Quantcast
Channel: جاذبه های گردشگری –توریست ها
Viewing all 660 articles
Browse latest View live

جایی در شمالی‌ترین سرزمین آفریقا

$
0
0

سرزمین آفریقا

سرزمین آفریقا

جایی در شمالی‌ترین سرزمین آفریقا و در ساحل دریای مدیترانه به خانه‌هایی سفید با در و پنجره‌های آبی می‌رسیم. روی سنگفرش‌ها راه می‌رویم و عطر گل یاسمین که دست‌فروش‌ها می‌فروشند انسان را سرشار می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، اگر قرار باشد «سیدی بوسعید» در یک کلمه خلاصه شود به چیزی شبیه شعر و رؤیا می‌رسیم. این منطقه گردشگری و شهرک بندری در 20 کیلومتری شمال شهر تونس – پایتخت کشور تونس – واقع است؛ منطقه‌ای روی تپه. نام این شهرک از نام بوسعید الباجی – یکی از بزرگان تصوف در تونس – گرفته شده که آرامگاه او نیز در حومه همین منطقه است.

تونس به خاطر شرایط آب و هوایی مناسبش، همجواری‌اش با دریای مدیترانه و همچنین تمدنی که دارد، کشور گردشگرپذیری است. سیدی بوسعید نیز از جمله جاذبه‌های گردشگری آن است که مسافران تونس حتما به آن سر می‌زنند.

در امتداد کاکتوس‌ها و سرسبزی‌ ورودی این منطقه، به سنگفرشی می‌رسیم که تا نزدیکی ساحل ادامه دارد. سیدی بوسعید با مغازه‌های فروش صنایع دستی و رنگارنگی محصولات آن‌ها شروع می‌شود و جلوتر دست‌فروش‌ها گل یاسمین را که نماد انقلاب این کشور است و به نام انقلاب یاسمین هم معروف است، به گردشگران می‌فروشند. دور این گل خوش‌بو نخی پیچیده‌اند که وقتی آن را باز کنیم و گل را در آب بگذاریم، عطرش در فضا پخش می‌شود. کم کم ساختمان‌های سیدی بوسعید توجه گردشگران را جلب می‌کنند؛ ساختمان‌هایی که همه سفیدند با در و پنجره‌های آبی؛ چه خانه‌های ویلایی، چه مغازه‌ها، چه کافه و رستوران. این یکدستی رنگ سفید و آبی آرامش خاصی را به این منطقه بخشیده و آن را منحصربه‌فرد کرده است.

در خیابانی که سربالایی است افرادی هم با پرنده‌های‌شان و گذاشتن آن‌ها بر سر و شانه گردشگران که با پرنده عکس بگیرند، پول درمی‌آورند.

یکی دیگر از مواردی که در سیدی بوسعید جلب توجه می‌کند حضور نوجوانان و جوانانی است که مشغول طراحی و نقاشی از منظره‌ها و بناهای این منطقه هستند. بعضی‌ها دسته‌جمعی مشغول کارند و برخی هم به تنهایی.

در سیدی بوسعید بنایی هم وجود دارد به نام قصر نجمه الزهرا که مرکز ملی موسیقی است و منظره و ساختمان زیبایی دارد. محوطه بیرونی این مجموعه که در واقع یک کاخ موزه است مشرف به دریاست.

