Quantcast
Channel: جاذبه های گردشگری –توریست ها
Viewing all 660 articles
Browse latest View live

عکس های 10 جزیره رویایی و زیبای دنیا را ببینید

$
0
0

جزیره

در این گزارش تصویری عکس های 10 جزیره رویایی و زیبای دنیا را که در یک نظرسنجی انتخاب شده اند، ارائه می کنیم.

 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از لومتن، شرکت و سایت توریستی مشهور تریپ ادوایزور در یک نظرسنجی که از مسافرانش به عمل آورده است اسامی 10 جزیره رویایی و زیبای جهان را منتشر کرده است. در این نظرسنجی جنبه های مختلف برای این انتخاب از مسافران سوال شده است.

جزیره پروودینسیال از سرزمین های ماوراء البحار بریتانیا در اقیانوس اطلس.

جزیره مائویی در مجمع الجزایر هاوایی ایالات متحده آمریکا در اقیانوس آرام.

جزیره روآتان در هندوراس در دریای کارائیب.

جزیره سانتورینی یونان در دریای اژه.

جزیره کو تائو تایلند در خلیج تایلند.

جزیره ماده را پرتغال در اقیانوس اطلس.

جزیره بالی اندونزی در غرب جاوه در اقیانوس هند.

جزیره موریس در اقیانوس هند جنوب غربی.

جزیره بورا بورا در پولینزی از سرزمین های ماوراء البحار فرانسه در اقیانوس آرام.

جزیره فرناندو دو نورونها برزیل در اقیانوس اطلس.

گزارش: بهرام افتخاری / جام جم آنلاین

نوشته عکس های 10 جزیره رویایی و زیبای دنیا را ببینید اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


علاقه مندان سفرهای خارجی و ماجراجویان بخوانند

$
0
0

سفر

سفر

تابستان در همه جای دنیا فصل سفر است، فصل جنب‌وجوش و ماجراجویی و ایده‌های هیجان‌انگیز. اگر به دنبال مقصد جدید برای خاطره‌آفرینی‌های پیش رویتان هستید، این گزارش را از دست ندهید.

 تابستان در نقاط مختلف این کره خاکی رنگ و بوی متفاوتی دارد؛ گردشگرانی بار سفر می بندند و به دیدار خورشید بی غروب می روند، مسافرانی با قطاری قرمز رنگ به ارتفاعات چندهزار متری آلپ می روند و عده ای دیگر در جشنواره قایق رانی بدون آب هیجان را به معنای واقعی تجربه می کنند.
این ها بخشی از پیشنهاداتی است که به علاقه مندان سفرهای خارجی و ماجراجویان ارائه می شود.

«خورشید نیمه شب» / نروژ

هرسال از اواخر ماه می تا اواسط جولای خورشید مجمع الجزایر «لوفوتن» نروژ در تمام ساعات شبانه روز در آسمان می درخشد و پدیده ای بی نظیر خلق می کند.

این جزایر افسانه ای در شمال نروژ که به دریای قطب شمال نزدیک است، هر سال میزبان گردشگرانی است که به دنبال مناظر بی بدیل فضای باز نور خورشید و دریای آرام هستند.

اینجا مکانی است که آسمان طلایی اش با آب های لرزان درآمیخته و زیر نور خورشید نیمه شب جلوه ای بی همتا دارد.

لوفوتن شامل هفت جزیره اصلی می شود و نزدیک ترین فرودگاه به آن در اسلو واقع است که دو ساعت و نیم تا آنجا فاصله دارد.

اگرچه این مجمع الجزایر در یکی از شمالی ترین مناطق کره زمین قرار گرفته، اما به علت هم جواری با اقیانوس قطب شمال و بهره مندی از جریان «گلف استریم»، دارای آب و هوای معتدلی نسبت به عرض جغرافیای خود است.

در «لوفوتن» می توانید در روزهای تابستانی خورشید را برای همه ساعات روز در آسمان داشته باشید و در شب های سرد زمستانی از انوار زیبا و درخشان شفق های قطبی لذت ببرید.

فستیوال هنری «بامبرشوت» / آمریکا

هرساله آخرین روز آگوست و اول سپتامبر واشنگتن میزبان بزرگ ترین فستیوال هنری آمریکای شمالی است .

بامبرشوت که امسال چهل وپنجمین دوره اش را برگزار می کند، شامل انواع و اقسام رشته های هنری از جمله موسیقی ، کمدی ، تئاتر ، فیلم ، هنرهای تجسمی، صنایع دستی شهری و... می شود.

در این جشنواره که در آخر هفته پایانی تابستان برپا می شود، کنسرت های زنده با حضور هنرمندان بنام اجرا می شود.

فرودگاه «سیاتل» نزدیک ترین فرودگاه برای رسیدن به این منطقه است. «هتل 1000» یکی از بهترین اقامتگاه های این ناحیه است. این هتل 120 اتاق مبله زیبا دارد که در هر یک تلویزیون 42 اینچی با کیفیت HD وجود دارد.

زیستگاه خرس های گریزلی / کانادا

پاک «کوتیماتین» که تنها زیستگاه خرس در خطر انقراض گریزلی است ، بخشی از حیاط وحش بریتیش کلمبیای کاناداست.

کوتیماتین، پارک آبی جنگلی دورافتاده و وحشی در ساحل شمالی بریتیش کلمبیاست که برای محافظت ویژه از خرس های گریزلی این منطقه راه اندازی شده است.

حدود 50 خرس گریزلی در این منطقه حفاظت شده زندگی می کنند و تنها راه رفتن به این پارک با قایق یا هواپیماست.

گردشگرانی که به کوتیماتین رفته اند می گویند که با پاگذاشتن به این منطقه، بافت طبیعی به کل تغییر می کند.

در ماه ژوئن کوه ها پر می شود از گیاهانی چون توسکا و شوکران و چمن اطراف رودخانه را فرا می گیرد. تورهایی سه تا شش روزه برای دیدن گریزلی های این جنگل فراهم شده است.

قایق سواری بدون آب / استرالیا

برای شرکت در جشنواره تابستانی قایق رانی «رگاتا» نیاز به تجربه قایق سواری یا حتی آب ندارید! این رویداد که در سومین شنبه ماه آگوست برپا می شود، از سال 1962 تاکنون موجبات تفریح و شادی گردشگران و افراد بومی را فراهم می کند.

سابقه قایق رانی بدون آب «رگاتا» روی بستر خشک رودخانه «تاد» در شمال «آلیس اسپرینگز» و مرکز استرالیا برگزار می شود و طی آن افراد در تیم های چهارنفره سوار قایق های بدون کف و دست سازی می شوند و با هم به رقابت می پردازند.

شرکت کنندگان به صورت گروهی درون یک وسیله قایق مانند قرار می گیرند و با توجه به این که قایق ته ندارد، با شروع مسابقه می دوند تا به خط پایان برسند.

منطقه «آلیس اسپرینگز» بیش از 900 مایل با نزدیک ترین شهر استرالیا و حدود سه ساعت هوایی با سیدنی ، ملبورن و پرت فاصله دارد.

استرالیا به عنوان خشک ترین قاره جهان ، بهترین مکان برای برگزاری جشنواره قایق رانی بدون آب است.

«بام اروپا» / سوییس

مجتمع تفریحی «یونگفرا» که به «بام اروپا» شهرت دارد ، در کوهستان آلپ واقع است. گردشگران با مرتفع ترین خط آهن دنیا که تنها 2300 متر پایین تر از قله 13 هزار و 642 فوتی «یونگفرا» قرار دارد، به مقصد می رسند.

بیشتر مسیر قطار که به راه آهن کوهستانی سوییس مشهور است، از تونل چهار مایلی می گذرد. مسافران این قطار در دو ایستگاه می توانند از مناظری که تنها به چشم کوهنوردان حرفه ای می آید ، لذت ببرند.

اگر به این سفر ماجراجویانه بروید ، در بالاترین نقطه به «قصر یخی» می رسید ؛ غاری یخی که در دهه 1930 با دست کنده شده است.

با رسیدن به قله ، گردشگران علاوه بر منظره وسیعی از کوهستان آلپ، می توانند در دوردست نگاهی هم به جنگل سیاه آلمان بیندازند.

هتل بزرگ «ویکتوریا جونگفرا» که در سال 1865 بنا شده، با 224 اتاق میزبان مسافران این منطقه است.

استخر ، باشگاه ورزشی و ماساژ از جمله امکانات این اقامتگاه کوهستانی است که با غذاهای محلی سوییس از گردشگران پذیرایی می کند.

ساحل وحشی / «اورگان»

ساحل صخره ای و شنی ایالت اورگان یکی از مناسب ترین مکان ها برای سپری تعطیلات تابستانی است.

این ساحل که در فهرست رمانتیک ترین مقاصد گردشگری جهان قرار دارد، با وسعت 12 مایلی بخشی از پارک ملی اورگان است.

گوشه های دنج ساحلی ، حوضچه های موج دار ، منظره امواج خورشان و صخره های شگفت انگیز در کنار اشکالی که از سنگ های ماسه ای درست شده، بخشی از جاذبه های این منطقه است.

اسب سواری در اتفاعات / اکوادور

«هاسیندا زولتا» مرتعی 4000 هکتاری بالای تپه های شهر آندین است که اسب هایی در جنگل های و روستاهای در ارتفاع بین 9 تا 11 هزار فوتی آن آماده سواری دادن به گردشگران هستند. افراد با هر میزان مهارت سوارکاری می توانند آنجا تفریح کنند.

این منطقه سرسبز و کوهستانی با طبیعت بکرش به فاصله دو ساعته از شمال شرق کویتو پایتخت کشور اکوادور واقع است.

بزرگترین جشنواره موسیقی «بلوز» / شیکاگو

اگر به موسیقی «بلوز» علاقه مند هستید، شرکت در بزرگترین فستیوال «بلوز» جهان می تواند پیشنهاد خوبی برای گذران تعطیلات تابستانی تان باشد. هر سال بیش از 500 هزار نفر از 13 تا 15 ژوئن در این رویداد بزرگ حضور پیدا می کنند.

در این سه روز هنرمندان مشهور سبک «بلوز» با اجراهای زنده و نشست های موسیقی از علاقه مندان پذیرایی می کنند.

پارک بزرگ شیکاگو که محل برپایی این فستیوال است ، در پایین شهر و منطقه تجاری آن واقع است.

پرنده نگری در جزیره / کِبِک

حدود 200 گونه پرنده بومی و مهاجر فصل تابستان خود را در جزایر «مگدالن» که وسط خلیج «سن لارنس» واقع است، می گذارنند.

اینجا بهشت پرنده نگرهاست که علاوه بر این جاذبه خاص گردشگری، می توانند از دیدن صخره ها، برکه های و سواحل زیبای این منطقه لذت ببرند.

مرغ ماهی خوار چشم آبی شمالی و بزرگترین نوع مرغ دریایی قطب شمال از جمله نادرترین گونه ها هستند که در جزایر «مگدالن» قابل مشاهده هستند.

پنگوئن های منقارتیغی، مرغ های طوفان و گونه های مختلف مرغ دریایی در این جزیره سکونت دارند.

نوشته علاقه مندان سفرهای خارجی و ماجراجویان بخوانند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

چینی‌ها بزرگترین و ترسناک ترین پیاده‌رو جهان را به تازگی افتتاح کردند

$
0
0

پیاده‌رو

پیاده‌رو

چینی‌ها بزرگترین و ترسناک ترین پیاده‌رو جهان را به تازگی افتتاح کردند. فرق این پیاده‌رو با دیگر پیاده‌روها در شیشه‌ای بودن آن است.

 این پیاده رو شیشه ای که به شکل نعل اسب است، یکی از شگفتی های جهان به شمار می رود.

این گردشگاه در «چونگ کینگ» قرار دارد و به خاطر اینکه ۲۷ متر از لبه صخره و ۷۱۶ متر از سطح زمین فاصله دارد، این امکان را به گردشگرانش می دهد که احساس کنند روی هوا قدم می زنند!

این مسیر پیاده روی هیجان انگیز، لقب طولانی ترین پیاده رو جهان را هم به خود اختصاص داده و در پارک ملی زمین شناسی چین واقع شده است.

نام این پیاده راه به زبان چینی «یوان دوان» به معنی «انتهای ابرها» است. این پل در هر بار، پذیرای ۲۰۰ گردشگر بوده و هزینه تماشای آن در هر ۳۰ دقیقه تقریبا 10 دلار است.

به گفته مقامات چین، این مسیر شیشه ای در برابر زلزله ۸ ریشتری و گردبادمقاوم است.

اگرچه این مسیر پیاده روی نسبت به دیگر پیاده رو معروفی که در آمریکا قرار دارد؛ یعنی «Grand Canyon» رتبه اول را کسب کرده اما «Grand Canyon» هنوز یکی از ترسناک ترین مسیرهای جهان است.

این مسیر پیاده روی در سال ۲۰۰۷ در زمین قبیله سرخپوستی هوآلاپی احداث شده است. (مهر)

نوشته چینی‌ها بزرگترین و ترسناک ترین پیاده‌رو جهان را به تازگی افتتاح کردند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

تور مسکو

$
0
0

MOSCOW-2

تور مسکو

یکی از مهم ترین مراکز این شهر، کاخ کرملین، است که قبل از فروپاشی اتحاد جمهوری های شوروی، محل اقامت و تشریفات ریاست جمهوری بوده است. از نظر موقعیت جغرافیایی این شهر در مرکز شرق اروپا و مابین رودخانه های ولگا و اُکا قرار گرفته است.

MOSCOW (6)

رتبه مسکو، از نظر دارایی مراکز فرهنگی و علمی بسیار خوب است. اما از نظر امکانات ورزشی در جهان حرف اول را می زند. بزرگترین مرکز تولید واگن های مترو به نام مترو مسکو در این شهر واقع است.

تور مسکو

 

جاذبه های گردشگری مسکو به صورت زیر می باشد

 

برج های مسکو

مسکو دارای سه برج مشهور در تور مسکو است که این سه برج همچون برج های سایر کشورها، محل جذب توریست می باشد. این برج ها با نام های زیر شناخته شده اند

  • برج اوستانکینو
  • برج فدراسیون
  • برج مرکوری سیتی

تور مسکو

صومعه های مسکو

یکی از صومعه های مسکو که هنوز هم گاهی از آن به عنوان مرکز مذهبی استفاده می کنند، صومعه نووودویچی نام دارد که برخلاف برخی صومعه ها از قرن ۱۷ ام تا کنون دست نخورده باقی مانده است. این صومعه دارای قبرستان مشهوری است که بسیاری از افراد مشهور در آن به خاک سپرده شده اند.

