Quantcast
Channel: جاذبه های گردشگری –توریست ها
Viewing all 660 articles
Browse latest View live

“دلفارد”بهشت گم شده در اعماق کویر کرمان

$
0
0

کرمان 2

کرمان 2
کرمان – خبرگزاری مهر: دره مدیترانه‌ای دلفارد با ده‌ها آبشار منحصر به فرد و جنگل‌های متراکم انار شیطان و تلاقی فصل‌ها یکی از روستاهای هدف گردشگری استان کرمان محسوب می‌شود که در طول تابستان هزاران گردشگر داخلی و خارجی را در عمق کویر استان کرمان جذب خود می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، برخلاف تصور اکثر مردم استان کرمان سرزمینی با اقلیم‌های مختلف است شمال کرمان متاثر از کویر لوت بیابانی اما جنوب و جنوب غرب استان کرمان سرسبز و گاه یادآور مناطق پر باران شمال و غرب کشور است و همه ساله میزبان هزاران گردشگر از استانهای مختلف کشور و همچنین گردشگران کشورهای حوزه خلیج فارس است.

از دره دلفارد که در 25 کیلومتری شهر باستانی جیرفت قرار گرفته است به عنوان یکی از قطب‌های اکوتوریسم استان کرمان یاد می‌شود و شگفت اینکه این دره در ارتفاعات سربیژن آب و هوایی مدیترانه ای دارد و یکی از ذخیره گاه‌های اصلی گیاهی و جانوری استان کرمان نیز محسوب می‌شود، وجود هزاران هکتار باغ مرکبات، نخل، جنگل‌های بادام و انار شیطان رودخانه‌های متعدد و ده‌ها آبشار منحصر به فرد و گلزارهای رنگارنگ و زیبا دلفارد را به بهشتی در استان کرمان تبدیل کرده است.

یکی از شگفتی‌های این روستا وجود درختان سردسیری در کنار درختان گرمسیری است بطوری که هم زمان می‌توان میوه‌های درختان گرمسیری همچون خرما و مرکبات و درختان سردسیری مانند گردو گیلاس را در این منطقه مشاهده کرد در این میان وجود جنگل‌هایی از میوه‌های وحشی همچون تمشک و انجیر و بادام وحشی بسیار مورد توجه گردشگران قرار دارد.

نکته قابل توجه دیگر نزدیکی دلفارد با سایت باستانی کنار صندل و شهر دقیانوس در حاشیه رودخانه هلیل‌رود در شهر جیرفت است که با دلفارد تنها چند دقیقه فاصله دارد.

سرمایه‌گذاری و احداث هتل در این منطقه گردشگری شرایط لازم برای اسکان گردشگران و توسعه اکوتوریسم در این منطقه را فراهم کرده است.

توسعه روستاهای گردشگری در کرمان در دستور کار قرار دارد

محمد جهانشاهی، مسئول اکوتوریسم میراث فرهنگی استان کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: یکی از اهداف میراث فرهنگی توسعه گردشگری در روستاها است و به همین دلیل 11 روستای هدف گردشگری در استان کرمان مشخص شده اند که یکی از این روستاهای روستای زیبای دلفارد در نزدیکی شهر جیرفت است.

وی آب و هوای این روستا را شگفت‌آور دانست و گفت: در حالی که گاه هوای شهر جیرفت به نزدیک 50 درجه سانتیگراد می‌رسد اما در همان زمان درجه هوا در دلفارد، شرایط آب و هوایی مناطق مدیترانه ای را برای گردشگر تداعی می کند.

وی افزود: این روستا یکی از زیباترین روستاهای استان کرمان و کشور محسوب می‌شود و در دره‌ای قرار گرفته که رودخانه سر شاخه اصلی رودخانه شور در آن جاری است و به دلیل قرار گرفتن سرچشمه ها در بالا دست دره، در این منطقه دهها آبشار بسیار زیبا تشکیل شده است که همانند آنها را تنها می‌توان در چند استان محدود در غرب کشور مشاهده کرد.

جهانشاهی ادامه داد: این روستا هر ساله مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد و یکی از سرمایه های منحصر به فرد استان کرمان در بحث گردشگری محسوب می شود.

دره دلفارد از جمله زیباترین روستاهای گردشگری کشور است

وی جذب سرمایه و ایجاد زیرساخت‌های بیشتر در چنین روستاهایی را موجب توسعه گردشگری در استان کرمان دانست و گفت: کرمان در کنار داشته های تاریخی فراوان و ابنیه منحصر به فرد از جمله شهر دقیانوس و تپه های کنار صندل جیرفت که 5 هزار سال قدمت دارند دارای طبیعتی بکر و دست نخورده است که از زیبایی قابل توجهی برخوردار می باشد.

وی گفت: باید این پتانسیلها به مردم معرفی شود و زمینه سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال برای روستاییان در قالب جذب گردشگر در استان فراهم شود.

تلاقی فصلها در دره مدیترانه‌ای

جهانشاهی افزود: در این دره فصل‌ها با هم تلاقی کرده اند و در یک فصل از سال می‌توان میوه‌های سرد سیری و گرمسیری را با هم مشاهده کرد که این مسئله بیشتر در مناطقی روی می‌دهد که آب و هوای مدیترانه ای داشته باشند.

وی خواستار فرهنگ سازی بین گردشگران برای حضور در مناطق بکر طبیعی شد و گفت: باید به این نکته نیز توجه داشت که قبل از حضور گردشگران در چنین مناطقی باید فرهنگ گردشگری و نکات مورد توجه به آنها یادآوری شود.

وی ادامه داد: در صورت توسعه گردشگری غیر مسئولانه شاهد تخریب طبیعت توسط گردشگران خواهیم بود که می تواند تبعات سنگینی برای محیط زیست در دراز مدت داشته باشد.

مهاجرت معکوس در مناطق روستایی گردشگرپذیر

وی همچنین توسعه گردشگری در روستاها را موجب تقویت اقتصاد روستاها و ایجاد مهاجرت معکوس در روستاهای گردشگر پذیر دانست و گفت: در چنین روستاهایی مردم نیز وارد بحث اقتصاد گردشگری می شوند و این امر موجب رونق روستانشینی خواهد شد.

جهانشاهی بر توسعه زیر ساختهای در دره گردشگری دلفارد تاکید کرد و گفت: در صورت توسعه خدمات رفاهی می توان گردشگری در  این دره را در سطح قابل توجهی توسعه داد و زمینه حضور بیشتر گردشگران داخلی و خارجی را در این روستا فراهم کرد.

باید بین تعداد گردشگران و زیرساختها توازن وجود داشته باشد

وی همچنین در خصوص بروز گردشگری غیر مسئولانه هشدار داد و گفت: نباید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که تناسب بین امکانات و گردشگران از بین برود زیرا در این میان طبیعت صدمه خواهد دید.

علی مهاجری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز در گفتگو با مهر بیان کرد: استان کرمان در زمینه اکوتوریسم دارای شرایط خاص و قابل توجهی در کشور است که میتوان از این داشته ها در راستای توسعه گردشگری و توسعه اقتصاد برپایه پتانسیلهای بومی و محلی بهره برد.

مهاجری افزود: روستای دلفارد از جمله قطبهای طبیعت گردی در استان کرمان محسوب می شود که زیر ساختهای مناسبی از جمله مجتمع اقامتی و رفاهی و سکونتگاه های زیبا در آن احداث شده است و همچنان نیز از ورود سرمایه گذار در این منطقه حمایت می کنیم.

 وی تصریح کرد: این دره در تابستان محلی برای ییلاق محسوب می‌شود و بر جمعیت روستا افزوده می شود که اکثرا گردشگرانی هستند که به صورت بلند مدت در این منطقه سکونت می‌کنند.

از سرمایه گذاری بخش خصوصی حمایت می‌کنیم

مهاجری: این منطقه در سطح ملی نیز بسیار مورد توجه قرار دارد و در لیست تورهای گردشگری قرار گرفته است.

وی خواستار توجه بخش خصوصی به این منطقه گردشگری شد و گفت: سرمایه‌گذاری در این بخش می تواند در کوتاه مدت سودآور باشد زیرا در کنار زیبایی‌های متعدد این منطقه مناطق تاریخی متعددی نیز در دسترس گردشگران قرار می گیرد.

مهاجری ادامه داد: احداث رستوران، اقامتگاه توسعه بخش درمان و مخابرات از جمله ضروریات دلفارد است که باید با حمایت مسئولان و جذب سرمایه بخش خصوصی انجام شود.

وی به وجود دره گلم دخترکش در این منطقه اشاره کرد و گفت: در این دره ده‌ها آبشار بی‌نظیر وجود دارد و طبیعتی بکر و مناظری تکرار نشدنی را برای گردشگرات تداعی می‌کند.

وی از احداث کمپ‌های زمستانی و تابستانی در این دره خبر داد و گفت: ما اماده همکاری با بخش خصوصی برای توسعه زیر ساخت‌ها در منطقه هستیم.

نوشته “دلفارد” بهشت گم شده در اعماق کویر کرمان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


بناهای ساسانی فارس در راه ثبت جهانی

$
0
0

بناهای-ساسانی

بناهای ساسانی
شیراز - خبرگزاری مهر: سه بنای تاریخی متعلق به دوره ساسانی در فارس در حالی قرار است برای ثبت جهانی معرفی شوند که موانع مهمی بر سر راه این اقدام وجود دارد که مهمترین آن تعیین حریم بناست که تاکنون حریم این آثار چندان مشخص نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در استان فارس طی دوره های مختلف بناهای شاخصی وجود داشته اند که در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده اند.

مشهورترین این بناها را می توان به تخت جمشید و پاسارگاد اشاره کرد که البته طی چند سال اخیر باغ ارم نیز به فهرست میراث جهانی اضافه شده است.

اما طی مدت اخیر مسئولان میراث فرهنگی اعلام کرده اند که در حال تکمیل پرونده برای ثبت جهانی مجموعه ساسانی در فارس هستند که در شهرستان فیروزآباد و سروستان قرار دارد.

در این راه البته موانعی وجود دارد که مهمترین آن ممرت و احیاء این آثار به سطحی که قابل ثبت در فهرست جهانی باشد و در عین حال فعالیتهای حقوقی و تعیین حریم این بناها که در این خصوص دوستداران و کارشناسان میراث فرهنگی نسبت به توجه به این مسائل تاکیدات ویژه ای دارند.

در این راستا مدیر کل میراث فرهنگی استان فارس از پیگیری ثبت جهانی سه مجموعه ساسانی خبرداد و به خبرنگار مهر گفت: سالیانه کشور ایران برای ثبت آثار خود در لیست جهانی سهمیه ای دارد که در سال جاری این سهمیه به استان فارس اختصاص یافته است.

مصیب امیری ادامه داد: بر این اساس مقرر شده سه مجموعه ساسانی که شامل آتشکده فیروزآباد، قلعه دختر و کاخ ساسانی سروستان است برای پیگیری و ثبت جهانی به تهران معرفی شود.

وی افزود: در این راستا میراث فرهنگی استان فارس اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده که می توان به مستندسازی و مرمت اضطراری این بناها برای ثبت جهانی اشاره کرد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان فارس با تاکید بر اینکه این پرونده ظرف دو ماه آینده آماده می شود، اظهار داشت: این آثار ساسانی دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند و حتی تنها بنای گنبددار به شمار می روند.

شیراز1

کاخ اردشیر یا آتشکده فیروزآباد

وی با تاکید بر اینکه این بناها از نظر تاریخی و معماری دارای ویژگیهای خاصی هستند، بیان کرد: در حال حاضر میراث فرهنگی کارهای استانی از جمله تهیه مدارک، مستندسازی و... را پیگیری می کند.

مجموعه کاخ سروستان که قدیمی‌ترین گنبد آجری کشور را در خود جای داده است در زمان بهرام گور ساسانی ساخته شده است. این کاخ در 90 کیلومتری شهر شیرازواقع شده است.

قلعه دختر در شش کیلومتری جاده فیروزآباد به شیراز در دامنه کوهی مشرف به جاده قرار دارداین قلعه از سه جهت شمال، غرب، جنوب با صخره کوهستانی با ارتفاع غیر قابل نفوذ محصور است و بر هر صخره با روی بلند و برج های دیده بانی ساخته شده در سمت شرق با فاصله بیش از یک کیلومتر از قلعه دیوار سنگی محکمی کشیده شد تا مانع ورود افراد شود.

همچنین اردشیر یکم، سر سلسله دودمان ساسانی، کمی قبل یا اندکی پس از پیروزی بر «اردوان پنجم» آخرین پادشاه اشکانی در نزدیکی شهر گور که خود بنیانگذار آن بود در مجاورت برکه ای که همچنان جوشان است، یکی از مهمترین ساختمانهای دوره ساسانی را بنا نهاد، این بنا که از سنگ لاشه و ملات گچ ساخته شده به کاخ اردشیر یا آتشکده مشهور است.

مشاور برنامه‌ریزی خانه فرهنگ جاودان در شیرازنیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: مجموعه های ساسانی آتشکده، قلعه دختر فیروزآباد و کاخ ساسانی به دلیل وضعیتی که دارند از نظر ماهیت بالقوه می توانند ثبت جهانی شوند.

حریم بناها مشخص شود

امین طباطبایی با تاکید بر اینکه برای ثبت این آثار باید یک اراده محکم و استوار وجود داشته باشد، اظهار داشت: مشخص نبودن حریم آثار یک معضل عمومی است که تمامی بناهای تاریخی کشور کم و بیش با آن مواجه هستند.

وی ادامه داد: به عنوان نمونه در اطراف کاخ اردشیر مشکلاتی ناشی از عدم تملک و مشخص نبودن حریم بنا وجود دارد که در این راستا باید تمامی دستگاه ها با میراث فرهنگی همکاری داشته باشند زیرا میراث به تنهایی قادر به رفع این موانع نیست.

طباطبایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روستاهای اطراف این بناها گفت: برخی افراد معتقدند که باید اهالی روستاها از کنار بناهای تاریخی جابه جا شوند در صورتیکه می توان با آموزش روستائیان شرایط بهتری را برای ارائه خدمات به گردشگر فراهم کرد.

مشاور برنامه‌ریزی خانه فرهنگ جاودان در شیرازادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که باید برای ثبت آثار به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد تاسیسات زیربنایی اثر است که این امر کار دشواری نیست و تنها با اعتبار می توان این زیرساختها را فراهم کرد زیرا در مدت اندکی با سرمایه گذاری و جذب توریست می توان به اهداف خود دست یافت.

شیراز2

کاخ سروستان

در این رابطه یک فعال میراث فرهنگی نیز گفت: بحث ثبت جهانی محور ساسانی فارس، به دلیل تکرار شدن متعدد طی سالیان گذشته و بی نتیجه ماندن آن، اکنون بیشتر به شوخی تلخی می ماند که حاکی از عدم توانمندی دستگاه های ذی ربط برای حل اساسی این مسئله است.

محسن عباسپور افزود: این در صورتی است که استان فارس به دلیل دارا بودن حجم قابل توجهی از آثار دوره­ ساسانی که به ویژه در مجموعه­ های بیشاپور، فیرزآباد و سروستان دیده می­شود، به عنوان یکی از قطب­ های برجسته­ مطالعات تاریخی مربوط به دوره­ ساسانی محسوب می ­شود و مجموعه آثار و بناهای پرشمار ساسانی موجود در این استان، گنجینه ­ای ارزشمند و بی­ همتا برای استان و کشور محسوب می­ شوند.

