکه کاوشهای انجام شده در این منطقه از محل اعتبارات سال گذشته و سال جاری تامین شده است، گفت: در تابستان امسال یک دوره کاوش از اعتبارات سال ۹۲ و در پاییز امسال نیز فصل دیگر کاوش از اعتبارات سال ۹۳ انجام شد که اعتبارات هر سال ۶۰ میلیون تومان بوده است.

ریحان سروش مقدم با تاکید بر این که آغاز فصل جدید کاوش ها در منطقه ارزانفود و دستکندها به تامین اعتبار در سال ۹۴ بستگی دارد، افزود: برای امسال کاوش ها به پایان رسیده است و کاوش های جدید در سال ۹۴ انجام می شود.

وی یادآور شد: اطلاعات کاوش های انجام شده از منطقه دستکندهای ارزانفود در قالب یک کتابچه درآمده و در مجموعه پژوهشکده های میراث فرهنگی نگهداری می شود و براساس کاوش ها و اشیا کشف شده، به سمتی میرویم تا اثر را مطلوب تر حفاظت کنیم.

وی با بیان این که مجموعه شهر زیرزمینی دستکند ارزانفود جزو آثار ملی به ثبت رسیده است، در رابطه با نام ارزانفود نیز گفت: در واقع نام این منطقه «ارزان پول» بوده است، به دلیل وجود سیلیس در این روستا اهالی براحتی می توانستند کسب معاش کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان درخصوص ثبت جهانی دستکندهای ارزانفود نیز گفت: ثبت جهانی این اثر با ارزش از سوی سازمان میراث فرهنگی در حال پیگیری است.

نوشته ارزانفود در استان همدان از شهرهای زیرزمینی بی‌نظیر در کشورمان و حتی در دنیاست اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

شهرستان مهریز در یزد گنجینه‎‎ای ارزشمند، اما گمنام در مرکز کشور است

$
0
0

مهریز

مهریز

رئیس اداره محیط زیست مهریز گفت: شهرستان مهریز گنجینه‎‎ای ارزشمند، اما گمنام در مرکز کشور است.

مهدی تیموری در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه یزد، اظهار کرد: مهریز یکی از شهرستان‎‎های مستعد استان یزد و کشور است که پتانسیل‎های آن فعال نشده است. بیشترین جمعیت حیوانات وحشی اعم از کل و بز استان در مهریز زیست می‌کنند و این شهرستان تنها منطقه‎‎ای در استان است که به حفاظت آهوان اهمیت بسیاری داده و تنها امید استان برای زیستگاه این حیوانات است.

وی، پرورش و رهاسازی گورخر ایرانی در این شهرستان را مهمترین و موفق‏‎‎ترین طرح کشوری در حوزه محیط زیست نام برد و گفت: شهرستان مهریز به جرات می‎‎تواند به عنوان مهمترین منطقه گردشگری طبیعی و اکوتوریسم کشور مطرح باشد. همچنین همکاری مردم مهریز در حفظ محیط زیست و حیات وحش شهرستان ستودنی است. شهرستان مهریز یکی از موفق‌‏‏ترین شهرستان‎‎های کشور در جذب مشارکت‏‏های مردمی برای محافظت از محیط زیست است.

تیموری، حفظ محیط‎ زیست را یک کار فرابخشی و نیازمند همکاری همه جانبه همه اقشار مردم دانست و خاطرنشان کرد: این همکاری‎‎ها باعث شده تا امسال روند خوبی در افزایش جمعیت جانوری حیات وحش منطقه شهرستان مهریز وجود داشته باشد به نحوی که این روند از رشد حدود 40 درصدی نسبت به قبل برخوردار بوده است. اگر مشارکت مردم در این زمینه افزایش یابد، انشالله در آینده نزدیک بهره‎‎برداری پایدار و جمعیت پایدار حیات وحش مهریز را شاهد خواهیم بود.

رئیس اداره محیط زیست مهریز، این شهرستان را پیشرو در واگذاری قرق اختصاصی کشور ذکر کرد و گفت: دو مورد از مجموع پنج پایلوت معرفی شده در کشور برای قرق اختصاصی مربوط به شهرستان مهریز است که این نشان از مستعد بودن این شهرستان از نظر محیط زیستی و حیات وحش در کل کشور دارد. 70 گونه پرنده، 20 گونه پستاندار، 15 گونه خزنده و 70 گونه گیاهی در شهرستان مهریز شناسایی شده است.