تور مسکو

فضاهای سبز مسکو

یکی از فضاهای سبز مشهور در مسکو کولومنسکویه می باشد که محل تفریح بسیاری از توریست ها و خانواده های این شهر است. در واقع این محل قبلا کلیسا بوده که هم اکنون به صورت موزه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

 

کلیسا های مشهور مسکو

یکی از کلیساهای مشهور این شهر کلیسای جامع سنت باسیل می باشد که تا سال ۱۶۰۰ به عنوان بزرگترین بنای مسکو به حساب می آمد. بعد از این کلیسای دیگری به نام کلیسای تثلیث ساخته شد که باز هم سال های بعد ۸ کلیسای دیگر به آن اضافه شد و این کلیسا به نام کلیسای جامع تثلیث شناخته شد.

تور مسکو

نوشته تور مسکو اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

رسمی که زنان اهالی روستای آب اسک هر سال برگزار می کنند

$
0
0

روستا

روستا

ورود همه آقایان به روستای آب اسک در روز ۱۳ اردیبهشت ماه ممنوع می شود این رسمی است که زنان اهالی این روستا هر سال به مناسبت مراسم «برف چال» برگزار می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، مردم روستای آب اسک یک رسم ویژه ای در روزهای بهار و نیمه های اردیبهشت ماه دارند که آن را به کرامات سید حسن ولی عارف و زاهد قرن نهم هجری نسبت می‌دهند. مردم روستای آب اسک معتقدند که شجره سید حسن ولی از ۱۶ نسل به امام حسن عسگری(ع) می رسد. آنها معتقدند روزگاری چند سوار  که از اسک وش می‌گذشتند، با تجمع مردمی برخوردند که بیل وکلنگ دست گرفته ومشغول انجام کاری هستند این رهگذران سواره‌هایی بودند که بنا به گفته اهالی سیدحسن ولی وسیدحسن عالی جدمردم روستای نیاک و چند تن از همراهان او بودند. رهگذران احوال کار را از ایشان جویا می‌شوند، سید حسن ولی محل مناسب برای کندن گودال را با عصای خویش به مردم اسک نشان می‌دهد. مردم دامدار اسک به همراه سید حسن ولی به کندن مشغول می‌شوند ولی به هیچ سنگی برخورد نمی‌کنند.

مردم از این عمل متعجب می‌شوند وآن را به عنوان کرامت ومعجزه‌ای از طرف سید حسن ولی در نظر می‌گیرند. مردم اسک می‌گویند: سیدحسن ولی برای این روز نذوراتی در نظر گرفته که باید هم از طرف مردم اسک و هم از طرف مردم روستای نیاک داده شود. مردم روستای نیاک باید در این روز نان وپنیر وگوشت وغیره به مردم روستای اسک دهند واز طرفی مردم اسک باید نذوراتی را تهیه کنند ودر روز برف چال بین مردمی که به عملکرد واجرای مراسم می‌پردازند توزیع کنند.

برف

در این روز زنان روستا برای مردان خود، آذوقه یک روز را تهیه کرده و همه مردان ۵ ساله به بالا را از روستا با سلام و صلوات و اسپنددود کنان بیرون می فرستند. آن زمان است که آنها شروع می کنند به تغییر شکل دادن. هر یک نقشی بر عهده دارد. یکی از زنان که از نظر جسمی قوی هیکل است، پادشاه روستا می شود و روی تاج و تختی می نشیند. دیگری وزیری است که در سمت راست او نشسته و آن یکی نقش عروس و داماد را دارد. عده ای از زنان زرنگ روستا ماموران و سربازانی می شوند که لباس های پسرانشان را به تن کرده جلوی در روستا می ایستند و اجازه نمی دهند که مردی وارد روستا شود. سربازان دیگر مراقبند که در خانه ای مردی پنهان نشده باشد. جز خردسالان و سالخوردگان.

پادشاه و وزرایش به همراه اهالی دیگر روستا در این روز به عیادت بیماران رفته و از آشی که از شب قبل بار گذاشته اند به آنها می دهند. شیرینی های زیادی در این روز توزیع می شود و پادشاه مقداری از آن را به خانه تازه عروسان می برد. عیادت از بیماران و سالخوردگان رسم همیشگی پادشاه در این روز است.

در کنار این رسوم، آنها مولودی خوانی می کنند و قیمه برای ناهار می پزند و هر کسی در خانه اش جشن برگزار می کند اما بیشتر آنها نذورات خود را به میدان اصلی روستا آورده و در کنار زنان دیگر جشن می گیرند. آغاز و پایان این جشن ها هم به دستور پادشاه انجام می شود.

در این میان اگر کسی قصوری انجام دهد و یا مردی به اجبار بخواهد وارد روستا شود یا توسط سربازان به سختی مجازات می شود و یا پادشاه دستوری برای مجازاتش صادر می کنند. زنان این روستا مصمم تر از هر کسی این نقش ها را بازی می کنند.

از طرف دیگر مردان به دشت و کوه رفته و برف هایی که از زمستان باقی مانده را در چاهی بزرگ می ریزند تا در فصل گرما زمانی که دامها را به چرا می برند از برف آن استفاده کرده، آن را آب کنند و برای تغذیه دام و خودشان بهره ببرند.

مردان

آنها هم در این میان بازی محلی انجام می دهند و از مهمانان و گردشگرانی که به خصوص از آمل مهمانشان هستند، پذیرایی می کنند. تا شب که به خانه برگردنند.

گردشگران زیادی همه ساله به این روستا می روند. از همان اول پادشاه دستورات خود را به گردشگران هم می دهد. او حتما تاکید می کند که هیچ یک از زنان گردشگر و حتی اهالی روستا حق فیلمبرداری و عکاسی از آنها را ندارد. این اصل و اقدام مهمی است که اهالی روستا روی آن تاکید دارند.

نوشته رسمی که زنان اهالی روستای آب اسک هر سال برگزار می کنند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

غرفه ایران را یکی از جذاب‌ترین‌ها از لحاظ طراحی و جذب مخاطب

$
0
0

ایران

ایران

شبکه خبری معروف آمریکا در گزارشی با اشاره به آغاز مجموعه نمایشگاه‌های جهانی "اکسپوی میلان"، غرفه ایران را یکی از جذاب‌ترین‌ها از لحاظ طراحی و جذب مخاطب معرفی کرد.

به گزارش ایسنا، اکسپو میلان 2015 با موضوع «تغذیه جهانی: انرژی زندگی» که امیدوار است در طول شش ماه برگزاری میزبان 20 میلیون بازدیدکننده از سراسر جهان باشد، شاهد جشنواره‌ای از طرح‌های فوق‌العاده معماری است که جذابیت دو چندانی به این رویداد بخشیده است.

در این رویداد شش ماهه، 145 کشور جهان این فرصت را دارند تا به معرفی محصولات و فرهنگ غذایی منحصر به‌ فرد خود در غرفه‌هایی بپردازند که خود مسئولیت ساخت آن را بر اساس طرح و ایده‌شان بر عهده داشته‌اند.

در زیر نگاهی می‌اندازیم به جذاب‌ترین غرفه‌های اکسپو 2015 از نگاه CNN که توانسته توجهات را به خود جلب کنند.

غرفه ایتالیا

1) غرفه ایتالیا به عنوان میزبان اکسپو 2015 برگرفته از طرح بیمارستان کودکان است که سمبل مراقبت از پروژه و استعدادهایی است که برای رشد به توجه نیاز دارند. این غرفه مشابه یک جنگل شهری و با استفاده از سیمان فوتوکالیستی ساخته شده که با جذب نور خورشید‌، آلودگی موجود در هوا را گرفته و تبدیل به نمک می‌کند.

2) غرفه فرانسه که غالبا از چوب چندلایه ساخته شده، نشان دهنده روش‌های گوناگون تولید و توزیع غذاست و به گونه‌ای مشابه با بازارهای سرپوشیده فرانسه و مطابق با فرهنگ غذایی این کشور طراحی شده است.

غرفه آلمان

3) غرفه آلمان که یادآور چشم‌اندازهای سرسبز این کشور است دو مسیر مجاز را در پیش روی بازدید کنندگان قرار می‌دهد که اولی شبیه به یک پارک عمومی و دیگری معرف منابع گوناگون تغذیه است.

4) فضای داخلی و خارجی غرفه اسپانیا با هم درآمیخته است که شامل ایوانی از درختان پرتقال است. همچنین در این غرفه به تنوع محیطی کشور اسپانیا و همچنین مزایای رژیم غذایی مدیترانه‌ای تاکید شده است.

5) غرفه اتریش جنگلی کوچک است که در هر ساعت 6.25 کیلوگرم اکسیژن تولید می‌کند. غرفه این کشور اروپایی به نقش هوا به عنوان عنصری اساسی در زندگی انسان و تولید غذا و همچنین به عنوان شاخص توازن بیولوژیکی توجه می‌کند.

غرفه بلژیک

6) در فضای غرفه کشور بلژیک بازدیدکنندگان با محصولات غذایی معروف این کشور یعنی شکلات و سیب‌زمینی سرخ‌کرده پذیرایی می‌شوند و در عین حال به موضوع دوام‌پذیری به عنوان مضمون اصلی تاکید می‌شود.

7) غرفه کشور چین که از معماری منحصر به فردی برخوردار است، به راه‌های سنتی تولید غدا و برجسته ساختن اهمیت کشاورزی می‌پردازد. این اولین‌بار است که چین به طور اختصاصی اقدام به ساخت غرفه خود در اکسپو کرده است.

غرفه آذربایجان

8) چوب‌های بسیار انعطاف پذیر طرح‌ اصلی غرفه کشور آذربایجان را شکل می‌دهند که به ایجاد تنوع در داخل غرفه کمک می‌کند که نشان دهنده جنبه‌های متنوع فرهنگی در این کشور است. فضای غرفه به منظور راهنمایی بازدیدکنندگان برای آشنایی با محصولات غذایی سالم و ارگانیک این کشور طراحی شده است.

9) اکسپو میلان 2015 فرصت فوق‌العاده‌ای برای کشور قزاقستان به عنوان نهمین کشور بزرگ دنیا فراهم کرده تا بتواند به ارائه تاریخ کشف نشده و ویژگی‌های منحصر به فرد خود بپردازد‌. همچنین بازدیدکنندگان در غرفه آذربایجان با اصلی‌ترین محصولات این کشور چون شیر‌، گوشت اسب و سیب آشنا خواهند شد.

10) غرفه ژاپن که یکی از برترین کشورهای جهان از لحاظ تغذیه سالم است، توجه قابل ملاحظه‌ای به ماهی و سبزیجات دارد. طرح اصلی غرفه نیز الهام گرفته از خانه‌های سنتی کیوتو است.

غرفه مجارستان

11) طرح اصلی غرفه مجارستان برگرفته از انبار غله و سیلو است که بر اساس اصول کشاورزی ارگانیک ساخته شده است. مصالح استفاده شده در این غرفه کاملا تجدیدپذیر هستند، در حالی که این غرفه عمدتا به عدم استفاده از موجودات با اصلاح نژادی تاکید دارد.

12) غرفه ویتنام از گل نیلوفر به عنوان منبع الهام طراحی استفاده کرده است. توانایی این گیاه در تصفیه آب مورد استفاده‌اش نقطه آغاز سفر با موضوع تغذیه و زندگی است، در حالیکه این غرفه نیم نگاهی نیز به موضوعات آلودگی‌، ماهیگیری بیش از حد و زباله‌ها نیز دارد.

13) طرح غرفه کشور کره‌جنوبی برگرفته از کوزه‌های سنتی این کشور شبیه به قرص ماه است و تاکید اصلی غرفه موضوع بسیار ساده‌ای است: "شما همانی هستید که آن را می‌خورید". همچنین غذایی ارگانیک براساس مفاهیمی چون هماهنگی‌، سلامت و شفابخشی نیز در این غرفه ارائه می‌شود.

غرفه امارات

14) غرفه کشور امارات نیز با دیواره‌های 12 متر موج‌دار طراحی شده است که یادآور شن‌زارها و سکونت‌گاه‌های تاریخی این کشور است. چالش‌های پیش‌روی تغذیه زمین در بستر تغییرات آب و هوایی تاکید اصلی فضای نمایشگاهی غرفه امارات را تشکیل می‌دهد.

15) غرفه کویت دیگر کشور عربی نیز از نمای بیرونی شبیه صحراست، اما داخل غرفه نمایشگرهای چرخان تصاویری از مناظر طبیعی این کشور ارائه می‌دهند. موضوع اصلی غرفه کویت حول محور آب است‌، منبع ارزشمندی که این کشور حاشیه خلیج فارس از طریق کارخانه‌های نمک‌زدایی بدست می‌آورد که جدیدترین این کارخانه‌ها روزانه 1.85 میلیارد لیتر آب شیرین تولید می‌کند.

16) چهار دانه، که هرکدام نشان دهنده تنوع و پویاپی مالزی است که با استفاده از مصالح نوآورانه‌ای چون الوارهای چندلایه ساخته شده و نشان‌دهنده آن است که این کشور در حال بازسازی فرایند کشاورزی‌اش است.

غرفه ایران

17) غرفه ایران در اکسپو 2015 با توجه به موضوع "تغذیه جهانی: انرژی برای حیات" و همچنین این اعتقاد که بشر میهمان خداوند بر روی زمین است، در محیطی به مساحت 1950 متر و بصورت یک سفره طراحی شده است. فضای نمایشگاهی درون غرفه ایران بر اساس مضامینی چون "عدالت"، "نیکوکاری"، "قناعت" و "شکرگزاری" طراحی شده است.

18) نمای چوبی و بام سبز به همراه راه‌حل‌های مهندسی منحصر به فرد و همچنین کف نیمه شفاف‌، غرفه کشور روسیه در اکسپو میلان 2015 را شکل داده است. فضای حاکم بر غرفه‌ روسیه دارای باغ‌های معلقی است که یادآور شهر کهن و تاریخی بابل است.

غرفه تایلند

19) کلاهی سنتی که برنج‌کاران در کشور تایلند از آن استفاده می‌کنند، طرح اصلی غرفه این کشور را شکل داده است؛ گویی بازدیدکنندگان در حال قدم زدن در یک بازار محلی غذا در این غرفه هستند که حاکی از استعداد بی‌رقیب این کشور در زمینه غذاهای خیابانی است.

20) بام بزرگ چوبی که توسط ستون‌های بتونی نگه‌داشته شده‌اند،‌ افق روشنی را در غرفه کشور شیلی ایجاد کرده‌اند؛ طرحی که در معماری این کشور بسیار رایج است. تنوع شگفت‌انگیز اکوسیستم‌ها در شیلی موضوع اصلی فضای غرفه‌ای این کشور در اکسپو میلان است.

21) بلوک‌های تودرتو در سه طبقه غرفه کشور استونی را در این نمایشگاه جهانی شکل داده‌اند که به ارائه بهترین محصولات غذایی از غذاهای محلی و نوشیدنی‌های گوناگون می‌پردازند.

22) غرفه کشور اندونزی که شبیه به یک آمفی تئاتر طراحی شده، از جدید‌ترین تکنولوژی‌ها استفاده کرده تا به بازدیدکنندگان تجربه حضور در بزرگترین مجمع‌الجزایر جهان را بدهد.

