Quantcast
Channel: جاذبه های گردشگری –توریست ها
Viewing all 660 articles
Browse latest View live

مناسبت‌های عجیبی که در گوشه و کنار جهان گرامی داشته می‌شود

$
0
0

جاذبه

جاذبه

مناسبت‌ها و حتی تعطیلی‌های هر کشور، برآیندی است از فرهنگ و تاریخ و حتی مذهب یک ملت. بد ندیدیم که به نقل از سایت oddee کمی از مناسبت‌های عجیبی بگوییم که در گوشه و کنار جهان گرامی داشته می‌شود.

 1. به روزی فکر کنید که در آن هیچ کاری صورت نمی گیرد. این روز معمولا یک روز تعطیل است ولی در بالی اندونزی این فقط یک روز تعطیل نیست. در این روز نباید هیچ صدایی هم به گوش برسد و از این رو خودروها هم در شهر به حرکت درنمی آید و فرودگاه هم بسته است. از این مهم تر قرار نیست در این روز کسی تفریحی هم داشته باشد و حتی چیزی بخورد. این قواعد مربوط به یک مناسبت دین هندو است و فلسفه اش این است که انسان ها در این روز به خود رجوع کنند و نوعی مدیتیشن داشته باشند. البته روز سکوت از ساعت 6 صبح آغاز و در ساعت 6 بعدازظهر تمام می شود و بعد از آن دوباره تمام شهر را شلوغی و حرکت فرا می گیرد. روز سکوت در بالی اندونزی بیست ویکم مارس است یعنی دقیقا روزی که در ایران عید نوروز است.

2. دو مناسبت عجیب در جهان، به سبب میوه به وجود آمده است. در آخرین چهارشنبه ماه آگوست در شهر بونول اسپانیا، حدود 20 هزار نفر از مردم گرد هم می آیند و 60 تن گوجه فرنگی را به یکدیگر پرتاب می کنند. این سنت از این شهر کوچک در سال 1945 سرچشمه گرفته و هیچ دلیلی جز تفریح و فراغت ندارد. در شهر پیدموت ایتالیا هم در نخستین هفته از فوریه، همه ساله مردان و زنان زیادی در خیابان جمع شده و به یکدیگر پرتقال پرتاب می کنند. ظاهرا این سنت از نبردی برداشت شده که در سال های ابتدای قرن 12 میلادی روی داده است. البته گفته می شود آن نبرد با حبوبات بوده، ولی بعدها به پرتقال تغییر کرده است. این رویدادها گرچه می تواند در جذب توریسم و نیز افزایش تفریح مردم اثر داشته باشد، ولی مورد انتقاد برخی هم قرار گرفته چراکه هم اکنون نزدیک به یک میلیارد نفر از مردم کره زمین سر گرسنه بر بالین می گذارند.

3. در تایلند، مناسبت دیگری برای غذا وجود دارد، ولی برای تغذیه میمون ها. در اطراف معبد پاپرام سام یوت در شهر لابپوری، هزاران میمون جمع می شوند تا از غذاهایی که مردم برای آنها آماده کرده اند استفاده کنند. این سنت به سال 1989 برمی گردد و به وسیله یک تاجر محلی ابداع شده تا بتوان به وسیله آن توریست بیشتری به شهر جذب کرد.

4. در اسکاتلند، آخرین سه شنبه ژانویه برای تعطیلات پایان زمستان جشن گرفته می شود. این مناسب که حدودا مساوی اواسط بهمن در ایران است؛ آپ هولی یا نام دارد که معنای آن پایان روزهای مقدس است. در این روز باید یک کشتی اژدها پیکر با یک راهبر که لباس وایکینگ قهرمان را پوشیده در خیابان ها به حرکت درآید. البته در حالی که دور تا دور او را مردان مشعل به دست گرفته اند. بعد از طی مسافتی، این کشتی به آتش کشیده خواهد شد.

5. در چین هم در روزهای میانی ماه فروردین تقویم شمسی، مناسبت قینگ مینگ وجود دارد. در این روز افراد به سر خاک مردگان خود رفته و آنجا را به دقت تمیز می کنند. آنها تمام قبور را شست و شو داده و با بردن انواع خوراکی ها به سر قبر به جشن و پایکوبی می پردازند. فلسفه این کار این است که بتوان با اقوام دید و بازدید کرد و بهار را جشن گرفت. در این روز زندگی مشترک زوجین جوان هم آغاز می شود. البته چنین رسمی به طور معمول در برخی مناسبت های مذهبی مثل عید فطر در ایران هم وجود دارد، ولی دیگر به رقص و پایکوبی در مزار اموات منجر نمی شود!

6. مناسبت آخر روز جهانی توالت است. نوزدهم نوامبر از سوی سازمان بین المللی توالت به عنوان روز جهانی توالت شناخته شده و سازمان ملل متحد هم این مناسبت را تائید کرده است. این روز در بیش از 20 کشور جهان با مراسم بازی، سخنرانی و نمایشگاه گرامی داشته می شود. فلسفه چنین کاری این است که گفته می شود بیش از سه میلیارد نفر در سراسر جهان دسترسی به دستشویی استاندارد ندارند و قرار است در این روز آگاه سازی لازم برای مردم صورت گیرد تا در نهایت بتوان مقدمات لازم برای دسترسی مردم به این مکان مهم را فراهم کرد!

مصطفی مسجدی آرانی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته مناسبت‌های عجیبی که در گوشه و کنار جهان گرامی داشته می‌شود اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


واقعا چنین جایی چرا باید اینقدرغریب باشد؟

$
0
0

آفریقا

آفریقا

آغاز سال میلادی، روز استقلال کامرون و سخت‌ترین کار جهان بعد از کار در معدن، نوشتن از این کشور است! این را وقتی فهمیدم که داشتم مطالب مربوط به کامرون را در فضای مجازی می‌یافتم و می‌خواندم. وقتی در گوگل از کامرون می‌نویسی یا دیویدشان می‌آید که نخست‌وزیر دولت انگلیس باشد یا دیاز می‌آید که بازیگری در هالیوود. خیلی اگر بخواهد به تو لطف کند کامرونی در آریزونا یا تپه‌های کامرون در مالزی را هم به تو نشان می‌دهد.

اینجاست که می فهمی برخی وقت ها، قلب می تواند مظلوم ترین نقطه باشد و کامرون قلب آفریقاست. جایی برای رفتن از مرکز به غرب؛ جایی میان صحرا و جنگل، میان کوه و اقیانوس. جایی که می توان همه آفریقا را در یک کشور دید. واقعا چنین جایی چرا باید اینقدرغریب باشد؟

شاید دلیل ماجرا در عمر مردم این ناحیه نهفته باشد. یادتان باشد کامرون در فهرست امید به زندگی، آن آخرها ایستاده و دویست و دومین کشور جهان است. متوسط امید به زندگی در این کشور 58 است؛ حدودا ده سال کمتر از ایران و 20 سال کمتر از ژاپن. چرا؟ درگیری های داخلی و بیماری های ویروسی مثل ایدز این بلا را به سر مردم می آورد. با این وضعیت اولین توصیه برای شمایی که می خواهید به کامرون بروید این است: مراقب سلامت خود باشید.

با این حال بهتر است بیش از این نان کامرونی ها را آجر نکنیم. این کشور جان می دهد برای یک طبیعت گردی، آن هم وقتی بدانیم بشر خیلی به این طبیعت دست نزده است. سواحل کریبی با آب زلال و بکر بودن فوق العاده برای آرامش و البته لذت بردن از دریا خوب است؛ کوهستان کامرون در ارتفاع 4000 متری برای یک ورزش و طبیعت گردی حرفه ای و جنگل های جنوب برای شمایی که می خواهید سر از کار حدود 500 گونه حیوانی این کشور درآورید. به این فهرست برخی مناطق مثل «علفزار» در شمال کشور را هم باید اضافه کنید. جایی که زمین سبز و آسمان آبی در افق به هم گره می خورد. شاید وجه تسمیه تپه های سبز مالزی هم به همین خاطر باشد. پس توصیه دوم؛ استفاده از طبیعت بکر کامرون است که این روزها در کمتر نقطه ای از جهان دیده می شود.

توصیه سوم؛ گردشگری انسانی و فرهنگی است. کشوری را تصور کنید که 200 گروه قومی و مذهبی در آن زندگی می کنند. کامرون چنین جایی است و جان می دهد برای رفتن میان مردم و دیدن آداب و رسوم آنها و البته ثبت آن به هر روشی که دوست دارید؛ حتی سلفی! در فهرست فرهنگی باید کاخ لیمب و شهر فومبن را داشته باشید. اولی برای شناخت تاریخ کامرون نیازتان می شود و دومی برای هنر و صنایع دستی.

با در نظر داشتن این سه توصیه بدانید که دارید به کشور فقیری می روید، چراکه میزان درآمد سرانه مردم در این کشور فقط 2400 دلار است، یعنی کمتر از روزی ده دلار برای هر نفر. دولت 70 درصد از بودجه را از بخش کشاورزی و با سود حاصل از تولید کاکائو و قهوه و البته در کنار آن به یمن وجود نفت تامین می کند. بنابراین شک نکنید که در کامرون میزان جرایم بالاست. از این رو توصیه چهارم این است که باید مراقب اموال و جان خود هم باشید. مخصوصا وقتی بدانید دارید به نزدیکی گروه بوکوحرام که در نیجریه سکنی دارد می روید.

چطور برویم؟

برای رفتن به کامرون باید جان سخت باشید. نخست باید از سفارت این کشور در تهران ویزا بگیرید. بعد از آن حدود هفت میلیون تومان خرج هواپیما کنید و سه میلیونی هم برای پنج روز اقامت در این کشور کنار بگذارید. در این شرایط ده میلیون تومان خرج یک سفر معمولی به کشوری غیرمعمولی است. آنقدر غیرمعمولی که هیچ شرکتی در ایران حاضر نمی شود برای آن توری بگذارد.

مصطفی مسجدی آرانی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته واقعا چنین جایی چرا باید اینقدرغریب باشد؟ اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

دیدار از پاتوق دزدها حتما می‌تواند موضوع جذابی برای یک سفر ماجراجویانه باشد

$
0
0

مخفیگاه خشتی

مخفیگاه خشتی

دیدار از پاتوق دزدها حتما می‌تواند موضوع جذابی برای یک سفر ماجراجویانه باشد؛ کمینگاه‌هایی که از زمان‌های دور باقی مانده‌اند و برگی از تاریخ ایران را تشکیل می‌دهند.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، روی «دژ کرشاهی» یا «قلعه دزدها» در نزدیکی روستای ابوزیدآباد هنوز هم آثار گلوله‌های توپ از نبرد نیروهای دولت رضاشاه و حسین کاشی، یاغی معروف دیده می‌شود.