تیموری اظهار کرد: برای شکوفا کردن و پیشرفت و توسعه مهریز باید در کنار صنعت و محیط زیست، گردشگری طبیعی فعال شود تا گردشگران علاوه بر دیدن آثار تاریخی و تفریحی شهرستان، از چشم‎‎اندازهای طبیعی و تنوع زیست محیطی این منطقه خاص از کشورمان نیز بهره‏‏مند شوند. مناطق طبیعی مهریز آن قدر کامل و زیبا هستند که هر بازدید‏‏کننده‌‏‏ای را با سلیقه‎‎های متفاوت جلب خواهد کرد.

نوشته شهرستان مهریز در یزد گنجینه‎‎ای ارزشمند، اما گمنام در مرکز کشور است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

بیشترین بازدید کنندگان در مجتمع تفریحی و توریستی نمک آبرود، منطقه نمونه سیترا و مجموعه تاریخی عباس آباد مارندران

$
0
0

مازندران

مازندران

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی مازندران گفت: در تعطیلات اخیر، مجتمع تفریحی و توریستی نمک آبرود، منطقه نمونه سیترا و مجموعه تاریخی عباس آباد بیشترین بازدید کنندگان را به خودشان اختصاص دادند.

به گزارش گروه ایسنا، منطقه مازندران، مهران حسنی خاطرنشان کرد: از 18 تا 25 بهمن یک میلیون و 99 هزار و 750 نفر در هتل‌ها، هتل آپارتمانها، کمپ‌های موقت، مهمانسراها، چادرهای مسافرتی و منازل استیجاری اقامت کردند. در تعطیلات اخیر، مجتمع تفریحی و توریستی نمک آبرود، منطقه نمونه سیترا و مجموعه تاریخی عباس آباد به ترتیب با 35 هزار و 862 نفر بازدید کننده، 14 هزار و 726 نفر و 13 هزار و 324 نفر بیشترین بازدید کنندگان را به خودشان اختصاص دادند.

وی از آغاز برگزاری دوره‌های آموزش گردشگری از فردا در سراسر استان در موسسات خصوصی آموزش گردشگری خبر داد و

توضیح داد: این دوره‌های آموزشی به صورت متمرکز در سراسر کشور به منظور توانمندسازی نیروی انسانی شاغل در بخش‌های مختلف گردشگری به ویژه اعضای خدمت رسان در ستاد اجرایی هماهنگی خدمات سفر توسط دفتر مطالعات و آموزش گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور برنامه ریزی شده است.

حسنی ادامه داد: براساس برنامه زمانبندی برگزاری دوره‌ها، آموزش مدیریت هتلداری ویژه مدیران داخلی هتل‌ها، 28 و 29 بهمن به 50 نفر از فراگیران معرفی شده از سوی جامعه هتلداران استان مازندران و اداره کل میراث فرهنگی کلستان ارائه می‌شود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی مازندران از برپایی کلاس‌های آموزشی برای 100 نفر از عوامل اجرایی و اعضای ستاد هماهنگی خدمات سفرمتشکل از نمایندگان دستگاه‌ها و نهادهای استان در روز پنجشنبه، 30 بهمن خبر داد و گفت: با توجه به اهمیت توانمند سازی دفاتر خدمات مسافرتی استان مازندران، دوره‌های بازآموزی مدیران فنی این دفاتر 2 و 3 اسفند با شرکت قریب به 140 نفر از فراگیران معرفی شده از سوی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی توسط موسسه سیاح سیر در هتل مرجان بابل برگزار می‌شود.

حسنی به دوره‌های 2 روزه بازآموزی راهنمایان گردشگری معرفی شده از سوی انجمن راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی در 6 و 7 اسفند اشاره کرد و افزود: 8 اسفند، 100 نفر از رانندگان معرفی شده از سوی اداره کل حمل و نقل و پایانه‌های استان مازندران و همچنین قریب به 100 نفر از کارکنان حوزه راهور و اماکن عمومی با سرفصل‌های تعیین شده از سوی دفتر مطالعات و آموزش گردشگری آشنا می‌شوند.

معاون اداره کل میراث فرهنگی مازندران از گردشگری سلامت به عنوان یکی از اولویت‌های گردشگری در مازندران یاد کرد و افزود: نمایندگان انجمن صنفی دفاتر، انجمن صنفی تورگردانان و دانشگاه علوم پزشکی 9 اسفند در کارگاه آموزشی گردشگری سلامت که در شهرستان بابلسر برگزار می‌شود شرکت می‌کنند.