غرفه انگلیس

23) طرح اصلی غرفه انگلستان که کاملا از استیل ساخته شده، براساس شکل کندوی زنبور عسل و به رنگ طلایی طراحی شده است.

24) طرح غرفه آمریکا برگرفته از انبارهای سنتی غلات در این کشور است که دارای مزرعه‌ای بزرگ و عمودی است که هر روز درو خواهد شد. در غرفه آمریکا نوآوری و سنت درهم آمیخته‌ شده که تصویر جدیدی از غذاهای آمریکایی و در عین حال نقش عمده این کشور در تولید منابع غذایی در جهان ارائه دهد.

نوشته غرفه ایران را یکی از جذاب‌ترین‌ها از لحاظ طراحی و جذب مخاطب اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

32 رنگ از گل‌های لاله را در این باغ جمع کرده‌اند تا گردشگران با دیدن آنها روحشان تازه شود

$
0
0

جاده چالوس

جاده چالوس

32 رنگ از گل‌های لاله را در این باغ جمع کرده‌اند تا گردشگران با دیدن آنها روحشان تازه شود، اما بسیاری از مردم به اشتباه به نام گچسر می‌شناسندش و برای دیدن لاله‌ها تا آنجا می‌روند و دست خالی برمی‌گردند، در حالی که نامش باغ لاله‌های روستای گرماب است و در 52 کیلومتری جاده چالوس قرار دارد.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، مردم زیادی برای تماشای لاله‌های بومی و وارداتی منطقه گرماب، جاده پیچ در پیچ چالوس را دور می‌زنند و بدون آنکه ورودی بپردازند، محو زیبایی لاله‌های رنگارنگ می‌شوند و آنقدر سرگرم گرفتن عکس برای شبکه‌های اجتماعی می‌شوند که فرصت لذت بردن از این فضای تکرارنشدنی را از دست می‌دهند.

همین طور که در حال دیدن و عکس انداختن از مناظر هستیم، هر از چند گاهی صدای سوت ماموران انتظامات حواس‌ها را پرت می‌کند و فکر می‌کنید در زمین فوتبال قدم می‌زنید. یکی از ماموران در پاسخ به اینکه چه مواقعی از سوت استفاده می‌کند، می‌گوید: زمانی که گردشگران از خط سفید که دور تا دور مزرعه گل کشیده شده، عبور می کنند یا زمانی که گل‌ها را می‌کَنند. مثلا همین چند روز پیش بود که دختری گل‌ها را می‌کَند و به مادرش می‌داد تا داخل کیفش بگذارد! من هم مجبور شدم به آنها تذکر بدهم.

اما این جشنواره را چه کسی و با چه هدفی برگزار می‌کند که موجب رونق کسب و کار کمتر از یک ماه برای مردم آن منطقه می‌شود؟ جواد غلامی حدود 30 سال است گل لاله پرورش می‌دهد و پیاز این گل‌ها را به کشورهای آسیای میانه هم صادر می‌کند.

او به خبرنگار ایسنا می‌گوید: اولین جشنواره گل لاله را 17 سال پیش پدرم برگزار کرد و سفارش کرد که این جشنواره ادامه‌دار باشد و برای انجام چنین کاری پولی برای بازدید از مردم دریافت نکنم. همین که یک‌نفر از بازدیدکنندگان هم بگوید خدا پدرش را بیامرزد، برایم کافیست.

جشنواره گل لاله

برگزارکننده این جشنواره درباره هدفش از این کار بیان می‌کند: ترویج فضای سبز، احیای گل و گیاه و دوستی انسان با طبیعت تمام هدفم از این کار است.

غلامی توضیح می‌دهد: پیاز گل لاله اصالتا برای ایران است و از طریق کوه‌های البرز و ترکیه به اروپا برده شده است. بسیاری از گل‌هایی که در این باغ وجود دارد از نسل گل‌های بومی منطقه است و تنها بخشی از آن را برای آنکه نسل‌شان را افزایش دهیم و بچه‌زایی کنیم، از هلند وارد و پیاز مادر را به آن اضافه می‌کنیم.

او با تاکید بر اینکه بخش اعظم گل‌های لاله در این باغ بومی هستند، می‌افزاید: تنها گل‌های لاله با رنگ‌های نادر وارداتی هستند تا از طریق پیازچه بر روی آن کار و بتوانیم هر ساله بذر آن را تولید کنیم. لاله‌های معروف به گل‌پَر که مثل گل رز و محمدی پَرهای زیادی دارند از جمله گل‌های واردتی هستند، چون اصولا تعداد گلبرگ‌های لاله به شش برگ می‌رسد.

این کارآفرین توضیح می‌دهد: در این باغ لاله‌های پیش‌رِس داریم که در باغ گُل‌ کرده، در حال حاضر گل‌های متوسط‌رس در باغ به بار نشستند و گل‌های دیررس هم برای هفته آینده به بار می‌نشینند. این جشنواره سال‌های گذشته 12 تا 22 اردیبهشت ماه برگزار می‌شد، اما به دلیل کمبود نزولات الهی در دی و بهمن ماه، امسال گل‌های لاله زودتر به بار نشستند و جشنواره از 8 تا 20 اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

غلامی با بیان اینکه در باغ فروش گل لاله نداریم، اظهار می‌کند: حدود 20 نفر در طول جشنواره کار می‌کنند و حدود 70 خانوار کالاهای خودشان را در این مدت به گردشگران عرضه می‌کنند. مردم بومی منطقه گل‌های شاخه بریده و گلدان‌هایی که خودشان پرورش داده‌اند را آماده و در کنار جشنواره می‌فروشند، از طرفی بسیار از محلی‌ها ریواس‌ و سبزیجات کوهی، نان‌، آش، ماست و دوغ محلی را در کنار آن به بازدید کنندگان و گردشگران عرضه می‌کنند.

جشنواره گل لاله

او همچنین می‌گوید: ما با پلیس راهور هماهنگ هستیم و زمانی که گره ترافیکی در جاده به وجود می‌آید، مجبور می‌شویم باغ گل را ببندیم؛ البته این اتفاق ممکن است در روزهای تعطیل به وجود بیاید و همیشگی نیست و به دلیل تردد بسیاری که به مناسبت تعطیلی روز تولد حضرت علی (ع) داشتیم مجبور شدیم باغ گُل را برخلاف‌روزهای دیگر زودتر تعطیل کنیم.

وی درباره تعداد بازدید کنندگان از باغ اظهار می‌کند: طبق آمار بخشداری منطقه، سال گذشته حدود 400 هزار نفر از باغ گل لاله روستای گرماب بازدید کردند و فکر می‌کنم این آمار امسال با توجه به تعطیلات دو روز گذشته، افزایش چشمگیری داشته باشد.

به گزارش ایسنا، غلامی که تجربه برگزاری جشنواره گل لاله در شهرهای دیگر ایران از جمله پارک شریعتی تهران، مشهد، رشت و کیش را هم داشته، می‌گوید: اگر بستر پرورش گل لاله مناسب باشد، پیاز آن 20 سال گل می‌دهد. پیاز لاله این ویژگی را دارد که در هر منطقه آب و هوایی اقلیمی هم گل بدهد.

برای رفتن به باغ لاله روستای گرماب حتما لازم نیست از خودروی شخصی استفاده کنید، بلکه با استفاده از وسایل نقلیه عمومی می‌توان آلودگی و ترافیک کمتری تولید کرد و بعد از آنکه با مترو تا کرج رفتید، می‌توانید با مینی‌بوس‌های وَن تا جلوی در باغ گل لاله بروید.

از طرفی می‌توانید به جای کَندن گل‌ها، گلدان‌های لاله‌ها را چهارهزار تومان بخرید تا هم به درآمدزایی مردم منطقه کمک کنید و هم روزهای بیشتری از انرژی و زیبایی‌ آن در خانه‌تان استفاده کنید.

نوشته 32 رنگ از گل‌های لاله را در این باغ جمع کرده‌اند تا گردشگران با دیدن آنها روحشان تازه شود اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

دشت‌های لاله‌های واژگون کشور پذیرای هزاران هزار گردشگر است

$
0
0

لاله‌های واژگون

لاله‌های واژگون

دشت‌های لاله‌های واژگون کشور این روزها به اوج جلوه‌گری خود رسیده و پذیرای هزاران هزار گردشگر است؛ گرچه این گردشگران طی سال‌های اخیر رهاوردی جز تخریب برای این دشت‌ها نداشته‌اند و در کنار برخی عوامل طبیعی، نابودی 70 درصدی این دشت‌ها را بویژه در کوهرنگ چهارمحال و بختیاری به عنوان بزرگ‌ترین و شناخته‌شده‌ترین دشت لاله‌های واژگون کشور رقم زده‌اند.

 لاله واژگون یا لاله نگونسار که به آن «اشک مریم» یا «لاله اشک» نیز گفته می شود، از منحصربه فردترین گونه گل ها و گیاهان بومی و وحشی مناطق کوهستانی ایران است که از طریق پیاز و بذر تکثیر می شود. این گیاه هرساله در نواحی شمالی زاگرس از اواخر فروردین تا آخر اردیبهشت و در مناطق جنوبی در اواسط تابستان گل می دهد و در دو رنگ زرد و قرمز در این دشت ها به جلوه گری می پردازد، هرچند به عقیده گیاه شناسان، نسل این گل سر به زیر بسرعت در حال انقراض بوده و زیستگاه و تعداد این گونه گیاهی بسیار کم شده است.

البته اتفاق خوبی که امسال در این حوزه رخ داد، اجرای طرحی به منظور حفاظت از لاله های واژگون دشت کوهرنگ از سوی میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری بود که به گفته معاون گردشگری میراث فرهنگی این استان، با اجرای آن که از فروردین امسال کلید خورد، عوامل مخرب این دشت تا 30 درصد کاهش یافت.دشت لاله های واژگون کوهرنگ چهارمحال و بختیاری در ۱۲ کیلومتری چلگرد و در نزدیکی روستای بنواستکی از توابع شهرستان کوهرنگ واقع شده و به دلیل وسعت زیاد و همچنین نزدیکی به دیگر جاذبه های سیاحتی کوهرنگ، به تفرجگاه بسیار مناسبی برای مردم و گردشگران تبدیل شده است. رویش و شکفتن لاله های واژگون در این دشت معمولا از اواسط فروردین شروع و تا اواخر اردیبهشت ادامه خواهد داشت و گاهی تا ۱۰ هزار شاخه از آن در یک دشت قابل مشاهده است؛ هر چند این تعداد سال به سال در حال کاهش است.

حیدر صادقی، معاون گردشگری میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری با بیان این که طی دو دهه اخیر، 70 درصد دشت لاله واژگون این استان در دشت کوهرنگ تخریب شده است، در گفت وگو با جام جم می افزاید: این دشت معمولا در روزهای پایانی هفته در اردیبهشت ماه، پذیرای بیش از 50 هزار بازدیدکننده است که متاسفانه این جمیعت نه تنها سودی برای این منطقه به لحاظ رونق اقتصادی و کسب درآمد گردشگری ندارند، بلکه با کندن و چیدن لاله ها عملا موجب تخریب و نابودی این دشت شده اند.

به گفته وی، علاوه بر گردشگران، عواملی همچون نبود زیرساخت های لازم برای میزبانی از این جمعیت، نبود اعتبار برای حفاظت از منطقه، چرای دام عشایر در دشت، تخریب زیستگاه برای ایجاد اراضی کشاورزی و در نهایت، نبود متولی خاص برای نگهداری از این میراث طبیعی، طی سال های اخیر به تخریب آن دامن زده و عملا کسب درآمد از آن را به عنوان یک جاذبه طبیعی گردشگری، غیرممکن ساخته است.

صادقی نبود زیرساخت های قانونی و حقوقی مشخص در این زمینه را از دیگر مشکلات مهم این دشت عنوان و خاطرنشان می کند: به طور مثال منابع طبیعی در گذشته، بهره برداری از این دشت ها را به عشایر واگذار کرده، در حالی که چرای دام یکی از عوامل مهم نابودی دشت لاله های واژگون است، زیرا دام ها پیاز لاله ها را لگدکوب می کنند. از سویی عشایر به دلیل مجوزی که سال ها پیش از منابع طبیعی گرفته اند، خود را مالک عرفی این دشت ها می دانند و اکنون که میراث قصد مداخله در این زمینه برای احیا و مراقبت از این میراث طبیعی را دارد، با این مشکل مواجه است که چگونه این بحث حقوقی را حل و فصل و عشایر را قانع و راضی به خروج دام هایشان از این منطقه کند.

این کارشناس مسئول با تاکید بر این که منابع طبیعی باید در حل این مشکل حقوقی و قانونی مداخله و کمک کند، تصریح می کند: در حالی که میراث فرهنگی به این دشت ها به عنوان یک جاذبه طبیعی مینگرد، از دید منابع طبیعی، حکم مراتعی را دارد که به تغذیه دام کمک می کند، بنابراین خلأ قانونی موجود در این زمینه که به ایجاد این دو نگاه متفاوت منجر شده است، باید هر چه سریع تر برطرف شود.

تدوین طرحی برای نجات لاله های واژگون

معاون گردشگری میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری در عین حال به تدوین طرحی در این سازمان در سال گذشته با رویکرد طبیعت گردی و به منظور حفاظت از دشت لاله واژگون استان اشاره می کند که از فروردین امسال در این دشت اجرایی شد.

صادقی با بیان این که در این طرح مواردی همچون فرهنگ سازی، چگونگی استفاده از دشت، ورود و خروج گردشگران و تورها، ایجاد زیرساخت هایی نظیر پارکینگ و آب آشامیدنی، رفع مشکل چرای دام عشایر، نحوه اشتغالزایی و عرضه سوغاتی به جای لاله های واژگون، گنجانده شده است، می افزاید: یکی از عوامل مهم تخریب این دشت، ورود گردشگران با خودروهای شخصی به محوطه دشت بود که براساس این طرح امسال برای اولین بار، ورود و خروج این خودروها کنترل و محدود و درمقابل از سرویس های حمل و نقل عمومی برای جابه جایی گردشگران استفاده شد. البته براساس این طرح باید ورود و خروج خودروهای شخصی به طور کامل ممنوع می شد، اما به دلیل برخی مشکلات از جمله وجود ده ها راه دسترسی روستایی به این دشت، این امر عملا امکانپذیر نبود، بنابراین ورود خودروها فقط محدودتر شد.وی با اشاره به این که سرویس های حمل و نقل عمومی، گردشگران را تا کانون گردشگری «چشمه گینو» و محوطه دشت ها جابه جا می کنند، خاطرنشان می کند: در این کانون گردشگری زیرساخت های موردنیاز از جمله سرویس های بهداشتی، واحدهای اقامتی و رفاهی و پارکینگ وجود دارد و سعی کردیم با افزایش کیفی و کمی این زیرساخت ها، سطح خدمات رسانی به گردشگران را تا 60 درصد نسبت به سال های گذشته افزایش دهیم.صادقی با بیان این که از سال های آینده به طور کامل ورود خودروهای شخصی به محوطه ممنوع و برای خودروهای محلی نیز برچسبی تهیه خواهد شد که بتوانند با آن تردد کنند، می گوید: امسال همچنین 50 نفر از نهادهای مختلف همچون شهرداری چلگرد، یگان حفاظت منابع طبیعی، میراث فرهنگی، سازمان محیط زیست و افراد محلی و گروه های مردم نهاد برای حفاظت از این دشت در منطقه حضور یافتند که این نظارت در کنار محدودیت ورود خودروها به دشت، در مجموع باعث کاهش تخریب دشت نسبت به سال های گذشته شد.

