Quantcast
Channel: جاذبه های گردشگری –توریست ها
Viewing all 660 articles
Browse latest View live

باداب سورت محلی نمونه برای گردش

$
0
0

چشمه‌

چشمه‌

باداب سورت را با چشمه‌هایی می‌شناسند با رنگ و طعم‌های متفاوت که وقتی از زمین به بیرون می‌جوشد؛ این منطقه را به محلی نمونه برای گردش تبدیل می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، باداب سورت آن طور که اهالی روستاهای نزدیک به آن می‌گویند باداب نام چشمه‌ای با آب گازدار به همین اسم بوده و سورت هم که کلمه‌ای روسی است به معنی شدت عسل. برخی می‌گویند که نژاد مردم این منطقه روسی بوده و به همین دلیل برخی از کلمات روسی هنوز در این محدوده از استان مازندران رواج دارد.

باداب سورت نام منطقه‌ای گردشگری با چشمه های آب معدنی است که از حدود ۵ یا ۶ سال پیش میان تورگردانان و فعالان گردشگری و طبیعتگردی شناخته شد. چشمه‌هایی سنگی با آبی پر از املاح معدنی که به صورت پلکانی دیده می‌شوند. در آبی که از چشمه های آن بیرون می‌زند املاح مختلفی از جمله گوگرد، آهن و... وجود دارد وجود همین املاح معدنی موجب شده تا برخی از سنگ ها به دلیل بیرون آمدن آب با املاح آهن سیاه شود و یا به دلیل وجود گوگرد رنگ سنگ زرد و یا قرمز باشد.

این چشمه‌های آب معدنی در جایی نزدیک به روستای مالخواست و اروست واقع شده و اهالی هر کدام از روستاها این چشمه‌ها را متعلق به خود می‌دانند اما چون تبلیغات بیشتری برای روستای اروست شده و فعالان گردشگری تورهای خود را به این روستا می برند، نام باداب سورت با اروست پیوند خورده است.

در نزدیکی این چشمه‌ها جایی است که زنان روستای اروست و مالخواست مکانش را می‌شناسند، زنان سالمند معتقدند که این چشمه‌ها آب حیات است و به سر و رو زدن آب چشمه «خوردشور» که آن هم املاح معدنی دارد، زیبایی و جوانی هدیه می‌دهد به همین دلیل هر از گاهی برخی از آنها بقچه می‌بندند و به محل این چشمه‌ها که جایی پنهان از چشم هاست، می‌روند. گردشگران جای این چشمه‌ها را بلد نیستند زنان روستا نمی‌خواهند کسی جز خودشان سر از چشمه حیات در بیاورد.

پس از اینکه یکی از فعالان گردشگری و تورهای طبیعتگردی سر از چشمه‌های باداب سورت درآورد، تصمیم گرفت با کمک اهالی روستای اروست و جوانانش خانواده‌ها را مجاب کنند که به گردشگران چشمه‌ها جای اقامت و غذا بدهند. به نحوی که اکنون این منطقه به عنوان روستای نمونه گردشگری شناخته شده و  ۱۸ خانواده تنها در روستای اروست آماده استقبال از گردشگران شده‌اند.

تنها اتفاق نامبارک این موضوع آن بود که مردم تصور کردند هر چه خانه‌هایشان مدرن‌تر باشد، گردشگران از آن استقبال بیشتری می‌کنند به همین دلیل خانه‌های گلی با در و پنجره‌های چوبی را خراب کردند و به جای  آن با سیمان و بلوک خانه‌هایی با آشپزخانه اپن ساختد.

همین موضوع باعث شده تا گشت و گذار در روستا نشان دهد که رشد خانه سازی در روستا متوقف نشده و این روال همچنان ادامه دارد و تنها در برخی از نقاط می توان خانه هایی با سبک و سیاق قدیمی را پیدا کرد.

کسانیکه در حوزه تورهای طبیعتگردی این روستا فعالیت می کنند، هنوز موفق به مجاب کردن مسئولان روستا نشده است که جلوی چنین ساخت و سازهایی را بگیرند.

روند تخریب خانه‌های چوبی و خشتی به روستای مالخواست هم سرایت کرده است. مردم روستا در حال آزمون و خطا برای حضور گردشگر هستند و هنوز به آن پی نبرده اند که اگر صنایع دستی مخصوص به خودشان را داشته باشند می توانند درآمد بیشتری کسب کنند با این حال مدیران دفاتر خدمات مسافرتی و کارشناسان گردشگری که به باداب سورت می روند، از مردم می خواهند که به خانه هایشان دست نزنند و زنان گلیم و جاجیم ببافند و صنایع دستی را رونق دهند.

فنس‌کشی اطراف چشمه‌ها

علی شادلو یکی از فعالان طبیعتگردی است که به خبرنگار مهر می‌گوید: مردم روستا باید بتوانند صنایع‌دستی‌شان را معرفی کنند اما هنوز این مسئله در روستاها جا نیفتاده است.

او همچنین درباره حضور گردشگران در روستا می گود: ما می خواهیم که اگر گردشگری به روستا میرود هم شان روستاییان را حفظ کند و هم بتواند به فرهنگ و سنت های آنها احترام بگذارد.

گردشگران شادلو و فعالان دیگر، در قالب تورهای گردشگری از مردم زرشک و زالزلک‌های وحشی‌دشت‌های باداب سورت را خریده‌اند وهمین مسئله منبع درآمدی برای روستائیان شده است.

غذای محلی زیادی نمی‌توان در روستای اروست و مالخواست پیدا کرد ولی قیمه و قرمه‌های آنها متفاوت از دست پخت شهری‌هاست. آنها مرغ ترش را هم به قیمت ۱۳ هزار تومان می‌دهند و اگر بخواهند خانه‌ای دربست به گردشگران بدهند شبی ۱۱۰ یا ۱۲۰ هزار تومان هزینه از مسافران با صبحانه و نهار و شام دریافت می‌کنند. می‌شود در این روستاها اتاق هم به قیمت‌های متفاوت از ۵۰ هزار تومان به بالا اجاره کرد و از آنها خواست تا «کردپلا» که غذای مخصوص چوپان‌هاست بپزند.

راه دیگر این است که با تورهای گردشگری به آنجا رفت هزینه هر فرد با تور گردشگری حدود ۱۵۰ هزار تومان بابت دو روز اقامت می شود.

راهنماهای محلی گردشگران را به بازدید از آبشارهای آن منطقه هم می‌برند محدوده باداب سورت ۱۰ آبشار مانند آبشار سیاه دره دارد. دریاچه کیاسر و آبشارش نیز یکی از مهمترین جاذبه‌های نزدیک به منطقه گردشگری باداب سورت است جایی که دریاچه وسط جنگل قرار گرفته و برخی از درختان در آب دریاچه پناه گرفته‌اند. جنگل الندان نیز در میان جاذبه های گردشگری استان مازندران سرآمد و شناخته شده است.

یکی دیگر از راهها ثبت‌نام در تورهای گردشگری باداب سورت است که در این صورت می‌توان از دریاچه چورت و جنگل‌های آن نیز دیدن کرد. مهمترین مزیت ثبت‌نام در تورها این است که دیگر لازم نیست از روستا تا محل چشمه‌ها به دنبال نیسان بود چون راه ناهموار است و فقط این خودروها بدون مشکل می‌توانند این مسیر را طی کنند از سوی دیگر ممنوعیت ورود گردشگر با تورها حل می‌شود.

چون مدتی پیش به دلیل اینکه برخی از گردشگران رعایت حال چشمه‌ها را نمی‌کردند و با خودرو وارد آنها می‌شدند اداره کل میراث فرهنگی مازندران تصمیم گرفت که ورود گردشگران را به این منطقه محدود کند مگر اینکه کسی برای هدایت آنها همراهشان باشد.

برخی از گردشگران مصر هستند که حتما با خودروهای شخصی‌شان روی سنگ‌های آهکی و شکننده و لبه های چشمه‌ها بروند ویراژ بدهند و عکس یادگاری بگیرند.

برخی از آنها هنوز وارد این محدوده نشده، لباس در می‌آورند و اصرار دارند که حتما تن خود را به آب بزنند چون این آب املاح دارد و به عقیده آنها شفابخش است. در این میان روستاییان هر کدام که در نزدیکی این محدوده باشند حتما به گردشگران تذکر می‌دهند اما نمی‌توانند آنها را قانع کنند.

نوشته باداب سورت محلی نمونه برای گردش اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


تلاش در جهت رونق گردشگری 100 روستای هدف

$
0
0

روستا

سرپرست معاونت امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها گفت: در سال جاری قرار است دستگاه‌های مختلف از جمله معاونت امور دهیاری‌ها در جهت رونق گردشگری 100 روستای هدف تلاش کنند.

روستای نیچکوه

سعیدرضا جندقیان در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه طرح‌هایی برای توسعه گردشگری روستایی تهیه کرده‌ایم، گفت: 464 روستای هدف در زمینه گردشگری مصوب هستند اما قرار است در سال جاری به 100 روستا از میان آن‌ها بپردازیم و براین اساس نیز جلسات مشترک بین دستگاهی در حال تشکیل است تا فعالیت‌های خود را بر 100 روستای مشخص شده متمرکز کنیم.

وی افزود: علاوه بر سازمان میراث فرهنگی و گدرشگری ، صندوق کارآفرینی امید به منظور ایجاد زیرساخت‌های گردشگری در این روستاها تسهیلاتی می‌دهد و بنیاد مسکن هم در جهت بهبود شبکه معابر تلاش می‌کند.

جندقیان اضافه کرد: سازمان دهیاری‌ها نیز در صورت نیاز روستاها اعتباراتی را برای تهیه زیرساخت‌هایی از جمله پارکینگ و سرویس‌های بهداشتی و حتی بهسازی مسیر  و راه دسترسی به جاذبه گردشگری تامین می‌کند زیرا جاذبه گردشگری برخی روستا در فاصله کوتاهی از آن قرار دارد ولی جاده مناسب برای دسترسی به جاذبه گردشگری وجود ندارد.

معاون سازمان شهرداری‌ها با بیان اینکه جاذبه هرکدام از روستاها برای ما مشخص است، خاطرنشان کرد: اعتبارات در این روستاها در زمینه های متنوعی هزینه می‌شود مثل ایجاد اقامتگاه‌های بومی‌گردی. البته تاکید شده که اعتبارات با توجه به رویکردهای اقتصاد مقاومتی هزینه شود.

نوشته تلاش در جهت رونق گردشگری 100 روستای هدف اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

معرفی مقصد ناشناخته «آلماتی»

$
0
0

آلماتی

با توجه به آغاز فصل تابستان و افزایش تقاضای سفر در بین گردشگران ایرانی شاید یافتن مقصدی تازه و متناسب با فرهنگ و آداب و رسوم ما بخش قابل توجهی از ذهن علاقه‌مندان به سفر را به خود اختصاص داده باشد، چون براساس عرف و فرهنگ گردشگری ما ایرانیان، این تبلیغات گسترده آژانس‌های مسافرتی و همچنین تورهای گردشگری است که می‌تواند تعیین‌کننده مقصد بعدی سفر ما باشد، اما این بار نیاز به تبلیغات رنگارنگ و استفاده از خدمات گردشگری متفاوت نیست؛ چون خودتان می‌توانید با استفاده از راهنمای چمدانی ما مقصدی تازه را تجربه کنید.
تصویر  آلماتی؛ مقصدی ناشناخته برای ایرانیان +عکس

این هفته، چمدان فرنگی تصمیم گرفته «آلماتی» را به عنوان مقصدی ناشناخته به شمایی که قصد سفر کرده‌اید،معرفی کند، چون این شهر نه تنها دارای جاذبه‌های تاریخی قابل توجهی است، بلکه در این فصل طبیعت و هوای پاک آن می‌تواند آرامشی غیرقابل تصور برای شما به ارمغان آورد.

چگونه اقدام کنیم

شاید با دیدن این نام و توصیفی که ما از آن داریم، این سوال ایجاد شود که چگونه باید اقدام کرد؟ براساس توافق‌های انجام شده بین ایران و قزاقستان اکنون روابط گردشگری و تجاری مناسبی میان دو کشور ایجاد شده و سفارتخانه قزاقستان در تهران آماده ارائه خدمات ویزا به متقاضیان است.

بنابراین اولین گام برای تجربه این سفر تکمیل فرم سفارتخانه و همچنین پرداخت هزینه مربوط به صدور ویزاست. این ویزا که معمولا کمتر از یک هفته برای شما آماده می‌شود برای گردشگران اجازه اقامت دو هفته‌ای صادر می‌کند.

چطور برسیم؟

اگرچه اکنون امکان استفاده از قطاربه آلماتی به نوعی مهیا شده اما اصلی‌ترین راه رسیدن به شهر آلماتی قزاقستان استفاده از خطوط هوایی است که برای آن دو گزینه استفاده از خطوط هواپیمایی ایران یا خود قزاقستان برای گردشگران مهیاست.

به این ترتیب با استفاده از خدمات این ایرلاین‌ها می‌توانید با سه ساعت پرواز خودتان را به طبیعتی بکر و زیبا برسانید. درباره قیمت‌های بلیت هواپیما لازم است چیزی نزدیک به یک میلیون و 500 هزار تومان برای رفت و برگشت در نظر داشته باشید.

اما فراموش نکنید با هر کدام از این ایرلاین‌ها که به سمت قزاقستان پرواز کردید، حتما قبل از رسیدن به فرودگاه باید فرم مخصوصی را پر کنید که در آن اطلاعات محل اقامت، دلیل سفر، اطلاعات شخصی و میزان ارزی را که همراه دارید، سوال شده است، بعد باید این فرم را همراه با پاسپورت به مسئول مربوطه در فرودگاه هنگام چک کردن گذرنامه خودتان تحویل دهید.

مامور مربوطه پس از بررسی مدارک و تائید آن مهر ورود روی ویزا و آن برگه خواهد زد. فراموش نکنید این برگه را باید هنگام خروج دوباره به مامور تحویل دهید، پس در حفظ ونگهداری آن بسیار دقت کنید.