نوشته جایی در شمالی‌ترین سرزمین آفریقا اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


قلعه‌ها، قنات‌ها و دره‌هایی با دالان‌ها و هزارتوهای وهم‌انگیز، جنگل‌های تاریک با صداهای مخوف و عجیب

$
0
0

دره‌ای که محل گذر ارواح است

قلعه‌ها، قنات‌ها و دره‌هایی با دالان‌ها و هزارتوهای وهم‌انگیز، جنگل‌های تاریک با صداهای مخوف و عجیب، قبرستان‌هایی با سنگ قبرهایی مرموز و بیابان‌ها و ریگزارهای وسیع با شن‌های روان و بلعنده... این‌ها مناطقی ترسناک و یا خطرناک نیستند که در تسخیر جن و ارواح باشند، بلکه فقط با افسانه‌های محلی آمیخته شده‌اند و به مکان‌هایی رازآلود و گاه خوفناک به باور مردم تبدل شده‌اند.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، ماجراجویی در مناطق ترسناک یکی از جذابیت‌های گردشگری است، برای همین هر از گاهی فهرستی از جاذبه‌های گردشگری عجیب و ترسناک بیرون می‌آید که راهنمایی می‌شود برای آن‌ دسته از ماجراجویان کنجکاوی که می‌خواهند سفری سرشار از هیجان و دلهره را تجربه کنند؛ دلهره‌ای که از افسانه‌ها و خرافات غیرمستند برمی‌آید و با ماجراجویی در بانجی‌جامپینگ‌ها در ارتفاعات و یا دهانه‌ آتشفشان‌ها، شنا میان آبزیان کشنده و خطرناک، رانندگی و یا پیاده‌روی در گذرگاه‌های باریک و مرگبار، اسکی و سنگ‌نوردی در خطرناک‌ترین پرتگاه‌ها و دیواره‌ها و قایق‌رانی در رودخانه‌های وحشی فرق می‌کند.

بیشتر مکان‌هایی که در ایران به اصطلاح ترسناک و یا مرموز معرفی شده‌اند، داستانی عجیب و گاه باورنکردنی دارند که کنجکاوی مسافران غریبه را برمی‌انگیزد تا حتما آن منطقه را ببینند و روح کنجکاو خود را در آن محیط عجیب به چالش بکشند، مثل ریگزار جن که عنوان وحشتناک‌ترین منطقه‌ی ایران را به دوش می‌کشد و هیچ برگشتی از آن متصور نشده و یا دره‌ای که روزها زیبایی شگفت‌انگیزی دارد و شب‌ها محل گذر ارواح است و افسانه‌های دیگری از این دست که برای خزینه‌ی حمام‌های قدیمی، خانه‌های کاه‌گلی، قنات‌های باریک و عمیق و جنگل‌های انبوه روایت می‌شود؛ اما هیچ‌یک سندیت علمی و یا تاریخی ندارد تا مدرکی مستند بر صحت باورهای مردم باشد و یقینا بررسی‌های کارشناسان می‌تواند پرده از اسرار آن‌ها کنار بزند.

جنگلی که جیغ می‌کشد

 

جنگلی که جیغ می‌کشد

در نزدیکی‌های مشهد، جنگلی انبوه وجود دارد که به گفته‌ی ساکنان آن حوالی، شب هنگام صداهای وحشت‌آوری از آن به گوش می‌رسد، صداهایی که شبیه جیغ یا صوت است.

ابتدای روستای «سربرج» از توابع بخش طرقبه در نزدیکی مشهد، جنگلی انبوه دیده می‌شود که با تاریک شدن آسمان صداهایی از میان درختان آن به گوش می‌رسد که به گفته‌ی اهالی و غریبه‌هایی که به آن منطقه سفر کرده‌اند، شبیه جیغ است.

می‌گویند صداها چندسالی است که به گوش می‌رسد و قبلا از آن خبری نبوده. اهالی معتقدند این صداها به آوای جیرجیرک‌ها و یا زوزه‌ی باد شباهتی ندارد، مخصوصا آن‌که هنگام بلند شدن صداها، برگ درختان تکان نمی‌خورد تا باد را عامل آن بدانند.

برخی دیگر از ساکنان سربرج، این صدای وحشت‌آور را به ملخ‌هایی نسبت می‌دهند که زمانی به این منطقه هجوم آوردند. هنوز بررسی روی این جنگل صورت نگرفته تا عامل وحشت اهالی و مسافران گذری مشخص شود.