ثبت جهانی بناهای ساسانی نیازمند فعالیت هدفمند و مستندسازی

وی ادامه داد: ثبت محور ساسانی فارس در فهرست آثار جهانی نیاز به فعالیت هدفمند و برنامه­  ریزی شده در دو حوزه مجزای میراث فرهنگی و همچنین حقوقی است که متأسفانه در هر دو حوزه تا به امروز اقدامات اساسی صورت نگرفته و مجموعه­  تلاش­هایی هم که انجام پذیرفته نتوانسته مشکلات را حل کند به گونه­ ای که در بسیاری موارد ما در این مجموعه­ ها همچنان همان مشکلات و موانعی را داریم که به عنوان نمونه  10 سال پیش هم داشتیم.

عباسپور افزود: اگر واقعاً به دنبال ثبت جهانی این آثار هستیم باید در کنار تنظیم مستندات مربوط به حوزه­ میراث­ فرهنگی، یک پروسه­ حقوقی دنباله­ دار و پویا را آغاز کنیم که همزمان با پشتوانه­ مالی و اعتباری نیز جلو برود زیرا اکنون یکی از عمده ­ترین مسائل پیش روی ثبت جهانی محور ساسانی فارس این است که در هر سه مجموعه مشکل تملک زمین به نفع دستگاه اداری ذی­ربط در کشور را داریم.

شیراز3

قلعه دختر در فیروزآباد

وی بیان کرد: دفن اموات در حریم درجه یک بیشاپور و مجموعه ساسانی فیروزآباد و همچنین تداوم کشاورزی در عمده­ اراضی مربوط به شهر گور و در بخش هایی از حریم کاخ ساسانی سروستان، عدم تملک و جداسازی محوطه از مناطق پیرامونی در شهر گور و کاخ سروستان که منجر به تعدی­ های متعدد به این مجموعه­ ها شده و موارد دیگری از این دست، از جمله نمونه­ های بارزی هستند که حاکی از عدم تملک قطعی مجموعه­ ها به نفع سازمان میراث­  فرهنگی، گردشگری و صنایع­  دستی هستند که این مسئله تأثیر منفی در ثبت جهانی محو ر  ساسانی فارس را به دنبال دارد.

عضو شورای هم اندیشان کازرون  گفت: متأسفانه در شرایطی که شاهدیم سازمان میراث ­فرهنگی از حل و فصل حقوقی این مقوله به گونه­ ای که رضایت ساکنین حاشیه­  این آثار تاریخی را نیز به دنبال داشته باشد، بازمانده است در عین حال می­ بینیم که برای تنظیم و تدوین نهایی پرونده­ محور ساسانی فارس که نیاز به پژوهش­های متعدد و مشخص، نقشه برداری های مختلف، تصویربرداری و مطالعات گسترده ای در حوزه­ باستان­  شناسی دارد نیز نتوانسته به نتیجه­ خاصی برسد و آنگونه که از وضعیت فعلی این مجموعه­ ها برمی ­آید، هنوز تا تنظیم نهایی آنها راه زیادی در پیش داریم که نیازمند تخصیص اعتبارات و همچنین تلاش جدی سازمان میراث­  فرهنگی است.

وی اظهار داشت: آنچه که تا امروز در خصوص ثبت محور ساسانی فارس در فهرست جهانی شاهد آن بوده ایم، حاکی از عدم یکپارچگی سیاست­گذاری­ها در این حوزه و فقدان برنامه ای هدفمند برای آن بوده زیرا حدود 12 سال پیش مسئولان وقت می ­گفتند هر یک از این مجموعه­ های تاریخی ساسانی را جداگانه در فهرست آثار جهانی ثبت می­کنیم، چند سال بعد اعلام شد تمامی آثار شاخص ساسانی استان، در قالب محور ساسانی فارس و در پرونده­ای واحد در ردیف آثار جهانی ثبت می­شود دو سال پیش هم با جدا کردن پرونده­ بیشاپور از این محور، مجدداً اعلام شد دو پرونده­ جدا برای ثبت این آثار دنبال می­کنیم، یکی برای بیشاپور و دیگری برای محور ساسانی فارس، که تمام اینها نشان دهنده­ عدم سیاست­گذاری واحد سازمان و همچنین سلیقه­ ای عمل کردن در این حوزه­ ها است.

عباس پور ادامه داد:  در تمامی این مدت هم بجز از این شاخه به آن شاخه پریدن و با تغییر مدیرکل­ ها و مسئولان ذیربط، سیاست­گذاری­ ها را تغییر دادن و در نهایت هم باقی ماندن مشکلات اساسی، نتیجه­ خاص دیگری عایدمان نشده، در این مدت آنچه که بیش از هر چیز شاهدش بودیم وعده های مسئولان چه در سطح محلی و چه در سطوح استانی و ملی برای ارسال این پرونده­  ها برای ثبت جهانی بود، که اگر فقط همین وعده ها را جمع آوری کنیم خودش پرونده­  ای پر و پیمان­ تر از پرونده­ای می­ شود که تاکنون برای ثبت جهانی این مجموعه­ ها در حال آماده شدن است.

وی گفت: مطمناً اگر میراث واقعاً قصد دارد محور ساسانی فارس را در فهرست آثار جهانی ثبت کند و از این طریق کمک بیشتری به رونق گردشگری و همچنین گسترده­ تر کردن مطالعات تاریخی این محور کند، اول باید سیاست گذاری اصولی و مورد توافق جامع را در این زمینه تنظیم تا از اتلاف وقت و هزینه جلوگیری شود و پس از آن در هر دو حوزه­ حقوقی و مستندسازی باستان­ شناسی، فعالیت­  های سرزنده و پویا و به دور از شعارهای رایج را در دستورکار خود قرار دهد.

نوشته بناهای ساسانی فارس در راه ثبت جهانی اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

عکس‌هایی که شما را عاشق کرۀ زمین می‌کنند

$
0
0

a-bluish-colored-honeycomb-from-a-beehive-is-seen-in-eastern-france-the-unnatural-shades-were-believed-to-be-caused-by-residue-from-containers-of-mms-candy-processed-at-a-nearby-biogas-plant

زمین جای زیبا و منحصر به فردی است. اما ممکن است هر کسی این نکته را در جریان زندگی روزمرۀ خود از یاد ببرد و آنطور که باید قدر این سیاره را نداند. اکنون، ما برای اینکه از دنیای طبیعی قدردانی کرده باشیم، در اینجا مجموعه‌ای از زیباترین و عجیب‌ترین تصاویر از سیارۀ خود را به شما ارائه می‌دهیم. امید داریم که این تصاویر باعث شود همۀ ما بیشتر قدر کرۀ زمین را بدانیم و به اهمیت حفظ و نگهداری محیط زیست خود پی ببریم.

چند قو در پارک جنگی شفیلد (Sheffield) واقع در انگلستان جنوبی جلوی برگ‌های پائیزی در حال شنا هستند.

چند قو در پارک جنگی شفیلد

ماهیخواران مهاجر در غروب آفتاب شمال برلین به سمت جای خواب شب خود در پروازند.

migrating-common-cranes-fly-to-their-night-roost-at-sunset-north-of-berlin

بازتاب رنگ‌های پائیزی را می‌توان بر آبشاری در امتداد رود بلک‌بری (Blackberry) در کانکتیکات مشاهده کرد.

the-colors-of-fall-can-be-seen-reflected-in-a-waterfall-along-the-blackberry-river-in-connecticut

زنی که در آفتاب یک صبح زود پائیزی در پارک ریچموند (Richmond) واقع در لندن رکاب می‌زند.

a-woman-cycles-in-the-early-morning-autumn-sunshine-in-londons-richmond-park

برگ‌هائی قرمزی که در یک روز آفتابی پائیز، نزدیک به اوبرلینگن (Uberlingen) در آلمان چشم را نوازش می‌دهند.

leaves-are-colored-red-in-a-vineyard-during-a-sunny-autumn-day-near-ueberlingen-in-germany

خورشید بر فراز سنگ آیرز (Ayers)، یکی از نقاط توریسی استرالیا با 400,000بازدیدکننده در سال، غروب می‌کند.

the-sun-sets-on-ayers-rock-one-of-australias-major-tourist-destinations-attracting-400000-visitors-every-year

بازتاب کوه‌های یخی بروی آب‌های آرام واقع در دهانۀ فلات یخی جیکوبشاون (Jakobshavn) در ساحل جنوبی گرینلند زیبا است.

icebergs-are-reflected-in-the-calm-waters-at-the-mouth-of-the-jakobshavn-ice-fjord-on-the-west-coast-of-greenland

درخت‌های یخ‌زده در وسط یک تاکستان واقع در اطراف منطقۀ آلساس (Alsace) در نزدیکی استراسبورگ (Strasbourg) فرانسه دیده می‌شوند.

frosted-trees-are-seen-in-the-middle-of-vineyards-in-the-alsace-region-countryside-near-strasbourg-france

توریست‌ها به گشت و گذار بروی تپه‌های شنی در بیابان موریتانی می‌پردازند.

tourists-explore-sand-dunes-in-africas-mauritanian-desert

یک مرغ مگس‌خوار با نوک قرمز رنگ خود بر فراز باغی در سان‌فرانسیسکو پرواز می‌کند.

مرغ مگس‌خوار

یک تیم از سگ‌های سورتمه توریست‌ها را بروی رود یخ‌زدۀ تورن (Torne) در شمال سوئد می‌کشند.

a-dogsled-team-carries-tourists-down-the-frozen-torne-river-located-above-the-arctic-circle-in-northern-sweden

توریست‌ها به بازدید از آسیاب‌های بادی کهن و معروفی در مرکز اسپانیا رفته‌اند.

tourists-visit-the-famous-ancient-windmills-in-central-spain

رودی که درون یک تپه در نزدیکی تالاب موس (Moose) واقع در مناطق شمال غربی کانادا جریان دارد.

a-river-runs-through-a-valley-near-moose-pond-in-canadas-northwest-territories

یک شهاب‌سنگ که در آسمان شب بر فراز روستای کوکلیسی (Kuklici) در مقدونیه از کنار ستارگان دیگر گذر می‌کند.

a-meteor-streaks-past-stars-in-the-night-sky-over-the-village-of-kuklici-in-macedonia

یک تصویر هوائی از کوه گامالاما (Gamalama) واقع در اندونزی، در حالی که بعد از فوران، خاکستر آتشفشانی خارج می‌شود.

an-aerial-view-of-mount-gamalama-as-it-spews-volcanic-ash-after-it-erupted-at-the-indonesias-ternate-island

یک کوسه نهنگ در آب‌های جزیرۀ گالاپاگوس (Galapagos) دیده می‌شود.

a-whale-shark-is-seen-in-the-galapagos-islands

یک موج‌سوار به گروهی از دلفین‌ها نگاه می‌کند که در حال شنا بروی آب‌های ساحل باندی (Bondi) واقع در سیدنی هستند.

a-surfer-watches-a-group-of-dolphins-leap-in-the-waters-of-bondi-beach-in-sydney

یک شانۀ عسل آبی-رنگ در یک کندوی عسل واقع در شرق فرانسه دیده می‌شود. تصور می‌شد این سایه‌های غیر طبیعی ناشی از پس‌ماندۀ یک کارخانۀ شکلات‌سازی بوده باشد.

a-bluish-colored-honeycomb-from-a-beehive-is-seen-in-eastern-france-the-unnatural-shades-were-believed-to-be-caused-by-residue-from-containers-of-mms-candy-processed-at-a-nearby-biogas-plant

شکوفه‌های گیلاس خیره‌کننده در توکیو که کاملاً باز شده‌اند.

شکوفه‌های گیلاس

ابرهای طوفانی، و گرد و خاک در آسمان بالای یک زن دیده می‌شود. زنی که در امتداد ساحل مالیموک (Mollymook) واقع در جنوب سیدنی قدم می‌زند.

storm-clouds-and-dust-can-be-seen-in-the-sky-above-a-woman-as-she-walks-at-dusk-along-mollymook-beach-south-of-sydney

موج‌های بزرگی که به ساحل سان استبان دی پراویا (San Esteban De Pravia) در جنوب آستوریاس (Asturias) واقع در اسپانیا برخورد می‌کنند.

huge-waves-crash-onto-the-san-esteban-de-pravia-seafront-in-the-northern-spanish-region-of-asturias

کودکانی که مشغول بازی در نزدیکی یک درخت هستند که جلوی مه قرار دارد. آنها بر فراز یک شهر بوسنی به نام زنیکا (Zenika) قرار دارند.

children-play-near-a-tree-standing-in-front-of-fog-over-the-central-bosnian-town-of-zenica-on-the-lisac-mountain-range

یک بچه شیر در پارک ملی سرنگتی (Serengeti) واقع در تانزانیا استراحت می‌کند.

a-lion-cub-rests-at-tanzanias-serengeti-national-park

ماه بر فراز کوه‌هایی در رزا خوتور (Rosa Khutor)، یک منطقۀ روسیه، طی مسابقات المپیک زمستانی به تصویر کشیده شده است.

the-moon-is-pictured-above-the-mountains-in-rosa-khutor-in-russia-during-the-2014-sochi-olympics

یک کرگدن سفید جنوبی به اسم بِلا (Bella) همراه بچۀ یک روزۀ خود در منطقۀ حفاظتی ژیوا رینو (Ziwa Whino) در اوگاندای شمالی مشغول خوردن است.

کرگدن سفید

توریست‌ها در کنار آبشار ال کوارزو (El Cuarzo) مشغول آبتنی هستند که مردم محلی آن را رود پنج رنگ نامگذاری کرده‌اند. این رود در کلمبیا واقع است.

tourists-bathe-at-the-el-cuarzo-waterfall-locally-referred-to-as-the-river-of-five-colors-in-cano-cristales-in-the-colombias-sierra-de-la-macarena-national-park

باران شهاب سنگ در پس یک درخت واقع در چین نمایش داده شده است.

a-long-exposure-photo-shows-star-trails-behind-a-tree-in-china

یک ساختمان تولید برق در پشت آبشار نیاگارا واقع در انتاریو، وقتی که دما زیر نقطۀ انجماد است.

an-old-hydro-building-is-seen-behind-niagara-falls-during-sub-freezing-temperatures-in-niagara-falls-ontario

یک اسب پای کوه هرمون (Hermon) در نزدیکی مرز سوریه-اسرائیل میان برف قدم می‌زند.

a-horse-walks-in-the-snow-at-the-base-of-mount-hermon-in-the-golan-heights-near-the-israel-syria-border

برای مشاهده ادامه عکس‌های می توانید اینجا کلیک کنید.

نوشته عکس‌هایی که شما را عاشق کرۀ زمین می‌کنند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

سایه سنگین ساختمانها روی تپه باستانی ماسور

$
0
0

تپه باستانی ماسور

تپه باستانی ماسور
خرم آباد - خبرگزاری مهر: تپه باستانی ماسور به عنوان یکی از آثار تاریخی ثبت شده لرستان از بقایای شهر قدیمی خرم آباد محسوب شده که طی سالهای گذشته شاهد ساخت و سازهای زیادی در حریم خود بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، تپه باستانی ماسور به دلیل واقع شدن در بافت شهری شاهد تعرض هایی به حریم خود بوده است به طوریکه طی سالهای گذشته ساختمان هایی در حریم این اثر تاریخی ثبت شده در فهرست ملی احداث شده است.