برای رفتن به ابوزیدآباد و دیدن قلعه‌ای که روزگاری کمینگاه راهزنان کویری بوده، باید 70 کیلومتر از شهرستان آران و بیدگل استان اصفهان دور شد و پس از گذر از ابوزیدآباد، راه روستای قاسم آباد را در پیش گرفت، 30 کیلومتر بعد از روستا، قلعه دزدها دیده می‌شود.

پس از عبور از شهر ابوزیدآباد از توابع شهرستان آران و بیدگل، به روستایی به نام قاسم‌آباد می‌رسید که پس از ورود به روستا و گذر از آن، راه خاکی به سمت شمال وجود دارد که پس از طی مسافت ۳۰ کیلومتر به قلعه کرشاهی می‌رسد. از مرنجاب هم می‌توان به این قلعه رفت، دژ در حاشیه غربی کوه‌های یخ آب است.

با آن که قلعه حاضر قدمتی 130 ساله دارد، اما گفته می‌شود شالوده آن پیش از اسلام بنا شده است. کرشاهی از خشت و گل ساخته شده و مساحتی بیشتر از چهار هزار متر مربع دارد. سازه خشتی قلعه چنان محکم و پیچیده بنا شده که در مقابل یورش‌های مغول‌ها هم تاب آورده است. مغول‌ها زمانی که قلعه را محاصره می‌کنند، بر این تصورند که با تمام شدن آب و آذوقه، ساکنان تسلیم و قلعه تسخیر خواهد شد، اما غافل از آنکه معماری کویری قلعه به شکلی است که سطح زمین آن با سفره‌های زیر زمینی کمترین فاصله را داشته، حوضی که حالا هم در وسط دژ دیده می‌شود، گویای همین موضوع است. قلعه جدا از این معماری دوراندیش، به تونل‌های مخفی مجهز بوده که هنگام شبیخون‌های شبانه به دشمن به کار می‌آمد. نایب حسین خان کاشی قلعه خود را روی ویرانه‌های همان دژ قدیمی برپا کرد.

قلعه در دوره‌های مختلف بارها بازسازی شده تا جلوی پیشروی دشمنانی را که قصد داشتند از راه کویر به مرکز ایران نفوذ کنند بگیرد. پس از آن قلعه مقر حاکمان و راهزنان دیگر شده است. آخرین‌بار هم همان راهزن معروف دوره رضاشاه، حسین کاشی قلعه را بازسازی کرد، البته در اواخر دوره قاجار.

حسین خان آن زمان بر کل منطقه کاشان از نطنز تا ساوه تسلط داشت و یاغی‌گری می‌کرد و عاقبت به دستور رضا شاه کشته شد.

قلعه کرشاهی با این تاریخ اسرارآمیز و معماری پیچیده‌اش در دل کویر با آن که می‌تواند جاذبه‌ای برای سفرهای کویری باشد و شایسته مرمت، حفاظت و احیای دوباره است، اما سال‌هاست به حال خود رها و به متروکه‌ای مخروب تبدیل شده است و فقط هر از گاهی مقصد کویرنوردان و گردشگران می‌شود.

به جز دژ کرشاهی یا دزد قلعه که گفته می‌شود بعد از زلزله بم و تخریب ارگ بم، بزرگترین قلعه خشتی ایران به شمار می‌آید، چندین قلعه دیگر هم وجود دارد که عنوان دزد را یدک می‌کشند و کمین‌گاه راهزنان و یاغیان بوده‌اند، دزد قلعه در شهرستان نوشهر یکی از همین قلعه‌هاست که در فهرست آثار ملی هم ثبت شده است.

دزد قلعه به عصر آهن دو مربوط است که در روستای دوآب بخش کجور شهرستان نوشهر واقع شده و سال ۱۳۸۲ هم به فهرست آثار ملی ایران اضافه شده است.

نوشته دیدار از پاتوق دزدها حتما می‌تواند موضوع جذابی برای یک سفر ماجراجویانه باشد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

برگزاری تورهای یوگا و مدیتیشن، زیرمجموعه گردشگری سلامت

$
0
0

یوگا و مدیتیشن

یوگا و مدیتیشن

با وجود ظرفیت‌ها و منابع بسیاری که ایران در حوزه گردشگری، آن هم از نوع سلامت دارد، اما تورهای این چنینی یا اصلا به آن معنی واقعی اجرا نمی‌شود یا اگر هم اجرا می‌شود، امکانات ضعیفی دارد؛ به طوری که گردشگر ترجیح می‌دهد دور این تورها را خط بکشد، چون جز خستگی جسمی چیزی دیگری برایش باقی نمی‌ماند.

به نظر می‌رسد برخی از آژانس‌های مسافرتی از برگزاری تورهای یوگا و مدیتیشن که زیرمجموعه گردشگری سلامت هستند و در داخل کشور برگزار می‌شوند، تجربه‌ی خوبی ندارند و ترجیح می‌دهند تنها این نوع تورها را خارج از کشور اجرا کنند!

راهنمای یک آژانس گردشگری مجری این تورها در گفت‌وگو با خبرنگار گردشگری ایسنا می‌گوید: قابلیت‌های خوبی برای برگزاری تورهای مدیتیشن و یوگا در ایران وجود دارد، اما شرایط آن فراهم نیست.

او که پیش از این سابقه برگزاری تورهای مدیتیشن و یوگا را در داخل ایران داشته به این نتیجه رسیده که ظرفیت برگزاری چنین تورهایی در ایران پایین است، بنابراین تصمیم گرفته این تورها را در خارج از کشور اجرا کند و جزیره‌های موریس و فیشر را پیشنهاد و بیان می‌کند: در حال حاضر این جزیره‌ها برای ریلکسیشن بی‌نظیر هستند.

این راهنما هزینه سفر برای اقامت 7 شب در جزیره موریس را از 7 میلیون تومان اعلام می‌کند و درباره تبلیغ آن اضافه می‌کند: این جزیره تا کنون حداقل 20 جایزه بین‌المللی برده است. سواحل جزیره فیشر در سال 2014 نیز از سوی نشنال جئوگرافی بهترین شناخته شده است و شاهزاده ویلیام و همسرش ماه عسل‌شان را آنجا گذرانده‌اند. هتلی هم که شما در آن اقامت خواهید داشت، هم اکولوژ (متناسب با زیست بوم منطقه) است و هم انرژی که به آدم می‌دهد فوق‌العاده است و شما با ساختمان بتنی و سنگی مواجه نیستید.

او ادامه می‌دهد: پیش از این با بچه‌های انجمن یوگا در ایران کار می‌کردیم، یک مربی می‌گرفتیم و برنامه خوبی هم اجرا می‌کردیم، اما چون هزینه آن بالا درمی‌آمد استقبال عمومی کم بود؛ چون مجبور بودیم هتل 5 ستاره برای اقامت گردشگران رزرو کنیم تا آنهایی که برای ریلکس کردن با ما سفر می‌کنند تجهیرات لازم مانند، آب گرم، سالن ماساژ، یوگا و غیره را داشته باشد.

 

تورهای یوگا و مدیتیشن

یک راهنمای دیگر هم که اولین سال است این تورها را برگزار می‌کند، با معرفی دو پکیج ادامه می‌دهد: پکیج اول، اقامت یک هفته‌ای در مرکز تخصصی یوگا در جزیره "گوآ" در هند است و هزینه‌ آن 6 میلیون و 800 هزار تومان و پکیج دوم 10 روز اقامت در جنوب هند است که هزینه آن 7 میلیون و 900 هزار تومان است. مراکزی که معرفی می‌کنیم جزوه بهترین مراکز یوگا در هند هستند و شما می‌توانید به صورت فردی و گروهی سفر کنید.

او درباره‌ دلیل برگزار نکردن تور یوگا در داخل کشور توضیح می‌دهد: برگزار کردن چنین تورهایی در داخل کشور، کیفیت لازم را ندارد، یعنی مکان خاصی برای این کار وجود نیست و گردشگران سرگردان هستند. برای مثال برخی که اجراکننده‌ این تورها هستند، گردشگران را برای مدتی به محلی می‌برند که امکانات لازم را برای ریلکس کردن ندارند و نهایتا در کوه و جنگل همراه با یک مربی یوگا کلاس‌هایی را برگزار می‌کنند، اما مراکزی که ما به شما معرفی می‌کنیم، کاملا تخصصی هستند و در نهایت به شرکت‌کنندگان در این تور مدرک گذراندن دوره‌های یوگا و مدتیشن می‌دهند.

این راهنما با بیان اینکه هر گردشگری که تماس می‌گیرد به بالا بودن قیمت تور اعتراض دارد، می‌افزاید: پیش از این تورهای این چنینی را در دبی برگزار می‌کردم و استقبال از آن بسیار خوب بود، گرچه هزینه آن در ایران بالاست، اما تصمیم گرفتم آن را در ایران هم اجرا کنم، چون زمانی که گردشگر این سفر را تجربه کند، متوجه می‌شود هزینه‌ای که بابت آن پرداخت کرده ارزش‌اش را داشته است.

صرف نظر از این آژانس‌های گردشگری که از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مجوز فعالیت دارند، برخی از باشگاه‌های ورزشی هم هستند که دوره‌های یوگا را آموزش می‌دهند و خودشان برگزارکننده تورهای این چنینی هستند. یکی از مسوولان این باشگاه‌ها که تصمیم گرفته برای اولین‌بار دوره‌هایی به نام «سفرهای معرفت جویانه» برگزار کند، می‌گوید: این تور مخصوص کسانی است که دوره‌های یوگا را در باشگاه خودمان گذرانده‌اند.

او با بیان اینکه اگر مجوز را دریافت کنیم برنامه سفر را تنظیم می‌کنیم، در پاسخ به خبرنگار ایسنا که دقیقا مجوز را از کجا دریافت می‌کنید؟ اظهار می‌کند: دقیق اطلاع ندارم، اما فکر می‌کنم مجوز را از تربیت بدنی دریافت می‌کنیم.

