Quantcast
Channel: جاذبه های گردشگری –توریست ها
Viewing all 660 articles
Browse latest View live

«یاسه چای» شاخص‌ترین روستای استان چهارمحال و بختیاری

$
0
0

چهارمحال و بختياري

چهارمحال و بختياري

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری گفت: روستای «یاسه چای» با قدمتی حدود 400 سال به عنوان یکی از مکان‌های تاریخی و گردشگری این استان محسوب می‌شود.

بهمن عسگری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ایسنا منطقه چهارمحال و بختیاری، با بیان اینکه 12 روستای هدف گردشگری در این استان وجود دارد، افزود: «یاسه چای» به دلیل بافت ویژه در شهرستان سامان، «سرآقاسید» به دلیل بافت ارزشمند تاریخی در شهرستان کوهرنگ، «آتشگاه» به دلیل وجود آبشار زیبا در شهرستان لردگان و «دزک» در شهرستان کیار علاوه بر قرار داشتن قلعه امیر مفخم بختیاری در آن، بدان دلیل که دهخدا در زمان اقامت در این روستا شروع به نگارش لغت‌نامه کرد از جمله روستاهای شاخص استان چهارمحال و بختیاری هستند.

وی روستای بدون کوچه «یاسه چای» را شاخص‌ترین روستای استان دانست و اظهارکرد: روستای کوهستانی «یاسه چای» از توابع بخش سامان شهرستان شهرکرد، درنگاه نخست فاقد هر گونه خیابان و معبر است، طاق‎های ضربی و چشمه‎ای، دالان‏‌های تاریک اصلی و فرعی، فضای کالبدی و معماری خاص منازل، ویژگی منحصر بفرد این روستاست.

عسگری خاطرنشان کرد: این روستا هیچ کوچه‎ای ندارد و مردم این روستا از طریق چهار دالان سرپوشیده که در همه خانه‌های روستا به داخل آنها باز می‌شود رفت و آمد می‌کنند.

وی افزود: کمبود زمین برای ساخت مسکن و ناامنی در گذشته سبب ساخت خانه‌های روستای یاسه چای به این سبک معماری شد.

به گفته وی، یاسه چای یک کلمه مرکب در زبان ترکی است که یاسو به معنی پهن و چای به معنی رودخانه است.

نوشته «یاسه چای» شاخص‌ترین روستای استان چهارمحال و بختیاری اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


اصفهان مهد تمدن، فرهنگ، ادب، معنویت، تاریخ و خلاقیت

$
0
0

استاندار اصفهان

استاندار اصفهان
اصفهان – خبرگزاری مهر: استاندار اصفهان گفت: اصفهان مصداق بارز و راستین جلوه های میراث فرهنگی ناملموس ایران زمین است.

به گزارش خبرنگار مهر، رسول زرگرپور پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس با بیان اینکه یک هزار و 626 اثر میراث فرهنگی در اصفهان داریم که شش اثر آن ثبت جهانی شده است، اظهار داشت: 22 هزار مورد جاذبه فرهنگی تاریخی و گردشگری و نیز 200 رشته صنایع دستی در اصفهان موجود است.

وی ادامه داد: اگرچه در طول تاریخ مارکوپولو عنوان "نصف جهان" را به اصفهان داد اما ما اصفهان را اینگونه تعبیر می کنیم که مهد تمدن، فرهنگ، ادب، معنویت، تاریخ و خلاقیت است و ریشه تاریخی آن به هفت هزار سال پیش بازمی گردد.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان در سه دوره تارخی پایتخت ایران بوده است، گفت: اصفهان مدیون تلاش های مجدانه علما و اندیشمندان این مرز و بوم است.

وی بیان داشت: اصفهان نقش بی بدیلی در اعتلای تمدن شیعه و دین مبین اسلام طی قرن ها دارد.

زرگرپور تصریح داشت: پدیده هایی نظیر جهانی شدن و جهانی کردن، مرزهای جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی ملل دنیا و اصالت جوامع بشری در حوزه های مختلف را کمرنگ و بیرنگ می کند.

وی افزود: مدیریت میراث فرهنگی ناملموس در بین هنرهای بومی و آئین های ملی اصفهان برخاسته از حکمت و دانایی پیشینیان و معارف و هنرهای دستی آنها است.

نوشته اصفهان مهد تمدن، فرهنگ، ادب، معنویت، تاریخ و خلاقیت اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

طرحهای سالم سازی شهرستان رشت

$
0
0

ساحل گیلان

ساحل گیلان

رئیس ستاد سلامت دریای شهرستان رشت گفت: توسعه و بازسازی اقامتگاه‌های میهمانان، ساخت و تعمیر سرویس‌های بهداشتی و توسعه امکانات ورزشی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در طرحهای سالم سازی دریا طی سال جاری بوده است.

سید عیسی مهدوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ایسنا، منطقه گیلان، اظهار کرد: پس از بازدید استاندار از سواحل و طرحهای سالمسازی شهرستان رشت، در روزهای پایانی خرداد به دستور ایشان اقدامات مهمی در بخش‌های عمرانی و رفاهی برای گردشگران در نظر گرفته شد که مهمترین آنها توسعه و بازسازی اقامتگاه‌های میهمانان، ساخت و تعمیر سرویس‌های بهداشتی و توسعه امکانات ورزشی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: برای اولین‌بار در برخی طرح‌های شنا، کمدهایی برای حفظ اشیاء شناگران تهیه شد و در طرحهای مروارید خزر و امین آباد نیز تعدادی صندلی‌های آفتابگیر و آلاچیق‌های طرح چوب جاگذاری شد.

مهدوی با بیان اینکه تمامی گردشگران ورودی به طرحهای سالمسازی شهرستان رشت در طول تابستان بیمه حوادث بوده‌اند، ادامه داد: برای ستاد سلامت دریای شهرستان بیش از 30 میلیون تومان در غالب حق بیمه تعهد ایجاد شده است که در صورت بروز حادثه، شرکت بیمه‌گر باید به تعهدات خود نسبت به فرد آسیب دیده عمل کند.

وی از افزایش 5 طرح ساحلی در سال‌جاری خبر داد و افزود: در سال گذشته تنها 9 طرح شنا دایر بوده است. طرح سالمسازی مروارید خزر شهرستان رشت در سال‌جاری از سوم خرداد به جهت پوشش تعطیلات زودهنگام تابستانی فعالیت خود را آغاز کرد.

مهدوی از افزایش واحدهای اقامتی در سواحل خبر داد و افزود: 13 واحد اقامتی دوخوابه در ساحل مروارید در حال ساخت است که بیش از 90 درصد کار آن تاکنون انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: جلسات ستاد سلامت دریا، فروردین ماه بعد از پایان سفرهای نوروزی برگزار شد و پس از برگزاری جلسات و بازدید میدانی و صدور احکام اعضای ستاد ساماندهی دریا برای اداره‌های عضو شامل فرماندهی انتظامی، سپاه، اورژانس، هلال احمر، اداره ورزش و جوانان و بهداشت، ابلاغ شرح وظایف صادر شد. بالغ بر 500 نفر از نیروهای دستگاه‌های ذکرشده برای ارائه خدمات هرچه بهتر به شهروندان و مسافران تلاش شبانه روزی کردند.

مهدوی ادامه داد: بیش از 55 نقطه خطرآفرین در سواحل شهرستان، شناسایی و با کمک 100 نفر از مراقبان دریا که غالبا افراد بومی روستاها بودند مورد نظارت کامل قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در بحث آموزش از وجود جوانان روستاهای ساحلی استفاده شد و 20 نفر از 120 نفر از جوانان روستاها پس از گذراندن دوره‌های آموزشی که در ساحل مروارید برگزار شد موفق به دریافت کارت نجات غریق شدند.

رئیس ستاد سلامت دریای رشت به بازدید و نظارت مستمر اعضاء ستاد سلامت دریا از سواحل اشاره کرد و افزود: در راستای کاهش غریق اقدامات موثری صورت گرفت که مهمترین آنان دادن آموزش های لازم، درگیرکردن بخشداران و دهیاران روستاهای ساحلی به عنوان عضو ستاد سلامت و در نتیجه کاهش 70 درصدی آمار غرق شدگان در سال‌جاری در مقایسه با سالهای 91 و92 بوده است.

وی به آمار غرق شدگان شهرستان رشت طی سالهای 91 تا 93 اشاره کرد و گفت: در تابستان سال 91، 19نفر غریق، در تابستان سال 92 ،6 نفر غریق و در تابستان 93 تنها 2 نفرغریق داشته‌ایم که آنهم در مکانهای خارج از طرح شنا بوده است. این امر نشان از کاهش 70 درصدی غریق در شهرستان رشت دارد.

مهدوی در خصوص اقدامات فرهنگی که در طرح ستاد سلامت دریا صورت گرفت، بیان کرد: تلاش کردیم با پربار کردن بخش‌های فرهنگی سواحل از ناهنجاری‌ها در سواحل بکاهیم. در این راستا اقدام به برپایی نمایشگاه و فروشگاه محصولات فرهنگی، صنایع دستی، برگزاری جنگهای شادی با مضامین برنامه‌های هنری، سرگرم کننده و برپایی نماز جماعت در فضای عمومی طرح‌ها کرده‌ایم.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از بروز ناهنجاری‌های اجتماعی بالغ بر 220 نفر از خواهران و برادران نیروی انتظامی، یگان ویژه و نیروهای همیار پلیس پس از گذراندن دوره‌های آموزشی از خرداد تا مهرماه به فعالیت در 22 کیلومتر نوار سواحل شهرستان رشت پرداختند.

مهدوی به استقرار و فعالیت 5 تیم امدادی، 4 دستگاه آمبولانس با حضور امدادگران و پزشک یار شهرستان رشت در سواحل با مشارکت هلال احمر و مرکز فوریتهای پزشکی استان در طرح‌های سالمسازی و سواحل شهرستان رشت اشاره کرد.

فرماندار رشت با اشاره به برگزاری جلسات پسماند با حضور اعضاء کارگروه، بخشداران و دهیاران برای پاکسازی مستمر جاده‌های اصلی و سواحل، افزود: نتیجه این امر جمع آوری هر روزه زباله و انتقال به مرکز جمع آوری زباله سراون بوده است.

وی، پایان فعالیت طرح سالمسازی را 7 مهر اعلام کرد و افزود: امسال طرح‌های ساحلی 7 روز بیشتر از گذشته به کارخود ادامه دادند تا شاهد اتفاق بدی برای گردشگران نباشیم.

نوشته طرحهای سالم سازی شهرستان رشت اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

شهری که بیشترین آثار ثبت شده‌ی ملی را در خود جای داده است

$
0
0

کلیسا

قزوین

قزوینی‌ها به قزوین لقب «شهر ترین‌ها» می‌دهند، شهری که بیشترین آثار ثبت شده‌ی ملی را در خود جای داده است، شهری که به تهران چسبیده است اما آنقدرها که باید شناخته شده نیست.

قزوین آنقدر چسبیده است به تهران و آنقدر سر راه شمال است که هرگز به خودِ این شهر به عنوان جاذبه‌ای برای سفر، فکر نمی‌شود. اگرچه همه جاذبه‌های این شهر را در یک روز نمی‌توان دید اما شاید سفرنامه کوتاه خبرنگار ایسنا از این شهر بتواند انگیزه‌ای شود برای سفرهای مفصل به این شهر:

از تهران ساعت 9 بیرون می‌زنیم، با توقفی که در کرج برای پیوستن دوستان دیگر می‎کنیم، ساعت 11 به ابتدای شهر و میدان «مینو در» می‌رسیم، گویا در گذشته به خود شهر قزوین هم «مینو در» می‌گفته‌اند.

شلوغی شهر از میدان شهید بابایی شروع می‌شود. خلبان ماهری که در جنگ شهید شده است. بعد بلوار پر درختی را ادامه می‌دهیم و از بافتی سنتی که پر از مغازه‌های عتیقه‌فروشی و شمعدان‌های رنگارنگ و چراغ‌های قدیمی است می‌گذریم و به «حمام قجر» می‌رسیم.

حمام قجر قدیمی‌ترین حمام قزوین است که در دوران صفوی و شاه عباس ساخته شده و اکنون در فهرست آثار ملی ثبت شده و موزه مردم شناسی است. مجسمه‌هایی از اقوام مختلف قزوین چون ترک‌ها، تات‌ها و کردها در حال کار و زندگی را در سربینه حمام گذاشته‌اند. حمام کاشی‌های آبی، دالان‌های تو در تو و حوض و حوضچه‌های بسیار دارد.

حق داشته‌اند قدیمی‌ها که اینقدر زندگی‌شان پُر بوده است از فکر اجنه و آل و موجودات ماوراء‌الطبیعه، هر کسی صبح زود داخل دالان‌های این حمام راه می‌رفته، بی‌گمان حضور کمرنگ موجودی عجیب و غریب را هم حس می‌کرده است.

بعد از حمام قجر به «خانه امینی‌ها» رفتیم. خانه‌ای قاجاری که اکنون وقف و حسینیه شده است. درِ حسینیه بسته بود و بعد از در زدن‌های بسیار، پسر کم سنی در را باز کرد که گویا سرایدار خانه بود و راهنمای ما شد. 20 دقیقه وقت داشتیم از خانه و زیرزمین دیدن کنیم. این خانه قبلا 14 حیاط داشته و از شرق به غرب امتداد داشته است، اما بخشی از خانه به خاطر خیابان‌کشی خراب می‌شود و اکنون تنها بخشی از این خانه‌ی اعیانی باقی مانده است. خانه، سه تالار دارد که موازی یکدیگر‌ند و با ارسی‌های رنگارنگ از هم جدا شده‌اند که با بالا بردن ارسی‌ها، تالار ها یکی می‌شود. خانه فرش‌های بسیار زیبایی هم داشته که اکنون دیگر نیستند. شاه‌نشین اصلی، ارسی بسیار زیبایی دارد که از بیرون با پلاستیک پوشیده شده است و راهنما می‌گوید؛ آسیب‌های فراوان دیده است و برای تعمیراتش هزینه‌ای زیاد نیاز است که نه میراث فرهنگی پولی دارد و نه بازماندگان خانه‌ی وقفی.