این در حالیست که ساماندهی این تپه باستانی و ایجاد سایت های گردشگری در کنار آن در گرو آزادسازی حریم این اثر تاریخی است، موضوعی که به دلیل قرار گرفتن این اثر در محدوده شهر خرم آباد همکاری بین بخشی دستگاههای مرتبط از جمله میراث فرهنگی و شهرداری را می طلبد.

محمد حسن طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هفته گذشته در سفری که به استان لرستان داشت بازدید از وضعیت این تپه باستانی را در دستور کار قرارداد تا بتوان راهکاری برای ساماندهی این اثر اندیشید.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آزادسازی حریم تپه باستانی ماسور خرم آباد عنوان کرد: با رایزنی های صورت گرفته توسط مسئولین استانی تعداد زیادی از ساختمان هایی اطراف محوطه تپه ماسور تخلیه و خریداری شده اند.

طالبیان بر ضرورت همکاری دیگر دستگاهها برای رفع کامل تعرض ها به حریم این تپه باستانی تاکید کرد و بیان داشت: در صورتیکه کل مجموعه با همکاری مدیران و متولیان امور شهری آزادسازی شود سازمان میراث فرهنگی کشور هزینه های لازم برای کاوش در محل این تپه باستانی را تامین خواهد کرد.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد: همچنین این سازمان آمادگی دارد برای تبدیل این تپه به یک سایت موزه ای و گردشگری بخشی از اعتبارات مورد نیاز را پرداخت کند.

طالبیان با اشاره به قدمت تپه باستانی ماسور خرم آباد یادآور شد: این ظرفیت در مجموعه تپه باستانی ماسور وجود دارد که به مجموعه ای بی نظیر و منحصر بفرد در لرستان تبدیل شود.

این سخنان در حالی مطرح می شود که در دور اول سفر هیئت دولت به استان لرستان بر ضرورت ساماندهی وضعیت کنونی تپه باستانی ماسور تاکید شده است.

در مصوبه دولت آمده است که با همکاری وزارت مسکن و شهرسازی، استانداری لرستان و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موضوع جابجایی ساکنان منطقه تپه ماسور در شهرستان خرم‌آباد ظرف سه ماه بررسی و نتیجه به معاونت امور اجرایی رئیس جمهور ارائه شود.

از تاریخ تصویب این مصوبه نزدیک به 8 سال می گذرد ولی همچنان فعالیتهای چندانی در این زمینه صورت نگرفته تا آخرین پیگیری ها در این زمینه به خریداری برخی ساختمانهای مسکونی حریم تپه باستانی ماسور از سوی میراث فرهنگی بازگردد.

تپه باستانی ماسور به لحاظ اهمیت فرهنگی و قدمت چند هزار ساله به شماره ۱۵۵۳در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده ولی در حال حاضر این تپه باستانی در محاصره ساختمانهای مسکونی قرار گرفته است.

این تپه که به مرور زمان و با دست کاری انسان به تلی از خاک تبدیل شده به منطقه‌ای مسکونی بنام "تپه ماسور" معروف است.

نوشته سایه سنگین ساختمانها روی تپه باستانی ماسور اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

کره شمالی: واقعی‌ترین عکس‌هایی که می‌توانید از این کشور ببینید

$
0
0

زنان کره شمالی

عکاس فرانسوی، اِریک لافورگ، تا بحال شش بار به بازدید از کره شمالی رفته است و صدها عکس از این کشور منتشر کرده است. اما این دلیل ممنوع الورود شدن او به خاک این کشور نبود، بلکه یک نظر نه چندان مناسب در مورد این کشور باعث شد که دیگر او را نپذیرند.

به گزارش سایت توریست‌ها به نقل از بیزینس اینسایدر ؛ لافورگ دیده بود که توریست‌های اسپانیایی لباس‌های کیم جونگ ایل، رهبر کرۀ شمالی را، پوشیده‌اند و به یکی از دوستان خود گفته بود که احتمالا بعد از بازگشت به اسپانیا دیگر هیچوقت اینها را نخواهند پوشید. اسپانیایی‌ها هم این را می‌شنوند و به راهنمای خود می گویند. یک ماه بعد از بازگشت از سفر، لافورگ نامه‌‏ای همراه با عکس‌های خود دریافت می‌کند که توضیح می‌دهد این عکس‌ها برای کره شمالی وجهۀ خوبی ندارند و در نتیجه او نمی‌تواند به این کشور بازگردد.

لافورگ به Business Insider گفت "آنها می‌دانند که وقتی من به آنجا می‌روم، عکس می‌اندازم. آنها از درآمد صنعت توریسم راضی هستند، اما تا زمانی که این موضوع برای یکی از بزرگان این کشور مشکل ایجاد نکند."

لافورگ همیشه از این موضوع آگاه بوده است، ولی در طول سال‌ها، همانطور که خود می گوید، طبق "اصول آنها" بازی کرده است تا بتواند عکس‌های بی نظیری را از وضعیت این کشور به ثبت برسانید. او می گوید "رژیم کرۀ شمالی هر چیزی که از کشور خارج می‌شود را کنترل می‌کند. حتی وقتی که به من اجازه می‌دهند از بچه‌هایی که لبخند می‌زنند عکس بگیرم، برای این است که نتیجۀ مثبتی برای کشور دارد و وجهۀ خوبی را به جهان نشان می‌دهد. من هم این عکس‌ها را می‌گیرم چون یک جمعیت واقعی از مردم وجود دارند که خوشحال هستند و من می‌خواهم این را ثبت کنم... درست است که مردم کرۀ شمالی شستشوی ذهنی شده‌‏اند، اما آنها هم مثل همۀ آدم‌های دیگر در دنیا زندگی می‌کنند."

لافورگ یک گلچین فوق العاده از عکس‌هایی که در طول سفرهای خود به کرۀ شمالی گرفته است را نیز در اختیار ما قرار داد. بسیاری از این عکس‌ها در تقویمی که او در مورد کرۀ شمالی منتشر کرده است نیز آمده‌‏اند.

این فرودگاه پیونگ‌یانگ است، جایی که لافورگ از طریق آن وارد این کشور می‌شد.

فرودگاه پیونگ‌یانگ همۀ توریست‌ها می‌بایست طبق یک تور برنامه ریزی شده به دیدن جذابیت‌های کرۀ شمالی بپردازند. طبق گفته‌های لافورگ، راهنما بخش‌های بیشتری از کشور را به یک توریست نشان می‌دهد تا یک خبرنگار، بنابراین او همیشه خود را یک توریست معرفی می‌کند.

جذابیت‌های کرۀ شمالی

هر بار که لافورگ به دیدن این کشور رفته است، راهنماها تلاش کردند او را به همان تور "قدیمی" ببرند و مکان‌های مشخصی را به او نشان دهند.

 North-Korea-Photos

برای جلوگیری کردن از این، او شروع به ورود به این کشور در زمان‌هایی کرد که مراسم‌های مختلفی از قبیل بازی‌های توده‏‌ای آریرانگ برگزار می‌شد.

  بازی‌های توده‏‌ای

بازی‌های توده‌‏ای هر ساله برگزار می‌گردند تا داستان کرۀ شمالی را روایت کنند. این بازی‌ها شامل اجراهای پیچیده و هماهنگی می‌شوند که شرکت داشتن در آنها یک افتخار بزرگ محسوب می‌شود.

 بازی‌های توده‌‏ای کره شمالی

لافورگ این عکس را در روز ملی گرفت، وقتی که شهروندان روز اعلام استقلال خود در سال 1948 را جشن می‌گیرند.

 روز ملی کره شمالی

در پانزدهم آوریل، مردمِ کرۀ شمالی تولد کیم ایل سونگ را جشن می‌گیرند. در طی این مراسم، بیش از صد هزار رقاص در میدان کیم ایل سونگ نمایش اجرا می‌کنند.

 تولد کیم ایل سونگ

لافورگ می‌گوید که کره شمالی، از اولین باری که در سال 2008 به دیدن این کشور رفته، به طرز قابل توجهی تغییر کرده است. طبق حرف‌های او، تنها چیزی که در این کشور عوض نشده رژیم آن است.

 عکس های کره شمالی

وقتی که او در سال 2008 برای اولین بار به دیدن این کشور می‌رود، تقریبا هیچ کسی برای بازدید از این کشور نمی‌آمده است.

 North-Korea-Photos-touristha.ir-08

ولی اکنون، دیدن افرادی از نقاط مختلف دنیا برای مردم کرۀ شمالی بسیار عادی‌تر شده است. این عکسِ زنانی کره‏‌ای است که در ژاپن بزرگ شده و زندگی می‌کنند. آنها همزمان با لافورگ مشغول سیاحت در کرۀ شمالی بوده‌‏اند.

 زنان کره شمالی

بسیاری از مردم کرۀ شمالی اکنون از محصولات چینی استفاده می‌کنند. اما از بین بچه‌هایی که او با آنها صحبت کرده بود، هیچکس میکی ماوس را نمی‌شناخته است و تنها یکبار عکس او را پشت یک کیف مدرسه دیده است.

 North-Korea-Photos

لافورگ می‌گوید که او توانسته با اکثر افرادی که با آنها صحبت می‌کرده، مکالمه‌هایی واقعی داشته باشد، البته تا زمانی که در مورد سیاست صحبت نمی‌کرده است. خیلی‌ها دوست داشته‌‏اند در مورد تیم‌های ورزشی گفتگو کنند.

 کودکان کره شمالی

موزۀ جنگ یکی از جاذبه‌های توریستی مهمِ پیونگ‏یانگ است. این موزه جنگ کره و تلاش‌های پیروزمندانۀ کرۀ شمالی در مقابل امپریالیست‌های آمریکایی را نشان می‌دهد.

 موزه جنگی کره شمالی

تصویرهایی از کیم ایل سونگ و کیم جونگ ایل در همۀ جای کشور دیده می‌شوند، که از بالا به مردم نگاه می‌کنند. این موضوع انقدر جدی است که لافورگ یک مجموعه کامل از عکس‌ها را به تصاویر "رهبران بزرگ" این کشور اختصاص داده است.

 کیم ایل سونگ و کیم جونگ ایل

همه ساله، فستیوال گل‌های پیونگ‏یانگ تولد کیم جونگ ایل را جشن می‌گیرد. جلوی ورودی این نمایشگاه گل، مردم کرۀ شمالی عکس‌هایی را در جلوی عکس رهبران خود می‌گیرند.

 کیم ایل سونگ و کیم جونگ ایل

زمین‌های تفریحی بسیاری در پیونگ‏یانگ و بتازگی در شهرهای دیگر این کشور وجود دارند. در این زمین‌ها، اسباب بازی‌های مختلفی برای مردم کره شمالی تعبیه شده است.

 عکس عاشقانه در کره شمالی

این صحنۀ عاطفی در بین عشاق چیزی است که به ندرت در کرۀ شمالی دیده می‌شود. اکثر مواقع، زنان و مردان در مکان‌های عمومی کنار هم گرد نمی‌آیند.

  صحنۀ عاطفی در بین عشاق

لافورگ می‌گوید که دوقلوها و سه قلو‌های بسیاری، منجمله این سه قلوها که مشغول آوازخواندن در یک یتیم خانه هستند، بدون پدر و مادر زندگی می‌کنند. دلیل رسمی آن هم ناتوانی مالی والدین در بزرگ کردن دو یا سه کودک به طور همزمان است.

 عکس کودکان سه قلو در کره شمالی

معلمی که در مدرسۀ کیم جونگ سوک در پیونگ‏یانگ مشغول تدریس به بچه‌ها است، در حالیکه بچه‌‏ای تلاش می‌کند اسم هر حیوان را بگوید. بچه‌های دیگر حق ندارند به او کمک کنند.

 North-Korea-Photos-touristha.ir-15

بسیاری از بچه‌های کرۀ شمالی می‌بایست در برنامه‌های "پیشگام" شرکت کنند. در طول این برنامه‌ها، آنها در فعالیت‌هایی مثل کشاورزی شرکت کرده و کمک می‌کنند.

 برنامه پیشگام در کره شمالی

مردهای کرۀ شمالی می‌بایست حداقل برای شش سال در ارتش باقی بمانند. در طول این مدت آنها ارتباط محدودی با خانواده‌های خود دارند.

 رژه ارتش کره شمالی

مردم کرۀ شمالی از یک نوع بخصوص از گل پلاستیکی بنام کیمجونگلیا به عنوان هدیه استفاده می‌کنند.

 گل پلاستیکی بنام کیمجونگلیا

یک سرباز در جلوی هتل ریوگ‏یانگ ایستاده است. این هتل از سال 1987 در دست ساخت بوده و هنوز کار ساخت آن تمام نشده است. شرکت مصری اراسکام قبول کرده است که کار ساخت این برج را به پایان برساند و در عوض آن حق ارائه دادن خدمات گوشی همراه را در کره شمالی بدست بگیرد.

 هتل ریوگ‏یانگ

بسیاری از مردم کره شمالی اکنون موبایل دارند، اراسکام می‌گوید که آنها به 75% از جمعیت کره شمالی سرویس می‌دهند. با اینحال، تلفن‌های همراه محدود به تماس‌های داخلی هستند.

 موبایل در کره شمالی

لافورگ می‌گوید که بسیاری از روستایی‌های کره شمالی اعتماد کمتری به خارجی‌ها دارند، چرا که تحصیلات کمتری دارند. اما این زن رفتاری دوستانه داشته است.

 روستایی‌های کره شمالی

لافورگ یکبار در کنار دریای چیلبو در یک روستای ساحلی اقامت گزیده است.

 ساحل کره شمالی

این زوج میزبان لافورگ و بسیاری توریست‌های دیگر در روستای ساحلی بوده‏‌اند.

 کره شمالی

بزرگ این روستا به لافورگ تصویری از پسر خود را نشان داده است که به گفته او تا "زمان یکی شدن دوبارۀ کره" در ارتش باقی خواهند ماند.

 North-Korea-Photos-touristha.ir-22

در اینجا، مردم کره شمالی زمانی را که در ایستگاه پوهونگ منتظر قطار هستند را با خواندن اخبار پر می‌کنند. پوهونگ به معنی نوسازی است. هر هفده ایستگاه متروی پیونگ‏یانگ نام‌هایی مثل نوسازی، بازگشت پیروزمندانه، بهشت و افتخار دارند.

 North-Korea-Photos-touristha.ir-23

پیونگ‏یانگ شاید آنجایی باشد که مردم خوش شانستر کره شمالی در آن زندگی می‌کنند.

پیونگ‏یانگ 

اما معنی‌اش آن نیست که این شهر خیلی به روز است. بسیاری از ساختمان‌ها قدیمی هستند و سیستم گرمایشی و آب آشامیدنی ندارند.

 پیونگ‏یانگ

لافورگ بیشتر به دیدن مناظر دوردست کره شمالی علاقه داشته است، طبق گفتۀ خودش واقعی‌ترین و بدون سانسورترین صحنه‌ها را در کره شمالی می‌توان در جاده دید.

 پیونگ‏یانگ

در ششمین سفر لافورگ، او بالاخره موفق شد از چونگجین در شمال این کشور دیدن کند، جایی که او مثال‌های وحشتناکی از فقر را دید. اما راهنماها دوربین او و دیگر توریست‌ها را در این قسمت از سفر توقیف کردند.

 North-Korea-Photos-touristha.ir-26

لافورگ در طول سفرهایش تنها دوبار مستقیما از گرفتن یک عکس منع شده بود. او می‌گوید که اگر شما همچون یک توریست واقعی رفتار کنید، احتمال اینکه مقامات شما را اذیت کنند بسیار کم است.