چقدر هزینه‌ داریم

واحد پول قزاقستان «تِنگه» است و براساس آخرین اطلاعات موجود هر صد دلار آمریکا به‌حدود 39 هزار تنگه تبدیل می‌شود که این رقم برای اقامت گردشگران ایرانی یعنی تومان خودمان قابل محاسبه است. البته فراموش نکنید بطور کلی هزینه اقامت و گردشگری در این کشور آنچنان بالا نیست و برای ایرانیان مناسب است.

الف) محل اقامت: در این کشور با توجه به توسعه زیرساخت‌های گردشگری اکنون امکانات قابل توجهی برای اقامت از هتل‌های یک یا دوستاره تا هتل‌های تاپ پنج ستاره مثل هتل قزاقستان که گل سرسبد آنهاست، وجود دارد اما آنچه مهم است بحث قیمت این هتل‌هاست. به‌طور کلی برای استفاده از یک اتاق استاندارد دو تخته همراه با صبحانه لازم است، رقمی نزدیک به 15 هزار تنگه مدنظر داشته باشید (معادل 40 دلار)؛ اگرچه قیمت‌های بالاتری هم در دسترس شماست.

ب) خوراک: گردشگران ایرانی برای تامین خوراک در آلماتی گزینه‌های متفاوتی در مقابل دارند؛ مثل فروشگاه‌های زنجیره‌ای یا حتی اغذیه فروشی‌های محلی. به عنوان مثال یک همبرگر با سیب زمینی و نوشابه تقریبا برای شما نزدیک 2000 تنگه هزینه خواهد داشت و پیتزای دو نفره تقریبا 6000 تنگه خواهد شد. قیمت یک بطری آب معدنی کوچک نیز با توجه به برند آن از 150 تا 250 تنگه است.

ج) حمل و نقل: اصل تاکسی در اغلب کشورهای خارجی برای ما ایرانیان گران است؛ چون نرخ آن باتاکسی‌متر محاسبه شده و از آنجا که به مسیرها آشنا نیستیم، ممکن است برایمان دردسر ساز شود. بنابراین در قزاقستان نیز باید کاملا با احتیاط از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید. اما درباره بلیت اتوبوس لازم است بدانید از مبلغ 110 تا 200 تنگه متناسب با مسیرهای مختلف باید هزینه کنید. نکته قابل توجه این‌که در این کشور برقراری ارتباط با دیگران کمی مشکل است، به این دلیل که تسلط به زبان انگلیسی قابل توجه نیست و اغلب به زبان محلی یا روسی سخن می‌گویند.

حالا کجاها را بگردیم؟

حالا که اطلاعات اولیه را از آلماتی به دست آوردیم نوبت به آن رسیده که در این شهر کجاها را بگردیم.

به‌طور کلی جاذبه‌های این شهر به دو بخش تاریخی و طبیعی تقسیم می‌شود، اما آنچه مسلم است آرامش و استفاده از مناظر بکر و دست‌نخورده این کشور می‌تواند عاملی در افزایش روحیه گردشگران باشد.

نباید فراموش کنیم، بهترین زمان سفر به این منطقه از ابتدای اردیبهشت تا اواخر آبان است؛ چون در دیگر ایام سال بارندگی و برودت هوا می‌تواند عاملی در کاهش میزان تقاضای سفر به این منطقه باشد. برخی مراکز گردشگری آلماتی به این شرح است:

مسجد مرکزی آلماتی: این مسجد بزرگ‌ترین مسجد این کشور با ظرفیت 7000 نمازگزار است.

بنای استقلال: در میدان جمهوری آلماتی قرار دارد

موزه دولتی: دارای بیشترین آثار و نشانه‌های تمدن و تاریخی از قزاقستان است.

مگا سنتر: آن دسته از گردشگران که اهل خرید و دیدن برندهای معتبر هستند می‌توانند سری به مگا سنتر بزنند.

پارک قهرمانان: در قلب شهر آلماتی همواره خودنمایی می‌کند.

کاکتوبه: چشمه آرزوها، تله‌کابین و برج رادیویی اصلی‌ترین دیدنی‌های این منطقه است.

مدئو: مجموعه ورزشی به یاد ماندنی.

بازار سبز: بازاری محلی که مردم این شهر خریدهایشان را در آن انجام می‌دهند.

دریاچه آلماتی: برای استفاده از این جاذبه حتما از تورهای روزانه استفاده کنید .

کلیسای جامع نیکلاس: این کلیسا که یکی از قدیمی‌ترین کلیساهای شهر است از سال 1909 تا به امروز همواره مورد توجه بسیاری از گردشگران و کسانی بود که برای عبادت به این کلیسا می‌روند.

ضمیمه چمدان

نوشته معرفی مقصد ناشناخته «آلماتی» اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

شاخه‌ای جدید در گردشگری به نام «گردشگری نجومی»

$
0
0

گردشگری نجومی

تماشای آسمان پرستاره در روزگار ما به رویایی دست‌نیافتنی می‌ماند. پیشرفت فناوری، بی‌مبالاتی تصمیم‌سازان توسعه شهری و نفرت بی‌حد و حصر ما از تاریکی ـ که البته تا حد زیادی ریشه فرهنگی در خاورمیانه دارد ـ موجب شده تا در زندگی‌مان شب‌ها را به سان روز روشن کنیم.
تصویر گردشگری نجومی ظرفیتی که اگر قدر بدانیم... +عکس

به خیال خودمان با لامپ‌های پرنور، دیو سیاه تاریکی را برای همیشه شکست داده‌ایم و فراموش می‌کنیم با این تصور کودکانه، زینت آسمان زمین و بخش مهمی از طبیعت را از خود دریغ کرده‌ایم.

حدود یک ماه پیش بود که پژوهشگران مؤسسه علم و فناوری، آلودگی نوری در ایتالیا در جریان تهیه جامع‌ترین نقشه جهانی آلودگی نوری نشان دادند یک سوم جمعیت زمین وقتی به آسمان شب نگاه می‌کنند، نوار شبح‌گون کهکشان راه‌شیری را نمی‌بینند و در مجموع 80 درصد کل ساکنان زمین و بیش از 99 درصد جمعیت‌ اروپا و آمریکا از نعمت تاریکی طبیعی آسمان شب بهره‌ای نمی‌برند.

همین موضوع باعث شده تا در سال‌های اخیر شاخه‌ای جدید در گردشگری به نام «گردشگری نجومی» (Astro Tourism)، طرفداران پر و پاقرصی در اقصی نقاط جهان، بویژه در اروپا و آمریکا پیدا کند.

ظرفیت گردشگری نجومی در ایران

در کشور ما در دو دهه اخیر به مدد فعالیت‌های گسترده رسانه‌ها و ترویج علم از طرق مختلف از یک سو و تمایل عمومی جمعیت جوان کشور برای سفر به مناطق بکر طبیعی و کنجکاوی در ناشناخته‌های جذاب، گردشگری نجومی طرفداران خاص خود را پیدا کرده است.

از طرفی ایران با بهره‌مندی از مناطق گسترده و بکر طبیعی، از پتانسیل عظیمی برای توسعه گردشگری نجومی در خاورمیانه بهره‌مند است.

کافی است نگاهی به آگهی‌های تورهای گردشگری در رسانه‌ها بیندازید یا گشتی در اینترنت بزنید تا ببینید تماشای آسمان شب و استفاده از تلسکوپ و کارشناسان نجومی نه‌تنها به یکی از بخش‌های پرطرفدار بسیاری از تورهای طبیعت‌گردی تبدیل شده، بلکه بسیاری از تورها با انگیزه اصلی برگزاری یک شب نجومی زیر آسمان پرستاره به مقصد نقاط بکر کویری و کوهستانی برگزار می‌شوند.

در تابستان و بویژه در نیمه مرداد با به اوج رسیدن درخشش شهاب‌ها در جریان بارش شهابی برساوشی (در 21 و 22 مرداد هر سال)، ده‌ها گشت نجومی در مناطق مختلف کشور برگزار می‌شود.

هر سال طبیعت مناطقی چون الموت، طالقان، پارک‌های ملی کویر، لار، توران و... کویر مرنجاب، مناطق حفاظت شده پرور، خوش ییلاق و...، باغ‌شهر نیاسر، مجموعه میراث جهانی تخت‌سلیمان، کمپ کویری شهداد، رصدگاه سه‌قلعه در خراسان جنوبی و دره ستارگان در جزیره قشم از مهم‌ترین و شناخته شده‌ترین سایت‌های گردشگری نجومی در کشور محسوب می‌شوند.

از همین رو بود که در سال‌های اخیر سرفصل گردشگری نجومی در طرح درس برخی مراکز آموزش راهنمایان طبیعت‌گردی گنجانده شد و چندین جشنواره نجومی دانش‌آموزی در بوشهر و دو جشنواره نجومی (AstroFest) در سال‌های 89 و 91 در منطقه آزاد قشم با انگیزه برگزاری بین‌المللی این رویداد در سال‌های بعد با ورود گردشگران نجومی خارجی برگزار شد.

رویداد جذابی که می‌توانست زمینه‌ای برای سرازیر شدن گردشگران اروپایی، آمریکایی و شیخ‌نشین‌های خلیج فارس به طبیعت کم‌نظیر جزیره قشم در فصل زمستان باشد، در سال‌های بعد در نبود حمایت‌های مؤثر منطقه آزاد کم‌کم به فراموشی سپرده شد.

آلودگی نوری؛ چالش گردشگری نجومی

با این حال آنچه اکنون ادامه توسعه گردشگری نجومی را با مخاطره جدی مواجه کرده است، افزایش بی‌ضابطه آلودگی نوری در پهنه ایران است.

سال به سال از گستره مناطق بکر طبیعی با آسمان تاریک در کشور ما کاسته می‌شود. اکنون می‌بینیم که حتی در روستاها برای رخ‌نمایی و بزرگ جلوه‌دادن روستا در اولین گام اقدام به نصب تیرهای چراغ برق با نورافکن‌هایی می‌شود که بیش از زمین، آسمان را روشن می‌کنند.

این یعنی نابودی بخشی از پتانسیل درآمدزایی مناطق روستایی که به خودی خود می‌‌توانست برای مردم شهر جذاب و انگیزه‌ای برای سفر باشد.

پارک‌های آسمان تاریک

دنیا برخلاف جهت ایران در حال بهره‌گیری از تاریکی شب برای گردشگری نجومی است. راه این امر نیز از راه‌اندازی پارک‌هایی موسوم به پارک آسمان تاریک می‌گذرد. استانداردهای این پارک‌ها را سال‌هاست موسسه بین‌المللی آسمان تاریک تدوین کرده و بسیاری از کشورهای جهان با مدنظر قرار دادن این استانداردها، زمینه‌سازی لازم برای ترغیب گردشگران بین‌المللی را فراهم کرده‌اند.

اکنون سوئد و نروژ با ساخت هتل‌هایی با سقف‌های شیشه‌ای که امکان تماشای شفق‌های اسرارآمیز قطبی را برای گردشگران فراهم می‌کند و پارک بین‌المللی آسمان تاریک میشیگان با مناظر حیرت‌انگیز آسمان شب بر فراز دره گرند کنیون هر سال هزاران گردشگر را از اقصی نقاط جهان به خود می‌خوانند.

در نهایت اگر گردشگری نجومی و مزایای مادی آن برای ما جذاب است راهی نداریم جز مدنظر قرار دادن طرح‌های جامع کنترل آلودگی نوری و توسعه «پارک‌های آسمان تاریک» (Dark Sky Parks) در کشور. دور نیست زمانی که شاهد افتتاح پیاپی پارک‌های آسمان تاریک در کشورهای همسایه خواهیم بود و آن موقع است که انگشت به دهان خواهیم ماند... .

کاظم کوکرم - جام‌جم

نوشته شاخه‌ای جدید در گردشگری به نام «گردشگری نجومی» اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

تنها روستایی که هیچ مردی در آن زندگی نمی کند

$
0
0

زنان

«السماحه» در 120 کیلومتری شمال شهر اسوان در دورترین منطقه صعید مصر، تنها روستایی است که هیچ مردی در آن زندگی نمی کند.
تصویر روستایی که مرد ندارد!

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، پایگاه خبری مصری الیوم السابع روز یکشنبه در گزارشی نوشت: این زنان در روز بر روی زمین های کشاورزی کار می کنند و شب ها به تربیت فرزندان خود می پردازند.

این روستا زمانی به وجود آمد که وزارت کشاورزی مصر تصمیم گرفت دو روستای جدید کوچک برای زنان مطلقه و بیوه ایجاد کند که یکی از آنها در قالب طرح النوباریه در استان البحریه در شمال مصر و دومی در طرح وادی الصعایده در استان اسوان در جنوب مصر ایجاد شد.

حمدی الکاشف ناظر کل طرح وادی الصعایده در استان اسوان در این باره می گوید: ایده اجرای ایجاد دو روستا با هدف حفاظت از آینده کودکان در داخل خانواده هایی بود که سرپرست خود را به عنوان منبع درآمد از دست داده بودند و این نگرانی وجود داشت که این کودکان به انحراف کشیده شوند یا بزهکار گردند.

وی افزود: روستای السماحه از جمله 6 روستای شامل طرح وادی الصعایده از جمله روستاهای «الشهامة، عمرو بن العاص، الإیمان، السماحة، الأشراف و النمو» بود.

این مقام مصری اظهار داشت: در روستای السماحه 303 خانواده متشکل از زنان مطلقه و بیوه و زنانی که همسران آنان به طور کامل از نظر جسمی ناتوان هستند بعلاوه فرزندانشان زندگی می کنند.

در این روستا به هر یک از خانواده ها قطعه زمینی واگذار شده و در صورتی که ثابت شود زنی از این روستا ازدواج کرده این زمین از وی گرفته می شود، زیرا دیگر شرایط زندگی و اقامت در این روستا را از دست می دهد.

ناظر طرح گفت: برخی از زنان به صورت قبیله ای و نه رسمی ازدواج کرده اند و ما بدون وجود اسناد رسمی نمی توانیم امتیازهای داده شده را از آنان پس بگیریم.

به گفته این مقام مصری، در ابتدای سکونت خانواده های بدون سرپرست در سه سال اول کمک هایی به زنان روستا از نظر غذایی، اثاث منزل، لوازم کشاورزی داده شد و طرف ها و سازمان های بین المللی نیز کمک هایی را به منظور موفقیت این ایده ارائه کردند.