این فعالیت‌ها در شرایطی از سوی بخش‌های مرتبط و نامرتبط با گردشگری سلامت درحال وقوع است که به تازگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شیوه‌نامه‌ایی را برای گردشگری سلامت که سال‌ها درگیر دلالی و روابط غیرمرتبط با حوزه‌ی گردشگری سلامت بود، تهیه و رونمایی کرده است، اما باید دید به دنبال تهیه‌ی شیوه‌نامه گردشگری سلامت چطور می‌توان امکانات لازم را برای این نوع از گردشگردان که اکنون راه خارج از کشور را در پیش گرفته‌اند، فراهم کرد؟ و یا چگونه می‌توان کسانی را که بدون مجوز چنین تورهایی را برگزار می‌کنند، شناسایی و کنترل کرد؟

نوشته برگزاری تورهای یوگا و مدیتیشن، زیرمجموعه گردشگری سلامت اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

10 منطقه نمونه گردشگری در شهرستان سمیرم وجود دارد

$
0
0

سمیرم

سمیرم

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: 10 منطقه نمونه گردشگری در شهرستان سمیرم وجود دارد که هفت منطقه آن دارای سرمایه‌گذار است.

فریدون اللهیاری در حاشیه همایش بزرگداشت امیرکبیر و تبیین سیاست ها و خدمات دولت تدبیر و امید در گفت وگو با فارس در سمیرم اظهار کرد: شهرستان سمیرم از قطب های مهم گردشگری با قابلیت های فراوانی است که نیازمند برنامه ریزی مناسب و توجه مسئولان و نخبگان است.

وی از وجود 10 منطقه نمونه گردشگری در شهرستان سمیرم خبر داد و افزود: تاکنون هفت مصوبه منطقه گردشگری در سمیرم دارای سرمایه گذار است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان کمپین های عشایری را فرصتی مناسب برای جذب گردشگر در سمیرم دانست و تصریح کرد: خوشبختانه در این زمینه تقاضاهای بسیاری مطرح شده و برای بهره برداری بهتر در حال بررسی دقیق آن هستیم.
وی همچنین به ظرفیت های گردشگری در مناطق مختلف کشور اشاره کرد و گفت: استان اصفهان جزو 10 شهر پرجاذبه دنیا است.
اللهیاری ادامه داد: صنعت گردشگری بعد از صنعت نفت و خودروسازی از بزرگ ترین صنعت های دنیا محسوب می شود و نیازمند توجه بیشتر به آن در کشور احساس می شود.
وی به توجه ویژه دولت به جایگاه صنعت گردشگری در برنامه توسعه ششم اشاره و اذعان کرد: اقتصاد ایران باید به سمت صنعت گردشگری هدایت شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اضافه کرد: در مشکلات اقتصاد نفتی و دیگر مشکلات اقتصادی دولت توانسته نقدینگی را در کشور بالا ببرد.

نوشته 10 منطقه نمونه گردشگری در شهرستان سمیرم وجود دارد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

برنامه‌های گردشگری در فصل زمستان خبر داد

$
0
0

همدان

همدان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان چهره‌ی گردشگری این استان را در فصل پاییز رویایی خواند و از برنامه‌های گردشگری در فصل زمستان خبر داد.

ریحان سروش مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار گردشگری ایسنا‌، درباره اقدامات صورت گرفته برای جذب توریسم زمستانی اظهار کرد: جشنواره‌ای از 5 بهمن تا 5 اسفند ماه برگزار می‌کنیم که گردشگری تاریخی‌، فرهنگی‌، ورزشی و غیره را در بر می‌گیرد. برای دهه‌ی فجر هم ویژه برنامه‌ای در نظر گرفته‌ایم.

او ادامه داد: حدود 100 برنامه فرهنگی برای این جشنواره پیش‌بینی کرده‌ایم و بخشی از این برنامه‌ها همچنان در مرحله‌ رایزنی است؛ اما سعی کردیم تنوع برنامه‌ای در این زمینه متفاوت باشد، از ساخت مجسمه‌های یخی تا کرسی نشینی، نقالی‌، بابا طاهر و شاهنامه‌خوانی و رونمایی از آثار ملی که به تازگی ثبت شده‌اند از جمله برنامه‌هایی هستند که برای این جشنواره در نظر گرفته‌ شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان افزود: اجرای تورهای رایگان و بازدید از مکان‌های تاریخی که کمتر دیده شده‌اند نیز بخش دیگری از برنامه‌های ما در این جشنواره است.

سروش مقدم با اشاره به اینکه برنامه‌های امسال این جشنواره با دو رویکرد مردم‌محور و گردشگر محور صورت می‌گیرد‌، گفت: منظور از مردم محوری حضور مردم استان همدان در جشنواره و گردشگر محوری هم گردشگرانی که از راه‌های دورتر به استان همدان سفر می‌کنند، هستند.

او همچنین با اعلام اینکه این استان با کمبود محل اقامتی مواجه نیست بیان کرد: خوشبختانه در فصل زمستان دغدغه کمبود محل‌های اقامتی نداریم و حتی تخفیف 50 درصدی برای هتل‌ها و اماکن گردشگری در نظر گرفته‌ایم، این تخفیف شامل ورودی غار علیصدر هم می‌شود. برای مجتمع‌های تجاری هم 20 درصد تخفیف در نظر گرفته شده است.

مدیرکل این استان با اشاره به اینکه این جشنواره در سال‌های گذشته در یک هفته انجام می‌شده و امسال به مدت یکماه افزایش پیدا کرده، اضافه کرد: برای آنکه تاریخ این جشنواره را ملی و بین المللی کنیم تا در اذهان ضبط شود قاعدتا مکلفیم یک تاریخ یک هفته تا 10 روزه را در تقویم ثبت کنیم اما به دلیل مناسبت‌های مذهبی‌، این زمان خود به خود تغییر می‌کند.

سروش مقدم با بیان اینکه گردشگری در کشور ما مبتنی بر فصل بهار و تابستان است‌، گفت: ما سعی می‌کنیم از فصل زمستان به نحو مطلوب و یک فرصت خوب در گردشگری استفاده کنیم این هدف در طولانی مدت دست یافتنی است و برای آنکه سفر را در طول فصل‌های سال توزیع کنیم و از دو فصل پاییز و زمستان به نحو مطلوب استفاده کنیم نیاز به زمان داریم البته چهره‌ی پاییز در استان همدان نیز رویایی و شگفت انگیز است.

نوشته برنامه‌های گردشگری در فصل زمستان خبر داد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

کفه ترازوی گردشگری ایران به سوی گردشگران خروجی از کشورمان سنگینی می‌کند

$
0
0

گردشگری

گردشگری

کفه ترازوی گردشگری ایران به سوی گردشگران خروجی از کشورمان سنگینی می‌کند، این را آمار هفت میلیون گردشگر ایرانی که سال گذشته به قصد زیارت و سیاحت از کشورمان خارج شدند، تائید می‌کند. همچنین در شش ماهه اول امسال سه میلیون و 604 هزارو 257 گردشگر ایرانی از کشور خارج شده اند که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که سه میلیون و 432 هزار و 773 گردشگر خروجی بوده، افزایش داشته است.

 آمارهای سازمان گردشگری از سفر هفت میلیون نفری گردشگران ایرانی در سال 2013 (92) به خارج از کشور حکایت دارد که دو میلیون و 200 نفر به عتبات عالیات

600 هزار نفر به عربستان برای حج تمتع و عمره و بقیه به کشورهای ترکیه و جمهوری آذربایجان بوده است.

ایرانی ها برای سفر به کشورهای خارجی در حالی حدود 10 میلیارد دلار هزینه کرده اند که ورود 4.5 میلیون گردشگر خارجی طی همین مدت فقط پنج میلیارد دلار درآمد نصیب گردشگری کشورمان کرده است. به همین علت است که میزان درآمد حاصل از ورود گردشگران به ایران با درآمدی که از کنار سفر ایرانی ها به خارج به دست می آید، همخوان نیست.

اما چرا این هفت میلیون گردشگر داخلی ترجیح دادند به جای این که پولشان را در کشور خودشان هزینه کنند، با صرف هزینه بیشتر به کشورهایی مانند عراق، عربستان، ترکیه و جمهوری آذربایجان بروند، آن هم در شرایطی که ممکن است هنوز برخی شهرهای گردشگرپذیر کشور خودشان را هم ندیده باشند.

محمدرضا پوینده، مدیرکل دفتر برنامه ریزی گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور معتقد است خروج هفت میلیون گردشگر ایرانی از کشور در سال 92 و خروج بیش از سه میلیون طی شش ماهه اول امسال با توجه به جمعیت 80 میلیونی کشورمان رقم قابل توجهی نیست و بسیاری از کشورها مانند مالزی و ترکیه تعداد گردشگران خروجی شان بیش از این هاست. اما نکته ای که به نظر می رسد از دید مسئولان سازمان گردشگری نادیده گرفته شده، این است که خروجی هفت میلیون گردشگر داخلی در مقایسه با فقط 4.5 میلیون گردشگر خارجی است که وارد کشور شده اند و این یعنی کفه گردشگری کشورمان همچنان به سمت گردشگران خروجی سنگینی می کند.

البته این مقام مسئول در سازمان گردشگری توضیح می دهد که در شش ماهه اول امسال برای نخستین بار پس از انقلاب در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تراز گردشگران خروجی از کشور تقریبا برابر شده است.

با این حال مدیرکل دفتر برنامه ریزی گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور، فاصله ای که بین گردشگران ورودی به کشور و گردشگران خروجی از کشور وجود دارد و در سال های گذشته ایجاد شده را انکار نمی کند.

پوینده تاکید می کند: با توجه به این که بخشی از این خروجی ها اجتناب ناپذیر است و سیاست سازمان نیز مانع تراشی برای خروج گردشگران ایرانی نیست، اما به دنبال راهکارهای ایجاد این توازن با هدف سنگین کردن کفه گردشگران ورودی به کشور است.