 North-Korea-Photos

لافورگ می‌گوید که او عاشق عکاسی از کره شمالی بوده چرا که می‌خواسته احساسات واقعی مردم این کشور را به دنیا نشان دهد. به گفتۀ خود او "آنها ربات نیستند."

North-Korea-Photos-touristha.ir-28

نوشته کره شمالی: واقعی‌ترین عکس‌هایی که می‌توانید از این کشور ببینید اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

کرمانشاه؛ استان پیشتاز در ارائه خدمات گردشگری

$
0
0

کرمانشاه

کرمانشاه

دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور گفت: کرمانشاه از استان‌های پیشتاز در ارائه‌ی خدمات گردشگری است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، منطقه‌ی کرمانشاه، علی باقر نعمتی زرگران در چهارمین جلسه ستاد هماهنگی خدمات سفر استان کرمانشاه که با حضور ناظران تلفیقی دستگاه‌های عضو ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور در معاونت امور عمرانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: ارائه‌ی خدمات به گردشگران، اصلی‌ترین هدف ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور است.

وی تأکید کرد: ارائه‌ی خدمات به گردشگران نباید فقط به ایامی مانند نوروز اختصاص یابد و باید در تمام طول سال، این ستاد فعال باشد و همه‌ی دستگاه‌های عضو آن به گردشگران خدمت‌رسانی داشته باشند.

او استان کرمانشاه را یکی از پیش‌روترین و پیشتازترین استان‌های کشور در امر ارائه‌ی خدمات به گردشگران و مسافران دانست.

دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور اظهار کرد: شهرداری‌ها می‌توانند با ارائه‌ی خدمات خود، نقش ویژه‌ای در توسعه‌ی گردشگری کشور داشته باشند، بنابراین انتظار می‌رود که شهرداری‌ها فعالیت بیشتری در راستای ارائه‌ی خدمات به گردشگران داشته باشند.

نعمتی زرگران تصریح کرد: با توجه به این‌که در دو هفته‌ی پایانی شهریورماه شاهد اوج مسافرت‌ها در کشور خواهیم بود، انتظار می‌رود تمام دستگاه‌های عضو این ستاد با جدیت و اهتمام بیشتری خدمات مطلوب‌تری به مسافران و گردشگران ارائه دهند.

وی یادآوری کرد: رضایتمندی گردشگران نکته‌ی بسیار مهمی است که باید در راستای دستیابی به آن، نهایت تلاش خود را به کار بندیم.

مجتبی نیک کردار - معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه - نیز از همه‌ی دستگاه‌های عضو ستاد هماهنگی خدمات سفر استان خواست که در این روزهای پایانی تابستان، آمادگی کامل خود را برای استقبال از مسافران و گردشگران حفظ کنند.

نوشته کرمانشاه؛ استان پیشتاز در ارائه خدمات گردشگری اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

یک اشکفت و دو گور تاریخی کشف شد

$
0
0

غار

غار
یکی از فعالان میراث فرهنگی در استان فارس موفق به کشف یک اشکفت و دو گور تاریخی شد.

سیاوش آریا با اعلام این مطلب به خبرنگار مهر گفت: از مدتها پیش به بررسی و شناسایی آثار تاریخی موجود در استان فارس پرداخته ام و قصد دارم تا تصاویر آثار موجود که نام آنها در کتاب های تاریخی نیز آمده، را در قالب یک آرشیو کامل ثبت و ضبط کنم. در حریان همین کار ضمن بازدید از آثار تاریخی شهرستان سپیدان به یک اشکفت شبیه به اشکفت های غار سنگ تراشان جهرم و دو گور برخورد کردم.

وی ادامه داد: تصویر این آثار را گرفته و برای کسب اطلاعات بیشتر به اداره کل میراث فرهنگی استان فارس مراجعه کردم ولی آنها پس از بررسی پرونده ها و تصاویر موجود اعلام کردند که تا کنون این آثار شناسایی و به ثبت نرسیده است.

آریا گفت: متولیان قول داده اند که کارشناسان خود را برای بررسی این آثار تاریخی به منطقه اعزام کنند تا متوجه شوند که این آثار قابلیت ثبت در فهرست میراث ملی را دارد یا خیر با این حال برخی از باستان شناسان حاذق در استان فارس در واکنش به درخواستم برای بررسی این آثار اعلام کردند که حدس می زنند متعلق به دوران اواخر ساسانی و یا اوایل اسلامی باشد. در هر حال قابلیت ثبت شدن و یا ارزش آن بستگی به نظر کارشناسان سازمان میراث فرهنگی دارد.

این دوستدار میراث فرهنگی بیان کرد: گور موجود دارای ابعاد 145 در 85 و مرتفع ترین بخش آن نیز 35 سانت است. درباره داخل اشکفت نیز به علت تاریکی و مسدود بودن برخی از راهها نتوانستم اطلاعات دقیقی را به دست بیاورم.

نوشته یک اشکفت و دو گور تاریخی کشف شد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

«رستگاری در شائوشنک» جاذبه گردشگری شد

$
0
0

رستگاری در شائوشنک

رستگاری در شائوشنک

زندان محل فیلمبرداری فیلم معروف «رستگاری در شائوشنک» به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، زندان بزرگ ایالت اوهایو که در سال 1886 ساخته شد و در سال 1994 محل فیلمبرداری فیلم معروف «رستگاری در شائوشنک» بود، در سال گذشته بیش از هشتاد هزار نفر بازدیدکننده داشته است.

این ساختمان بزرگ تا سال 1990 همچنان به عنوان یک زندان استفاده می‌شد و قرار بود برای احداث پارکینگ تخریب شود، اما در سال 1994 با رقم یک میلیون دلار توسط انجمن حفظ و نگهداری منسفیلد خریداری شد تا به یک جاذبه گردشگری تبدیل شود.

دیوارهای اطراف این زندان عظیم بیش از 6 متر ارتفاع و نزدیک به دو متر ضخامت دارند و طول آن به بیش از 250 یارد می‌رسد.

قرار است این ساختمان عظیم که در ایالت اویاهو قرار دارد، طی شش ماه آینده مرمت و بازسازی شود و دکورها و تزئینات بیشتری به آن اضافه شود.

«رستگاری در شائوشنک» یک فیلم درام رازآلود جنایی به کارگردانی فرانک دارابونت و بازی «تیم رابینز» و «مورگان فریمن»، محصول سال ۱۹۹۴ است که به عنوان یکی از برترین فیلم‌های تاریخ سینمای جهان شناخته می‌شود. این فیلم براساس داستان کوتاهی از «استفن کینگ» به نام «ریتا هیروث و رستگاری در شائوشنک» ساخته شده است. در مراسم جایزه اسکار سال ۱۹۹۴ این فیلم نامزد هفت اسکار از جمله بهترین فیلم، بهترین بازیگر مرد، بهترین فیلمنامه، بهترین فیلمبرداری، بهترین ویرایش فیلم، بهترین موسیقی فیلم، و بهترین صدابرداری بود، اما موفق به کسب هیچ‌یک نشد.

نوشته «رستگاری در شائوشنک» جاذبه گردشگری شد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


فشنگ، توپ و…سوغاتی های سفر به اوکراین

$
0
0

ukrain

ukrain

در همه جای دنیا کشورهای جنگ زده و در حال جنگ جای مناسبی برای گردشگرها نیست. کمتر کسی پیدا می شود که به این کشورها به قصد گردشگری سفر کند اما تورهای گردشگری در اوکراین با ابتکار عجیب و غریب‌شان مناطق جنگ زده و ویران شده شان را برای بازدید به گردشگرها پیشنهاد می دهند.

بحران اوکراین و جدا شدن شبه جزیره کریمه از این کشور، اوضاع نابسامانی را برای گردشگری این کشور توریست پذیر رقم زده است.

اوکراین هرساله شاهد حضور گردشگران زیادی بود و به گفته «رومان بلوف» کارشناس اتاق اجتماعی دفاع از گردشگران؛ شهر کی یف سال های گذشته رشد خوبی داشت حتی تعداد زیادی هتل در این شهر ساخته شد و رشته هتل سازی در این کشور پیشرفت زیادی کرد.

به طوری که کی یف نمونه بسیار خوبی از نقطه نظر پذیرش توریست در اروپا محسوب می شد اما در حال حاضر گردشگری در اوکراین به شدت درحال رکود است و به دلیل عدم ثبات سیاسی، گردشگران میلی به بازدید از این کشور ندارند. به خصوص بعد از حادثه سرنگونی هواپیمای مالزیایی که در آسمان این کشور مورد هدف قرار گرفت.

نکته جالب در بحبوحه اختلافات سیاسی و جنگ زدگی این کشور پیدا شدن یک منوی جدید در لیست تورهای گردشگری اوکراین است.

در زمانی که خبری از تورهای عادی برای دیدن اماکن تاریخی و منظره های زیبای کوهستانی وجود ندارد و گردشگران معمولی دیگر برای آمدن به این کشور رغبتی نشان نمی دهند.

دیدن خرابه ها و ویرانه های «اسلاویانسک» تقاضای جدید برخی گردشگران است که حاضرند برایش پول خرج کنند.

نرخ بازدید از این مناطق نیز بین 78 تا 630 دلار (265 هزار تا 2 میلیون تومان) در می آید. هر چه میزان ویرانی ها وعمق فاجعه بیشتر باشد نرخ هم بالاتر می رود!

گردشگران حتی می توانند از این مناطق سوغاتی رایگان ببرند. سوغاتی هایی مثل تکه های فشنگ و توپ و خمپاره که بقایای آنها هنوز در میدان های شهر دیده می شود.

این تجارت اگرچه سودآور است اما موجب ناراحتی مردم این کشور شده است. در ماه دسامبر و ژانویه آژانس های توریستی مردم را به میدان خشمگین کی یف بردند تا گردشگران ساکنان این میدان که در چادر اردو زده بودند را ببینند.

این نوع سفرها حتی می تواند برای گردشگران نیز خطرناک باشد اما انگار آنها هیچ ابایی از این موضوع ندارند و به گردش خود ادامه می دهند.

امروزه توریست های کنجکاو برای تنوع در زندگی شان به چنین مکان هایی سفر می کنند و تورهای گردشگری نیز برای سود بیشتر دست به این گونه اقدامات می زنند.

در حال حاضر بعضی مردم اوکراین از اینکه بدبختی و جنگ زدگی کشورشان تبدیل به یک سفر سرگرم کننده برای گردشگران شده است احساس خوبی ندارند.(مهر)

نوشته فشنگ، توپ و… سوغاتی های سفر به اوکراین اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

بهارستان، قلب طهران

$
0
0

بهارستان

بهارستان

پرسه در کوچه‌باغ‌های تاریخشاید تصور کنید تهران قدیم، جایی در فیلم‌های فارسی دهه‌های گذشته تمام شده است. شاید گمان کنید تهران قدیم یعنی لاله‌زار که حالا بورس کابل و لوستر و دیگر لوازم برقی است و از نسخه قدیم آن جز نقش‌های اندکی بر دیوارها چیزی نمانده است.

اما از جنوب ِجنوب تا شمال ِ شمال، هنوز جاهایی هست، گوشه هایی دنج و گمشده، ناشناس، و زنده که می توانید در تهران قدیم نفس بکشید، تهران قدیم را زندگی کنید و در گوشه گوشه اش قدم بزنید. یکی از جاهایی که چند گوشه این چنینی دارد، میدان بهارستان است.

بهارستان برای خیلی از شهروندان تهران و شاید همه مردم ایران یادآور مجلس است و برای برخی یادآور رخدادهای مهم تاریخی همچون به توپ بستن مجلس به دست کلنل لیاخوف روسی است. اما این، همه آنچه بهارستان در خود دارد، نیست. اگر از متروی بهارستان بیرون آمده باشی و سری به پشت مترو زده باشی، انتهای خیابان دانشسرا و ابتدای خیابان گودرزی (علائی پیشین) دیواری توجه ات را جلب می کند؛ دیواری بلند با آجرهایی که معمارانه کنار هم چیده شده و طرحی را در خود جا داده است. همین دیوار را که پی بگیری، می رسی به در شمالی باغ نگارستان که در اصلی هم هست. یکی از بناهای قدیمی تهران که حالا مدتی است درش روی همه گشوده شده و راه نفس کشیدن در تهران قدیم را روی مردم باز کرده است.

باغ نگارستان۲۱۰ سال پیش به عنوان اقامتگاه تابستانی فتحعلی شاه قاجار ساخته شد و اکنون موزه و کافه و باغی خوش را برای گذراندن عصرگاهی متفاوت در قلب دودآلود تهران فراهم کرده است.

باغ، دو عمارت عالی به نام های دلگشا و تالار قلمدان داشت. هنوز هم اتاق هایی با درهای چوبی و دو تالار بزرگ در طرفین ساختمان مرکزی باغ هست که شیشه های رنگیشان تا ساعت ها می تواند دنیایی از تخیل را از پشت هر شیشه پیش دیده بگذارد و جهان را به رنگی در آورد. در تالارها، آینه کاری، نقش های طلایی و چلچراغ های باارزش زیبایی خواب آلود آرام و شگفتی را پیش چشم می آورد و تابلوهای نقاشی ارزشمندی از هنرمندانی مثل میرزاجانی نقاش، میرزا بابا نقاش و عبدالله خان نقاش باشی بر دیوارها جا گرفته است.

در میانه باغ حوضی است به سبک همیشگی باغ ایرانی، پله پله، که به آبگیری می رسد با برگ های خمود نیلوفر بر آب و در انتهای همین چشم انداز تالاری که موزه استاد کمال الملک نام گرفته است. این ساختمان جنوبی باغ زمانی مدرسه مستظرفه بود و ریاستش را خود استاد کمال الملک به عهده داشت و جز نقاشی های استاد، نقاشی هایی از شاگردان بزرگش از جمله جعفر پتگر، استاد و نگارگر تبریزی به نمایش گذاشته شده است.

گوشه گوشه باغ نیمکت هایی لابه لای درختان بلند و کهنسال با برگ های ریخته و نریخته هست که دقیقه ای محض امتحان هم که بنشینی، می توانند تا ساعت ها میزبانت باشند با چشم انداز آرام، سحرآمیز و چهار فصل باغ از درخت ها، گل ها، دیوارها و حصیرهایی که پشت پنجره ها آویخته اند.

یک گوشه باغ هم کافه ای هست با انواع دمنوش سنتی، با رنگ هایی از نسترن و بیدمشک و عطر بهارنارنج، با میزها و نیمکت ها و صندلی های چوبی و بر سنگفرشی که برگ هایی بر آن ریخته و برگ هایی نریخته بر آن سایه انداخته اند. نام کافه را روی یک کاشی لوزی فیروزه ای نوشته اند کنار دری و پنجره هایی چوبی که باز طاق های تهران قدیم را دارند.

از کافه که می زنی بیرون و از تماشای باغ که سیر شده باشی، راهت را از خیابان ظهیرالاسلام می گیری و می آیی تا میدان بهارستان، نیم نگاهی به سردر مجلس قدیم و جای خالی شیرها و نیم نگاهی به بورس سازفروشی های شمال میدان و چند قدم به سوی جنوب، به سمت محله قدیم سرچشمه. محله ای با کوچه های آشتی کنان و پیچ و خم های قدیم تهران و تکیه هایی که هنوز به سبک صد سال پیش زنده اند بویژه اگر ماه محرم آمده باشی. خانه فرهنگ همین محله هم خانه قوام الحضور است.