خانه زیرزمینی هم دارد که تو در تو است و تالارهای تابستانه و حوضی در میان دارد. در امتداد زیر زمین دالانی با سقف کوتاه کشیده شده که محل گذر خدمتکاران خانه بود تا بدون گذشتن از میان تالار به امورات خانه برسند. چشم که می‌بندم خانه جان می‌گیرد با ارباب و خدمتکاران و زنان احتمالی ارباب و میهمانان و بچه‌ها و اسب‌ها.

به دوربین لبخند می‌زنیم و خانه را تنها می‌گذاریم تا قیلوله‎ای کند در آفتاب کم جان و دلپذیر پاییزی.

انگار ما تنها مسافران این پنج‌شنبه‌ی قزوینیم و برای دیدن بقیه‌ی مکان‌های تاریخی باید با میراث فرهنگی هماهنگ کنیم و همراه با راهنما به دیدن آن‌ها برویم، بنابراین برای ساعت یک و نیم بعدازظهر در میدانی با راهنما قرار می‌گذاریم و چون بسیار گرسنه‌ایم به شوق خوردن «قیمه نثار» به «رستوران اقبالی» می‌رویم در خیابان طالقانی نزدیک سه راه خیام.

رستورانی که در طبقه‌ی دوم است و پنجره‎‌های مشرف به خیابان دارد. کنار پنجره می‌نشینم و با اینکه می‌دانم گزینه نهایی، قیمه نثار است، فهرست غذاها را زیر و بالا می‌کنم و قیمه نثار با ماست چکیده سفارش می‌دهم. قیمه نثار خیلی خوب است، بوی زعفران و تردی گوشت این غذا مست‌کننده است.

قیمه نثار پلوی سفید است با گوشت‌هایی قیمه شده که با رب گوجه و چاشنی پخته شده و لایه لایه بین پلو قرار گرفته و روی پلو با خلال بادام و پسته و پوست پرتغال و زرشک و برنج زعفرانی پوشیده شده است.

سپس با خانم راهنما همراه می‌شویم. مقصد بعدی «عمارت چهلستون» است. چهلستونی کوچک‌تر اما قدیمی‌تر از چهلستون اصفهان که به دست شاه طهماسب صفوی ساخته شده و دو طبقه دارد. دور تا دور دیوارهای طبقه اول را نقاشی‌هایی متعلق به سه دوره پوشانده که البته بخشی از آن‌ها پاک شده است. طبقه دوم ارسی‌هایی در دو سو دارد و از شیشه‌های رنگی آن می‌توان خیابان‌های اطراف را دید. این طبقه موزه خوشنویسی است و نمونه‌هایی از خط خطاطان بنام قزوین در آن موجود است.

راهی کلیسای کوچک «کانتور» می‌شویم. کوچک‌ترین کلیسای ایران که در جنگ جهانی دوم به دست روس‌ها ساخته شده است. کسی در کلیسا نیست، دور حیاط کلیسا نرده‌های آهنی کوتاه کشیده شده است که براحتی می‌توان وارد حیاط آن شد. از چیزی که فکر می‌کردم کوچک‌تر است و نگران کلیسا می‌شوم که با دیوارهای آجری کمی سرخ شبیه خانه‌ی شکلاتی‌ها نسل و گرتل، تنها و بدون محافظ در گوشه‌ای از شهر رها شده است.

کلیسای ارتدوکسی کانتور سه هال کوچک دارد. یکی تالار اصلی است که محرابی رو به شرق دارد و 10 تا 12 نفر در آن، جا می‌شوند و هال دیگر اتاقک آماده شدن کشیش است و هال سوم محل اعتراف است. بالای در ورودی، صلیبی است که خطی کج پایین آن کشیده شده و این خط صلیب کلیسای ارتدوکس کانتور را از کلیساهای کاتولیک متمایز می‌کند.

کلیسا

 
کلیسای کانتور - قزوین

مقصد بعدی «آب‌انبار سردار بزرگ» است. بزرگ‌ترین آب‌انبار تک گنبدی ایران که از سوی دو برادر سردار قاجاری ساخته شده است که گویا نذر می‌کنند که اگر در جنگ پیروز شوند، سرداری بسازند و بعد از پیروزی «آب انبار سردار بزرگ»، «آب انبار سردار کوچک» و مدرسه‌ای در قزوین می‌سازند.

خانم راهنما در آهنی بزرگ را باز می‌کند و تند از پله‌های طولانی و بلند «آب انبار سردار بزرگ» پایین می‌دوم. وسط راه سکوت آب انبار و تاریکی‌اش می‌ترساندم. چه ابهتی دارد!

آب انبار تا سال‌های آغازین دهه 50 استفاده می‌شده است و حالا که دیگر آبی در آن نیست، دری به مخزن آن گشوده شده است که از آن وارد مخزن می‌شویم. 28 متر ارتفاع زمین تا گنبد است، دو ورودی هم در بالا دارد که یکی برای هدایت آب و پر کردن مخزن است و از دیگری نیز چند نفر هر سال با طناب وارد آب انبار می‌شده‌اند و آن را تمیز می‎کرده‌اند، لجن‌ها با سطل خارج می‌شده و آب انبار برای آبگیری آماده می‌شده است.

از دیوار به سوی پله‌ها هم لوله‌هایی مارپیچ ایجاد شده که آب با شدت دیوار را خراب نکند. مردم با سطل دلو به آب انبار می‌آمده‌اند و آب روزانه خود را می‌برده‌اند.

روانه‌ی «مسجد جامع» قزوین می‌شویم در خیابان سپه، خیابانی که سنگفرش است و ماشین‌ها را مجبور می‌کند وقت گذر کردن، کمی تعلل کنند و سری به اطراف بچرخانند و بناهای پیر را ببینند، سلامی کنند و بعد رد شوند.

خانم راهنما می‌گوید؛ اینجا اولین خیابان طراحی شده‌ی ایران است، این خیابان را شاه طهماسب می‌سازد و به نام محله‌ای در هرات، نام «خاص» خیابان را بر آن می‌گذارد، اما بعد خیابان، نامی «عامی» می‌شود برای تمام مسیرهایی این‌چنینی در ایران.

مسجد جامع، مسجدی کهن، بزرگ و استوار است که آن را مسجد جامع عتیق و کبیر هم می‌خوانند که روی بنای یک آتشکده‌ی ساسانی و به فرمان هارون‌الرشید ساخته شده است. در دوره‌های بعدی هم بخش‌هایی به آن اضافه شده است. حیاطی بزرگ، چندین سرا و گنبد کاشی‌کاری شده و دو مناره‌ی بلند دارد که یکی از آن‌ها همین تازگی‌ها در آتش سوخت. منبت‌های چوبی مناره در گرمای آتش جمع شده است و دل آدم را ریش می‌کند. بعدازظهر است و مسجد خلوت، می‌نشینیم در آفتاب کم رمق، گرم می‌شویم و عکسی می‌گیریم و مسجد بزرگ را با حال و هوای معنوی‌اش تنها می‌گذاریم و ‌می‌رویم.

مقصد بعدی خیابان ملک‌آباد و «آرامگاه حمدالله مستوفی» است، به قول قزوینی‌ها «گنبر دراز». حمدالله مستوفی شاعر، نویسنده و مورخ قرن هشتم است که هم در دیوان ایلخانان بوده است و از او سه کتاب بر جای مانده است. آرامگاه او در حیاطی کوچک است میان خانه‌ها، گنبدی بلند و رو به آسمان که پیش‌تر تنها از آجر بوده با مهرهایی ایلخانی بر آن.

اما بعدها گنبد آن کاشی شده است و آب انبار و خانه‌ای سرایداری به آن اضافه شده است. محل دفن، سردابی زیر بنا است که دریچه‌ای برای وارد شدن دارد که به دلیل کوچکی، آن را بسته‌اند و نمی‌شود واردش شد.

آرامگاه را با آرامش بسیارش رها می‌کنیم. حسابی خسته‌ایم و رمق ادامه دادن نداریم. شهر «ترین‌ها» هم پر است از مکان‌های دیدنی، به طرف بازار می‌رویم. در سرای سعدالسلطنه، در بخش مرمت شده و زیبایش کافه قهوه‌خانه‌ی کوچکی است به نام «نگار السلطنه» به سبک پهلوی با صندلی‌های لهستانی و میزهای گرد.

به پیشنهاد صاحب کافه، دم‌نوش دلارام با کیک خانگی می‌خوریم. دم کرده‌ی گل‌گاو زبان، تخم گشنیز، گل محمدی و برگ ورون است. عطری دلپذیر دارد و با نبات برای رفع خستگی عالی است. ورون گیاهی با بویی شبیه لیمو است.

بعد از استراحت، برای گشت زدن در بازار می‌رویم، آفتاب دارد می‌رود و هوا دیگر کمی سرد شده است. بازار قزوین هزار ساله است و البته در دوره صفوی توسعه پیدا کرده است، بازار قزوین خیلی جادویی جلوه می‌کند، در سیاه روشن غروب سورئال است و می‌توان در هر دالانش گم شد، به زمانی دیگر رفت و یا دریچه‌ای به دنیایی که دیگر نیست، یافت.

کاروانسراهای بزرگ، پیرمردهای کوچک و زنان چادری و دست‌های پرخرید، نقش فرش‌ها، ضربِ دست دو آهنگری که بر آهن داغ با نظم می‌کوبند، کاروان‌سراهای خاموش و درحال خراب و قابلمه‌های مسی و پرنده‌های در قفس را می‌شود در این بازار کنار هم دید و از هر صحنه‌اش لذت برد.

بازار قزوین خیلی بزرگ است که برای دیدن آن باید زمان زیادی صرف کرد، علاوه‌بر آن قزوین جاهای دیدنی دیگری هم دارد که نمی‌شود آن‌ها را یکروزه دید. ما هم سفرمان را یک‌روزه طراحی کرده‌ایم، بنابراین بعد از خرید شیرینی‌های متنوع و خوشمزه قزوین، دیدن دیگر بخش‌های این شهر تاریخی را به روز دیگری می‌سپاریم و به تهران برمی‌گردیم. اتوبان خلوت است و کمتر از 2 ساعت در راه هستیم تا برج آزادی را از دور ببینیم.

گزارش از آزاده شمس، خبرنگار ایسنا

نوشته شهری که بیشترین آثار ثبت شده‌ی ملی را در خود جای داده است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

زندان هارون الرشید یا آتشکده 1100 ساله در میان نخاله های ساختمانی حریم شهر تهران

$
0
0

تهران

تهران
زندان هارون الرشید یا آتشکده 1100 ساله در میان نخاله های ساختمانی حریم شهر تهران هنوز سالم مانده است آن طور که شهردار منطقه 15 اعلام کرد قرار است این بنای تاریخی به همراه کوه بی بی شهربانو و پارک خجیر به عنوان تفرجگاه مورد استفاده قرار گیرد.
 به گزارش خبرنگار مهر، سی و دومین تهرانگردی مسجدجامعی و تیم همراهش پیش از ظهر جمعه در منطقه 15 تهران برگزار شد. تیم برنامه کشف تهران، در زندان هارون الرشید واقع در اتوبان امام رضا (ع حضور یافتند این بنای تاریخی با نام زندان هارون یا زندان هارون‌الرشید یا زندان خان در ۱۳ کیلومتری شرق تهران واقع شده و در سال 34 با شماره ۴۰۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و از آن به عنوان یکی از آثار تاریخی پس از اسلام در شهر ری یاد می شود.

اما تیم همراه مسجد جامعی در این برنامه، بر زندان بودن یا نبودن آن تردید داشتند. برخی گفتند که این بنا آتشکده بوده و در فهرست میراث ملی ثبت نشده است. حتی انجمنی، شهردار منطقه 15 که در این برنامه حضور داشت نیز گفت:  نام این محل زندان هارون الرشید است، اما هیچ سندی مبنی بر زندان بودن این بنا وجود ندارد و در هیچ یک از نسخه های تاریخی در این باره صحبتی نشده است.

احمد مسجد جامعی بر این باور است که این بنا مربوط به 1100 سال پیش است. طبق شواهد موجود، این بنا به عنوان آتشکده کاربرد داشته است.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: با اینکه این بنا تاریخی است اما هیچ حفاظتی از آن صورت نگرفته و ثبت میراث فرهنگی نشده است. باید هر چه سریعتر این مکان به ثبت برسد و از آن محافظت شود.

در کنار این زندان یا آتشکده استخر آبی نیز وجود داشت که منبع آن یک سرچشمه پر آب بود اما آب این جشمه وارد استخر شده و پس از آن به هدر می رفت.مسجد جامعی پس از بازدید از اطراف این بنا و دیدن چشمه ای در اطراف زندان، بیان کرد: باید طرحی برای استفاده از آب این سرچشمه نوشت تا به هدر نرود. همچنین این منطقه قابلیت های زیادی برای تفریحگاه و تفرجگاه مردم شرق تهران دارد و با برنامه‌ریزی می‌توان محیطی آرام و سر سبز برای ساکنان تهران فراهم کرد.

انجمنی شهردار منطقه 15 نیز در تکمیل گفته های مسجد جامعی ادامه داد: کوه بی بی شهربانو، این بنای تاریخی مشهور به زندان هارون الرشید و پارک ملی خجیر  در طرح کوهسار شرقی به عنوان تفرجگاه دیده شده اند.