دره‌ای که محل گذر ارواح است

 
عکس از سیاوش صفاریان‌پور

دره‌ای که محل گذر ارواح است

می‌گویند شگفتی احجام غول‌آسای این دره به خاطر برخورد ستاره‌ای است. دره در سکوت روز از لحاظ زیبایی، روح را به تسخیر درمی‌آورد و شب هنگام می‌شود قصر ارواح!

جزیره‌ی قشم با افسانه‌های سحرانگیز زیادی درآمیخته، از آیین «زار» گرفته تا داستان‌هایی که درباره‌ی ارواح سرگردان در طبیعت جزیره گفته می‌شود.

«دره‌ی ستاره‌ها» با اشکال رسوبی حاصل از فرسایش باد، خاک و آب یکی از پدیده‌های شگفت‌انگیز قشم است که بومی‌ها شب‌های آن را زمانی برای آمدوشد ارواح و اشباح می‌دانند.

دره ستاره‌ها در زبان محلی به «استار کفته» معروف است، بومی‌ها معتقدند میلیون‌ها سال قبل ستاره‌ای در این محل سقوط کرده که گل و لای از دل زمین به اطراف پراکنده شده و پس از خشک شدن، این احجام جادویی پدید آمده.

این دره یکی از ژئوسایت‌های جزیره‌ است که در پنج کیلومتری ساحل جنوبی قشم و بعد از روستای «برکه خلف» قرار دارد، همان روستایی که به پاکی شهره است و در معابر خاکی آن حتا یک زباله هم دیده نمی‌شود.

داستان‌های وهم‌انگیزی درباره این دره که شبیه عمارتی ویران شده با دالان‌های تو در تو و شکاف‌ها و حفره‌های بسیار است، روایت می‌شود؛ به طوری که محلی‌ها با تاریک شدن آسمان گذرشان به این دره نمی‌افتد و معمولا با لبخند مسافران غریبه را برای رفتن به این دره در تاریکی منصرف می‌کنند و می‌گویند: اجنه و ارواح شب‌ها به آن رفت‌وآمد دارند.

با این حال دره ستاره‌ها محلی برای شیفته‌گان پدیده‌های آسمانی است که شب‌هنگام به دور از داستان‌های خیال‌انگیز تسخیر دره توسط ارواح از بام تندیس‌ها، اجرام و پدیده‌های آسمانی را رصد کنند.

گورستانی برای جن‌ها

 

گورستانی برای جن‌ها

در جنوب شرقی‌ترین نقطه ایران، گورستانی با سنگ قبرهای عظیم‌الجثه مکانی جالب برای ماجراجویانی است که به دنیای ماورالطبیعه علاقه دارند.

«گورستان جن» در روستای تیس نزدیک شهر چابهار در استان سیستان و بلوچستان، همان جایی است که سنگ قبرهای بزرگ و عجیبی دارد و محلی‌ها را به این باور رسانده که این گورها محل دفن آدمیزاد نیست.

تیس روستایی باستانی با قدمتی نزدیک به دو هزار و 300 سال است که مردم آن حوالی داستان‌های عجیبی درباره‌اش می‌گویند و آن را محل زندگی جن‌ها می‌دانند. گورستان جن که مردم بلوچ‌ به آن «جن سنط» می‌گویند، نمونه‌ای از این باورهاست.

در گورستان جن، قبرها کنار هم روی سطحی صخره‌ای حفر شده‌اند که این شیوه‌ی حفاری پرسش‌های زیادی را بوجود آورده و در نهایت پاسخ را به دنیای از ما بهتران کشانده. بومی‌ها معتقدند، با تاریک شدن هوا جن‌ها بر سر مردگان خود مویه می‌کنند و هرکس شبانه گذرش به این گورستان افتد، مورد نفرین آن‌ها قرار می‌گیرد و بعد از چند روز با عذابی سخت می‌میرد.