سوی دیگر میدان از انتهای جنوبی پل چوبی در خیابان بهارستان تا خیابان فخرآباد و هدایت، منطقه دروازه شمیران است. جایی که مسجد فخرالدوله، کوچه پارک امین الدوله و دبیرستان علوی را در خود جای داده است و در بزرگ چوبی و تاریخی کوچه پارک امین الدوله هنوز در آن پابرجاست.

همین جا بود که با آغاز استبداد صغیر و با شکست آزادیخواهان از بریگاد قزاق، جمعی از مشروطه خواهان پس از فرار از مجلس شورای ملی به پارک امین الدوله پناه بردند و سربازان دربار پس از اطلاع از موضوع به پارک حمله کرده، عده ای را به قتل رساندند و مشروطه خواهان سرشناس را دستگیر کردند.

و باز ۷۰ سال پس از آن همین جا بود که آیت الله مطهری پس از پایان جلسه ای در منزل دکتر یدالله سحابی، در تاریکی شب در پارک امین الدوله هدف گلوله یکی از افراد گروه فرقان قرار گرفت و به شهادت رسید و بنای یادبود کوچکی برای او اکنون در کوچه پارک امین الدوله برپاست.

پل چوبی معروف هم در همین محله است. پیش از این که شهر تهران به شکل امروزی خود درآید، دور شهر دروازه هایی بنا شده بود تا دفاع از شهر ممکن باشد.

یکی از این دروازه ها، دروازه شمیران بود با خندق هایی پر از آب در اطرافش که برای عبور از آن ، از پلی چوبی استفاده می شد. امروزه از این دروازه و آن خندق پر از آب اثری نیست ، اما این محل همچنان به نام پل چوبی معروف است.

هنوز یک سوی دیگر میدان مانده است. ضلع غربی که ساختمان تاریخی و زیبای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آن است و خیابانی که نام باغ سپهسالار را بر خود یدک می کشد. باغ سپهسالار زمانی یکی از باغ های قدیم تهران در زمان قاجاریه بوده است که حالا خیابان باغ سپهسالار (خیابان صف) از آن باقی مانده است. خیابانی که مرکز فروش کیف و کفش در تهران است و از سال ۱۳۸۵ به پیاده راه تبدیل شده است و شب ها، شب های تهران قدیم در آن زنده است. (ضمیمه چمدان)

مسعود بُربُر

نوشته بهارستان، قلب طهران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

سفر به سرزمیـن اسکندر

$
0
0

اروپا

اروپا

مقدونیه، جایی در شبه‌جزیره بالکان، با سابقه‌ جنگ و درگیری فراوان در دهه 90 و واپسین دهه سال 2000 میلادی، حالا خود را به‌عنوان یک مقصد توریستی مطلوب در شرق اروپا معرفی می‌کند، جایی که ایرانیان نام آن را از سال‌ها پیش به یاد دارند؛ وقتی «اسکندر»نامی که اهل مقدونیه بود به ایران حمله کرد و یکی از نخستین اشغال‌های ایران توسط خارجی‌ها را رقم زد.
وقتی مقدونیه پس از استقلال شهریور 1380 قصد داشت در ملل متحد عضو شود، یونان به نام این عضو جدید اعتراض کرد، چرا که بخش بزرگی از این کشور هم مقدونیه نام دارد و این تشابه اسمی می توانست در آینده دردسرهایی را درست کند. در نتیجه آن اعتراضات نام رسمی کشور عوض شد، ولی حالا هیچ کس در جهان پیدا نمی شود که وقتی از او می پرسی کجا رفته بودی سفر بگوید: «جمهوری مقدونیه از یوگسلاوی سابق!» البته با وجود این تغییر هم هنوز یونان راضی نشده و مذاکرات دو کشور بر سر این اسم ادامه دارد.

همان طور که بیان شد مقدونیه یکی از کشورهای تازه تاسیس جهان است که بعد از فروپاشی یوگسلاوی به وجود آمده است. 24 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و این یعنی از 17 استان ایران کوچک تر و تقریبا هم اندازه استان کرمانشاه است. جمعیت این کشور کوچک، دو میلیون نفر است، یعنی هم اندازه استان البرز کشور خودمان.

مقدونیه یک کشور محصور در خشکی است و هیچ ساحلی ندارد. البته در درون این کشور حدود 50 دریاچه وجود دارد که در کنار بیش از 15 قله بالای 2000 متر مربع، محیط خوبی را برای طبیعت گردان فراهم می کند.

از نظر قومی، مقدونی ها در این کشور در اکثریت هستند، به زبان مقدونیه ای صحبت می کنند و بیشترشان ارتدکس هستند. (البته 33 درصد جمعیت هم مسلمان است) از نظر سنی هم حدود 43 درصد مردم در بیست و پنج تا پنجاه و چهار سالگی هستند که نشان می دهد با یک کشور میانسال روبه رو هستیم. میانگین سنی در این کشور (36 سال) هم موید این موضوع است. همچنین باید گفت مثل بسیاری از کشورهای جهان با کشوری روبه رو هستیم که تعداد مردان اندکی بیش از زنان است و میزان افراد شهرنشین از روستانشینان بیشتر است. (60 درصد مردم شهرنشین هستند)

شاخص های جمعیتی این کشور وضع مطلوبی را نشان می دهد. مثلا 97 درصد مردم باسواد هستند یا 98 درصد به آب آشامیدنی دسترسی دارند و میزان امید به زندگی مردم نزدیک به 75 سال است.

از منظر اقتصادی اما وضع این کشور چندان مناسب نیست. میزان تولید ناخالص داخلی یعنی حجم کل ثروت تولید شده در یک سال نزدیک به 22 میلیارد دلار است، یعنی 45 برابر کمتر از کشور ما. 28 درصد مردم بیکار هستند و 30 درصد زیر خط فقر زندگی می کنند. با وجود این، تورم در این کشور 3 درصد و مثل باقی کشورهای اروپای شرقی اندک است. همچنین مقدونیه پس از استقلال خود از یوگسلاوی راه اصلاحات اقتصادی را پیش گرفت و حالا در شاخص سهولت کسب وکار رتبه 25 جهان را به دست آورده است.

اقتصاد این کشور مبتنی بر بخش خدمات است. تولید غذا و نوشیدنی مهم ترین صنعت و انگور هم مهم ترین محصول کشاورزی این کشور است. 30 درصد درآمد دولت هم از مالیات به دست می آید. آلمان و بریتانیا مهم ترین شرکای تجاری مقدونیه هستند. این کشور بیش از هر چیز غذا، نوشیدنی و تنباکو صادر و ماشین آلات وارد می کند.

دولت سرمایه گذاری جدی روی توریسم هم انجام داده است. گفته می شود در سال، 700 هزار گردشگر خارجی از این کشور دیدن می کنند. آثار دیدنی مقدونیه به دو دسته تقسیم می شود؛ آثار طبیعی چون دریاچه ها و پارک های ملی و آثار تاریخی که بیش از هر چیز زمینه دینی و مذهبی دارند.

درباره فرهنگ مقدونیه باید گفت موسیقی این کشور زیر نظر کلیسا رشد خوبی داشته و نقاشان بزرگی هم از آن برخاسته اند. همچنین باید به اپرا اشاره کرد که جایگاه مناسبی در این کشور دارد. از نظر جشنواره های مردمی می توان به جشنواره تابستانی «اهرید» و جشنواره عصرهای شعر استروگا اشاره کرد که جزو وقایع مهم در این کشور حوزه بالکان است.

با این وصف مقدونیه گزینه مناسب سفر برای سه دسته از افراد است؛ نخست کسانی که به دنبال یک طبیعت بکر هستند، دوم کسانی که می خواهند با تاریخ یکی از قدیمی ترین کشورهای جهان (حداقل از منظر نام) آشنا شوند و دسته سوم کسانی که دوستدار گردشگری فرهنگی هستند. مخصوصا با وجود تنوعی که در این کشور هست، دیدن وقایع فرهنگی و هنری آن می تواند بسیار لذت بخش باشد.

چطور برویم؟

با وجود این که ایران در مقدونیه سفارت دارد و اتباع این کشور می توانند بدون ویزا به مدت سه ماه به ایران سفرکنند، ورود ایرانیان به مقدونیه نیاز به ویزا دارد. برای گرفتن ویزای مقدونیه باید به سفارت این کشور در یکی از کشورهای همسایه مثلا ترکیه مراجعه کنید. اگر ویزای شینگن که ویزای قابل قبول برای ورود به کشورهای اروپایی عضو شینگن است داشته باشید، ورود به مقدونیه مجاز است. هزینه سفر به مقدونیه با یک شرکت هواپیمایی خارجی، نزدیک به سه میلیون تومان است. البته باید هزینه اقامت در کشور ثالث برای گرفتن ویزا را هم در نظر داشته باشید. در عین حال هزینه اقامت در این کشور به نسبت دیگر کشورهای اروپایی پایین تر است. مثلا می توانید با حدود 700 هزار تومان در مرکز پایتخت این کشور یک آپارتمان اجاره کنید و با 60 هزار تومان در یک رستوران متوسط، یک وعده غذایی بخورید. (ضمیمه چمدان)

مصطفی مسجدی آرانی

نوشته سفر به سرزمیـن اسکندر اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

جلوه طبیعت در “نوژی‌وران”

$
0
0

کرمانشاه

کرمانشاه

‌"نوژی‌وران" یکی از روستاهای زیبا و خاطره‌انگیز استان کرمانشاه در دامنه کوه تاریخی بیستون است.

منوچهر پاشایی، کارشناس گردشگری روستایی استان کرمانشاه، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ایسنا، منطقه کرمانشاه، درباره این روستای دیدنی اظهار کرد: روستای "نوژی وران" در فاصله 25 کیلومتری شهر هرسین و در 36 کیلومتری شمال شرقی شهر کرمانشاه واقع شده است.

وی افزود: این روستا از جنوب به کوه «پرآو» و دره «گل دره» و از جنوب غربی به دره «سیراوله» محدود می شود. آب و هوای آن در بهار و تا نیمه تابستان مطبوع و دلپذیر و در پاییز و زمستان سرد است.

پاشایی بیان کرد: رودخانه پرآب دینور، در شرق روستا جریان دارد و غارهای گلستان و زری نیز در جنوب غربی این روستا واقع شده است. گورستان قدیمی و پل آجری نوژی وران که قدمت طولانی دارند، بیانگر پیشینه تاریخی این روستاست.

پاشایی افزود: مردم روستای نوژی وران به زبان کردی و با گویش کرمانشاهی سخن می‌گویند. آنها مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند و بسیار خونگرم و میهمان نوازند. فعالیت‌های اقتصادی این روستا بر زراعت، دامداری و پرورش زنبورعسل و انجام کارهای خدماتی استوار است. این روستا دارای 150 خانوار است. زنان روستا بیشتر اوقات مشغول بافندگی فرش دستی و گلیم هستند.

وی یادآور شد: روستای نوژی‌وران روستایی واقع شده در دشت با بافت مسکونی متمرکز است. روستای نوژی وران به دلیل برخورداری از جاذبه‌های طبیعی متنوع و کم‌نظیر یکی از روستاهای زیبا و شگفت انگیز استان کرمانشاه است. مراتع غنی، ارتفاعات بلند پرآو، سراب نوژی وران و دیگر چشمه‌ساران جوشان از جذابترین جلوه‌های طبیعی این روستا به شمار می‌روند.

این کارشناس گردشگری روستایی اظهار کرد: سراب نوژی وران پشت کوه پرآو در غرب جاده بیستون- سنقر واقع شده است که قلمرو این سراب طبیعی زیستگاه انواع گونه‌های نادر گیاهی و جانوری است.

وی ادامه داد: مناظر درختان و درختچه‌های کوتاه و بلند و انواع جانوران وحشی مانند بزکوهی، خرس، پلنگ، گرگ و روباه از جاذبه‌های حیات وحش این روستا هستند. دشت چمچمال و مراتع غنی و حاصلخیز، یکی از زیباترین و پرجاذبه‌ترین دشت‌های استان کرمانشاه است که در حوالی روستای نوژی وران واقع شده است.

پاشایی اظهار کرد: مراتع سرسبز وخرم، انواع درختان از قبیل کیکم، شن و زالزالک، بلوط انجیر، ارژن، گلابی، آلبالوی وحشی به همراه انواع گیاهان دارویی مانند گل ختمی، آویشن و سرخ پا از جاذبه‌های طبیعی این روستا به شمار می‌روند. همچنین روخانه دینورآب از شرق روستا می‌گذرد که حواشی این رودخانه مناظر بدیع و خارق العاده‌ای را خلق کرده است.

این کارشناس گردشگری روستایی گفت: آبزیان و انواع جانوران و پرندگان وحشی از بهترین جلوه‌های طبیعت اطراف رودخانه این روستا به شمار می‌روند.

وی خاطرنشان کرد: از مهمترین مراسم‌های مردمان نوژی وران می‌توان به مراسم عزاداری ایام محرم به ویژه ایام تاسوعا و عاشورا اشاره کرد. مردم روستا در فاصله روزهای هفتم تا نهم محرم به پختن انواع غذاهای نذری، به خصوص حلیم می‌پردازند.

پاشایی ادامه داد: اجرای برخی بازی‌ها و ورزش‌های محلی در این روستا بسیار متداول است که شاخص‌ترین آنها پلان، قمچان، کوره کوره، دار بالان، خط خطان، گردکان بازی و خومان شارکی است.

نوشته جلوه طبیعت در “نوژی‌وران” اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

این آتش 1531 سال است خاموش نشده است

$
0
0

آتش مقدس زرتشتیان

آتش مقدس زرتشتیان
آتش مقدس زرتشتیان واقع در آتشکده یزد 1531 سال است که خاموش نشده. این نیایشگاه سالهاست که مقصد گردشگران استان یزد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آتشکده یزد تشکده یزد محل نگهداری آتش زرتشتیان و نیایشگاه آنان در این شهر است که همواره یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری این استان به حساب می آید.

در این آتشکده که اتاقی وجود دارد که در آن آتشی همواره روشن نگه داشته می شود. در تابلوی معرفی این آتشکده آمده است: " این آتش شعله ای از آتش کاریان پارس است که به عقدای یزد آورده شده و مدت 700 سال در آنجا نگهداری و سپس در سال 552 خورشیدی برابر 1174 میلادی از عقدا به اردکان یزد انتقال یافته و در مدت 300 سال نیز در آنجا روشن نگهداشته می شد و در سال 852 خورشیدی برابر 1474 میلادی به یزد آورده و نگهداری شد. در سال 1318 خورشیدی برابر 1940 میلادی که بنای فعلی ساخته شد، به این مکان انتقال یافت.

سابقه روشن بودن آتش در آتشکده به قبل قدمت دیرینه داشته و از زمان تغییر محل از آتشکده پارس تا سال 1376 خورشیدی 1514 سال می گذرد و در تمام مدت با همه مشکلات و جنگ ها آتش پیوسته روشن نگهداری شده است. آتش آتشکده از گذشته تا کنون توسط مسئول مخصوص که مقام هیربدی دارد و از موبدان است، روزانه در چند نوبت با افزودن قطعه ای چوب خشک و پایدارتر از سایر چوبها مانند چوب بادام و زردآلو روشن می ماند. خاکستر حاصل از سوخت هیچگونه ارزشی ندارد و در زمان لازم تخلیه می شود."