نوشته زندان هارون الرشید یا آتشکده 1100 ساله در میان نخاله های ساختمانی حریم شهر تهران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

دره شهر از توابع استان ایلام، یکی از مناطق مهم تاریخی و تمدن خیز

$
0
0

پل تاریخی گاومیشان

دره شهر
ایلام – خبرگزاری مهر: شهرستان دره شهر از توابع استان ایلام به دلیل داشتن آثار متعدد تاریخی به خصوص آثار به جا مانده از دروه ساسانی یکی از مناطق مهم تاریخی و تمدن خیز کشور است که به دلیل عدم توجه به فراهم کردن زیرساخت ها به ویژه در بخش امکانات ناشناخته مانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان دره شهر در جنوب استان ایلام سرزمین تاریخ و تمدن استان و کشور است چراکه آثار متعدد تاریخی در این شهرستان نشان از تمدن غنی در منطقه دارد.

وجود مناطق خوش آب و هوا و رودخانه سیمره باعث به وجود آمد تمدن های بسیار زیادی در سطح این شهرستان شده که آثار متعدد به خصوص در دوره ساسانی در این شهرستان دیده می شود و همچنین طبق گفته کارشناسان این منطقه اولین شهر دوره ساسانی بوده است.

وجود شهر تاریخی سیمره به عنوان بزرگترین شهر تاریخی غرب کشور نشان از اهمیت ویژه این شهرستان به لحاظ تاریخی و باستان شناسی دارد هرچند که این اثر مهم در حال حاضر ثبت جهانی نشده ولی مقدمات ثبت این اثر مهم دوره ساسانی اسلامی فراهم شده است.

تنگه بهرام چوبین محل اخفای بهرام سردار ساسانی، پل تاریخی گاومیشان بزرگترین پل تاریخی غرب کشور و آثار مهم تاریخی و طبیعی در شهرستان باعث شده این شهرستان مهد تاریخی استان ایلام باشد.

اما قدمت، آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری این شهرستان نتوانسته صنعت گردشگری را در شهرستان به خوبی رونق بخشد چراکه ظرفیت های گردشگری این شهرستان ناشناخته مانده و زیرساخت های مناسبی برای رونق این صنعت فراهم نشده است.

شهرستان دره شهر و مشکلات گردشگری

احمد مرادی از کارشناسان گردشگری استان ایلام به خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان دره شهر دارای آثار متعدد تاریخی و طبیعی مثل چهار طاقی، قلعه شیخ مکان، قلعه پور اشرف، آبشار هفت آسیاب، سراب، ارتفاعات و دره های کبیرکوه و...محل مناسبی برای توسعه گردشگری استان ایلام است.

وی بیان داشت: به رغم این همه آثار تاریخی و طبیعی شهرستان هنوز از امکانات و توسعه زیرساختهای شهری برخوردار نیست و دیگر فعالیتهای شهرستان به توسعه گردشگری شهرستان ترجیح داده می شود.

این کارشناس بیان داشت: هم اکنون مردم شهرستان دره شهر دارای مشکلات بزرگی مثل بیکاری هستند و متاسفانه کمترین بهره را از بحث گردشگری می برند چراکه ساختار مناسبی برای فعالیتهای گردشگری شهرستان وجود ندارد.

وی عنوان کرد: وجب به وجب این شهرستان را آثار تاریخی تشکیل داده و شناخته شدن و حضور گردشگر در این شهرستان باعث ایجاد شغل و درآمد برای مردم می شود.

مرادی افزود: این شهرستان در مرحله اول باید از طریق رسانه به خوبی در سطح کشور شناخته شود و بعد با ایجاد زیرساختهای لازم در جهت توسعه گردشگری شهرستان گامهای بعدی را برداشت.

وی ادامه داد: متاسفانه در شهرستان توجهی به بحث ایجاد امکانات در مناطق گردشگری برای دسترسی گردشگران به خوبی صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: امکانات رفاهی و تردد آسان از مهمترین نیازهای حضور گردشگری در شهرستان است که باید توسط مسئولان مورد توجه ویژه قرار گیرد.

گردشگری شهرستان دره شهر نیازمند توجه همه دستگاه های اجرایی است

عبدالمالک شنبه زاده مدیر کل میراث فرهنگی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان دره شهر با وجود آثار مهم تاریخی مثل شهر تاریخی سیمره یکی از قطب های تاریخی در کشور محسوب می شود.

وی بیان داشت: باید همه دستگاه های اجرایی استان و مسئولان ارشد برای ثبت جهانی این اثر مهم تلاش کنند چراکه این کار به اعتبارات لازم نیاز دارد.

وی تصریح کرد: بحث تملک زمین های اطراف این شهر تاریخی از دیگر مباحث مهم شهر سیمره است که نیاز به همکاری دستگاه های اجرایی استان دارد.

پل تاریخی گاومیشان

پل تاریخی گاومیشان

وی عنوان کرد: به طور کلی توسعه گردشگری شهرستان دره شهر فقط با تلاش میراث فرهنگی استان تحقق پیدا نمی کند چراکه اقدامات گسترده نیازمند تعامل و همکاری همه دستگاه های اجرایی دارد.

وی افزود: شهر تاریخی سیمره یکی از منحصر به فرد ترین آثار تاریخی در کشور است که در حال حاضر  در تلاش هستیم این اثر مهم را ثبت جهانی کنیم.

وی عنوان کرد: در حال حاضر موزه باستان شناسی در شهرستان دره شهر که دارای آثار کشف شده از شهر تاریخی سیمره بوده نیز فعال بوده است و فرصت بزرگ برای فعالیتهای باستان شناسی فراهم کرده است.

شنبه زاده بیان داشت: بحث معرفی شهرستان از دیگر نیازهای توسعه گردشگری است و بدون شک معرفی آثار شهرستان با توجه به اهمیت تاریخی می تواند استقبال مردم و گردشگران داخلی و خارجی را در پی داشته باشد.

وی افزود: سرمایه گذاری از مهمترین مباحث در حوزه گردشگری استان ایلام است که در حال حاضر باید بخش خصوصی برای توسعه فعالیت های گردشگری در سطح استان و شهرستان ورود کند.

مدیر میراث فرهنگی استان ایلام تصریح کرد: این دستگاه اجرایی نیز از طرحهای حوزه گردشگری در سطح استان و شهرستان حمایت خواهد کرد تا زیرساختهای گردشگری در استان توسعه پیدا کند.

شنبه زاده بیان داشت: سرمایه گذاری در حوزه فعالیتهای گردشگری سطح شهرستان دره شهر طی سالهای اخیر روندی رو به رشد داشته است و ایجاد امکانات در سال جاری نیز در سطح شهرستان و جاذبه های موجود پیگیری می شود.

وی عنوان کرد: توسعه فعالیت های گردشگری و زیرساخت های لازم باید با همکاری همه دستگاه های اجرایی باشد.

این مسئول افزود: بیش از 735 اثر تاریخی و طبیعی استان ایلام ثبت ملی شده که بیش از 150 مورد آن در شهرستان دره شهر قرار دارد بنابراین این شهرستان فرصتی بزرگ برای توسعه گردشگری دارد که تحقق این مهم منجر به توسعه شهرستان و اشتغال نیز می شود.

شنبه زاده بیان داشت: امروز صنعت گردشگری یکی از مهمترین منابع درآمدی برای بسیاری از کشورهای جهان شده و استان ایلام و شهرستان دره شهر این پتانسیل را دارا هستند که محل رفت و آمد گردشگران باشند.

وی بیان داشت: آثاری که در استان ایلام وجود دارد در کشور ما بسیار نادر است و نمونه آن دریاچه دوقلوی سیاه گاو شهرستان آبدانان، چشمه های آبگرم شهرستان دهلران، غار خفاش و..که همگی جزو پدیده های خارق العاده هستند.

این مسئول تصریح کرد: گردشگری به عنوان مزیت و ظرفیت در تمام نقاط استان ایلام برای توسعه و اشتغال باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد و در این راه لازم است مسئولان ارشد استان و رسانه ها میراث فرهنگی را یاری کنند.

وجود آثار طبیعی و تاریخی در شهرستان دره شهر که نمونه از مناطق تاریخی و طبیعی استان ایلام است این نکته را تداعی می کند که این شهرستان و تمام شهرستانهای استان ظرفیت توسعه گردشگری را دارند.

نوشته دره شهر از توابع استان ایلام، یکی از مناطق مهم تاریخی و تمدن خیز اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

شش مقصد پاییزی برای گردشگران خوش‌ذوق

$
0
0

پاییز

پاییز

اگر تا حالا فکر می‌کردید پاییز فصلی غم‌انگیز و دلگیر است، بعد از خواندن این گزارش نظرتان عوض خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، جدا از تصاویر زیبایی حاصل از همسرایی شاعرانه‌ی برگ‌های سرخ و طلایی و نارنجی‌رنگ پاییزی که شاید در هر جنگلی یافت شود، مناطقی از دنیا هستند که در فصل سوم سال هم حال و هوای تابستانی و دلنشینی را به گردشگران ارائه می‌کنند. در این گزارش شش مقصد پاییزی را به گردشگران خوش‌ذوق معرفی می‌کنیم:

رودخانه‌های «ماسوریا» شمال‌شرق لهستان

«ماسوریا» منطقه‌ای شامل 2000 دریاچه و جزیره جنگلی در فاصله 170 مایلی ورشو است. شبکه‌ای از رودخانه‌ها و کانال‌ها به شما اجازه می‌دهند با قایق یا کایاک در پیچ و خم این ناحیه سفری هیجان‌انگیز را تجربه کنید. تابستان «ماسوریا» گرم است و زمستان در این منطقه خیلی زود از راه می‌رسد. بنابراین بهترین زمان برای سفر به جنگل‌های «آگوستو» و قایق‌سواری در دریاچه‌های این ناحیه ماه اکتبر است. شهرها و روستای اطراف آن نیز برای گردشگرانی که به مکان‌های تاریخی علاقه دارند، خالی از جاذبه نیست. قلعه‌های «تیوتونیک»، کلیسای باروک و انبارهای بزرگی متعلق به دوران جنگ جهانی دوم از جمله جاذبه‌های تاریخی این منطقه هستند.

نوشته شش مقصد پاییزی برای گردشگران خوش‌ذوق اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

ترکیه همچنان طرفداران خودش را به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری جهان حفظ کرده است

$
0
0

ترکیه

ترکیه

با این که فضای ناآرام خاورمیانه بسیاری از گردشگران را از سفر به این منطقه بازمی‌دارد‌، آمارها نشان می‌دهد ترکیه همچنان طرفداران خودش را به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری جهان حفظ کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا فضای نابسامان سیاسی خاورمیانه تاثیر منفی بسزایی روی تعداد مسافرانی داشته که کشورهای منطقه را به عنوان مقصد خود انتخاب می‌کنند؛ اما به نظر می‌رسد این حساب و کتاب‌ها در مورد ترکیه چندان درست از آب درنیامده است!

طبق آمارها، تا پایان سال جاری میلادی 42 میلیون گردشگر راهی ترکیه خواهند شد. این رقم نسبت به 10 میلیون گردشگری که در سال 2000 به ترکیه رفتند، رشد چشمگیری را نشان می‌دهد. اکثر گردشگران ترکیه‌ای از کشورهای عراق‌، ایران، یونان‌، روسیه‌، بلغارستان‌ و انگلیس هستند.

استانبول پایتخت ترکیه، هفتمین مقصد گردشگری جهان است که پیش‌بینی می‌شود امسال 11 میلیون و 600 هزار مسافر را به خود جذب کند. با وجود این که ترکیه تنها هزار مایل با درگیری‌های سیاسی و نظامی فاصله دارد،‌ زیبایی‌های فضای شهری‌، مناظر و معماری کم‌نظیر و امنیت آن گردشگران را برای سفر مجاب می‌کند.

درآمد گردشگری این کشور با 6 درصد رشد تا پایان امسال به 35 میلیارد دلار خواهد رسید. طی ماه جولای پنج میلیون و 214 هزار و 519 گردشگر به ترکیه سفر کردند،‌ این رقم نسبت به همین بازه زمانی در سال 2013 شاهد افزایش 13.5 درصدی بوده است.

نوشته ترکیه همچنان طرفداران خودش را به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری جهان حفظ کرده است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


دوگانه سختکوشی و عافیت‌طلبی در کدام کشورها

$
0
0

گردشگران

گردشگران

دوگانه سختکوشی و عافیت‌طلبی نه فقط در ایران که در جهان هم مساله است. آن گونه که سایت اینترنتی بیزنس اینسایدر در یکی از جدیدترین مطالب خود بیاورد که در میان کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، کدام کشورها، از همه بیشتر کار می‌کنند و کدام یک کمتر.