وی همچنین از برگزاری دوره آموزشی دو روزه غذا و نوشیدنی جهت آموزش 120 نفر از نمایندگان جوامع بین راهی جهان مورا، هراز، کناره و کندوان و همچنین جامعه هتلداران استلان مازندران در 11 و 12 اسفند ماه خبر داد و افزود: دوره آموزشی ارتباط و رفتار با مشتری به عنوان یک اصل مهم در مشتری مداری 13 و 14 اسفند با حضور فراگیران معرفی شده از سوی جوامع گردشگری، دستگاه‌های اجرایی عضو ستاد، فعالین و دانشجویان گردشگری برپا خواهد شد.

حسنی از روستاها به عنوان یکی از بهترین جاذبه‌های گردشگری مازندران در انتقال فرهنگ و آداب و رسوم مازنی یاد کرد و افزود: دوره‌های آموزش دهیاران روستاهای هدف معرفی شده از سوی اداره کل روستایی مازندران نیز 15 و 16 اسفند با سرفصل‌های گردشگری برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی گردشگری در فواصل مختلف جهت آموزش بخش‌های مختلف خدمت رسانی به گردشگران در روند توسعه صنعت توریسم نقش بسزایی خواهد داشت.

نوشته بیشترین بازدید کنندگان در مجتمع تفریحی و توریستی نمک آبرود، منطقه نمونه سیترا و مجموعه تاریخی عباس آباد مارندران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


«باغ منچستر» تا سال ١٩٨٠ سفارت ایران بوده است

$
0
0

باغ

باغ

سفرهای ناصرالدین شاه علاوه بر فرستادن دانشجو به اروپا و خوشگذرانی‌هایش منفعت دیگری هم داشته است؛ «باغ منچستر». این باغ تا سال ١٩٨٠ سفارت ایران بوده است. باغی که نزدیک به سه هزار متر مربع مساحت دارد. باغ منچستر در محله ترافورد قرار گرفته است. در دسامبر سال ٢٠١٠ این باغ برای نخستین بار آتش می‌گیرد.

راس هیل، وبلاگ نویس و عکاس انگلیسی این‌گونه روایت می‌کند که براساس گزارش‌های آتش نشانی محله ترافود این آتش سوزی اتفاقی نبوده است. در یکی از سایت‌های وابسته به محله ترافورد، مردم این محله درباره این باغ از رفت‌و‌آمد «افراد ولگرد» به باغ اظهار نگرانی می‌کنند، افرادی که به اعتقاد آنها عامل آتش‌ سوزی ساختمان هستند. تقریبا ٩ ماه پس از نخستین آتش‌سوزی، باغ بار دیگر طعمه حریق می‌شود. این‌بار ساختمان به‌شدت آسیب می‌بیند و خطر ورود به آن بیشتر از آن است که کسی جرات کند برای عکاسی به داخل ساختمان‌ها برود. براساس تاریخ نوشته‌های راس هیل این عکاس پس از دو آتش سوزی به این باغ سرزده و روایت کرده است که این باغ «در خطر تخریب» به سر می‌برد.

عکس‌هایی که راس هیل از آنجا گرفته است، ساختمانی را نشان می‌دهد که سقف و بخشی از دیوارهای آن کاملا سوخته و تخریب شده و استخر این باغ پر از برگ است. وضعیت باغ ایران در منچستر به اندازه‌ای بد است که کسی از آنجا مراقبت نمی‌کند و هر کسی می‌تواند به راحتی به ساختمان و اسنادی که از دوره پهلوی در آنجا مانده دسترسی پیدا کند.
«اعتماد» در مکاتبه اینترنتی با شهرداری محله ترافود ماجرای این باغ و آتش سوزی‌ها را جویا شد. تنها جوابی که تا امروز به دست ما رسیده این است که این ساختمان در فهرست «ساختمان‌های در معرض خطر» قرار دارد و به زودی اطلاعات تکمیلی درباره این ساختمان را برای ما می‌فرستند.

