Quantcast
Channel: جاذبه های گردشگری –توریست ها
Viewing all 660 articles
Browse latest View live

در دل استان کویری کرمان دشتی شگفت انگیز وجود دارد

$
0
0

نمک

در دل استان کویری کرمان دشتی شگفت انگیز وجود دارد که در ایامی از سال به دریاچه ای چشم نواز و در ایامی دیگر به شوره زاری بزرگ تبدیل می شود و دوگانه ای بی نظیر را در این پهنه رقم می زند.

نمک

 کفه نمک سیرجان یکی از زیبایی های بی نظیر طبیعت متنوع کرمان محسوب می شود که بین سیرجان و شیراز واقع شده است و یکی از بدیع ترین مناظر طبیعی کشور را به وجود آورده است که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند.

طبیعت بی نظیر این پهنه اسرارآمیز کویر سیرجان بسیار متنوع و چشم نواز است به طوریکه بیابان نمکی این بخش از استان را که هیچ موجود زنده ای در آن زندگی نمی کند تبدیل به متنوع ترین و متغییر ترین مناطق کشور کرده است.

در حالیکه از این منطقه به عنوان باتلاق نمک و یکی از بزرگترین ذخیره گاه های نمک کشور یاد می شود که با بارش باران در کویر سیرجان در عرض چند ساعت این منطقه به دریاچه ای بزرگ و مواج تبدیل می شود که هزاران نفر را از شهرهای مختلف استان کرمان و فارس به سمت خود جذب می کند.

این منطقه در ایام گرم سال بر اثر تابش آفتاب سوزان کویر و تبخیر آب به شوره زاری بزرگ تبدیل می شود که یکی از بدیع ترین مناظر طبیعت ایران را شکل می دهد.

تداعی دشت های برفی سیبری در دل کویر

در حالیکه پس از بارش باران به دلیل سرازیر شدن آب های دشت های اطراف این منطقه مملو از آب می شود اما در این فصل از سال و پس از تبخبر آب ها این منطقه که به کفه نمک شهرت دارد شاهد ایجاد پوشش ضخیمی از نمک طعام در سطح کویر می شود که هزاران هکتار را در برمی گیرد و منظره ای مانند بیابانهای برف گیر سیبری را ایجاد می کند و سفیدی دشت منظره ای چشم نواز را به وجود می آورد.

این دشت سفید در مسیر استان کرمان به سمت شیراز شکل گرفته است و در ۲۷ کیلومتری جاده سیرجان و در نزدیکی روستای خیرآباد قرار داشته و ۳۵ هزار هکتار دشت را شامل می شود که کاملا سفید و مملو از نمک است.

این بخش از کویر سیرجان یکی از پست ترین مناطق استان کرمان است که هم در صورت تبدیل شدن به دریاچه ای بزرگ در فصل بهار و زمستان و هم در زمان تبدیل شدن به بزرگترین دشت نمک ایران گردشگران را از استانهای مختلف کشور به خود جذب می کند و نمادی از طبیعت چهار اقلیم کرمان لقب گرفته است.

نکته جالب توجه این است که تبخیر شدید آب بر اثر گرمای طاقت فرسای کویر لایه ای یخی شکل از نمک را شکل داده است که زمینه را برای کویرنوردی به خصوص در شبهای مهتابی سال ایجاد کرده است.

درخشش بلورهای نمکی در نور مهتاب و درخشش آسمان پرستاره کویر کرمان به ستاره هایش شهره جهانی یافته است زمینه را برای گردشگری در این منطقه فراهم کرده است و در صورت سرمایه گذاری در این بخش می توان کفه نمک را به یکی از قطب های مهم گردشگری کشور تبدیل کرد.

این درحالی است که عدم برنامه ریزی مناسب در این خصوص و عدم شناساندن قابلیت های کفه نمک موجب شده است این پتاسیل پنهان بماند و یا بر اثر گردشگری نا آگاهانه توسط افراد بی مسئولیت بخشی از این نمک زار به دلیل اتومبیل رانی بر روی بلورهای نمکی از بین برود.

تیشه گردشگران به ریشه نماد اقلیم چهار فصل کرمان

محمد ایمانی راهنمای تورهای گردشگری در این خصوص گفت: این بلورهای نمکی بر اثر بارندگی های فراوان در دشت های اطراف و در نهایت شسته شدن نمک های اطراف و جمع شدن در کویری به وسعت بیش از ۳۵ هزار هکتار شکل گرفته است و نتیجه عوامل طبیعی طی سال های متوالی است اما عدم مسئولیت پذیری گردشگران برای حراست و نگهداری از این اثر طبیعی بی نظیر موجب تخریب بخشی از آن شده است که احیای مجدد این دریاچه به سال ها زمان نیاز دارد.

وی افزود: در سال های اخیر تورهای کویرنوردی در استان کرمان به شدت رشد یافته و اکثرا در خصوص کویرنوردی در شهداد و رصد آسمان شکل گرفته اند و به شدت مورد علاقه مردم کرمان و تورهای خارج از استان هستند. مکانی مانند کفه نمک اما کمتر در این تورها جا دارد و دلیل آن هم عدم معرفی مناسب وجود چنین قابلیت های بی نظیری در کویر کرمان است.

این راهنمای تورهای گردشگری گفت: همه ترجیح می دهند از مکان هایی مانند کلوت شهداد و یا گندم بریان که یکی از گرمترین نقاط زمین به شمار می رود، بازدید کنند. این درحالی است که کفه نمک در مسیر گردشگری کرمان - شیراز قرار گرفته است و می تواند بسیاری از گردشگران را از استان های فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به خود جذب کند.

ایمانی افزود: این پدیده به دلیل ورود جریان های آبی از کویر نمکزار اطراف و تبخیر آب در این حوزه بسته آبی شکل گرفته است و بسیار مورد توجه مردم استان های شمالی و غرب کشور نیز است؛ بطوریکه در طول سال به صورت خودجوش بسیاری از گردشگران این مناطق به کفه نمک سفر می کنند و شب ها را در این منطقه اتراق کرده و از زیبایی های طبیعی این منطقه استفاده می کنند.

لزوم سرمایه گذاری در کفه نمک سیرجان

وی با انتقاد از عدم سرمایه گذاری مناسب در این بخش از کویر گفت: کفه نمک بکر و دست نخورده است و ترجیح گردشگران نیز بازدید از مناطق بکر طبیعی است اما به هر روی سرمایه گذاری در خصوص ایجاد مراکز رفاهی و گردشگری در این منطقه از نیازهای اصلی گردشگران است که نباید نادیده گرفته شود.

این فعال گردشگری افزود: هر چند در گذشته طرح هایی برای اجرای فازهای مختلف گردشگری در این بخش از کویر کرمان صورت گرفته است اما هیچ گاه به نقطه ایده آل نرسیده است و مشکلات کمبود امکانات گردشگری در این منطقه همچنان وجود دارد. این درحالیست که سیرجان از غنی ترین شهرستان های استان کرمان است و سرمایه گذاری در این بخش برای مسئولان شهرستانی نمی تواند هزینه های سنگینی را با توجه به داشته های شهرستان به همراه داشته باشد.

وی اظهار کرد: باید این امر را نیز در نظر گرفت که نباید این سرمایه گذاری ها صدمه ای به طبیعت بکر و دست نخورده منطقه بزند اما متاسفانه گردشگری نا آگاهانه همیشه استان کرمان را متضرر کرده است و به دلیل عدم ساماندهی و جهت دهی به گردشگری در این بخش از کویر شاهد صدمات جبران ناپذیر به بلورهای نمکی ارزشمند کویر سیرجان هستیم.

ایمانی احداث باغ نمکی در این منطقه را از جمله طرح های کفه نمک دانست و افزود: باید با راه اندازی ایستگاه های نجوم و رصد آسمان با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی و اقلیمی ایجاد طرح هایی مانند طرح پرواز با با پاراگلایدر مردم را به سمت حضور در کویر با توجه به توسعه فرهنگ گردشگری آگاهانه سوق داد.

ظرفیت های گردشگری که مغفول می مانند

معاون گردشگری میراث فرهنگی استان کرمان نیز گفت: در خصوص ساماندهی کفه نمک به عنوان یکی از ظرفیت های بی نظیر گردشگری در ایران پیگیری هایی در شهرستان صورت گرفته است که اکثرا محلی بوده و موجب بهبود وضعیت موجود شده است؛ اما مسلما این مقدار از کارهای صورت گرفته به هیچ عنوان راضی کننده نیست.

محمد جهانشاهی افزود: بر اثر هر بارندگی این محوطه مملو از آب می شود به طوریکه دریاچه ای بزرگ در این منطقه تشکیل می شود اما به مرور زمان و رسیدن فصل تابستان آب موجود تبخیر و نمکزار گسترش پیدا می کند.

به گفته وی، برای توسعه طرح گردشگری در بعد ملی در این منطقه باید کارهای مطالعاتی و علمی بیشتری صورت گیرد و در خصوص زمان جذب گردشگر و امکانات لازم برای توسعه گردشگری در این منطقه برنامه ریزی انجام شود.

معاون گردشگری میراث فرهنگی استان کرمان افزود: این بخش از ظرفیت گردشگری در غرب استان کرمان مغفول مانده است و مردم محلی و به خصوص عشایر در ارائه خدمات به مردم بیشترین نقش را ایفا می کنند.

جهانشاهی گفت: با این وجود شاهد حضور تورهای گردشگری از تهران، اصفهان و شیراز برای شب گردی و مهتاب گردی در منطقه هستیم و گردشگران نیز از وجود تصاویر زیبا و منحصر به فرد به خصوص در شب های مهتابی و انعکاس تصویر ماه در نمکزار ابراز شگفتی می کنند.

طرح های گردشگری کفه نمک در انتظار تامین اعتبار

معاون گردشگری میراث فرهنگی کرمان افزود: این منطقه جزو لیست ثبت میراث طبیعی کشور است و در انتظار تامین اعتبار برای اجرای طرح های گردشگری در این منطقه هستیم.

وی مساحت ۵۰ هزار هکتار منطقه به صورت دریاچه باتلاق و نمکزار دانست و افزود: بهترین زمان برای گردشگری در این منطقه تابستان و اوایل پاییز و قبل از فصل بارندگی است.

استان کرمان یکی از استان های کویری کشور است که هم اکنون کویر لوت استان کرمان ثبت ملی شده است و پرونده ثبت جهانی کویر لوت نیز تهیه و برای بررسی به یونسکو ارسال شده و به زودی بازرسان این سازمان بین المللی برای بررسی این پرونده به کرمان سفر می کنند.

کویرنوردی در استان کرمان یکی از ظرفیت های قابل توجه طبیعت گردی محسوب می شود که طی سال های اخیر بسیار مورد توجه مسئولان و گردشگران قرار گرفته است.

نوشته در دل استان کویری کرمان دشتی شگفت انگیز وجود دارد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


سرداب یک خانه تاریخی 3500 ساله در دل کویر

$
0
0

تهران

تهران

«خیلی وقت بود می‌خواستیم از تهران برویم، ایده‌ اولیه‌مان راه‌اندازی یک رستوران و یا کافه‌ای کوچک در نقطه‌ای از شمال ایران بود. برای یافتن مکانی دنج و در دسترس بسیار جست‌وجو کردیم تا سرانجام به سرداب یک خانه تاریخی 3500 ساله در دل کویر رسیدیم.»

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، قرار بود این سرداب تاریخی به پیشنهاد صاحبخانه‌ جدید عمارت "بنی‌طبا" فروشگاه صنایع دستی شود، اما زوج تازه از تهران آمده تصمیم می‌گیرند آن را به «کافه گالری» تبدیل کنند تا هم مکانی برای عرضه هنرهای دست‌ساز خودشان باشد و هم محلی برای سرو نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های اصیل ایرانی.

البته ایده‌ «صدف آهی» و «سعید احمدی» به همین کافه کوچک در سرداب تاریخی ختم نمی‌شود، آن‌ها می‌خواهند «شَعربافی»، رشته‌ای را که با رشد قارچ‌گونه کارخانه‌های فرش ماشینی در آران و بیدگل از بین رفت را نیز احیا کنند. سعید احمدی می‌گوید: می‌خواهیم هنرمندان شعربافی را به خانه تاریخی بنی‌طبا بیاوریم تا کارگاه‌های شعربافی دوباره در این شهر برپا شوند.

«صدف آهی» درباره داستان مهاجرت‌شان از تهران به آران و بیدگل و راه‌اندازی کافه‌ای در خانه تاریخی بنی‌طبا که ترکیبی از نمایشگاه صنایع دستی و فروشگاهی از گیاهان محلی و دارویی و محل سرو نوشیدنی‌ها و خوراک‌های ایرانی است، به خبرنگار ایسنا می‌گوید: از مدت‌ها قبل می‌خواستیم تهران را ترک کنیم. ایده‌ی اولیه و علاقه‌مان راه‌اندازی یک کافه یا رستورانی کوچک در نقطه‌ای از شمال کشور بود. تحقیق و جست‌وجوی بسیار کردیم تا با پیشنهاد راه‌اندازی فروشگاه‌ صنایع دستی در خانه تاریخی 3500 ساله‌ی بنی‌طبا مواجه شدیم. با این‌که تولید و فروش صنایع دستی حرفه اصلی‌مان بود، اما دیگر دلم‌مان نمی‌خواست این کار را انجام دهیم، برای همین خیلی استقبال نکردیم.

او ادامه می‌دهد: بعد از مدتی به این فکر کردیم که در آن خانه تاریخی می‌توانیم یک کافه گالری داشته باشیم تا هم آثار صنایع دستی‌مان را عرضه کنیم و هم کافه مورد علاقه‌مان را داشته باشیم. شاید باورتان نشود بعد از پذیرفتن پیشنهاد مالک خانه بنی‌طبا چقدر سریع به آران و بیدگل آمدیم و کار را شروع کردیم. از زمانی که این پیشنهاد برای اولین‌بار مطرح شد تا زمان افتتاح کافه، سه ماه بیشتر طول نکشید.

کافه در شهر کویری آران و بیدگل از توابع شهرستان کاشان در استان اصفهان و در یکی از سرداب‌های قدیمی خانه 3500 ساله‌ی بنی‌طبا که به اقامتگاه گردشگری تبدیل شده، قرار دارد. ورودی کافه شبیه نمایشگاه صنایع دستی است. روی دیوارهای کاه‌گل شده ویترین‌هایی نصب شده که داخل آن کیف‌های چرمی و همچنین گیاهان دارویی دیده می‌شود.

فضای داخلی کافه با رنگ‌های قهوه‌ای و رومیزی‌های چهارخانه‌ی سبز، زرد و قرمز، گرم به نظر می‌آید، اما سردابی که کافه در دل آن ایجاد شده محیط را به حد دلخواه خنک کرده است.

دفتر مشقی که نوستالژی کودکی است، حاوی فهرستی از شربت‌ها و خوراک‌هایی است که این زوج جوان مسوول تهیه‌اش هستند. پیشنهاد ویژه برای رفع گرمای این شهر کویری، عرقیجات ترکیبی از دل تاریخ است.

صدف آهی تلاش دارد فهرست تازه‌ای از نوشیدنی‌های تاریخی ایران را بیابد، نوشیدنی‌هایی از دوره‌های افشاریه، صفویه و قاجاریه، همان‌هایی که شاید روزگاری اهالی این خانه 3500 ساله می‌نوشیدند.

او می‌گوید: سعی کردیم فهرست محصولات این کافه متناسب با مکان تاریخی آن باشد، برای همین پژوهش در دوره‌های تاریخی این خانه (از افشاریه تا قاجاریه) و منطقه آران و بیدگل را شروع کردیم. وقتی اولین فهرست آماده شد متوجه شدیم کدام خوراک و نوشیدنی بین مسافران و آن‌هایی که به این خانه و کافه سر زده‌اند محبوب‌تر بوده و یا طرفداران بیشتری داشته است، تصمیم گرفتیم فهرست قدیمی را تغییر دهیم.

وی ادامه می‌دهد: ما پس از تحقیق و جست‌وجو درباره عرقیجات و نوشیدنی‌های این منطقه ترکیبات ابداعی از شربت‌های اصیل ایرانی ایجاد کردیم که نام آن‌ها را کوکتل افشاری‌، صفوی و قاجاری گذاشتیم که در بین گردشگران با استقبال زیادی روبرو شده است.

آهی می‌گوید: شاید در کافه‌های مدرن تهران مواد مورد نیاز برای تهیه یک نوشیدنی اصیل پیدا نشود، ولی ما سعی کردیم متناسب با فضای تاریخی محل این کافه به اصالت‌ها برگردیم و آن‌ها را حفظ کنیم.

او اضافه می‌کند: ما حتا برای طراحی فضای داخلی کافه سعی کردیم از ظرف‌ها و وسایلی استفاده کنیم که شاید آخرین بار در خانه‌های مادربزرگ‌هایمان دیده باشیم. پیدا کردن این وسایل، کار خیلی سختی بود، اما سعی کردیم این فضا را ایجاد کنیم. حتا خیلی دلمان می‌خواست از پارچه‌های اصیل منطقه (شَعَر) استفاده کنیم، ولی باید بودجه خودمان را هم در نظر می‌گرفتیم. شَعَر پارچه‌ گران بهایی است.

آهی می‌گوید: تحقیقات ما درباره نوشیدنی‌ها همچنان ادامه دارد. ما سعی می‌کنیم از هر چه متعلق به این منطقه است برای حفظ اصالت استفاده کنیم.

شربت‌ها و خوراک‌ها تنها هویت این کافه کوچک کویری نیستند، این زوج جوان که حرفه‌ی قدیمی‌شان تولید صنایع دستی چرمی بوده‌، می‌خواهند از دل این سرداب تاریخی به دنیای گذشته راه بیابند و هنر از یاد رفته‌ی آران و بیدگل را احیا کنند.

سعید احمدی همسر آهی می‌گوید: کار ما در تهران تولید صنایع دستی چرمی بود، آن‌ها را معمولا در جمعه بازار تهران عرضه می‌کردیم و حالا این کافه محل عرضه‌ی آن‌ها شده است. البته قصد داریم صنایع دستی بومی آران و بیدگل را هم جمع‌آوری، معرفی و عرضه کنیم.