معاون گردشگری میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری تهیه طرح جامع گردشگری استان و تشکیل کمیته طبیعت گردی در سال گذشته را نیز اتفاقات بسیار خوبی در حوزه گردشگری طبیعی استان عنوان می کند که می تواند به رفع برخی مشکلات لاینحل دشت لاله های واژگون استان از جمله مشکل چرای دام عشایر کمک بسزایی کند.

نابودی لاله های واژگون اراک

تخریب و نابودی لاله های واژگون فقط به چهارمحال و بختیاری محدود نمی شود، بلکه این روند در سایر دشت های کشور نیز وجود دارد، به طوری که مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز از روند تخریب لاله های واژگون در این استان گلایه کرده و می گوید: برای حفظ، احیا و پیشگیری از خطر انقراض این گیاه نادر و با ارزش مرتعی، عملیات قرق در فصل رشد و نمو این گیاه در بهار انجام می شود. اجرای طرح های مدیریت چرای دام، حفاظت از منابع طبیعی و طرح های مرتعداری نیز از دیگر برنامه های اجرایی برای حفظ و احیای لاله های واژگون است.

یوسف یوسفی با بیان این که متاسفانه دیدگاه مردم محلی، گردشگران و حتی طبیعت گردان نسبت به اثر ثبت ملی شده لاله های واژگون مناسب نیست، مهم ترین ابزار پیشگیری از خطر انقراض این سرمایه طبیعی را ارتقای فرهنگ روستاییان و طبیعت گردان دانسته و تاکید می کند: هر کجا لاله واژگون رشد و تکثیر پیدا کرده نشان از فرهنگ بالای ساکنان آن منطقه دارد. در حالی که در سال های اخیر به دلیل دخالت انسان در عرصه های محل رویش این گل؛ تولید آن کاهش یافته که عمده ترین دلایل آن نامهربانی انسان ها و طمع ورزی نسبت به این گل زیبا توسط برخی سودجویان است.یکی از اعضای انجمن دوستداران طبیعت گلپایگان استان اصفهان نیز با اشاره به این که متاسفانه با معرفی دشت لاله های واژگون منطقه هنده، گردشگران به این منطقه هجوم آوردند و زباله های فراوانی را در طبیعت رها کردند، یادآور می شود: در فروردین و اردیبهشت سال گذشته، شاهد نابودی قسمت عظیمی از گونه های گیاهی منطقه غرب گلپایگان بودیم و در واقع تبلیغات نامناسب قبل از آماده سازی زیرساخت های گردشگری و هجوم نامهربانانه به طبیعت منطقه، ضربه سختی به آن منطقه وارد کرده است.

فاطمه مرادزاده / گروه ایران

نوشته دشت‌های لاله‌های واژگون کشور پذیرای هزاران هزار گردشگر است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


جشنواره «اقوام ایرانی در باغ ایرانی» برگزار می‌شود

$
0
0

جشنواره

جشنواره

جشنواره اقوام ایرانی با عنوان «اقوام ایرانی در باغ ایرانی» همزمان با اعیاد شعبانیه و از ۲۸ اردیبهشت تا ۱۳خرداد در باغ موزه قصر برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامعلی کاظمی قشقایی، دبیر جشنواره اقوام ایرانی کشور با اشاره به برگزاری جشنواره بزرگ اقوام ایرانی همزمان با اعیاد شعبانیه در محل باغ موزه قصر، گفت: جشنواره اقوام ایرانی با برپایی ۶۰ غرفه از ۲۵ استان کشور، از ۲۸ اردیبهشت تا ۱۳ خرداد ماه همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب، در محل باغ موزه قصر دایر خواهد بود.

وی ادامه داد: در این جشنواره اقوام کرد، ترکمن، آذربایجان، سیستان و بلوچستان، خراسان(ایل کرمانج)، لرستان و سایر اقوام کشور حضور خواهند داشت که با صنایع دستی و سوغات محلی و قومی خود از جمله گلیم، جاجیم، گبه، خاتم کاری و قلم زنی، پارچه های نفیس، سفال، شیرینی ها و غذاهای محلی و ... پذیرای بازدیدکنندگان خواهند بود.

کاظمی قشقایی در بیان اهداف جشنواره گفت: جشنواره اقوام ایرانی کشور به مناسبت اعیاد شعبانیه و خصوصا ایام میلاد حضرت قائم(عج) به مدت ۱۷ روز در محل باغ موزه قصر برگزار خواهد بود و علاوه بر ایجاد فضای مفرح برای بازدیدکنندگان، این امکان را فراهم آورد تا شهروندان در قالب یک بازدید با بخشی از آداب و رسوم تمامی اقوام ایرانی آشنا شوند که امیدواریم این حرکت قدمی باشد در راه حفظ و ترویج آیین و سنن ایرانی- اسلامی کشورمان.

دبیر جشنواره با اشاره به اینکه تمامی صنایع دستی و سوغات عرضه شده در این جشنواره از کیفیت بالا و قیمتهای مناسبی برخوردار خواهند بود، افزود: اختصاص تخفیفهای ۲۰ درصدی برای تمامی محصولات ارائه شده از ویژگی های این جشنواره خواهد بود.

کاظمی از اجرای زنده موسیقی محلی در ایام برپایی جشنواره اقوام خبر داد و گفت: گروه موسیقی اقوام کردستان، آذربایجان، خراسان، گیلان و ایل قشقایی هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۲ به اجرای برنامه زنده درمحوطه باغ موزه قصر خواهند پرداخت.

وی بیان کرد: نمایش بازی های محلی اقوام از دیگر بخشهای جشنواره خواهد بود، همچنین مراسم قرعه کشی و اهدای جوایز نفیس ویژه بازدیدکنندگان جشنواره هرشب به صورت متوالی صورت خواهد گرفت.

نوشته جشنواره «اقوام ایرانی در باغ ایرانی» برگزار می‌شود اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

سفر تفریحی به سوئد دنیای جدیدی را برای شما ترسیم می کند؛ بهشتی در میان آب!

$
0
0

سوئد

سوئد

بعد از توصیه سفر به فهرستی بلندبالا از کشورهای آسیایی و آفریقایی و حتی آمریکای جنوبی، نوبت به شمال اروپا رسیده است. منطقه اسکاندیناوی که زمانی جولانگاه وایکینگ‌ها در آب‌های خروشان بوده، 3 کشور فنلاند، نروژ و سوئد را در خود جای داده است. در سال‌های اخیر از این 3 کشور، در میان ایرانیان، سوئد با استقبال بیشتری روبه‌رو شد.

 یکی از دلایل مهم، حضور دانشجویان ایرانی در دانشگاه های این کشور بود. با این حال، سفر تفریحی به سوئد دنیای جدیدی را برای شما ترسیم می کند؛ بهشتی در میان آب!

استکهلم، گوتنبرگ و هلسینگبورگ از شناخته شده ترین شهرهای سوئد هستند که هر کدام به تنهایی الهام بخش سفر شما خواهند بود. در این بین، استکهلم به عنوان پایتخت این کشور از جاذبه های گردشگری قابل توجهی برخوردار است. قصرهای مجلل، آمفی تئاترهای متعدد، جزایر چشم نواز و دریاچه های زلال، تنها بخش کوچکی از مکان های دیدنی این شهر مدرن و در عین حال کهن هستند.

قصر دروت نینگ هولم، در جزیره لووو در 11 کیلومتری غرب استکهلم قرار گرفته و محل اقامت خانواده سلطنتی سوئد است. قدمت این بنا به قرن 17 میلادی برمی گردد و از آثار ثبت شده در میراث جهانی یونسکو می باشد. محوطه سرسبز بیرون کاخ با مجسمه های برنزی به غنیمت گرفته شده از جنگ های دانمارک و بوهم تزئین شده است. از تئاتر قصر که در قرن 18 ساخته شده، هنوز هم برای اجرای نمایش در ماه های تابستان استفاده می شود. این مکان قسمت های دیدنی زیادی دارد که بخش اعظم آن برای بازدید عموم آزاد است.

قصر دروت نینگ هولم تنها قصر سوئد نیست، برای دیدن کاخ سلطنتی استکهلم باید به گملاستان رفت. گملاستان که در زبان سوئدی به معنای شهر قدیمی است، به بافت تاریخی پایتخت گفته می شود که روی چهار جزیره قرار گرفته است. کلیسای ریدارهولمن، محل دفن پادشاهان سوئد، کلیسای جامع استکهلم و موزه نوبل نیز در این بخش قرار دارند. کاخ سلطنتی استکهلم که دفتر کار پادشاه و ملکه در آن قرار گرفته، میزبان علاقه مندان در ساعاتی از روز است و امکان بازدید بعضی از نقاط کاخ برای مردم فراهم شده است.

یکی از معروف ترین قسمت های دیدنی استکهلم، تالار شهر است که شهرت خود را از آلفرد نوبل، شیمیدان سوئدی وام گرفته است. هرساله در ماه دسامبر، مراسم اهدای جایزه نوبل با تشریفات و شکوه گسترده ای در این تالار به میزبانی خانواده سلطنتی برگزار می شود. بازدید از این تالار و تزئینات هنرمندانه آن در فهرست گردشگری هر جهانگردی خواهد بود. جدا از جاذبه های معماری شهر، مناظر زیبای طبیعی داستان دیگری دارند! استکهلم، اغلب به ونیز شمال اروپا شناخته می شود. گوشه و کنار شهر را آب فرا گرفته و حدود 30 هزار جزیره در مجمع الجزایر شگرف شهر نهفته است. در برخی از این جزایر کلبه های چوبی زرد و قرمز قرار دارند که محل اقامت گردشگران هنگام تابستان هستند. بعد از پایتخت، گوتنبرگ دومین شهر بزرگ سوئد است. در سال های اخیر، این شهر و سواحل غربی آن به یکی از مقاصد اصلی طرفداران غذا تبدیل شده است. غذاهای دریایی باکیفیت بسیار بالا، رستوران های شناخته شده و ساحل رویایی، بهانه های خوبی برای جذب گردشگر هستند. در کنار این موارد، محله قدیمی هاگا با خیابان های سنگفرش شده باریک، موزه هنر، پارک لیزبرگ و قلعه سنگی نیز قرار می گیرند.

چطور برویم؟

بخش های دیدنی و جذاب سوئد، جرقه مسافرتی چند روزه را در ذهن هر کسی روشن می کند، اما آداب و اسباب سفر به ونیز شمال اروپا، برنامه ریزی مناسبی را می طلبد. اگر قصد سفر از طریق تورهای گردشگری را دارید باید پول قابل توجهی را پس انداز کرده باشید. تورهای کنونی بیشتر روی سفر به چند کشور اروپایی تمرکز کرده اند. به عنوان مثال تور 15 روزه فنلاند، سوئد، نروژ و دانمارک، نزدیک به 17 میلیون تومان و تور 12 روزه فرانسه، سوئد و دانمارک، 15 میلیون تومان آب می خورد. در صورت سفر با تور، دریافت ویزا با آنها خواهد بود، اما برای سفر شخصی، باید به سفارت سوئد در خیابان فرمانیه مراجعه کنید.

مصطفی مسجدی آرانی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته سفر تفریحی به سوئد دنیای جدیدی را برای شما ترسیم می کند؛ بهشتی در میان آب! اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

ساماندهی بازدیدها و شرایط کنونی آبیانه مد نظر قرار گیرد

$
0
0

ابیانه

ابیانه

«گاهی از این‌طرف بام می‌افتیم و گاهی از آن‌طرف»؛ این ضرب‌المثل که برای حفظ تعادل و میانه‌روی در رفتار آدمیان به کار می‌رود، این روزها در صنعت گردشگری ما هم مصداق پیدا کرده است،

 طوری که برای برخی مناطق گردشگری دربه در دنبال مسافر و گردشگر می گردیم و در برخی مناطق مثل ابیانه التماس می کنیم که دیگر نیایید؛ این روستا ظرفیت محدودی دارد و این حجم از گردشگر آن را به حد انفجار و مرز تخریب رسانده است.

برخلاف بسیاری از روستاها و مناطق گردشگری کشور، ابیانه طی سال های اخیر آن چنان گل کرده که هر ساله در ایام تعطیل با ورود حجم زیادی از گردشگر مواجه می شود؛ جمعیتی که با توجه به گنجایش محدود منطقه، برای روستا و اهالی بومی اش حسابی دردسرساز شده است. شاید اولین بار که صدای اعتراض ابیانه ای ها نسبت به هجوم گردشگران و تخریب منطقه بلند شد، نوروز سال 90 بود که حدود 255 هزار نفر به سوی ابیانه سرازیر شدند. ورود انبوه و بی نظم گردشگران از یک سو و دوربین هایی که بی محابا و جسورانه مشغول ثبت وجب به وجب در و دیوار روستا و جزء به جزء قیافه و رفتار و پوشش زنان روستا می شد از سوی دیگر، اهالی این روستای گردشگری را به حدی کلافه و ناراضی کرد که متولیان آن مجبور شدند از سال 92 دست کم برای ایام تاسوعا و عاشورا با گذاشتن ایست بازرسی در ورودی روستای ابیانه از ورود گردشگرانی که بدون هماهنگی به روستا می آمدند، جلوگیری شود. اما حتی چنین سختگیری هایی هم باعث نشد که ابیانه 2500 ساله از چشم گردشگران بیفتد، طوری که همچنان در آخر هفته ها و تعطیلات چند روزه یا ایام عید، می توان شاهد ورود خیل عظیم مسافر و گردشگر به این روستای تاریخی بود. به طور مثال فقط در 11 اردیبهشت امسال حدود 21 هزار نفر مسافر وارد این روستا شدند که این امر به گفته متولیان روستا شوکه کننده بود و نگرانی آنها را بیش از گذشته بابت تخریب روزافزون این بافت تاریخی برانگیخت.

دهیار روستای ابیانه در این باره به ایسنا می گوید: گرچه در همین مناسبت در سال گذشته، با ورود 15 هزار نفر گردشگر به روستا مواجه شدیم، اما امسال به هیچ عنوان پیش بینی ورود این تعداد گردشگر را نداشتیم، طوری که از ورود 21 هزار نفر گردشگر طی فقط یک روز کاملا غافلگیر شدیم. این در حالی بود که با ورود این تعداد گردشگر حدود 4000 خودرو نیز وارد ابیانه شد که این امر واقعا نگران کننده است.