کشورهای زیارتی، هدف 50 درصد گردشگران ایرانی

براساس آمارهای سازمان گردشگری، عراق و عربستان مقصد 50 درصد گردشگران ایرانی خروجی از کشور هستند و پس از آن به ترتیب کشورهای ترکیه و آذربایجان قرار دارند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در این باره می گوید: نمی توان برای خروج گردشگران از کشور محدودیت ایجاد کرد چراکه بیش از 50 درصد این افراد گردشگران زیارتی هستند که تحت هر شرایطی می خواهند به عربستان و عراق سفر کنند. پوینده، تاکید می کند: سیاست سازمان گردشگری هم این نیست که برای خروج گردشگران ایرانی از کشور مانع ایجاد کند، زیرا کشورهایی که در ردیف اول ورود گردشگر هستند به طور عمده از کشورهای همسایه شان گردشگر جذب می کنند چراکه از لحاظ فرهنگی به هم نزدیک هستند، پروازها یکسره و اکثرا روادید آنها لغو شده است.

تفاوت قیمت برخی تورهای داخلی و خارجی

به این ارقام توجه کنید: تور کیش نوروز 94، دو شب اقامت در هتل 5 ستاره، 910 هزارتومان.

تور آنتالیا، نوروز 94، پنج شب اقامت در هتل 3 ستاره، یک میلیون و 100 هزارتومان.

شما کدام یک از این دو را انتخاب می کنید ؟ این اتفاقی بود که نوروز سال 93 هم افتاد؛ وقتی تورهای داخلی به دلیل فرارسیدن نوروز، قیمت های خود را تصاعدی بالا بردند که البته هتل ها نیز از این قاعده مستثنا نبودند و این نکته مهمی است که از دید مسئولان سازمان گردشگری دور مانده است. عباس گلدوست، عضو هیات مدیره انجمن دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، نیز با یادآوری این شرایط می گوید: نوروز امسال هزینه یک هفته سفر به کیش با یک هفته سفر به استانبول برابری می کرد.

در چنین شرایطی طبیعی است که گردشگران ایرانی ترجیح دهند با صرف کمی هزینه بیشتر سفر خارجی را انتخاب کنند و با این کار با یک تیر دو نشان بزنند. هم با آرامش خاطر سفر کنند و خدماتی متناسب را با هزینه ای که می کنند از هتل، غذا، بازدید از مناطق گردشگری بگیرند و هم یک سفر خارجی رفته باشند تا این که این پول را صرف سفری داخلی کنند که خدمات ارائه شده در آن از کیفیت پایین تری نسبت به هزینه پرداختی برخوردار است. گلدوست، با تائید این موضوع مشکل دیگر در بی رغبتی برخی گردشگران به تورهای گردشگری داخلی را تفاوت قیمت نه چندان قابل توجه تورهای داخلی در مقایسه با تورهای خارجی برخی کشورها دانسته و تاکید می کند: در این شرایط طبیعی است که گردشگران ایرانی ترجیح بدهند با پرداخت مبلغ ما به تفاوت بیشتری سفر خارجی را انتخاب کنند تا یک سفر خارجی را هم تجربه کرده باشند.

عضو هیات مدیره انجمن دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، در این باره مثالی زده و توضیح می دهد: قرار نیست کشورمان را با کشورهای اروپایی مقایسه کنیم، اما نگاهی به کشورهای همسایه اطراف مانند ترکیه و دبی نشان می دهد، دولت در این کشورها به هتل ها و مراکز اقامتی گردشگری یارانه می دهد تا گردانندگان آنها بتوانند کسری درآمد خود را با حمایت دولت و نه از جیب گردشگران تامین کنند.

همچنین به بخش خصوصی مجوزها و تسهیلاتی ارائه می شود تا موانع پیش پای احداث هتل های با کیفیت و چند ستاره و مهمانپذیرهای در شان گردشگران برداشته شود.

نتیجه این شرایط این می شود که نه فقط گردشگران خارجی به دلیل ارزان بودن نرخ هتل ها روی گردشگری آن حساب باز می کنند، بلکه قدرت پرداخت این هزینه ها برای گردشگران داخلی شان نیز براحتی امکان پذیر است.

اما آنچه در کشور ما می گذرد برعکس شرایطی است که در کشورهای موفق همسایه برای رونق گردشگری داخلی و خارجی به کار گرفته می شود. هتل ها و مراکز اقامتی و به تبع آن تورهای گردشگری همواره به دنبال بهانه ای برای افزایش نرخ های خود هستند تا کمبود درآمد خود را از جیب گردشگران تامین کنند. کارشناسان و فعالان عرصه گردشگری معتقدند تا وقتی این دیدگاه بر گردشگری حاکم باشد نه فقط نمی توان رغبتی در گردشگران داخلی برای خرج کردن پولشان در کشور خودشان ایجاد کرد، بلکه بیم این وجود دارد موجی که هم اکنون در زمینه ورود گردشگر خارجی به ایران نیز به وجود آمده بتدریج فروکش کند.

پوران محمدی - گروه جامعه

نوشته کفه ترازوی گردشگری ایران به سوی گردشگران خروجی از کشورمان سنگینی می‌کند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

جاذبه‌های گردشگری در سرتاسر جهان با ویژگی‌های منحصربه‌فرد

$
0
0

چین

جاذبه‌های گردشگری در سرتاسر جهان با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود مسافران را به سمت خود می‌کشانند، اما در این میان، برخی مکان‌ها هستند که وجودشان کمی غیرواقعی به نظر می‌رسد، مگر این‌که گردشگری با چشم خود و از نزدیک آن را مشاهده کند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، دریاچه‌ای یخ‌زده و مملو از حباب‌های بزرگ و کوچک، حفره‌ای دهشتناک که عنوان «دروازه دوزخ» را یدک می‌کشد و کوه‌هایی الوان که تنوع رنگی موجود در طبیعت را به رخ بازدیدکننده‌ها می‌کشد ... این گزارش نگاهی است به شش جاذبه فراواقع‌گرایانه دنیای گردشگری:

1- ژئوپارک «ژانگی دان شیا» چین

چین

 
ژئوپارک «ژانگی دان شیا»

صخره‌های رنگارنگ با اشکال پر پیچ‌وخم و نوک‌تیز که در صدها متر از ژئوپارک «ژانگی دان شیا»ی چین گسترده شده‌اند‌، نمایی رویاگونه را پیش چشم گردشگران قرار می‌دهند. این حجم عظیم سنگ‌های ماسه‌ای که با عناصر معدنی نقش و نگاری متفاوت به خود گرفته، 24 میلیون سال عمر دارد و از دور شبیه کیکی با لایه‌های متعدد است. عناصر طبیعی طی سالیان دراز این سنگ و صخره‌ها را به طرح و رنگ و شکل‌های مختلف درآورده است.

2- یخچال طبیعی «پرتیو مورنو» آرژانتین

یخچال طبیعی «پرتیو مورنو» در جنوب‌غربی ایالت «سانتا کروز» آرژانتین قرار دارد و یکی از زیباترین یخچال‌های طبیعی جهان است که به صورت پارک درآورده شده و سالانه گردشگران زیادی را به خود جلب می‌کند. این یخچال در 78 کیلومتری شهر «ال. کالافاته» قرار دارد. طول این یخچال 30 کیلومتر است به همین دلیل سومین ذخیره بزرگ آب شیرین جهان است. رودخانه یخ‌زده‌ جنوب پاتاگونیا برای ضخامت یخ‌ها و شکل جالبش شهرت فراوانی دارد.

یخچال طبیعی

 
یخچال طبیعی «پرتیو مورنو»

3- دریاچه «آبراهام»، ‌کانادا

دریاچه «آبراهام» در زمستان نمایی سورئال را از خود نشان می‌دهد؛ پدیده حباب‌های یخی در دریاچه یخ‌زده منطقه سرد آلبرتای کانادا، جلوه زیبایی به این دریاچه داده است. توجیه علمی پدیده یخ‌زدن حباب‌ها در این آب‌ها توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. این پدیده نمایی زیبا خلق کرده اما نباید خیلی به آن‌ها نزدیک شد‌، چراکه حباب‌ها از توده‌ی گاز متان منجمدشده تشکیل شده‌اند که شدیدا اشتعال‌زاست.

دریاچه «آبراهام»

 
دریاچه «آبراهام»

4- غار یخی «اسکاف‌تافل»‌، ایسلند

ایسلند کشور کوچکی است به همین دلیل دیدنی‌های آن بسیار در معرض توجه هستند، اما در بین تمام جاذبه‌های این سرزمین یک پدیده اغواکننده هست که بیش از همه می‌درخشد: این پدیده یک غار کریستالی است. این غار به دلیل رسوبات بادآورده‌ای که در بطنش قرار گرفته‌، اشکال باورنکردنی را پیش روی بازدیدکنندگان قرار می‌دهد. عدم وجود حباب‌های هوا به این معناست که یخ‌ها می‌توانند تمام نور موجود را به خود جذب کنند و این پدیده یخ آبی‌رنگ را خلق کرده است. گردشگران این غار کریستالی هنگام بازدید، صداهایی مانند خرد شدن، ترک برداشتن و شکستن یخ را می‌شنوند که مربوط به حرکت‌های کوه یخی است که این غار کریستالی روی آن قرار گرفته است.

غار یخی

 
غار یخی «اسکاف‌تافل»

5- حفره عظیم آبی‌ «بلیز»

این گودال عظیم در دریای کارائیب نزدیک به سواحل بلیز واقع شده است و در سال 1971 توسط یکی از پیشگامان حفظ محیط زیست به عنوان یکی از بهترین پایگاه های غواصی در جهان معرفی شد. این حفره آبی مخوف که بیش از 300 متر از اقیانوس را در برگرفته، یکی از مکان‌های ثبت‌شده در فهرست میراث جهانی است. در دنیا تعداد بسیاری گودال آبی وجود دارد، هیچ‌یک به زیبایی و شگفت‌انگیزی این حفره نیستند.

حفره عظیم آبی‌

 
حفره عظیم آبی‌ «بلیز»

6- دروازه دوزخ‌، ترکمنستان

دروازه دوزخ‌

سال 1971 گروهی به دنبال زمین‌های نفت‌خیز در ترکمنستان بودند که عملیات حفاری‌شان منجر به پیدایش حفره‌ای عجیب شد که امروزه نام «دروازه جهنم» را یدک می‌کشد. حجم عظیمی از گازهای سمی از این دهانه بیرون می‌آیند. مهندسان تصمیم گرفتند این گازها را بسوزانند اما این آتش هرگز خاموش نشد و یکی از ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری را پدید آورد. دروازه جهنم گودالی عظیم است به قطر حدود ۷۰ متر و گودی بیشینه تا ۲۰ متر که در آتش ناشی از تراوش گاز طبیعی بیش از ۴۰ سال در حال سوختن است و بوی گاز و ترکیبات دارای گوگرد آن تا مسافت زیادی به مشام می‌رسد. محدوده حرارت غیرقابل تحمل آن تا حدود ۶۰ متری گودال می‌رسد.