او توضیح می‌دهد: کاشان و مخصوصا شهر آران و بیدگل روزگاری مرکز شَعَربافی ایران بود؛ ولی متأسفانه بعد از راه‌اندازی کارخانه‌های فرش ماشینی ریشه این هنر بویژه در شهری مثل آران و بیدگل خشک شد. شاید اگر کل آران و بیدگل را بگردیم دیگر هنرمندی پیدا نکنیم که در حال تولید شعر باشد؛ ولی برنامه‌ی ما این است که هنرمندان مطلع و بازمانده را پیدا کنیم، تا بخش دیگری از این خانه تاریخی را که به اقامتگاه گردشگری تبدیل شده، مرکزی برای تولید شعربافی کنیم و در اولین فرصت پارچه‌های شعر را در کنار صنایع چرمی خودمان عرضه کنیم.

او بیان می‌کند: واقعا حیف است که این هنرمندان و هنرهای آن‌ها را از دست بدهیم برای همین تصمیم گرفته‌ایم از هنرمندان بازمانده که علم این هنر را دارند دعوت به همکاری کنیم و از آن‌ها بخواهیم به ما هم آموزشی دهند تا این هنر ماندگار شود.

احمدی می‌گوید: طبق تحقیقاتی که داشتم آران و بیدگل قبلا مرکز اصلی شعربافی ایران بوده، ولی چون مدت‌های زیادی است کسی در این رشته کار نمی‌کند این موضوع نیز از یادها رفته است. البته ما برای جلب همکاری این اساتید باید انتظارات آن‌ها را فراهم کنیم، چون در سال‌هایی از این هنرمندان استفاده می‌شد بی‌آنکه مزدی نصیب‌شان شود. برای اجرای این ایده با اداره میراث فرهنگی و گردشگری آران و بیدگل هم صحبت کرده‌ایم.

نوشته سرداب یک خانه تاریخی 3500 ساله در دل کویر اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

منیر خانمی که گردشگری روستایی را باب کرده است

$
0
0

1روستا

اهالی روستا "منیر خانم" صدایش می‌کنند؛ با زن و مرد، پیر و جوان روستا دوست و صمیمی است و اهالی او را از خودشان و مایه چشم روشنی روستا می‌دانند. تنها زنی است که با تبدیل یک خانه به اولین اقامتگاه بومی در قلعه بالا، گردشگری روستایی را باب کرده است.

به گزارش ایسنا، «منیر تقدسی» اصالتا اهل خراسان است، اما در تهران متولد شده و زندگی می‌کند. کارمند بازنشسته صدا و سیما و تدوینگر فیلم است. سفر و طبیعت‌گردی را خیلی دوست دارد و بازنشستگی فرصتی برایش فراهم کرده تا بیشتر سفر کند و در دوره‌های گردشگری و هتلداری شرکت کند، اما پس از برگزاری چند تور متوجه می‌شود علاقه زیادی به پذیرایی از مهمان دارد، به همین دلیل تصمیم می گیرد فضای اقامتی بومی در روستاها ایجاد کند.

او می‌گوید: ابتدا به دنبال ایجاد فضای اقامتی در یزد بودم، اما پیگیری من به دلایلی نتیجه نداد و حدود چهار سال پیش توسط یکی از دوستان گردشگرم، روستای "قلعه بالا" به من معرفی شد، برخورد مردم در اولین بازدیدم از روستا آنقدر خوب بود که تصمیم گرفتم یک خانه روستایی بخرم و اسم "نورخونه" را هم از همان اول به عنوان فضای اقامتی انتخاب کردم، اهالی روستا اولش خیلی متعجب بودند، چون این خانه مخروبه بود و چندان هم اعتماد نداشتند اما کم‌کم وارد کار شدند و این خانه با همکاری اهالی مرمت شد.

منیر تقدسی

 
منیر تقدسی

این کارآفرین درباره انتخاب این نام برای خانه‌اش بیان می‌کند: اسم خانه‌ را به دو دلیل "نورخونه" گذاشتم. یکی اینکه اینجا در گذشته مکتب خانه بوده و دیگر اینکه اسم خودم برگرفته از نور است.

وقتی یاد محبت‌های اهالی روستا و خوبی‌هایشان می‌افتد به قول خودش احساساتی می‌شود و به گریه می‌افتد و زودتر از او "طیبه خانم" که یکی از اهالی روستاست و در پذیرایی از مهمانان کمک دست منیر خانم است، گریه می‌کند.

اهالی روستای قلعه بالای شاهرود علاقه زیادی به او دارند و می‌گویند: ما از مهمان‌های او پذیرایی می‌کنیم و او از ما. از وقتی منیر خانم آمده، پای گردشگران هم به اینجا باز شده و ما هم دیگر دوست نداریم از اینجا برویم.

تقدسی، قلعه بالا را به نوعی ناکجا آباد می‌داند و معتقد است،" اینجا گردشگر خاص خودش را دارد و مکانی است برای با خود بودن". مسافران و گردشگران را مهمان می‌داند و کمتر از واژه مسافر استفاده می‌کند.

او درباره اینکه چطور با اهالی روستا ارتباط برقرار کرده است، بیان می‌کند: یکی از لازمه‌های کار در این فضا، برقراری ارتباط با اهالی است و من در این زمینه تلاش زیادی کردم. حدود 9 ماه قبل از انجام کار به صورت جدی، به خانه تک تک اهالی می‌رفتم و با همه آنها ارتباط برقرار می‌کردم و هنوز هم بعد از چهار سال، مدام در حال دید و بازدید هستیم و اهالی با من احساس صمیمت می‌کنند. حضور در این روستا و کار در این فضا به من فرصت صبور بودن را داد. اگرچه در ابتدای کار مشکلاتی هم بود، اما گذشت زمان همه‌چیز را حل کرد و خوشبختانه الان مشکل خاصی ندارم.

1روستا

 
روستای قلعه بالا

تقدسی ادامه می‌دهد: جالب است بدانید حضور من در اینجا باعث شده اهالی اتحاد بیشتری پیدا کنند و افرادی که با هم قهر بودند، دوباره با هم ارتباط برقرار کنند. من همه را دوست دارم و می‌خواهم دوستی و ارتباط وجود داشته باشد. هدف من از ورود به قلعه بالا تنها تجارت و کسب درآمد نیست بلکه دغدغه فرهنگی داشته و دارم.

او می‌افزاید: زمانی که در ابتدا به قلعه بالا آمدم از یک پسر بچه 10 ساله پرسیدم اینجا چه چیزی کم دارید؟ او گفت:"مردم، آدم". این نکته برای من بسیار جالب بود و به این نتیجه رسیدم که گردشگری قبل از اینکه درآمد مالی به همراه داشته باشد باعث برقراری ارتباط، معاشرت و رفت و آمد می‌شود.

تقدسی می‌گوید: قبلا به این روستا مهمان یا مسافر می‌آمده اما به این شکل که اقامتگاه بومی مخصوص گردشگران فراهم باشد، وجود نداشت. این اقامتگاه برای اولین‌بار به عنوان فضای اقامتی ویژه پذیرایی از گردشگر در روستا ایجاد و موجب شد بسیاری از اهالی به فکر مرمت و ایجاد اقامتگاه بومی بیافتند، به طوریکه در این مدت دو خانه دیگر نیز تبدیل به اقامتگاه بومی شده است. مهاجرت نکردن اهالی به خصوص فرزندان روستائیان به شهر و برگشت اهالی که در شهر ساکن شده بودند نیز به رونق گردشگری این روستا کمک کرده است. کار پذیرایی از مهمان را روستائیان انجام می‌دهند و این موضوع حس خوبی را به اهالی منتقل می‌کند.

او اضافه می‌کند: به نظر من این رفت و آمدها چه از سوی مردم محلی و چه گردشگران نقش مهمی در ایجاد اتحاد هر چه بیشتر اهالی داشته است. تغییر نگاه مردم به فعالیت گردشگری نیز دستاورد مهمی است و وقتی بعد از مدتی به اینجا می‌آیم می‌گویند"خوش آمدی" یا "روشن کردی" و این جملات به من انرژی می‌دهد.

تقدسی درباره وضعیت گردشگری روستا اظهار می‌کند: اینجا گردشگر زیادی دارد، به خصوص در ایام عید و زمان برگزاری جشنواره‌های سفر به "توران" و یا "زاغ بور"، گردشگران زیادی به قلعه بالا می‌آیند. گردشگر خارجی هم داریم، مثلا اخیرا یک زوج آمریکایی مهمان خانه من بودند و خانم آمریکایی از نحوه پذیرایی محلی و به خصوص وجود سرویس بهداشتی در منزل من بسیار راضی بود، برای گردشگر خارجی وجود سرویس بهداشتی بسیار مهم است و خوشبختانه در این زمینه فرهنگ سازی مناسبی در روستا شده است.

مردم

 
طیبه خانم

او مجرد است و اول خانواده‌اش با این کارش مخالف بودند، به همین دلیل هم کارش را پنهانی شروع کرد، اما بعد از یک‌سال و وقتی که نتیجه کار او را دیدند تغییر عقیده می‌دهند.

تقدسی درباره جذابیت‌های کارش می‌گوید: ارتباط با مردم بهترین و دوست‌داشتنی‌ترین بخش کارم است و بابت این کار خوشحال و راضی هستم. اینجا به "منیر خانم" معروفم و این، نشانه برقراری ارتباط دوستانه اهالی با من است. این نوع گردشگری که همراه با پذیرایی روستاییان است به من و هم به اهالی حس خوبی می‌دهد.

او که شغل اصلی‌اش تدوین فیلم بوده است از ابتدای شروع این پروژه، از همه‌ی مراحل کار و زندگی در روستا فیلم گرفته و مشغول تدوین فیلمش است و در آن تمام مراسم و آئین‌های روستا را نمایش داده است. تقدسی گاهی یک ماه، 10 روز و بعضی اوقات هم دو روز در روستا می‌ماند اما دوست دارد در روستا ساکن شود.

او پیشنهاد می‌کند: اسفند‌، اوایل خرداد و پاییز بهترین زمان برای سفر گردشگران به روستاست تا در هوای مناسب از تمام فضاهای روستا بازدید کنند.

این کارآفرین درباره تبلیغات خانه روستایی‌اش می‌گوید: به دلیل آشنایی من با تورگردان‌ها، "نورخونه" بین طبیعت گردان‌ها شناخته شده است و دوست ندارم تبلیغات زیادی کنم چون اینجا گردشگر خاص خودش را می‌طلبد.

او درباره صرفه اقتصادی روستا اظهار می‌کند: در این روستا می‌شود به درآمد مناسب رسید اما همیشه باید در کار نوآوری داشت، مردم نیاز به تنوع دارند. این فعالیت نه تنها برای من که برای بسیاری از مردم روستا نیز درآمدزاست به طوری که در هر پذیرش مهمان من، هفت تا هشت نفر از اهالی روستا درگیر می‌شوند .

تقدسی می گوید: در چهار سالی که اینجا هستم خیلی چیزها یادگرفتم، اگرچه شغل بسیار خوبی است اما فعالیت من در قلعه بالا فقط بر حسب حرفه نیست، زندگی با این مردم برای من مهم تر است و از تک تک اهالی خونگرم قلعه بالا به خاطر لطف و همراهی شان متشکرم. قلعه بالا در 140 کیلومتری به سمت جنوب شرقی شاهرود است. این روستا در حاشیه دشت کویر و در 24 کیلومتری "بیارجمند" قرار دارد.

نوشته منیر خانمی که گردشگری روستایی را باب کرده است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

جاذبه‌ گردشگری ناشناخته و بسیار زیبای استان کرمان

$
0
0

رفسنجان

رفسنجان

دره راگه یکی از پدیده‌های طبیعی منحصر به فرد شهرستان رفسنجان و از جاذبه‌های گردشگری ناشناخته و بسیار زیبای استان کرمان است که در ۲۰ کیلومتری رفسنجان و در مسیر گردشگری دو جاذبه اکوتوریستی استان (روستای میمند و کلوت‌های شهداد) واقع شده است.

 دره راگه همچنین در نزدیکی معادن مس سرچشمه قرار دارد که می تواند امکان بازدید گردشگران را در این منطقه نیز فراهم کند.

وجود ستون هایی با ارتفاع ۱۰۰ متر از ویژگی های منحصر بفرد دره راگه است.

مخروط های نوک تیز و کله قندی، ستون ها و ستونک های فرسایشی، آرک ها و تیغه ها و دیواره های نواری که ارتفاع آن ها در برخی نقاط به 100 متر نیز می رسد، از جمله بخش های خاص این منطقه است.

در گذر از باریکه های دره، به شکاف ها و سوراخ های بزرگ و کوچکی برخورد می کنید که برخی طبیعی هستند و برخی دیگر در گذشته های دور توسط انسان ها ساخته شده است.

مسیر دره راگه به طول ۲۰ کیلومتر به صورت پیاده، تماشای جلوه های فرسایش خاک را برای هر بیننده ای فراهم می کند.

در حال حاضر سه ژئوپارک در کشور وجود دارند که شامل ژئوپارک جهانی قشم، ژئوپارک ارس و ژئوپارک راگه است.

سفر به راگه باید با راهنمایان بلد راه و در فصل مناسب انجام شود.

نوشته جاذبه‌ گردشگری ناشناخته و بسیار زیبای استان کرمان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

کشف چهره متعجب را که سالها بین بومیان منطقه نقل می‌شد

$
0
0

کانادا

کانادا

هنگ گاس اهل جزایر آلبرمی در کانادا پس از دو سال جستجو در صخره‌های بریتییش کلمبیا افسانه چهره متعجب را که سالها بین بومیان منطقه نقل می‌شد کشف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، هنگ گاس که در سال ۲۰۰۸ برای نخستین بار درباره چهره متعجب صخره‌های بریتیش کلمبیا شنیده بود برای پیدا کردن این چهره مصمم شد و دو سال از زندگی‌اش را برای پیدا کردن این چهره در دل سنگ‌های بریتیش کلمبیا صرف کرد.

هنگ گاس چند هفته پیش موفق به کشف این چهره سنگی متعجب شد که شباهت بسیاری به کنده‌کاری‌های ستون‌های ساختمان‌های قدیمی و اشرافی دارد. او این چهره سنگی را در حاشیه پارک جنگلی جزیره ریکز پیدا کرد.

گاس در مصاحبه‌ای که با شبکه ABC داشت گفت: از پیدا کردن این چهره سنگی بسیار هیجان زده بودم. وقتی با گروه همراهم به محلی که این چهره متعجب قرار داشت نزدیک شدیم احساس کردم کسی از پشت سر مشغول تماشای ما است. به سمت او چرخیدم و این چهره سنگی را میان شاخ و برگ درختان دیدم.

وی اضافه کرد: خیلی دوست دارم کارشناسان زودتر تحقیقاتشان را انجام دهند تا ببینم این چهره خوش تراش و متعجب ساخته دست بشر است یا طبعیت آن را در دل صخره را کنده‌کاری کرده است.

چهره سنگی متعجب که ارتفاعی بیشتر از ۲ متر دارد در نقطه‌ای دور دست از جزیره در دل صخره‌ها جای گرفته و با انبوهی از گیاهان مستتر شده است.

گاس امیدوار است پس از پایان تحقیقات بتواند گردشگران زیادی را به این منطقه ببرد و چهره سنگی متعجب را از نزدیک به انها نشان دهد.

نوشته کشف چهره متعجب را که سالها بین بومیان منطقه نقل می‌شد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

لرستان پایتخت ژئوتوریسم کشور آماده ثبت جهانی ۳ ژئوسایت خود می‌شود

$
0
0

گردشگری

پایتخت ژئوتوریسم کشور آماده ثبت جهانی ۳ ژئوسایت خود می‌شود تا گردشگری اسرارآمیز ایران با جاذبه‌هایی از دره رویایی گرفته تا آلپ ایران و بزرگترین زمین لغزش دنیا جهانی شود.

گردشگری

 استان لرستان با قابلیت های منحصر به فرد در حوزه زمین شناسی یکی از استان های مطرح در این بخش است، استانی که به دلیل توپوگرافی خاص می تواند گردشگران زیادی را به خود جذب کند.

سال گذشته پنج استان کشور کاندیدای انتخاب به عنوان پایتخت ژئوتوریسم ایران بودند که در این میان لرستان موفق شد با توجه به پتانسیل های موجود این عنوان را به خود اختصاص دهد.

وجود ژئوپارک های طبیعی از جمله دره «شیرز» و بزرگترین زمین لغزش دنیا با قدمت ۱۱ هزار سال از لرستان استانی منحصر به فرد در حوزه ژئوتوریسم ساخته که طی ماه گذشته شاهد ثبت ملی دره رویایی شیرز بودیم.

جاذبه های اسرار آمیز برای گردشگران

ظهیر حیدری نژاد، مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی لرستان گفت: ژئوتوریسم یکی از رشته های گردشگری وابسته به طبیعت است که به معرفی پدیده های زمین شناسی به گردشگران و علاقه مندان با حفظ هویت مکانی آنها می پردازد.

وی با بیان اینکه ژئوتوریسم امروزه مخاطبان بسیاری پیدا کرده است، افزود: در جریان فعالیت های زمین گردشگری بازدیدکنندگان ضمن بازدید از پدیده های زیبا و ویژه زمین شناختی، با مبانی پیدایش آنها آشنا شده و اهمیت و ضرورت وجودی آنها را درک می کنند.

مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی لرستان اظهار کرد: یکی از ویژگی های منحصر به فرد پدیده های ژئوتوریسمی و برتری نسبی آنها بر پدیده های اکوتوریسم، اسرار آمیز و پیچیده بودن مباحث مرتبط با زمین برای افراد عادی است.

لرستان دارای پتانسیل های فراوانی در زمینه ژئوتوریسم است

حیدری نژاد با اشاره به اینکه لرستان دارای پتانسیل های بسیاری در زمینه ژئوتوریسم است، افزود: در سال ۹۲ طی مصوبه ای از سوی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی لرستان در بین سایر استان ها به عنوان پایتخت ژئوتوریسم کشور انتخاب شد.

وی اظهار کرد: گرچه این تعابیر و الفاظ می تواند سهم بسزایی در تلطیف فضای روانی جامعه و افزایش رغبت کنشگران به فعالیت در لرستان ایجاد کند اما اگر این موضوع از روی کاغذ وارد میدان عمل نشود با وجود مشغله های مردم امروز در اذهان به فراموشی سپرده خواهد شد.

مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی لرستان یادآور شد: پس از انتخاب لرستان به عنوان پایتخت ژئوتوریسم کشور با تخصیص اعتبارات لازم فاز اول مطالعات مقدماتی و نیمه تفصیلی ژئوسایتها از طریق شرکت مهندسین مشاور در استان آغاز شد.

شناسایی ۲۰ ژئو سایت در لرستان

حیدری نژاد به گذشت هفت ماه از آغاز مطالعات اشاره کرد و گفت: طی این مدت حدود ۲۰ ژئوسایت با توزیع مناسب شهرستانی و با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته شناسایی و تمام مدارک و مستندات برای ثبت ملی آنها جمع آوری شده و روند ثبت آنها در حال انجام و پیگیری است.