اما در این بین اینکه ایران چرا هیچ توجهی به ملک خود ندارد سوالی است که هم برای اهالی محله و هم برای خود مردم ایران پیش می‌آید. مردم محله ترافورد در وب سایت‌های خبری این محله نوشته‌اند که باغ و ساختمان در حال تخریب است اما کسی به آن رسیدگی نمی‌کند. براساس پیش‌بینی ساکنان این محله و عکاس انگلیسی باغ منچستر «یک و نیم میلیون پوند» ارزش دارد. یکی از اهالی محله نوشته است: «واقعا چرا؟ سوال اساسی این است که چرا ایران دارایی‌اش را به حال خود رها کرده و هیچ ارزشی برای آن قایل نیست؟»

شاید زمانی وجود کنسولگری به اعتبار محله ترافورد شهر منچستر می‌افزود اما اکنون خانه‌ای متروکه و نیمه‌سوخته است و به گفته اهالی ترافورد به «معضل محله» تبدیل شده است. یکی دیگر از اهالی این محله نوشته: «این ملک ارزش زیادی از نظر فرهنگی و اجتماعی دارد و قطعا باید برای مسوولان ایران هم مهم باشد اما این بی‌محلی آن هم پس از دو بار سوختن درست به نظر نمی‌رسد.»

باغ ١١٥ ساله رها شده است

عده‌‌ای از مسوولان کشور، این باغ را متعلق به فرح پهلوی می‌دانند که پس از انقلاب توسط دولت ایران از انگلستان باز پس گرفته شده است، اما این موضوع اشتباه به نظر می‌رسد و آنها باغی به نام «منچستر» در شهر لندن را که امروز تبدیل به یک پارک عمومی شده با باغ سفارت ایران در شهر منچستر اشتباه گرفته‌اند. باغ منچستر نام یکی از پارک‌های فعلی در شهر لندن است و از نظر اسم فقط با باغ سفارت ایران تشابه اسمی دارد ولی فاصله میان لندن تا منچستر حدود ٢٥٠ کیلومتر است.

نوشته «باغ منچستر» تا سال ١٩٨٠ سفارت ایران بوده است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

هر سال بیش از 7 هزار نفر برای درمان بیماری تنفسی به این غار نمک می آیند

$
0
0

غار نمک1

غار نمک3

کودکانی که از بیماری تنفسی رنج می برند، به یک غار نمک در عمق420متری در شهر «سولیگورسک» بلاروس می‌روند که بین لایه هایی از پتاسیم و نمک واقع شده است.

غار نمک

هر سال بیش از7هزار نفر برای درمان بیماری تنفسی به این غار می آیند.
غار نمک1

نوشته هر سال بیش از 7 هزار نفر برای درمان بیماری تنفسی به این غار نمک می آیند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

در این رستوران همه دیوارها با پول و اسکناس های مختلف پوشیده شده است!

$
0
0

رستوران1

رستوران1

در این رستوران جمع و جور همه دیوارها با پول و اسکناس های مختلف پوشیده شده است و بر روی همه این اسکناس ها نیز نوشته ای دیده می شود که مردم یادداشت کرده و سپس به دیوار چسبانده اند.

 وقتی وارد رستوران می شویم بیشتر چشممان به تابلوی قیمت و البته تبلیغات مختلفی می خورد که به دیوارها چسبیده شده اند و غذاهای گوناگون را به شما نشان می دهند ولی در رستوران نمکی آلاسکا قضیه طور دیگری است.

سال هاست که گردشگران وقتی از آلاسکا عبور می کنند حتما سری هم به رستوران «نمکی» می زنند که دکوراسیون عجیب و غریبی در آن دیده می شود که مشتریان در طول چند دهه آن را به وجود آورده اند.

در این رستوران جمع و جور همه دیوارها با پول و اسکناس های مختلف پوشیده شده است و بر روی همه این اسکناس ها نیز نوشته ای دیده می شود که مردم یادداشت کرده و سپس به دیوار چسبانده اند.

طبق گفته صاحب این رستوران، در اوایل دهه 80 میلادی اولین نفر به عنوان یادگاری اسکناسی را به دیوار چسباند و از آن پس هر روز حداقل یک اسکناس به دیوار چسبانده شده است تا به امروز که همه جا با این یادگاری های ارزشمند پر شده است.

نوشته در این رستوران همه دیوارها با پول و اسکناس های مختلف پوشیده شده است! اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

نقاشی های مناظر شهری در شهر کبک کانادا به عنوان جاذبه گردشگری

$
0
0

نقاشی3

نقاشی3

نقاشی های مناظر شهری در شهر کبک کانادا، یکی از مناطق مهم گردشگری در این شهر محسوب می شود.