نوشته جاذبه‌های گردشگری در سرتاسر جهان با ویژگی‌های منحصربه‌فرد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


در 9 ماه اول سال جاری، 15 هزار و 700 گردشگر خارجی از روستای ابیانه بازدید کردند

$
0
0

روستای ابیانه

روستای ابیانه

در 9 ماه اول سال جاری، 15 هزار و 700 گردشگر خارجی از روستای ابیانه بازدید کردند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا در نطنز، حسین یزدانمهر،‌ سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نطنز گفت: ورود گردشگر به این روستای تاریخی در قیاس با مدت مشابه سال قبل 37 درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه گردشگران که از 42 کشور جهان بوده‌اند، افزود: گردشگران ایتالیا، اسپانیا و فرانسه به ترتیب مقام نخست تا سوم را در بازدید از ابیانه داشته‌اند و در این مدت بیش از 410 هزار گردشگر داخلی نیز از این روستا دیدن کرده‌اند.

یزدانمهر خاطرنشان کرد: به طور میانگین روزانه 157 گردشگر داخلی و 57 گردشگر خارجی از این روستای تاریخی و زیبا بازدید کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، روستای ابیانه جزو کهن‌ترین روستاهای کشور به لحاظ معماری سنتی است که آثار و ابنیه تاریخی از دوران هخامنشیان تا قاجاریه را در خود جای داده است.

نوشته در 9 ماه اول سال جاری، 15 هزار و 700 گردشگر خارجی از روستای ابیانه بازدید کردند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

با چه هویتی و چه شعاری قرار است توجه دنیا را به خودمان جلب کنیم؟

$
0
0

آلمان

آلمان

ایران هزار متر زمین در بورس بین‌المللی گردشگری آلمان گرفته و می‌خواهد به دنیای گردشگری خودی نشان دهد. ایران قصد دارد سال 2018 هم شریک آلمان در این نمایشگاه مهم شود، اما با چه هویتی و چه شعاری قرار است توجه دنیا را به خودمان جلب کنیم؟

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، «ایران را ببینید» نخستین شعار گردشگری ایران بود که با آن در نمایشگاه‌های بین‌المللی حاضر می‌شدیم، شعار بدون نظرسنجی و از طرف ستاد نمایشگاه‌ها و تبلیغات آن زمان انتخاب شد. البته مخالفت با آن زیاد بود، اما ایران چند سال با همین شعار که هویتی را معلوم نمی‌کرد، در عرصه بین‌المللی حاضر بود، بعدها هم به فراموشی سپرده شد. این روزها هم از مسوولان گردشگری کشور، شعار «Go To Persia» زیاد شنیده می‌شود، شعاری که خیلی هم با قبلی فرقی ندارد.

ظاهرا برای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری داشتن یک شعار واحد و یا برند که در ذهن مصرف‌کننده یا گردشگری ادراکی از ایران ایجاد کند، چندان هم در اولویت نیست. مصداق این مساله کمیته شعار و برند گردشگری است که به محمد بهشتی سپرده شده بود تا این کلاف همیشه پیچیده گردشگری ایران را باز کند.

حدود یک سال و نیم پیش محمدعلی نجفی، زمانی که ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را به عهده داشت، ناغافل در یک جمع دانشجویی اعلام کرد که مسوولیت را به بهشتی سپرده است، شخصی که وزنه‌ میراث فرهنگی به شمار می‌آید، همین سوال بود که چرا این ماموریت به او سپرده شده است؟! پاسخ را آن زمان می‌شد در افق مشترک نگاه هر دو یافت، نگاهی صرفا فرهنگی به گردشگری.

بهشتی خود را کریستف کلمب می‌دانست و برند گردشگری را قاره‌ی آمریکا و به نظرش کشف آن زمان مشخصی نداشت که اعلام کند‌، مثلا تا آن وقت می‌تواند شعار و برند گردشگری را تعیین کند.

او پیش از آن‌که نجفی از سازمان برود و خودش هم ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی را به عهده بگیرد، از جمع‌آوری اطلاعات برای تشکیل کارگروه شعار و برند گردشگری حرف‌هایی زده بود.

بهشتی یک سال پیش که هنوز حکم مشاور رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را داشت، به ایسنا گفته بود که بررسی‌هایش را کرده و از چند گروه هم که به نظرش صلاحیت این کار را داشتند، پروپوزال گرفته و منتظر تصمیم نجفی است.

بعد از آن دیگر هیچ خبری از کمیته شعار و برند گردشگری نشد، هیچ وقت بهشتی درباره اقداماتی که انجام داد سخن نگفت. ظاهرا این کمیته اکنون از دستور سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خارج شده است، آن هم در شرایطی که این سازمان برای حضور در عرصه بین‌الملل می‌خواهد جدی‌تر باشد.

بی‌توجهی به این مساله درحالی است که بخش علمی و خصوصی گردشگری ایران بارها همایش‌ها، و نشست‌هایی را با حضور اساتید و متخصصان خارجی و داخلی درباره چگونگی طراحی و لزوم داشتن شعار و برند گردشگری برای تثبیت هویت و موقعیت کشور در جهان و همچنین ایجاد درک ذهنی درست از مقصد گردشگری ایران، برگزار کرده‌اند و به نظر می‌رسد یافته‌های آن‌ها به همان زمان و مکان محدود شده است.

پرسش این است اگر مسوولان کشور بر این باورند که گردشگری صنعت است، می‌تواند اشتغال ایجاد کند و ارزآوری داشته باشد و جای درآمد نفت را بگیرد، چرا پس از یک دهه تئوری‌پردازی برای این مساله اقدام اصولی نمی‌کنند و بودجه‌ای نمی‌گذارند تا این مساله یک‌بار برای همیشه حل شود؟

نوشته با چه هویتی و چه شعاری قرار است توجه دنیا را به خودمان جلب کنیم؟ اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

پارک جنگلی تلار با وسعت فراوان گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند

$
0
0

پارک جنگلی

پارک جنگلی

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی مازندران گفت: پارک جنگلی تلار با وسعت فراوان، درختان قدیمی و آرامش دل‌انگیز خود گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند.

حسین باقری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ایسنا، منطقه مازندران، با اشاره به مناطق گردشگری پارک جنگلی تلار در شهرستان قائمشهر اظهار کرد: این پارک 7 کیلومتر با مرکز شهر فاصله داشته و در انتهای مسیر موسوم به جاده نظامی قرار دارد. جاده نظامی در ورودی غربی قائمشهر، در انتهای جاده بابل به طرف جنوب از جاده اصلی جدا شده و در موازات رود تلار امتداد می‌یابد.

وی افزود: در طی مسیر رود تلار، مناظر طبیعی زیبایی وجود دارد که مهمترین آن یک دریاچه زیبا در حاشیه جاده است. وجود دریاچه جاده نظامی در حاشیه این پارک جنگلی، محیطی را فراهم آورده است تا مسافران و گردشگران با خاطری آسوده از این مکان و امکانات خدادادی استفاده کنند. این جنگل پوشیده از درختان آزاد، ممرز، توسکا، بلوط، اوجا، ملچ، عرعر، انجیر، ولیک، شمشاد، انار و بوته تمشک با چشم‌اندازهای زیبا و دارای امکانات بهداشتی و تفریحی است.

باقری با اشاره به منطقه حفاظت شده خیبوس و انجیل‌سی، اظهار کرد: این منطقه از مناطق حفاظت شده محیط زیست ایران است که با مساحت 3471 هکتار در حد فاصل جنگل‌های جنوبی نزدیک قادیکلای قائمشهر و مناطق باغ کوه برنجستانک شیرگاه قرار دارد.

وی با اشاره به ساختمان قدیم شهرداری قائمشهر ادامه داد: ساختمان قدیمی شهرداری به عنوان موزه‌ قائمشهر کاربرد دارد. قدمت این ساختمان به سال 1305 هجری شمسی (دوره پهلوی اول) برمی‌گردد. این ساختمان در سال 1356 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی مازندران، یکی از مناطق گردشگری قائمشهر را امامزاده سید ابوصالح دانست و افزود: امامزاده «سید ابوصالح» در روستای «مله»، معروف به «سید ابوصالح» از جمله مناطق مذهبی و گردشگری شهرستان است. از دیگر مناطق دیدنی شهرستان «امامزاده عباس رضا» در روستای کوتنا است. صندوق چوبی موجود در این مکان متعلق به سال۹۳۱ هجری قمری است.

وی بیان کرد: از دیگر جاذبه‌های شهرستان قائم‌شهر می‌توان به بوستان ساحلی و پیست کارتینگ، پارک سراج در حاشیه رودخانه تلار، حاشیه رودخانه سیاهرود، جنگل کلوس در روستای کرچنگ، پارک نمونه گردشگری پایین‌لموک، جنگل روستای کوتنا، غار پلنگ لی (ملک‌خیل)، سد زمزم (برنجستانک)، سد لاستیکی رودخانه تلار، دریاچه جاده نظامی، آببندان ساروکلا، آببندان ملک‌خیل و امام زاده موسی در روستای وسطی کلا اشاره کرد.

نوشته پارک جنگلی تلار با وسعت فراوان گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

ثبت آبشار شوی در فهرست آثار ملی

$
0
0

آبشار

آبشار

فرماندار دزفول روز دوشنبه از ثبت آبشار شوی در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت: با پیگیریهای به عمل آمده این موضوع امروز محقق شد.

 حبیب اله آصفی در گفت و گو با ایرنا افزود:این اقدام زمینه ای برای گسترش برنامه های گردشگری در شهرستان دزفول خواهد شد.

از دو سال پیش موضوع ثبت ملی آبشار شوی با چشم اندازی زیبا و منحصر به فرد در دل رشته کوه زاگرس در بخش سردشت دزفول پیگیری شده بود.

آبشار شوی به ارتفاع حدود 85 متر و عرض 70 متر از جمله جاذبه های طبیعی و گردشگری شمال استان خوزستان می باشد که از ظرفیت بالایی برای توسعه صنعت گردشگری برخوردار است.

این آبشار یکی از بزرگترین و زیباترین آبشارهای ایران است که در دهستانی به نام شوی از توابع شهرستان دزفول و در فاصله حدود 100 کیلومتری شهر دزفول قرار دارد.