وی با بیان اینکه سه منطقه در استان به عنوان ژئوپارک معرفی شده اند، افزود: دره شیرز در شهرستان کوهدشت، منطقه اشترانکوه با محوریت دریاچه گهر در دورود و زمین لغزش سیمره و تالاب های پلدختر در شهرستان پلدختر به عنوان پتانسیل های ژئوپارک شناسایی شده و فرآیند ثبت جهانی آنها در حال انجام است که دستاورد بزرگ و درخور توجهی هستند.

مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی لرستان با اشاره به اینکه ژئوتوریسم امروز به برندی برای معرفی استان تبدیل شده است، افزود: در جریان عملیاتی سازی ژئوتوریسم موضوع آموزش و اطلاع رسانی جوامع هدف بسیار مهم است.

حیدری نژاد تصریح کرد: هدف از آشنایی همگان به خصوص کودکان و نوجوان و گردشگران و علاقه مندان به میراث زمین شناختی، جلب همکاری عمومی در حفظ این آثار و استفاده صحیح و بهینه از این منابع خدادادی است.

ایجاد فرصت های شغلی جدید در لرستان با توجه به ظرفیت ژئوتوریسم

وی به مزایای ژئوتوریسم در درآمدزایی مستقیم و غیرمستقیم به واسطه جذب گردشگر اشاره کرد و افزود: همچنین ژئوتوریسم در ایجاد اشتغال بین دانش آموختگان علوم زمین و همچنین ساکنان مناطق هدف موثر است.

مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی لرستان به ایجاد مشاغل جدید توسط ژئوتوریسم اشاره کرد و گفت: ایجاد مشاغلی چون راهنمایان زمین شناسی یا ژئوگاید و نگهبانان میراث زمین شناختی یا ژئوگارد همچنین برای کسانی که در زمینه تجاری سازی کالاهای فرهنگی مناطق بومی فعالیت می کنند از مزیت های ژئوتوریسم در یک منطقه است.

حیدری نژاد افزود: در این راستا اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی بر پایه یک برنامه جامع و هدفمند اقدام به تهیه و تدوین پیوست ژئوتوریسم در لرستان کرده که تمامی جوانب فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی این مقوله به طور دقیق و در راستای گسترش و نهادینه سازی این مهم به کار گرفته خواهد شد.

وی به فعالیت های انجام شده در سال گذشته اشاره کرد و افزود: برگزاری تورهای زمین گردشگری با همکاری مجموعه جهاد دانشگاهی استان و همچنین آژانس های گردشگری از جمله کارهای سال گذشته است.

اجرای دو طرح در حوزه ژئوسایت های لرستان

علیرضا امری کاظمی مدیر بخش میراث زمین شناختی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز در این رابطه با بیان اینکه باید یک همگرایی و همکاری بین ارگان ها، نهادها و سازمان های استان به وجود بیاید، گفت: سال گذشته آیین نامه اجرایی کارگروه ژئو پارک های ملی کشور با محوریت سازمان زمین شناسی و عضویت سازمان محیط زیست، جنگل ها و مراتع، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و کمیسیون ملی یونسکو مصوب شد و به زودی جلسه اول این کارگروه برگزار خواهد شد.

مدیر میراث زمین شناسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه شناخت پدیده های ژئوتوریسم ایران در دنیا سال ها قدمت دارد، افزود: از سال ۸۵ مطالعه کلی استان لرستان به دلیل جاذبه های فراوان در راس کارهای مطالعاتی ما در کشور قرار گرفت.

امری کاظمی با بیان اینکه در حال اجرای دو طرح در لرستان هستیم، گفت: طرح اول تهیه گزارش تفصیلی ژئوسایت های لرستان است و گزارش دوم طرح توسعه زمین گردشگری در استان است.

وی با اشاره به اینکه خروجی این دو برنامه در مرداد ماه منتشر می شود، افزود: پس از انجام این دو طرح و آماده سازی مستندات لازم سه ژئوپارک استان را پیشنهاد می دهیم که البته تاکید ما به دلیل بی نظیر بودن پدیده های شیرز روی «دره شیرز» است.

ژئوپارک های لرستان ثبت جهانی می شوند

مدیر میراث زمین شناختی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور یادآور شد: هرکدام از سه ژئوپارک لرستان برای ثبت جهانی انتخاب شوند کار ملی آن شروع شده و طی یک پروسه یک ساله طرح جامع آن تنظیم و زیرساخت ها و سرمایه های مورد نیاز و راهکارهای توسعه ژئوتوریسم در منطقه درج می شود که بر اساس آن می توان ثبت ملی را پس از یکسال انجام داد.

امری کاظمی با اشاره به اینکه یک سال پس از ثبت ملی اجازه ثبت جهانی شدن داده می شود، یادآور شد: یک سال پس از ثبت ملی شدن ژئوپارک پرونده جهانی را برای یونسکو ارسال کرده و با توجه به پتانسیل های خوب این استان تا دو سال آینده به ثبت جهانی خواهد رسید.

بی نظیر ترین تنوع های اقلیمی و زیستی در لرستان

مهراد فتحی بیرانوند، مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان لرستان نیز گفت: لرستان به واسطه اینکه در حوزه زمین شناسی و توپوگرافی اختلاف ارتفاعی بین ۳۰۰ تا چهار هزار و ۵۰ متر دارد که به واسطه همین اختلاف ارتفاع یک تنوع اقلیمی در اینجا شکل گرفته و به واسطه همین تنوع اقلیمی یکی از بی نظیرترین تنوع های زیستی کشور را در لرستان داریم.

وی با اشاره به اینکه حدود ۲۵ درصد تنوع زیستی کشور در لرستان وجود دارد، افزود: لرستان از نظر زمین شناسی استانی کم نظیر است و باید با توجه به شرایط خاصی که از نظر بیکاری دارد از پتانسیل ها در راستای رفع مشکلات اقتصادی نهایت استفاده را برد.

مدیرکل محیط زیست لرستان به قرار گرفتن برخی ژئوپارک های لرستان در محدوده حفاظت شده محیط زیست اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به تاکید دکتر ابتکار ما این آمادگی را داریم از این پتانسیل ها به نفع استان و جوامع بشری استفاده کنیم.

فتحی بیرانوند با بیان اینکه پنج منطقه از مناطق حفاظت شده سطح کشور به عنوان پایلوت شناخته شده و مدیریت مناطق در آنجا اتفاق افتاده است، تصریح کرد: منطقه اشترانکوه لرستان یکی از این مناطق بوده و با تنوع زیستی بسیار بالا مورد توجه است.

وی افزود: مطالعات اشترانکوه انجام و ابلاغ شده و در کارگروه آمایش محیط زیست مطرح کردیم و بناست در اولین جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی تصویب شود که با این کار ضمن حفظ مناطقمان برای آیندگان، از این این پتانسیل ها برای توسعه استان استفاده می کنیم.

مدیرکل محیط زیست لرستان با اشاره به اینکه ۲۵۰ غار در لرستان شناسایی شده است، اعلام کرد: کارگروه غارشناسی را در راستای استفاده از ظرفیت های استان در این زمینه در استان تشکیل دادیم.

لزوم رونق گردشگری با توجه ویژه به ظرفیت ژئوتوریسم لرستان

سیروس ابراهیمی مشاور استاندار لرستان در امور گردشگری نیز گفت: سهم گردشگری در اقتصاد دنیا بعد از صنعت نفت و فروش اسلحه تعیین کننده است.

وی با اشاره به اینکه گردشگری یکی از صنایع پردرآمد دنیاست، افزود: این صنعت با خود سرزندگی، نشاط و تعامل فرهنگی و اجتماعی و امنیتی به دنبال دارد.

مشاور استاندار در امور گردشگری با بیان اینکه ایران جزو ۱۵ کشور برتر دنیا در زمینه داشته های گردشگری است، افزود: در حالی که سهم درآمدی ما از این صنعت به بیش از نیم درصد نمی رسد که جای تفکر و تامل دارد.

بنا بر این گزارش، ظرفیت لرستان در حوزه ژئوتوریسم در حالیست که پیش از این در جلسه شورای ثبت و تعیین حریم آثار تاریخی که در تاریخ ۲۶ آذرماه سال گذشته و در سازمان میراث فرهنگی کشور با حضور اعضای شورای ثبت کشور برگزار شد دره «شیرز» کوهدشت به عنوان یک ژئوسایت منحصر به فرد در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت ملی رسید.

این دره باستانی در ۴۵ کیلومتری شمال شرق کوهدشت و بر سر راه رودخانه سیمره واقع شده است. این دره حیرت انگیز با جاذبه های گردشگری بکر و شگفت انگیز و سرچشمه ها و آبشارها و درختان وحشی پر میوه اش آماده است تا به یکی از گردشگاههای زیبای غرب کشور تبدیل شود.

همچنین استان لرستان میزبان سیمره بزرگ ترین و گسترده ترین زمین لغزش جهان است. این لغزش نزدیک به ۱۱ هزار سال پیش روی داده و به نظر می رسد یک زمین لرزه بزرگ ورقه ای به ستبرای ۳۰۰ متر و درازای ۱۴ کیلومتر از آهک آسماری را به ناگهان از روی یال شرقی کبیرکوه به پایین سُر داده است.

ابرزمین لغزش سیمره در دامنه شمال خاوری کبیرکوه در مرز استان های لرستان و ایلام و میان دو شهر پلدختر و دره شهر رخ داده است.

این ظرفیت ها در کنار جاذبه های بی بدیلی مانند اشترانکوه و دریاچه گهر به عنوان آلپ ایران و نگین زاگرس می تواند لرستان را به استانی سرآمد در صنعت ژئوتوریسم در دنیا تبدیل کند.

نوشته لرستان پایتخت ژئوتوریسم کشور آماده ثبت جهانی ۳ ژئوسایت خود می‌شود اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

شهرستان دزفول در شمال استان خوزستان جاذبه‌های فراوانی زیادی برای ماه‌های گرم سال دارد

$
0
0

موزه‌ آجری

موزه‌ آجری

عضو انجمن دوستداران و پژوهشگران شهرستان دزفول گفت: شهرستان دزفول در شمال استان خوزستان جاذبه‌های فراوانی زیادی برای ماه‌های گرم سال دارد.

نجمه نوری در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه خوزستان، بیان کرد: دزفول برای گردشگری شهر چهار فصل است. شاهد این مدعا وجود رود همیشه جاری و زلال دز است. رود دز یکی از زلال‌ترین آب‌ها است و با وسعت و جریان خود در تمام سال شوری وصف‌ناپذیر در منطقه شمال خوزستان ایجاد می‌کند. فرصت شنا، قایق‌سواری، جت اسکی و انواع ورزش‌های آبی در چنین رود زلالی تجربه‌ای متفاوت و جذاب است که سال‌ها است مردم و علاقه‌مندان از آن بهره می‌برند و باعث می‌شود ساعت‌ها همنشینی با رود مهربان دز گرمای خوزستان را به احساس خنکایی دلنشین تبدیل کند.

وی ادامه داد: کت‌های دزفول در منطقه تال خانی و کوپیته نیز یکی از جاذبه‌های پر نشاط و فرح بخش روزهای گرم سال در حاشیه رودخانه دز هستند. کت به حفره‌های دست کند و غار مانندی گفته می‌شود که در حاشیه رود دز ساخته شده‌اند و فرصت گذراندن اوقات را در کنار جاری زلال دز فراهم می‌آورد. مردمی که از این نعمت باخبرند حتی در گرمای طاقت‌فرساب بالای 40 درجه برای ساختن خاطره‌ای خوش در این کت‌ها اقامت کرده و به شنا در خنکای رود دز می‌پردازند.

نوری با اشاره به اینکه آسیاب‌های تاریخی دزفول بخش مهمی از سازه‌های آبی این شهر هستند، خاطرنشان کرد: قدمت اولیه این سازه‌ها به دوره ساسانی و همزمان با شکل‌گیری شهر می‌رسد. این سازه‌های ارزشمند در ردیف آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌اند و بخشی از آنها به عنوان موزه آب مرمت شده‌اند. در کنار این موزه رستوران ساحلی سنتی و کافی شاپ قرار گرفته و فضای خاطره‌انگیزی را در ساحل زیبای دز به وجود آورده است.

این دوستدار میراث فرهنگی همچنین با بیان قدمت پل تاریخی دزفول گفت: پل تاریخی دزفول در زمان شاپور اول ساسانی ساخته شده و قدیمی‌ترین پل استوار جهان است که نزدیک به 18 قرن است به حیات خود ادامه می‌دهد. این پل در سال 1310 با شماره 84 در ردیف آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

او از پارک‌های دزفول هم یادی کرد و گفت: پارک‌های ساحلی رعنا، علی مالک، ولی‌عصر، دووه و دولت از جمله بوستان‌های ساحلی زیبای دزفول هستند که در حاشیه رود دز فضایی زیبا و خاطره‌انگیز را به وجود آورده‌اند.

نوری ادامه داد: تفریحگاه ساحلی دز یعنی علی کله نیز یکی از مراکز گردشگری جذاب شمال خوزستان به شمار می‌رود و مردم استان خوزستان به خصوص در ایام تعطیل از سراسر استان به این محل سفر می‌کنند. وجود مجموعه آبی، سد تنظیمی، دیدنی‌های طبیعی و فضای سبز، رستوران و امکانات اولیه گردشگری از این تفریحگاه ساحلی مجموعه جذابی ساخته است. به دلیل تنوع فضاهای تفریحی، این مجموعه در همه ایام سال برای بازدید مناسب است اما در ماه‌های گرم سال گردشگران بیشتری از فضای آن بهره‌مند می‌شوند.

عضو انجمن دوستداران و پژوهشگران شهرستان دزفول با اشاره به دریاچه شهیون اظهار کرد: دریاچه شهیون دزفول یکی از زیباترین دریاچه‌های ایران و جهان در شمال غربی دزفول زمینه مساعدی برای انجام ورزش‌های آبی از جمله قایقرانی، اسکی، شنا و... به وجود آورده است. وجود چند جزیره کوچک و بزرگ که روی آنها انبوهی از درختان کنار و بادام کوهی به چشم می‌خورد جلوه زیبایی به این دریاچه بخشیده است.

وی با بیان اینکه "چال کندی" یکی از مناطق طبیعی دیدنی زیبا و بکر شهرستان دزفول است افزود: "چال کندی" در 18 کیلومتری شمال شهر دزفول از مناطق نسبتا بکر و کمتر دست خورده رود زلال دز است. این منطقه یکی از تفریحگاه‌های ماه‌های گرم سال است و از ابتدای خرداد تا اواسط مهر تفریحگاه خوبی به شمار می‌رود. شنا، قایق‌سوای و ماهی‌گیری از تفریحات منطقه چال کندی هستند. ساختار زمین‌شناسی منطقه از سازند کنگلومرا (کَمَر) است. علاوه بر این دو دره طبیعی "توبیرون" و "کول خرسون" در بخش‌های شهیون و سردشت دزفول نیز با توجه به موقعیت خاص و شکل ویژه تفاوت دمایی قابل توجهی با سایر مناطق شهرستان در ماه‌های گرم سال دارد.

نوری ادامه داد: در شمال شهر دزفول و در ارتفاعی مشرف به رودخانه زیبای دز، آستانه متبرکه امام‌زاده رودبند واقع شده است. این بنا آرامگاه سید علی سیاهپوش از نوادگان شیخ صفی‌الدین است که با چندین واسطه به امام موسی کاظم علیه‌السلام می‌رسد. این بقعه دارای گنبدی سفید رنگ بوده و تاریخ ساخت این بنا به دوره تیموریان تعلق دارد که در دوره‌های بعد مرمت شده است. ساخت بقعه را نیز به دستور امیر تیمور گورکانی به خاطر ارادتی که به رودبند داشته نسبت داده‌اند. نمای رود دز و آرامش معنوی از این بقعه تاریخی فضای آرامش بخشی ساخته است. آستانه متبرکه امام‌زاده رودبند با شماره 2549 در ردیف آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

دوستدار میراث فرهنگی دزفول خاطرنشان کرد: دزفول با قدمتی چند هزار ساله جزو شهرهای بااهمیت دارای بافت تاریخی است. اکثر بناهای این بافت آجری بوده و به همین دلیل این شهر به موزه‌ آجری ایران نیز شهرت دارد. در گذرهای بافت تاریخی دزفول و برخی بناهای آن آجرکاری‌های زیبایی به چشم می‌خورد که اختصاصی این شهر بوده و "خوون‌چینی" نام دارد. بافت تاریخی دزفول سرشار از دیدنی‌ها است که از این میان می‌توان به خانه‌های تاریخی تیزنو، سوزنگر، فیروزی و گلچین اشاره کرد.

وی همچنین بیان کرد: آستانه متبرکه حضرت سبزقبا (ع) چون نگینی سبز، به شهر دزفول فضایی معنوی بخشیده است. مرقد مطهر حضرت محمد بن موسی الکاظم برادر امام رضا علیه‌السلام مشهور به سبزقبا در مرکز شهر دزفول واقع شده و در همه ایام سال پذیرای زائران و عاشقان اهل بیت علیه‌السلام است.

نوشته شهرستان دزفول در شمال استان خوزستان جاذبه‌های فراوانی زیادی برای ماه‌های گرم سال دارد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

زیبایی های وصف نشده جزیره کیش

$
0
0

کیش

کیش

جزیره کیش فقط کشتی یونانی و پاساژ و دریای نیلگونش نیست بلکه بومیانش موزه ای ساخته اند تا زندگی و وسایل قدیمی پدرانشان را از 200 سال قبل به گردشگران این جزیره معرفی کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، خانه با مساحت یک هزار و ۲۰۰ متر حدود ۲۰۰ سال پیش با ۱۵ اتاق ساخته شد. این خانه متعلق به  صاحب اصلی آن یعنی مرحوم حاج عبدالله بن شاهین شخصیت معروف و محبوب کیش است که تاجر مروارید و صاحب یکی از بزرگترین لنج های بادبانی آن زمان بود که به حرفه تجاری و گلافی (لنج سازی) نیز مهارت داشت و این منزل از سه نسل قبل از خود به ارث برده بود.

این خانه یکی از قدیمی ترین خانه های محله سفین قدیم با برخورداری از سبک معماری کاملا بومی است. که برای بومیان نسل های گذشته کیش بویژه اهالی روستای تاریخی سفین قدیم منزلت و جایگاه ویژه ای دارد چون بیشتر آنها مکتب خانه و فراگیری قرآن را در این خانه گذرانده اند. در واقع این خانه حکم مدرسه محله سفین را دارد.