 نتیجه این تحقیق که با استفاده از دو شاخص متوسط سن بازنشستگی و میزان ساعات کار در یک سال به دست آمده نشانگر این است که مردم مکزیک در میان مردمان کشورهای عضو این سازمان، سختکوش ترین و در مقابل فرانسوی ها از همه کمتر کار می کنند. متوسط سن بازنشستگی در مکزیک نزدیک به 71 سال و میزان ساعات کاری در یک سال نزدیک به 2250 ساعت است که به معنای هفت ساعت کار در هر روز بدون تعطیلی است. در مقابل فرانسوی هایی که حدود پنجاه و نه سالگی بازنشسته می شوند و حدود 1450 ساعت در سال کار می کنند. با این وصف دوست ندارید سری به مکزیک بزنیم و ببینیم کشوری که مردمانی به این سختکوشی دارد چه جور جایی است؟

مکزیک یکی از کشورهای آمریکای شمالی و البته جنوبی ترین آنهاست. این کشور مرز خونینی با ایالات متحده آمریکا دارد. این مرز به این دلیل خونین است که بسیاری از افرادی که طالب ینگه دنیا هستند از این مرز به آمریکا مهاجرت می کنند و افراد زیادی به علل مختلف جان خود را در این مهاجرت از دست می دهند. از سوی دیگر مکزیک، جایگاه قاچاقچیان مواد مخدر هم هست که سعی می کنند این مواد را به آمریکا برسانند و به همین دلیل است که همیشه نام مکزیک با ناامنی و اقدامات خلاف قانون گره خورده است. (البته کسانی که به مکزیک سفر کرده اند اغلب از حضور پلیس در سراسر شهر و امنیت نسبی در مکزیکو سیتی احساس رضایت می کنند) شاید به دلیل همین ناامنی و البته سختی دسترسی این کشور باشد که مکزیک تاکنون خیلی مورد توجه ایرانیان قرار نگرفته است. البته در این راه، نباید از رفتار بد مکزیکی ها هم گذشت. ظاهرا سابقه بد برخی ایرانیان که از این کشور به عنوان ترانزیت برای رسیدن به آمریکا استفاده کردند باعث شده که دولت مکزیک محدودیت ها و سختگیری هایی در صدور ویزا و ورود به این کشور قایل شود. این در حالی است که مسافران ایرانی مکزیک می گویند در سفارت این کشور در خیابان جردن (نلسون ماندلا) تهران همه چیز خیلی خوب و منطقی پیش می رود. از این روست که توصیه می شود حتی به داشتن ویزای مکزیک هم قانع نباشید و میزبان پای کاری در این کشور و البته رزرواسیون یک هتل و سایر مدارک لازم در هنگام اخذ ویزا را به همراه داشته باشید.

حالا باید به سراغ این سوال رفت که چرا یک نفر باید حدود 20 ساعت پرواز را تحمل کند و به مکزیک برود؟ برای دیدن مکزیک چند دلیل عمده وجود دارد. یکی دیدن تمدن مایاها، یکی از تمدن های قدیمی جهان به همراه سنن و آداب و رسوم بومیان این کشور و البته چیچن ایتزا، هرمی که مربوط به تمدن مایاهاست و به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جدید جهان شناخته می شود. نکته دوم طبیعت بکر این سرزمین بخصوص در سواحل است که تعطیلات خوبی را برای شما نوید می دهد. در عین حال دیدن نقاط شهری مکزیک بخصوص مکزیکوسیتی یعنی پایتخت هم نکته مثبت دیگر سفر احتمالی شما به مکزیک است. فراموش نکنید که مکزیکوسیتی روزگاری آلوده ترین هوای جهان را داشته و حالا توانسته این مشخصه زشت را به شهرهای دیگری واگذار کند. شهرهایی که همین تهران خودمان هم در دایره شان می گنجد.

اماکن دیگری که در مکزیک خواهید دید؛ یکی ساختمان های قدیمی و کلیساهایی است که با نقاشی ها پوشانده شده اند و دیگری موزه هایی است که قصد دارد مردم بومی این سرزمین و تاریخ آنها را به شما معرفی کند. صد البته که در طول سفر خود خواهید توانست از غذاهای تند مکزیکی هم تناول و هنر این کشور مثلا در موسیقی یا حرکات موزون بومی را نظاره کنید.

مکزیک از نظر جمعیت شناختی یک کشور کاملا جوان است و معدل سنی کل جمعیت 120 میلیونی این کشور، حدود 27 سال است. میزان بیکاری مردم سخت کوش مکزیک، نزدیک به 5 درصد است. البته در میان جوانان نرخ بیکاری نزدیک به 10 درصد است و خبر بد دیگر این است که حدود 5 درصد از کودکان هم مشغول به کار هستند. حجم بالایی از مردم مکزیک در بخش خدمات کار می کنند.

اما این تعداد0 کارگر با آن همه کار، چقدر ثروت تولید می کنند؟ مکزیک از نظر تولید ناخالص داخلی در جایگاه 11 جهان قرار گرفته و در معادلات اقتصاد جهانی قابل نادیده گرفتن نیست. حجم کلی ثروت تولیدی یک سال مکزیک، یک تریلیون و 300 میلیارد دلار است. حجم بالایی از این ثروت هم در بخش خدمات تولید می شود. با وجود ثروت بالا و تورم پایین، شاخص منفی مهمی در کارنامه اقتصادی مکزیک وجود دارد و آن هم این است که نزدیک به 52 درصد مردم زیر خط فقر زندگی می کنند.

چطور برویم؟

برای رفتن به مکزیک باید از روسیه یا یکی از کشورهای آمریکا مرکزی مثل کاستاریکا، ونزوئلا، کوبا و... استفاده کنید. بنابراین احتمالا علاوه بر ویزای مکزیک نیاز به ویزای یک کشور دیگر هم دارید. البته ایران با برخی از کشورهای آمریکای مرکزی، قرارداد لغو روادید هم دارد. پروسه اخذ ویزای مکزیک ظاهرا کمی سخت است و باید چه در مرحله اخذ و چه در هنگام ورود به این کشور دقیق باشید. مسافت دور مکزیک در کنار ثروتمند بودن نسبی این کشور باعث گرانی مبلغ سفر به این کشور می شود. گفته می شود یک تور نوروز 94 برای این کشور البته به همراه کوبا برای هر نفر نزدیک 18 میلیون تومان آب می خورد.

مصطفی مسجدی آرانی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته دوگانه سختکوشی و عافیت‌طلبی در کدام کشورها اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

جشنواره‌ای با موضوع شتر در هند

$
0
0

شتر

شتر

شاید تصور شما از هند این نباشد که جشنواره‌ای با موضوع شتر در این کشور برگزار شود.

هند، بیش از هر چیز در میان ما از منظرتعامل انسان ها با حیوانات، با احترام به گاوها شناخته می شود، اما همه ساله در ماه نوامبر بیش از 300 هزار هندی و توریست خارجی با حضور بیش از 50 هزار حیوان در شهر نه چندان تمیز راجستان، جشنواره سالانه شتر، موسوم به «پوشکار» را برگزار می کنند.

در این جشنواره، علاوه بر دیدن تزئینات حیوانات و مسابقه آنان باهم، می توانید در مسابقات سربندهای هندی شرکت کنید، از مسابقه بلندترین سبیل ها لذت ببرید، از موسیقی بومی های منطقه استفاده کنید و بازی مردان هندی با مار را هم به تماشا بنشینید.

به دلیل همه این موارد است که به شما توصیه می شود دوربین را همراه خود داشته باشید؛ چراکه این جشنواره بسیار فتوژنیک است. یادتان هم نرود که از دیگر آثار دیدنی مثل معبد برهمایی که در همان نزدیکی قرار گرفته، دیدن کنید.

سایت فست 300 که اطلاعات این جشنواره را دارد، می گوید؛ جشنواره شتر پوشکار، یکی از مهم ترین جشنواره ها در کشور هند است و از نظر شلوغی هم در وضع میانه قرار گرفته است. به این معنا که خیلی نباید منتظر شلوغی وحشتناکی باشید. ضمنا میزان حضور بومیان از توریست ها بیشتر است و این شانسی برای کسانی است که می خواهند زندگی مردم هند را از نزدیک تماشا کنند.

شهر پوشکار در فاصله 5 ساعته با دهلی نو، پایتخت کشور هند قرار گرفته است. برای رسیدن به این شهر می توانید از فرودگاه دهلی (با قیمت بلیط هواپیما حداقل یک میلیون تومان) استفاده کنید. از آنجا هم یا باید از ترکیب قطار و اتوبوس یا از تاکسی هایی که از مبدا دهلی به این شهر می روند استفاده کنید، البته از هرکدام که استفاده کنید نباید خیلی نگران هزینه باشید چون کرایه ها بسیار پایین است. (ضمیمه چمدان)

نوشته جشنواره‌ای با موضوع شتر در هند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

زادگاه نیما یوشیج

$
0
0

خانه یوشیج

خانه یوشیج

با دیدن و رفتن به یوش، زادگاه نیما یوشیج، به نقش طبیعت در شکل‌گیری تفکر انسان و درک او از هستی و زیبایی می‌توان پی‌برد. آن‌چنان که وقتی زادگاه، روستایی باستانی و پنهان در پناه کوه باشد، گذر از دره‌های کوهستانی پر پیچ و خم یوش را نیز تمثیلی از سرگذشت تاریخ شعر فارسی می‌توان تلقی کرد.

به گزارش ایسنا، هدایت شدن به سفری یک‌روزه به زادگاه مردی که پس از قرن‌ها حضور و ظهور شاعران پرآوازه در هنر ملی و کهن ایرانیان طرحی نو در انداخت، این توانایی را دارد که تمامی دغدغه‌های روزمره‌ات را به کناری بگذاری و با وسوسه‌ی رفتن کنار بیایی.

یوش، زادگاه مردی که توانست پس از گذشت چندین قرن از گفتن «مفتعلن مفتعلن کشت مرا» توسط مولانا، بالاخره سد پرهیبت عبور از برخی معیارهای کهنه‌ی شعر فارسی را بشکند.

این توصیف کلی و کوتاه از مقصد سفر، مخصوصا وقتی بدانی به دیدن زادگاه و آرامگاه چه کسی می‌روی، مسیر را هم به‌اندازه‌ی بهانه‌ی سفر، مهم می‌کند؛ مسیری که می‌دانی نیما حتما در روزگاری دور سپری کرده است.

طبیعت
نمایی از طبیعت منطقه

در این روزگار برای رفتن به روستای یوش و بازدید از خانه و زادگاه نیما، دو راه وجود دارد؛ یکی جاده‌ی هراز و دیگری جاده‌ی چالوس. برای انتخاب هر کدام از این دو مسیر نیز دو راه وجود دارد؛ یعنی این‌که خودت با اتومبیل شخصی اقدام به رفتن کنی یا این‌که بخواهی از خدمات تورهای ایرانگردی استفاده کنی. جاده‌ی چالوس انتخاب ما بود. مسیری کوهستانی که به‌دلیل وجود درختان شاخه آویخته از دو سوی جاده و اشرافش بر رودخانه منتهی به سد این‌روزها کم‌آب کرج، هنوز یکی از زیباترین جاذبه‌های توریستی ایران است.

با رسیدن به کیلومتر 79 جاده‌ی چالوس و عبور از تونل کندوان، در محل معروف به پل زنگوله، جاده‌ی آسفالته‌ی فرعی روستای یوش-بلده در ظلع شرقی جاده ظاهر می‌شود. تا رسیدن به روستا حدود 45 کیلومتر جاده‌ی کوهستانی و پیچ در پیچ با منظره‌ای از درختان سرو و تبریزی و باغ‌های گوناگون میوه در کف دره قرار دارد که جولانگاه نگاه و خیال هر رونده‌ای خواهد شد. مخصوصا در فصل پاییز. در این فصل جاده‌ی یوش به قدری سرشار از رنگ‌های مختلف برگ‌ درختان است و هارمونی رنگ‌ها و طبیعت آنچنان جلوه‌گر، که امکان ندارد هر گذرنده‌ای را برای لحظاتی مسحور زیبایی پرشکوهش نکند و حداقل برای لحظاتی به درنگ وا ندارد.

در مسیر رفتن به یوش مناطق حفاظت‌شده‌ای مثل گلستانک و سیاه‌بیشه به چشم می‌خورند. روستاها با شیروانی‌های رنگ به رنگ و حتی خالی از رنگی مسلط ، قدری بکری منطقه را دستخوش تغییر کرده‌اند. در امتداد جاده و سراسر عمق دره پوشیده از درختان مختلف رنگ به رنگ شده، ردیف صنوبرها تمام ناشدنی‌اند؛ درختانی که در پناه کوهستان گاه آنچنان در کنار هم به نظم، قد برافراشته‌ و در حال گردن‌فرازی‌اند که گویی قصدشان رقابت با قامت کوه‌های اطرافشان است. آب رودخانه شاید به‌دلیل پایین بودن بارندگی خیلی مغرورانه حرکت نمی‌کند و آن پایین، آرام و بدون شتاب در جریان است. به عابری می‌ماند که با دیدن پاییز دره، برای رسیدن به مقصد عجله‌ای ندارد و می‌خواهد بیشتر نظاره‌گر پاییز باشد؛ تا عابری عجول.

در حاشیه‌ی جاده، ویلاهای بزرگی که با معماری مدرن از لابه‌لای خانه‌های محلی‌ها سر و گردن علم کرده‌اند، مشاهده می‌شود. ویلاها با رنگ‌های تند نارنجی و قرمز و سفید، بزرگی و بلندی و جلوه‌گری خویش را خودنمایانه به رخ اهالی می‌کشند. این تصویر حتما باعث نگرانی طبیعت‌دوستان خواهد شد؛ نگرانی و شاید هراس از در افتادن وسوسه به جان بازاریان و ویلاسازان برای هجوم به منطقه. با این حال هنوز هم تمام شیب دره و جاده در مصادره‌ی پاییز و رنگ غالب زرد و قرمز و نارنجی است، بنابراین هنوز دل به خیالی رنگین می‌توان سپرد و مشتاق ادامه‌ی مسیر شد.