محمد عادلی با اشاره به تعطیلات پیش رو در هفته آینده و نگرانی از سرازیر شدن خیل جمعیت به سوی این روستا می افزاید: به علاقه مندان بازدید از این روستای تاریخی پیشنهاد می کنیم برای این که چیزی از دیدن این روستا عایدشان شود و بتوانند زیبایی های آن را درک کنند، در بهترین حالت در روزهای وسط هفته به این روستا بیایند.

چرا ابیانه؟

روستاها و مناطق گردشگری زیادی در سراسر کشور وجود دارد که مسئولان منطقه ای و ملی، به طرق مختلف سعی در معرفی و تشویق و ترغیب هموطنان برای سفر به آنها دارند، اما فقط تعداد بسیار معدودی از این مناطق توانسته است جای خود را در دل مردم باز کند و به مهم ترین مقصد گردشگری بخش زیادی از هموطنان تبدیل شود که ابیانه یکی از آنهاست.

به اعتقاد یک کارشناس گردشگری و طبیعت گردی کشور، ویژگی هایی نظیر موقعیت جغرافیایی و دسترسی آسان و نزدیک، پیشینه فرهنگی تاریخی و معرفی مناسب ابیانه باعث شده که این روستا تا این حد مورد توجه مردم قرار گیرد.هومن نجفی در تشریح اولین ویژگی به جام جم می گوید: ابیانه در مسیر تهران اصفهان و در نزدیکی شهر کاشان واقع شده که همین امر سفر به آن را بسیار آسان کرده است.

وی با اشاره به این که معرفی درست ابیانه که عمدتا از سوی افرادی صورت گرفته که خود به نوعی علقه و وابستگی به این روستا داشتند، از دیگر دلایل گل کردن آن است، می افزاید: بکر و دست نخورده بودن بافت روستا و فرهنگ و سنت و پوشش مردم آن نیز از دیگر دلایل مورد توجه قرار گرفتن آن است، زیرا ابیانه یک روستای باستانی است که اهالی ساکن در آن که اکنون فقط شامل تعدادی پیرمرد و پیرزن است، هنوز پوشش قدیمی خود را که مربوط به دوران زرتشت و ایران باستان است، حفظ کرده اند؛ پوششی که اکنون فقط در برخی روستاهای کوچک اطراف شهر یزد و یا محله های زرتشت نشین یزد قابل مشاهده است.

نجفی، می گوید: متاسفانه در ایران بحث ظرفیت پذیری مناطق گردشگری تعریف نشده است؛ بحثی که این امکان را می دهد تا به میزان ظرفیت یک منطقه، گردشگر و مسافر وارد آن شود.به گفته وی این مساله در دیگر کشورهای دنیا حل شده و تورها از چند ماه قبل برای بردن مسافران خود به منطقه برنامه ریزی کرده و جا رزرو می کنند، نه این که همچون ایران به یکباره و در یک روز 10 هزار نفر وارد محوطه کوچک تخت جمشید، عالی قاپو یا ابیانه شوند.

ضرورت ساماندهی بازدیدها

این کارشناس گردشگری با تاکید بر این که گنجایش و ظرفیت ابیانه را نمی توان تغییر و افزایش داد، بنابراین تنها راهکار موجود ساماندهی بازدیدها و شرایط کنونی آن است، خاطرنشان می کند: بازدیدهای هدایت شده در قالب گروه و همراه با راهنمای تور یکی از راه های ساماندهی شرایط موجود است، زیرا اکنون فقط نیمی از مسافران ورودی ابیانه از طریق تور وارد آن می شوند و نیم دیگر به صورت انفرادی وارد می شوند که بیشترین حجم تخریب و نابسامانی نیز از ناحیه همین قشر است. برنامه ریزی و فرهنگسازی برای پخش کردن سفرها در طول ایام سال و همچنین مدیریت و زمان بندی برای ورود یک میزان ظرفیت مشخص بازدیدکننده در طول روز نیز از دیگر راهکارهاست که این مورد آخری فقط می تواند از طریق سفرهای گروهی با تور و ثبت نام از طریق این تورها با برنامه ریزی قبلی صورت گیرد.در همین زمینه رئیس انجمن خانه مردم ابیانه با اشاره به این که این روستا درنهایت ظرفیت پذیرش 2000 گردشگر را دارد، نه 21 هزار نفر ، به جام جم می گوید: سال گذشته حدود 500 هزار نفر از ابیانه بازدید کردند که بیشتر این بازدیدها در ایام تعطیل صورت گرفت، در حالی که باید این بازدیدها در طول سال پخش شود تا هم درآمدزایی مورد نظر حاصل شود و هم روستا مورد هجمه و تخریب قرار نگیرد.

عباس شاکری زاد ابیانه در پاسخ به این پرسش که چرا این راهکار تاکنون اجرایی نشده است، می افزاید: طرح جامع حفاظت از ابیانه در سال 87 در میراث فرهنگی به همین منظور تهیه و تدوین شد، اما به دلیل کاغذبازی های اداری و وجود مدعیان و متولیان متعدد در روستا عملا به مرحله اجرا نرسید.وی ادامه می دهد مهم ترین عاملی که تاکنون مانع رفع مشکلات گردشگری ابیانه و به اجرا درنیامدن بسیاری از طرح ها در این زمینه شده، نبود یک مدیریت واحد و متولی مشخص است.رئیس انجمن خانه مردم ابیانه در عین حال ثبت جهانی ابیانه را راهکاری برای رفع تمام این مشکلات عنوان کرده و می گوید: بی شک با ثبت جهانی این اثر و ایجاد یک مدیریت قوی و منسجم برای حفاظت از آن، مشکلات موجود نیز مرتفع خواهد شد.

شاکری زاد با اشاره به این که اخیرا اقدامات و پیگیری های زیادی از سوی مسئولان میراث اصفهان و پایگاه های میراث فرهنگی کشور در زمینه تهیه پرونده ثبت جهانی این اثر انجام شده است، می افزاید: هفته گذشته نیز خانم «استرکیش لاروش»، مدیرکل دفتر یونسکو در ایران طی بازدیدی که از ابیانه داشت، وعده داد برای تسریع در ثبت جهانی این اثر مساعدت لازم را به عمل آورد. ضمن این که ارتقای ابیانه از پایگاه استانی به ملی نیز که اخیرا صورت گرفته است، می تواند با جذب اعتبار ملی و تقویت ساختار اداری و جذب نیروی بیشتر برای این پایگاه، زمینه ساز ثبت سریع آن در میراث یونسکو شود.

فاطمه مراد زاده / گروه ایران

نوشته ساماندهی بازدیدها و شرایط کنونی آبیانه مد نظر قرار گیرد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

گرانترین خانه به خاطر آثار تاریخی‌اش در دهه ۴۰

$
0
0

خانه

میدان حسن آباد به سمت خیابان امام خمینی(ره) یک خانه تاریخی وجود دارد که طراح و مالکش یک استاد دانشگاه بوده ولی از آن در دهه ۴۰ به عنوان گرانترین خانه به خاطر آثار تاریخی‌اش یاد می‌کردند.

خانه

به گزارش خبرنگار مهر، ممکن است افرادی زیادی از جلوی گران ترین خانه تاریخی ایران و جهان بارها عبور کرده باشند اما آن را نشناسند. ممکن است افرادی زیادی در میدان حسن آباد و خیابان های اطرافش زندگی کنند یا ترددشان به آن منطقه زیاد باشد اما ندانند موزه مقدم کجاست.

خانه کوچکی که در بین همه خانه‌ها و مغازه‌های آن اطراف به راحتی گم می‌شود اما وقتی آن را پیدا کردید وارد حیاطی خواهید شد که دنیای بیرون را از فضای داخل جدا می‌کند. یک پا گرد و حوض وسط عمارت هشتی ورودی تنها فاصله میان دنیای شلوغ شهر با خلوت استاد دانشگاه تهران است.

خانه موزه مقدم

موزه مقدم درحقیقت خانه پدری استاد محسن مقدم از جمله خانه‌های مجلل دوران قاجار متعلق به یکی از درباریان آن زمان به نام محمد تقی خان احتساب الملک  بوده است. احتساب الملک دارای دو پسر به نام‌های حسن و محسن بود که برای ادامه تحصیل به اروپا رفتند.

حسن در فعالیت‌های ادبی، سیاسی و اجتماعی حضور فعالی داشت و در جوانی فوت کرد. از او نمایشنامه بسیار معروف «جعفرخان از فرنگ آمده» به جا ماند. برادر کوچکترش محسن، پس از اتمام تحصیلات خود در رشته های نقاشی، تاریخ هنر و باستان شناسی در سال ۱۳۱۵ به وطن بازگشت و به همراه همسر فرانسوی خود «سُلما» در خانه پدری یعنی محل فعلی موزه ساکن شدند.

جمع‌آوری آثار تاریخی از خانه‌های در حال تخریب

این زوج در کنار فعالیت‌های علمی به گردآوری آثار و اشیاء تاریخی و فرهنگی پرداختند. استاد مقدم بسیاری از آثار ارزشمند جمع آوری شده مانند کاشی، قطعات سنگی تراشیده شده و غیره را که از خانه های در حال تخریب و یا کاوش‌ها به دست آورده بود با الهام از فضاهای سنتی و تاریخی به نحو چشمگیری در جای جای این عمارت قدیمی نصب و برخی دیگر مانند کلکسیون پارچه، چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلو نقاشی، مسکوکات، مهرها و اسناد تاریخی و غیره  را با نظم و ترتیب خاصی در خانه پدری نگهداری کرد.

وجود کاشی زرفام در این خانه که به نحو مطلوبی روی دیوار کار گذاشته شده نیز یکی از مهمترین اشیای داخل خانه است. این خانه به واسطه اینکه دارای آثار تاریخی است و آثار تاریخی نیز قابل قیمت گذاری نیستند از آن به عنوان گران‌ترین خانه تاریخی جهان یاد می‌شد.

ارزشمندترین خانه جهان به واسطه داشتن اشیای تاریخی و گرانبها به گرانترین خانه جهان در سالهای دهه ۳۰ و ۴۰ توسط پروفسور پوپ مورخ آمریکایی که مقاله‌ای با عنوان بررسی هنرهای ایران در مجله سپید و سیاه نوشته بود، معروف شد و هنوز هم جزو یکی از منحصر به فردترین خانه های ایران و جهان است.

در سال ۵۱ زنده یاد استاد مقدم خانه پدری خود را به همراه آثار نفیس گردآوری شده وقف دانشگاه تهران کرد و در سال ۶۶ دار فانی را وداع گفت و پس از مرگ همسرش در سال ۱۳۶۹، تولیت موزه مقدم در اختیار مستقیم دانشگاه تهران قرار گرفت.

خانه موزه مقدم

این خانه تاریخی مساحتی برابر با ۲۱۱۷ مترمربع شامل سه حیاط بیرونی، اندرونی و سرایداری است. در ساختمان بیرونی(تابستانی) اتاق پیشخوان وجود دارد که  در زمان حيات محسن مقدم به عنوان اتاق جانبي سالن پذيرايي مورد استفاده قرار مي‌گرفت. اکنون در بخشي از اين اتاق به معرفی فعاليت هاي كاري و علمي مقدم در قالب عكس، لوازم شخصی و در بخشي ديگر به نمايش آثار تزئيني چوبي، وسايل آشپزخانه و صندوق خانه هاي قديمي پرداخته شده است.

زیرزمین خانه در دوره مظفری همزمان با احداث خانه توسط احتساب الملک پدر محسن مقدم بنا شده است. تزئینات دیوارهای حوضخانه از کاشی و قطعات ظروف سفالین برگرفته از آثاری نفیس متعلق به سده‌های چهارم تا سیزدهم هجری قمری است که سیر و تحول صنعت سفال و کاشی ایران را به نمایش می گذارد.

هر کسی که پا در این خانه می گذارد از زیبایی آن اظهار شگفت می‌کند. تنها وجود اشیای تاریخی آن نیست که این خانه را به موزه تبدیل کرده بلکه وجود درختان تنومند و معماری خانه نیز بر زیبایی‌های آن افزوده است.

موزه مقدم

موزه‌داری به جای بچه‌داری!

زوج باسواد عمارت مقدم از همان سالهای ابتدایی ازدواجشان تصمیم گرفتند که هیچ وقت بچه دار نشوند و به جای بچه داری، موزه داری کنند. آنها نگهداری از اشیای تاریخی موجود در خانه شان را فرزندان خود می پنداشتند که باید برای نسلهای بعد نگهداری شوند.

یکی از زیبایی‌های این خانه مربوط به ضلع شمالی ساختمان اربابی (برج) ایوانی آن می‌شود که بر پایه چند ستون و طاق ساخته شده است. این ایوان با استفاده از کاشی های دوران زندیه و قاجار مزین شد. وسط این ایوان حوضچه مرمری کوچکی متعلق به حمام فتحعلی شاه کار گذاشته شده است که آب از آن فوران کرده و از طریق یک جوی باریک به داخل استخر می ریزد. این استخر از روی استخر و آب نماهای باغ الحمراء (باغی از دوران صدر اسلام اسپانیا) الگو برداری و با استفاده از حوض یاد شده و تعدادی فواره قدیمی اجرا شد.

خانه موزه مقدم

تزئینات این خانه هر بازدیدکننده ای را شگفت زده می کند. دو حیاط اندرونی و بیرونی با دیواری مرکب از چند عدد ستون مارپیچی و تعدادی طاق بر روی این ستون ها با تزیینات کاشی و پایه ستون های حجاری شده مشابه پایه ستون های کاخ چهل ستون اصفهان از همدیگر جدا می شوند.

ستون‌هایی که از کاخ خواهر ناصرالدین شاه آمد

دکتر مقدم این پایه ستون ها را در هنگام تخریب کاخ خواهر ناصرالدین شاه به این محل انتقال داده است. ایوان هم با نمای بیرونی به شکل دو سنتوری با گچبری ایرانی و بر روی چهار ستون با گچبری کرنتی بر پا شده است.

این ایوان با دو رشته پلکان مارپیچ از حیاط قابل دسترسی است و هنوز شکل قدیم خود را حفظ کرده است. تزیینات این محل توسط دکتر مقدم و با استفاده از کاشی های کوباچه (چند رنگ) صفوی، آینه کاری زندیه و قاجار و کاشی های معرق و خشتی قاجار و پهلوی اول صورت گرفته است.

 

در اتاق قاجار یا همان سالن زمستانی نیز دکتر مقدم با استفاده از طاقچه گچبری زندیه از اصفهان، شومینه ای از قصر فیروزه یا همان کاخ «فیروزه خانم» سوگلی ناصرالدین شاه  و غیره تزئین کرده است و به همین دلیل آن را اتاق قاجار می نامند.

 

این خانه یک ساختمان به شکل قلعه های قرون وسطی نیز دارد که به آن ساختمان اربابی یا برج می گویند. این ساختمان به کمک دکتر ابوالقاسمی ـ یکی از شاگردان مقدم در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران ـ به شکل قلعه های قرون وسطی اروپا ساخته شد. آبراهه ها و حوضچه های حیات این خانه هم صفای دیگری به آن داده است. این خانه یکی از مهمترین و زیباترین خانه های تاریخی تهران است که می توان همیشه به آن به عنوان جاذبه گردشگری و تاریخی تهران نگاه کرد.