روشن ماندن دائمی این آتش برای همه گردشگران خارجی و داخلی جذاب و سوال برانگیز است. گردشگران از پشت شیشه جام حاوی آتش را می بینند و مقداری از بوی سوختگی چوب را استشمام می کنند.

نوشته این آتش 1531 سال است خاموش نشده است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

عمیق ترین استخر جهان

$
0
0

عمیق ترین استخر جهان

عمیق ترین استخر جهان

پایگاه اینترنتی شینهوا امروز دوشنبه تصاویری از عمیق ترین استخر جهان را به عمق 40 متر منتشر کرده است.این استخر بر فراز یک هتل چهار ستاره در ایتالیا واقع شده است.

سطح این استخر 21 در 18 متر است اما در وسط باریک می شود و تا عمق 40 متر ادامه می یابد.

این استخر توسط «امانول بوارتو» آرشیتکت ایتالیایی طراحی شده است.

این استخر دارای یک ارتفاع غواصی به اندازه یک ساختمان 12 طبقه و 9 اتوبوس دو طبقه است که بر روی یکدیگر قرار گرفته اند.

برای غواصی در این استخر نیازی به لباس مرطوب غواصی نیست زیرا درجه حرارت این استخر به طور منظم میان 32 تا 34 درجه سانتی گراد تنظیم می شود.

نوشته عمیق ترین استخر جهان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

شهرهای نمونه گردشگری اما بدون امکانات

$
0
0

شهرهای نمونه گردشگری

شهرهای نمونه گردشگری

تعداد شهرهای نمونه گردشگری کشور اخیرا از 12 به 14 شهر ارتقا یافته است، اما به اعتقاد کارشناسان میراث فرهنگی، تاکنون برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های گردشگری 12 شهری که در دولت گذشته به تصویب هیات وزیران رسیده بود، اقدامی صورت نگرفته است.

بر اساس مصوبه هیات دولت شهرهای نیشابور در خراسان رضوی، بسطام و شهمیرزاد در سمنان، تفت، ابرکوه و میبد در یزد، رامسر و لاهیجان در نوار شمالی کشور، ماهان در کرمان، سرعین در اردبیل، تبریز در آذربایجان شرقی، شهرری و دماوند در استان تهران و شیراز در استان فارس، 14 شهری است که در فهرست شهرهای گردشگری کشور قرار گرفته اند. با این حال بیشتر این شهرها نه فقط از امکانات و زیرساخت های استاندارد یک شهر نمونه گردشگری بی بهره هستند، بلکه امکانات آنها پاسخگوی حجم کنونی مسافران و گردشگران هم نیست.

بسطام قطب عرفان شرق

بسطام و شهمیرزاد در استان سمنان دو شهر از 14 شهر برگزیده گردشگری کشور است که به دلیل غنای بالای جاذبه های طبیعی و تاریخی معنوی، در فهرست شهرهای نمونه گردشگری قرار گرفته و این در حالی است که این دو شهر از امکانات و زیرساخت های لازم برای جذب گردشگر بی بهره است.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان به دلایل انتخاب این دو شهر اشاره می کند و با بیان این که شهر بسطام به سبب وجود آثار تاریخی و معنوی باارزش از قرون اول و دوم هجری، در زمره این فهرست قرار گرفته است، در گفت وگو با جام جم می افزاید: وجود آرامگاه شیخ بایزید بسطامی و شیخ خرقانی به عنوان دو عارف گرانقدری که در دنیا بیشتر شناخته شده اند، می تواند این شهر را به عنوان قطب عرفان شرق نیز معرفی کند. ضمن این که هم اکنون ترکیه درصدد صاحب شدن بایزید همچون مولانا به نام خود است و در این زمینه اقداماتی را هم انجام داده است، در حالی که ما تاکنون کاری در این زمینه انجام نداده ایم، اما با حمایت دولت تدبیر و امید درصدد ثبت جهانی این مجموعه هستیم.

محمدحسین بحرالعلومی با اشاره به این که پرونده مجموعه تاریخی بایزید شامل حریم و برج و بارو که از معماری خاص و زیبایی برخوردار است، با عنوان ارگ تاریخی بسطام، در حال آماده شدن است، تصریح می کند: از آنجا که آرامگاه شیخ خرقانی نیز در فاصله نزدیکی از مجموعه بایزید قرار دارد، تلاش خواهیم کرد هر دو اثر را تحت یک مجموعه و در یک پرونده و به عنوان آثار تاریخی و معنوی بسطام به کارشناسان یونسکو معرفی کرده و در صورت موافقت به ثبت جهانی برسانیم.

وی دلیل انتخاب شهمیرزاد به عنوان دومین شهر گردشگری سمنان را چشم انداز طبیعی و غلبه فضای سبز آن به ساختمان ها و ساخت و سازهای شهری عنوان می کند و یادآور می شود: متاسفانه شهرداری دولت قبل، بدون توجه به این جاذبه طبیعی که قابلیت معرفی به جهان را دارد، مجوز بلندمرتبه سازی و قطع درختان زیادی را صادر و بخشی از منظر تاریخی و طبیعی شهر را نابود کرد که پس از معرفی این شهر به عنوان شهر گردشگری، این رویه متوقف و جلوی تخریب بیشتر گرفته شد و میراث فرهنگی اکنون درصدد است همان ترکیب قبلی باغ شهر را در این شهر حفظ و احیا کند.

این کارشناس مسئول درباره شرایط امکانات و زیرساخت های این دو شهر گردشگری نیز یادآور می شود: این دو شهر از نظر امکانات اقامتی و دیگر زیرساخت های مورد نیاز بسیار ضعیف است، به طوری که اکنون هیچ مرکز اقامتی فعال در شهمیرزاد وجود ندارد و بسطام نیز فقط دارای یک مهمانسرای جهانگردی دو ستاره است، اما ساخت یک کمپینگ با 80 درصد پیشرفت و یک هتل در بسطام در حال انجام است و دو خانه اقامتی نیز در شهمیرزاد در حال آماده سازی و بازگشایی است. البته از آنجا که شهمیرزاد، نزدیک مهدی شهر است، هتل های این شهر، شهمیرزاد را هم پوشش داده و نیاز اقامتی این شهر را در مقطع کنونی تا حدی برطرف می کند.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان با اشاره به این که ایجاد بقیه زیرساخت های مورد نیاز این دو شهر باید در طرح جامع گردشگری آنها گنجانده و تهیه شود، می گوید: برای تهیه این طرح، رایزنی هایی با شهرداری شده است که در صورت مشارکت شهرداری این کمبودها نیز برطرف خواهد شد، ضمن این که طرح جامع گردشگری استان سمنان نیز از دو سال پیش در حال آماده سازی است و با تکمیل و اجرای آن، خودبه خود بخشی از کار مطالعه و ایجاد برخی زیرساخت های این دو شهر نیز آماده خواهد شد.

لاهیجان پایگاه تشیع

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان نیز به دلایل انتخاب لاهیجان به عنوان شهر نمونه گردشگری اشاره می کند و در گفت و گو با جام جم می افزاید: وجود جاذبه های طبیعی زیبا و متنوع، جاذبه های تاریخی همچون بافت تاریخی که همچنان حفظ شده، بناها و المان های تاریخی، پیشینه مذهبی که از این شهر به عنوان پایگاه تشیع یاد می کند، جاذبه های انسان ساز این شهر همچون تله کابین و بام سبز و صنایع دستی متنوع آن، مجموعه ای از ظرفیت های گردشگری لاهیجان است که واقع شدن آنها در کنار یکدیگر، این شهر را لایق دریافت عنوان شهر نمونه گردشگری کرده است.

رضا علیزاده درباره امکانات و زیرساخت های این شهر نیز می گوید: اگرچه لاهیجان دارای 127 واحد اقامتی نظیر هتل، هتل آپارتمان و مهمانسرا با 394 اتاق است، اما این میزان واحد اقامتی پاسخگوی نیاز فعلی و حجم فعلی گردشگران این شهر هم نیست و این نیاز هنگام اوج حضور مسافر در این شهر، با افزودن کمپینگ های شهرداری و مدارس برطرف می شود.

وی با تاکید بر این که امکانات فعلی و زیرساخت های این شهر در حد عنوان شهر نمونه گردشگری نیست و باید مطابق با این تعریف و استاندارد ارتقا یابد، می افزاید: آنچه اکنون در حوزه گردشگری برای ما مهم بوده و پیگیر آن هستیم، ایجاد پروژه های سرمایه گذاری متناسب با نیاز یک شهر نمونه گردشگری است که طرح مطالعاتی آن نظیر پروژه های مورد نیاز و نقاط مناسب ساخت آنها اکنون تهیه شده و منتظر ورود سرمایه گذاران به این بخش هستیم که در صورت تمایل، تسهیلات لازم نیز در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.

به دنبال تخصیص اعتبار ویژه هستیم

در همین ارتباط جلال تاجیک، مدیرکل دفتر مناطق نمونه و زیرساخت های گردشگری نیز با بیان این که تاکنون از ظرفیت های موجود در شهرهای نمونه گردشگری برای جذب گردشگر استفاده نشده است، به جام جم می گوید: ما در مقطع کنونی با دعوت از شهرداران این شهرها، از آنها خواستیم با اعطای تسهیلاتی همچون تخفیف عوارض و اختصاص زمین به سرمایه گذاران برای فراهم کردن زیرساخت هایی همچون اماکن اقامتی، به رفع مشکل کمبود امکانات مبادرت کنند.

وی با اشاره به این که قطعا بعضی شهرها با وجود برخوردار بودن از ظرفیت های تاریخی و طبیعی، از فهرست شهرهای نمونه گردشگری هیات دولت جا مانده اند، می افزاید: به هر روی انتخاب این 14 شهر، تصمیمی بوده که در هیات دولت قبلی گرفته شده و ما نیز به احترام آن، همان فهرست را دنبال کردیم.

مدیرکل دفتر مناطق نمونه و زیرساخت های گردشگری کشور، شهرهای نمونه گردشگری را متفاوت با بحث مناطق گردشگری می داند و یادآور می شود: مناطق گردشگری محل تجمع و زندگی نبوده و بدون امکانات و زیرساخت های گردشگری است که ما با دعوت از سرمایه گذاران در این مناطق که وسعتی بالای 50 هکتار دارند، از آنها خواسته ایم در آنجا زیرساخت هایی نظیر هتل، پارکینگ و سرویس بهداشتی بسازند. در حالی که شهرهای نمونه گردشگری این امکانات را دارد، ولی از آنها بهره برداری نشده است و به توجه بیشتر نیاز دارد.تاجیک با اشاره به این که شاید در آینده تعداد این شهرها به 20شهر افزایش یابد، تاکید می کند: درصدد هستیم تا با مشارکت سازمان مدیریت (معاونت برنامه و بودجه) در برنامه ششم توسعه، ردیف اعتبار ویژه ای برای شهرهای نمونه گردشگری در نظر بگیریم؛ زیرا به دلیل غفلت از مصوبه شهرهای نمونه گردشگری در دولت گذشته و وجود موانعی چون نبود بودجه، منابع بانکی و نارضایتی سرمایه گذاران در شهرهای نمونه گردشگری، روند اجرایی مصوبه این شهرها با کندی زیادی همراه بوده است.

نوشته شهرهای نمونه گردشگری اما بدون امکانات اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


غارنوردی با کفش پاشنه بلند!

$
0
0

غار

غار

تا به حال دیده بودید به گل‌های آهکی یک غار آب بدهند تا رشد کنند؟ غارها هم مانند گل‌ها به توجه، مهربانی و آب نیاز دارند! این جمله رییس انجمن غارشناسان ایران است که در حین پاکسازی غار نخجیر به مناسبت روز «غار پاک» بطری آب بزرگی را به سختی از میان دالان‌ها بیرون می‌کشد و با آب درون بطری، یکی از غار نهشته‌ها را سیراب می‌کند.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، غار نخجیر در پنج کیلومتری شهرستان دلیجان آرام گرفته است؛ غاری سه طبقه که گذرگاه طبقه دوم آن گردشگری شده و تا طول 1200 متری آن به شکل غیراصولی کف‌سازی شده است.

این غار که به روایتی 70 میلیون سال از عمرش می‌گذرد، در سال 1368 کشف شد که بعد از گذشت 13 سال از کشف‌اش تصمیم می‌گیرند آن را گردشگری کنند و با انفجاری دهانه آن را وسعت دادند و سکوتش را شکستند و از همان روز به بعد مرگ را بر آن آسان کردند!

تغییر اقلیم در نخجیر به خاطر حفر تونل!

در سال‌های بعد برای دسترسی گردشگران تصمیم گرفتند دهانه‌ای در انتهای غار ایجاد کنند تا هنگامی که آنها از یک دهانه وارد غار می‌شوند، از دهانه‌ای دیگر خارج شوند؛ این اقدام غیرکارشناسانه با اعتراض بسیاری از غارنوردان، دوستداران طبیعت و محیط‌زیست همراه شد که سرانجام بعد از تغییرات بوجود آمده در اقلیم نخجیر و مرگ بخش‌هایی از آن جلوی عملیات عمرانی برای پیشروی گرفته شد، اما صدماتی که به این موجود زیبا و جاندار وارد شد دیگر جبران نشد.

«فاطمه سبک‌خیز،» استاد دانشگاه ژئومورفولوژی استان اصفهان در بحث آسیب‌شناسی ژئوتوریسم غارها با نگاهی به غار نخجیر می‌گوید: در این غار رینستون، دراپری (پرده مانندها)، فلوستون، پاپ کورن‌ها یا همان نخودی شکل‌های بسیاری دیده می‌شود. سال 1378 ابتدای زمانی که تونلی به عمق 400 متر در حال احداث بود و هنوز به شکل کامل انجام نشده بود، از این غار دیدن کردم، بسیار شگفت‌زده شدم، چون غار کاملا پویا، زنده و بسیار زیبا بود.

مرگ پاپ کورن‌ها

او ادامه می‌دهد: در همان سال و در طول مسیر، مکان‌هایی نیز برای ساخت کافی‌شاپ تعبییه شده بود که الحمدالله شکل نگرفت. هنگامی که این تونل ایجاد شد، دوباره از این غار دیدن کردم، حدود 5 متری غار با کورانی از هوای سرد مواجه شدم که نتیجه حفر تونل بود و این باد موجب خشک شدن بخش‌هایی از آب موجود در غار می‌شد که بعد از آن دیگر تشکیل پاپ کورن‌ها را ندیدم و تا یک هفته افسرده بودم.

این کارشناس می‌افزاید: از آن پس غار را مُرده دیدم، چون با ایجاد این تونل اقلیم غار عوض شد؛ البته بعد از مدتی که در تونل ایجاد شده بسته شد، حال غار کمی بهتر شد.

 
بریدن سنگ نهشته‌ها

بریدن سنگ نهشته‌ها

سبک‌خیز همچنین اظهار می‌کند: برخی افراد یادگاری‌هایی به روی دیواره‌های غار نوشتند که برای پاک کردن آن اسپری‌ها و رنگ‌های سفید استفاده کرده‌اند که کار غیر اصولی است و از رشد غار نهشته‌ها جلوگیری می‌کند. از طرفی برای آنکه سر بازدیدکنندگان به «استالاکتیت‌ها» (رسوبات آهکی که از سقف غار آویزان می‌شوند) نخورد، به شکل غیرحرفه‌ای آن را برش زده‌اند که انجام چنین کاری از دست گردشگران برنمی‌آید.