با کمی اطلاعات راهنمای مسیر، ادامه‌ی راه می‌تواند دلپذیرترهم بشود؛ به شرطی که باتجربه و مطلع باشد. در این‌صورت حتما گردشگر در جریان جزئیات منطقه‌ی در حال سفر و چشم اندازها و مناظر هنوز زیبا مانده‌ی منطقه که خود به تنهایی امکان کشف و دیدنشان را نداریم، قرار می‌گیرد. اما اگر چنین نباشد، شاید بسیاری از مسافران این جاده هیج‌وقت متوجه نشوند که در چشم‌انداز جنوب غربی‌شان «آزادکوه» با ارتفاع 4736 متری، سومین قله‌ی مرتفع ایران قرار گرفته است. یا ممکن است وقتی از پس پیچ و خم جاده می‌گذرند و خبری هم از ابر و مه و غبار در آسمان نیست، از لذت دیدن قله‌ی سپید دماوند که سر به آبی کم‌نظیرآسمان ساییده، بی‌نصیب بمانند.

از این‌ها که بگذریم، در تمام طول مسیر 45 کیلومتری برای رسیدن به این روستای بازمانده از دوران ساسانیان که پر از فراز و نشیب و پیچ‌های تند پی در پی است، برای مسافری که کمی از نقش نیما در تاریخ تحول شعر و ادبیات فارسی با خبر است، نوعی خیال یا گمان نزدیک به واقعیت جلوه‌گری می‌کند.

این خیال شاید در پی یافتن نوعی رابطه یا پیوند بین پیچ‌ این جاده و دره‌ها و کوه‌ها و زیبایی آن با کاری که نیما برای تحول شعر کهن فارسی انجام داده است، باشد. شاید فقط مسافری که از این جاده می‌گذرد، به این گمان برسد که باید بین گذر پرمشقت و دشوار و همراه با التهاب و اضطراب نیما از این منطقه برای رسیدن به پایتخت و عبور او از برخی معیارهای شعر کهن فارسی که پیچ و خم ها و فراز و فرودهایش به اندازه‌ی جاده‌ی یوش است، پیوندی وجود داشته باشد. احتمالا برای چنین مسافری به‌وجود آمدن چنین گمانی دور از ذهن نیست؛ این‌که برای تبدیل علی اسفندیاری به نیمای شعر فارسی، عبور از زیبایی‌های بکر این دره‌ها و البته مشقت و رنج و التهاب حتما لازم بوده است!

و اما یوش، زادگاه نیما، مردی زاده‌ی سال 1276 در خانواده‌ای کشاورز و گله‌دار که از قرار معلوم جزو افراد برخوردار از نام و نعمت آن زمان آن منطقه از این دنیا بوده است. او در پس کوه‌ها و دره‌های پنهان در روستایی به‌نام یوش زاده شد. تا 12 سالگی در زادگاهش به سر برد و گاه به شبانی هم ‌رفت. عاقبت هم خاک همین روستا او را در آغوش گرفت؛ گیریم با چندین سال تاخیر!

خانه‌ی پدری نیما بنایی است متعلق به دوره‌ی قاجار که از سال 1375 زیر نظر سازمان میراث فرهنگی استان مازندران قرار گرفته و در حال حاضر به موزه‌ی نیما یوشیج تبدیل شده است. خانه، بنایی نسبتا بزرگ است که در پس کوچه‌ای شیب‌دار و سنگ‌فرش شده در ضلع شمال غربی روستا واقع است. معماری بنا با دیگر خانه‌های این روستا و حتی کل معماری خانه‌های شمال کشور مغایرت عجیبی دارد.

بنا در سال ۱۲۰۷ هجری قمری ساخته شده است. در حال حاضر دارای ۳ ورودی، شاه‌نشین و اتاق‌های تابستانی و زمستانی سه‌دری و شش‌دری و همچنین آفتابگیرهای مشبک (اُرسی) است. بیشتر مصالح استفاده شده در آن، چوب و گل و خشت است. روبنای داخلی خانه با گچبری‌های سفیدرنگ تزئین شده است اما قسمت پایینی دیوارهای بنا به رنگ نارنجی درآمده که به نظر، نتیجه‌ی کج‌سلیقگی طراح و مسؤولان مرمت‌کننده‌ی میراث فرهنگی است. بی‌سلیقگی که باعث می‌شود در زمان بازدید، این شعر نیما را به یاد بیاوری: «زردها بی‌خود قرمز نشدند/قرمزی رنگ نینداخته است/ بی‌خودی بر دیوار»...

به‌طور کلی، سبک معماری بنا به خانه‌های شهرهای مرکزی ایران نظیر خانه‌هایی تاریخی کاشان شباهت دارد. خانه دارای حیاط مرکزی است که علاوه بر خود نیما، مزار سیروس طاهباز، گردآورنده‌ی آثار و بهجت‌الزمان، خواهر نیما نیز هست. یک مجسمه‌ی نیم‌تنه از نیما نیز در زیر تاق ورودی غربی خانه قرار شده است.

اتاق‌های بنا به مکانی برای نگهداری آثار به جامانده از نیما اختصاص پیدا کرده است. از این اتاق‌ها سه اتاق به کتابخانه تبدیل شده است و کتاب‌هایی با موضوع ادبیات، تاریخ، دین، و کتابی درباره‌ی میکروالکترونیک. نامه‌ها، بخشی از دست‌نوشته‌ها، یک نقاشی ساده از مناره‌ی قزوین با امضای خود نیما، چند عکس از نیما و البته تعدادی شعر که همگی از سوی شاعران مازندرانی و در وصف نیما و یوش و نور و مازندران سروده شده‌اند، در تاقچه‌هایی بر دیوارهای اتاق‌های نزدیک به ورودی خانه نصب شده است.

دیگر اتاق‌ها به اشیاء باقی‌مانده از نیما و خانواده‌اش اختصاص یافته است که نمونه بسیاری از آن‌ها در دیگر خانه -‌موزه‌ها پیدا می‌شود. همگی ظروف خانه‌های قدیمی، مسی، برنزی و گاه چوبی. در بین آن‌ها آنچه بیش از همه نظر را جلب می کند «تفنگ سرپر» نصب شده بالای سر‌دَر تاریک یکی از اتاق‌هاست که آدم را به این فکر فرو می‌برد که آیا شاعر حساسی چون نیما با این تفنگ شکار هم می‌رفته است!؟

و اما روستای یوش؛ دیگر قسمت‌های روستا منهای کوچه‌ی منتهی به موزه نیما، سنگ‌فرش نیست. برخی ازخانه‌های مسیر مسجد جامع مخروبه شده‌اند ولی خانه‌های دیگری در آنجا ساخته شده‌اند که مصالح آن‌ها را سیمان و آجر و سفال و شیروانی‌های رنگی تشکیل می‌دهد. بالای روستا یک تپه قرار دارد که گفته می‌شود تا قبل از اسلام آتشکده‌ی زرتشتی بوده و به مرور تخریب شده و از بین رفته است. روستا دارای دو مسجد است؛ یکی از مساجد اتاقکی کوچک است در مسیر خانه‌ی نیما و دیگری که نام «مسجد جامع» بر آن نهاده‌اند، بزرگ و طویل و مشرف بر کل روستا. دقیقا زیر پنجره‌های مرتفع این مسجد و در شیب یکی از کوچه‌ها، مدرسه‌ای با نام «مرغ آمین» ساخته شده است. مدرسه از نمای بیرونی، تمیز و با توجه به منطقه به نظر می‌رسد از امکانات خوبی برخوردار است.

طبق اطلاعات راهنما در حالا حاضر 57 خانوار و حدود 157 نفر دراین روستا زندگی می‌کنند. روستا مهمان‌خانه ندارد اما دو اتاق از خانه نیما از سوی سازمان میراث فرهنگی برای مهمانان سازمان در نظر گرفته شده است. این اتاق‌ها در مجموع 8 تخته و دارای دستشویی و حمام است.

به گفته‌ی راهنما که می گوید اطلاعاتش درباره‌ی روستا و نیما را از کتاب‌هایی که خارجی‌ها نوشته‌اند به‌دست آورده، روستای یوش به دوران ساسانیان مربوط بوده و قدمت آن به 1700 سال قبل می‌رسد. ساکنانش خیلی دیر اسلام آورده‌اند و به همین خاطر آن‌را کافرستان می‌نامیدند. بخشی از ساکنان قدیمی آنجا گرجستانی و برخی دیگر تاجیک بوده‌اند که آنها را«بَگن» خطاب می‌کرده‌اند. در بین اهالی هم افسانه‌ای وجود داشته که طبق آن مردم یوش معتقد بودند هر شب غولی به نام «آرهین» از آن طرف رودخانه به روستا می‌آمده است.

پایین‌دست روستا رودخانه آرام در جریان است و مسافران طبیعت را به خود می‌خواند. در آنجا می‌توان نشست و به نیما اندیشید و کاری که او کرد و یا اینکه با دوستانتان گپی بزنید و یا از راهنما بخواهید از سفرها و نوع کارش برایتان بگوید. در نهایت می‌توانید از جاده‌ی یوش به بلده بروید و از آنجا به جاده‌ی هراز. در این صورت شما در یک روز توانسته‌اید قله‌ی دماوند را دور بزنید.

***

در طول مسیر برگشت هم می‌توانید با راهنما یا تورگردانی که این برنامه را ترتیب داده است، گپی بزنید و از چند و چون کارشان بپرسید تا او هم از نابه‌سامانی وضعیت استاندارد‌ها و تعریف تورگردانی و از نداشتن تجهیزات و لجستیک، فقدان قانون و چهارچوب‌های لازم، نبود زیر ساخت‌ها، نبود نظارت سازمان میراث فرهنگی برای تعیین سطح آنها، نبودن پایگاه‌های ثابت برای گردشگران، ناآشنایی مردم با خدماتی که می‌توانند از طریق تورها دریافت کنند، و... برایتان بگوید.

گزارش: فرزاد گمار

نوشته زادگاه نیما یوشیج اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

حمام خاویار سیاه در منطقه جدید گردشگری «کندریل»

$
0
0

حمام خاویار

حمام خاویار

قزاقستان برای جذب گردشگران متمول گزینه‌ جدیدی چون حمام خاویار سیاه در منطقه جدید گردشگری «کندریل» در حاشیه دریای خزر را در نظر گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، منطقه گردشگری «کندریل» قزاقستان در حاشیه دریای خزر که قرار است در چند سال آینده درهای خود را به روی گردشگران باز کند، از ارائه امکانات لوکسی چون حمام خاویار برای جذب توریست‌ها برخوردار خواهد بود.

پیش‌بینی می‌شود این منطقه لوکس گردشگری که با هزینه 3.3 میلیارد دلاری ایجاد خواهد شد، تا سال 2020 سالانه پذیرای نیم‌میلیون گردشگر داخلی و خارجی باشد که در این میان قزاق‌ها امید زیادی به جذب گردشگران روس دارند، اما از گردشگران آسیای مرکزی‌، ترکیه و منطقه خاورمیانه نیز غافل نخواهند بود.

به گزارش گاردین، هنوز پروژه ساخت این منطقه گردشگری روی میز قرار دارد و منابع مالی کافی برای عملیاتی کردن آن جذب نشده است، اما وزیر تجارت و سرمایه گذاری قزاقستان از علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران ایرانی در ساخت این پروژه گردشگری خبر داده‌اند.

جذب گردشگران خارجی با حمام خاویر در حالی در کشور قزاقستان مطرح شده است که این ماهی گونه‌ای در معرض خطر است و کشورهای حاشیه‌ دریای خزر هر کدام مجاز به صید سهمیه‌ای محدود هستند.

نوشته حمام خاویار سیاه در منطقه جدید گردشگری «کندریل» اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

تاثیر تبادل اجتماعی با کشورهای حاشیه خلیج فارس بر روی پوشش مردم استان هرمزگان

$
0
0

چادرهای سنتی هندی

چادرهای سنتی هندی

تبادل اجتماعی با کشورهای حاشیه خلیج فارس، هند و پاکستان روی پوشش مردم استان هرمزگان و جزایر آن تاثیر گذاشته است به طوریکه ظاهر زنان بندرعباس و جزایر اطراف مانند قشم و هرمز به دلیل استفاده از چادرهای وارداتی شبیه به زنان هندی و پاکستانی شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر _ گروه اجتماعی: بندرعباس و جزیره های اطرافش مانند هرمز و قشم رنگارنگ است. زن و مرد لباس رنگی می پوشند. هوای مناطق جنوبی کشور گرم است و آنها از پارچه هایی برای لباس و چادر استفاده می کنند که گرما را به خود نگیرد. در این میان ساکنان جزیره هرمز به علت جمعیت کمتر و جامعه سنتی تر لباس سنتی جزیره را می پوشند. تنها غریبه بین آنها فقط گردشگران هستند و گرنه همه مردان جزیره لباس راحت و رنگی می پوشند و زنان چادر رنگی و شلوار بندری.

آنها پارچه چادرش شان را از بازار بندرعباس تهیه می کنند. چادرهایی که فقط باید رنگی و نازک باشد تا آنها بتوانند در گرمای جزیره طاقت بیاورند اما پارچه های چادری سنتی و بندری آنها ایرانی نیستند. در سرتاسر بازار بندرعباس و جزیره قشم هم پارچه ایرانی پیدا نمی شود مگر پارچه چادری سفید برای نماز و پارچه سیاه برای مسافرت های زنان به خارج از شهر و استان.

سعیده دبیری نژاد از اهالی  بندرعباس و کارشناس جوان مردم شناسی است او به خبرنگار مهر می گوید: فقط زمانی که از  بندرعباس و یا جزایر جنوبی به سمت استانهای دیگر می رویم، از چادرهای مشکی استفاده می کنیم. در بندرعباس پارچه ایرانی برای تهیه چادر وجود ندارد. اگر هم باشد فقط در رنگ های سورمه ای، سیاه و یا خاکستری تولید می شوند و چون در بندر هوا گرم است ما از این پارچه ها برای دوخت چادر نمی خریم.