نوشته گرانترین خانه به خاطر آثار تاریخی‌اش در دهه ۴۰ اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

کلیسای “کانتور”در ایران

$
0
0

کانتور

کانتور

به محض اینکه گردشگران آقا وارد این بنا می‌شوند، دوربین عکاسی‌شان را روشن می‌کنند و بعد از اینکه چند عکس با مدل‌های متفاوت از خودشان و بنا می‌گیرند، با خوشحالی و صدای بلند می‌گویند "عکس‌ها را در شبکه اجتماعی می‌گذاریم و می‌گوییم اینجا خارج است!"

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، بر خلاف اینکه برخی گردشگران دوست دارند بگویند عکس‌هایی که در این بنای زیبا انداخته‌اند در خارج از کشور گرفته شده، اما کلیسای "کانتور" را یک معمار خوش سلیقه ایرانی به نام استاد حسین معماری در زمان قاجار برای روس‌های ارتدوکس ساخته و از آجرهایی به رنگ قرمز و کاشی‌های فیروز‌ه‌ رنگ برای سر برج ناقوس استفاده کرده است.

"کانتور" کلیسای کوچکی است که در زمان قاجار برای استفاده مهندسان و کارکنان روس شاغل در پروژه‌ی راه شوسه قزوین احداث شد و در حال حاضر در خیابان "دارایی" این شهر قرار گرفته است.

راهنمای این کلیسا بیان می‌کند: روس‌ها برای آنکه جاده تهران - شمال را بسازند، مدت طولانی در قزوین ساکن شدند. بنابراین نیاز به یک‌سری فضاها از جمله کلیسا، سالن اجتماعات، اداره راه و ترابری و ... داشتند؛ به همین دلیل این فضاها در مجموعه‌ای به نام "باغ کانتور" ساخته می‌شوند و استاد حسین معماری ساخت این بناها را برعهده می‌گیرد.

به گفته راهنمای کلیسا، "کانتور" یک واژه‌ی روس به معنای اداره و دفتر کار است‌. از فضای باغ کانتور تنها کلیسای آن باقی مانده و سالن اجتماعات روس‌ها نیز در حال حاضر سالن مرکزی شهرداری قزوین شده است.

او همچنین می‌گوید: مسیر ورودی به ناقوس کلیسای "کانتور" را بسته‌اند تا خس و خاشاک وارد فضای آنجا نشود. در حال حاضر مراسمی در این کلیسا برگزار نمی‌شود و تقریبا متروک شده است. در طول زمان کاربری‌های متفاوتی به این کلیسا داده‌اند‌، زمانی آزمایشگاه و زمانی هم کتابخانه بوده است‌. کنار کلیسا یک مدرسه ساخته شد و برای اینکه از فضای آنجا استفاده کنند، مدتی آن را تبدیل به آزمایشگاهِ مدرسه کردند و در حال حاضر هم این بنا متعلق به میراث فرهنگی است. اداره راه و ترابری آن زمان هم در حال حاضر تبدیل به پارک مشاهیر شده است.

برای رفتن به کلیسای "کانتور" و انداختن عکس با بنای آن نیازی به تهیه بلیت نیست.

نوشته کلیسای “کانتور” در ایران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

با طیف گسترده‌ای از دیدنی‌های آسیا آشنا شوید

$
0
0

جزیره سامویی

آسیا به عنوان پهناورترین قاره جهان، طیف گسترده‌ای از دیدنی‌ها را پیش چشمان گردشگران مشتاق می‌گذارد. وسیع‌ترین جزیره دنیا، بزرگترین معبد جهان و مرتفع‌ترین قله دنیا در قاره‌ای است که در آن زندگی می‌کنیم.

بی‌جهت نیست آمار سال‌های اخیر حاکی از محبوبیت روزافزون جاذبه‌های گردشگری چین، ترکیه، ژاپن، هنگ‌کنگ، تایلند و ... در میان دیگر شهروندان جهان است.

به گزارش ایسنا، آسیا با جاذبه‌های در دسترس و کم‌هزینه‌اش به ویژه در فصل تابستان، صدرنشین فهرست مقاصد گردشگران است. جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی، شهری، طبیعی و فستیوال‌های رنگارنگ آسیایی است که گردشگران کشورهای مختلف برای بستن بار سفر وسوسه می‌کند.

جزایر باتانس / فیلیپین

جزایر باتانس

 
باتاناس

«باتانس» شمالی‌ترین ناحیه فیلیپین و کوچک‌ترین استان این کشور است. سواحل این جزایر برای شنا و ماهیگیری باورنکردنی هستند. منظره تپه‌های شیب‌دار و روستای خوش‌منظره هم از دیگر جاذبه‌های این ناحیه است. این جزیره مرزی در فیلیپین زبان، لباس و آداب و رسوم خاص خودش را دارد. اینجا محلی است که اقیانوس آرام با دریای جنوب چین ملاقات می‌کند، بنابراین غرش موج‌های دریا همه‌جا به گوش می‌رسد. خطوط ساحلی و صخره‌های آتشفشانی از زیباترین جاذبه‌های جزایر باتانس هستند.

پارک ملی «باکو» / کامبوج

به آن‌ها که دنبال ماجراجویی در حیاط‌وحش می‌گردند، سفر به این پارک جنگلی توصیه می‌شود. با عبور از این جنگل بکر به نقطه‌ای می‌رسید که خرس‌ آفتاب مالایی، مرغ‌ شاخنوک و میمون‌های رزوس زندگی می‌کنند. در پارک ملی کامبوج همچنین می‌توانید سوار قایق‌های ویژه تورهای روی آب شوید و از میان گل‌های شاه‌پسند عبور کنید و از آبشارهای زیبا لذت ببرید.

بوروبودور / اندونزی

بوروبودور

 
بوروبودور

در قرن نوزدهم اشغالگران هلندی معبد ویران‌شده بسیار عظیم و کهنی را در اعماق جنگل جاوا در اندونزی یافتند. معبد «بوروبودور» بنایی غول‌پیکر است که بیش از 55 هزار متر مکعب سنگ در آن به کار رفته است. این معبد نزدیک به 2700 تخته سنگ حجاری برجسته و 504 مجسمه بودا دارد. این معبد، بزرگترین معبد بودای جهان محسوب می‌شود و در تاریخ 750 تا 842 میلادی ساخته شده است. معبد «بوروبودور» ۱۴۶۰ نقش حجاری‌شده دارد که مضمون بیشتر آن‌ها، زندگی انسانی است که در قید شهوت و هوس اسیر شده.

در سراسر این معبد تپه‌هایی به چشم می‌خورند که «استوپا» نام دارند. درون هر یک از این‌ها، یک مجسمه‌ بودا دیده می‌شود و هر کدام یک معبد به حساب می‌آیند. مردم اندونزی باور دارند که در «بوروبودور» ۱۰۰۰ معبد وجود دارد که همگی در یک شب، آن‌هم توسط جن‌ها ساخته شده‌اند! ورودی معبد از چهار جهت است و از هر جهتی که وارد شویم، مجسمه‌های بودا را می‌بینیم که ژست دست‌ها و آرنج‌هایش متفاوت است.

معبد «بوروبودور» در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده و تاکنون دو مرتبه در سال‌های ۱۹۱۱- ۱۹۰۷ و ۱۹۸۳-۱۹۷۳ مرمت شده است. بوروبودرو که بزرگترین معبد بودایی‌ها در جهان است، ‌در حصار کوهستان و جنگل پنهان شده و دیدار از آن حتی برای غیربودایی‌ها جذاب است.

جایسالمر / هند

هند

 
جایسالمر

جایسالمر واقع در گوشه غربی راجستان در نزدیکی مرز پاکستان، شهر کویری ناب است. دیوارهای زرد ماسه‌ای «شهر طلایی» از بیابان «تار» ماندد صحنه‌ای از «هزار و یک شب» سر برآورده است. تجارت کنترل‌نشده در این منطقه از زیبایی چشم‌اندازهای این شهر کاسته، اما با این همه، این منطقه دورافتاده با منظره 99 برج مُدور یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های کشور هند است. درون شهر طلایی، عمارتی با بالکن‌های زیبا و وسیعی وجود دارد که زمانی محل زندگی تجار ثروتمند بوده است.

جزیره «سامویی»/ تایلند

«سامویی» سومین جزیره بزرگ تایلند، با اقامتگاه‌های ساحلی و خانه‌های ییلاقی‌اش بهترین مکان‌ برای گردشگرانی است که به دنبال منطقه‌ای گرمسیری برای لذت بردن از فصل تابستان هستند. شب‌ها، زندگی در این جزیره در جریان است. این جزیره یکی از زیباترین نقاط تایلند و ناحیه‌ای بکر و گرمسیری با سواحل شنی سفید و آب‌های درخشان خلیج تایلند است. نام کامل این جزیره «کو سامویی» است که کو Koh در زبان تایلندی به معنای جزیره است و نام «سامویی» نیز از واژه‌ای چینی به معنای «بهشت امن» گرفته شده است.

بیشتر این جزیره را جنگل فرا گرفته و از شرق به غرب آن رشته کوهی کشیده شده است. بزرگترین و شلوغ ترین ساحل «سامویی»، ساحل «چاونگ» به طول هفت کیلومتر است که در شمال جزیره قرار دارد. اگر به جاذبه‌های تاریخی هم علاقه دارید، بازدید از راهبه مومیایی‌شده در «وات کونارام» را از دست ندهید.

جزیره سامویی

 
جزیره سامویی

خلیج «هالونگ»/ ویتنام

این خلیج با مساحتی 600 مایل‌مکعبی، غارها و جاذبه‌های طبیعی را در بر گرفته که چشم هر گردشگری را جذب خود می‌کند. 1600 جزیره کوچک و بزرگ که بیشتر آنها غیرقابل سکونت بوده و کاملا بکر و دست‌نخورده باقی مانده‌اند، در کنار دریاچه‌های دیدنی در این خلیج گرد هم جمع شده‌اند.

تماشای ماهیگیران که به شیوه‌ سنتی در آب‌های آرام این خلیج به دنبال صید هستند، غار «تین لانگ» با ساختار سنگی چشم‌نواز و رنگارنگ و داشتن سنگ‌های مرجانی، قایق‌سواری، صخره‌نوردی و تماشای غروب و همچنین طلوع زیبای خورشید از جذابیت‌های این خلیج هستند که در سال ۱۹۹۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان میراث تاریخی و فرهنگی بشریت نیز ثبت شده است.

کوه اورست / نپال

هر کسی این شانس و قدرت را ندارد که بر بلندای مرتفع‌ترین قله جهان بایستد، اما حداقل می‌توان از زیبایی شگفت‌آور و مناظر بکر این کوهستان لذت برد. «اورست» در نپال با نام «ساگارماتا» به معنی سر آسمان شناخته می‌شود.

تبتی‌ها مرتفع‌ترین قله دنیا را با نام «قومولانگما» می‌شناسند. این نام به معنی «زندگی الهه مادر» است. اما «اورست» نام خود را از اولین کاشف خود که مردی بریتانیایی به نام «جرج اورست» بود گرفته است. ارتفاع قله آن از سطح دریا معادل 8848 متر است. این کوه در رشته کوه‌های هیمالیا در مرز منطقه ساگارماتای نپال و تبت در کشور چین قرار گرفته ‌است.

جزایر پرهنتیان / مالزی

دو جزیره «بسار» و «کسیل» در شمال‌شرق مالزی با زیباترین غروب‌های جهان، لقب «جزایر بهشتی» از آن خود کرده‌اند. تعداد ساکنین این منطقه خیلی کم است و به همین دلیل طبیعت آن به دور از تأثیرات دنیای مدرن، سادگی و بکر بودن خود را حفظ کرده است. این دو جزیره که برای مسافران کم‌بودجه مقصد مناسبی به نظر می‌رسد،‌ دارای برخی از زیباترین سواحل مالزی و محل غواصی عالی با تعداد زیادی از محل‌های اقامت ارزان‌قیمت است.

گردشگران می‌توانند در آب‌های شفاف این منطقه شنا کنند یا از تماشای منطقه «سه خلیج» لذت ببرند. بازدیدکنندگان همچنین می‌توانند به اکتشاف جنگل‌های استوایی که بسیاری از زمین‌های جزیره را پوشش می‌دهد، بپردازند.

جشنواره برف/ ژاپن

آن‌ها که در پی سرزمین عجایب زمستانی می‌گردند، باید به ساپورو، چهارمین شهر پرجمعیت ژاپن بروند و از دنیای پوشیده از برف آن دیدن کنند. مناظر برفی و مجسمه‌های یخی این منطقه زبانزد خاص و عام است و گردشگران را از کشورهای مختلف به خود جذب می‌کند. این جشنواره که سالانه بیش از دو میلیون نفر از آن دیدن می‌کنند، برای اولین‌بار توسط دانش‌آموزان محلی و با ساخت شش مجسمه برفی در سال 1950 برپا شد. اما امروزه جشنواره برف در سطح مسابقات مجسمه‌سازی بین‌المللی با دقت بر ریزترین جزئیات برپا می‌شود.

کامبوج

 
جشنواره برف

معبد «آنگور وات» / کامبوج

بازدید از معابد باستانی «آنگور» در نقشه سفر همه گردشگرانی است که به کامبوج می‌روند. معبد «آنگور وات» در استان "سیم‌ریپ" کامبوج، نه تنها بزرگ‌ترین معبد هندوهاست، بلکه لقب بزرگ‌ترین معبد مذهبی در جهان را یدک می‌کشد. معبد زیبای «آنگور وات» در قرن 12 میلادی بنا شد. از قرن 13 تاکنون این معبد محل عبادت بوداییان است.

زمانی که مُبلغان مسیحی در قرن شانزدهم سفر به بخش‌های مختلف کامبوج را آغاز کردند، از دیدن معماری این بنا شگفت‌زده شدند. «آنگور وات» حقیقتا بسیار غیرعادی و پیچیده به نظر می‌رسد. در ساختار آن نمادهای مذهبی بسیاری از ادیان به کار رفته که در حال حاضر علاوه بر گردشگران، توجه بسیاری از فیلم‌سازان را به خود جلب کرده است.

قله «ویکتوریا» / هنگ‌کنگ

«ویکتوریا» با 5895 متر ارتفاع، بلندترین نقطه هنگ‌کنگ است که سالانه بیش از 9 میلیون گردشگر از آن دیدن می‌کنند. این مکان مرتفع یکی از دیدنی‌های هنگ‌کنگ برای مسافرانی است که می‌خواهند یک تجربه منحصربه‌فرد داشته باشند.

گزینه‌هایی برای محل اقامت ارزان در دسترس برای رزرو در نزدیکی قله از جمله هتل‌های 5ستاره در قیمت مقرون به صرفه، وجود دارد. شهر هنگ‌کنگ همچنین محل قرار گرفتن «معبد بهشت» است که هر سال تعداد زیادی از مسافران را به خود جذب می‌کند.