همچنین مبالغی به عنوان قرض برای خرید لوازم کشاورزی و تولیدات دامی به این زنان مصری داده شد تا در سال های بعد این مبالغ را بازگردانند.

سناء عبدالستار یکی از زنان این روستا می گوید که صبح زود از خواب بیدار می شود، کودکانش را به مدرسه می فرستد و بعد از آن در روی زمین های کشاورزی کار می کند و هیچ گاه از کارش در روی زمین، احساس خستگی نکرده است.

وی می گوید: همه زنان این روستا کار کاشت، داشت و برداشت را بدون کمک مردان انجام می دهند.

به گفته عبدالستار، وی و دیگر زنان این روستا مدت 18 سال است که در این روستا زندگی می کنند و امور زندگی خود را بدون دخالت مردان از شخم زدن زمین ها، کاشت و برداشت محصول، نگهداری از چارپایان و پرندگان خانگی و همچنین تهیه لبنیات و پخت نان انجام می دهند.

فرغلی شعیب یکی دیگر از زنان این روستا از کمبود امکانات شکایت می کند و می گوید بی توجهی مسئولان مورد رنجش اهالی روستا شده و ساکنان این روستا مانند دیگر روستاهای صعید مصر از کمبود خدمات شکایت دارند و همین امر باعث شده نزدیک به 40 درصد از زنان از زندگی در این روستا منصرف شوند.

وی کمبود آب آشامیدنی را یکی از مشکلات این روستا خواند و گفت که آنان مجبورند آب آشامیدنی را به مبلغ بسیار گزافی خریداری کنند.

سعدیه حسن 62 ساله از ساکنان این روستا درباره مشکلات خود می گوید: همسرم بعد از 23 سال زندگی به علت بیماری کبدی فوت کرد و مرا با 4 کودک تنها گذاشت. در ابتدا با دریافت قطعه زمینی از سوی دولت در روستای السماحه آن را هدیه ای از جانب خدا دانستم که برای پر کردن شکم کودکان یتیمم به من داده است با گذشت 4 سال زندگی در این روستا احساس کردم در زندانی بزرگ گرفتار شده ام چرا که در این روستا هیچ خدماتی ارائه نمی شود.

وی از نبود مرکز پزشکی در این روستا شکایت کرد و گفت که مرکز پزشکی این روستا شبیه مرکز اشباح شده است و اگر فردی از روستا نیاز به پزشک داشته باشد باید 33 کیلومتر مسیر را برای رسیدن به بیمارستان بپیماید.

زنان این روستا از مقامات مصری خواستند به طرحی که ابتدا به آینده زنان بیوه و مطلقه و فرزندان آنها توجه داشت بیشتر اهمیت بدهند.

نوشته تنها روستایی که هیچ مردی در آن زندگی نمی کند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

جاذبه های گردشگری شهرستان چابهار

$
0
0

چابهار

چابهار

شهرستان چابهار با مساحتی حدود 17 هزار و 155 کیلومترمربع در منتهی‌الیه جنوب شرقی ایران در کنار آب‌های گرم دریا عمان و اقیانوس هند قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا،  این شهرستان از جانب شمال به شهرستان‌های ایرانشهر و نیکشهر و از جنوب به دریای عمان و از شرق به پاکستان و از غرب به استان‌های کرمان و هرمزگان محدود است.

بندر چابهار - مرکز شهرستان- با وسعتی بالغ بر 11 کیلومترمربع در ارتفاع هفت متری از سطح دریا در 60 درجه و 37 دقیقه طول شرقی و 25 درجه و 17 دقیقه عرض شمالی واقع است.

فاصله هوایی شهرستان چابهار تا تهران 1456 کیلومتر و فاصله‌ی زمینی از طریق جاده‌ی ایرانشهر به کرمان 1961 کیلومتراست. فاصله بندر چابهار تا مرکزاستان 738 کیلومتر است و این شهرستان حدوداً 300 کیلومتر مرز آبی در دریای عمان دارد.

شرایط آب وهوایی هم‌جواری منطقه‌ی آزاد چابهار با دریا، نزدیکی به مدار راس‌السرطان و قرار گرفتن در مسیر بادهای موسمی شبه قاره هند و جبهه‌های استوایی سبب شده است که آب هوایی گرمسیری معتدل با رطوبت نسبی دارد. این منطقه گرم‌ترین نقطه‌ی کشور در زمستان و خنک‌ترین بندر جنوبی ایران در تابستان است.

جاذبه‌های گردشگری

خلیج چابهار:

با جلوه‌های بی‌نظیر طلوع و غروب خورشید در دریا که بدون شک زیباترین منظره‌ طلوع و غروب کشور است.

ساحل صخره‌ای:

در کناره‌های دریای عمان و در بخش جنوبی شهرستان چابهار صخره‌های بزرگی بر اثر پیشروی آب دریا و فرسایش سنگ‌های رسوبی به وجود آمده که چشم‌اندازی زیبا را تشکیل داده است. این بخش از سواحل را به‌خصوص در هنگام غروب می‌توان به عنوان یکی از دیدنی‌ترین سواحل جنوبی ایران نام برد زیرا دیواره‌های صخره‌ای و مناظر دلنشین مانند آکواریومی طبیعی با انواع ماهی همواره بینندگان را به شگفتی وا می‌دارد.

اسکله‌های شهید کلانتری و شهید بهشتی:

بندر چابهار دو اسکله‌ بزرگ با ظرفیت تخلیه و بارگیری بالای 2.5 میلیون تن دارد.

اسکله‌های ماهیگیری:

در چابهار چندین اسکله‌ی صیادی وجود دارد که سه اسکله‌ صیادی تیس، رمین و بریس از بقیه دیدنی‌تر هستند. اسکله‌ تیس در داخل محوطه‌ی منطقه‌ی آزاد و رمین در 10 کیلومتری و بریس در 60 کیلومتری چابهار قرار دارد. تماشای لنج‌ها و قایق‌های ماهیگیری و صیادان دریا دل صیدهای گوناگون ماهی و شاه میگوها که از محصولات دریای منحصربه فرد منطقه است دیدنی و خاطره انگیزند.

گل فشان‌ها:

در میان دشت کهیر و تنگ و در 20 کیلو متری روستای کهیر در مسیر جاده‌ی «تنگ گالک» به فاصله‌ی چند کیلومتری سه تپه کوچک گلفشان به ارتفاع 10-20 متر وجود دارد که دو تای آنها همانند تپه بوده و از چندین سال پیش غیرفعال شده است و سومی شکل یک آتشفشان در حال حاضر فعال است که یک پدیده منحصر به فرد طبیعی است و نظیر آن فقط در سه نقطه دیگر جهان گزارش شده است و همواره از دهانه آن گل سرد طوسی رنگی تراوش می‌کند.

تالاب لیپار:

در 15 کیلومتری شهر چابهار پس ا‏‏ز روستای رمین در مسیر جاده‌ای ساحلی گواتر و در تنگه‌ای صخره‌های مشرف به دره‌ای سبز و زیبا قرار دارد که از بالای آن روستای لیپار در میان سبزه زارها پیداست.

در میان دو کوه که فاصله‌ی چندانی با هم ندارند آب‌بندی ایجاد شده که آب‌های سرگردان اطراف را در خود جمع کرده است و به آبگیری به طول 14 کیلومتر تبدیل شده است در این آبگیر چشم‌نواز انواع بوته‌ها و درختچه‌ها از نوع گز و کلیر و چش با چشم‌اندازی زیبا، منطقه‌ای بکر با اکوسیستم خاصی را به وجود آورده است. پرندگانی چون چنگر، فلامینگو، کشیم، انواع حواصیل، طاووس کن، باقرقره، تیهو، عقاب دشتی، خوتکا، منظره زاید الوصفی را به وجود آورده‌اند.

انجیر معابد(لور لول) و به زبان محلی‌ها کرگ:

درختانی بزرگ که در نوار ساحلی چابهار می‌رویند و در همه‌ی اعضای آن شیره‌ی سفید رنگی جریان دارد و از درختان تیره‌ی کائوچوئی به شمار می‌آیند. تاج این درخت بزرگ و پهن بوده و از انشعابات آن ریشه‌های نابجا می‌روید پوست درخت صاف و خاکستری، برگ‌هایش بیضی شکل ساده و درشت است، میوه‌هایش نارنجی رنگ و به درشتی فندق و قابل خوردن است. عموماً این درختان قدمت بالای صد سال دارند و اکثراً در نزدیکی زیارتگاه‌ها واقعند یا قبلاً زیارتگاه بوده‌اند، هم‌اکنون در روستاهای رمین، تیس کوپان، ماشی، لیپار، کوپان سر و ... از این درخت‌ها وجود دارد.

جنگل حرا، تیمر:

در ناحیه‌ی ساحلی خلیج گواتر به ویژه در خور باهو و در نزدیکی محلی که رودخانه‌ی باهو کلات به دریای عمان می ریزد، جنگلی بسیار زیبا و قابل توجه از گونه‌ی حرا پدیدار می‌شود. حرا درختچه‌ای است که در مرداب‌های نواحی گرم کرانه‌های عربستان، مصر و جنوب ایران از جمله شهرستان چابهار می‌روید. از مشخصات حرا این است که دانه‌اش بر روی درخت مادر رشد اولیه را طی کرده و سپس نهال جوان حاصل از درخت جدا شده و به مرداب می‌افتد برگ‌های حرا با دوام است و ظاهر بیضوی شکل و منتهی به یک خامه باریک است، قسمت مورد استفاده پوسته شاخه آن است، هم‌اکنون این جنگل یکی از زیباترین منظره‌های مو جود در چابهار و منطقه‌ی گواتر است.

رودخانه‌ی باهو کلات:

یکی از پر آب‌ترین رودخانه‌های استان و عامل اصلی حیات و زندگی در جنوب بلوچستان بحساب می‌آید. این رودخانه آب‌های مناطق وسیعی از صفحات جنوبی شهرستان ایرانشهر و شهرستان چابهار را جمع‌آوری و به دریای عمان سرازیر می‌کند رودخانه باهوکلات در 90 کیلومتری شرق چابهار به خلیج گواتر دریای عمان سرازیر می‌شود.

این رودخانه به‌ویژه به علت زیستگاه تمساح ایرانی از نظرگردشگری اهمیت فراوانی دارد شرایط و عوامل زیست محیطی در این رودخانه در مقایسه با سایراکوسیستم‌های آبی، ثبات و پایداری کمتری دارد به‌طوری‌که می‌توان گفت در اینجا زیستگاه آبی به نوعی با زیستگاه خاکی در هم آمیخته است. در مورد آبگیرهای کم عمق و موقت در امتداد سرتاسر رودخانه‌های این منطقه نیز همین مطالب صادق است در این زیستگاه‌ها که گاه تا چندین ماه بدون آب باقی می‌ماند جانورانی که حیات آنها به آب وابسته است نیز به گونه‌ای حیرت‌انگیز خود را با شرایط محیطی وقف داده‌اند.

تمساح پوزه کوتاه:

تمساح (کروکودیل) پوزه کوتاه برجسته‌ترین موجود حیات وحش منطقه‌ی چابهار است که به‌طور طبیعی در این منطقه زندگی می‌کنند. زیستگاه اصلی این تمساح که به نام محلی گاندو خوانده می‌شود حدود 380 هزار هکتار مساحت دارد که بخشی از آن در چابهار و بخش دیگر آن در شهرستان ایرانشهر قرار دارد. بیشتر این تمساح‌ها در برکه‌های میان راسک و باهو کلات و باتلاق‌های دلگان و کلانی متمرکز هستند و این تمساح تنها تمساح ایران است که ارزش ملی و بین‌المللی دارد طول این جانور تا چهار متر و حدود نیمی از کل بدن آنرا دم قوی این حیوان تشکیل می‌شود.

بزرگترین خزنده‌ی ایران بازماندهُ خزندگانی است که حدود 265 میلیون سال پیش می‌زیسته‌اند و در طول 65 سال پیش تغییرات اندکی یافته‌اند پوزه‌ای پهنی دارند که طرفین فک بالایی 19 دندان و طرفین فک پایینی 15 دندان دارد و در قسمت پشت سر و در ناحیه گردن دو جفت صفحات شاخی بزرگ دیده می‌شود پاهای کوتاه دارد و پنج انگشت منتهی به ناخنهای بلند در پاهای جلوئی و چهار انگشت منتهی به ناخن‌های کوتاه‌تر در پاهای عقبی دیده می‌شود، رنگ عمومی بدنش زیتونی تا قهوه‌ای بوده و شکمی بدون فلس و به رنگ سفید متمایل به زرد دارد.

تمساح حیوانی بسیار خجالتی، محتاط و ترسوست و به سختی می‌توان آن را مشاهده کرد. در عین حال حیوانی باهوش و زیرک است و به محض احساس خطر و با حضور مزاحم در آب فرو رفته و مخفی می‌شود اما برای تنفس باید سریعاٌ به سطح آب برگردد.

غذایش را عموماٌ ماهیان، پرندگان و پستانداران تشکیل می‌دهند و عموماً شب‌ها شکار می‌کند.

کوه‌های بدلند (Bad-Land) یا مریخی:

کوه‌های بدلند نیز یکی از مناظر بدیع و سحرانگیزی هستند که به موازات ساحل از منطقهً کچو تا طرف‌های خلیج گواتر کشیده شده‌اند و از پدیده‌های ژئو مور فولوژی این ناحیه هستند.

آثار باستانی

ویرانه‌های تیس کوپان:

موقعیت جغرافیایی:

بخش مرکزی دهستان کمبل سلیمان روستای تیسکوپان و از نظر خصوصیات آثاری از ویرانه‌های قدیمی در دره تیسکوپان باقی است و این دره از دره‌ی تیس بزرگتر است.

محوطه‌ی باستانی کنارک:

موقعیت جغرافیایی:

بخش کنارک قسمت شمال غربی و جنوب شرقی کنارک از نظر خصوصیات در محوطه‌ی شمال غربی ابزاری از دوران پارینه سنگی میانی بدست آمده که در یک سطح صاف به صورت پراکنده پخش شده‌اند و شبیه ابزار شمال غربی ایران و ابزار لادیزی هستند و به آثار دوران پارینه سنگی شبیه هستند.