دبیری نژاد می گوید: تبادل اجتماعی با کشورهای حاشیه خلیج فارس، هند و پاکستان روی پوشاک مردم استان هرمزگان و جزایر آن تاثیر گذاشته است. مردم این مناطق با مردم مناطق دیگر در شرایط اقلیمی متفاوت تری هستند، شرایط آب و هوایی گرم و شرجی باعث می شود که از لباس های خنک و روشن استفاده کنند به همین علت تنوع رنگ در میان پوشش زنان و مردان به خصوص چادر زنان بسیار زیاد است.

نقش گلابتون بر چادر ۵۰۰ هزار تومانی ژاپنی

در بازار بندرعباس، تنوع پارچه های تولید شده توسط کشورهای هند، پاکستان، اندونزی، ژاپن و چین بیشتر از تنوع پارچه های ایرانی است. آنها سلیقه و شرایط اقلیمی مردم جنوب ایران را بررسی و طبق آن پارچه تولید می کنند ولی هنوز تولیدکنندگان ایرانی روی این موضوع مطالعه ای انجام نداده اند به همین علت پارچه های تولید شده ایرانی تنوع و کیفیت لازم را برای پوشش چادرهای بندری ندارد. جنس پارچه های چادری ایرانی بسیار کلفت است اما پارچه های چادری خارجی خنک هستند. همچنین چادرهای ابریشمین با نقش گلابتون از جمله گران ترین چادرهای تولید شده توسط ژاپن است که گاهی تا ۵۰۰ هزار تومان نیز فروخته می شود و ارزان ترین چادر متعلق به پارچه های پاکستانی است که قواره ای ده تا ۱۵ هزار تومان نرخ دارند.

فاطیما باستانی، از پژوهشگران بندرعباس است که کتابی نیز درباره پوشش زنان و مردان هرمزگان نوشته است به خبرنگار مهر می گوید: مبدا بیشتر چادرهای بندری هند و پاکستان و آفریقای جنوبی است ژاپن نیز مختص زنان جنوب ایران پارچه چادری تولید می کند. کارخانه داران ژاپنی از یک نوع طرح تنها یک قواره چادر صادر می کنند تا در این زمینه بتوانند طبق خواسته زنان بندری پارچه تولید کنند در این میان هند و ژاپن رقیب یکدیگر شده اند ولی پارچه های پاکستانی چندان کیفیت ندارند به همین علت از پارچه های ارزان قیمت پاکستان فقط به عنوان چادرهای دم دستی استفاده می شود.

او ادامه می دهد: حدود سالهای ۸۷ نمایندگان کارخانه های ژاپنی و هندی را می دیدیم که به خیاطی ها می آمدند و تکه پارچه جمع می کردند آنها مجموعه ای از پارچه های چادری ایرانی تهیه کردند و با بررسی روی آنها توانستند بفهمند که ایرانی ها از چه جنس چادری استفاده می کنند و طرح های مورد استقبال آنها چیست. تا همین ۱۰ سال پیش تنوع پارچه های پاکستانی زیاد بود ولی اکنون کشورهای دیگر در رقابت با یکدیگر هم جنس بهتری تولید می کنند و هم طرح بیشتری را وارد بازارها کرده اند.

باستانی می گوید که همه زنان بندر چند قواره چادر در طرح ها و رنگ های متنوع دارند. خاص بودن چادرها از نظر طرح و رنگ بسیار مهم است به همین علت یک تازه عروس باید در جهیزیه خود حداقل ۷ چادر به جز چادرهای نماز و مشکی داشته باشد. بسیاری از زنان بندر چادری سفارش می دهند که مانند آن در بازارها وجود نداشته باشد.

نادیا کریمی هم از زنان جزیره هرمز است که نمونه چادرش در بازارهای هرمز و بندرعباس دیده نمی شود. او با بیان این مطلب ادامه می دهد: زنان بندر بیشتر به دنبال پارچه چادری هستند که در بازار تک است یعنی از آن طرح تنها یک قواره موجود باشد به این ترتیب از یک قواره پارچه در نهایت چهار تخته چادر تهیه می شود. اما همین خاص بودن پارچه های چادری باعث می شود تا هم نرخ آن بالا برود و هم کمتر پیدا شود. با این حال فروشندگان پارچه های چادری همیشه یک جمله از مشتریان می شنوند و آن هم این است که یک قواره پارچه چادری تک و نادر می خواهم.

ما را با پاکستانی ها اشتباه می گیرند

نادیا درباره تصور مردم استانهای دیگر از پوشش زنان بندری صحبت می کند و می گوید: وقتی زنان هرمزی و بندری به شهرهای دیگر می روند آنها را با گردشگران این کشورها اشتباه می گیرند. یک بار به مشهد رفتیم. در حرم همه کنار هم نشسته بودیم. چند نفری به یکدیگر می گفتند، اینها هندی هستند. بعضی دیگر فکر می کردند ما پاکستانی هستیم. چون چادر ما شبیه به چادر هندی ها و پاکستانی هاست.

..................

گزارش از فاطیما کریمی

نوشته تاثیر تبادل اجتماعی با کشورهای حاشیه خلیج فارس بر روی پوشش مردم استان هرمزگان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

جنون ساخت بناهایی با معماری‌های عجیب در چین

$
0
0

چین

جنون ساخت بناهایی با معماری‌های عجیب در چین به جایی رسیده که صدای «شی جیپینگ»، رییس جمهور این کشور را نیز درآورده و وی عزم خود را جزم کرده تا به این وضعیت سامان دهد.

 شی جیپینگ، رییس جمهور چین خواستار پایان دادن به جنون ساخت ساختمان هایی با معماری عجیب و غیرمنطقی شد چرا که ساخت این بناها طی دهه گذشته در چین فراگیر شده و تبعات اقتصادی و زیبایی شناختی زیادی را به این کشور تحمیل کرده است.

«جیپینگ» طی سخنانی با انتقاد از این گونه ساخت و سازها با بیان اینکه هنر باید در خدمت مردم باشد، خواستار رعایت مسائل اخلاقی در ساخت و سازها شد.

وی افزود:هنر باید مانند طلوع خورشیدی در آسمان آبی و نسیمی بهاری باشد که روح را برانگیخته، قلب را گرما می بخشد، بذر ذوق و سلیقه می کارد و شیوه های طراحی و اجرای غیر قابل قبول و غیرمنطقی را می زداید.

ظهور ثروتمندان و تجار میلیاردر طی سال های اخیر در چین، رشد و توسعه شهری را در این کشور سرعت بخشیده و بستر را برای ورود معماران جاه طلب غربی به چین هموار کرده تا طرح های خود از ساختمان های رویارویی را در این کشور پیاده و اجرا کنند.

به گزارش گاردین در این گزارش به برخی از معماری های غیرعادی و عجیب در چین اشاره می کنیم:
مرکز ملی اجرای هنرهای چین

این ساختمان، مرکز اجرای هنرهای چین است که در شهر پکن بنا شده است. طراح این ساختمان «پل اندرو» معمار فرانسوی است.

بنای کهکشان سوهو

این پروژه یک مرکز تفریحی، فروشگاهی و اداری است که به سفارش کمپانی «سوهو» چین در پکن طراحی و اجرا شده است. این مرکز با فضایی به وسعت 330 هزار مترمربع توسط «زاها حدید»، معمار مشهور طراحی شده است.

مرکز هنرهای هنان

این بنا در مرکز استان هنان توسط یک معمار اوروگوئه ای ساکن کانادا به نام «کارلوس آت» طراحی شده است. این بنا تداعی کننده یک ساز بادی باستانی چین است.

جزیره فونیکس (ققنوس)

هدف از ساخت این جزیره ایجاد یک رقیب چینی برای دوبی بود و این جزیره با شعار رقیب جدی هشتمین عجایب دنیای مدرن ساخته شد اما کارشناسان می گویند جزیره ققنوس نه تنها موفق نبود بلکه اکنون به جزیره ارواح تبدیل شده است و سرمایه گذاران نیز در حال خارج کردن سرمایه های خود از آن هستند.

سرای لیندا هایو در پکن

این ساختمان بنا بر اظهار طراحش از یک ماهی الهام گرفته شد و با دهانی باز آماده بلعیدن بازدیدکنندگانش است.

هتل تیانزی در استان هبئی

چین از دیرباز به حجاری مجسمه های عظیمی بودا در کوهستان ها مشهور بوده و طراح این هتل نیز اشتیاق خود را به حفظ این سنت دیرینه نشان داده است. در طراحی نمای این هتلِ 10 طبقه، از خدایان چینی الهام گرفته شده است.

ساختمان تلفن همراه در شهر کانمینگ

این ساختمان 11 طبقه به شکل یک تلفن همراه طراحی شده که در آن دکمه ها حکم پنجره های آن را دارند.

صفحه نمایش این تلفن همراه نیز در واقع «پنت هاوس» ساختمان محسوب می شود.

از نکات جالب طراحی این بنا می توان به دستی اشاره کرد که از دل زمین بیرون آمده و از پشت این ساختمان را در دست گرفته است.

ساختمان پیانو و ویولون در شهر هواینان

این ساختمان در واقع یک بنای تجربی است که در شهر «هواینان» واقع در استان «آن هوی» ساخته شده.

طراحی و اجرای این بنا از سوی گروهی از دانشجویان معماری دانشگاه فنی «هفی» چین انجام شده است.

دانشجویان رشته موسیقی از فضای این ساختمان برای اجرای موسیقی استفاده می کنند. مردم چین از این ساختمان به عنوان رمانتیک ترین بنای کشور یاد می کنند.

ساختمان قوری در شهر ووشی

این ساختمان توسط دومین مرد ثروتمند چین «ونگ جیانلین»، رییس گروه املاک «دالیان واندا» ساخته شده است.

این ساختمان در 10 طبقه و به رنگ خاک رس ساخته شده است. این ساختمان منعکس کننده فرهنگ نوشیدن چای در چین است.

ساختمان موزه چای

اگرچه ساختمان قوری در شهر «ووشی» بسیار بزرگ است اما در چین نمونه بزرگتر از آن هم وجود دارد.

ساختمان موزه چای که در استان جنوبی گوئیژو قرار دارد با ارتفاع 74 متر به عنوان سمبل نوشیدن چای سبز در چین شناخته می شود.

در مجاورت این قوری عظیم یک ساختمان به شکل فنجان چای نیز بنا شده که اگر می شد داخل آن چای ریخت گنجایش آن 28 میلیون لیتر بود.

این بنای عظیم، رکورد جهانی بزرگترین بنای قوری شکل را که پیش از این به قوری چای «چستر» تعلق داشت به خود اختصاص داده است.

ساختمان نیلوفر آبی

این بنای عظیم در استان «جیانگ سو» به عنوان یک مرکز نمایشگاهی و همایش های جهانی از چند گل نیلوفر آبی غول پیکر تشکیل شده و توسط معماران استرالیایی طراحی و ساخته شده است.

پارک المپیک آن هوی

طرح احداث این دهکده بزرگ المپیک در سال 2011 در چین کلید خورد، در این دهکده المپیک استادیوم های هر رشته به شکل همان رشته ورزشی طراحی شده اند.

مثلا دو استادیوم به شکل توپ فوتبال و بسکتبال و یک استادیوم به شکل توپ و راکت تنیس طراحی شده اند.

دروازه های عظیم و بناهای دروازه ای شکل چین

علاوه بر ساختمان های عجیب تعداد بسیاری نیز دروازه در چین ساخته شده که از آن جمله می توان به حلقه زندگی، حلقه گوانجو، هتل شرایتون، دروازه خاور و دفتر تلویزیون سی سی تی وی در پکن اشاره کرد.(ایسنا)

حلقه گوانجو

هتل شرایتون

دروازه زندگی

ساختمان سی سی تی وی

نوشته جنون ساخت بناهایی با معماری‌های عجیب در چین اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

8 کلیسای زیبا و دیدنی در رم

$
0
0

سانتا ماریا در تراست اور

رم شهر ابدی و همیشگی کاتولیک و خانه پاپ است. اما با این حال مسافران لازم نیست که یک کاتولیک باشند تا هنر افسانه‌ای و معماری این کلیساهای چند صد ساله را تحسین کنند. حضور دسته‌جمعی در یکی از این کلیساها در رم می‌تواند هم یک تجربه فرهنگی برای غیر کاتولیک‌ها و نیز یک تجربه مذهبی برای کاتولیک ها باشد.

  1. کلیسای سانتا ماریا دل پوپولو

کلیسای سانتا ماریا دل پوپولو

از تمام کلیساها در رم، کلیسای سانتا ماریا دل پوپولو حاصل کار بهترین نمونه از آثار هنرمندان دوره رنسانس، از جمله رافائل، برنینی و کاراواجو است. این کلیسا در 1099 برای مبارزه با اعتقادات خرافی مردم درآن زمان ساخته شد. این کلیسا دارای چندین زیر کلیسای کوچک است که همه آنها حاصل کار هنرمندان برجسته آن زمان است.

  1. سانتا ماریا در تراست اور

سانتا ماریا در تراست اور

سانتا ماریا در تراست اور یکی از قدیمی ترین کلیساها در رم است، بسیاری از مورخان اعتقاد دارند که برای اولین بار در سال 350 میلادی ساخته شده است. این کلیسا موزاییک‌های چشمگیر از قرن 12 و 13 را به یادگار دارد. این کلیسا در طول این سال‌ها بزرگ‌تر وگسترده‌تر شده است. این کلیسا در زمانی که رم در سال 410 نابود شد از بین رفت و دوباره بازسازی شد. یک افسانه در ارتباط با کلیسا وجود دارد که روزی که مسیح متولد شد روغنی از زمین جریان یافت و بعدها این کلیسا در آن محل ساخته شد.