این خانه به منظور معرفی تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم، معیشت و صنایع دستی منحصر به فرد بومیان کیش، پس از موافقت صاحب آن، آقا حسینی و اخذ مجوز لازم از سازمان منطقه آزاد کیش در فروردین ۱۳۹۳ با هدف اشتغالزایی برای بومیان محله و تحقیق و توسعه گردشگری پایدار برای جزیره کیش به خانه مردم شناسی بومیان کیش تبدیل  و تمامی اتاق ها و فضاها با حفظ معماری سنتی و با استفاده از مصالح بومی بازسازی و سبک زندگی بومیان کیش در ۸۰ سال پیش باز زنده سازی شد.

گردشگران جزیره وقتی وارد این موزه می شوند با نمایش زنده شیوه معیشت و کار بومیان کیش در گذشته آشنا شده و از ابزار و وسایل مورد استفاده بومیان کیش در قدیم دیدن می کنند و با شیرینی و قهوه عربی پذیرایی می شوند. قرار است در آینده  اسناد  و مدارک قدیمی موجود از بومیان کیش نیز در این خانه به نمایش در آید و زنان هنرمند بومی نقش حنا روی دستان گردشگران ببندند و نام و غذای محلی و دریایی عرضه کنند.

یکی از بخشهای دیدنی این خانه حوی المجلس یا حیاط مجلسی است این خانه داری دو حیاط است حیاط مجلسی آن مخصوص میهمان های مرد است. این حیاط از یک در اختصاصی، یک اتاق تابستانه (مجلس)، یک اتاق زمستانه، انبار خرما، انبار ابزار صید و شناورها و یک حلقه چاه برخوردار است.

خانه بومیان کیش

در حیاط اندرونی که مخصوص خانواده بوده و مردان غریبه و نامحرم حق ورود به آن نداشتند، اتاق خواب های زمستانه و تابستانه، آشپزخانه، مکتب خانه، اتاق میهمان زنان، انبار خرما، انبار علوفه و محل نگهداری گاو و گوسفند و یک حلقه چاه وجود دارد و دارای درب ورودی مخصوص خانواده بوده است.

اتاقی برای میهمانان مرد

اتاق تابستانه مخصوص مردان با برخورداری از یادگیری تاقچه ای در بخش حیاط مجلسی خانه قرار دارد که مختص میهمانان مرد بوده که به خانه می آمدند و نشان از میهمان نوازی و ارزش والای میهمان برای بومیان دارد زیرا از نظر بومیان کیش، میهمان حبیب خداست و حسن استقبال از میهمان را جزء وظایف شرعی و دینی خود می دانند، جلوی این اتاق سایبانی از دعن(شاخه های بهم بافته نخل) قرار داردکه در بعد ازظهر تابستان پذیرای بزرگان محله و میهمانان بوده. به طور کلی به خاطر جایگاه اجتماعی ویژه صاحب این خانه در کیش که به کرم و میهمان نوازی نیز معروف بوده خانه تقریبا در تمامی ایام سال پذیرای میهمان های دور و نزدیک بوده است.

جدای از اتاق مجلسی که محل پذیرایی و خواب میهمانان در فصل تابستان بوده، اتاق دیگری هم در حیاط مجلسی قرار دارد که سبک آن زمستانه و رو به آفتاب است، این اتاق فاقد هیچگونه پنجره و بادگیر بوده و مورد استفاده میهمانان مرد در فصل زمستان بوده است. نکته جالب توجه این است که تمامی اتاق های این خانه، چه اتاق های مخصوص میهمان و چه خانواده دارای حمام مستقل به خود بوده که در قسمتی از اتاق ساخته می شد و به آن «قطیعه» گفته می شد و نشان از اهمیت دادن بومیان به نظافت و پاکیزگی بوده است. در این اتاق ابزار و وسایل بومیان کیش در ۸۰ سال پیش در معرض نمایش قرار داده شده است.

خانه بومیان کیش

چندول (انبار خرما و محل استحصال شیره خرما)

چندول اصطلاح بومی انبار خرما و محل بدست آوردن شیره طبیعی خرماست. فناوری استحصار شیره خرما مختص بومیان کیش بوده و سابقه ۶۰۰ ساله دارد (آثار به جا مانده از شهر تاریخی حریره)   تاکنون این شیوه در هیچ جایی از ایران مشاهده نشده است. چندول عبارت از اتاقی با ابعاد ۲ در ۲ متر یا بزرگتر که محل نگهداری چند صد کیلو خرما بود، یکی از الزام های انبار کردن خرما این بود که در معرض وزش باد نباشد زیرا خرما در معرض باد سریع خشک می شد. بنابراین چندول را در گوشه ای از حیاط می ساختند و در آن زنبیل های حصیری خرما را انبار می کردند. بعد از مدتی شیره خرما از سبدها تراوش می کرد برای استفاده از شیره، کف انبار را با استفاده از ساروج نفوذ ناپذیر و پشته درست می کردند جوی ها با شیب ملایم به گوشه ای از چندول که دارای حفره ای جهت جمع شدن شیره بود، تنظیم می شد تا شیره خرما در آن جمع شود و بدون نباز به ورود به داخل چندول شیر خرما را هر چند روز جمع آوری می کردند.

به علت مصرف بالای خرما (خانواده، میهمانان، خدمه، جاشوهای لنج) این خانه دارای دو انبار چندول است که آثار شیره و هسته های خرما از ۸۰ سال پیش در یکی از این انبارها هنوز موجود است.

بومیان کیش هم مضیف دارند

بومیان کیش اتاقی به نام مضیف یا اتاق تابستانه برای استفاده در تابستان داشتند که با سبک معماری خاصی ساخته می شد. این اتاق را بر روی سکویی با ارتفاع ۱.۵ متری نسبت به سطح زمین و پشت به آفتاب، احداث می کردند و دور تا دور آن پنجره و بادگیرهای تاقچه ای ایجاد می کردند، در هنگام تابستان بادگیرها و پنجره ها را باز می کردند تا هوا در آن جریان پیدا کند و باعث خنک شدن اتاق شود. این اتاق تنها در تابستان استفاده شود و زمستان بادگیرهای آن با سنگ و چوب و گل پوشانده می شد. غیر از بومیان کیش در استان خوزستان هم می توان تعداد مضیف دید که هنوز کارآیی دارد.

آنها در مطبخ نیز قسمتی از حیاط را دیوار چینی و مسقف می کردند و با اختصاص دریچه هایی برای تهویه و خارج شدن دود ناشی از آشپزی جهت پخت و پز استفاده می کردند. این نوع آشپزخانه در نداشت و اغلب در فصل تابستان از آن جهت پخت و پز غذا، نان های محلی، آسیاب کردن گندم و جو استفاده کردند بومیانی که بضاعت مالی کمی داشتند به جای استفاده از دیوار از دعن (برگ های بافته شده درخت خرما) جهت ساخت آشپزخانه استفاده می کردند. آشپزخانه این خانه با همان سبک قدیم احیاء شده و وسایل قدیمی پخت و پز در آن قرار داده شد. هنوز برنج و نمک و نشاسته چهل سال پیش در این مکان قابل مشاهده است.

اتاق خواب اصلی صاحب خانه که دیوارهای آن با آینه ها بزرگ و کوچک و تاقچه های آن با ظروف چینی و اشیاء زینتی آن زمان تزئین شده و محتوی وسایلی از قبی صندوق های چوبی ۸۰ ساله، رادیو و تلویزیون قدیمی (با قدمت ۴۰ سال) و یک تخت دو نفره چوبی با قدمت ۸۵ سال که صاحب خانه از سفرهای خود به هندوستان خریداری کرده است. این اتاق هم مانند دیگر اتاق ها از حمام مخصوص به خود برخوردار است. این اتاق جزء قدیمی ترین اتاقهای خانه است و علت استحکام آن استفاده از ساروج به عنوان مصالح بومی بوده. این اتاق تا حدود ۴۰ سال پیش مورد استفاده اعضای خانواده قرار می گرفته است.

بیت الافروخ یا مکتب خانه

یکی از اتاق های معروف این خانه همان مکتب خانه ای است که بومیان کیش برای یادگیری خواندن و نوشتن به آنجا می رفتند. این خانه حکم مدرسه روستای سفین را داشته زیرا از چهار نسل پیش بومیان تا چهل سال پیش در این خانه قرآن را آموزش و ختم می کردند و برای همین این خانه برای آنها ارزش و اعتبار خاصی دارد و یادآور خاطرات دوران کودکی آنهاست. بیت الافروخ (خانه پسران) اصطلاحی که به اتاق مکتب خانه و محل آموزش قرآن اطلاق می شود. به علت اینکه در فرهنگ بومیان امر آموزش قرآن اغلب توسط زنان بومی صورت می گیرد (که به آن ملاهیه می گفتند) این اتاق در قسمت حیاط اندرونی ساخته شده است. دختران و پسران ۶ تا ۹ سال علاوه بر یادگیری قرآن، اصول اخلاقی، مهارت های زندگی و اجتماعی را به طور عملی آموزش می دیدند.

این خانه یک سالی می شود که به عنوان موزه در سطح جزیره شناخته شده است. حتی برای آن بلیت ورودی به قیمت ده هزار تومان تعبیه شده و گردشگران چند ساعتی را در این خانه صرف شناخت فرهنگ بومی کیش می کنند فارغ از همه جاذبه های مدرن و شیک کیش.

نوشته زیبایی های وصف نشده جزیره کیش اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


با 10 کشور صلح‌طلب و آرام دنیا آشنا شوید

$
0
0

نروژ

طبق شاخص صلح جهانی از سال 2008 تاکنون هر سال جهان خطرناک‌تر از قبل شده است. متاسفانه این روزها بسیاری از کشورها درگیر اقدامات تروریستی و مناقشات داخلی یا خارجی هستند. خوشبختانه کشورهایی هم هستند که هنوز در صلح و ثبات قرار دارند و اگرچه این کشورها هم کامل نیستند ولی به اندازه کافی آرام و امن هستند. در ادامه با 10 کشور صلح‌طلب و آرام دنیا آشنا می‌شویم.

10. نروژ

طبق شاخص صلح جهانی، نروژ یکی از آرام‌ترین کشورهای جهان است. درست مثل سایر کشورهای اسکاندیناوی نروژ آمار پایین جرم و جنایت را دارد. به دلیل سرمایه‌گذاری منطقی در تولید نفت، نروژ توانسته طی قرن گذشته به اقتصاد قدرتمندی دست پیدا کند. جای تعجب نیست که نروژ یکی از ثروتمندترین و گران‌ترین کشورهای دنیا است. به دلیل استاندارد بالای زندگی و رفاه اجتماعی نروژ واقعا یک کشور امن و راحت برای زندگی است. این کشور همچنین به دلیل طبیعت برجسته خود نیز مشهور است. نروژ کشور بسیار جالبی است که ارزش دیدن دارد.

9. بلژیک

اگرچه بلژیک واقعا کشور کوچکی است ولی یکی از بهترین و آرام‌ترین کشورهای جهان است. بروکسل پایتخت بلژیک از زمان پایان جنگ جهانی دوم تبدیل به مرکز سیاست جهانی دنیا شده است در واقع بروکسل مرکز اتحادیه اروپا نیز هست. مردم این کشور از سطح بالای استاندارد زندگی، آموزش با کیفیت و البته سطح بالای خدمات بهداشت و درمان بهره‌مند هستند. بلژیک با توجه به معماری باشکوه، بناهای تاریخی و هنری یکی از بهترین کشورها برای علاقه‌مندان به تاریخ است.

8. ژاپن

ژاپن کشوری جالب با مردم و فرهنگ فوق‌العاده است و یکی از آرام‌ترین کشورهای جهان به شمار می‌رود. مردم ژاپن به خوش اخلاقی و سعی و کوشش مشهور هستند. این مردم، بیش از مردم سایر نقاط دنیا صادق، مودب و دارای رفتار دوستانه هستند. آنها همچنین بسیار منظم و سازمان یافته هستند و معمولا به جامعه بیش از خود بها می‌دهند. شاید همین موارد باعث شده که مردم ژاپن یکی از پیشرفته‌ترین و توسعه یافته‌ترین جوامع را با بهترین فناوری و البته یک از قوی‌ترین اقتصادهای دنیا داشته باشند. هر سال گردشگران زیادی برای دیدن مناظر طبیعی، معابد باستانی و بناهای تاریخی ژاپن به این کشور سفر می‌کنند.

7. کانادا

کانادا با داشتن یکی از بالاترین سطح استانداردهای زندگی از دیگر کشورهای امن و آرام دنیا است. کاناداف به دلیل اقتصاد پویا، مزایای کاری زیاد و البته قابلیت‌های فرهنگی مقصد بسیاری از مهاجران دنیا است. در سال 1971، کانادا بطور رسمی یک کشور چند فرهنگی شد جایی که مردم با فرهنگ‌های مختلف از حقوق و آزادی مساوی برخوردارند. این امر هر نوع تبعیضی را ریشه‌کَن کرد و سطح احترام متقابل اجتماعی را بالا برد بگونه‌ای که وقتی به کانادا سفر می‌کنید، احساس می‌کنید که در وطن خود هستید. افرادی که تازه وارد کانادا می‌شوند از خدمات ضروری رایان مانند کلاس‌های یادگیری زبان و کارگاه‌های آموزشی بهره‌مند می‌شوند. به همین دلیل بسیاری از مهاجران کانادا را بعنوان مقصد خود انتخاب می‌کنند. کانادا همچنین معمولا از مناقشات نظامی دوری می‌کند و برای مخارج نظامی هزینه زیادی نمی‌کند. این کشور مناظر طبیعی زیبایی هم دارد که سالیانه گردشگران زیادی را روانه کانادا می‌کنند.

6. فنلاند

فنلاند هم به لطف طبع آرام و متین مردمش در بین کشورهای آرام و صلح‌دوست جهان است. البته نیروهای نظامی این کشور معمولا درگیر فعالیت‌های صلح‌طلبانه در نقاط مختلف دنیا از جمله لیبی و پاکستان هستند. فنلاند سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در امر آموزش و بهداشت کرده است که منجر به استانداردهای بالای زندگی، امید به زندگی بالاتر و سطح سواد بهتر شده است. علاوه بر این سیستم آموزشی فنلاند بعنوان یکی از بهترین سیستم‌های آموزشی در دنیا شناخته می‌شود. این کشور تبعیض جنسیتی، تضاد طبقاتی و فساد پایینی دارد. مردم فنلاند معمولا رضایت بیشتر از زندگی فعلی خود و امید بالاتر به آینده نسبت به سایر ملت‌های دنیا دارند.

5. سوییس

سوییس که بیشتر بخاطر پیست‌های اسکی خود معروف است طبق فهرست کشورهای آرام دنیا، یکی دیگر از کشورهای صلح‌دوست دنیا است. وقتی راجع به سوییس فکر می‌کنیم معمولا ساعت‌های گران قیمت، شکلات‌های متنوع و البته بانک‌های معروف این کشور اولین چیزهایی هستند که به ذهن ما می‌رسند ولی سوییس چیزهای با ارزش دیگری هم دارد. مردم سوییس دارای خدمات بهداشتی گسترده، نظام آموزش عالی و اشتغال بالا هستند. مردم سوییس به صبر و چند فرهنگی بودن معروف هستند. مردمی با زبان‌ها و فرهنگ‌های مختلف درون یک کشور با صلح و دوستی زندگی می‌کنند.

4. نیوزیلند

هر سال از نیوزیلند به لطف نرخ جرم پایین، توانایی‌های نظامی، ثبات سیاسی و احترام به حقوق انسانی با عنوان امن‌ترین وصلح‌دوست‌ترین کشور دنیا یاد می‌شود. مردم این کشور بسیار صبور و میهمان‌نواز هستند. این کشور روابط سیاسی و اقتصادی خود را با استرالیا حفظ کرده است و در سال 1987 به عنوان منطقه غیر هسته‌ای معرفی شد و در حال حاضر نیز از جنبش‌های ضد هسته‌ای حمایت می‌کند.

طبیعت زیبا، استاندارد بالای زندگی و رفتار دوستانه مردم این کشور سبب شده تا نیوزیلند تبدیل به یکی از مقصدهای گردشگری دنیا شود.

3. اتریش

اتریش هم کشوری در میان کشورهای صلح‌طلب و آرام دنیا است. این کشور از زمان جنگ جهانی دوم به بعد از منازعات دور کرده است. اتریش دارای سیاست خارجی منعطف و بی‌طرفانه است. امروزه از اتریش با نام یک شریک تجاری پر منفعت، مقصد مسافرتی و کشوری با سطح سواد بالا یاد می‌شود. با توجه به سطح استاندارد بالای زندگی و اقتصاد پویا، اتریش در رتبه سوم این لیست قرار گرفته است. سیستم خدمات بهداشتی و همچنین نظام آموزشی اتریش بعنوان یکی از بهترین و تحسین‌ شده‌ترین نظام‌های اروپایی شناخته شده است. جای تعجب نیست که وین پایتخت اتریش بعنوان راحت‌ترین شهر برای زندگی در بین شهرهای دنیا شناخته شده است.

2. دانمارک

دانمارک دومین کشور آرام دنیا برای زندگی و مسافرت است. این کشور همیشه از مناقشات نظامی دوری می‌کند و بیشتر بر توسعه اقتصاد داخلی تمرکز کرده است. موفقیت این کشور با اصلاحات پیشرفته و سیاست‌های خردمندانه دولت محقق گشته است. مسائل بهداشت و درمان، برابری جنسیتی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی جزو اولویت‌های دانمارک است. دانمارک یک کشور متحد اروپایی با مردمانی تحصیل کرده و صبور است. مردم دانمارک بسیار همیار و پشتیبان یکدیگر و خوشبین هستند. کپنهاگ پایتخت دانمارک به عنوان مشهورترین پایتخت دوچرخه‌ها هم شناخته می‌شود. مردم دانمارک سبک زندگی آرام و بدون عجله‌ای دارند.