جزایر مرجانی مالدیو

 
مالدیو

جزایر مرجانی مالدیو

مجمع‌الجزایر مالدیو که شامل 1200 جزیره کوچک در اقیانوس هند می‌شود، یکی از زیباترین مناطق جهان است که در آسیا واقع شده است. شن‌های سفید ساحلی، درختان نخل خمیده، صخره‌های مرجانی رنگارنگ و طلوع زیبای خورشید از جاذبه‌های مالدیو هستند که یک مسافرت بی‌نظیر را تضمین می‌کنند.

این کشور در جنوب‌غرب هندوستان واقع شده و به عنوان یکی از کشورهای آسیای جنوبی، نقش مهمی در گردشگری منطقه دارد. پایتخت مالدیو جزیره‌ای به نام ماله است که بزرگ‌ترین جزیره منطقه به حساب می‌آید و مساحت آن نزدیک به شش کیلومترمربع است.

بلندای هر یک از این جزیره‌ها از سطح دریا از سه متر تجاوز نمی‌کند. مالدیو تپه ماهور و رودخانه‌ای ندارد. سواحل زیبای مرجانی با ماهی‌های رنگارنگ آن و مرداب‌های صاف و زلال و درختان نارگیل، محیط مناسبی برای استراحت و آرامش اعصاب و روان است. اگر وضعیت آب‌وهوای جهان همین‌طور رو به وخامت رود و آب دریاها بالاتر بیاید، این بهشت زمینی دریا به زودی زیر آب مدفون خواهد شد.

جزیره «بورنئو» / اندونزی

«بورنئو» سومین جزیره بزرگ جهان است که 50 درصد سطح آن را جنگل‌های قدیمی و دست‌نخورده پوشانده. مجموعه متنوعی از گونه‌های حیوانی و گیاهی در جنگل‌های اسرارآمیز این منطقه زندگی می‌کنند. با این حال گسترش تولید روغن نخل و توسعه راه‌سازی صدمات زیادی به این جنگل‌های استوایی وارد کردهء‌اند. تغییرات آب‌وهوای کره زمین هم بخشی از بافت گیاهی بومی این منطقه را به سوی انقراض برده و موجب شیوع مالاریا شده است. دمای بالا و آب‌وهوای خشک اندونزی هم خطر آتش گرفتن جنگل‌ها را در پی دارد. «بورنئو» از نظر سیاسی بین کشورهای اندونزی، مالزی و برونئی تقسیم شده و تنها جزیره‌ای در جهان است که بین سه کشور تقسیم شده ‌است.

نوشته با طیف گسترده‌ای از دیدنی‌های آسیا آشنا شوید اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

نیازی نیست برای دیدن این درختان عجیب به سیاره دیگری بروید!

$
0
0

ماداگاسکار

ماداگاسکار

نیازی نیست برای دیدن این درختان عجیب به سیاره دیگری بروید، این درختان روی زمین و درست در قلب جنگل‌های ماداگاسکار قرار دارند.

به گزارش ایسنا، عکاس "نشنال جئوگرافی" عکسی از یکی از جنگل‌های ماداگاسکار منتشر کرده که با دیدن آن، یاد عصر دایناسورها و ماقبل تاریخ می‌افتید.

این جنگل که به "مادر جنگل‌ها" در ماداگاسکار معروف است، دارای درختان «بائوبا» با ظاهری عجیب است، درختانی که قدمت آنها به 800 سال می‌رسد.

«مارسل فن اوستن»، عکاس نشنال جئوگرافی درباره این درختان زیبا و عجیب گفت: «بائوبا»ها محل زندگی مارها، خفاش‌ها، زنبورها و حتی انسان‌هاست و مهمتر آنکه این درختان منبع سرشاری از آب هستند و هر کدام تا چهار هزار لیتر آب را در درون تنه خود ذخیره می‌کنند و در واقع برای آفریقا، درختان زندگی هستند.

ارتفاع درختان «بائوبا» از پنج تا 30 متر متغیر است و برخی از آنها تا 1000 سال با توجه به شرایط زیست محیطی عمر می کنند.

نوشته نیازی نیست برای دیدن این درختان عجیب به سیاره دیگری بروید! اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


جزیره هرمز در جنوب ایران هنوز جاذبه های بکری دارد

$
0
0

جزیره

جزیره هرمز در جنوب ایران هنوز جاذبه های بکری دارد که بیشتر آن را با خاک ها و کوههای رنگی اش می شناسند. این جزیره را هر گردشگر داخلی و خارجی باید تا قبل از مرگ ببیند.

به گزارش خبرنگار مهر، جزیره هرمز را به خاک های رنگینش می شناسند. اگر به بندرعباس رفتید به بندرگاه بروید و همان جا بلیت جزیره را به قیمت حدود 7 هزار تومان بخرید. ساعت های زوج شناورها به سمت جزیره حرکت می کنند اگر مسافر به حد کفایت آمده باشد وگرنه باید یک ساعتی را منتظر شوید تا زنانی با چادر رنگی و مردانی که روز کاری خود را در بندرعباس گذرانده اند، وارد شناور شوند.

جزیره هرمز

موزه ای خصوصی که به گالری هنرمندان این جزیره تبدیل شده است

در میان آنها گردشگرانی که هیچ تناسبی با مردان و زنان جزیره ندارند نیز با زیر انداز و پیک نیک هم دیده می شوند نیم ساعتی فاصله بندرعباس تا جزیره هرمز طول می کشد تا آرام آرام جزیره رنگی با کوههای خوراکی اش دیده شود. اگر ناآشنا باشی باید همان دم بگردی دنبال یک راهنما.

این جزیره آنقدر کوچک هست که بتوانی همه فضاهای دیدنی اش را پیاده بروی و ببینی ولی این کار زمان می برد و نقشه گردشگری از جزیره هرمز آنقدر زیاد نیست که بتوان از روی آن مناطق دیدنی جزیره را دید. اصلا این جزیره در برنامه ریزی های گردشگری جایی ندارد که بخواهند برایش نقشه گردشگری بکشند تنها اطلاعاتی که می توان از آن پیدا کرد دفترچه ای با معرفی جاذبه های گردشگری آن است که همان اطلاعات را میتوان در اینترنت نیز جستجو و پیدا کرد.

جزیره هرمز

در جزیره هرمز خاک های رنگی بسیاری وجود دارد که یکی از شگفتی های آن به شمار می آید

برخی از مردم محلی این جزیره از آنجا که تمام خاکش را مثل کف دستشان می شناسند می توانند شما را راهنمایی کنند در میان آنها شهاب دریاپیمای هرمزی که در مدرسه آزموده هم کار می کند یکی از جوان هایی است که چند سالی در حوزه راهنمایی گردشگران جزیره فعالیت می کند و با ماشین و موتور می تواند آنها را به همه مناطق گردشگری جزیره ببرد. آدرس او را می توانید حتی از موزه نادعلیان هم بپرسید. او یکی از افرادی است که با کمک احمد نادعلیان مالک موزه توانسته در این زمینه فعالیت کند و نان آور خانواده اش شود.

جزیره هرمز

هرسال یک فرش رنگی و خاکی در جزیره پهن می شود و گردشگران زیادی  را به سوی خود جذب می کند

توقع نداشته باشید در این جزیره با لندکروز و خودروی پیکاب جابه جا شوید. اگر دوست دارید همه جزیره را ببنید سوار همان وانت و نیسان هایی شوید که به استقبالتان می آید. در این فاصله می توانید پس از پیاده شدن از شناور، قلعه پرتغالی ها را هم ببینید. این قلعه یکی از زیباترین قلعه های سنگی است که در آن با زندان های مخوف تک نفره، شکنجه ها و حتی سنگ های رنگی و صنعتی جزیره را یک جا ببینید.

جزیره هرمز

دریاچه های نمک و الهه نمک یکی از مهمترین جاذبه های جزیره است

غیر از قلعه پرتقالی ها از شهاب دریاپیما بخواهید حتما شما را با الهه نمک آشنا کند. پیاده شوید و رودخانه نمکی را طی کنید تا برسید به سرچشمه آن که غار نمکی با قندیل های سفید رنگ است. پس از آن بازهم راهتان را ادامه دهید تا الهه نمک را ببینید. کوهی سبز رنگ که به شما نشان می دهد نمک فقط سفید رنگ نیست. نمک سرخ و سبز و آبی هم در بین این سنگ های شور پیدا می شود.

جزیره هرمز

در دره مجسمه ها می توان مجسمه های ایجاد شده سنگی را مشاهده کرد

کناره های رودخانه نمک قندیل های برف مانندی وجود دارد که شکننده هستند ولی زیبایی شگرفی به این جوی آب شور داده است. سعی کنید طبیعت این بخش از جزیره را همانطور که هست حفظ کنید. نمک های این جزیره سوغات نیست. این سوغات را با گرفتن عکس به دیگران هدیه کنید.

نوشته جزیره هرمز در جنوب ایران هنوز جاذبه های بکری دارد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

خانه شاه نشین خراشا از آثار معماری اواخر دوره قاجار است

$
0
0

خانه تاریخی

خانه تاریخی

خانه شاه نشین خراشا از آثار معماری اواخر دوره قاجار است که در روستای «خُراشا» در جلگه «سنخواست» خراسان شمالی قرار دارد.

یکی از زنان محلی که در خانه را باز کرد می گوید: حق آب این خانه تاریخی به عنوان مهریه در قباله اش ثبت شده است.

گچ بری و مرصع کاری های اطراف شومینه در قسمت شاه نشین خانه با آیه های قرآن ،اسامی پنج تن، شیر و شمشیر تزیین شده است.

مردم محلی اظهار می کنند: صاحب اصلی خانه سفره دار بوده و از مهمانان پذیرایی می کرده است. این خانه شامل صندوق خانه، شاه نشین و مطبخ خانه است. از فضولات حیوانی که روی فرش ها ریخته شده می توان حدس زد که در حال حاضر هیچ استفاده ای از این خانه نمی شود.

متاسفانه طاعون آپارتمان سازی به روستاها هم سرایت کرده است و برخی روستاییان در حریم این خانه تاریخی در حال ساخت و ساز هستند که این ساخت وسازها را می توان از حیاط خانه دید.

خانه تاریخی یا شاه نشین «خُراشا» در اسفند سال ۸۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

براساس کتیبه های موجود در بنای شاه نشین، ساخت این بنا در ۱۳۱۰هجری قمری به پایان رسیده است.

این خانه از شش نسل پیش به خاندان بنی هاشم به ارث رسیده و سازنده آن «سید حاج میرزا بابا» است و مرمت آن در سال 93 با اعتباری بالغ بر 280 میلیون ریال تمام شده است.(ایسنا)

نوشته خانه شاه نشین خراشا از آثار معماری اواخر دوره قاجار است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

“سر آقا سید”روستایی با معماری کوهپایه‌ای و پلکانی که به ماسوله‌ی زاگرس شهرت دارد

$
0
0

روستای پلکانی

روستای پلکانی

«سر آقا سید» نام یک روستای پلکانی است که در طول عمر چند صد ساله‌اش فقط دو بار بر سر زبان‌ها افتاده که یک‌بار آن 30 سال پیش به خاطر سفر مقام معظم رهبری به این روستا بود.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، «سر آقا سید» در ارتفاع 2500 متر از سطح دریا و در یکی از دامنه‌های قله «هفت تنان» در بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ و در فاصله حدود 130 کیلومتری شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده، خانه‌هایش همه خشتی است و پنجره‌ها و درهای تمام خانه‌ها رو به طبعیت سبز و البته امام‌زاده «آقا سید» باز می‌شود. البته بیشتر خانه‌های سر آقا سید بدون پنجره هستند و درها تنها منفذ خانه‌ها به شمار می‌آید.

سر آقا سید روستایی با معماری کوهپایه‌ای و پلکانی است که به ماسوله‌ی زاگرس شهرت دارد؛ اما با وجود حفظ اصالت، نامش در بین روستاهای پلکانی ایران کمتر شنیده شده است.

روستا در گذشته یکی از اتراقگاه‌های ییلاقی عشایر بختیاری بود. مردم روستای سر آقا سید، با گویش بختیاری سخن می‌گویند. اگر در اردیبهشت و خرداد از روستا گذر کنید هنوز هم می‌توان کوچ عشایری که از مناطق گرمسیر خوزستان به چهارمحال و بختیاری می‌روند را شاهد باشید.

قدمت روستا را چند صد سال تخمین زده‌اند، اما سند موثقی برای این ادعا وجود ندارد.

روستا با وجود حدود 3000 نفر جمعیت از بین همه امکانات رفاهی فقط برق دارد، نه از مدرسه، نه از درمانگاه مجهز و نه حتا جاده خبری است. سر آقا سید مکانی برای یک زندگی مدرن نیست. برف که می‌آید، راه روستا با همه دنیا قطع می‌شود، برای همین با وجود زیبایی و طبیعت بکری که سر آقا سید دارد، کمتر گردشگری پایش به آنجا باز شده است.

سال 1363 آیت‌الله خامنه‌ای، زمانی که ریاست جمهوری ایران را بر عهده داشتند، به روستای سر آقا سید رفتند و بنابر دستور ایشان، جاده‌ی فعلی روستا ساخته شد؛ اما از آن زمان تا حالا که بیش از 30 سال گذشته تغییر دیگری در این جاده رخ نداده است. مردادماه سال پیش هم هیأتی از بیت مقام معظم رهبری به این روستا رفت تا از نزدیک چالش‌های آن را بررسی کند.

برای رفتن به این روستا که با درختان گردو، باغ‌های میوه و چشمه‌سارها پوشیده شده باید جاده‌ای خاکی و پر پیچ و خم را به طول 40 تا 50 کیلومتر طی کرد. همان جاده‌ای که در فصل سرما و همزمان با بارش برف مسدود می‌شود. در میانه راه نیز هیچ امداد خودرویی وجود ندارد.

بهترین زمان برای دیدن این روستای خشتی و پلکانی از فروردین تا مهرماه است که برای دست یافتن به آن می‌توان هم از وسلیه نقلیه شخصی و اتوبوس و از مسیر شهرکرد، کوهرنگ و شیخ علی خان روستای سر آقا سید استفاده کرد.

معمولا به گردشگرانی که تمایل دارند به چنین مناطق کوهستانی که دسترسی به تلفن همراه نیز در آن محدود است سفر کنند، توصیه می‌شود مواد غذایی و تجهیزات لازم برای سفر به همراه داشته باشند، اما داخل روستا مغازه‌ایی است که می‌توان برخی از ضروریات را از آنجا تامین کرد.

سر آقا سید امکانات رفاهی و اقامتی ندارد، اما می‌توان از خانه‌های روستایی برای اقامت استفاده کرد تا جامعه محلی هم از حضور گردشگران منتفع شوند.