نقاشی

  این نقاشی ها به طرزی گمراه کننده، حالتی سه بعدی ایجاد می کند و به همین دلیل مورد استقبال گردشگران قرار می گیرد.
نقاشی4
نقاشی2

نوشته نقاشی های مناظر شهری در شهر کبک کانادا به عنوان جاذبه گردشگری اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

دو منطقه گردشگری استان زنجان هستند که کمتر شناخته شده‌اند

$
0
0

زنجان

زنجان

دشت آهو خیز سُهرین و قلعه بهستان، دو منطقه گردشگری استان زنجان هستند که کمتر شناخته شده‌اند و مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان پیشنهاد می‌کند گردشگران نوروزی از این دو منطقه دیدن کنند.

یحیی رحمتی در گفت‌وگو با خبرنگار گردشگری ایسنا‌ در این‌باره بیان کرد: منطقه حفاظت‌شده سُهرین یکی از بی‌نظیر‌ترین گونه‌های جانوری در حوزه آهوان هستند. هماهنگی‌های کامل با محیط‌زیست انجام و ظرفیت‌های گردشگری آن مشخص شده است.

او افزود: مسافران حتما باید با تورهای گردشگری از این منطقه دیدن کنند و بازدید به شکل انفرادی از منطقه سُهرین مشکل است. ما این منطقه را به دفاتر خدمات مسافرتی معرفی و به آنها اعلام کردیم تا بعد از بستن پکیج سفر به ما اعلام کنند تا با سازمان محیط‌زیست هماهنگ شویم و محیط بانان برای معرفی بهتر منطقه گردشگران را همراهی کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی زنجان با بیان اینکه دشت سُُهرین از 35 کیلومتری استان زنجان شروع و تا خروجی این استان به سمت آذربایجان شرقی ادامه دارد، گفت: چون این منطقه بسیار بزرگ است مکان‌های خاصی که قابلیت اقامت گردشگران را دارند، مشخص شده است.

رحمتی همچنین درباره گردشگرانی که تمایل دارند به شکل انفرادی سفر کنند، یکی از مجموعه‌های کمتر شناخته شده قلعه بهستان را معرفی کرد و گفت: این منطقه یکی از قدیمی‌ترین اقامتگاه‌ها و معماری صخره‌ای ایران در منطقه ماه نشان است و برای آنکه بتوانیم در این منطقه به گردشگران خدمات بدهیم خانه گردشگری در روستای حاشیه‌ای قلعه را راه اندازی کردیم و دهیاری منطقه آن را برای خدمات به گردشگران تجهیز کرده است.

به گزارش ایسنا،دشت آهو خیز سهرین قسمتی از منطقه حفاظت شده سرخ آباد است که به عنوان آخرین زیستگاه آهوان شمالغرب و غرب ایران محسوب می‌شود. عرض متوسط این دشت 10 تا 12 کیلومتر و متوسط ارتفاع آن هزارو 650 متر است، این دشت یکی از دشت‌های مهم استان زنجان است که می‌تواند در بخش اکوتوریسم گردشگران داخلی و خارجی را جذب کند.

این دشت در گذشته از نظر اکولوژیکی به عنوان یک زیستگاه تابستانی و یک کریدور حیاتی در جهت گدار مهاجرتی برای آهوان محسوب می‌شد و آهوان فلات مرکزی ایران در تابستان‌ها به این دشت مهاجرت می‌کردند.

این حیوانات به‌طور پراکنده از خردادماه تا آذرماه هر سال در این منطقه دیده می‌شوند، اما به علت توسعه راه‌ها، خطوط انتقال برق و گاز و توسعه شهرها و مراکز مسکونی، روند گذر آهوان را مختل و اثرات سوء خود را مشخص کرده است و لزوم حفاظت این منطقه اجتناب‌ناپذیر شد و در نهایت در بهمن 57 با مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست در قالب بخشی از منطقه حفاظت شده سرخ آباد تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت.

شهرستان ماه‌نشان نیز در باختر استان زنجان و یکی از آبادترین و بکرترین مناطق این استان است و قدمت این دژ به دوره هخامنشیان برمی‌گردد.

نوشته دو منطقه گردشگری استان زنجان هستند که کمتر شناخته شده‌اند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

Viewing all 660 articles
Browse latest View live