در بخش جنوب شرقی ابزاری بدست آمده که در کنار آنها مقداری سفال ساده و منقوش مربوط به هزاره‌ی چهارم و اوایل هزاره‌ی سوم قبل از میلاد دیده می‌شود. ویرانه‌های شهبازبند بر فراز کوه شهبازبند آثار حصاربند و پی بندهای ساختمان و در برخی نکات آثار شهرنشینی و خانه‌های مسکونی باقی مانده است.

فلعه تیس( قلعه پرتغالی‌ها):

موقعیت جغرافیایی:

بخش مرکزی، پنج کیلومتری شمال غربی چابهار، روستای تیس قدم

این قلعه به ابعاد 26×54 متر ساخته شده است. عرض ساختمان بر پهنه‌ی دماغه‌ای که پانصد از آبخور دریا فاصله دارد در قسمت انتهای دماغه واقع است در قسمت شمال شرقی درب ورودی اصلی قرار دارد و دارای چهار گوشواره خلفی که در پشت دیوارهای هشتی واقع شده‌اند.

هر کدام از آنها خود اتاقی است که با پی‌های قطور ساخته شده‌اند و دارای ایوانی است که با دو پله با حدود یک متر ارتفاع از سطح حیاط قلعه بلندتر است، در ضلع شمال شرقی آثار اتاق‌هایی وجود دارند که اکنون خراب شده‌اند و هر کدام دارای یک اتاق بزرگ‌تر مشرف به ایوان اختصاصی هستند. طرز ساخت بنا (اطاق‌ها و ایوان‌ها) شبیه به کاروانسرای شاه عباسی بیستون است که در زمان شاه سلیمان صفوی ساخته شده است.

در سه طرف حیاط حجره‌ها و اطاقها حجره‌ها و اطاق‌های ضلع شمالی وجود دارند. در سمت ساحل دریای عمان آثار دو برج بزرگ در طرفین دیده می‌شود. برج سمت راست که در جنوب قرار دارد به صورت یک اتاق با یک ایوان و یک شاه نشین است که بر روی هرمی مکعب مستطیل شکل پی‌سازی شده و یک برج با منار بر روی آن قرار گرفته و یک منار به ارتفاع 5.6 متر باقی مانده است.

مصالح به‌کار رفته در ساخت قلعه، آجر، سنگ و گچ هستند و آثار و تزئینات از آجر و سنگ در اطراف گلدسته‌های باقی‌مانده‌اند، این مناره برای دیدبانی به کار می‌رفته است چون بر همه‌ خلیج دهانه تیس اشراف کافی دارد و در ضمن از فاصله زیادی در دریا دیده می‌شود . سبک ساخت و نوع مصالح به‌کار رفته مناره و گوشواره به سبک سلجوقی است.

تعمیرات بعدی که در اتاق‌ها و ایوان‌ها انجام شده بیشتر سبک صفوی و سبک دوران قاجاریه است و گوشه‌های حیاط قلعه‌ی آثاری از آب انبارها دیده می‌شود که از سنگ و ساروج و گچ ساخته شده‌اند در بیرون دیوار بلند قلعه آثار چاهی وجود دارد که در سنگ صخره کنده شده و لبه‌ِ چاه بااستفاده از سنگ و ساروج محکم شده است در قسمت سقف قلعه چوبهایی به‌کار رفته است که احتمالاً از نقاط دیگر به این محل آورده شده‌اند.

تزئینات دور منار آجر چینی شبیه سبک تزئینات منارهای دوره سلجوقی هستند اگر چه از میان رفته‌اند اما نقش‌هایی به خط عربی و خط کوفی از اثر برجستگی‌ها و گودی‌ها مشخص می‌شود اندازه‌ی اطاق‌ها اغلب 4×3 متر یا کمتر است که دور یا چهار طرف یک پهنه وسیع واقع شده‌اند.

گورستان تپه نهادی:

موقعیت جغرافیایی:

بخش مرکزی، پنج کیلو متری چابهار روستای تیس

از پیش از اسلام دوران اسلامی قدمت می‌دهد و از مشخصات آن این است در دامنه‌ی کوه فیل بند ودر جنوب تیس در یک زمین با شیب ملایم قرار دارد، تعداد این قبرها زیاد نیست ولی سه مقبره در کنار هم قرار دارند که دو قبر بزرگ در دو طرف و یک قبر کوچک در میان آنها واقع شده است. جهت آنها شمالی جنوبی و شیب آنها رو به شمال است.

نوشته جاذبه های گردشگری شهرستان چابهار اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

فهرستی از دلهره آورترین مقاصد سفر خطرناک اما بسیار جذاب و زیبا

$
0
0

گردشگری

گردشگری ماجراجویانه یکی از گونه های این صنعت سبز است که هواداران بسیاری در سراسر جهان دارد، آنقدر که تورهای گردشگری دنیا بسته های سفری خود را با ذائقه مسافران ماجراجو تنظیم می کنند.
تصویر دلهره آورترین نقاط دنیا +تصاویر

به گزارش جام جم آنلاین به همین بهانه فهرستی از دلهره آورترین مقاصد سفر منتشر شده است که در کنار خطرناک بودنشان بسیار جذاب و زیباست.

چشمه آب گرم ، نیوزلند

این چشمه آب گرم یک پدیده طبیعی شگفت آور است که 900 سال پیش به وجود آمده است. برای چنین پدیده ای زمان کوتاهی است. عمق چشمه 62 متر و دمای آب 73 درجه سلسیوس است. برای تماشا و عکس گرفتن قطعا مکان بسیار زیبایی است اما برای شنا کردن خطرناک است.

دریاچه کیوو

این دریاچه یکی از زیباترین دریاچه های آفریقاست که در مرز جمهوری دموکراتیک کنگو و رواندا قرار گرفته است. در این دریاچه گاز دی اکسید کربن و متان تولید می شود که باعث کشته شدن جانوران درون و اطراف آن می شود.

کوه نیراگونگو، جمهوری دموکراتیک کنگو

این کوه آتشفشانی فعال بزرگترین گودال گدازه دنیا را دارد. دامنه کوه شیب تندی دارد و گدازه ها بسیار رقیق اند. در نتیجه وقتی گدازه ها فوران می کنند با سرعت زیادی حرکت می کنند. البته گودال گدازه همیشه این طور نیست. تشکیل گدازه ها سال ها طول می کشد و سپس طی چند روز دهانه آتشفشان باز شده و گدازه ها خارج می شوند. آخرین فوران این آتشفشان در سال 2002 (1381) بوده است. امروز فعالیت آتشفشان به دقت بررسی می شود و گدازه ها در حال افزایش هستند.

آتشفشان لویهی هاوایی

جزایر هاوایی بر اثر آتشفشان به وجود آمده اند. به همین دلیل گردشگران زیادی برای صحنه های هیجان انگیز به آنجا می روند. لویهی از سال 1996 (1375) در حال فوران است. اگرچه منظره یک آتشفشان فعال فوق العاده است، اما بسیار خطرناک است. با این وجود دو عکاس شجاع به نزدیکی این آتشفشان رفته و عکس های زیبایی ثبت کردند.

چشمه Grand Prismatic، آمریکا

این چشمه با 113 متر طول بزرگترین چشمه آمریکاست که در پارک ملی Yellowstone واقع شده است. دلیل نام آن وجود رنگ های زنده درون آن است که مطابق رنگ های رنگین کمان می باشد. این پدیده به خاطر وجود باکتری ها اتفاق می افتد. رنگ های این چشمه در هر فصل تغییر می کند به جز قسمت میانی آن که به دلیل دمای 70 درجه عاری از باکتری می باشد.

Ol Doinyo Lengai، تانزانیا

در زبان ماسایی این نام به معنی کوه خدا می باشد و یکی از عجیب ترین آتشفشان های زمین است. گذاره های این کوه در هوا متبلور شده و با هزاران سنگریزه زمین را می پوشاند. دلیل این امر وجود کربنات سدیم و پتاسیم است که به هوا واکنش نشان می دهند و به شرعت جامد می شوند.

دریاچه ناترون، تانزانیا

یک دریاچه نمکی کم عمق برای آنان که به این محیط عادت ندارند می تواند خطرناک باشد. دما به 60 درجه سلسیوس می رسد و درجه PH آن 10 است! اما رنگ قرمز نادری که این دریاچه دارد آن را بسیار جذاب می کند. رنگ آن بین نارنجی، قرمز و صورتی متغیر است و دلیل آن باکتری ها و دیگر جانوران میکروسکوپی است.

پارک ملی Tsingy de Bemaraha، ماداگاسکار

طبیعت ساحل غربی ماداگاسکار مملو از شکل های آهکی است که به Tsingy معروف اند. گاهی اوقات این مکان جنگل سنگ هم نامیده می شود. این مکان به دلیل جانوران و گیاهان به خصوصش در میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است: از جنگل های کرنا گرفته تا پرندگان و میمون های وحشی، این جزیره خانه بسیاری از گونه های نادر است. بعضی از آنها را در حالی که از Tsingy ها بالا می روند می توان دید.

آتشفشان Kawah Ijen، اندونزی

Ijen یک دهانه 20 کیلومتری است که درون خود آتشفشان های بیشتری جا داده است. یکی از آنها آتشفشان Kawah Ijen است که از گوگرد پر شده است. هنگامی که می سوزد شعله ای آبی ایجاد می کند. این منظره به خصوص در شب فوق العاده است.

آتشفشان Mount St. Helens، آمریکا

فوران این آتشفشان در سال 1980 (1359) خسارات جانی به همراه داشت و 298 کیلومتر از اتوبان را نابود کرد.

نوشته فهرستی از دلهره آورترین مقاصد سفر خطرناک اما بسیار جذاب و زیبا اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

عمیق ترین و عجیب ترین گودال آبی جهان به عمق بیش از ۳۰۰ متر

$
0
0

گودال آبی

عمیق ترین و عجیب ترین گودال آبی جهان به عمق بیش از ۳۰۰ متر در دریای جنوبی چین کشف شد.
تصویر عجیب ترین گودال آبی جهان کشف شد

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، این در حالی است که پیش از این تصور می شد گودال «دین» در جزایر باهاما با عمق ۲۰۲ متر به عنوان عمیق ترین نقطه جهان محسوب می شود.

اکنون عمیق ترین گودال آبی جهان در جزایر «پارسل» واقع در دریای جنوبی چین شناسایی شده است.

چینی ها از این حفره عمیق به عنوان یک کشف بزرگ علمی جغرافیایی یاد می کنند. به گفته محققین چینی، قطر دهانه این گودال ۱۳۰ متر است و از عمق ۱۰۰ متری به بعد آن حیات وجود نخواهد داشت.

چینی ها اعلام کردند که با استفاده از یک ربات زیر دریایی توانستند ۲۰ گونه جدید آبزی را در اطراف این حفره شناسایی کنند.

اصطلاح «گودال آبی» معمولاً برای تالاب‌های موجود در آب‌های گرمسیری و یا چاله‌های آبی عمیق و نیز گودال‌های بزرگی که در جزایر شکل می‌گیرند، به کار می‌رود.

نوشته عمیق ترین و عجیب ترین گودال آبی جهان به عمق بیش از ۳۰۰ متر اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


غار شگفت‌انگیزی که طولانی‌ترین غار آبی دنیا لقب گرفته است

$
0
0

غار علیصدر

وقتی وارد غار علیصدر می‌شوید با ساخته‌های شگفت‌انگیز طبیعت که در مدت چندین هزار سال تشکیل شده‌اند، روبه‌رو می‌شوید. دیدن این مناظر آن‌قدر هیجان‌انگیز است که متوجه گذر زمان نمی‌شوید.
تصویر هنرنمایی طبیعت در طولانی‌ترین غارآبی جهان

درباره غارعلیصدر روایت‌های عجیب زیادی شنیده می‌شود؛ غار شگفت‌انگیزی که طولانی‌ترین غار آبی دنیا لقب گرفته است.این غار یکی از جاذبه‌های اصلی گردشگری همدان است که همراه آثار تاریخی دیگر مثل آرامگاه بابا طاهر و گنجنامه، این شهر را به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری در ایران معرفی کرده است.

سنگ‌ها و قندیل‌هایی که در این غار وجود دارند به شکل مجسمه‌هایی مثل پنجه عقاب و شیر دوسر درآمده‌اند. ساختار طبیعی غار علیصدر باعث شده اشکالی به صورت طبیعی و بدون دخالت بشر ساخته شود. در قسمتی از غار، سنگی وجود دارد که به صورت پنجه عقاب است. در قسمت دیگری از غار، سنگی به چشم می‌خورد که شبیه اسم مبارک‌‌الله است.

قسمت‌های زیاد دیگری از غارعلیصدر به شکل‌های مختلفی درآمده‌اند؛ مثل شیر دوسر، کبوتر، قایق وارونه یا قسمت دیگری از سنگ‌های غار که به شکل خوشه انگور است. سنگ‌های دیگری هم وجود دارند که خیلی شبیه گل‌کلم هستند؛ آن‌قدر طبیعی که احساس می‌کنید واقعا گل کلم هستند. علاوه بر زیبایی‌های غار علیصدر که یکی از جاذبه‌های این مکان شگفت‌انگیز به شمار می‌رود، آب دلچسب این منطقه هم تاثیر زیادی در جذب مسافران دارد. تا چند سال پیش که هنوز تمامی غار کاوش نشده بود عده‌ای می‌گفتند این غار ‌بی‌انتهاست. گروه دیگری می‌گفتند این غار از همدان شروع شده و تا اراک و کرمانشاه کشیده شده است. به همین علت غارنوردان تصمیم گرفتند تمام طول 11 هزار و 200 متری آن را طی کنند. این غارپیمایی هیجان‌انگیز نکته‌های شگفت‌انگیز دیگری را از طولانی‌ترین غار آبی جهان فاش کرد.

البته مردم روستای علیصدر و روستاهای اطراف، از قدیم‌ به وجود این غار پی برده بودند و از آب آن بهره‌برداری می‌کردند تا این که در 5 مهرماه 1342 شمسی گروهی 14 نفره از اعضای هیأت کوهنوردی همدان، غار علیصدر را مورد بازدید و کاوش قراردادند و توانستند با وسایل ابتدایی مانند فانوس و تیوب لاستیکی، مسافتی از غار را طی کنند. در سال 1346 با پخش خبر کشف این غار شگفت‌انگیز و بی‌انتها درسطح رسانه‌های ملی، سیل محققان، کوهنوردان و علاقه‌مندان به آثار طبیعی به سوی آن سرازیر شد.