روستا، زمستان سه سال پیش دچار آتش‌سوزی شد که در آن حادثه 25 خانه آسیب دید.

شغل بیشتر مردم روستا علاوه‌بر کشاورزی و دامداری، استحصال نمک از چشمه‌های نزدیک روستا است. حوضچه‌های نمک مکان کسب و کار اهالی روستایی است که جوانی‌شان را با نمک پیر کرده‌اند. مصرف نمک برای خوارک، دام و فروش است. نمک‌ها می‌تواند سوغاتی سفر به سر آقا سید باشد.

زنان روستا علاوه‌بر کار در خانه و حوضچه‌های نمک، صنایع دستی چون قالی، جاجیم، سیاه چادر و گلیم تولید می‌کند. قالی‌ها طرح طبیعی و لچک ترنج دارند که از پشم‌هایی با رنگ طبیعی بافته شده‌اند؛ اما مهم‌ترین سوغات این روستا محصولات لبنی مانند شیر، دوغ، کشک، ماست و کره است.

زنان و مردان این روستا سخت کار می‌کنند، برای همین اگر سر آقا سید مقصد بعدی برای سفر شد بهتر است به این همه تلاش و اعتقادات و باورهای مردم روستا احترام گذاشته شود تا آن‌ها حضور گردشگران را سبب زحمت و ناراحتی ندانند. بهتر است وقت برگشت زباله‌هایی خود را برای اهالی روستا به یادگار نگذارید، چون هیچ ماشین حمل زباله‌ایی زحمت رفتن تا آن روستا را به خود نمی‌دهد.

در اطراف سر آقا سید می‌توان تعداد جاذبه‌ی دیگری را پیدا کرد، مثل آبشار شیخ علی خان که در 40 کیلومتری روستا قرار دارد و یا غار یخی «چما». قله زردکوه که با ارتفاع 4200 متر در 30 کیلومتری روستا واقع شده و یا پیست اسکی چلگرد در 50 کیلومتری روستا و همچنین پیست اسکی تابستانی «چال میشان» در 25 کیلومتری سر آقا سید.

نوشته “سر آقا سید” روستایی با معماری کوهپایه‌ای و پلکانی که به ماسوله‌ی زاگرس شهرت دارد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

10 قبرستان مشهور در کشورهای مختلف که به جاذبه توریستی بدل شده اند

$
0
0

قبرستان‌

گاه فضای به‌خصوص یک گورستان و گاه افراد مشهوری که زیر خاکش آرامیده‌اند موجب شهرت آن می‌شود، تا جایی که برخی از این قبرستان‌ها به جاذبه گردشگری تبدیل می‌شوند.

 بسیاری از قبرستان های جهان داستان هایی را به همراه دارند که برای زنده ها جذاب است. سنگ قبرها ، مقبره ها و فضای این مکان ها ویژگی هایی منحصربه فرد دارد که حتی به کمک صنعت گردشگری کشورها می آید.

آمارها نشان می دهد تعداد بازدیدکنندگان هفت قبرستان پرتغال طی یک دهه گذشته شش برابر شده و به 9000 نفر رسیده است.

این معنایی جز اهمیت و ظرفیت «خانه مردگان» در جذب گردشگران بین المللی ندارد.

در این گزارش 10 قبرستان مشهور در کشورهای مختلف را که به جاذبه توریستی بدل شده اند، معرفی می کنیم:

قبرستان «پر لاشز»/ پاریس فرانسه

«ناپلئون بناپارت» پربازدیدترین قبرستان دنیا را در سال 1804 تأسیس کرد. این گورستان مدفن افراد مشهوری همچون «مودلیانی»، نقاش و مجسمه ساز مشهور ایتالیایی، «ادیث پیاف»، خواننده فرانسوی، «شوپن»، آهنگساز بزرگ لهستانی، «ژان فرانسوا لیوتار»، فیلسوف و نویسنده فرانسوی، «نادار» عکاس فرانسوی، «پل الوار»، «اونوره دو بالزاک» و «مارسل پروست» که هر سه از نویسندگان مطرح فرانسوی به حساب می آیند، است.

«پر لاشز» عنوان پربازدیدترین قبرستان جهان را داراست، اما به دلیل مکان دورافتاده اش، تعداد کمی مراسم تدفین در آن برگزار می شود. دقیقا به همین دلیل و البته برای به دست آوردن سود از طریق جذب توریست ها بود که باقی مانده جسد «مولیر»، نمایشنامه نویس فرانسوی و دو تن از دیگر شخصیت های سرشناس از این قبرستان به مکانی در دسترس تر برای گردشگران انتقال داده شد.

بازدیدکنندگان این قبرستان پاریسی از مسیر مارپیچ میان صلیب های بزرگ عبور می کنند و به آرامگاه «جیم موریسون» خواننده و آهنگساز آمریکایی می رسند.

دوست داران ادبیات هم بر سر مزار «اسکار وایلد» شاعر سرشناس ایرلندی می روند و طبق رسمی رواج یافته سنگ قبرش را می بوسند. سنگ قبر «وایلد» به شکل مردی مصری در حال پرواز است.

در «پر لاشز» 300 هزار مرده خوابیده و به دلیل فضای وسیع آن، نقشه های راهنمایی برای بازدید کننده ها تدارک دیده شده است.

توریست ها به همراه خانواده خود برای پیک نیک به فضای اطراف این قبرستان ها می روند و گاهی هم از صدای ارکستر فیلارمونیک وین که در فضای باز و در حاشیه مراسم تدفین با همکاری گروه کُر پاریس اجرا می کنند، لذت می برند.

قبرستان «مری» / رومانی

قبرستان «مری» یک موزه در فضای باز است که نقش جاذبه ای توریستی را هم ایفا می کند. بیش از 900 قبر در این منطقه روستایی وجود دارد که بر بالای هرکدام، صلیبی از جنس چوب بلوط و مزین به رنگ و کنده کاری قرار گرفته که با الهام از هنر و شعر، داستان زندگی فرد دفن شده را بر روی آن ها به طرز کودکانه ای ترسیم کرده اند.

در دنیای شعر و هنر قصه های هراس آوری از مردگان خفته در این قبرستان نقل شده. گورستان «مری» پشت کلیسای «ساپانتا» واقع است.

قبرستان «سنت لوییس»/ نیواورلئان لوئیزیانا

در نزدیکی محله فرانسوی ها ، قبرستانی به نام «سنت لوییس شماره 1» وجود دارد که قدیمی ترین و معروف ترین در میان سه گورستان کاتولیک لوئیزیاناست. این مکان در سال 1789 به جای قبرستان «سنت پیتر» که دیگر وجود خارجی ندارد، بنا شد.

گفته می شود «بارتمی لافون» معماری که بعدها دزد دریایی شد، و «ماری لاوئو» کاهنه افسونگر در این محل دفن شده اند.

قبرستان «فارست لاون» / لس آنجلس کالیفرنیا

تپه های هالیوود با چشم انداز استودیوهای فیلمسازی و آسمان پرستاره ای که دارد، مکان خوبی برای دفن شدن است.

«فارست لاون» در نزدیکی شهر گلندیل میزبان چهره های در خاک خفته ستاره های هالیوودی است؛ یکی از آن ها «مایکل جکسون» خواننده معروف آمریکایی است که مدفنش از دید عموم پنهان است.

جالب است بدانید بسیاری از افراد مشهور در گمنامی کامل در این قبرستان سرسبز آرمیده اند. بخش هایی از فیلم «ایزی رایدر» (1969 میلادی) در این قبرستان قرن هجدهمی فیلم برداری شد.

قبرستان «رکولتا»/ بوینس آیرس آرژانتین

«اوا پرون» بانوی اول آرژانتین و همسر رییس جمهور وقت این کشور «خوان پرون»، با نام خانوادگی زمان دوشیزگی اش «دوراته» در این قبرستان آرمیده و بازدیدکنندگان از این مکان را به سمت خود می کشاند.

در میان فرشته های سنگی و مجسمه های کنده کاری شده دیدنی این قبرستان ، تندیسی از یک عروس به چشم می خورد که در ماه عسل خود بر اثر ریزش بهمن جانش را از دست داد.

قبرستان «سوسوکوتلن» / اوآخاکا مکزیک

راه رفتن در میان قبرهای این گورستان کهن با سنگ های قدیمی و فرسوده اش کار بسیار دشواری است، مخصوصا اگر مراسم «روز مردگان» در حال اجرا باشد.

شب سی ویکم اکتبر مکزیکی ها با روشن کردن شمع، مجمع های حاوی خوراکی و گلبرگ های گل همیشه بهار به دیدار رفتگان خود می روند.

در این شب در قبرستان جدیدی که فاصله چندانی با «سوسوکوتلن» ندارد، فستیوالی برگزار می شود و خانواده ها در فضای سبز پیک نیک می کنند و در کنار مردگان به صدای موسیقی زنده گوش می دهند.

قبرستان «کوه اوبورن» / کمبریج ماساچوست

این قبرستان در سال 1831 ساخته شد و عنوان اولین فضای سبز وسیعی که استفاده از آن برای عموم آزاد بود، را یدک می کشد.

ساخت چنین مکانی اولین گام در جهت به وجود آمدن سیستم پارک های آمریکا به حساب می آید.

علاوه بر دفن شدن آمریکایی های معروفی چون «مری بیکر ادی» ،«هنری وادزورث لانگ فیلو» و «وینزلو هومر» در این گورستان ، تپه های هموار ، درختان شگفت انگیز بلوط و جنگل های عظیم افرا که در این منطقه قرار دارند ، فضا را برای زنده هایی که به این مکان می آیند هیجان انگیز می کند.

در واقع شاید بتوان گفت زنده ها اوقات خوش تری را در این ناحیه سپری می کنند!

قبرستان «اولسانی»/ پراگ جمهوری چک

«اولسانی» بزرگترین گورستان پراگ است. سال 1680 بود که طاعون پراگ را فرا گرفت و این قبرستان با هدف به خاک سپردن تمام قربانیان این بیماری بنا شد.

امروزه هدف مقامات این شهر، جذب حداکثری مردم بومی و گردشگران به این مکان است. روخوانی از کتاب های نویسندگان مدفون در خاک این قبرستان یکی از این برنامه هاست.

نویسنده، بازیگر و نقاش های مطرح بسیاری ئر «اولسانی» خفته اند. بیرون دروازه های این گورستان کافه ای وجود دارد که دسرهای معروف و محبوب کشور چک را به بازدیدکنندگان ارائه می دهد. نام یکی از این دسرها، «تابوت کوچک» است که طرفدار زیادی هم دارد.

قبرستان «لون فر» / پورتلند اورگان

قدم زدن درمیان درختان «لون فر» (صنوبر تنها) مثل ورق زدن تاریخچه پورتلند است. این جا یکی از معدود قبرستان هایی است که می توان در آن، برای بزرگداشت مردگان درخت کاشت یا باغچه درست کرد.

قبرستان‌

در بخشی از این گورستان بنای یادبودی برای بزرگداشت چینی های مهاجری که در ساخت شهر پورتلند کمک کردند ، دیده می شود.

مقبره های سردمداران صنعت از دیگر مکان های دیدنی «لون فر» هستند. آرامگاه باشکوه خانواده «مک لی» که به سبک گوتیک ساخته شده، نمونه ای از این مقبره هاست.

قبرستان «گرین وود» / بروکلین نیویورک

«لوئیس کامفورت تیفانی» طراح مطرح آمریکایی و «ژان میشل باسکیت» نقاش و هنرمند سرشناس آمریکایی آفریقایی تنها دو تن از مشاهیری هستند که نامشان بر روی سنگ قبر های گرانیتی و ماسه سنگی این قبرستان نقش بسته؛ نام هایی که زمانی در صفحه هنر روزنامه «نیویورک پست» به چشم می خورد.

با این حال جذابیت اصلی این چمنزار 193 هکتاری، ساختار پارک مانند آن و برکه های زلالی است که در ارتفاعات «گرین وود» واقع شده است.

در وردوی این گورستان در سال 1861 میلادی و به سبک نئوگوتیک ساخته شده. خط افق منهتن که از لابلای درختان بسیار کهنسال دیده می شود، بخشی از جذابیت های این قبرستان به حساب می آید.

نوشته 10 قبرستان مشهور در کشورهای مختلف که به جاذبه توریستی بدل شده اند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

دولت ژاپن قصد دارد هتل «گودزیلا» را به جاذبه جدید گردشگری این کشور تبدیل کند

$
0
0

هتل گودزیلا

هتل گودزیلا

دولت ژاپن قصد دارد هتل «گودزیلا» را به جاذبه جدید گردشگری این کشور تبدیل کند.

 در شرایطی که از مدتی قبل دولت ژاپن نیز برای جذب بیشتر گردشگر به هیولای خیالی «گودزیلا» که یکی از نمادهای این کشور به شمار می رود، متوسل شده، دولت ژاپن قصد دارد هتل «گودزیلا» را به جاذبه جدید گردشگری این کشور تبدیل کند.

این هتل در شهر توکیو، پایتخت ژاپن که از مدرنترین فناوریها در ساخت آن استفاده شده و به احتمال فراوان در سال 2016 به بهره برداری می رسد، 9 طبقه بوده و تمامی تزئینات و حتا نمای خارجی آن با الهام هیولای خیالی گودزیلا ساخته شده که می توند نقش بسزایی در جذب بیشتر گردشگران به پایتخت ژاپن داشته باشد،این در حالیست که مدتی قبل دولت ژاپن در سالگرد تولید اولین فیلم گودزیلا حکم شهروند رسمی این کشور را به گودزیلا اعطا کرده و این هیولای خیالی را بعنوان سفیر گردشگری توکیو پایتخت ژاپن انتخاب کرد.

از گودزیلا تاکنون فیلمهای زیادی ساخته شده که دو فیلم «گودزیلا» در سال 1954 در سبک علمی تخیلی و کایجو به کارگردانی «ایشیرو هوندا» که در ژاپن ساخته شده و دیگر فیلم با همین نام نیز که در سال 2014 به کارگردانی «گرث ادواردز» در آمریکا با بودجه 160 میلیون دلاری ساخته شده و 525 میلیون دلار در گیشه فروخت، شهرت جهانی دارند.

دولت ژاپن همچنین در قالب راهبرد جدیدش برای جذب 20 میلیون گردشگر در سال 2020 که در این سال توکیو میزبان مسابقات المپیک نیز خواهد بود، توجه ویژه ای نیز به جذب گردشگر ازکشورهای شرق و جنوب آسیا، بویژه چین و هند با بیش از دو میلیارد نفر جمعیت دارد، البته از آنجا که گردشگری حلال یکی از سودآورترین گونه های صنعت گردشگری در جهان برای اقتصاد کشورهاست، توسعه گردشگری حلال و جذب گردشگران مسلمان از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و شمال آفریقا نیز در دستور کار دولت ژاپن قرار دارد.

نوشته دولت ژاپن قصد دارد هتل «گودزیلا» را به جاذبه جدید گردشگری این کشور تبدیل کند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

Viewing all 660 articles
Browse latest View live