نوشته ثبت آبشار شوی در فهرست آثار ملی اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

خاطراتی است که این میدان برای ما به جا گذاشته است

$
0
0

تهران

تهران
هوا تاریک شده است. سوز سرما وقتی از متروی تجریش خارج می‌شوید برای لحظه‌ای تن‌تان را می‌آزارد. شلوغی بازار تجریش و هیاهوی فروشندگان و درخشش میدان زیر نور چراغ‌ها و دستفروش‌هایی که در این فصل سرد با لبو و باقالی به استقبال سرما رفته اند و دلبری گنبد فیروزه‌ای امامزاده صالح زیر نور سبز... همه اینها و خیلی چیزهای دیگر زندگی را در این میدان جاری کرده است.

تجریش، میدانی نه‌چندان بزرگ در شمالی‌ترین نقطه تهران است که روزگاری به دلیل آب و هوایش جزو تفرجگاه تهران محسوب می‌شد؛ شاید خیلی با میدان‌های دیگر تفاوتی نداشته باشد اما چیزی که آن را از جاهای دیگر تهران متمایز می‌کند خاطراتی است که این میدان برای ما به جا گذاشته است.

شناسنامه‌اش را که باز می‌کنید اولین نشانه‌اش امامزاده صالح است، در ضلع جنوبی میدان با سه در ورودی که هر سه آن به شکلی از بازار سنتی تجریش سر در می‌آورد.

وارد امامزاده که می‌شوید دیگر از آن حال و هوای سنتی که مادر بزرگ‌ها تعریف می‌کردند و آن چنار کهنسال خبری نیست. اما هنوز هم روزهای چهارشنبه شلوغ‌تر از هر روز زنان با نمک و شمع یا نان و پنیر و سبزی یا آجیل مشکل‌گشا با چادرهای گل‌گلی برای نذر کردن و زیارت اینجا جمع می‌شوند. کبوتران برای خوردن مشتی ارزن دور مردم می‌چرخند و تلألو نور در آینه‌کاری‌ها و فضای راز و نیاز زیارت‌کنندگان شما را یاد گذشته می‌اندازد. یکی از در‌های امامزاده به تکیه قدیمی باز می‌شود؛ تکیه‌ای که سقفش را تیرک‌های چوبی پوشانده و دورتا دور آن را حجره‌ها فراگرفته ‌است.

وقتی وارد تکیه می‌شوید بوی تند ترشی و عطر سبزی‌های تازه و هیاهوی میوه‌فروشان و رنگارنگی میوه‌ها شما را جذب می‌کند. میوه‌فروش‌ها که در وسط تکیه بساط میوه‌ها‌یشان را گسترده‌اند حالا جزئی از هویت تجریش شده‌اند با میوه‌هایی که دیگر تابستان و زمستان سرشان نمی‌شود و شما می‌توانید توت فرنگی را همنشین پرتقال ببینید اگر چه سر قیمت با هم رقابت می‌کنند. حالا هر میوه نایاب و نوبرانه یا سبزی‌هایی مثل ریواس و کنگر تا میوه‌های جدیدی مثل میوه کاکتوس، شاه بلوط و آووکادو، آرتیشو، کامکوات تا هندوانه‌های مکعبی را که خیلی جاهای تهران نمی‌توانید بیابید اینجا با قیمت‌هایی گران پیدا می‌کنید و شاید یکی از دلایلی که بعضی را به اینجا می‌کشاند همین باشد.

بازار سنتی بخش دیگری از شناسنامه تجریش، کنار امامزاده است و مثل دالانی باریک تجریش را به سر پل تجریش وصل کرده است. اگرچه تودرتویی و بزرگی بازار تهران را ندارد اما در عین سادگی جذابیت‌هایی دارد؛ از جمله این‌که همه چیز در آن یافت می‌شود؛ از مهر و تسبیح و زیورآلات نقره‌ای و آبنبات‌های مختلف که دردوران کودکی توشه جیب مادربزرگ‌ها بود تا لباس و کفش و کیف، حتی سمنو، لواشک، ادویه و خیلی چیزهای دیگر که تماشایشان مدت‌ها شما را سرگرم می‌کند.

پشت چهره ساده و سنتی تجریش مراکز خرید جدید هم وجود دارد که خیلی‌ها به بهانه آنها به بازار تجریش می‌آیند، مثل بازار قائم و پاساژهای بعثت و البرز و میری؛ هر چند حالا آنقدر مراکز خرید لوکس با قیمت‌های نجومی زیاد شده است که دیگر بازار سنتی و قائم به چشم اعیان‌های تجریش نمی‌آید. از مهم‌ترین آنها تندیس بالای خیابان شهید جعفری است که به داشتن مغازه‌های لوکس و نمایندگی خیلی از برند‌ها و مارک‌ها معروف شده است.

دیدن جوانانی که با کوله‌پشتی و چهره‌های شاد در تابستان و زمستان به قصد صعود به کوه می‌آیند هم از جذابیت‌های تجریش است. دربند، پاتوق خیل کوهنوردانی است که از جاهای مختلف تهران به بهانه کوهنوردی بخصوص در روزهای پنجشنبه و جمعه گرد هم جمع می‌شوند تا به قله بروند. اگر شما هم قصد رفتن به کوه را کردید پیشنهاد می‌کنیم بهتر است پیاده تا دربند بروید چون هنوز هم کوچه پس کوچه‌های تجریش به یاد گذشته‌های دور که پر از درختان میوه و باغ بود به دور از هیاهو و ازدحام جمعیت از سکوت و زیبایی خواستی برخوردار است. کوچه‌ها و خیابان‌های فرعی تجریش محل دلپذیری برای قدم زدن و گشت و گذار و نفس کشیدن است.

اما از غذاخوری‌های تجریش بگوییم. اینجا جایی است که هر نوع ذائقه‌ای را راضی می‌کند. وقتی از زیارت آمدید و خواستید به یاد گذشته‌ها کباب یا حتی دیزی بخورید حتما به کبابی‌های اطراف میدان تجریش یا دیزی‌سرای اسلامی داخل بازار سری بزنید اما اگر سرمای دم صبح تا مغز و استخوانتان نفوذ کرد طوری که نمی‌دانستید چطور خود را گرم کنید سری به آش و حلیم فروشی سید مهدی با سابقه‌ای چند ساله نبش خیابان ولیعصر سر زعفرانیه یا شعبه دوم آن در کنار بازار بزنید. خوردن یک کاسه آش شله قلمکار در حالی که زیر دست آشپز قل‌قل می‌کند و بخار روی آن عطرش را پراکنده می‌کند حتما شما را چنان گرم می‌کند که سرما را فراموش کنید.

اما اگر شما می‌خواهید غذاهای فرنگی بخورید و از فضای مدرن و جدید آن لذت ببرید و هزینه‌های آن هم برایتان مهم نیست، می‌توانید سری به رستوران‌های داخل مرکز خرید تندیس یا رستوران‌های داخل خیابان فرعی تجریش بزنید. فراموش نکنید محل‌های اطراف تجریش از خیابان نیاوران گرفته تا زعفرانیه و محمودیه و دربند همه از محل‌های اعیان‌نشین تهران هستند پس مطمئن باشید در اینجا اگر کیفی پرپول داشته باشید انواع و اقسام رستوران‌های ایرانی و فرنگی هستند که یک روز پر خاطره برای شما بسازند.

راه‌های دسترسی به تجریش در گذشته شاید سخت بود، اما امروز با وسایل نقلیه مدرن خیلی آسان است. دو خیابان ولیعصر و شریعتی شاهراه اصلی ورود به میدان تجریش است و اگر چه این همه ماشین نفس‌های تجریش را مانند همه جای تهران به شماره انداخته، ولی کار را برای شما راحت کرده است.

وجود پایانه اتوبوسرانی مقابل امامزاده صالح و تاکسی‌هایی که در ضلع شمالی میدان قرار دارد و حتی مینی‌بوس‌ها می‌تواند شما را هر کجای تهران باشید براحتی برای گذراندن یک روز خوب به تجریش بیاورد. ما پیشنهاد می‌کنیم اگر از جنوب تهران راهی اینجا هستید از مترو استفاده کنید که حالا مدت‌هاست به عنوان عمیق‌ترین ایستگاه تقریبا با 300 پله - نگران نشوید از نوع برقی است ـ سر از تجریش درآورده است و شما را به جنوبی‌ترین نقطه تهران یعنی کهریزک می‌برد.

اکرم بیگی/ چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته خاطراتی است که این میدان برای ما به جا گذاشته است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

تعداد هتل‌های مشهد تا پنج سال دیگر، شش برابر می‌شود

$
0
0

مشهد

مشهد

رییس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی گفت: 200 هتل در مشهد در حال ساخت است که با این روند‌، تعداد هتل‌های شهر تا پنج سال دیگر، شش برابر می‌شود.

محمد قانعی در گفت‌وگو با خبرنگار گردشگری ایسنا درباره‌ی شرایط سرمایه‌گذاری در کشور برای ساخت 400 هتلی که رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پیش‌بینی کرده که تا 11 سال دیگر باید ساخته شود تا پذیرای 20 میلیون گردشگر طبق چشم‌انداز 20 ساله باشیم، اظهار کرد: چشم‌اندازی که آقای سلطانی‌فر به آن اشاره کرده‌ خوش‌بینانه است، چرا که مشکلات سیاسی و مسائل جانبی در این چشم‌انداز در نظر گرفته نشده، اما اگر این حواشی از بین برود یقینا سرمایه‌گذاری جدی برای ساخت هتل صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: اگرچه در این پیش‌بینی‌ها جزیره‌ی کیش و شهر مشهد مستثنی شمرده شده‌اند، چون جریان هتل‌سازی در آن‌ها بی‌وقفه ادامه دارد و تعداد هتل‌ها هم کم نیست.

قانعی با بیان این‌که میانگین عمر هتل‌های مشهد بین شش‌ونیم تا هفت سال است‌، افزود: مشهد برای جذب گردشگر و ارائه خدمات مشکلی ندارد و تقریبا علاقه‌مند برای سرمایه‌گذار هم دارد، به همین دلیل تا چهار پنج سال آینده 200 هتل به مجموع هتل‌های آن اضافه می‌شود. هتل‌های مشهد در پنج سال اخیر‌، سه برابر شده و تا پنج سال آینده شش برابر می‌شود و به طور میانگین بیشترین سرمایه‌گذاری‌ها هم برای ساخت هتل‌های سه و چهار ستاره است.