در سال 1352 کوهنوردان همدان دهانه و ورودی غار را به قطر 50 سانتی‌متر تعریض کردند و از سال 1354 استفاده عمومی از غار علیصدر آغاز شد. از آن روز تاکنون به منظور سهولت بازدید و رفاه حال گردشگران، کارهای زیادی درون غار انجام شده که علاوه بر افزایش طول مسیر آبی برای قایقرانی، مسیرهایی در خشکی به مسیر بازدید افزوده شدند که مناظر جدید و بدیعی را در دید مشتاق گردشگران قرار می‌دهد.

درباره غار علیصدر، روایت‌ها و داستان‌های زیادی وجود دارد. برخی می‌گویند در زمان جنگ‌ها که قتل و غارت مردم را تهدید می‌کرد، روستاییان از این غار به عنوان پناهگاه امن استفاده می‌کردند. درباره نام این غار هم می‌گویند اسم غار علیصدر در گذشته از اسم چوپانی به نام علی سد یا علی صد گرفته شده که به مرور زمان به علیصدر تغییر کرده است، اما واقعیت این است که در نزدیکی غار، روستایی به نام علیصدر وجود دارد. به همین خاطر اسم روستا را روی غار گذاشته‌اند.

فتانه ازانی

نوشته غار شگفت‌انگیزی که طولانی‌ترین غار آبی دنیا لقب گرفته است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

خانه ای که خیلی ها آن را ارزشمندترین خانه جهان می دانند

$
0
0

ارزشمندترین خانه

حتما که نباید از شهر خارج شوید تا بتوانید آخر هفته تان را به خوبی و خوشی بگذرانید، گاهی وقت ها می شود در داخل شهر هم جایی را پیدا کرد که بتواند به اندازه یک تور یک روزه شما را خوشحال کند.
تصویر ارزشمندترین خانه جهان در تهران + تصاویر

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر خانه مقدم، خانه ای است که خیلی ها آن را ارزشمندترین خانه جهان می دانند؛ اسمی که قطعا برای خانه ای که در بندبند وجودیش تکهه ای تاریخ جای دارد اسمی مناسب است، پس با ما همراه باشید.

این خانه در خیابان امام خمینی، بین خیابان شیخ هادی و خیابان ولیعصر، جنب بانک ملت ، پلاک ۲۴۹ واقع شده است. ممکن است افرادی زیادی از جلوی گران ترین خانه تاریخی ایران و جهان بارها عبور کرده باشند اما آن را نشناسند. ممکن است افرادی زیادی در میدان حسن آباد و خیابان های اطرافش زندگی کنند یا ترددشان به آن منطقه زیاد باشد اما ندانند موزه مقدم کجاست. خانه کوچکی که در بین همه خانه‌ها و مغازه‌های آن اطراف به راحتی گم می‌شود اما وقتی آن را پیدا کردید تازه متوجه مهجوریت این بنا خواهید شد.

این خانه در واقع ملک پدری استاد محسن مقدم است. زنده‌یاد استاد مقدم جزو اولین باستان شناسان ایرانی بود که به همراه اساتید باستان شناسی در محوطه‌های تاریخی فعالیت می‌کرد و همین علاقه به باستان شناسی موجب شد تا او و همسرش تصمیم بگیرند تا آثار فاخر ایرانی را در این خانه جمع آوری کنند.
مقدم و همسرش سلما، در کنار فعالیت های علمی به گردآوری آثار و اشیاء تاریخی و فرهنگی پرداختند. استاد مقدم بسیاری از آثار ارزشمند جمع آوری شده مانند کاشی، قطعات سنگی تراشیده شده و غیره را با الهام از فضاهای سنتی و تاریخی به نحو چشمگیری در جای جای این عمارت قدیمی نصب و برخی دیگر مانند کلکسیون پارچه، چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلو نقاشی، مسکوکات، مهرها و اسناد تاریخی و غیره را با نظم و ترتیب خاصی در خانه پدری نگهداری نمود.

این خانه دارای بخش های زیادی است که همگی دارای زیر جزییات های فراوان هستند. که با هم تعدادی از آن ها را بررسی می کنیم.

این ساختمان که یکی از جالب ترین قسمت های این خانه است؛ در زمان حیات دکتر محسن مقدم در سال ۱۳۴۵ ه.ش و با کمک دکتر ابوالقاسمی یکی از شاگردان ایشان در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران به شکل قلعه های قرون وسطی اروپا ساخته شده است. دکتر مقدم سعی بر این داشته تا در این محل بخشی از هنرهای مردمی ایران را به نمایش بگذارد. این ساختمان بخش های مختلفی چون اتاق کدخدا، حمام کوچک و خانگی با کاشی های قاجاری با مضمون استحمام، اتاق صدف، اتاق تدخین و زیرزمین با تزیینات سفال را در بر می گیرد.
در این برج ایوانی وجود دارد به نام ایوان قاجار. دکتر مقدم در ضلع شمالی ساختمان اربابی (برج) ایوانی را بر پایه چند ستون و طاق ساخته است. این ایوان با استفاده از کاشی های دوران زندیه و قاجار مزین شده است. در وسط این ایوان حوضچه مرمری کوچکی متعلق به حمام فتحعلی شاه کار گذاشته شده است که آب از آن فوران کرده و از طریق یک جوی باریک به داخل استخر می ریزد. استخر مذکور که در حاشیه شمالی حیاط بیرونی واقع شده است در سال ۱۳۳۵ ه.ش در جریان سفر زنده یاد دکتر مقدم به اسپانیا، از روی استخر و آب نماهای باغ الحمراء (باغی از دوران صدر اسلام اسپانیا) الگو برداری و با استفاده از حوض یاد شده و تعدادی فواره قدیمی اجرا گردید.
شاید برای تان جالب باشد که بدانید این حیاط توسط دکتر مقدم و همسرشان با الهام از طرح فرش های دوران صفوی و قاجار با محوریت حوض در وسط و باغچه های پیرامونی طراحی شده است.

دکتر مقدم این محل را با آثار ارزنده ای از دوران زندیه و قاجاریه چون : طاقچه گچبری زندیه از اصفهان، شومینه ای از قصر فیروزه، کاخ «فیروزه خانم» سوگلی ناصرالدین شاه و غیره تزئین نموده است و به همین دلیل آن را اتاق قاجار نامیدند. در حال حاضر نیز آثاری از دوران قاجار و پهلوی در این اتاق به نمایش گذارده شده است.
دکتر مقدم این پایه ستون ها را در هنگام تخریب کاخ خواهر ناصرالدین شاه به این محل انتقال داده است. ایوان هم با نمای بیرونی به شکل دو سنتوری با گچبری ایرانی و بر روی چهار ستون با گچبری کرنتی بر پا شده است. این ایوان با دو رشته پلکان مارپیچ از حیاط قابل دسترسی است و هنوز شکل قدیم خود را حفظ کرده است. تزیینات این محل توسط دکتر مقدم و با استفاده از کاشی های کوباچه (چند رنگ) صفوی، آینه کاری زندیه و قاجار و کاشی های معرق و خشتی قاجار و پهلوی اول صورت گرفته است.

قطعا این خانه دارای فضاهای بی شمار و زیبایی های غیر قابل توصیفی است که مجال صحبت در رابطه با همه آن ها در این مطلب نیست، پس پیشنهاد می کنم تا خودتان سری به این باغ موزه زیبا بزنید و زیبایی آن را از نزدیک ببینید و لمس کنید. این موزه همه روز به جز جمعه ها و تعطیلات رسمی از ساعت ۹ صبح تا ۱۶:۳۰ پذیرای شما است.

نوشته خانه ای که خیلی ها آن را ارزشمندترین خانه جهان می دانند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

در اندونزی کافه رستورانی به نام «کافه توالت» افتتاح شد

$
0
0

توالت

در اندونزی کافه رستورانی به نام «کافه توالت» افتتاح شد.
تصویر رستورانی که غذاهایش در توالت سرو می شود! +عکس

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه دیلی میل انگلیس گزارشی تصویری از یک کافی شاپ در اندونزی منتشر کرد که غذاها و نوشیدنی ها در آن به منظور حفظ محیط زیست و بالابردن سطح آگاهی در خصوص اهمیت بهداشت، در کاسه های توالت سرو می شود.

طبق گزارش دیلی میل، کافه جامبان (کافه توالت) در شهر «سمارانگ» اندونزی، به مشتریان خود، خوردنی ها و نوشیدنی ها را در ظرف هایی شبیه به کاسه توالت ارائه می دهد.

در ادامه این گزارش آمده است: ایده چنین رستورانی از سوی یک پزشک به نام «بودی لاکسونو»، صاحب مؤسسه «واهانا باکتی سیجاهترا» و صاحب این رستوران اجرا شده است.

وی در طرح خود تلاش کرده مردم را در خصوص اهمیت استفاده از توالت برای قضای حاجت بجای اماکن عمومی آگاه کند.
این اقدام به سبب فقر ملت اندونزی در استفاده از توالت اجرایی شده است؛ چرا که طبق آمارها 24 میلیون اندونزیایی در خانه هایشان توالت ندارند.

دیلی میل سپس اشاره می کند ایده درست کردن چنین رستورانی جدید نیست. بطوری که رستوران هایی مشابه در روسیه و تایوان وجود دارد؛ اما تنها فرق این رستوران با آنها این است که این مکان با اهداف آموزشی برای مردم راه اندازی شده است.


از سوی دیگر، یکی از مشتریان این رستوران گفت وی در ابتدا از این ایده احساس انزجار و نفرت کرده بود؛ اما کنجکاوی سبب شد تا یک وعده غذایی را در این رستوران سفارش دهد. وی سپس گفت این ایده ای جالب توجه است.


یک مشتری دیگر که 15 سال دارد، در این خصوص گفت: هنگامی که وارد این رستوران شدم و توالت ها را دیدم، احساس ترس کردم؛ اما پس از آن که صاحب رستوران در خصوص تمیز بودن غذاها و نوشیدنی ها اطمینان کامل داد، از آنها خوردم.

بودی لاکسونو، پزشک مؤسس این رستوران گفته است می خواهد پروژه اش سبب هشیار کردن مردم در خصوص نقش دستشویی ها در پیشگیری از شماری از بیماری های کشنده شود.

وی افزود: در اندونزی، همچنان 24 میلیون خانواده توالت ندارند و مردم بر اثر بیماری اسهال، حصبه و روده بزرگ جان خود را از دست می دهند.

نوشته در اندونزی کافه رستورانی به نام «کافه توالت» افتتاح شد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

جواهرات و اشیای گرانبهایی که به معرض تماشای گردشگران می گذارند

$
0
0

الماس

الماس

نمونه ای از بزرگترین الماس ها، یاقوت ها و زمردهای جهان به همراه الماس دریای نور و تاج کیانی وتخت نادری اشیای خزانه ای هستند که دیدن آن برای هربیننده ای جذاب است.

به گزارش خبرنگار مهر، موزه جواهرات یا همان خزانه جواهرات سلطنتی عنوان مکانی در لایه های زیرین و پنهان بانک مرکزی است که آن را در ساعاتی و روزهایی خاص در هفته به معرض تماشای گردشگران ایرانی و خارجی می گذارند.

مسئولان بانک مرکزی عنوان خزانه را نسبت به عنوان موزه مناسب تر می دانند. چرا که این مکان خزانه جواهرات و اشیای گرانبهای بانک مرکزی است که به عنوان پشتوانه مالی دولت ایران محسوب می شود. با روی کار آمدن رضا خان، جواهرات سلطنتی به زیرزمین کاخ مرمر منتقل شده در سال ۱۳۱۶ و پس از تکمیل ساختمان بانک ملی ایران قسمت عمده این جواهرات به موزه بانک ملّی منتقل و پشتوانه اسکناس کشور شد. بعدها این جواهرات به عنوان وثیقه دولت بابت بدهی به بانک قرار گرفت.

اکنون بازدید از این خزانه نه تنها برای ایرانی ها بلکه برای گردشگران خارجی نیز میسر است؛اما با همه رعایت مسائل حفاظتی و امنیتی.

بازدید از خزانه جواهرات سلطنتی با رفتن به موزه های دیگر متفاوت است ساعت کاری این موزه از ساعت ۱۴ تا ۱۶ در روزهای شنبه تا سه شنبه است. یافتن این ساعت کاری و  یا رزرو بلیت و تماس با شماره تلفنی که در سایت بانک مرکزی درج شده، کار آسانی نیست. معمولا کسی پاسخگوی شماره ها نیست و این موزه سایتی هم برای رزرو بلیت ندارد. تنها می توان از اطلاعات ناقص و کم و زیادی که در سایت های دیگر نوشته شده، درباره این خزانه اطلاعاتی به دست آورد.

برای بازدید از این خزانه ایرانی ها رو به روی سفارت ترکیه به ساختمان بانک مرکزی می روند تا از درهای امینتی رد شده بلیت ۴ هزار تومانی خریداری و پس از تحویل دادن همه وسایل حتی خودکار، کاغذ و موبایل و رد شدن از همه گیت های پیش رو به دری عظیم برسند که نشان می دهد در ورودی خزانه است.

کنار همان در ورودی تخت طاووس قرار دارد و راهنمایان از گردشگران می خواهند که داخل موزه شده و هنگام خروج برای بازدید از آن توقف کنند. داخل خزانه به ازای هر دو بازدیدکننده یک مامور از ماموران حفاظت بانک مستقر است وظیفه آنها مراقبت از بازدیدکنندگان و حفاظت ویترین ها و جلوگیری از رفتن بازدیدکنندگان به پشت ویترین هاست. چرا که در آن بخش ها هم اگرچه دوربین مداربسته وجود دارد اما احتمال خطر و آسیب رساندن آنها را وادار می کند که بازدیدکنندها را از این کار منع کنند.