1. ایسلند

ایسلند به دلایل مختلفی در رتبه اول آرام‌ترین و صلح‌ طلب‌ترین کشورهای جهان قرار می‌گیرد. این کشور با موفقیت بر بحران بانکی طی سال‌های 2008 تا 2011 غلبه کرد و حالا یکی از پیشرفته‌ترین جوامع با سطح سواد 100 درصدی است. سطح سواد بالا و صبوری مردم ایسلند باعث شده تا نرخ جرم و جنایت در این کشور پایین باشد. این کشور مخارج نظامی بسیار کمی دارد و در حال حاضر بدون ارتش است. جاذبه‌های طبیعی ایسلند از جمله آتشفشان‌ها و یخچال‌های طبیعی همچنین مناظر بسیار دیدنی همه ساله گردشگران زیادی را به این کشور جذب می‌کنند.
مردم ایسلند بعنوان شادترین و سالم‌ترین جامعه موجود در کره زمین با بیشترین نرخ رضایت در جمعیت شناخته شده‌اند.

نوشته با 10 کشور صلح‌طلب و آرام دنیا آشنا شوید اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

عجایب هفتگانه به هفت اثر برتر معماری و مجسمه سازی عصر باستان گفته می شود

$
0
0

چین

عجایب هفتگانه به هفت اثر برتر معماری و مجسمه سازی عصر باستان گفته می شود. این اثرها برای اولین بار توسط یک یونانی الاصل در قرن دوم پیش از میلاد در یک کتاب ثبت شده هست که ما در این بخش به معرفی این آثار پرداخته ایم.

چیچن ایتزا :

چیچن ایتزا اثری باستانی از تمدن مایا است که در کشور مکزیک واقع شده‌است کلمه چیچن ایتزا به معنی «در کنار دهانه چاه ایتزا» است که خود «ایتزا» احتمالا در زبان مایاها به معنی جادو یا جادویی بوده‌است. این اثر جزو میراث جهانی یونسکو به‌شمار می‌رود.

مجسمه مسیح :

مجسمه مسیح مجسمه مشهوری است که در برزیل در شهر ریو دوژانیرو قرار دارد. این مجسمه با ۱۲۵ فوت ارتفاع در سال ۱۹۲۶ و در ارتفاع ۷۱۰ متری نوک کوه کورکووادو ساخته شده‌است. مجسمه مذکور حالت ایستاده عیسی مسیح را در حالیکه دستان خود را کاملاً باز کرده‌است نشان می‌دهد که این حالت نشان دهنده پذیرش همه انسانها در آغوشش است.

کولوسئوم :

کولوسئوم (به انگلیسی: Colosseum) یک تماشاخانه بیضی‌وار در مرکز رم در ایتالیا است. این آمفی‌تئاتر بزرگترین از نوع خود در امپراتوری روم باستان بوده است. تعداد ردیف‌های صندلی آن به تعداد پنجاه هزار ودارای ۸۰ در ورودی است. واژه کلوسئوم به معنی «جایگاه بزرگ» نام دیگر آن آمفی تئاتر فلاویوسی (به ایتالیایی:Anfiteatro Flavio یا Colosseo) است.

دیوار چین :

دیوار بزرگ چین در چین این دیوار در نقشه جغرافیایی چین ۷۰۰۰ کیلومتر امتداد یافته‌است این ادعا که این دیوار تنها پدیده انسانی است که از فضا قابل رویت می‌باشد، بارها تکذیب شده‌است ولی هنوز در باور عوام جا دارد. تاریخ ساخت دیوار چین به قرن ۹ قبل از میلاد باز می‌گردد.

ماچو پیچو :

ماچو پیچو (به اسپانیایی: Machu Picchu)، به معنی قلهٔ قدیمی، یک محوطه باستانی به جا مانده از آثار دورهٔ اینکاها می‌باشد که در ارتفاع ۲٬۴۳۰ متری از سطح دریا در دامنهٔ کوه در بالای درهٔ اوروباما در کشور پرو و در ۷۰ کیلومتری شمال کوسکو قرار گرفته‌است. اغلب اوقات از آن به‌عنوان «شهر گمشدهٔ اینکاها» یاد می‌شود. ماچو پیچو احتمالأ شناخته شده‌ترین نماد امپراتوری اینکاها می‌باشد.

پترا :

پترا (به عربی: البتراء) شهری تاریخی در کشور پادشاهی اردن است که پایتخت حکومت باستانی نَبَطی‌ها بود. نبطیان از عرب‌های شمال جزیره به شمار می‌آمده‌اند و شاید نزدیکترین دولت‌های کهن به عرب حجاز نیز بوده‌اند. بیش تر نامهای رایج میان آنان به نامهای استفاده شده به هنگام ظهور اسلام شباهت داشته‌است.

تاج محل :

تاج‌محل (به هندی: तIज महल، به اردو: تاج محل) از پرآوازه‌ترین بناهای جهان و آرامگاه زیبا و باشکوهی است که در نزدیکی شهر آگره و در ۲۰۰ کیلومتری جنوب دهلی نو پایتخت هند واقع شده‌است. این بنا به دستور شاه جهان، پنجمین امپراتور گورکانی هند به منظور یادبود همسر ایرانی‌تبارش, ممتاز محل که در سال ۱۶۳۱م در سفری جنگی به‌هنگام وضع حمل فوت کرد بنا شده‌است. خود شاه‌جهان نیز بعدتر در همان‌جا به خاک سپرده شد.

نوشته عجایب هفتگانه به هفت اثر برتر معماری و مجسمه سازی عصر باستان گفته می شود اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

روستای تاریخی «میمند» تنها یک اثر باستانی برای دیدن نیست

$
0
0

روستای تاریخی

روستای تاریخی

روستای تاریخی «میمند» که چند روز پیش در اجلاس جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسید، تنها یک اثر باستانی برای دیدن نیست. حضور در میمند، این شانس را به هر بازدیدکننده‌ای می‌دهد که در اتاقک‌های خاصی اتراق کند که از چند هزار سال پیش، محل تولد، زندگی و وفات نسل‌های متعدد از ساکنان این سرزمین بوده‌اند.

میمند با قدمت چندهزارساله، از اقامت‌گاه‌های اولیه‌ی انسان‌های ساکن در ناحیه‌ی مرکزی ایران بوده است که به‌شکلی بدوی و برای در امان ماندن از شرایط جوی و نیز حیوانات وحشی، دل صخره‌ها را می‌کند و برای خود و خانواده‌اش اتاقک‌هایی درست می‌کرد که هم‌اکنون نیز رگه‌هایی از حیات در آن‌ها جریان دارد.

به گزارش خبرنگار بخش میراث فرهنگی ایسنا، این روستای تاریخی که از چند سال پیش در رسانه‌ها بیشتر به آن پرداخته شد، درواقع تشکیل شده از دست‌کندهایی که حاصل غلبه‌ی تیشه بر سنگ بوده‌اند و علاوه بر در نظر گرفتن کمد و تاقچه‌های سنگی حجاری شده، فضای داخلی آن‌ها تحت دوده‌ی آتش قرار می گرفته تا علاوه بر جلوگیری از نفوذ حشرات و خزندگان موزی، از فرسایش تدریجی لایه‌های داخلی سنگ نیز تحت مجاورت اکسیژن هوا، جلوگیری شود.

بشری که از این ترفند برای زندگی استفاده می‌کرد، علاوه بر آن‌که تحمل آفتاب گرم تابستان و هوای سرد و برف‌آلود زمستان برایش راحت می‌شد، از فرزندان و خانواده‌ی خود در برابر حیوان‌هایی چون پلنگ، محافظت می‌کرد.

این روند تا چند سال پیش به شکل طبیعی و نسل اندر نسل جریان داشت؛ تا جایی‌که هم‌اکنون در میمند، هم آتشکده‌ای که به موزه تبدیل شده وجود دارد، هم مسجد و حسینیه. اما از چند سال پیش، روند کوچ از میمند مانند همه‌ی روستاهای ایران جریان یافت و اکنون بیشتر وارثان دست‌کندهای روستا، در شهرهای اطراف زندگی می‌کنند؛ هرچند برخی از بزرگ‌ترهای آن‌ها در فصل‌های گردشگرپذیر، به روستای آباء و اجدادی خود مراجعت می کنند تا از طریق ارایه‌ی محصولات محلی و نیز میزبانی از گردشگران، درآمدی به‌دست آورند.

برای رسیدن به میمند، دو مسیر مشخص وجود دارد؛ یکی این‌که از طریق کرمان، پس از گذشتن از مس سرچشمه، از طریق شهر بابک به سمت روستا که در 40 کیلومتری شمال این شهر قرار دارد عزیمت کنید، دیگر راه، بین دو شهر رفسنجان و انار، به‌شکل یک راه فرعی آسفالته‌ی 100 کیلومتری وجود دارد که می‌توان گفت، مسیری زیبا اما در برخی نقاط، لازم‌الاحتیاط است. بویژه آن‌که رانندگی در شب این جاده، به‌دلیل برخی پیچ‌های کوهستانی و در فقدان علایم هشداردهنده و گاردریل‌ها، کمی دور از احتیاط به‌نظر می‌رسد. با این اوصاف، پس از گذشتن از چند روستای کوهستانی، به محوطه‌ای می‌رسید که پیش و بیش از هرچیز، شکل آن توجه هر بیننده‌ای، بویژه هر ناآشنا و تازه‌واردی را به خود جلب می‌کند. از همین روست که از چند سال پیش، تصمیم بر آن شد که منظر این روستای تاریخی، در فهرست جهانی یونسکو به ثبت برسد.

در سی‌وهفتمین اجلاس میراث جهانی ملموس که دو سال پیش در آسیای شرقی برگزار شد‌، ایران پرونده‌ی «منظر فرهنگی - تاریخی میمند» را به‌عنوان اثر طبیعی در آخرین لحظه‌ها برای ثبت جهانی ارایه کرد، اما با مخالفت تعدادی از کشورها روبه‌رو شد که دلیل آن را ابهام در برخی موارد این پرونده، بخصوص کوچ عشایر و ناقص بودن اطلاعات آن مطرح کردند. به همین دلیل اعلام شد، در صورتی که ایران بتواند تا دوماه پس از پایان یافتن اجلاس، موارد مبهم را برطرف و پرونده را به یونسکو بفرستد، این پرونده در سی‌وهشتمین اجلاس یونسکو (2014 میلادی) بدون در نظر گرفتن هیچ سهمیه‌ای از سوی ایران، در فهرست میراث جهانی به ثبت می‌رسد. این در حالی است که دوباره اعلام شد جهانی شدن میمند باز هم عقب افتاده و این پرونده در سال 2015 بررسی می‌شود، چون تا مهلت تعیین‌شده، فقط مقدمات مطالعات مربوط به آن انجام شده است. درنهایت، چند روز پیش در سی‌ونهمین اجلاس میراث فرهنگی یونسکو در آلمان، پرونده‌ی محوطه‌ی باستانی «شوش» و همچنین منظر فرهنگی «میمند» مورد بررسی قرار گرفت و با اکثریت آراء، این دو محوطه‌ی باستانی به‌عنوان هجدهمین و نوزدهمین اثر جهانی ایران در فهرست یونسکو به ثبت رسیدند.

هم‌اکنون بخش‌هایی قدیمی از این سکونت‌گاه، کاملا متروکه است اما بخش‌هایی که تا چند سال پیش خانواده‌ها در آن زندگی می‌کردند، علاوه بر تملک شخصی، امکان‌هایی چون رستوران دست‌کند و مهمان‌سرا را هم برای بازدیدکنندگان، فراهم دارد. علاوه بر دست‌کندهایی که توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به این امر اختصاص یافته، برخی از دست‌کندهای تحت تملک اشخاص نیز زیر نظر همین سازمان، با بهای مناسب و امکانات اولیه، یک شب اقامت در سکونت‌گاه‌های چندهزار ساله را به گردشگران اعطا می‌کنند. خوابیدن در حفره‌هایی که به‌مدت چند سال، محل میلاد و ممات نفوس مختلفی بوده‌اند، حس عجیبی را به‌وجود می‌آورد که شاید از شب تا صبح، شما را چند بار با این حالت بیدار کند که انگار چیزی از روی شما می‌پرد و در حجم اتاقک، سرگردان است؛ شاید ارواح انسان‌هایی که به‌مدت چند هزار سال، زیر این سقف‌های حجاری شده، احساس مالکیت داشته‌اند و اکنون معلوم نیست از آمدن میهمان‌های ناخوانده، مسرورند، یا مغموم و معترض!؟

نوشته روستای تاریخی «میمند» تنها یک اثر باستانی برای دیدن نیست اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

گزارشی در توصیف شهر تهران توسط روزنامه گاردین

$
0
0

تهران

تهران

روزنامه گاردین در گزارشی به توصیف شهر تهران پرداخت و نوشت: خانه‌ها و مکان‌های قدیمی تهران در سایه برج‌سازی‌ها و عمارت‌های بلند به دست فراموشی سپرده شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین خبرنگار این روزنامه در تازه‌ترین گزارش‌ خود درباره تهران از این شهر به عنوان شهر گنجینه‌های فراموش شده یاد می‌کند و بر این باور است خانه‌ها و مکان‌های قدیمی تهران در سایه برج‌سازی‌ها و عمارت‌های بلند به دست فراموشی سپرده شده‌اند.

در این گزارش تهران به عنوان شهر چنارهای بلند و قدیمی و نهرهای روان توصیف شده است. در بخشی از این گزارش آمده است: یکی از شباهت‌های تهران قدیم با تهران امروز چنارهای خیابان ولیعصر و نهری است که در این خیابان روان است. نهری که شمال تهران را به همراه  خیابان ولیعصر(ع) به جنوب این شهر متصل می‌کند و اگر همپای این نهر از جنوب به شمال شهر حرکت کنید می‌توانید سابقه تهران قدیم را بر در و دیوار شهر ببینید و همچنان از تماشای آثار تاریخی و دیدنی آن در جنوب شهر لذت ببرید.

تهران بافت قدیمی

خبرنگار گاردین در بخشی دیگر از این گزارش با اشاره به منزل انیس‌آلدوله تقاطع خیابان ولیعصر(عج) و مولوی می‌گوید: خانه انیس‌الدوله که از جمله زنان محبوب ناصر‌الدین شاه قاجار بود همچنان در تهران پابرجاست و زیبایی‌های خاص خودش را دارد. این خانه در سال ۲۰۰۲ به فهرست آثار ملی ایران اضافه شد اما هنوز آن طور که باید و شاید در طی دهه گذشته به آن رسیدگی نشده و هنوز به عنوان مرکزی برای اتحادیه توزیع و پخش گوشت قرمز کاربری دارد.

معماری امروز تهران زیبایی گذشته را ندارد

نویسنده با اشاره به این مطلب که معماری این روزهای تهران دیگر زیبایی معماری گذشته را ندارد می‌نویسد: این روزها وقتی از شمال تهران به جنوب حرکت می‌کنی کمتر خانه‌های قدیمی با پنجره‌ها و درهای چوبی و دیوارهای پوشیده از حکاکی و کنده‌کاری‌های زیبا را مشاهده می‌کنیم. این خانه‌ها این روزها باب میل افرادی است که برای ساختن برج‌ها و آسمانخراش‌ها بی‌قرارند و همین دلیل عاملی است که روز به روز از تعداد این ساختمان‌ها در تهران کمتر می‌شود.

در بخش پایانی این گزارش گذری به محله ده ونک تهران و خانه باغی‌های آن منطقه نیز شده است. در این بخش با اشاره به خانه باغی‌ها و درختان سرافراشته این منطقه در دهه ۳۰ به خانه‌های قدیمی این منطقه اشاره شده که هنوز چندتایی از آنها در این محله وجود دارد اما متاسفانه این منطقه نیز با توجه به تغییرکاربری‌ها به منطقه‌ای تبدیل شده که به مرور برج‌ها و ساختمان‌های بلند جای این خانه را اشغال می‌کنند.

نوشته گزارشی در توصیف شهر تهران توسط روزنامه گاردین اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

خطرناک ترین مقاصد گردشگری جهان

$
0
0

road

شما سفر را انتخاب می کنید تا برای چند روز هم که شده از استرس و مسئولیت های روزانه خود مانند مدرسه، دانشگاه، محل کار و غیره به دور باشید. اما بهتر است قبل از مسافرت در مورد مکانی که می خواهید به آنجا سفر کنید، خوب تحقیق کنید زیرا برخی مکان ها جان شما را تهدید می کنند.

در اینجا نام خطرناک ترین مقاصد گردشگری جهان را برایتان آورده ایم.

1. باغ سمی «Alnwick»، نورث‌آمبرلند، انگلستان

حتما شما هم می دانید که محققان بیشتر بر خاصیت درمانی گیاهان تمرکز می کنند تا خاصیت کشندگی آنها. بچه ها علاقه زیادی به کشف این گیاهان دارند، این که چگونه یک گیاه منجر به مرگ می شود یا چقدر طول می کشد تا تاثیر خود را بر بدن بگذارد یا این که آیا مرگ ناشی از گیاهان دردناک است یا خیر؟ باغ باغ «Alnwick» گیاهان کشنده ای مانند جوزالقی، شاه‌دانه و غیره را در خود جای داده است. اگر به این مکان سفر می کنید، گول ظاهر زیبای این گیاهان را نخورید.

2. آتشفشان پارک ملی هاوایی، هاوایی، آمریکا

در سال 2000 جسد یک مرد و زن را در این منطقه یافتند. پزشکان ابتدا دلیل مرگ آن دو را تشخیص ندادند اما در نهایت به این نتیجه رسیدند که آنها به عفونت ریوی ناشی از اسید هیدروکلریک موجود در فضا مبتلا شدند بنابراین هنگامی که به دیدن این آتشفشان می روید، مراقب ابرهای اطراف این منطقه باشید زیرا تمام آنها اسیدی هستند.

3. محل عبور «Hua Shan»، چین

برای رسیدن به این منطقه باید 6 ساعت پیاده روی کنید سپس 30 دقیقه را با تلکابین بالا بروید. این گذرگاه باریک با ارتفاعی حدود 1.5 کیلومتر از سطح زمین قرار دارد که بسیار خطرناک است. جالب است بدانید که این گذرگاه دو طرفه است، بدین معنی که شما باید در برخی جاها از دیگری سبقت بگیرید. اگر عاشق ارتفاع هستید، به این مکان سری بزنید اما مراقب باشید تا به قیمت جان تان تمام نشود.

4. آبشار «Bash Bish»، ماساچوست، آمریکا

این آبشار به دلیل استخر کم ارتفاع زیر آن، جزو خطرناک ترین مقاصد گردگشری جهان است. شنا کردن در این آب جان شما را به خطر می اندازد. مرگ هایی که در این منطقه رخ داده معمولا به دلیل غرق شدن، بالا رفتن از دیواره های سنگی و پرش از صخره ها به داخل آب بوده است. بنابراین هر گونه فعالیتی در این منطقه جان شما را به خطر خواهد انداخت.