  1. سانتا ماریا اسپور امینروا

6 Santa Maria Sopra Minerva

سانتا ماریا اسپورا مینروا، یک کلیسا است که توسط جمهوری دومینیکن اداره می‌شد و در سال 1370 میلادی ساخته شده است. این کلیسا در نزدیکی معبد پانتئون واقع شده است . به عنوان یک کلیسای کوچک گفته می شود که تنها باقی مانده از یک کلیسای گوتیک اصلی در رم است. این کلیسا دارای مجسمه‌های میکل آنژ و همچنین نقاشی‌های دیواری قابل توجه قرن 15 است.

  1. پانتئون

5 Pantheon

پانتئون یکی از معدود سازه‌های مذهبی در رم است که به عنوان یک کلیسای کاتولیک شروع به کار نکرد. این بنا با نفوذ ترین کلیسا در روم باستان در مقابل معبد خدایان مشرکان رم بود، پانتئون برای معماری خاص آن شناخته شده است ، به خصوص گنبد که توسط طاق پشتیبانی می‌شود. دو شاه و رافائل هنرمند دوره رنسانس در اینجا به خاک سپرده شده‌اند.

  1. کلیسای سان کلمنته

4 basilica_of_san_clemente

کلیسای سان کلمنته فقط چند بلوک دور از تماشاخانه کولوسئوم واقع شده است، کلیسای حاضر از بیش از چهار لایه از ساختمان ها از جمله کلیساهای دیگر ساخته شده است، این کلیسا برای نقاشی‌های دیواری و موزاییک‌های افسانه‌ای خود شناخته می‌شود.

  1. سان جیووانی در لاتران

3 San Giovanni in Laterano

سان جیووانی در لاتران (سنت جان لاتران) یکی از چهار قصر سلطنتی بزرگ در رم است. اعتقاد بر این است که اولین کلیسای کاتولیک ساخته شده در رم باشد. قسمت بیرونی آن نسبت به کلیساهای دیگر زیبا به نظر نمی‌رسد اما در داخل با دکوراسیون دیوار، ستون ها، موزاییک و نقاشی و حتی شمعدان‌های چشم‌نواز و تصاویر از پیامبران بسیار عالی مزین شده است.

  1. کلیسای دی سانتا ماریا مگیوره

2 Basilica di Santa Maria Maggiore

کلیسای دی سانتا ماریا مگیوره (سنت ماری بزرگ) به عنوان یکی از مهم ترین کلیساهای کاتولیک در رم درنظر گرفته شده است که به آن گوهر تاج می گویند. این کلیسا دارای آرایه ای از آثار مصنوعات و هنر است که نشان دهنده تمدن هنر مسیحی رم است. زائران از سراسر جهان برای ادای احترام به کلیسا به اینجا می آیند، کلیسا دارای پنجره و شیشه‌های رنگ آمیزی شده، ستون‌ها و نقاشی دیواری بسیار زیبا و دارای سابقه دینی است.

  1. کلیسای سنت پیتر

1 st_peters_basilica

کلیسای سنت پیتر شاید قدیمی‌ترین کلیسای کاتولیک در رم نباشد اما قطعا معروف‌ترین آن‌هاست و حتی شاید در تمام جهان است. اعتقاد بر این است که این کلیسا در محلی که در آن پاپ اول سنت پیتر به صلیب کشیده شده ساخته شده است. ساخت کلیسای حاضر بیش از 150 سال طول کشید، اما انتظار ارزش آن را داشت. آثار هنرمندان معروف رنسانس مانند میکل آنژ در آن به کار رفته است، اوهمچنین گنبد را نیز طراحی کرده است.

نوشته 8 کلیسای زیبا و دیدنی در رم اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


کشف شبکه‌ای حیرت‌انگیز از غارها به طول 10 کیلومتر در منطقه‌ای در جنوب چین

$
0
0

غار1

غار1

شبکه‌ای حیرت‌انگیز از غارها به طول 10 کیلومتر در منطقه‌ای در جنوب چین کشف شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، طی یک کاوش 10 روزه مجموعه‌ای از غارهای حیرت‌آور به طول 10 کیلومتر در ژئوپارک «لی- فنگشان» در جنوب چین کشف شد.

غار5

مسئولان گردشگری چین امیدوارند با انتشار عکس‌هایی دیدنی از این کشف جدید، این مجموعه را به جاذبه‌ای گردشگری تبدیل کنند تا بتواند منبع درآمد جدیدی برای ساکنین محلی ایجاد کند.

غار2

این در حالی است که مسئولان ژئوپارک «لی- فنگشان» با خطر غارتگرانی رو به رو هستند که با تخریب استلاگمیت‌ها و استلاگتیت‌ها از آنها برای فروش در بازار محلی استفاده می‌کنند.

غار4

نوشته کشف شبکه‌ای حیرت‌انگیز از غارها به طول 10 کیلومتر در منطقه‌ای در جنوب چین اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

گردشگری استان اردبیل فقط در سرعین خلاصه شده است

$
0
0

اردبیل

اردبیل

مدیرگروه مدیریت جهانگردی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: گردشگری استان اردبیل فقط در سرعین خلاصه شده است.

ولی نعمتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ایسنا، اظهار کرد: توجه به صنعت گردشگری یکی از راه‌های پیشرفت استان است. اگر زیرساخت‌های مناسب وجود نداشته باشد با بحران روبه‌رو خواهیم شد. تبدیل سرعین به منطقه آزاد همراه با بازسازی زیرساخت‌ها اثر مثبتی در پیشرفت منطقه خواهد داشت.

وی با بیان این‌که ایجاد اماکن تفریحی باعث اقامت بیشتر گردشگران در منطقه می‌شود، خاطرنشان کرد: در اردبیل مدت اقامت کمتر از دو روز است و این مدت کم باعث می‌شود نتوانیم بهره کافی از گردشگری ببریم.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه اردبیل خاستگاه شیعه بوده و در ایام عزاداری سالار شهیدان افراد بسیاری برای شرکت در مراسم به اردبیل مسافرت می‌کنند می‌توان از این پتانسیل به نحو احسن استفاده کرد تا تعداد گردشگران فرهنگی مذهبی و مدت اقامتشان افزایش یابد.

نعمتی اظهار کرد: یکی از مشکلات ایران در زمینه گردشگری، معرفی نشدن داشته‌هاست. کوتاهی در معرفی صنایع دستی یکی دیگر از کم کاری‌ها در منطقه ماست. به عنوان مثال در هر همایش علمی می‌توانیم به جای کیف چینی، دستاوردی از صنایع دستی خود را هدیه بدهیم و برای معرفی صنایع دستیمان نمایشگاه‌ها خاص، برپا و یا با دادن تسهیلات برای کارگاه‌های تولید صنایع دستی زمینه رواج تولید این محصولات را تقویت کنیم.

وی افزود: می‌توانیم با تشکیل اتاق فکر با حضور شخصیت‌های علمی و بخش خصوصی برای توسعه اردبیل و تقویت زیرساخت‌ها تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه دانشگاه به نوبه خود می‌تواند زمینه تجربی افراد را به زمینه‌های علمی تبدیل کند تا گردشگری بهتر و موثرتر توسعه یابد، اضافه کرد: جاهایی که به صورت سنتی پا به عرصه توسعه گذاشته‌اند باید از مدیریت، دانش و تکنولوژی به صورت همزمان استفاده کنند تا گردشگری بخ صورت متوازن توسعه یابد.

نوشته گردشگری استان اردبیل فقط در سرعین خلاصه شده است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

فرهنگ و تمدن دیرینه استان کرمانشاه

$
0
0

صنایع دستی

صنایع دستی

برخی از صنایع دستی استان کرمانشاه مثل «چیغ» بافی با سابقه ای به درازنای سه هزار سال، راوی فرهنگ و تمدن دیرینه این دیار است که با وجود صادرات به کشورهای مختلف دنیا، در میان بومیان منطقه در حال سپرده شدن به دست فراموشی است.

 یکی از نشانه های توانمندی اقوام دیار مختلف در تأمین نیازهای خود و رسیدن به خودکفایی ظرفیت هایی است که آن قوم در صنایع مصنوع دست بشر از دیرباز تاکنون دارد.

شرایط مختلف جغرافیایی استان کرمانشاه از سالیان دور ایجاب کرده است که وسایل و ابزارهایی منطبق با نیاز هایی که داشته اند به دست خود بسازند و همین موضوع سبب شده است که گنجینه ای بزرگ به عنوان هنرهای بومی و صنایع دستی در استان کرمانشاه در گوشه و کنار به چشم بیاید.

گنجینه ای که امروز یک صنعت است و مبلغ قابل توجهی از صادرات کرمانشاه را به خود اختصاص داده است.

برخی از صنایع دستی سابقه ای به اندازه زندگی بومیان منطقه دارند

معاون صنایع دستی هنرهای بومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: برخی از صنایع دستی در استان کرمانشاه سابقه ای به قدمت زندگی ساکنان بومی مناطق دارند که تعمق در آن انسان را به شگفتی می اندازند.

نصرت الله سپهر افزود: مثلا با نگاهی به درازنای زندگی کوچ نشینی منطقه که به حدود سه هزار سال پیش باز می گردد و ابزار و وسایلی که عشایر از همان ابتدا برای برطرف شدن نیازهای خود دست به ساخت آن زده اند به قدمت آنها پی خواهیم برد.

وی گفت: «چیغ» یا چیت یکی از همین صنایعی است که عشایر کرمانشاهی هنوز هم برای حفاظت از سیاه چادر های خود از آن استفاده می کنند. مصنوعی که در آن هنر و ذوق مردمان این دیار موج می زند.

چیغ، نمادی از تمدن زندگی بشری در سه هزار سال پیش

سپهر گفت: نگاهی دقیق تر به «چیغ» و تحلیل کاربردی آن نیز از یک تمدن آشکار 3 هزار ساله خبر می دهد، اینکه بومیان منطقه چگونه بر اساس دریافتی که از زندگی داشته اند وسیله ای را می سازند که فضاهای زندگی را درست مانند پارتیشن بندی های امروزی برایشان تفکیک کند.

وی با اشاره به اینکه این وسیله در دو نوع ساده و رنگی بافته می شود، افزود: شاید این روزها دیگر کمتر شاهد این باشیم که کسی از طریق چیغ بافی یا همان چیت بافی ارتزاق کند. این وسیله این روزها بیشتر بنا به استفاده و با سفارش بافته می شود.

معاون صنایع دستی هنرهای بومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: چیغ از نی های بلند و یک اندازه ای بافته می شود که از ابتدا تا انتهای هر کدام از آنها به وسیله پشم های رنگ رزی شده و با نقش و نگارهایی که زاییده ذهن بافنه است پیچیده می شود.

وی افزود: سپس این نی های هم اندازه و بافته شده را به هم می دوزند و به این ترتیب دیواره ای خوش رنگ و نگار آفریده می شود که فضای درونی سیاه چادر ها را برای عشایر و البته مردمان روستاها تقسیم بندی می کند.

صادرات شش میلیون دلاری صنایع دستی کرمانشاه

سپهر با اشاره به صادرات صنایع دستی استان کرمانشاه در شش ماهه نخست سالجاری اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا پایان شش ماهه اول سال بیش از 6 میلیون دلار صنایع دستی از استان کرمانشاه به مقصدهای مختلف صادرات داشته ایم.

وی افزود: این محصولات علاوه بر مناطق مختلف داخل کشور به کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپا صادر می شود که مشتریان خاص خود را دارد و با استقبال ویژه ای روبه رو شده است.

وی همچنین از علاقمندی شیخ نشین های منطقه به صنایع دستی کرمانشاه سخن گفت و اظهار داشت: کشورهای حاشیه خلیج فارس بازار هدف خوبی برای صنایع دستی کرمانشاه است.

دو سوم صادرات صنایع دستی کرمانشاه ثبت نمی شود

این مسئول با اشاره به عدم ثبت بسیاری از صادرات صنایع دستی از طریق مراجع اعلام کننده آمار صادرات، افزود: بسیاری از صادرات صنایع دستی استان کرمانشاه از راه هایی به غیر از گمرک مثل صادرات نفری است و همین باعث شده است که آمار شش میلیون دلاری صادرات توسط گمرک تا حدود یک سوم میزان اصلی اعلام شود.

سپهر گفت: بسیاری از صنایع دستی استان کرمانشاه توسط هنرمندان و توریستها به صورت چمدانی به خارج از کشور می رود و این در حالی است که این نوع صادرات حدود دوسوم صادرت صنایع دستی می شود.

وی با اشاره به مصادیقی در این خصوص، افزود: رانندگان ترانزیت که از کشور عراق وارد استان کرمانشاه می شوند هنگام خروج و با عبور از شهرستان دالاهو همواره از محصولات فلزی این شهرستان خرید کرده و سفارش می دهند در حالی که این فروش در هیچ آماری ثبت نمی شود.

سپهر گفت: در این مورد ما می توانیم با اندیشیدن تمهیداتی برای کنترل خروج صنایع دستی از کشور این آمار را ثبت کنیم. کنترل در این مورد نه برای محدود کردن بلکه برای تشویق افرادی است که صنایع دستی را خرید می کنند و به خارج از کشور به عنوان سوغات یا حتی مقاصد دیگر می برند.

از خریداران خارجی صنایع دستی حمایت می کنیم

وی افزود: اداره کل میراث فرهنگی این آمادگی را دارد تا برای کارشناسان گمرک دوره های آموزشی در این زمینه برگزار کند.