رییس اتحادیه هتلداران استان خراسان رضوی در عین حال اظهار کرد: شاید در شهری مثل مشهد مشکلات سرمایه‌گذاری کم باشد، اما اطلاع دارم در شهرهایی مثل اصفهان، شیراز‌، تهران‌، تبریز و نوار شمالی کشور، هتل‌ها کم و اغلب قدیمی هستند که در بخش ارائه خدمات مطلوب به مسافر نیز با چالش مواجهند.

قانعی درباره‌ی موانع سرمایه‌گذاری برای ساخت هتل‌ در ایران توضیح داد: مساله‌ی سرمایه‌گذاری در هتل این است که بانک‌ها معمولا از پروژه‌های گردشگری و هتل‌سازی استقبال نمی‌کنند‌، وام مناسب نمی‌دهند‌، وام‌هایشان معمولا اندک با بهره‌هایی سنگین و با طول بازگشت کوتاه مدت است که درگیر بروکراسی سخت اداری هم شده است. یک سرمایه‌گذار هتل نخست باید 70 درصد سرمایه‌گذاری کرده باشد تا بتواند 30 درصد باقی مانده را از بانک بگیرد و همین سخت‌گیری‌ها معمولا سرمایه‌گذاران را عقب نگه می‌دارد.

او همچنین درباره‌ی فعالیت سرمایه‌گذاران خارجی برای ساخت هتل در مشهد از جمله گروه روتانا،‌ اظهار کرد: آن‌ها هنوز در حال بررسی طرح هستند و اقدام خاصی صورت نگرفته، اما فکر می‌کنم اگر آن‌ها شرایط شهر مشهد را با این تعداد هتل در نظر بگیرند، دیگر این نیاز را احساس نمی‌کنند که باید در مشهد سرمایه‌گذاری کنند.

قانعی در پاسخ به این سوال که آیا مشهد ظرفیت اضافه شدن 200 هتل دیگر را دارد؟ گفت: مشهد کشش این تعداد هتل را دارد‌، البته درصورتی‌که خانه‌های شخصی که رشد قارچ‌گونه‌ای در این شهر پیدا کرده‌اند،‌ تعطیل شوند.

نوشته تعداد هتل‌های مشهد تا پنج سال دیگر، شش برابر می‌شود اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

گزارشی از ترسناک ترین خانه های جهان

$
0
0

«سف لاولس» عکاس ماجراجوی آمریکایی است که عکس‌های عجیب و غریبش با دیگر عکاسان تفاوت دارد. او در گزارشی از ترسناک ترین خانه های جهان عکس گرفته است.

 «سف لاولِس»، استاد عکاسی از خانه ها، تفرجگاه ها و کارخانه های متروکه ای است که قاب هایش پر از از تجسم های ترسناک است.

مکان هایی که تماما ویران شده یا خالی و فراموش شده اند. او معمولا در حالی که دوربین در دست دارد و با ابتکاری که برای راه پیدا کردن ساختارهای غریب در ذهن دارد، با یک وسیله نقلیه هیبریدی به اقصی نقاط آمریکا سفر کرده و قصه­ ماجراجویی هایش را جمع آوری می کند.

لاولس، زیباترین مجموعه های جمع آوری شده اش را در کتابی تحت عنوان 13 قصه وحشت امریکایی منتشر کرده است.

این کتاب قطور برای آنهایی مناسب است که غرق در مضامین خوفناک هستند.

لاولس در کتاب اش، پرده از خانه های خالی از زندگی واقعی بر می دارد و با اندکی چاشنی وحشت آفرینی در تاریخ ها و قصه های شخصی، آنها را منحصر به فرد می­ کند. پیش نمایشی از آثار منتشر شده او در ادامه آمده است.

کنتاکی؛ خودکشی پدر و مادر

پس از اینکه پدر و مادر در این خانه با هم خودکشی کردند، بیش از یک دهه است که چهار فرزند آن ها در این خانه خود رشد یافته و زندگی خود را ادامه می دهند.

اوهایو؛ قتل تصادفی

خانه نوا مکانی بود که در سال 1958 «بنجامین آلبرایت» پسر خود را تصادفا به ضرب گلوله کشته و سپس همسر و خودش را بعد از شوکه شدن ناشی از احساس گناه می کشد.

پنسیلوانیا؛ خانه عروسک های ترسناک

عمارت «خانه عروسکی» یک عمارت متروکه و ترسناک بود که تنها عروسک ها و اره ها و ابزار دیگر فلزی در آن یافت می شد.

کنتیکت؛ داستان وحشت آمریکایی

عمارت بِیلی، یک خانه ی خالی از سکنه است که الهام بخش سریال تلویزیونی محبوب «داستان وحشت امریکایی» بوده است.

اوهایو؛ شکنجه گاه قاتل سریالی

خانه کلیولند جایی بود که قاتل سریالی «مایکل مدیسون» قربانیان اش را شکنجه داد و کشت.

پنسیلوانیا؛ عمارت

این عمارت، مربوط به خانواده الیور است. این خانواده در سال 1989 به صورت مرموزی گم می شوند و تلاش بازرس ها بی نتیجه مانده و خانواده هرگز پیدا نشدند. اهالی می گویند که برخی اوقات می توانند آنها را از درون پنجره های عمارت ببینند!

اوهایو؛ مخفیگاه قصاب شهر

این خانه کودکی یکی از بدذات ترین قاتلین زنجیره ای در تاریخ امریکاست: «رابرت بردلا» که به عنوان قصاب شهر کانزاس از او یاد می گردد.

نیویورک؛ خانه متروکه کلانتر کاتر

خانه کاتر در شهر بوفالو قرار دارد و متعلق به کلانتر «دونالد کاتر» بود در زمانی که او خود را با شلیک یک گلوله از پای درآورد.

در سال 1986 و از وقتی که اهالی محل مدعی شدند که معمولا صداهایی از داخل خانه می آید، خانه خالی و متروکه ماند.

اوهایو؛ خانه رعب آور

این خانه متروکه در شرق کلیولند جایی است که قاتل زنجیره ای، «آنتونی سُوِل»، جسد قربانی هایش را مخفی می کرد.

اکنون خانه به وسیله اهالی محل خراب شده اما کسانی که از خیابان رد می شوند، از اینکه از پیاده رو جلو محل خانه رد شوند، امتناع می ورزند چون مدعی هستند که صداهایی از درون خانه به گوش می رسد.

نوشته گزارشی از ترسناک ترین خانه های جهان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


مسجد یا تکیه یا میدان امیر چخماق یزد یکی از زیباترین و بکرترین مکان های دیدنی ـ فرهنگی

$
0
0

یزد

یزد
مسجد یا تکیه یا میدان امیر چخماق یزد یکی از زیباترین و بکرترین مکان های دیدنی ـ فرهنگی در ایران است ؛ این مسجد یکی از زیباترین بناهای ایرانی ـ اسلامی را دارد که سبب متمایز شدن این مسجد از مساجد دیگر می شود.

تکیه امیر چخماق در سال 1316

نام دیگر این مسجد ( میدان ) مسجد جامع نو است ؛ ساخت این مسجد فوق العاده به قرن نهم بازمی گردد ؛ به سال 841 هجری قمری ، هنگامی که توسط امیر جلال الدّین جخماق شامی و همّت همسرش بانو ستی فاطمه خاتون ؛

این مجموعه با ارزش شامل تکیه ، بقعه فاطمه ، مسجد ، آب انبار ، کاروانسرا ، بازارچه حاجی قنبر و ... می باشد ؛ هنگامی که امیر چخماق شامی به همراه امرای شاهرخ تیموری حاکم یزد شدند این مسجد را برای آبادنی و زیبایی شهر ، با کمک همسر امیر چخماق ساختند که ساختش در سال 841 قمری به پایان رسید .

این مسجد زیبا و تاریخی در طول زمان دستخوش تغییراتی شد ؛ برای مثال در سالهای اولیه که این مسجد بنا شده بود بانیان و واقفان میدانی را در کنار مسجد ساختند که این میدان هم اکنون با نام امیر چخماق ، مرکز شهر یزد است ؛ یا شاه عباس صفوی چهار سوقی را بر روی کاروانسرا ساخت یا گفته می شود که در اوایل قرن 13 هجری قمری بخشی از میدان و بازار امیرچخماق ، تبدیل به حسینیه شدند ؛

یکی دیگر از بناهای مربوط به مسجد و تکیه امیر چخماق یزد ، بازار حاجی قنبر جهانشاهی است ؛ حاجی قنبر فردی بوده که از طرف پادشاه ، جهانشاه قره قریونلو ، به حکومت یزد می رسد و آثار زیادی برپا می کند ؛ منتها این اثر او به واسط مسجد امیرچخماق ، مشهورتر است ؛

این مسجد جلوه های زیبا از هنر و فرهنگ است ؛ بنای بیرونی مسجد فوق العاده زیباست و قابل وصف نیست ( مخصوصا در شب ) . در قسمتی از این مسجد سنگی بزرگ نصب شده که در آن متن وقفنامه هایی که برای مسجد و میدان تنظیم شده اند ، وجود دارد ؛ •••شبکه های ظریف از کاشی های معرق در پنجره ها ، استفاده سنجیده و به جا از سنگ در معماری مسجد ، طراحی حوض ها زیبا ، هنر زیبای معرق کاری ، خوشنویسی به خطهای کوفی و ثلث و نسخ در بنا ، مقرنس کاری و منقرص کاری و ... همه و همه از جلوه ی هنر در این بنای کم نظیر است

منبع: وبلاگ خانه های از جنس زمان

نوشته مسجد یا تکیه یا میدان امیر چخماق یزد یکی از زیباترین و بکرترین مکان های دیدنی ـ فرهنگی اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

مکان‌هایی که به‌گونه‌ای با عوامل شادی‌زا پیوند خورده

$
0
0

بوتان

دور شدن از خانه و قدم در جاده گذاشتن به خودی خود باعث تغییر روحیه می‌شود، اما در دنیا مکان‌هایی هستند که به‌گونه‌ای با عوامل شادی‌زا پیوند خورده و با سفرهای معمولی متفاوت است.