5. «Ilha da Queimada Grande»، سائو پائولو، برزیل

این منطقه به جزیره مارها شهرت دارد زیرا تعداد مارهای آن بسیار زیاد است و البته باید بگوییم که آنها مارهایی معمولی نیستند. این جزیره بین 2000 تا 4000 مار افعی سرنیزه‌ای زرین دارد که برخی از آنها جزو کشنده ترین مارهای جهان هستند. این نوع مار می تواند در عرض یک ساعت یک انسان را بکشد، کلیه ها را از کار بیاندازد و موجب خونریزی مغزی شود. این جزیره شوخی سرش نمی شود!

6. «Danakil Depression»، اتیوپی

اگر به دنبال جایی شبیه به جهنم می گردید، همین جا دست نگهدارید. «Danakil Depression» یکی از داغ ترین مکان های روی زمین است آنقدر که شرط می بندیم در این سفر از گرما کباب خواهید شد. این مکان که 100 متر پایین تر از سطح زمین قرار دارد دارای سنگ های سرخ، زمین های گوگردی و رسوبات نمکی است. دمای آن از 35 درجه سانتی گراد تا 62 درجه سانتی گراد بالا می رود و جالب است بدانید که مردم ساکن در این منطقه قادر به تحمل چنین گرمایی هستند.

7. ساحل «New Smyrna»، فلوریدا، آمریکا

یکی از خطرناک ترین فکرهایی که ممکن است به ذهن افراد خطور کند، شنا کردن در ساحل «New Smyrna» است. آبی آرام این دریا توریست ها را وسوه می کند تا تنی به آب بزنند اما نمی دانند که ممکن است با حمله کوسه ها روبه رو شوند. کوسه ها همیشه در این مکان حضور دارند و طبق آمار گرفته شده تعداد آنها بیش از 238 است. سال 2008 بیشترین رکورد حمله توسط کوسه ها ثبت شده است: 24 گاز گرفتگی.

8. جاده مرگ، بولیوی

این جاده مشهور در بولیوی قرار دارد اما شهرت آن برای چیست؟ از نام اش پیداست! این جاده که در کنار دره جنگل های آمازون قرار دارد، هر ساله 300 کشته بر جای می گذارد.

نوشته خطرناک ترین مقاصد گردشگری جهان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

برخی از چشمه‌های طبیعی جهان با ویژگی‌های منحصربه‌فرد

$
0
0

کاسکاتا دل مولینو

چشمه‌

چشمه‌های آب‌گرم از جاذبه‌های ارزشمند طبیعی هستند که علاوه بر زیبایی بصری، با خاصیت درمانی گردشگران را به سمت خود می‌کشانند.

به گزارش ایسنا، چشمه‌های آب‌گرم طبیعی به دلیل خاصیت درمانی و محیط بکر و خارق‌العاده‌ای که به بازدیدکنندگان عرضه می‌کنند، در هر کشوری طرفدار دارند. اما برخی از چشمه‌ها ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند که آن‌ها را از بقیه آب‌گرم‌ها متمایز می‌کند.

چشمه‌های آب‌گرم جزیره «دیسپشن»

جزیره «دیسپشن» یکی از امن‌ترین بنادر منطقه قطب جنوب را دارد. این جزیره در واقع دهانه یک آتشفشان فعال است که چشمه‌های آب‌گرم روی سطح آن پراکنده‌اند و از شگفت‌انگیزترین‌ها در نوع خود به حساب می‌آیند. دمای آب این چشمه‌ها متفاوت است، برخی بسیار سرد و اکثرشان تا 70 درجه سانتی‌گراد داغ هستند.

کاسکاتا دل مولینو

 
«کاسکاتا دل مولینو»

«کاسکاتا دل مولینو» / ایتالیا

«کاسکاتا دل مولینو» در واقع در دهکده باستانی ساتورنیای توسکانی واقع است، جایی که آب با دمایی 37 درجه از بالا روی دیوار صخره‌ای فرو می‌ریزد. این آب‌ها مملو از مواد معدنی همچون سولفور هستند. چشمه‌ای که این آبشارها از آن نشأت می‌گیرند، «ترمه دی ساتورنیا» نام دارد و بسیار زیباست. این چشمه‌های آبشاری نزدیک یک آسیاب قدیمی قرار دارند و تعداد بسیار کمی توریست دارند.

چشمه‌های «ماموت» / آمریکا

چشمه‌های آب‌گرم «ماموت» در پارک «یلوستون» آمریکا واقع هستند و شهرت فراوانی دارند. «ماموت» را یکی از فوق‌العاده‌ترین آب‌گرم‌های جهان می‌دانند. آب‌گرم این منطقه در حصار سنگ آهک‌های سفیدرنگ و برآمده قرار گرفته و نمای زیبایی را پیش چشم گردشگران قرار می‌دهد. لایه‌های بسیار ضخیم سنگ‌های رسوبی و 50 چشمه کوچک و بزرگ در این منطقه، آن را به یکی از جاذبه‌های گردشگری پارک تبدیل کرده است. رنگ‌های زرد و آجری آب این چشمه‌های طبیعی که سالانه هزاران بازدیدکننده دارد، از دیگر جذابیت‌های آن به شمار می‌آید.

«دریاچه خون» / ژاپن

دریاچه خون

 
«دریاچه خون»

«دریاچه خون» به دلیل رنگ عجیب و سرخ‌رنگ آبش به این نام خوانده می‌شود. این آب‌گرم که در ژاپن واقع است، سرشار از آهن است و به همین علت به این رنگ درآمده است. در میان آب‌گرم‌های ژاپن، «دریاچه خون» به عنوان زیباترین آب‌گرم‌ شناخته می‌شود. املاح موجود در آب باعث می‌شود عمق چشمه را بیشتر از حد معمول به نظر برسد.

آهن همچنین سبب تغییر رنگ سنگ‌های اطراف آب به رنگ قرمز می‌شود. رنگ قرمز و بخاری که از روی سطح آب این حوضچه بلند می‌شود، منظره‌ای ترسناک به وجود آورده و شاید به همین دلیل است که بومیان این منطقه، لقب «جهنم» را به این چشمه آب‌گرم داده‌اند.

چشمه‌های آب‌گرم «برهماکوند» / هند

«برهماکوند» در راجگر ایالت بهار هند واقع است. آب این چشم که از غاری به نام «ساپتپارنی» نشأت می‌گیرد، از به هم پیوستن هفت جریان آب مختلف شکل گرفته. مواد معدنی که در این آب وجود دارد، خاصیت درمانی دارد و برای هندوها و بودایی‌ها مقدس شمره می‌شود.

چشمه بزرگ «منشوری» / آمریکا

چشمه بزرگ «منشوری»

 
چشمه «منشوری»

چشمه بزرگ «منشوری» یکی از هزاران چشمه آب‌گرم است که در پارک ملی «یلوستون» ویومینگ آمریکا قرار دارد. بر اثر وجود باکتری‌های مختلف در آب، رنگ این حوضچه از سبز تا قرمز متنوع است و رنگین‌کمانی زمینی را پدید آورده است. نام این چشمه یادآور تجزیه رنگین‌کمانی نور سفید با یک منشور اپتیک است که رنگ‌های سرخ، نارنجی، زرد، سبز و آبی را پیش چشم بیننده قرار می‌دهد.

این رنگ‌ها با تغییر فصل‌ عوض می‌شوند، اما در تابستان لامینه‌های میکروبی به رنگ نارنجی و سرخ درمی‌آیند. مرکز آبی‌رنگ این حوضچه به علت گرمای شدید استریل است. قطر این چشمه 90 و عمق آن 50 متر است. درجه حرارت آب آن هم تا 70 درجه سلسیوس می‌رسد.

دریاچه «بویلینگ» / دومنیکا

دریاچه «بویلینگ» یا «سوزان» دومین چشمه آب‌گرم بزرگ جهان لقب دارد و در پارک ملی «مورنه ترویس پیتونز» دومنیکا که جزو میراث جهانی یونسکو محسوب می‌شود، واقع شده است. آب خاکستری و آبی‌رنگ این حوضچه در حصار صخره‌هایی بلند قرار گرفته و سطح آن را حباب‌هایی حاصل از جوشش آب داغ پوشانده است. جزیره دومنیکا تا پیش از سال 1978 مستعمره انگلستان بود. در کنار این دریاچه یک آتشفشان فعال وجود دارد که آب آن را بیش از حد معمول گرم می‌کند.

دریاچه «فرایینگ پن» / نیوزلند

نام اصلی حوضچه «فرایینگ پن» به معنای ماهی‌تابه، «وایمانگو کالدرون» است. این دریاچه در دره آتشفشانی وایمانگو واقع است. با حداکثر 200 متر عرض، «فرایینگ پن» بزرگترین چشمه آب‌گرم طبیعی جهان است. آب اسیدی این دریاچه بین 50 تا 60 درجه سانتیگراد است.

دریاچه «فرایینگ پن»

 
دریاچه «فرایینگ پن»

«تاکاراگاوا اونسن» / ژاپن

«تاکاراگاوا اونسن» که معنای آن «حوضچه آب داغ» است، یکی از بهترین چشمه‌های آب‌گرم طبیعی جهان محسوب می‌شود. منظره رودخانه و کوهستان را هم که به ویژگی‌های درمانی آب این منطقه اضافه کنید،‌ این مدعا ثابت می‌شود. آب این چشمه برای درمان اختلالات عصبی، اختلال در گردش خون، بیماری‌های مفصلی و عضلانی و ناراحتی‌های پوستی مفید است. «تاکارگاوا اونسن» نه تنها بین گردشگران خارجی شناخته شده است، بلکه میان خود ژاپنی‌ها هم محبوبیت فراوانی دارد.

چشمه آب‌گرم «پاموکله» / ترکیه

«پاموکله» در زبان ترکی به معنای قصر پنبه است. بی‌شک چشمه‌های آب‌گرم و مواد معدنی موجود در آب‌های استان دنیزلی ترکیه در دنیا کم‌نظیرند. 17 تراس مملو از آب‌های غنی از مواد معدنی در این حوضچه‌ها وجود دارد. نام این منطقه در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. ترکیب آبی‌رنگ آب‌گرم و صخره‌های سفید، جذابیت خاصی به فضای رازآلود این چشمه‌ها بخشیده. بسیاری از گردشگران برای استفاده از حمامی گرم و بهره بردن از خاصیت‌های فراوان آب‌های این ناحیه راهی «پاموکله» می‌شوند.

نوشته برخی از چشمه‌های طبیعی جهان با ویژگی‌های منحصربه‌فرد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

آیا دوست دارید به سرزمین های رویایی دیزنی سفر کنید؟

$
0
0

palace

آیا شما هم عاشق فیلم های دیزنی هستید و دوست دارید به سرزمین های رویایی آن سفر کنید؟ آیا می دانستید که برخی از این سرزمین های خیالی از مکان های واقعی الهام گرفته اند؟

با ما همراه باشید تا مکان هایی را که در انیمیشن های دیزنی واقعیت دارند، شناسایی کنید.

1. پری دریایی کوچولو- Little Mermaid
کاخ پرنس اریک: Veytaux در سوئیس

شما نه تنها از زیبایی این کاخ که از زیبایی دریاچه اطراف اش نیز لذت خواهید برد. افراد مشهوری مانند شاعر انگلیسی تبار به نام لرد بایرون نام خودش را روی دیوار درونی این کاخ حک کرده است. این کاخ 4 حیاط و 40 اتاق و زندان هایی برای حبس مجرمان دارد.

2. سفید برفی- Snow White
قصر پادشاه: Alcázar de Segovia در سگوبیا اسپانیا


ساخت اولیه مشهورترین قصر اسپانیا در سال 1200 آغاز و در سال 1587 بخش هایی به آن اضافه شد. این کاخ دو حیاط و 12 اتاق خواب به سبک گوتیک- رمانسک دارد و بازدید از آن برای عموم آزاد است.

3. سیندرلا- Cinderella
قصر سیندرلا: قصر نوی‌شوان‌شتین در باواریا آلمان

این قصر که متعلق به قرن نوزدهم میلادی است توسط پادشاه وقت باواریا (بایرن) به نام لودویگ دوم (بایرن) ساخته شد و پس از مرگ وی به یکی از محبوب‌ترین نقاط توریستی در کشور آلمان تبدیل شد. این کاخ مجهز به سیستم تهویه و گرمایی است.

4. دیو و دلبر- Beauty and the Beast
روستا: آلزاس در فرانسه

آلزاس منطقه ای در فرانسه و در همسایگی آلمان و سوئیس واقع شده است. این مکان به خاطر خانه های رنگی اش شهرت دارد.

5. علا ءالدین
قصر علاءالدین: تاج محل در هندوستان

تاج ‌محل از پرآوازه‌ترین بناهای جهان و آرامگاه زیبا و باشکوهی است که در نزدیکی شهر آگره و در ۲۰۰ کیلومتری جنوب دهلی نو پایتخت هند واقع شده ‌است و یکی از عجایب هفتگانه جدید دنیا به‌شمار می‌رود. این بنا به دستور شاه جهان، پنجمین امپراتور گورکانی هند به منظور یادبود همسر ایرانی‌تبارش، به نام ارجمند بانو بیگم مشهور به ممتاز محل که در سال ۱۶۳۱میلادی در سفری جنگی به ‌هنگام وضع حمل فوت کرد بنا شده ‌است. خود شاه ‌جهان نیز بعدتر در همان ‌جا به خاک سپرده شد.

شهر علا الدین: بغداد کهن در عراق

بغداد یکی از غنی ترین شهر ها در دوران سیاه اروپا بود که به دلیل موقعیت جغرافیایی خوب (این شهر کنار رود دجله قرار دارد) و حاصلخیزی آن، پایتخت عراق شده است. این شهر به دلیل فرم خاص اش که از طراحی های ساسانیان الهام گرفته است، به «شهر گرد» نیز شهرت دارد.

6. شیرشاه- Lion King
درخت کهن Rafiki: آدانسونیا در آفریقا

این درخت تا ارتفاع 25 متر هم رشد می کند و قادر به طول عمری 100 ساله است. آدانسونیا به دلیل فرم تنه آن مشهور است، گویی آن را برعکس کاشته اند. تنه بلند و بشکه مانند آن قهوه‌ای رنگ است و قطر آن به ۹ تا ۱۲ متر می‌رسد. اگر می خواهید از نزدیک با این گونه آشنا شوید، به جنوب آفریقا، جایی که کهن ترین و بزرگ ترین نوع آن وجود دارد، سفر کنید.

7. گیسوکمند- Tangled
کاخ پادشاهی: مون سن-میشل، نرماندی، فرانسه

مون سَن-میشِل جزیره‌ای است از نورماندی در کشور فرانسه که تقریباً یک کیلومتر با سواحل شمال غربی این کشور فاصله دارد و بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۹، تنها ۴۴ نفر در آن ساکن اند. این کاخ که در قرن 11 تا 16 ساخته شده، با ساختمان هایی مانند موزه، هتل، رستوران و بوتیک محاصره شده است که توریست های زیادی را به خود جذب می کند.

8. در جستجوی نیمو، Finding Nemo
پل بندرگاه سیدنی، استرالیا

حتما این صحنه از انیمیشن را دیده اید که بخشی از پل بندری سیدنی همراه با اپرای سیدنی در آن به چشم می خورد. این مکان یکی از جاذبه های توریستی استرالیا است. شما می توانید در آن قایق سواری، شنا، شیرجه و حتی در کناره های آن قدم بزنید.

9. بالا- Up
آبشار پارادایس: آبشار آنجل، ونزوئلا


این آبشار با ارتفاع ۹۷۹ متر که در میان جنگل‌های دورافتاده پارک ملی کانایما در ایالت بولیوار در جنوب شرقی کشور ونزوئلا جای دارد، جزو بلندترین آبشارهای موجود در جهان است، یعنی 15 برابر آبشار نیاگارا.

10. مولان- Mulan
شهر ممنوعه، پکن، چین

مکان های فیلم برداری شده در انیمیشن مولان انعکاسی از مکان های واقعی از شهر ممنوعه است. این شهر با دیوارهایی به دور آن محاصره شده است و 6 دروازه دارد. شهر ممنوعه شهری قدیمی در منطقه پکن، پایتخت کشور چین است و یکی از مهمترین دیدنی‌های تاریخی این کشور بشمار می‌آید. شهر ممنوعه به روایتی وسیع‌ترین و کامل‌ترین مجموعه معماری چوبی در جهان بشمار می‌رود.

11. گوژپشت نتردام- Hunchback of Notre Dame
کلیسای نتردام، پاریس در فرانسه


کلیسای جامع نوتردام پاریس کلیسای تاریخی و معروفی در شهر پاریس است. این کلیسا در جزیره سیته در میانه رود سن و در مرکز پاریس واقع شده است. هر سال ۱۳ میلیون نفر از آن بازدید می‌کنند. این کلیسا معماری به سبک گوتیک فرانسه ساخته شده است.

12. پیتر پن- Peter Pan
بلومزبری، لندن، انگلستان

بلومزبری منطقه ای مسکونی و مجلل در لندن است که در آن می توانید از مکان هایی مانند موزه بریتانیا، کتابخانه بریتانیا، محوطه دانشگاه لندن و مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی بازدید کنید.

13. آتلانتیس: امپراتوری گم‌شده- Atlantis: The Lost Empire
آتلانتیس : انگکور وات، سیه‌م رئاپ، کامبوج

انگکور وات نام مجموعه‌ای از معابد است که در اوایل سده دوازدهم برای شاه سوریاوارمان دوم در انگکور در کامبوج ساخته شد تا پرستشگاه حکومتی و پایتخت او قرار گیرد. این معبد که در ابتدا معبدی هندو بود و به ویشنو، خدای هندیان تقدیم شده بود، پس از ورود آیین بودا به معبدی بودایی بدل شد. انگکور وات که تا به‌امروز به‌خوبی حفظ شده هنوز هم تنها پرستشگاهی است که از زمان ساخت اش تا کنون به عنوان یک مرکز مذهبی استفاده می‌شود. این معبد با مساحت 208 هکتار، بزرگترین بنای مذهبی در جهان است و معماری اصیل خمری را می‌توان در آن مشاهده نمود. انگکور وات که اصلی‌ترین جاذبه گردشگری کامبوج است، نشان ملی آن کشور نیز به‌شمار می‌آید و طرح آن بر روی پرچم کامبوج نیز نقش بسته است. «انگکور وات» ترکیبی امروزی به معنای «پرستشگاه شهر» است.