محافظان موزه مرتب به سوال بازدیدکنندگان پاسخ می دهند و می گویند که هیچ چیزی از این موزه از دوران پهلوی تا کنون نه تغییر کرده و نه حذف شده است در همان حال مدیر موزه که می گوید ۶ سال در این موزه فعالیت کرده، آنها را مورد عتاب قرار می دهد که از دادن توضیحات بیشتر خودداری کنند و توضیحات مربوط به اشیا را به راهنمایان بسپارند.

گذشته از همه مسائل امنیتی جواهراتی در ویترین ها نمایش داده شده که همه به خصوص خانم ها را به حیرت می اندازد، تاج کیانی، الماس دریای نور و تخت طاووس یکی از اشیایی است که بازدیدکنندگان بیشتر خواهان دیدن آن هستند.

جواهرات و قطعات موجود در خزانه جواهرات ملی در قالب ۳۶ گنجه دسته بندی شده‌اند و اشیایی مانند تاج ها، جواهرات، گردنبندها، گل سینه ها، شمشیر، انفیه دان ها و ... به همراه لباس شاهان قاجار و پهلوی در آن نمایش داده شده است. در این میان تاج فتحعلی شاه قرار دارد که به تاج کیانی معروف و با الماس، زمرد، یاقوت و مروارید آراسته شده است. این تاج در زمان فتحعلی شاه ساخته شده و مورد استفاده سلاطین قاجاریه قرار گرفته است. رو به روی آن تاج پهلوی قرار دارد. تاجی که رضاخان و محمدرضا پهلوی آن را بر روی سر گذاشته اند از طلا و نقره ساخته شده و با الماس های برلیان، زمرد، یاقوت کبود و مروارید مزین است. کلاه تاج از مخمل قرمز است و در قبه آن تخمه زمرد، قرار دارد. این تاج به شکل تاج های شاهنشاهان ساسانی است در این تاج سه هزار و ۳۸۰ قطعه الماس، ۵ قطعه زمرد، ۲ قطعه یاقوت کبود و ۳۶۸ حبه مروارید کار گذاشته شده است که وزن آن را به حدود دو کیلو و هشتاد گرم می رساند.

آنچه که ایران را از دیگر کشورها متمایز می کند و خزانه اش را خاص، وجود الماسی کوچک  به رنگ صورتی اما گرانبها به نام الماس دریای نور است که اگرچه تنها ۱۸۲ قیراط وزن دارد اما جهان خواهان یک لحظه دیدن الماس دریایی نور در کنار الماس کوه نور است. بسیاری از کشورها در آرزوی داشتن این الماس هستند. الماسی که در خزانه بانک مرکزی تنها با فاصله ۱۰ سانتی متری می توان آن را دید. این دو گوهر  متعلق به نادر شاه بوده، اما الماس کوه نور، بعد از مرگ نادر شاه، توسط احمدشاه درانی به افغانستان برده شد. بعداز احمدشاه، به شاه شجاع منتقل شد و پس از شکست شاه شجاع به دست سردار هندی، ملقب به شیر پنجاب، الماس مزبور به تصرف سردار نامبرده درآمد. این گوهرها بعدها به دست کمپانی هند شرقی افتاد و بدان وسیله به دربار انگلستان راه جست و به ملکه ویکتوریا هدیه شد.  اکنون این گوهر در تاج ملکه الیزابت نصب است.

الماس دریای نور، پس از قتل نادرشاه، به نوه او شاهرخ میرزا رسید، سپس به دست امیرعلم خان خزیمه و بعداً به دست لطفعلی خان زند افتاد. هنگامیکه لطفعلی خان به دست آقا محمدخان قاجار شکست خورد، گوهر مذبور به گنجینه جواهرات قاجار منتقل شد ناصرالدین شاه معتقد بود این گوهر یکی از گوهرهای تاج کوروش بوده است و خود او بسیار به این گوهر گرانبها علاقه داشت و زمانی آن را به کلاه و گاهی به سینه خود نصب می کرد و حتی تولیت دریای نور را منصبی مخصوص قرار داد و این افتخار مهم را به اعیان و بزرگان کشور محول می داشت.

شی گرانبهای دیگر کره جواهرات است روی این کره به راحتی می توان نقشه ایران را پیدا کرد. اما پیدا کردن کشورهای دیگر در آن مشکل است. کره جواهرات چند سال پیش کج شده بود و متخصصان مرمت اشیای سازمان میراث فرهنگی با همکاری بانک مرکزی آن را مرمت کردند.

در این کره، پنجاه و یکهزار و سیصد و شصت و شش قطعه جواهر  نصب شده و سی و چهار کیلوگرمی به قطر ۶۶ سانتیمتر وزن دارد. این کره در سال ۱۲۹۱ خورشیدی به دستور ناصرالدین شاه توسط گروهی از جواهرسازان ایرانی به سرپرستی ابراهیم مسیحی از جواهرات پیاده ای که در خزانه موجود بود، ساخته شده است. وزن خالص طلای به کار رفته در این کره ۳۴ کیلوگرم و وزن جواهرات آن ۳۶۵۶ گرم است. تعداد کل جواهراتی که در روی کره نصب شده، بیش از ۵۱ هزار و ۳۶۶ قطعه است.

اقیانوس‌ها و دریاها زمردنشان و آسیا مرصع به یاقوت و لعل، ایران مرصع به الماس، اروپا مرصع به یاقوت، آفریقا مرصع به یاقوت سرخ و کبود و آمریکای شمالی و جنوبی، استرالیا مرصع به یاقوت و لعل است و خط استوا به وسیله الماس نشان داده شده و دو حلقه زرین ساده که در روی آن‌ها گل‌های الماس نشان نصب شده، به طور متقاطع کره را در میان گرفته است‌.  بر روی کره القاب ناصرالدین شاه منبت و الماس نشان شده است‌. در این کره، کوه دماوند با یاقوت درشتی مشخص و شهر تهران با یاقوت معروفی به نام اورنگ‌زیب نمایان است‌.

هر کدام از جواهرات و اشیای داخل خزانه برای خود داستانی و تاریخچه ای دارند که شنیدن آن برای همه بازدیدکنندگان جذاب است به خصوص الماس هایی که متعلق به زنان دربار پهلوی بوده و نمونه تراش آنها در جهان وجود نداشته است. با این وجود همه این اشیا حدود ۷۰ درصد از پشتوانه مالی کشور را پشتیبانی می کنند.

خزانه جواهرات اگرچه برای بازدیدکنندگان داخلی و خارجی جذاب است اما مسئولان خزانه اجازه تصویربرداری به کسی نمی دهند  تصاویر منتشر شده در سایت های دیگر نیز از کیفیت چندان مطلوبی برخوردار نیستند. شاید به همین دلیل است که بسیاری از ایرانی ها هنوز به این موزه گرانبها نرفته اند گویی اراده ای برای راه اندازی یک سایت و یا تصاویر بهتر از اشیای این موزه در مدیریت خزانه جواهرات وجود ندارد. اینها را راهنمایان موزه و حتی محافظان موزه نیز با گلایه مندی بیان می کنند.

آنچه که پس از دیدن جواهرات بیشتر به چشم می آید خاکی است که روی جواهرات نشسته است و شیشه هایی که جای انگشت راهنمایان روی آن مانده است. این شیشه ها به قدری کثیف هستند که نگاه کردن به جواهرات را نیز تحت الشعاع قرار داده است. راهنمایان موزه توضیح می دهند که برای تمیز کردن این جواهرات باید ماهها مکاتبات اداری انجام داد تا اجازه تمیز کردن آنها و حتی باز کردن ویترین ها داده شود. آن هم با حضور ماموران و محافظان.

آنطور که آنها به بازدیدکنندگان توضیح می دهند قرار است تا چند سال آینده این خزانه به ساختمانی دیگر منتقل شود به همین دلیل چندان تلاشی برای تمیز کردن اشیا انجام نمی شود تا جاگیری دوباره آنها در ساختمان جدید.

نوشته جواهرات و اشیای گرانبهایی که به معرض تماشای گردشگران می گذارند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

نقاط خلوتی که می توانید از تمام زیبایی های آنها ‏لذت ببرید

$
0
0

جاذبه

ونیز، تاج محل، دیوار بزرگ چین. این طبیعی است که مشهورترین نقاط دیدنی جهان پر از گردشگر و بازدیدکننده باشند. اما ‏هنوز مقاصدی در جهان هستند که می توانید از آنها بازدید کنید بدون اینکه در ترافیک انسانی بازدیدکنندگان دیگر قرار بگیرد و ‏یا عکس های تاری بگیرید که کلی گردشگر دیگر در آن هستند.
 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از توریسم ‏از کاخ های کمتر شناخته شده ایتالیا تا سافاری با چشم اندازی فوق ‏العاده زیبا در بوستوانا ، اینها مقاصد گردشگری هستند که نسبت به سایر نقاط خلوت ترند و می توانید از تمام زیبایی های آنها ‏لذت ببرید. ‏ ‏ ‏ ‏ ‏

‏‏‏‏

1. تالاب مخفی در جزیره ‏Miniloc‏ ـ فیلیپین

تالاب مخفی در یک جزیره در فیلیپین به نام ‏Miniloc‏ قرار گرفته است که تنها راه دسترسی به آن رد شدن از میان حفره کوچک ‏درون یک صخره است. ‏
چرا خلوت است ؟ پیدا کردن این تالاب کار دشواریست. این نقطه باشکوه ،که به تالاب ‏Miniloc‏ نیز مشهور است ،برای شنا ‏کردن مناسب است ، اما پشت یک دیوار بزرگ سنگی در این جزیره مخفی شده است که رد شدن از آن کار آسانی نیست. ‏
بهترین زمان برای رفتن به این منطقه بین ماههای نوامبر و آوریل است زمانی که هوا خشک تر است.

‏2.‏ زمین های برنج اوبود ـ بالی

این منطقه کشاورزی که چهره ای بسیار دیدنی و زیبا دارد در منطقه اوبود از جزیره بالی واقع شده است ، اوبود به خودی خود ‏یکی از نقاط آرام و خلوت این جزیره است. ‏
چرا خلوت است ؟ این زمین های برنج بسیار معروف هستند اما دست نخورده باقی مانده اند چرا که توریست ها اجازه ورود به ‏این زمین های سرسبز و زیبا را ندارند بنابراین این منطقه به دور از دسترس انسان ها قرار گرفته و بسیار بکر و زیبا باقی مانده. ‏فقط یک نقطه برای تماشا و عکس گرفتن از این زمین ها وجود دارد که بازدیدکنندگان می توانند به آنجا بروند و از چشم انداز ‏زیبای این زمین های سرسبز برنج لذت ببرند. ‏
بهترین زمان رفتن برای تماشای این صحنه زیبا ماههای می ، ژوئن و جولای است چرا که هوای این جزیره نیز مطلوب است و ‏از آنجایی که برداشت برنج نیز در این فصل ها صورت نمی گیرد این زمین ها در این زمان سرسبز و زیبا هستند. ‏

‏3.‏کاخ ‏Castello di Sammezzano‏ در توسکانی ـ ایتالیا

ساختمانی که به کاخ رنگارنگ مشهور است در میان تپه های توسکان در شمال ایتالیا پنهان است. قدمت این کاخ به سال 1605 ‏باز می گردد اما بیش از دو دهه است که خالی باقی مانده است و مالک خصوصی دارد. ‏
چرا خلوت است ؟ از آنجایی که این کاخ به صورت خصوصی اداره می شود و یک موزه نیست بنابراین ساعات خاصی برای ‏بازدید از آن وجود ندارد و افرادی که علاقه مند هستند از درون این ساختمان زیبا و رنگارنگ دیدن کنند باید از طریق وب سایت ‏آن ثبت نام کنند. این ساختمان اخیرا برای فروش گذاشته شده است بنابراین شاید بد نباشد هر چه زودتر از آن دیدن کرد. ‏‏

‏4.‏ سافاری بیابان ـ بوستوانا

سافاری بیابان بوستوانا دارای 19 کمپ تماشایی می باشد که فقط توسط هواپیماهای کوچک اختصاصی قابل دسترسی هستند.‏
چرا خلوت است ؟ این سافاری بسیار دور از دسترس و گران است که در دلتای اوکاوانگو قرار گرفته است که شاید بتوان گفت ‏بهترین نقطه جهان برای عکاسی از حیات وحش است. برعکس سافاری های دیگر ، 19 کمپ این سافاری هیچ محافظ و نرده ای ‏ندارد ، بنابراین با غرش شدید هیولاهای آفریقایی مواجه خواهید شد. ‏
بهترین زمان رفتن به این سافاری ماههای جولای و آگوست است. در این زمان هم هوا خوب و گرم است زمان سرازیر شدن ‏سیلاب هاست و تعداد زیادی از حیوانات به دنبال آب از این منطقه دور می شوند. ‏ ‏‏‏ ‏ ‏

‏5.‏باگان - میانمار


میانمار می تواند قلمروی جدید جهانگردان باشد چرا که به دلیل تغییرات سیاسی که در آن رخ داده است فقط چند سالیست که به ‏روی بازدیدکنندگان باز است. ‏
چرا خلوت است ؟ همانطور که گفته شد ، میانمار فقط چند سالیست که به روی توریست ها باز است و به سرعت در حال مشهور ‏شدن است. بنابراین هنوز فرصت آن است که از معابد بی نظیر و فرهنگ غنی این کشور بازدید کرد پیش از آنکه مورد هجوم ‏گردشگران قرار بگیرد. ‏
بهترین زمان برای بازدید از این کشور بین ماههوای نوامبر و فبریه است ، زمانی که دمای هوا خیلی بالا نیست و باران های ‏موسمی نیز تمام شده اند. ‏ ‏

‏6.‏ زمین های ‏Moravian‏ - جمهوری چک

زمین های موراویان در چک تصویری زیبا ، دست نخورده و رنگارنگ دارند که بسیار مورد علاقه عکاسان می باشد. اما هنوز ‏بین توریست ها خیلی شناخته شده نیست. ‏
چرا خلوت است ؟ این زمین های زیبا و چند رنگ خیلی بین توریست ها مشهور نیست و بسیاری از وجود آن خبر ندارند ، ‏بنابراین می تواند یکی از بهترین نقاط برای علاقه مندان به طبیعت دست نخورده و بکر باشد. ‏
بهترین زمان برای بازدید از این منطقه اواخر تابستان زمان برداشت است. ‏‏ ‏‏ ‏ ‏

‏7.‏ ساحل ‏Machangulo‏ – موازمبیک

شاید بتواند این نقطه از موزامبیک را بهشت زیر آب خواند ، ساحل ‏Machangulo‏ که در یک جزیره تقریبا صحرایی در ‏موزامبیک قرار دارد دارای نقاط زیبا و مناسبی برای شنا کردن می باشد که بسیار خلوت است و تجمع زیادی در آنجا نمی توان ‏دید. ‏
چرا خلوت است ؟ این جزیره فقط توسط قایق موتوری ها از شهر ‏Maputo‏ قابل دسترسی می باشند که مدت زمان آن یک ساعت ‏است، بنابراین خیلی مورد استقبال گردشگران قرار نمی گیرد اگر چه اخیرا یک اقامتگاه آرام و کوچک در آن بازسازی شده است ‏تا افرادی که به این جزیره می روند بتوانند شب را در آنجا اقامت کنند و از سایر نقاط زیبا و تماشایی آن دیدن کنند.‏
بهترین زمان برای رفتن به این جزیره ماه می تا نوامبر است که هوا خنک تر است و باران کمتری می بارد.