او اضافه می‌کند: در هیچ کجای دنیا نمی‌آیند برای نهایت 20 گردشگر با نورافکن‌های بزرگ که گرمای بسیاری ایجاد می‌کند، مسیر یک غار را روشن کنند؛ بلکه از کلاه ایمنی که چراغ سر دارد استفاده می‌کنند تا هم در مصرف برق صرفه‌جویی شود و هم به غار آسیب نرسد. اما گرمای نورافکن‌هایی که در این غار نصب شده به غارنهشته‌ها آسیب می‌رساند و شرایط رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها را فراهم می‌کند.

درگیری به خاطر اجازه نداشتن برای گرفتن عکس

طبق مشاهده خبرنگار ایسنا، غار نخجیر در روز «غار پاک» پذیرای جمعیت بسیاری از گردشگران ناخوانده بود که بسیاری از آنها بدون راهنما از غار دیدن می‌کردند. گرچه آنهایی هم که با راهنما پا به درون غار می‌گذاشتند چندان به توصیه‌ها گوش نمی‌کردند و علی‌رغم توصیه‌های آنان مبنی بر عکس نگرفتن، به محض اینکه راهنما رویش را برمی‌گرداند عکس‌شان را می‌گرفتند! در برخی از موارد هم نزدیک بود کار به درگیری منجر شود که در نهایت با سکوت راهنمایان ختم به خیر می‌شد. گرچه به گفته یکی از غارنوردان، نور یا فلشی که گرما نداشته باشد به غارنهشته‌ها آسیب نمی‌رساند.

 
هجوم گردشگران برای بازدید

هجوم گردشگران برای بازدید

هزینه ورودی برای بازدید غار 5 هزار تومان است و معمولا هر 10 دقیقه، یک گروه 10 نفره از غار دیدن می‌کنند؛ اما در این روز به دلیل ازدیاد جمعیت، گردشگران برای اینکه هر چه زودتر داخل غار شوند، تحمل آنکه این زمان را صبر کنند نداشتند و آنهایی هم که به همراه خانواده‌هایشان آمده بودند با گروه‌هایی بیش از این تعداد وارد غار می‌شدند، تا جایی که حتی گروه غارنوردان و دوستداران محیط زیست هم نمی‌توانستند به خاطر شلوغی کار پاکسازی را انجام دهند.

تفاوت مدیریت در«نخجیر» با غار«جعیتا» در لبنان

این در حالی است که در همین کشور لبنان که فاصله چندانی از ایران ندارد، غاری به نام «جعیتا» وجود دارد که جلوی ورودی غار کمدهایی گذاشته‌اند که تمام وسایل گردشگران را می‌گیرند و کلید کمد را تحویل آنها می‌دهند، سراسر غار هم مجهز به دوربین مدار بسته است و به محض اینکه گردشگری به طور مخفیانه عکس بگیرد، حراست غار وارد عمل می‌شود و گردشگر را به بیرون هدایت می‌کند. بخش‌هایی از کف غار هم به وسیله شیشه محافظت می‌شود.

غارنوردی با کت و شلوار و کفش پاشنه بلند!

کف‌سازی غیر اصولی نخجیر حرف تازه‌ای نیست و به قول «فاطمه سبک‌خیز»، حتی آقایان هم می‌توانند با کت و شلوار و بدون آنکه خاکی شوند از غار بازدید کنند. گرچه دیده می‌شد بسیاری از گردشگران خانم هم با کفش‌های پاشنه بلند، غارنوردی را به جا آوردند!

گردشگران در طول بازدید از مسیر و در قسمت‌هایی که راه باریک می‌شد با گرفتن غارنهشته‌ها، به بسیاری از آنها آسیب می‌رساندند یا حتی از شکل‌گیری قندیل یا بلورها جلوگیری می‌کردند زیرا هیچ آگاهی نسبت به این میراث گرانبها نداشتند و کسی قبل از ورود آنها به غار توجیهشان نکرده بود. از طرفی راهنمایان هم بیشتر در نگرفتن عکس تذکر می‌دادند و در برابر لمس غارنهشته‌ها توسط بازدیدکنندگان سکوت می‌کردند.

 
اسم‌های کارتونی در غار نخجیر

انتخاب اسم‌های کارتونی برای سنگ نهشته‌ها

معرفی غیرعلمی غار نهشته‌ها از دیگر نکات قابل توجه است. در طول مسیر برخی از غارنهشته‌ها با تابلوهایی به نام «تمساح»، «بچه فیل»، «لاک‌پشت» یا «کرگدن» و ... معرفی شده‌اند که نه تنها گردشگر ایرانی را با اطلاحات علمی غار آشنا نمی‌کند حتی ممکن است برای گردشگر خارجی هم ابهام ایجاد کند که این اصطلاح یعنی چه؟!

در طول مسیر نخجیر شکاف‌هایی دیده می‌شود که در قسمت‌هایی خود غار آن را ترمیم کرده‌ است، اما درباره به وجود آمدن این شکاف‌ها دو تعبیر وجود دارد، برخی از شکاف‌ها به شکل طبیعی و بر اثر فشار هوایی که از درزها وارد می‌شوند شکل می‌گیرند و برخی دیگر هم که حد فاصله 400 متری تونل ایجاد شده‌اند به خاطر انفجاری که برای ایجاد تونل انجام شده، شکل گرفته است.

تخریب غارها با سر و صدا و دی اکسیدکربن

البته سر و صدا نیز می‌تواند به ایجاد شکاف در غار دامن بزند. بسیاری از گردشگران که با بچه‌های کوچک وارد غار می‌شدند، بدون آنکه متوجه باشند سر و صدا چه آسیب‌هایی می‌تواند به آن وارد کند از جیغ فرزندانشان به وجد می‌آمدند و حتی در گاهی موارد خودشان هم با فریادشان فرزندانشان را همراهی می‌کردند! از این‌ها گذشته دی اکسید کربن حاصل از تنفس گردشگران برای حال غار اصلا خوب نیست.

در طول مسیر بازدید از غار، نخاله‌های حاصل از مصالح ساختمانی برای آماده‌سازی دیده می‌شد، از لاشه‌های پراژکتورها گرفته تا کیسه‌های سیمان. به گفته یکی از غارنوردان، عملیات پاکسازی تا 400 متری اول از طول 1200 متری غار انجام شده و بیشتر زباله‌های خارج شده را مصالح به کار رفته برای آماده‌سازی غار به انگیزه گردشگری کردن تشکیل می‌داد، از براده‌های آهن‌ تا لوله‌ها و کابل‌های برق‌، کلاه‌های صنعتی و مواد پلاستیکی.

 
نورپردازی اشتباه در غار نخجیر

چه لزومی دارد همه از غارها بازدید کنند؟

گرچه اقدامات خوبی هم برای کمک به غار نخجیر صورت گرفته است؛ مثلا تالاری که به اسم «عروس» نامگذاری شده، بسته شد تا ورود گردشگران آسیب بیشتری به آن نرساند. از طرفی گردشگران نمی‌توانند با خودشان کیف دستی یا خوراکی وارد کنند. اما آیا واقعا همه باید از غارها دیدن کنند؟ بهتر نیست تنها گردشگرانی که به این زیبایی‌ها علاقه دارند و اطلاعات کافی هم دارند از آن دیدن کنند؟ یا تنها آنهایی که علاقه دارند به همراه گروهای غارنورد و بعد از گذراندن دوره‌ی آموزشی، دیدن این زیبایی‌ها را تجربه کنند؟

از طرفی می‌توان در محوطه بیرونی غار برای گردشگران یک کلاس آموزشی چند دقیقه‌ای گذاشت و آنها را با رفتن به چنین مکان‌های طبیعی و از خطراتی که ممکن است برایشان رخ بدهد مطلع کنند، تا آنهایی که به اصطلاح برای تماشای غار آمده‌اند بدون هیجان از جایی که به دیدنش آمده‌اند یا به زیبایی‌های آن توجه کنند، برنامه برگشت به خانه‌شان را نچینند و حداقل متوجه باشند برای دیدن چه چیزی هزینه کرده‌اند و برای حفظ این میراث دل بسوزانند نه آنکه به دنبال آن باشند تا یکی از قندیل‌ها را برای یادگاری با خود به خانه ببرند! زیرا حتی همان بلورهایی که روی زمین می‌افتند اگر آب به آنها برسد، رشد می‌کنند.

شاید برخی از ما هم با جمله یکی از کارشناسان غارنورد موافق باشیم که معتقد است، ای کاش تنها در روز«غار پاک» برای احترام به غارها هم که شده درهایشان را ببندیم تا طبیعت با خودش خلوتی داشته باشد. همانگونه که ما آدم‌ها نیز در برخی مواقع نیاز داریم با خودمان خلوت کنیم.

نوشته غارنوردی با کفش پاشنه بلند! اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

خاش، نگینی در قلب کویر شرق

$
0
0

شهرستان خاش

شهرستان خاش

شهرستان خاش با جاذبه های زیبای طبیعی و تاریخی بویژه بام شرق ایران، تفتان سرفراز، چون نگین انگشتری الماس در کویر شرق ایران می درخشد و تلالو زیبایی های دامنه تفتان، مزارع برنج، نخیلات، میوه های سردسیری و گرمسیری و رودخانه های جاری، هر رهگذری را مجذوب می کند.

زاهدان را به سمت جنوب سیستان و بلوچستان طی طریق می کنید در مسیر راه به کوه و دشت و کویر و روستاهای سرسبز می رسیم دقایقی را در زیر سایه سار درختان جون آباد خستگی از تن به در می کنیم.

راستی چه روستای زیبایی، باغبان یکی از باغ های «جون آباد» می گفت: از زردآلو منحصر به فرد «جون آباد» نمی توان گذشت، درشتی، شیرینی، پرآبی و رنگ زرد و قرمز آن محال است مجذوب تان نکند.

آنقدر تعریف کرد که طاقت نیاورده و برای رسیدن به زردآلو «جون آباد» قصد سفر به درون روستا را کردیم اما باغبان خوش سیما و مهربان با شرمندگی خاصی گفت: عزیزانم اگر فصل زردآلو بود خودم برایتان تهیه می کردم اما افسوس که شرمنده مهمانانم شدم.

خیلی تعارف کرد که ساعاتی را در خانه اش میزبان ما باشد، اما دیر وقت بود و باید به سفر ادامه می دادیم.

طی طریق کردیم، 30 کیلومتری مانده به خاش تابلویی رنگ و رو رفته به محیطی پر رنگ و لعاب و زیبا و کم نظیر هدایتمان کرد.

وقتی مسیر تفتان را طی می کنید باورتان نمی شود که در سیستان و بلوچستان چنین مناظر سرسبز و بکر و جذاب وجود داشته باشد، دامنه تفتان با روستاهای سرسبز و باغ ها و جویبارهای فراوان لذت سفر فراموشی نشدنی را برای ما رقم زد.

شهرستان مرزی خاش در استان سیستان و بلوچستان ظرفیت ها و توانمندی های ارزشمند گردشگری، تفریحی و سیاحتی را در خود جای داده که برخی از آنها را با توصیف و تحلیل نمی توان تشریح کرد، باید از نزدیک نظاره کنید تا خلاقیت خالق یکتا بیش از پیش برایتان نمایان شود.

جاذبه های طبیعی

کوه تفتان: کوه آتشفشان نیمه فعال تفتان (بام شرق ایران) در 35 کیلومتری شمال شرقی شهر خاش واقع شده است و دارای سه قله معروف از جمله «چهل تن» و «تفتان» است.

ارتفاع قله تفتان 4050 متر است و از دهانه قله دود آتشفشانی مرکب از بخار آب، خاک و گاز گوگرد خارج می شود، برف سفید و گوگرد زرد رنگ بر قله این کوه سربه فلک کشیده عروس زیبایی را تداعی می کند که تور سفیدی همراه با شال زرد رنگ بر سرکرده و خودنمایی می کند.

این قله زیبا همه ساله پذیرای گردشگران و کوهنوردانی است که از اقصی نقاط کشور به این منطقه سفر می کنند و محو زیبایی آن می شوند.

مناسبترین زمان برای صعود به قله تفتان فصل بهار بویژه فروردین و اردیبهشت است که آب و هوای ملایم و پاکیزه همراه با بوی معطر پونه و سایر گیاهان وحشی به زیبایی انسان را مجذوب می کنند.

تفتان دارای پوشش گیاهی با غنای گونه ای بالا از جمله بنه، کسور، بادام کوهی، انجیر کوهی، زرشک، آویشن، کاسنی، پونه، آرچین و غیره است.

علاوه بر قله در اطراف تفتان مناظر و باغات زیبا و چشمه های متعددی است که از آن جمله چشمه های آب معدنی جم چین، امنی و چشمه آب گرم برابک.

در سال 1381 در شورایعالی حفاظت محیط زیست به عنوان اثر طبیعی - ملی ثبت گردید و محدوده آن در نقشه توپوگرافی از منحنی تر از 3700 متر به بالا تعیین شده و گستره آن در حدود 218 هکتار است، بر این اساس طبق قانون، یکسری مقررات خاص آثار طبیعی ملی از جمله ورود، عبور و توقف در محدوده مذکور بدون تحصیل پروانه از سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع بوده و همچنین حمل سلاح، بوته کنی، قطع اشجار، تعلیف احشام و تخریب محیط زیست اکیداً ممنوع است.

به منظور معرفی بیشتر این منطقه تابلوهای شناسایی در مسیر دسترسی نصب شده است.

مسیرهای دسترسی به تفتان از طریق روستای نارون وکوته واقع در کیلومتر 55 جاده خاش – زاهدان، از طریق روستای کلچات واقع در کیلومتر 25 جاده خاش - زاهدان است.

رودخانه کاواری

این رودخانه زیبا در منطقه گوهرکوه از توابع بخش نوک آباد واقع شده که پوشیده از نی و در زمان پرآبی پذیرای پرندگان مهاجر است.

مسیر دسترسی به آن از طریق جاده نوک آباد در 60 کیلومتری جاده خاش - زاهدان به طرف گوهرکوه و سپس کاواری است.

چشمه گل فشان پیر گل

این چشمه زیبا که گل از آن تراوش می کند در 70 کیلومتری جنوب غربی خاش و در کانون زیستی عشایر واقع در کوه های سیاه بند در شرق بزمان قراردارد.

وسعت آن حدود هشت هکتار و ارتفاع آن از سطح دریا 1650 متر می باشد.

این منطقه دارای چشمه های متعدد آب معدنی و جوشان به صورت گل فشان است.

رسوبات به جای مانده پس از خشک شدن، رنگی روشن پیدا کرده و در نهایت رنگ زرد را به معرض نمایش می گذارد.

پوشش گیاهی این منطقه عمدتاً بنه، انجیر کوهی، بادام کوهی، قیچ، گز و زیتون وحشی و غیره است.

راه دسترسی به آن از طریق روستای کارواندر و گونیچ واقع در کیلومتر 65 جاده خاش- ایرانشهر و از جاده خاکی اطراف کوه های سیاه بند می باشد.

این محدوده نیز در سال 1381 در شورایعالی حفاظت محیط زیست به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شد از این رو مقررات تعیین شده برای اثر طبیعی ملی تفتان در خصوص پیرگل نیز قابلیت اجرایی دارد.

غار پوسه

این غار در 43 کیلومتری جاده خاش به زاهدان واقع شده است.

غار در دره ای واقع در منطقه نارون با دهانه ای به ارتفاع 3 متر و طول تقریبی 25 متر وجود دارد در داخل آن آب به طرف خارج روان می باشد که برای کشاورزی استفاده می شود.