به گزارش ایسنا، نقش شادی در ارتقا سطح رفاه و آسایش عمومی جامعه آنقدر مهم است که کشوری مثل بوتان، پرداختن به آن را جایگزین تولید انبوه ملی می‌کند و یا شهربازی عظیم طراحی می‌شود به نام «دیزنی‌لند» که در آن، بزرگ و کوچک هیجانات خود را تخلیه می‌کنند و چند ساعتی را از دنیای واقعی فاصله می‌گیرند. در این گزارش چند مقصد گردشگری را به طور اجمالی معرفی می‌کنیم که سفر به آن‌ها ترشح هرمون سروتونین را در مغزتان افزایش می‌دهد.

«دیزنی‌لند» و کودکان بزرگسال

دیزنی‌لند

 
دیزنی‌لند

«دیزنی‌لند» با سالانه 16 میلیون بازدیدکننده عنوان شادترین مقصد گردشگری جهان را یدک می‌کشد. در این پارک موضوعی هیچ‌کس شما را برای نشستن و چرخیدن در فنجان‌های غول‌آسا یا گاز زدن چوب‌شورهای بزرگ شبیه گوش‌های «میکی موس» سرزنش نمی‌کند. این‌جا یا همه کودک هستند، یا کودک درونشان را رها کرده‌اند تا از این فضای مفرح لذت ببرد. «دیزنی‌لند» که شعبه‌های متعددی در کشورهای جهان دارد، یکی از پربازدیدترین مکان‌های تفریحی در دوران تعطیلات است.

بوتان؛ کشور شادی انبوه

دولت کشور بوتان آن‌چنان به رفاه حال مردمش اهمیت می‌دهد که کمیته‌ای را برای ارزیابی «شادی انبوه ملی» در مقابل اصطلاح شناخته‌شده «تولید انبوه ملی» تشکیل داده است. وظیفه این کمیته بررسی وضعیت سلامت روحی و گستردگی شادی در میان افراد جامعه است. گردشگران بوتان در منظره‌ای از رشته‌کوه هیمالیا محصورند و می‌توانند از نسیم تازه و معابد رنگارنگ این سرزمین لذت ببرند. اقامت در تنها هتل پنج‌ستاره این کشور کوچک، دیدار از معبد «لانه ببر» و خوردن غذاهای بومی منطقه از دیگر جاذبه‌هایی است که روحیه هر توریست را عوض می‌کند.

بوتان

 
لانه ببر در بوتان

جزیره «راتنست» و شادترین حیوان جهان

جزیره «راتنتست» استرالیا محل زندگی خوشحال‌ترین حیوان جهان است. اگر دلفین و سگ را موجوداتی شاد و پرانرژی می‌شناسید، پس هنوز با «کوکا» ملقب به خوشحال‌ترین موجود جهان، آشنا نشده‌اید. می‌توانید به غرب استرالیا بروید و این کیسه‌دار صلح‌طلب که نسلش در خطر انقراض است، را از نزدیک تماشا کنید. صورت این حیوان به گونه‌ای است که انگار همیشه حتی در زمان خواب، لبخند به لب دارد. کوکاها در سایه جاده‌های خالی از ماشین «راتنست» از گیاهان تغذیه می‌کنند و به استراحت می‌پردازند. سواحل خلوت و خلیج دیدنی این جزیره هم از دیگر جاذبه‌های آن است.

بلژیک، بزرگترین منبع شکلات دنیا

پژوهش‌های اخیر دانشمندان نشان داده شکلات یکی از شادی‌آورترین خوراکی‌هاست. پس برای تجربه این حس خوشایند می‌توانید به بلژیک، خانه بیشترین تعداد کارخانه و مغازه شکلات‌سازی جهان سفر کنید. «سیاره شکلات» بروکسل رویایی‌ترین مقصد برای شکلات‌دوستان است که علاوه بر عرضه انواع و اقسام خوارکی‌های شکلاتی، گردشگران را به تماشای سازه‌های خوشمزه شادی‌آور دعوت می‌کند.

کوکا

 
کوکا در حال استراحت

برزیل؛ سرزمین لبخندها

اگر عکس‌های منتشرشده از گردشگران برزیلی را در اینستاگرام ندیده‌اید، توجه‌تان را به نتیجه آمارگیری اخیر جلب می‌کنیم؛ طبق بررسی‌های انجام‌شده، بیش از 150 میلیون عکس از مسافران خندان در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر شده و نام برزیل را در رکوردهای جهانی به ثبت رسانده است. با وجود روحیه پرانرژی مردم برزیل، با دیدن شب‌های روشن و سواحل زیبای این کشور می‌شود حدس زد چرا ساکنین این کشور آمریکای لاتین هرگز چهره در هم نمی‌کشند. جشنواره «اولیندا» که هرساله میزبان بیش از دو میلیون نفر است، جاده مهاجران «سائوپائولو» و پارک آبی «ونیز» از دیگر جاذبه‌هایی هستند که برای تغییر روحیه کاملا توصیه می‌شوند.

کاستاریکای بدون ارتش!

جمله معروفی در کاستاریکا وجود دارد که ترجمه آن می‌شود: «زندگی خوب است» براساس آمارگیری‌های اخیر، این کشور که در آمریکای مرکزی قرار دارد، در صدر فهرست شادترین نقاط جهان جای گرفته است. سواحل بکر و دیدنی، جنگل‌های بارانی سرسبز و عدم وجود هیچ نیروی نظامی، این کشور را از دیگر نقاط جهان متمایز کرده است.

پاناما؛ خانه مثبت‌اندیشان

هفتمین مقصد پیشنهادی برای گردشگرانی که به دنبال شادی هستند، باز هم در آمریکای مرکزی واقع است. تحقیقات نشان داده پاناما، مثبت‌اندیش‌ترین جمعیت جهان را دارد. با کنار هم قرار دادن مناظر چشم‌نواز، اقتصاد سالم و سنت‌های خانوادگی مردم این منطقه چنین تصوری چندان دور از ذهن نیست. می‌توانید به طبیعت دست‌نخورده «گامبائو» بروید و از بومیان یاد بگیرید چطور با موز سبز غذایی محلی و خوش‌طعم بپزید.

نوشته مکان‌هایی که به‌گونه‌ای با عوامل شادی‌زا پیوند خورده اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

کندوان یکی از سه روستای صخره ای جهان

$
0
0

کندوان

کندوان

سرزمین ایران آن‌قدر از نظر فرهنگی و تاریخی غنی است که خارجی‌ها حتی زمانی که بخش کوچکی از آن را بازدید می‌کنند، نمی‌توانند شگفتی خود را پنهان سازند.

 برای مثال، روز گذشته نایب رئیس مجلس جمهوری فدرال آلمان در بازدید از روستای تاریخی کندوان در شهرستان اسکو نتوانست شگفتی خود را از تداوم جریان زندگی در این روستا پنهان کند.

«کلاودیا روت» با قدردانی از مهمان نوازی مردم منطقه، خدمات و زیرساخت های گردشگری روستای باستانی کندوان و هتل صخره ای آن را مناسب ارزیابی می کند. او همچنین از مسجد سنگی در حال مرمت کندوان دیدن کرد و با حضور در بازار این روستا روسری کلاقه ای خرید.

کندوان یکی از سه روستای صخره ای جهان است که جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن یک استثنا در دنیا به حساب می آید، چرا که دیگر در کاپادوکیه ترکیه و داکوتا آمریکا (هر دو دارای معماری صخره ای هستند) کسی زندگی نمی کند. روستاییان کندوان داخل این توده ها برای خود خانه مسکونی، آغل، انبار و کارگاه ایجاد کرده اند.

به گزارش ایرنا، علیرضا قوچی، مدیر پایگاه پژوهشی مجموعه تاریخی کندوان نیز در این دیدار توضیحاتی درباره این مجموعه تاریخی ارائه کرد و گفت: آب معدنی کندوان و گیاهان دارویی منطقه ظرفیت خوبی برای اقتصاد گردشگری منطقه است.

روستای تاریخی کندوان در 50 کیلومتری جنوب غربی تبریز و در 18 کیلومتری جنوب اسکو، در دامنه سرسبز سلطان داغی واقع شده است.

نوشته کندوان یکی از سه روستای صخره ای جهان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

دریاچه صورتی رنگ رتبا، یکی از جاذبه‌های توریستی درغرب آفریقا

$
0
0

دریاچه1

دریاچه1

جام جم سرا: دریاچه رتبا که معنای «آب‌های مرده» می‌دهد، یکی از جاذبه‌های توریستی درغرب آفریقا، یعنی کشور سنگال است و برخلاف دریاچه‌‌‌های دیگر دنیا، صورتی رنگ است. غلظت نمک این دریاچه به حدی است که باعث شناور شدن هر شناگری در سطح آب آن می‌ شود.

گفته شده رنگ صورتی دریاچه رتبا (Retba) به سبب غلظت بالای نمکی است که با گونه‌ای باکتری فعال به نام Dunaliella Salina ترکیب می‌شود و در پس درخشش نور خورشید، باعث رنگدانه‌های صورتی را در آب تولید می‌کند. این رنگ برای انسان ضرر و خطری ندارد.

دریاچه2

نوشته دریاچه صورتی رنگ رتبا، یکی از جاذبه‌های توریستی درغرب آفریقا اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

جشنواره پرتاب شلغم هر ساله در اسپانیا

$
0
0

پرتاب شلغم1

پرتاب شلغم12

جام جم سرا: هر ساله در ماه اول سال، ژانویه، خیابان‌های پیورنال در اسپانیا پر می‌شود از مردم مسلح شده با شلغم! آنها در روزی که به نام «سنت سباستین» معروف شده سنتی صد ساله را حفظ می‌کنند که جارامپلاس، شخصیتی همچون شیطان را به نمایش می‌گذارد و مردی با پوشیدن لباس‌های ساخته شده از نوارهای رنگارنگ پارچه‌ای، ماسکی ترسناک، و زره، خیابان‌ها را طبل‌زنان طی می‌کند و ساکنان شهر نیز به عنوان مجازات، به سوی او شلغم پرتاب می‌کنند.

اگرچه منشأ دقیق این جشنواره معلوم نیست اما در فرهنگ اساطیری مردم این خطه، اعتقاد بر این است که وی به خاطر دزدی گاو از سوی همسایگان و شهروندان طرد شده و به عنوان مجازاتی تمسخرگونه به وی شلغم پرتاب می‌شود.

پرتاب شلغم1

نوشته جشنواره پرتاب شلغم هر ساله در اسپانیا اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

Viewing all 660 articles
Browse latest View live