‏8.‏ سمرقند – ازبکستان

شهر باستانی سمرقند در ازبکستان دارای بناهای متعدد قدیمی می باشد که بسیار زیبا اما ناشناخته هستند.‏ ‏
چرا خلوت است ؟ بسیاری از گردشگران از زیبایی ها و معماری زیبا و پنهان این شهر خبر ندارند ، برای همین زمانی که به این ‏شهر قدیمی سفر کنید بیشتر از همه محلی های آن را می بینید و کمتر توریستی در منطقه دیده می شود. بسیاری از بناهای این ‏شهر که دارای معماری فوق العاده زیبایی نیز می باشند همچنان منتظرند تا مقابل دوربین های توریست ها قرار بگیرند. ‏
بهترین زمان سفر به این شهر در بهار و ماه می تا ژوئن است ، ماههای سپتامبر تا نوامبر نیز گرمای کمتری در منطقه احساس ‏می شود و می تواند برای بازدید مناسب باشد. ‏ ‏

‏ ‏9.‏ دریاچه ‏Moraine‏ در آلبرتا ـ کانادا

این دریاچه در نزدیکی دریاچه ای مشهورتر به نام دریاچه لوییز در پارک ملی بانف کانادا است ، اما جمعیت کمتری در این ‏منطقه دیده می شود در حالیکه زیبایی منحصر به فردی نیز دارد. ‏ ‏
چرا خلوت است ؟ این دریاچه که از یخ ها تغذیه می شود همانطور که گفته شد در پارک ملی بانف قرار گرفته است و چون ‏دریاچه لوییز در نزدیکی آن از شهرت بالاتری برخوردار است جمعیت را به سوی خود می کشاند. ‏ ‏
بهترین زمان برای سفر به این منطقه اواسط ژوئن تا اواخر جولای است ، در این زمان یخها آب می شوند و دریاچه را پر می ‏کنند و این دریاچه چهره ای زیباتر به خود می گیرد. ‏ ‏

‏ 10.‏ قطب جنوب

آرام ترین نقطه جهان ، قطب جنوب دارای صحنه های طبیعی بی نظیری است که شاید در هیچ کجای جهان نتوان دید ، اما فقط ‏تعداد محدودی می توانند این زیبایی ها را از نزدیک ببینند. ‏ ‏ ‏
چرا خلوت است ؟ این منطقه هیچوقت جمعیت زیادی از انسان ها را ندیده است اما خیرا توریست ها این امکان را پیدا کرده اند تا ‏از قطب جنوب دیدن کنند ، اما فقط تعداد کمی می توانند به این منطقه بروند. برای رفتن به این منطقه باید سه روز سفر دریایی ‏در گذرگاه دریک – که یکی از خشن ترین و دشوارترین نقاط دریا برای تردد است – عبور کنید. اگر این سختی را سپری کنید ‏می توانید با تماشای زیبایی و آرامشی که در قطب جنوب وجود دارد به بیهوده نبودن سختی سفرتان پی ببرید. ‏ ‏ ‏بهترین زمان سفر به قطب جنوب بین اواخر اکتبر و مارچ است. البته این زمان تنها زمان ممکن برای رفتن به این منطقه است. ‏اگر می خواهید کوههای یخ را پیش از ذوب شدنشان ببینید باید عجله کنید!‏

نوشته نقاط خلوتی که می توانید از تمام زیبایی های آنها ‏لذت ببرید اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

یکی از سرسبزترین روستاهای شهرستان اسفراین در استان خراسان شمالی

$
0
0

دهکده

دهکده

روئین، دهکده نساجی سنتی ایران یکی از سرسبزترین روستاهای شهرستان اسفراین در استان خراسان شمالی است که در دل کوه‌های آلاداغ با چشمه‌هایی جوشان قرار گرفته است که نظر هر تازه واردی را به خود جلب می‌کند.

به گزارش ایسنا، چگونگی استقرار روستا در درون دره چشم‌انداز بسیار زیبایی در تمامی فصول سال پدید آورده، ارتفاعات سر به فلک کشیده آلاداغ با پوشش گسترده گیاهان دارویی همانند کاسنی، گون، کاکوتی، و... زیبایی مسحورکننده‌ای دارد و کشتزارها و باغ‌های انبوه میوه به خصوص در نیمه اول سال زیبایی دره و ارتفاعات را دو چندان کرده است.

نوع معماری و ساختار پلکانی منازل موجود در این روستا موجب شده تا نام این روستا را ماسوله نیز نامگذاری کنند.

روئین یکی از روستاهای زیبایی است که به دلیل وجود قابلیت‌های گردشگری به عنوان یکی از مناطق گردشگری استان خراسان شمالی معرفی شده است. چادر شب بافی و وجود باغات زیبای سیب از جمله مواردی است که موجب شده تا تلاش مسوولان را بکار گیرد تا این منطقه به عنوان اکو موزه معرفی شود

چادرشب بافی یکی از هنرهای دستی مردم روستای روئین است که مردم این منطقه از 200سال گذشته به این امر مشغول بوده‌اند و به دلیل وجود این هنر، این روستا در کشور به ثبت رسیده است.

در گذشته مردم برای اینکه بتوانند چادرشب ببافند، به امر نوغان‌داری مشغول بودند و نخ‌های مورد نیاز را از ابریشمی که از پیله‌هایشان خارج می‌شد تهیه می‌کردند اما کم کم تولید این هنر دست ارزشمند، به‌وسیله نخ‌های پنبه‌ای نیز میسر شد.

برای تولید چادرشب نیاز به دستگاه‌های خاصی است. در ابتدا این محصول توسط دستگاه چرخ‌دستی سنتی که نخ‌ریسی می‌کرد تولید می‌شد، سپس دستگاه پارچه‌بافی دستی دو ورده و چهار ورده که نجارهای بومی آن را تولید می‌‍‌کردند برای بافتن چادرشب مورد استفاده قرار گرفت.

ددر گذشته چادرشب برای استفاده در جهاز دختران استفاده می‌شد اما در حال حاضر علاوه بر این مورد برای تولید محصولاتی همچون کیف نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. اکنون 350 تا 400 نفر از افراد ساکن در روستای رویین به‌طور مستقیم به تهیه نخ، رنگ‌آمیزی و بافت چادرشب و فروش آن اشتغال دارند و رشته چادرشب بافی یا نساجی سنتی روئین، مهر اصالت یونسکو نیز دریافت کرده است.

طی یکی دو سال اخیر با فعال شدن کارگاه‌های چادرشب‌بافی و ورود دستگاه‌های جدید برای تولید این محصول، تولیدکنندگان توانستند با خلق طرح‌ها و نقوش متنوع و متفاوت، زمینه را برای رونق و بازارپسندی محصولات خود فراهم کنند.

دهکده توریستی روئین اسفراین برای پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی آماده است و بازدیدکنندگان می‌توانند چادرشب آن رابه‌عنوان هنری بس درخور در سبد سوغات خود جای دهند.

نوشته یکی از سرسبزترین روستاهای شهرستان اسفراین در استان خراسان شمالی اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

تصاویری از باریک ترین خانه های جهان

$
0
0

خانه

با شلوغ تر شدن شهرها و گران تر شدن خانه ها، مردم مکان های کوچکتری را برای زندگی انتخاب می کنند. امروزه محبوبیت خانه های کوچک و باریک میان مردم افزایش یافته است.
تصویر باریک ترین خانه های جهان +تصاویر

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، تصاویری از باریک ترین خانه های جهان را در زیر مشاهده کنید.

باریک ترین خانه نیویورک که در سال 1850 ساخته شده است.

خانه ای در شهر ورشو پایتخت لهستان

ساختمانی در سان خوآن پایتخت پورتوریکو: این خانه باریک که تنها 5 فوت (152 سانتی متر) عرض دارد به مکان محبوبی برای گردشگران تبدیل شده است.

خانه ای به نام وِدج در جزیره کامبریا در اسکاتلند: جلوی این خانه فقط 47 اینچ (119 سانتی متر) عرض دارد. نام این خانه یک خوابه در کتاب رکوردهای جهانی گینس ثبت شده است.

برج 9 طبق در شهر لاکرونیا در اسپانیا

خانه ای در آمستردام، پایتخت هلند: این ساختمان باریک ترین خانه ی آمستردام محسوب می شود و عرض آن کمتر از 6 فوت (180 سانتی متر) است. همانند بقیه خانه ها داخل این خانه بزرگتر از نمای بیرون آن است.

خانه ای در سیاتل در ایالت واشنگتن آمریکا: این خانه با عرض بیرونی 4 فوت (121 سانتی متر) در سال 1925 ساخته شده است و در حال حاضر به قیمت 473.400 دلار به فروش گذاشته شده است.

خانه ای در شهر بوستون در ماساچوست آمریکا: این باریک ترین خانه شهر بوستون محسوب می شود و عرض آن در بیشترین حالت به 10.4 فوت (حدود 300 سانتی متر) می رسد.

خانه ای در شهر الکساندریا در ایالت ویرجینیا: این خانه آبی رنگ در سال 1830 ساخته شده است.

خانه ای در ورشو، پایتخت لهستان: زمانی که این خانه در سال 2012 ساخته شد، نام باریک ترین خانه ی جهان را به خود اختصاص داد. این خانه در بیشترین حالت عرضی کمتر از 5 فوت (152 سانتی متر) دارد. گردشگران زیادی تاکنون از این ساختمان دیدن کرده اند.

خانه ای در لندن، انگلیس: این خانه مدرن در بیشترین حالت 7.5 فوت (228 سانتی متر) عرض دارد. ساخت این خانه در سال 2007 پایان یافت.

نوشته تصاویری از باریک ترین خانه های جهان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


روستای ایستا واقع در شهرستان طالقان مرموزترین روستای ایران

$
0
0

تهران

روستای ایستا واقع در شهرستان طالقان شاید مرموزترین روستای ایران باشد، روستایی در خاک البرز که مردمانش در زمان توقف کرده اند.
تصویر روستایی مرموز نزدیک تهران  +عکس

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر سکوت حکمفرماست و کسی کاری به کار کسی ندارد. در کوچه ها اثری از رد پای تکه آهن هایی که در شهر «خودرو» نامیده می شود نیست. مردمانی که چون تابلو نقاشی زندگی و آداب و رسوم گذشته را در عصر ارتباطات یدک می کشند. نه تنها شبها پای تلویزیون نمی نشینند که به شب نشینی هم اعتقادی ندارند.

عروسی و عزا ندارند و مراسمی چون جشن تولد، سالگرد ازدواج و... برای آنان معنا و مفهومی ندارد.

مهمان‌نواز هستند به شرطی که احدی از زنان قصد ورود به روستای آنان را نداشته باشد. همانطور که تاکنون کسی از دنیای بیرون زنان آنان را ندیده است. متمول هستند و از طریق فروش زمین‌های پدریشان در تبریز روزگار می گذرانند.

شناسنامه ندارند و جزو آمار جمعیت ایران به حساب نمی آیند. هیچگونه خدمات دولتی را دریافت نمی کنند.

جایی که هرگونه امکانات دنیای جدید را نمی پذیرند ایستا است؛ مرموزترین روستای ایران! جایی که هیچگونه امکانات دنیای جدید را نمی‌پذیرند و بدون آب لوله کشی، گاز، برق، درمانگاه، ماشین آلات، وسایل ارتباطی و ... زندگی می کنند.

گروهی از پیروان میرزا صادق مجتهد تبریزی، فقیه مشهور دوره مشروطه که با الهام از آرای تجددستیز او چنین زندگی را در زمانه تسلط مدرنیته سامان داده‌اند.

میرزا صادق مجتهد تبریزی از فقهایی بود که در هر دو حیطه نظر و عمل، بسیار بر طرد مطلق اندیشه تجدد و دستاور‌هایش تاکید می‌کرد و تا پایان عمر بر عدم جواز استفاده از ابزار تکنولوژیک و امور جدید و مدرن فتوا می‌داد.

اهالی روستای ایستا واقع در شرق طالقان اوقات شرعی نماز را با شاخصه‌های خود استخراج کرده و آغاز و پایان ماه مبارک رمضان را نیز با رویت خویش تعیین می‌کنند، به رویای صادقانه معتقدند، آنان به شدت منتظر ظهور امام مهدی ‌(عج) هستند.

فرزندان آن بعد از رسیدن به سن تکلیف مختارند که با آنان زندگی کنند یا به شهر تبریز بازگردند، هیچگونه فعالیت‌ سیاسی و اجتماعی نداشته و باورهای خود را تبلیغ نمی‌کنند.

اهالی روستای ایستا شناسنامه ندارند و از امکانات رفاهی جدید مانند آب لوله کشی، گاز، برق، تلفن، رادیو و تلویزیون و... استفاده نمی‌کنند. کودکان آن روستا به سبک سنتی و مکتبخانه‌ای با فراگیری دروسی همانند واجبات و محرمات فقهی، خوشنویسی و اصول عقاید سواددار می‌شوند.

ساعت مچی و دیواری در محل زندگی «اهل توقف» وجود ندارد و سیمان و آهن در معماری خانه‌های آنان به کار نرفته است.