نوشته آیا دوست دارید به سرزمین های رویایی دیزنی سفر کنید؟ اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


روستای چنشت به لحاظ پوشش محلی به سرزمین رنگ‌های ایران معروف است

$
0
0

چنشت

چنشت

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان جنوبی، روستای چنشت که به لحاظ پوشش محلی به سرزمین رنگ‌های ایران معروف است، گفت: این روستا به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری استان خراسان‌جنوبی شناخته شده که همه ساله در ایام تعطیل پذیرای گردشگرانی زیادی از سایر نقاط ایران است.

مرتضی عربی در گفت‌وگو با ایسنا منطقه خراسان‌جنوبی، گفت: روستای چنشت از توابع بخش مود شهرستان سربیشه در 60 کیلومتری جنوب شرقی مرکز استان قرار دارد.

وی ادامه داد: روستای چنشت که به لحاظ پوشش محلی به سرزمین رنگ‌های ایران معروف است با جاذبه‌های زیبای طبیعی، تاریخی و فرهنگی به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری خراسان‌جنوبی در اغلب ایام سال گردشگران زیادی از استان و خارج از استان را در خود جای می‌دهد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی، افزود: این روستا به دلیل استقرار داخل ارتفاعات جنوب شهرستان بیرجند و استقرار در میان باغات گردو و دیگر میوه‌ها چشم‌انداز کوهستانی زیبا و جذابی از تلفیق طبیعت و بافت مسکونی پدید آورده است.

عربی تصریح کرد: از دیگر جاذبه‌های مهم گردشگری و طبیعی روستا می‌توان به داشتن مردمی با آداب و رسوم ویژه، غار چنشت و غار چهل چاه، مزار سید حامد علوی و بافت تاریخی چنشت اشاره کرد.

وی اظهارکرد: پوشش گیاهی نیمه‌بیابانی و کوهپایه‌ای، درختان جنگلی، بنه وحشی، قیچ، اسکنبیل، کما، پدم، آتریپلکس، درمنه، بودران و بوته‌های جنگل پوشش گیاهی منطقه را تشکیل می‌دهند.

غار چنشت اسرار آمیزترین پدیده تاریخی خراسان‌جنوبی

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی، گفت: غار چنشت در ارتفاعات شمالی این روستا قرار دارد که این غار حدود 60 متر طول دارد و بر اثر عوامل درونی زمین و وقوع زلزله ایجاد شده است.

عربی با بیان اینکه اسرار آمیزترین پدیده تاریخی خراسان‌جنوبی غار چنشت باشد، افزود: در این غار استخوان اجساد مردگان و نیز آثار و نشانه‌های متعددی از زندگی گذشتگان مانند سفال، چوب، پارچه، چرخ نخ‌ریسی و دیوارهای گچی مشاهده شده است.

وی با اشاره به اینکه ظاهراً از این غار به عنوان پناهگاهی طی اعصار استفاده می‌شده ادامه داد: غار چنشت در مجاورت بقعه امامزاده سیدحامد علوی واقع شده که طبیعت بکر و سرسبز اطراف غار، نزدیکی آن به زیارتگاه و جذابیت تاریخی غار، موجب بازدید گردشگران بسیاری در ایام مختلف سال شده است و مردم محلی در مورد این غار عقاید مذهبی ویژه‌ای دارند.

غار چهل چاه با بیش از هزار و چهار صد سال قدمت

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی، اظهارکرد: در فاصله صد متری غار چنشت، غار دیگری به نام چهل چاه وجود دارد که در آن استخوان اجساد ۱۴ مرد، زن و کودک مشاهده می‌شود به نظر می‌رسد، در غار پس از پناه‌بردن این افراد به داخل آن، با گل اندود شده و راه فرار آنها بسته شده است.

عربی تصریح‌کرد: غار چهل چاه در مجاورت غار چنشت واقع شده و بیش از 1400 سال قدمت دارد که در وسط غار، حوضی ساخته شده از آجر و سنگ و آثار زندگی انسان مانند سفال، چوب و پارچه بجا مانده است.

مزار سید حامد علوی از فرزندان امام جعفر صادق (ع)

وی با بیان اینکه بقعه سیدحامد علوی از اماکن تاریخی و مذهبی این روستا است، افزود: بنابر روایات، وی از فرزندان امام جعفر صادق (ع) بوده که توسط عمال خلیفه عباسی در چنشت زخمی و در محل بیتوته خود یعنی غار چنشت فوت کرده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی، ادامه داد: پس از کشف غار، نسبت به انتقال اجساد سیدحامد علوی و دو فرزندش به درون بقعه‌ای که به این منظور ساخته شده بود، اقدام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این بقعه هم‌اکنون یکی از زیارتگاه‌های مهم منطقه به شمار می‌رود، تاکید کرد: از دیگر امکان مورد احترام مردم روستا، بقعه بی‌بی زینب خاتون "مزار کاهی" است که در هفت کیلومتری روستای چنشت واقع شده ‌است.

تنوع لباس‌های رنگی در چنشت

عربی اظهار کرد: لباس مردم این روستا از نوع خاصی است که کمتر در نقاط دیگر استان یافت می‌شود.

وی با بیان اینکه لباس مردان در چند سال اخیر به لباس سایر مردم منطقه شبیه شده، افزود: اما بزرگان و پیران از لباس دیگری که شامل یک پالتوی بلند که تمام بدن را می‌پوشد و شال سر و در برخی مواقع از کلاه معمولی استفاده می‌کنند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی، تصریح‌کرد: لباس زنان آنها که در نوع خود یک جاذبه است، از رنگ‌های شاد و متنوع تشکیل شده و شامل سه قسمت چارقد قرمز یا آبی‌گلدار، کلاه نقره‌ای و نقره‌دوزی شده و پیراهن زنانه به رنگ‌های سبز و قرمز یا آبی است.

وی با بیان اینکه مردم روستای چنشت به ویژه زنان و دختران اغلب از پوشاک محلی و سنتی استفاده می‌کنند، گفت: دختران چنشتی از لباس‌های بلندی مانند دامن پاچین‌دار، قبای بلند، روسری و سربند و شلیته‌های خراسانی استفاده می‌کنند.

عربی ادامه داد: تنوع رنگ در لباس‌های محلی مردم روستا جلوه خاصی به آنها می‌بخشد به طوری که به روستا لقب سرزمین رنگ‌ها داده‌اند.

صنایع دستی روستای چنشت

وی با اشاره به اینکه روستای چنشت نسبت به سایر روستاهای خراسان‌جنوبی، کمتر دچار تحولات و تغییرات فرهنگی شده و فرهنگ روستایی آن محفوظ مانده است، افزود: مهم‌ترین صنایع‌دستی روستای چنشت، شامل انواع فرش‌های دست‌باف، قالیچه‌های کوچک و گلیم‌های زیبا، ریسندگی، گیوه‌دوزی، سبدبافی، زیلوبافی و جاجیم‌بافی است که به مرور زمان به شدت کاهش یافته است.

سوغات روستای چنشت

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی، تاکید کرد: سوغاتی‌های معروف روستای چنشت عبارتند از زعفران، کشک محلی، زرشک، گردو و بادام خشک، میوه‌های خشک، قالیچه‌های بسیار کوچک و نوعی گبه نیز از دیگر سوغاتی‌های این روستا است.

وی ادامه داد: از غذاهای رایج و لذیذ این روستا می‌توان به انواع آش‌ها، آبگوشت‌های محلی، اشکنه و کشک محلی اشاره کرد.

پایان عملیات اجرایی طرح گردشگری روستای چنشت در سال مالی93

عربی تصریح کرد: از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استانی پارسال عملیات اجرایی طرح گردشگری روستای چنشت در سال مالی93 به پایان رسید.

وی خاطرنشان کرد: جهت اجرای طرح گردشگری روستای چنشت مبلغ 150میلیون ریال اعتبار مصوب شده بود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی، یادآور شد: شرح عملیات این طرح شامل محوطه‌سازی، سنگ‌فرش، اجرای آلاچیق و اجرای دیوار محوطه اطراف مزار سیدحامد علوی بوده و این طرح در اسفندماه 93 به اتمام رسید.

نوشته روستای چنشت به لحاظ پوشش محلی به سرزمین رنگ‌های ایران معروف است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

بزرگترین غار دست‌کَند ایران، با 750 متر طول در استان کردستان

$
0
0

غار

«کرفتو» در زبان کردی به معنی غار آفتاب است؛ بزرگترین غار دست‌کَند ایران، با 750 متر طول اکتشاف‌شده و تعداد زیادی دهلیزهای کشف‌نشده در استان کردستان بین سقز و دیوان‌دره قرار دارد.

خود غار این طور که زمین‌شناسان می‌گویند ‌متعلق به دوره‌های میانی حیات زمین است که بعد از عقب رفتن آب‌ها، از زیر دریا بیرون آمده و تحقیقات نشان می‌دهد که در دوره پیش از تاریخ، محل سکونت انسان‌های اولیه بوده است.

اگر برای دیدن دست‌نگاره‌های بشر اولیه هیجان‌زده می‌شوید لازم نیست تا اسپانیا و فرانسه بروید؛ غار کرفتو تعدادی از این نگاره‌های باستانی را به صورت حجاری روی دیوارهای خود دارد؛ نقش‌هایی از گوزن و حیوان‌های ناشناخته دیگر.

کرفتو - غار آفتاب

به غیر از این غار، کرفتو در دوره‌های مختلف کاربردهای جالب دیگری هم داشته است. باستان‌شناسان می‌گویند این غار در دوره‌ای از تاریخ ایران استفاده‌ای به عنوان معبد داشته است. میتراپرستان که قبل از سلطه حکومت زرتشتی بر سرتاسر کشور آزادانه در فلات ایران زندگی می‌کردند، غار کرفتو را به عنوان یکی از عبادتگاه‌های خودشان انتخاب کرده بودند. بعدها وقتی دین زرتشت در سایه حکومت هخامنشی گسترش پیدا کرد،‌ پیروان میترا که مورد قبول نبودند، برای حفظ معبدشان از گزند و حمله، آنها را در پشت سنگچین‌های منظمی پنهان کردند تا حفظش کنند.

در دوره‌های بعدی، این غار موارد استفاده دیگری هم پیدا کرد. ساخت «گور دخمه» که شکل رایج برای دفن مردگان در دوره‌های هخامنشی بوده است،‌ غار کرفتو را به گورستان تبدیل کرد؛ جایی که در آن سالن‌های مختلف به عنوان پیشخوان، ‌نمازخانه و اتاقی که اجساد را در آن قرار داده بودند وجود داشته است.

در سال‌های سلسله سلوکیان ‌که اصالتاً یونانی‌تبار بوده‌اند،‌ غار کرفتو همچنان به صورت یک مقبره باقی مانده است. در ورودی یکی از اتاق‌های این غار که در طبقه سوم آن قرار دارد، نوشته‌ای ‌به زبان یونانی روی سنگ کنده شده که می‌گوید: «در این مکان هراکلیس خفته است»؛ نشانه‌ای از اینکه از گور دخمه‌ها حتی دوره سلوکیان نیز استفاده می‌شد.

این احتمال وجود دارد که غار در دوره ساسانیان هم همچنان به همان صورت گور دخمه مورد استفاده بوده است.

بعد از ورود اعراب به ایران،‌ موارد استفاده غار آفتاب باز هم تنوع بیشتری یافت. ‌این بار نه به‌عنوان زیارتگاه یا مقربه بلکه محلی برای زندگی انسان‌ها ؛ جایی که احتمالا در سده چهارم هجری هنوز هم انسان‌ها با حیوانات اهلی و گله‌های بز و گوسفندشان در آن زندگی می‌کردند یا برای در امان ماندن از بلاهای طبیعی به آن پناه می‌بردند.‌ در سنگ‌های سازنده سالن‌های بزرگ غار هنوز هم کنده‌کاری‌هایی را که برای بستن مهار حیوانات از آن‌ها استفاده شده می‌توان دید.

کرفتو از معدود غارهای طبقاتی دنیاست. در بالکن‌های آن برای جلوگیری از سقوط، نرده‌های چوبی گذاشته‌اند

غار کرفتو اولین‌بار توسط یک باستان‌شناس روس‌تبار مورد بررسی سطحی قرار گرفت. ‌دست‌نوشته او بر سنگ یکی از دیوارهای غار نشان‌دهنده زمان حضور او در کرفتو است. غار کرفتو در سال 1818 میلادی توسط سِر «رابرت کرپورتر» بازدید و کتیبه آن خوانده شد. در سال 1838 میلادی «هنری اولینسون» از غار بازدید کرد و آنچه را به وسیله کرپورتر از کتیبه خوانده شده بود، اصلاح کرد. 1963 دوباره گذار یک باستان‌شناس خارجی به کرفتو افتاد، ‌سر «اورل اشتین‌» ‌به همراه یک دستیار ایرانی تلاش کردند نقشه غار را تهیه کنند و به موفقیت‌هایی هم دست یافتند؛ هرچند نقشه‌ای که توسط آن‌ها طراحی شده، کامل نیست.

دست‌نوشته و طرح‌های مختلفی روی سنگ‌های غار کرفتو وجود دارد که بعد از گذشت زمان ارزش تاریخی پیدا کرده است. ‌احتمالا یکی از انگیزه‌های مردمی که این روزها با سنگ و سوهان و انواع و اقسام رنگ به جان بافت طبیعی و دست‌ساز غار می‌افتند تا روی آن یادگاری‌هایی از حضورشان در این محوطه باستانی بگذارند همین حس جاودان شده است!

یکی از این دست‌نوشته‌ها که ارزش تاریخی پیدا کرده، یادگاری چند نفر از بازدیدکنندگان غار است که آن‌گونه که خود نگاشته‌اند در «سال 2537 شاهنشاهی» به این غار رفته بودند و نوشته‌شان هنوز هم روی سنگ‌های غار توی چشم می‌زند.

علاوه بر قسمت‌های «دست‌کن» غار که طی سال‌ها مردمان دوره‌های مختلف ایران از آن استفاده‌های متفاوت کرده‌اند، غار آفتاب ساکنان دیگری هم دارد. ‌بعد از گذشتن از یکی از دالان‌های این غار، تازه دهلیزها و تالارهای طبیعی آن آغاز می‌شود که سقفشان از جنس آهک است ‌و کفشان به عمق بیش از دو متر تماماً از مدفوع خفاش‌های ساکن غار پوشیده شده است‌.

قسمت دست‌کند غار کرفتو دهلیزها و پنجره‌هایی دارد که برای رفت و آمد و استفاده از نور آفتاب ایجاد شده است

حتی این تالارها که دسترسی به آن‌ها دشوار است،‌ حضور در آن‌ها نفس کشیدن را سخت می‌کند و گاهی باید راهروهای آن را به خمیده و روی زانوها طی کرد هم از قلم یادگاری‌نویسان در امان نبوده است؛ از دوستانی که دو نفره با هم به غار آمده‌اند گرفته تا اردوهای مدرسه‌ای، هرکس به سهم خودش دیواره سپید آهکی را مورد عنایت قرار داده است!

برق‌کشی در 70 متر اولیه غار انجام شده، اما لامپ‌های زرد و نامناسب با کج‌سلیقگی در غار کار گذاشته شده‌اند.‌ نور آنها در برخی مواقع به دلیل گرمای زیادی که ایجاد می‌کند به بدنه غار آسیب زده و گاهی انرژی لازم را برای رشد قارچ و جلبک‌هایی که به خرابی بافت غار می‌انجامد، ‌فراهم کرده است.

بعد از آخرین تالاری که با نور این لامپ‌ها روشن شده، غار همچنان ادامه دارد، اما اکتشاف در آن انجام نشده؛ چراکه دسترسی به این قسمت غار بسیار سخت‌تر است ‌و به تجهیزات و صرف هزینه نیاز دارد.

برای ورود به این غار باید بلیط بسیار ارزان‌قیمتی تهیه شود و در اغلب مواقع بازدیدکننده‌ها راهنمایی ندارند که برایشان توضیح بدهد ارزش کرفتو چیست و باید مراقب باشند که بیش از این به غار آسیب وارد نشود.

میراث فرهنگی منطقه «زیویه» در تلاش است تا هزینه‌های مربوط به نگهداری و بهبود وضعیت غار را فراهم کند. تلاش برای انجام اکتشاف‌های جدید در غار، ‌تهیه نقشه غار و آماده کردن زیرساخت‌ها برا ی معرفی این غار به گردشگران و علاقه‌مندان، در جریان است؛ ‌با این حال، برخی آسیب‌های جبران‌ناپذیر هم به این اثر باستانی وارد شده که پول نمی‌تواند آن‌ها را جبران کند.

ایسنا - فاطمه کریمخان

نوشته بزرگترین غار دست‌کَند ایران، با 750 متر طول در استان کردستان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

با ارتفاع 51 متر بزرگترین آبشار استان مازندران و دومین آبشار بلند ایران

$
0
0

آبشار

آبشار

با ارتفاع 51 متر بزرگترین آبشار استان مازندران و دومین آبشار بلند ایران است. تا گردشگران به پایش می‌رسند، زیر آب می‌روند تا گرمای پیاده‌روی را از تن‌شان درآوردند، اما آب آنقدر سرد است که بعد از کمی مقاومت و گرفتن عکس سلفی به آفتاب پناه می‌برند.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، آبشار شاهاندشت در 80 کیلومتری جاده هراز از راه آمل به تهران در منطقه لاریجان و در سمت چپ جاده قرار گرفته است. منطقه ییلاقی خوش آب و هوای «شونا دشت»، «شونه دشت» و بالاخره «شاهاندشت» بر فراز ارتفاعات البرز قرار گرفته است.

می‌گویند شاهاندشت با ارتفاع 51 متر بزرگترین آبشار استان مازندران و دومین آبشار بلند ایران از نظر ارتفاع است. مسیر فرعی شاهاندشت از جاده هراز خاکی است و بسیاری از تورهای گردشگری، طبیعت این منطقه را برای تفریح یک روزه انتخاب می‌کنند. درختان گردوی این منطقه ریشه‌هایی محکم و تنیده در خاک دارند و بارشان زیاد است.

وقتی پایتان را داخل روستا می‌گذارید، آثار ساخت و ساز با سرعت بالا را به راحتی می‌بینید. نخاله‌های ساختمانی و زباله‌ها بارها در مسیر دیده می‌شوند. به نظر می‌رسد ویروس آپارتمان‌سازی به شدت «روستاگیر» شده است. در برخی از موارد ریشه درختان درهم تنیده را قطع کرده‌اند تا کار راحت‌تر پیش برود، بی‌آنکه متوجه شوند روستای بدون درخت هیچ مفهومی ندارد!