در زمان بارندگی و جاری شدن سیل فصلی در جهت شمال غار آبشاری به ارتفاع 15 متر ایجاد که منظره بسیار جالبی پدید می آید و از مناطق بکر و زیبای تفرجگاهی است که مردم استان بویژه شهرستان خاش برای تفریح به آنجا سفر می کنند. گونه های گیاهی موجود در اطراف غار قیچ، گز، نی، بنه و غیره است.

چشمه آبک زیر

این چشمه در روستای نرون از روستاهای اطراف تفتان واقع شده است. این چشمه آب بسیار سرد و گوارایی دارد.

سرو زربین دهپابید

این درخت 1200 ساله در روستای «دهپابید» از توابع بخش نوک آباد در دامنه کوه شاه در 65 کیلومتری مسیر خاش - زاهدان قراردارد.

به گفته اهالی این درخت کهنسال قبلاً محل زیارت بوده و زمانی که مردم به اسلام ایمان آوردند درخت توسط روحانیون منطقه به آتش کشیده شد و آثار سوختگی در شاخه های آن دیده می شود.

از این گونه درخت یک اصله در منطقه گروک، یک اصله در چلنگ از توابع بخش نوک آباد و یک اصله در روستای سنگان وجود دارد.

راه دسترسی به درخت دهپابید از طریق روستای دهپابید در 65 کیلومتری جاده خاش - زاهدان می باشد.

رودخانه کارواندر

این رودخانه واقع در 60 کیلومتری مسیر شهرستان خاش به ایرانشهر دارای آبشاری زیبا و پوشش گیاهی مانند نخل، گز، پونه، بومادران، قیچ و گیاهان مردابی از جمله نی و امثال آن است.

راه دسترسی به آن از طریق روستای کارواندر در 60 کیومتری جاده خاش - ایرانشهر است.

سردریا

سردریا در 45 کیلومتری شمال شرق شهرستان خاش و در اطراف تفتان واقع شده است. میزان آب آن در طول سال متغیر است.

در فصل بارندگی به حداکثر می رسد و در فصل مهاجرت پرندگان، پذیرای پرندگانی از جمله آبچیک، کاکایی و... می باشد.

پوشش گیاهی اطراف آن عمدتاً آرچین، بنه، بادام کوهی، پونه و... است.

جاذبه های فرهنگی شهرستان خاش

قلعه حیدر آباد: در حومه جنوب شرقی شهر، در انتهای خیابان 24 متری رودکی قلعه حیدر آباد خونمایی می کند. مصالح این بنا تماماً از خشت خام و گل و نقشه اصلی آن به صورت مستطیل شکل است. در ساخت این بنا از تزئینات معماری خاصی بهره گرفته شده که می توان به تزئینات کنگره ای شکل نیم دایره ای متمایل به بیضی اشاره کرد.

معماری این بنا مربوط به دوره اسلامی است.

مسجد جامع خاش: این مسجد در مرکز شهر و در حاشیه خیابان امام خمینی (ره) واقع شده است. احداث ساختمان اصلی مسجد در حوالی سال های 1307 هـ.ش همزمان با شکل گیری هسته اولیه شهر خاش باز می گردد.

این بنا مرکب از دو قسمت عمده، یکی ساختمان اصلی مسجد و دیگری مناره الحاقی آن است. مناره آجری مسجد در جنوب غربی ساختمان قرار گرفته و زیباترین تزئینات آجری موجود در استان می باشد.

زیارتگاه مرتضی علی (ع): این بنای سنگی آجری در دل بیابان و حومه جنوب شرق شهر خاش بر روی تپه ای کوچک آرمیده است. عده ای آن را مسجد و برخی بقایای آتشکده می دانند. برخی هم بر این ادعا هستند که این ساختمان مقبره شخصی از بزرگان خاندان آل علی(ع) است.

این بنا که به دوره تیموری - صفوی نسبت داده می شود از دو قسمت تشکیل شده که یکی مقبره زیارتگاه اصلی و دیگری محل اقامت زوار که در شمال شرق و رو در روی آن واقع شده است.

از دیگر آثار و ابنیه تاریخی این شهرستان می توان به بازارچه سرپوش، آسیاب آبی سنگان، قلعه ناصری و قلعه ایرندگان و برج قدیمی بلو اشاره کرد که بیشتر آنها در شمار آثار ملی کشور به ثبت رسیده اند.

خاش در 185 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان وبلوچستان و در مسیر شاهراه محور توسعه شرق کشور واقع شده است.

نوشته خاش، نگینی در قلب کویر شرق اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

نمک‌درمانی در یکی از بزرگ‌ترین غارهای ایران

$
0
0

نمک‌درمانی

نمک‌درمانی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان از راه‌اندازی کلینیک نمک‌درمانی در یکی از بزرگ‌ترین غار نمکی ایران واقع در گرمسار خبر داد.

 محمدحسین بحرالعلومی افزود: غار های نمکی یکی از جاذبه های گردشگری استان سمنان در شهرستان گرمسار است. این شهرستان دارای یکی از بزرگ ترین معادن نمک و غارهای نمکی ایران است که مقدمات راه اندازی کلینیک نمک درمانی همچون پذیرش سرمایه گذار و واگذاری زمین در فضایی حدود 500 مترمربع در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: از فرصت سرمایه گذاری بخش خصوصی برای تکمیل و بهره برداری از زیرساخت های گردشگری نهایت استفاده می شود و فضاهای تاریخی، گردشگری استان از قبیل کاروانسرای میاندشت میامی، کاروانسرای ده نمک و کاروانسرای دامغان جهت پذیرایی از گردشگران در اختیار سرمایه گذار قرار خواهد گرفت.

بحرالعلومی با اشاره به این که مجتمع گردشگری کاروانسرای میاندشت میامی تا پایان سال به بهره برداری کامل می رسد، ادامه داد: برای مرمت و آماده سازی این کاروانسرا تاکنون حدود 50 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است و مرحله اول آن شامل رستوران، شترخانه و نمایشگاه صنایع دستی در حال بهره برداری است.

بحرالعلومی اضافه کرد: برای جذب گردشگر طبیعت نیز اقدام به تکمیل زیرساخت های گردشگری در جنگل ابر شاهرود شده است و مقداری از آن حدود یک ماه گذشته به پایان رسید. همچنین تعدادی از خانه های روستایی در منطقه خارتوران و ابر شاهرود در اختیار گردشگران قرار می گیرد. احداث کمپ گردشگری در جنگل ابر نیز از دیگر اقدامات در این منطقه ویژه گردشگری بوده است.

وی ادامه داد: برای جذب گردشگر در منطقه پارک ملی کویر و جنوب گرمسار و بازدید از کاروانسرای شاه عباسی، جاده سنگفرش و گونه های حیوانی و گیاهی پارک ملی کویر نیز اقدامات خوبی طبق تفاهم نامه با محیط زیست استان سمنان انجام شده است تا زیرساخت های لازم گردشگری در این منطقه نیز فراهم شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان خاطرنشان کرد: استان سمنان ظرفیت های خوب و بسیار بالایی در جذب گردشگر دارد. جذب گردشگر خارجی در رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در استان نقش اثرگذاری دارد.

نوشته نمک‌درمانی در یکی از بزرگ‌ترین غارهای ایران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

سفر به «آبشار آیینه‌ورزان» در 70 کیلومتری تهران

$
0
0

طبیعت

آبشار

آبشار آیینه‌ورزان یکی از آبشار‌های زیبا در استان تهران، در مکانی زیبا و دیدنی در دامنه قله رفیع زرینه‌کوه قرار دارد. برای رسیدن به این آبشار زیبا کافی است خود را به رودهن رسانده، پس از شهرستان آبسرد به روستای عین ورزان یا آینه ورزان بروید و پس از حدود دو ساعت پیاده روی به آبشار زیبای آیینه ورزان برسید.

جام جم سرا: آیینه ورزان روستایی است در هفتاد کیلومتری تهران در جاده فیروزکوه بعد از گیلاوند، روبروی روستای آبسرد. در این روستای سرسبز و آباد باغات فراوان درختانی همچون گیلاس، زردآلو، سیب، گردو، آلبالو و… وجود دارد.

آیینه ورزان به دو بخش بالا ده و پایین ده تقسیم می‌شود و دو فضای کاملا متفاوت برای گردش و تفریح دارد: دشتی در پایین دست با درختان پربار میوه و کوه‌هایی در بالا دست که آبشار و تنگه آیینه ورزان، زیبایی آن را چند برابر کرده‌اند. این روستا یکی از مسیرهایی است که کوهنوردان برای صعود به قله زرینه کوه از آن عبور می‌کنند.

طبیعت

بعد از گشت و گذار در دشت آیینه ورزان پایین، اگر تصمیم به کوهپیمایی در ارتفاعات بخش شمالی روستا گرفتید می‌توانید نهر پر آب روستا را به سمت شمال دنبال کنید تا بعد از عبور از خانه‌های مسکونی و شیب ۴۵درجه‌ای این کوهپایه، به جاده‌ای خاکی در سمت چپتان برسید که حدود ۳کیلومتر طول دارد. این به معنی نیم ساعت کوهپیمایی بی‌وقفه و با سرعت متوسط است. بعد از عبور از این جاده ۳کیلومتری، بازهم در مسیر رودخانه قرار خواهید گرفت و این بار هم یک صعود نیم ساعته لازم است تا به آبشار ۲۰متری این روستا برسید. اما سفر شما به همین جا ختم نمی‌شود. شما می‌توانید بعد از استراحت در کنار این آبشار، مسیر را از سمت شمال ادامه دهید و در کمتر از ۱۰دقیقه به یک تنگه باریک ۲متری برسید. تنگه‌ای که ممکن است تنگه واشی را در ذهنتان تداعی کند.

اگر باز هم تمایل به ادامه مسیر دارد، باید از میان آب مسیرتان را دنبال کنید تا بعد از عبور از ارتفاعات، به آبشار دوم برسید. آبشاری که در عین کوتاه‌تر بودن، زیبا‌تر از آبشار اول به نظر می‌رسد. فقط یادتان باشد اگر در کوهنوردی چندان حرفه‌ای نیستید، به آبشار دوم فکر نکنید چون مسیر رسیدن به این آبشار قدری خطرناک است و عبور از آن ممکن است به قیمت جانتان تمام شود.

در بالای کوه بلندی که بر روستای آینه ورزان مشرف است قلعه‌ای وجود دارد که این روز‌ها چیز زیادی از آن باقی نمانده است اما بومیان منطقه آن را قلعه نوذر شاه می‌نامند. این قلعه در گذر زمان به دست غارتگرانی که در آن دنبال گنج می‌گشتند، تخریب شده است.

نوشته سفر به «آبشار آیینه‌ورزان» در 70 کیلومتری تهران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

حضور 20 کشور در جشنواره اقوام گلستان

$
0
0

جشنواره اقوام گلستان

جشنواره اقوام گلستان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان از برپایی 165 غرفه فضای بسته نمایشگاهی و 20 غرفه در فضای باز جشنواره اقوام در گلستان خبر داد و گفت: 11 کشور در هشتمین جشنواره اقوام استان گلستان غرفه دارند.

 به گزارش مهر، قربان عباسی شامگاه شنبه در نشست مشترک با نماینده ولی فقیه در گرگان و جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی، اظهار کرد: 30 استان و20 کشور در قالب 40 سفیر، کاردارها و میهمانان خارجی از 16 مهر در هشتمین جشنواره اقوام حضور دارند.

وی ادامه داد: کشورهای افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، فرانسه، قرقیزستان، اتریش، کرواسی، برزیل، اسپانیا، عمان، اندونزی کشورهای حاضر در این جشنواره هستند.

عباسی در خصوص غرفه های حاضر در این جشنواره تصریح کرد: شرکت هنرمندان صنایع دستی از 30 استان کشور در 80 غرفه صنایع دستی که 45 غرفه صنایع دستی مخصوص هنرمندان استان گلستان است.

وی ادامه داد: 11 کشور در قالب 15 غرفه صنایع دستی از کشورهای ژاپن، غنا، کوبا، قزاقستان، ارمنستان، عراق، مصر، لبنان، کردستان و آلمان در این جشنواره حاضر هستند.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان اظهار کرد: 13 سیه چادر و آلاچیق اقوام کشور و 15 غرفه جوامع گردشگری استان گلستان از دیگر غرفه های این جشنواره است.

وی با بیان اینکه خط مرزهای ارزش های اسلامی هم در دستور کار این جشنواره است گفت: غرفه شهدا اقوام ایران زمین و غرفه عفاف و حجاب در کنار غرفه سازنده درب حرمین کاظمین که در استان گلستان است هم در این جشنواره وجود دارد.

عباسی با بیان اینکه برای بین المللی شدن این جشنواره حتما باید از 10 کشور عضو اکو هم دعوت می کردیم گفت: خوشبختانه 6 کشور عضو سازمان اکو به عنوان مهمان در این جشنواره حضور دارند.

وی در خصوص مراسم های برگزار شده در این جشنواره افزود: استان گلستان در مراسم موسیقی اقوام بیشتر سهم را دارد تا فرهنگ گلستان را به کشورهای آسیایی و اروپا معرفی کنیم.

عباس ادامه داد: معرفی و نمایش آداب و سنن و شیوه های زندگی اقوام و چادرنشینانی که در استان های مختلف وجود دارند با برپایی حدود 16 چادر انجام می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان اظهار کرد: نمایشگاه سوغات استان های مختلف و سوغات گلستان و برنامه تور گردانی که با سفرا و کسانی که به عنوان غرفه دار خارجی در استان گلستان سفر خواهند کردند طی یک روز از دیگر برنامه های این جشنواره است.

وی با اشاره به دعوت از هنرمندانی که محصولاتشان موفق به دریافت مهر اصالت شده است افزود: 7 اثر در استان گلستان دارای مهر اصلت است که از این لحاظ در رتبه چهارم کشوری قرار داریم.

وی در خصوص افزایش بعضی از غرفه ها نسبت به جشنواره سال گذشته گفت: به علت تنوع موسیقی های محلی غرفه های این حوزه را از 19 گروه به 27 گروه افزایش داده ایم.

وی با بیان اینکه از 15 روستای هدف و گردشگری که از استان گلستان هستند در این جشنوره دعوت شده است، افزود: از کشور آلمان و عراق در حوزه گردشگری هم دعوت کرده این تا در این جشنواره حضور داشته باشند.

عباسی در خصوص پوشش خبری این جشنواره گفت: 7 گروه از شبکه های خبری ترکیه، شبکه دو ایران، لبنان، جام جم، آمریکا، لبنان و خبرگزاری جوان برای پوشش خبری این برنامه در کشورهای آسیا و اروپا حضور دارند.

برنامه ریزی برای ثبت جهانی دیوار گرگان

وی گفت: سعی داریم دیوار گرگان را به عنوان دومین اثر ثبت جهانی ثبت کنیم و خوشبختانه این کار به عنوان هیجدهمین ردیف در تقویم موقت جهانی قرار گرفت و اگر بتوانیم در نیمه دوم امسال کارهایش را انجام دهیم این اتفاق خواهد افتاد.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان اظهار کرد: سومین اثر ثبت جهانی ما شهر جرجان است که پیشنهاد داده ایم و در تلاش هستیم مختومقلی فراغی را به عنوان یک میراث معنوی در دستور کار قرار دهیم.

نوشته حضور 20 کشور در جشنواره اقوام گلستان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

Viewing all 660 articles
Browse latest View live