آنان به نحو اسرارآمیزی از مردم فاصله می‌گیرند و کمتر کسی را به خانه خود راه می‌دهند.

از هر نوع مظاهر مدرنیته و تکنولوژی دوری می‌کنند و با این عزلت‌گزینی و انتخاب زندگی رهبانی، هاله‌ای از شایعات و سخنان عجیب را در اطراف خود پراکنده‌اند.

اهالی بومی طالقان که به درستی نمی‌دانند اینان از کجا آمده‌اند و چه مرام و مسلکی دارند، گاه آنان را اسماعیلی مذهب و زمانی دراویش ترک دنیا گفته قلمداد می‌کنند که در انتظار ظهور امام زمان(عج)هستند.

نوشته روستای ایستا واقع در شهرستان طالقان مرموزترین روستای ایران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

مقاصد دیگری که جایگزین ترکیه شدند

$
0
0

ترکیه

ترکیه

حذف تورهای ترکیه، مقاصد دیگری را جایگزین کرده که چندان هم نوظهور نیستند، اما شاید در این وانفسای ناامنی کشور همسایه، اندکی با ذائقه‌ی انصراف‌داده‌ها جور درآید.

به گزارش ایسنا، اگرچه هشدارها و تهدیدهای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری چندان هم در حذف کامل تورهای ترکیه کارساز نبوده و فروش این تورها کماکان در برخی آژانس‌های مسافرتی ادامه دارد، اما پیگیری‌های مردم برای پیدا کردن مقصدی جایگزین باعث شده این روزها تبلیغات پُر شود از تورهای گرجستان و بلغارستان که قیمت‌هایی نزدیک به تورهای ترکیه دارند و سفر به آن‌ها در مقایسه با مقاصد ارزان اروپایی و آسیایی، اقصادی‌تر جلوه می‌کند و صرف‌نظر از همه‌ی این‌ها دشواری‌های ویزای شینگن را هم ندارد.

البته داستان ویزای بلغارستان متفاوت از گرجستان است، چون استطاعت مالی شرط اصلی سفارتخانه‌ی این کشور برای دادن ویزا است که در کنار آن باید مدارک هویتی و اشتغال و بهداشت را ترجمه شده تحویل سفارتخانه داد و ضمنا انگشت‌نگاری هم انجام می‌گیرد.

با این حال، از نظر مشتری‌های این روزها، انگار قیمت تورهای بلغارستان به عنوان کشوری که در جنوب شرق اروپا واقع شده و از سال ۲۰۰۷ میلادی هم رسما به اتحادیه اروپا پیوسته، ظاهرا می‌چربد به سختی‌های گرفتن ویزا و سفر در شرایط بی‌ثبات و ناامن ترکیه.

تورهای بلغارستان درحال حاضر از ۲ تا ۶ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده و با آن‌که در برابر تورهای استانبول و سواحل جنوبی ترکیه که از ۷۰۰ هزار تا دو نیم میلیون تومان قیمت گذاشته شده گران‌تر است، اما هرچه باشد برای آن دسته از ایرانی‌هایی که علاقه خاصی به رفتن به اروپا دارند، جایگزین ارزان‌تری به شمار می‌آید.

از سوی دیگر گرجستان با قیمت‌هایی از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و حتی کمتر از آن که در پاره‌ای مواقع تحت تاثیر خدمات، نرخ سفر به آن تا ۵ میلیون تومان هم می‌رسد، مقصد جایگزین دیگری است که به خاطر شرایط مشابه‌اش با ترکیه در حذف روادید برای اتباع ایرانی، مسیری سهل‌الوصول‌تر به نظر می‌آید و در کنار ارمنستان، مقصدِ پرطرفدارِ مسافران ایرانی شده است.

پایین‌تر از این میانیگن قیمتی، به تورهای باکو در جمهوری آذربایجان مربوط می‌شود که با تلاش برخی آژانس‌دارهای کشورمان به مقصد گردشگری جایگزین برای مسافران ایرانی تبدیل شده است. تورهای هوایی باکو برای هتل‌های ۵ ستاره کمتر از یک‌ونیم میلیون تومان قیمت‌گذاری شده که البته نرخ زمینی آن به اندازه‌ی سفر جاده‌ای به ارمنستان، تمام می‌شود.

جمهوری آذربایجان هنوز روادید کشورش را برای اتباع ایرانی لغو نکرده اما آنطور که سفیر ایران در آن کشور گفته، قرار است تا یک ماه آینده، آذربایجان هم ویزایش را برای اتباع ایرانی بردارد. در حال حاضر اما ویزای این کشور با میانگین 60 یورو محاسبه می‌شود که از کنسولگری‌های تهران و تبریز گرفته می‌شود.

در هر حال هیچ‌یک از این مقاصد از نگاه مسافران ایرانی، ‌آنقدرها هم نوظهور و جدید نیستند و سفر به آن‌ها همیشه در کنار تورهای ترکیه، پیشنهاد و تبلیغ شده است، اما شرایط بی‌ثبات این کشور و اتخاذ تدابیر محافظه‌کارانه برای سفرهای گروهی به ترکیه، باعث شده نگاه‌ها به سمت مقاصدی هدایت شود که شرایط نسبیِ مشابه با مقصد پرطرفدار گردشگران ایرانی دارند.

کشورهایی با اقتصاد نه چندان قوی که در برخی موارد حتی جاذبه‌های درخورِ توجهی به نسبت ایران و یا همان ترکیه هم ندارند، اما به واسطه‌ی جغرافیایی که در تقسیم‌بندی قاره‌ای دارند و ارزانی تورهایشان در مقابل کشورهای حوزه‌ی شینگن و آسیای جنوب شرقی، سریع‌تر جایگزین و با اقبال بیشتری از سوی مردم ایران مواجه شده‌اند.

نوشته مقاصد دیگری که جایگزین ترکیه شدند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

پنج مورد از ناشناخته‌ترین شهرهای جنوب شرق آسیا

$
0
0

شهر دیدنی‌

جنوب‌شرقی آسیا محلی پر رمز و راز با طبیعتی فوق‌العاده، غذاهای عجیب، ادیان مختلف و رسم و رسومات شگفت‌انگیز است.

به گزارش سرویس بازار ایسنا، مردمان این نقطه از جهان در همه زمینه‌ها بسیار متفاوت هستند و به همین دلیل است که این نقطه از کره‌زمین را باید در برنامه سفر خود قرار دهید. پنج مورد از ناشناخته‌ترین شهرهای جنوب شرق آسیا که حتما باید تجربه کنید، را بشناسید.

۱- برونئی

بهترین مکان برای رفتن: The oil monument
بهترین غذا برای خوردن: Ambuyat، یکی از غذاهای بومی این کشور است، که از تنه درخت نخل ساگو ساخته شده است.
این کشور دارای مکان‌های تاریخی و مساجد زیبایی است. بازدید از این مکان‌ها فقط چند ساعت از وقت شما را می‌گیرد.

۲- میانمار
بهترین مکان برای رفتن: باگان؛ اگر شما دوست دارید معبد بوداییان را از نزدیک ببینید، حتما این مکان برای شما جذاب است.
بهترین غذا برای خوردن: Ăthouq، یک نوع از ترشی و سالاد تند، ساخته شده با سبزیجات خام و آب لیمو
در این کشور هزینه‌ها برای مسافران انفرادی بسیار گران است، میانمار در حال حاضر در تلاش برای سازگار کردن کشور با هجوم گردشگران است لذا هزینه سفر گردشگران تنها، بسیار گران‌تر از سفر با تورها است.

۳-لائوس
بهترین مکان برای رفتن: دان دت، یکی از ۴۰۰۰ جزیره این کشور است.
بهترین غذا برای خوردن: غذای لائوس چندان جالب نیست مگر اینکه شما به برنج شیرین چسبیده، خیلی علاقه داشته باشید
لائوس ممکن است از نظر شما دور افتاده باشد اما این کشور سرگرم کننده در کوچه‌هایش همواره صدای نواختن موسیقی به گوش می‌رسد. همچنین دارای کوه‌های پر زرق‌ و برق، مناظری زیبا و پر از سحر و جادو است.

۴- کامبوج
بهترین مکان برای رفتن: Siem Reap
بهترین غذا برای خوردن: لوک لک، که قطعه از گوشت گاو سرخ شده با سس فلفل کامپوت
کامبوج برای مسافران به سرزمین گمشده‌ای معروف است، سرزمین بکر، دست نخورده و جذاب برای اکتشافات جدید که کمتر مورد توجه عموم گردشگران واقع شده، نوشیدنی‌های مختلف و فراوان و وجود تمدن باستانی آنگکور وات از جاذبه‌های این سرزمین است که پیشنهاد می‌شود به هیچ‌وجه آن را از دست ندهید.

۵-تیمور شرقی
بهترین مکان برای رفتن: بهترین کار در تیمور این است که شما با دوستانتان به غواصی بروید.
بهترین غذا برای خوردن: ماهی سرخ شده یا میگو، با طعم ترکیبی از ادویه‌جات و ترشی‌جات
تیمور شرقی به‌تازگی به‌عنوان یک مرکز توریستی شناخته شده، در روستاهای آن افراد معروف و مشهور در حال عبور هستند. اگر شما می‌خواهید جای متفاوت از آنچه رفته‌اید را تجربه کنید تیمور شرقی محلی مناسب است.

نوشته پنج مورد از ناشناخته‌ترین شهرهای جنوب شرق آسیا اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

شرکت استان ایلام در جشنواره «سفره ایرانی»

$
0
0

جشنواره سفره ایرانی

جشنواره سفره ایرانی

سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام از شرکت استان در جشنواره «سفره ایرانی» خبر داد.

جوریه کلانتری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: جشنواره «سفره ایرانی» با مشارکت استان‌های ایلام، کرمانشاه، کردستان و همدان از سوم تا پنجم شهریورماه در استان کرمانشاه باهدف شناسایی، استانداردسازی و نشان‌دارسازی غذاهای بومی محلی برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه این جشنواره فرصت مناسبی است که ایلامی‌ها بتوانند غذاهای بومی محلی را با توجه به کیفیت و خواص خود در فرهنگ غذایی دیگر کشورها جا دهند، ادامه داد: در این جشنواره استان‌های شرکت‌کننده با معرفی غذاهای محلی، پیش غذا، دسر، دمنوش و انواع نوشیدنی‌های سنتی رقابت می‌کنند.

سرپرست معاونت گردشگری استان ایلام از واحدهای اقامتی پذیرایی استان و دفاتر خدمات مسافرتی دعوت کرد که در جشنواره حضور یابند.

کلانتری گفت: یکی از عناصر بسیار مهم در هر برنامه سفری، خوراک است که خود می‌تواند به عنوان یک جاذبه خاص سیاحتی مطرح شود و بر اساس دیدگاه‌های موجود این خرده‌فرهنگ چشیدنی، موجب پیوند صمیمی میان تاریخ و فرهنگ مردم جامعه میزبان با گردشگران خواهد شد.

نوشته شرکت استان ایلام در جشنواره «سفره ایرانی» اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

شهری که کوچه پس کوچه‌هایش آرامشی دارد به رنگ آبی

$
0
0

مراکش

با سفر به گوشه گوشه دنیا، شهرهایی را می‌بینید که رنگشان را از طبیعت گرفته‌اند، نه از رنگ آهن و آجر.

به گزارش سرویس بازار ایسنا، شهری هست آبی‌رنگ، که وقتی در کوچه‌هایش قدم میزنی باور می‌کنی انتهایش به آسمان می‌رسد. اینجا دیوارها، درها، پنجره‌ها و حتی زمین و جاده‌ها آبی هستند و فقط بعضی دیوارها از نیمه به بالا سفید رنگ‌اند. اینجا زمان آهسته‌تر می‌گذرد و مردمانش آرامشی عجیب دارند. هر چند که نام شهر بر سر زبان‌ها افتاده ولی دسترسی به آن آسان نیست، باید از زمین دل کنده تا مهمان خانه‌های نیلی رنگ آن شوید. بنابراین به شهر تاریخی ”شفشاون” در مراکش می‌رویم، شهری که بر کرانه ساحل مدیترانه نشسته و کوچه پس کوچه‌هایش آرامشی دارد به رنگ آبی.

اگر از اهالی آنجا سئوال کرده و دنباله رنگ آبی را در تاریخ بگیریم، اینکه اولین بار چه کسی خانه‌اش را سر تا پا آبی کرد؟ به شما می‌گویند که همه چیز به مردمانی بر می‌گردد که در قرن پانزدهم میلادی از دادگاه اسپانیایی فرار کردند و در این شهر پناهنده شدند. آنها از سرزمین خود دور بودند و تنها اعتقادشان همراهشان بود، بنابراین به رسم خود، همه چیز را به رنگ آبی درآوردند تا آسمان در زمین منعکس شود و آن‌ها را یاد خدا بیندازند. این روزها هرچند که قشر اولیه از اینجا رفته‌اند اما خانه‌ها هنوز هم هر دو سال یکبار آبی رنگ می‌شوند. حال که داستانش را می‌دانیم بیایید در آن قدمی بزنیم، در میان کوچه‌ها باریک و پیچ در پیچ آن راه را گم کرده و خود را در بازار شهر پیدا کنیم، جایی که صنایع دستی، ادویه و لباس‌های رنگارنگ در ترکیبی بی‌نظیر با رنگ آبی چیده شده‌اند تا بهترینشان را به عنوان سوغات به خانه ببرید. در شفشاون بیش از دویست هتل و اقامتگاه وجود دارد که می‌توانید بعد از تماشای غروب خورشید در پشت خانه‌هایی که رنگ آبی آسمانی آنها در حال تیره شدن است، به سمتشان حرکت کرده و شب را مهمان دکوراسیون مراکشی آنها باشید. فردا صبح هم می‌توانید سر فرصت سری بزنید به قلعه تاریخی شفشاون، لانه عقاب و شهر جدید شاون که از جاذبه‌های شهر هستند. بنابراین اینبار که به دنبال آرامش بودید، بلیط هواپیما خود را رزرو کنید.

نوشته شهری که کوچه پس کوچه‌هایش آرامشی دارد به رنگ آبی اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

Viewing all 660 articles
Browse latest View live