از ابتدای روستا تا آبشار شاهاندشت را باید 45 دقیقه پیاده‌روی کنید. مسیر هیچ تابلوی راهنمایی ندارد و گاهی روی دیوار فلشی با رنگ قرمز کشیده‌اند و در برخی از موارد هم اگر شانس بیاورید و کسی را در روستا ببینید می‌توانید درباره ادامه مسیر سوال کنید تا با یک منظره زیبا روبرو شوید و از طبیعت انرژی بگیرید.

در طول مسیر تنها یک سفره خانه سنتی وجود دارد که تخت‌هایی برای رفع خستگی دارد و قلیان، چای، بستنی و نوشیدنی سرو می‌کند. نگرانی پول نقد را هم نداشته باشید چون این سفره‌خانه مجهز به دستگاه کارت خوان است. در طول مسیر مشکل آنتن دهی تلفن همراه هم ندارید.

آبشار شاهاندشت

زیبایی آبشار شاهاندشت توصیف‌پذیر نیست، اما زباله‌هایی که گردشگران در طول مسیر ریخته‌اند چشم را آزار می‌دهد.

آب آبشار بسیار سرد است و باد آن را به هر طرف پرت می‌کند و اگر بخواهید با فاصله زیاد از کنارش رد شوید باز هم تنه‌تان به قطرات آب می‌خورد.

صاحب سفره‌خانه سنتی به خبرنگار ایسنا می‌گوید: مردم روستا تنها در فصل تابستان از تهران و آمل می‌آیند و از اوایل پاییز روستا خالی از سکنه می‌شود و تنها نگهبان در روستا باقی می‌ماند. آنقدر زمستان‌های این منطقه سرد است و برف می‌بارد که تنها کوهنوردان حرفه‌ای به اینجا می‌آیند. گردو، شاهتوت و سیب عمده محصولات روستاست که به گردشگران هم فروخته می‌شود.

با توجه به اینکه شاهاندشت منطقه گردشگری به حساب می‌آید، اما به نظر می‌رسد روستاییان سرگرم ساخت و ساز هستند و مسئولان گردشگری هم چندان به توسعه پایدار در این منطقه اهمیت نمی‌دهند و یا برای حفاظت از آن اقدام نمی‌کنند.

نوشته با ارتفاع 51 متر بزرگترین آبشار استان مازندران و دومین آبشار بلند ایران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

۱۰ مکان عجیب و افسانه‌ای

$
0
0

هو‌ئِن، ویتنام

صفت افسانه‌ای معمولا به مکان‌هایی داده می‌شود که منحصربه فرد، غیرمعمول و شگفت‌انگیز هستند. این اماکن که از نظر گردشگری بسیار محبوب هستند، با هر قدم که در اطرافشان بر‌می‌دارید شما را به تعجب و شگفتی وا می‌دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی ۱۰ مکان عجیب و افسانه‌ای بپردازیم.

صفت افسانه‌ای معمولا به مکان‌هایی داده می‌شود که منحصربه فرد، غیرمعمول و شگفت‌انگیز هستند. این اماکن که از نظر گردشگری بسیار محبوب هستند، با هر قدم که در اطرافشان بر‌می‌دارید شما را به تعجب و شگفتی وا می‌دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی ۱۰ مکان عجیب و افسانه‌ای بپردازیم.

به گزارش سایت برترین​ها، گاهی نقاط افسانه‌ ای و خیال‌انگیز الهام بخش تولد داستان‌هایی زیبا و تحسین برانگیز می‌شوند که تا مدت‌ها بر فرهنگ و نحوه‌ی زندگی مردم اثر می‌گذارند و علاوه بر این‌ها بر صنعت گردشگری هم تاثیر بسزایی هم می‌گذارند.

۱۰. هو‌ئِن، ویتنام

هوئِن در خط ساحلی جنوب دریای چین واقع شده است. سازمان یونسکو این مکان را به عنوان میراث جهانی ثبت کرده است. هوئن به عنوان نماینده‌ فرهنگی قرن پانزدهم تا نوزدهم مکان تاریخی مهمی به شمار می‌رود. نقاطی مانند پل فیل به نحو احسن محافظت می‌شوند‌. ساحل سفید شنی و آب و هوای گرم، سالانه توریست‌های زیادی را به خود جذب می‌کند. همچنین منطقه‌ی Hoi An به خاطر تولید فانوس‌های ابریشمی مشهور است.


۹. گرینلند

جزیره‌ گرینلند علاوه بر زیبایی، بزرگترین جزیره‌ جهان محسوب می‌شود. این جزیره در تمام طول سال سرد و یخی است، با این وجود مناظر شگفت‌انگیزی دارد که زیبایی آن با وجود خانه‌هایی رنگین تکمیل می‌شود. با وجود اینکه این سرزمین همیشه پوشیده از یخ است اما اسم آن را گرینلند (سرزمین‌سبز) گذاشته‌اند. این جزیره محل مناسبی برای تماشای شفق زیبای قطبی است.

۸. جنگل بامبو، کیوتو، ژاپن

گیاهان در سراسر آسیا از محبوبیت زیادی برخوردارند به طوری که حتی گاهی معانی سمبلیکی زیادی را در خود پنهان کرده‌اند. در چین نماد طول عمر یا در هند نماد دوستی هستند و در نهایت در ژاپن اعتقاد دارند که درختان بامبو از لوث وجود شیطان پاک هستند بنابراین می‌توان در ژاپن جنگل‌های بامبوی زیادی به همراه مسیر‌های پیاده‌روی در آن‌ها پیدا کرد. اگر دنبال آرامشی بکر و فراموش‌نشدنی هستید این جنگل‌ها مکان مناسبی برای داشتن روزی آرام هستند.

۷. کاتماندو، نپال

کاتماندو، پایتخت کشور نپال است که توسط رشته‌کوه‌های مرتفع هیمالیا احاطه شده‌ است. این شهر معابد مختلفی دارد و از نظر معنوی نقش بسیار مهمی را در نپال ایفا می‌کند. باستان‌شناسان مدارکی دال بر وجود یک تمدن باستانی در این مکان پیدا کرده‌اند که تاریخ آن به سال ۱۸۵ میلادی بر‌می‌گردد. کاتماندو یکی از جالب‌ترین شهر‌های نپال است.

۶. سینترا

سینترا شهر تاریخی کوچکی در پرتغال است که فاصله‌ زیادی از شهر لیسبون ندارد. جورج گوردون بایرون، شاعر مشهور انگلیسی معروف به لرد بایرون، پس از بازدید از این شهر و الهام گرفتن از آن کتاب سفر زیارتی چایلد هارولد را به رشته‌ تحریر درآورد. بناهای شاعرانه سبک رومانتیکی قرن نوزدهم و طبیعت زیبا از سینترا مقصد توریستی بسیار محبوبی ساخته‌ است.

۵. کولمار، فرانسه

کولمار شهر کوچکی در شمال شرقی کشور فرانسه است که تنها ۶۵ هزار نفر در آن زندگی می‌کنند و مکانی کاملا آرام و دلنشین محسوب می‌شود. این شهر، هنرمندان مشهوری همچون «Martin Schongauer» نقاش و «Frédéric Bartholdi» مجسمه‌ساز را که برای ساخت مجسمه‌ آزادی شهرت یافته، پرورش داده است. این مکان مشخصا از آن دست جاهایی است که چشمان شما را نوازش خواهد داد.

۴. جزایر فارو

جزایر فارو مجمع‌الجزایر زنجیر واری هستند که تحت حاکمیت پادشاهی دانمارک قرار دارند. این جزایر به دلیل وجود مناظر شگفت‌انگیز شهرت دارند. اقلیم شمالی، هوای مه‌آلود و صخره‌های آتشفشانی تماشایی به همراه قله‌های شیب‌دار همه و همه فضای مرموزی را به وجود آورده‌اند که شما را به تحسین وا می‌دارد. مکانی که در آن الف‌ها و ترول‌های افسانه‌های اسکاندیناویایی یافت می‌شوند.

۳. الحمرا، گرانادا، اسپانیا

الحمرا در ابتدا قلعه‌ای بود که در سال ۸۸۹ میلادی ساخته شد، سپس در سال ۱۳۳۳ میلادی یک کاخ توسط حاکم (سلطان) گرانادا به آن اضافه شد. این مجموعه مثال درخشانی از معماری اسلامی است که در میان باغ‌های زیبا، چشمه‌ها و استخر‌ها محصور شده است. این قلعه تاکنون الهام بخش نویسندگان، آهنگسازان و فیلم‌سازان زیادی شده است.

۲. کاپادوکیه، آناتولی مرکزی، ترکیه

کاپادوکیه مکانی تاریخی و فرهنگی با طبیعتی شگفت‌انگیز است. این مکان برای صخره‌های دودکشی شکل و افسانه‌ای که «hoodoos» نامیده می‌شوند مشهور است. از همه مهمتر خانه‌هایی است که در این «hoodoos»ها تراشیده شده‌اند. قدیمی‌ترین حکاکی‌ها و سنگ‌تراشه‌های این ناحیه مربوط به قرن هشتم میلادی هستند.

۱. ونیز، ایتالیا

ونیز از مکان‌هایی است که پیشنهاد می‌شود لااقل یک بار از آن دیدن کنید. شهری مجلل در ایتالیا که در حال غرق شدن است بنابراین باید قبل از اینکه کاملا در آب فرو برود از آن دیدن کنید! جزایر کوچکی توسط کانال‌هایی به این شهر مرتبط شده‌اند و مردم از گاندولا (نوعی‌قایق) برای رفت و آمد به جای ماشین از طریق این کانال‌ها استفاده می‌کنند. شهر رنسانسی ونیز یکی از مهمترین مراکز فرهنگی اروپا است. کلیسای سنت مارکز در این شهر یکی از زیباترین کلیسا‌های جامع در سراسر ایتالیا محسوب می‌شود.

نوشته ۱۰ مکان عجیب و افسانه‌ای اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

شاید عمده مردم استان همدان را فقط به نام ابوعلی سینا یا غار علیصدر آن بشناسند

$
0
0

همدان

همدان

پایتخت تاریخ و تمدن نیاکان این سرزمین، دیار دره‌های بکر، تپه‌های باستانی، غارها، سراب‌ها و آبشارهای زیبا و باطراوت، مرکز سفال و کوزه‌گری و صنایع چوب ایران؛ همدان؛ آرامگاه ابوعلی سینا و باباطاهر، پشت پرده زنگار گرفته غفلت و بی‌توجهی پنهان مانده و منتظر دستانی است تا پرده از نقابش بردارند و چشم و دل همگان را به تلالوی درخشان نگین وجودش دوباره روشن کنند.

 همدان در حالی در زمره تاریخی ترین و پرجاذبه ترین استان های کشورمان قرار دارد که متاسفانه کمتر کسی از وجود آن اطلاع دارد، به طوری که شاید عمده مردم این استان را فقط به نام ابوعلی سینا یا غار علیصدر آن بشناسند.

بسیاری نیز همدان را با آب و هوای خنک و معتدل آن به یاد می آورند. این گمنامی به حدی است که حتی نام مناطق گردشگری این استان در فهرست بسیاری از مقاصد تورهای گردشگری داخلی هم قرار ندارد، چه رسد به تورهایی که مسافران و گردشگران خارجی را به تماشای دیدنی ترین های این سرزمین می برد.

دغدغه مسئولان گردشگری

این که همدان با وجود این ظرفیت عظیم در حوزه گردشگری جایی در قلب طبیعت گردها و گردشگران ندارد، چندی است به دغدغه برخی از مسئولان این استان هم تبدیل شده است، به طوری که یکی از نمایندگان این استان در مجلس در این باره به جام جم می گوید: همدان باوجود برخورداری از حدود 1300 اثر تاریخی فرهنگی شناسایی شده و ده ها جاذبه طبیعی و وجود شهر لاله جین به عنوان مرکز سفال و کوزه گری ایران، تاکنون بدرستی به ایرانیان و جهانیان معرفی نشده است که این امر به دلیل بی توجهی مسئولان مربوط در طول سال های گذشته به این مهم و همچنین بسنده کردن به شرایط موجود بوده است. به عبارتی می توان گفت از دیرباز برخی هموطنان سفر به همدان را به طور خودجوش و نه برنامه ریزی شده و برای استفاده از آب و هوای مطلوب آن انتخاب می کردند و مسئولان نیز همت و تلاش و برنامه ای برای تغییر این وضعیت و جذب برنامه ریزی شده گردشگر انجام ندادند.

محمدعلی پورمختار با بیان این که بر همین اساس هیچ زیرساختی برای پذیرش گردشگر در این استان فراهم نشده است، می افزاید: به طور مثال در بخش واحدهای اقامتی با کمبودهای زیادی مواجه هستیم و بجز چند هتل دو ـ سه ستاره آن هم در مرکز استان، واحد اقامتی مناسب دیگری در شهر همدان و شهرستان های استان برای مسافران وجود ندارد.

به گفته وی، این توسعه نیافتگی در همه بخش ها مثل راه، راه آهن، فرودگاه (وجود دو یا سه پرواز در هفته به تهران) و اماکن گردشگری به چشم می خورد، به طور مثال در مجموعه تفریحی غار علیصدر که عنوان بزرگ ترین غار آبی جهان را به خود اختصاص داده است، هیچ گونه زیرساخت اقامتی، رفاهی و خدماتی مناسبی برای پذیرایی از گردشگران تعبیه نشده و مسافرانی که گاهی برای ورود به غار باید 12 الی 13 ساعت منتظر بمانند، نه جای مناسبی برای استراحت و اقامت دارند و نه مرکزی برای تفریح یا حتی خرید و حداقل امکانات موجود نیز متعلق به گذشته است. شرکت متولی موجود نیز فقط به دنبال کسب درآمد بوده و به جای سرمایه گذاری های جدید و به روز در این منطقه، درآمد حاصل از فروش بلیت را در زمینه های دیگر سرمایه گذاری می کند.

بزرگ ترین مرکز تولید سفال

نماینده بهار و کبودرآهنگ با تاکید بر این که وضعیت این شرکت باید تعیین تکلیف شده و به شرکتی مسئول و دلسوز واگذار شود، می افزاید: در شهر لاله جین هم که بزرگ ترین و مهم ترین مرکز تولید سفال در کشور و جهان است، وضعیت به همین منوال است، به طوری که هیچ کدام از دولت های گذشته، حمایتی از مردم این شهر و تولیدات آنها به منظور معرفی و بازاریابی برای فروش محصولاتشان نکرده اند و مردم همچنان در خانه های خود مشغول کار و تولید هستند. مسافران نیز اگر خریدار سفال لاله جین باشند و به این شهر سفر کنند، جایی برای استراحت و اقامت نمی یابند و باید سفر خود را چند ساعته به پایان برسانند.

معاون گردشگری میراث همدان نیز با اشاره به فاصله زمانی سه ساعته از پایتخت به استان همدان با وجود آزادراه همدان ساوه، به جام جم می گوید: این ویژگی در کنار برخورداری از صدها جاذبه طبیعی، تاریخی، فرهنگی و مذهبی می تواند این استان را به یکی از قطب ها و مقاصد گردشگری کشور تبدیل کند، در حالی که به دلیل نبود برنامه ریزی و معرفی و اطلاع رسانی کافی در این زمینه در سطح ملی و بین المللی، این استان به جایگاه واقعی خود در حوزه گردشگری نرسیده و سهمی از درآمدزایی در این زمینه نداشته است.

به گفته علی خاکسار ، استان همدان در حالی از نظر ظرفیت های گردشگری جزو پنج استان کشور است که به لحاظ جذب گردشگر در رده پایینی قرار دارد. تاکنون نیز این استان به عنوان اولین مقصد گردشگری انتخاب نشده است و عمده مسافرانی که وارد همدان می شوند، معمولا از آن به عنوان یک مسیر عبوری و بین راهی برای سفر به شمال و جنوب استفاده می کنند.

وی با اشاره به ورود حدود دو میلیون مسافر در سال به استان همدان، می افزاید: این آمار که عمده آن مربوط به ایام نوروز و اواخر تابستان است، به هیچ عنوان راضی کننده نیست و با برنامه ریزی ها و اقدامات در دست انجام درصدد ارتقای آن به ده میلیون نفر در سال تا پایان برنامه ششم توسعه هستیم.

معرفی جاذبه های گردشگری

معاون گردشگری میراث همدان مهم ترین این اقدامات را برنامه ریزی برای اطلاع رسانی و معرفی دقیق و جامع ظرفیت های گردشگری همدان عنوان و تصریح می کند: در این زمینه با موافقت و همکاری استانداری، پنج میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و تفاهم نامه ای با شبکه مستند سیما برای ساخت و پخش برنامه هایی در جهت معرفی این جاذبه ها امضا شده است. همچنین تفاهم نامه ای برای ساخت 50 برنامه و پخش آنها از سایر شبکه های ملی داخلی و برون مرزی منعقد شده است.

ضمن این که معرفی این ظرفیت ها از طریق سایت های اینترنتی و مجازی و برگزاری جشنواره های تابستانه و زمستانه نیز در دستور کار است.

خاکسار برگزاری سه جشنواره شیره پزی انگور در ملایر، آلو در یکی از روستاهای اسدآباد و گردو در تویسرکان را از جمله این جشنواره ها عنوان کرده و می گوید: تمام این جشنواره ها در نیمه اول مهر ماه برگزار می شود که در کنار جشنواره زمستانه، می تواند علاوه بر افزایش جمیعت گردشگر، توزیع آن را نیز در فصول مختلف سال به دنبال داشته باشد.

ویژگی تاریخی و طبیعی استان همدان

همدان آثار تاریخی بسیاری همچون شهرهای دستکند ثامن و ارزان فود متعلق به دوران اشکانیان، کاروانسراهای عصر صفوی، مقبره مشاهیری همچون باباطاهر، ابوعلی سینا، میررضی الدین آرتیمانی و استرو مردخای (ملکه خشایار شاه)، مسجد جامع و بازارهای تاریخی، محوطه باستانی هگمتانه و چندین تپه تاریخی با قدمت 8000 سال دارد.

در کنار این جاذبه های تاریخی از جاذبه های طبیعی همچون مناطق حفاظت شده، سراب های متعدد و زیبا در شهر نهاوند، چند تالاب، دره های زیبا در کوهستان الوند و غار علیصدر برخوردار است. این استان دارای صنایع دستی ویژه ای نیز است به طوری که 160 حرفه از صنایع دستی موجود در کشور در این استان فعال است و شهر لاله جین به عنوان پایتخت سفال و سرامیک در جهان معروف است.

فاطمه مرادزاده - ایران

نوشته شاید عمده مردم استان همدان را فقط به نام ابوعلی سینا یا غار علیصدر آن بشناسند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

Viewing all 660 articles
Browse latest View live