معاون صنایع دستی هنرهای بومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: این کنترل و نظارت ها بیشتر باید با این هدف انجام شود که به هر دلیلی اعم از نا آشنایی کسانی که اقدام به خروج این صنایع از کشور می کنند کالایی نامرغوب به عنوان نماینده صنایع دستی استان از کشور خارج نشود.

وی بر حمایت از کشانی که صنایع دستی را برای خرید های خود و سوغات به خارج از ایران انتخاب می کنند، تأکید کرد.

صنایع دستی استان کرمانشاه معرف گنجینه ای از فرهنگ ها و آداب و رسوم دیرینه مردم این دیار است و علاوه بر اینکه می تواند در صنعت گردشگری یک عامل موثر باشد یک توانمندی بالقوه برای درآمد زایی و اشتغال محسوب می شود که باید به آن توجه بیش از پیش داشت

نوشته فرهنگ و تمدن دیرینه استان کرمانشاه اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

خانه‌هایی که معضل گردشگری به حساب می‌آیند

$
0
0

گردشگری

گردشگری

طبق آمارهای رسمی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در نوروز 1393 حدود 17 درصد از مسافران در خانه‌های استیجاری اقامت داشتند، خانه‌هایی که به اعتقاد این سازمان معضل گردشگری به حساب می‌آیند و رشد قارچ‌گونه‌شان در یک دهه‌ی اخیر اختیار کنترل را گرفته است.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، کارشناسانی که در حوزه ساماندهی منازل استیجاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فعالیت می‌کنند، می‌گویند حدود هفت سالی می‌شود که مدام برای سامان‌دهی این خانه‌های به‌وفور در دسترس، گاها با قیمت‌های نجومی و خدمات نازل و بدون امنیت، طرح و برنامه‌ ریخته شده، اما دست آخر آن خانه‌ها بدون مزاحت کار خود را انجام داده‌اند، خانه‌هایی که نوع فعالیت بی‌قیدشان، دردسرهایی را در چند سال اخیر برای اقامتگاه‌های دارای مجوز ایجاد کرده و بدنامی آن‌ها به نام این اقامتگاه‌های با مجوز تمام شده است.

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در یک دهه اخیر، تاکنون چندین‌بار سایت اینترنتی را برای منازل استیجاری راه‌اندازی کرده، اما هر بار به دلیل ناقص بودن اطلاعات و همراه نشدن صاحبان این منازل، آن سایت به حاشیه رفته است. اکنون سازمان بار دیگر این سایت را فعال کرده و مسعود سلطانی‌فر رییس این سازمان هم گفته حدود هفت هزار اطلاعات در این سامانه ثبت شده و قرار است به 20 هزار رکورد برسند.

هرچند آن حجم از اطلاعاتی که اکنون در این سایت دیده می‌شود گویای ثبت هفت هزار رکورد نیست. در سایت خانه مسافر آمده، اطلاعات خانه‌های استیجاری 20 استان قابل مشاهده است، در حالیکه فقط 12 استان فعال شده و تعداد خانه‌ها نیز بسیار بسیار محدود است.

کارشناسان این حوزه در سازمان می‌گویند: اطلاعات سایت به فراخور پیک سفر به‌تدریج کامل و بروز می‌شود.

نمونه چنین سایت‌هایی که به اجاره موقت خانه‌های شخصی اختصاص دارد، در بسیاری از کشورها قابل دسترس است. سایت‌هایی با ضوابط و قوانین مشخص که ضریب اطمینان را در مسافر حاصل می‌کند و گاه به صورت شبکه‌ای در بسیاری از کشورها فعال‌اند. اطلاعات این سایت‌ها آن‌قدر شفاف و منطبق با تجهیزات و امکانات واقعی منازل استیجاری معرفی شده، است که مسافر را به مشتری دائمی بدل می‌کند، در حالی که سایت مشابه در ایران هنوز قدرت و قابلیت چنین کاری را ندارد که دلیل آن هم ضعف اطلاعات‌اش است.

هدف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از فعال‌سازی چنین شبکه‌ای بعد از سال‌ها معطلی که البته سرعت اضافه شدن اطلاعات آن هم فعلا لاک‌پشتی پیش می‌رود، سوای سامان‌دهی خانه‌های استیجاری ایجاد ضریب بالای امنیت در اقامتگاه‌های شخصی است. همان‌طور که در این سامانه نیز اعلام شده، اسکان در این خانه‌ها همراه با بیمه مسافر خواهد بود.

هنگام ورود به سایت www.khaneh-mosafer.ir باید مقصد، تعداد روزهای اقامت، نوع واحد اقامتی، بافت اجتماعی، تعداد اتاق‌ها، تخت‌ها و میانگین نرخ را مشخص کرد تا به نتیجه مورد نظر رسید که به دلیل محدودیت اطلاعات ثبت شده باید کمی توقع را پایین آورد،% چون در هر نقطه‌ای نمی‌توان آنچه دلخواه و مورد نظر است یافت. جدا از کاستی‌های آن، این سامانه مزیت دیگری دارد که تصاویر خانه‌های پیشنهادی است، یعنی پیش از انتخاب می‌توان شِمای کلی از خانه را داشت و به حسب سلیقه آن را انتخاب کرد. هر چند در این بخش هم باز ناقصی اطلاعات دیده می‌شود، چرا که همه خانه‌ها تصویر مرتبط ندارند.

خانه‌های استیجاری که اطلاعاتشان را در این سامانه ثبت می‌کنند باید از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پروانه بهره‌برداری گرفته باشند. مالک برای دریافت این پروانه جدا از تحویل مدارک شخصی و ملکی باید تأییدیه‌ی استحکام بنا از مهندس ناظر، بیمه ساختمان، بیمه مسوولیت مدنی برای مسافر، کارکنان و اشخاص ثالث، استعلام از اداره‌های بهداشت و اماکن نیروی انتظامی را داشته باشد.

ضوابط بهره‌برداری از این خانه‌ها سال 1386 تعیین و به استان‌ها ابلاغ شد تا مشخص شود این خانه‌ها بر چه اساس درجه‌بندی و نرخ‌گذاری می‌شوند، با این حال تصاویر برخی ازخانه‌ها و همچنین قیمت آن‌ها این سوال را ایجاد می‌کند که آیا این خانه‌ها واقعا دارای استاندارد کیفیت خدمات هستند و قیمت‌شان بر چه اساس و اصولی تعیین شده است؟

سازمان برای حل این مسأله که سال‌هاست فعالیت خودجوش داشته، کمیته‌ای را تشکیل داده تا استانداردها و نرخ‌گذاری را به قول کارشناسان‌اش اصولی انجام دهد؛ اما ظواهر امر نشان می‌دهد با توجه به تعداد این خانه‌ها که به دلیل فعالیت غیر آشکارا، آمار موثقی از آن‌ها نمی‌توان داشت، کار بسیار و سرعت عمل، کند است. با این حال سازمان آن‌طور که وعده داده؛ امیدوار است این سامانه را تا نوروز 94 تکمیل کند و طلسم‌ساماندهی خانه‌های استیجاری را بعد از هفت سال بشکند.

نوشته خانه‌هایی که معضل گردشگری به حساب می‌آیند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

جاذبه های دیدنی‌ هندوستان که شگفتی بینندگان را برمی‌انگیزد

$
0
0

«تاج محل»

دیدنی‌های هندوستان کم نیست. حتی اگر این جاذبه‌ها را به حوزه‌ی معماری هم محدود کنیم، باز هم توصیفشان در یک کتاب نمی‌گنجد. پادشاهان طی قرون مختلف بناهای عظیمی را در این سرزمین بنا کرده‌اند که حال پس از گذشت سالیان، شگفتی بینندگان را برمی‌انگیزد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در این گزارش به چند بنای شاخص تاریخی هند اشاره می‌کنیم که پیش از قرن بیست‌ویکم ساخته شده‌اند و زیبایی ظاهری و هوشمندی به‌کار رفته در ساخت آن همچنان مورد تحسین گردشگرانی است که برای دیدنشان به این کشور سفر می‌کنند.

«کاخ دیپ»

«کاخ دیپ»

 
کاخ دیپ

تاکنون فکر کرده‌اید راجستانی‌ها چگونه در گرمای طاقت‌فرسای تابستان خود را خنک نگه می‌داشتند؟ «کاخ دیپ» بنایی در شمال‌ «تاج محل» است که در سال 1772 ساخته شد و هدف آن خنک نگه داشتن هوا برای ساکنان بود. به این منظور، مخازن و کانال‌هایی درون سنگ‌های مرمرین کف بنا تعبیه شده بودند که از برخی از آن‌ها فواره‌هایی کوچک آب را به بیرون منتقل می‌کرد و به زیبایی فضا می‌افزود، این شبکه آبی اتمسفر کاخ را همچون زمان وزش بادهای موسمی خنک می‌کرد.

اما طرحی که روی سقف کاخ پیاده شده هوشمندی را به گونه‌ای دیگر معنا کرده‌؛ صدها توپ فلزی در راه‌آب‌های روی سقف غلتانند تا تصویری از رعد و برق را در ذهن ساکنان متبادر کنند. در قسمت بالایی بنا همچنین، پنجره‌ای رو به مزرعه‌ی گیاهان خوش‌بو باز می‌شود تا با وزیدن بادهای فصلی، عطر طبیعت فضای داخلی ساختمان را پر کند.

«معبد راناکپور»

در شمال روستای راناکپور بنایی قرن پانزدهمی واقع است که نه دیوار دارد و نه در. تعداد ستون‌های این معبد آنقدر زیاد است که گفته می‌شود نمی‌توان آن‌ها را شمرد. راناکپور که معبد «جین» هم خوانده می‌شود، یکی زیباترین پرستشگاه‌های جهان به حساب می‌آید.

«معبد راناکپور»

 
معبد راناکپور

ستون‌های ظریف «راناکپور» از سنگ مرمر تراشیده‌ شده‌اند و هیچ‌یک شبیه دیگری نیست. گفته می‌شود تعداد این ستون‌ها یک هزار و 444 عدد است. گردشگرانی که برای احترام به این مکان مذهبی پابرهنه به تماشای زیبایی شگفت‌انگیزش می‌روند، در فضای بین ستون‌ها، مجسمه‌ای از ماری چندسر و چنددم مشاهده می‌کنند.

معبد طلایی «آمریستار»

این معبد اوایل قرن هفدهم روی خاک پست زمین بنا شد تا تفاوت مذهب سیک‌ها با هندوهایی که معادبشان رو تپه‌ها ساخته می‌شد، را نشان دهد. معبد طلایی «آرمیستار» امروزه معروفترین معبد سیک‌ها در جهان مشهور است. درهای آن از هر چهار سو باز است و همه را به ورود فرا می‌خواند.

بیش از 1500 پوند طلا در نمای ساختمان به‌کار رفته و درخششی جاودان را برای خود خریده است. طاق‌های مزین و حکاکی برگ‌های نیلوفر را هم که به سبک معماری اسلامی و هندوی معبد طلایی اضافه کنیم، دیگر بهانه‌ای برای نرفتن به بازدید این شاهکار تاریخی پیدا نمی‌شود.

معبد طلایی «آمریستار»

 
معبد طلایی آمریستار

معبد «نیلوفر»

نیلوفر اولین نمادی است که در «ودا»ها - متون کهن هندو‌ها - به آن اشاره می‌شود. براساس باور هندوها‌، نیلوفر گلی هشت‌پر است که جهان از درون آن به وجود آمده است. بعدها با تاثیر پذیرفتن از فلسفه‌ی چینی‌ها‌، این گل با قلب انسان مقایسه شد.

معبدی که سال 1986 در دهلی ساخته شد، به دلیل شباهت ظاهری به این گیاه، «معبد نیلوفر» نام گرفته است. این مکان مذهبی متشکل از برگ‌های بیرونی و درونی است که سالنی را در میانه‌ بنا محافظت می‌کنند. 9 حوضچه از مرکز بنا به سمت برگ‌های گل نیلوفر کشیده شده‌اند که نمای زیبا و دلفریبی را پیش چشم گردشگران قرار می‌دهد.

آرامگاه «همایون»

پیش از این‌که «شاه جهان» تاج محل را به یاد همسر خود بنا کند، آرامگاه همایون باشکوه‌ترین سازه‌ی معماری هندوستان بود. این مکان اواخر قرن شانزدهم توسط همسر امپراطور همایون بنا شد. درواقع «تاج محل» یک قرن بعد با الهام گرفتن از ساختمان سنگ و خاکی قرمزرنگ آرامگاه همایون ساخته شد. راه‌آب‌هایی که در جای‌جای این سازه‌ی معماری جریان دارند، فضایی مملو از آرامش و صفا را فراهم آورده و دنیای درون را با فضای خارجی دهلی مدرن کاملا جدا ساخته است.

«تاج محل»

هیچ‌کس نمی‌داند کدام معمار طرح این شاهکار تاریخی را ریخته، اما آنچه مسلم است این است که «شاه جهان» دستور ساخت این بهشت زمینی را به یاد «ممتاز محل» همسر متوفی خود صادر کرده است. درواقع «تاج محل» را نقطه اوج معماری اسلامی می‌دانند و بر این باورند که ایده‌ی ساخت آن از توصیفات بهشت در قرآن کریم گرفته شده است.

آیه‌های قرآن در جای‌جای این مکان به چشم می‌خورد‌ که خطاطی‌های گچ‌کاری شده در فضای داخلی «تاج محل» از آن جمله‌اند. چهار مناره با مِیلی مختصر بنای این کاخ را دربرگرفته، به نحوی که در صورت بروز زلزله این ستون‌ها به خارج سقوط می‌کنند.

«تاج محل»

تاج محل

نوشته جاذبه های دیدنی‌ هندوستان که شگفتی بینندگان را برمی‌انگیزد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

Viewing all 660 articles
Browse latest View live