تیس با وجود آثاری چون مقبره‌ها، غارها و نقاشی‌های باستانی، هنوز بررسی باستان‌شناسی نشده تا چهره‌ی مرموز و وهم‌انگیز آن پاک شود.

هزارتوی سیاه

 

هزارتوی سیاه

قنات‌ها، آب‌انبارها و خزینه‌ حمام‌ها همیشه محلی جذاب برای کنجکاوی بوده‌اند؛ اما «قصبه‌ی گناباد» داستان دیگری جز جن و روح دارد، این قنات قدیمی یکی از عمیق‌ترین قنات‌های ایران است که قدمت آن به دوران باستان می‌رسد.

قنات قصبه گناباد دست‌سازه‌ای عجیب است که با هزارتوهای تاریک و عمیق مکانی شگفت‌انگیز برای ماجراجویی به‌شمار می‌آید و از آن به عنوان یکی از عجایب تاریخ تمدن بشری یاد می‌شود.

گناباد قنات‌های متعددی داشته که بیشتر آن‌ها به دنبال خشکسالی 15 ساله‌ خراسان جنوبی، دیگر فعال نیستند و قصبه‌ گناباد از جمله‌ی قنات‌های زنده به حساب می‌آید. در متون تاریخی، قدمت قصبه را به دوره‌ی هخامنشیان نسبت داده‌اند که «ناصر خسرو قبادیانی» هم در سفرنامه‌اش به توصیف این قنات پرداخته و نوشته: عمق چاه آن هفتصد گز و طول آن چهار فرسنگ است که آن را به زمان کیخسرو نسبت داده‌ است.

طول قنات گناباد ۳۳ هزار و 113 متر و تعداد چاه‌های آن بیش از ۴۷۰ حلقه تعیین شده که عمق چاه مادر در این قصبه بین ۲۸۰ تا ۳۰۰ متر است.

برای رفتن به داخل قنات باید از پله‌های گلی قدیمی پایین رفت، بعد تاریکی مطلق همه‌جه را فرا می‌گیرد، مسیر طولانی و تاریک است با دیوارهای خاکی که ریشه‌های درختان از آن بیرون زده‌اند.

گردشگران فقط 700 متر از این قنات را که بتون‌ریزی شده می‌توانند طی کنند.

غار قاتل

 

غار قاتل

حفره‌ها و تنگناهای عمیق که سرشار از سکوت و سیاهی‌اند، همیشه مکان‌هایی هیجان‌انگیز برای ماجراجویی بوده‌اند، مخصوصا برای غارنوردانی که دور از نگرانی ناشی از توهم تاریکی این حفره‌ها و صدای جانورانی چون خفاش‌ها در دالان‌های تنگ و گاه عمیق جان‌شان را کف دست‌شان می‌گیرند تا دنیایی جدید کشف کنند.

غار پَراو در 12 کیلومتری شمال شرقی کرمانشاه نزدیک روستای چالآبه در ارتفاع ۳۰۵۰ متری میدان جنوبی قله کوه پراو با 751 متر عمق با 26 حلقه چاه، یکی از عمیق‌ترین و صعب‌العبورترین غارهای جهان است که تا کنون جان پنج غارنورد را گرفته است.

عمیق‌ترین چاه پرآو 42 متر عمق دارد، دهنه‌ی ورودی غار کاملا چاهی است و ورود به آن به گردشگران معمولی و حتا غارنوردان غیرحرفه‌ای اصلا توصیه نمی‌شود.

برودت دمای هوا در پرآو به دلیل آن‌که آب جاری داخل آن حاصل ذوب شدن یخچال‌های زیرزمینی است، همیشه بین یک و سه درجه سانتی‌گراد است و همین مساله پیمایش غار را سخت می‌کند. جدا از این، گذرگاه‌های تنگ و خرچنگ‌روها، ریزشی بودن برخی از قسمت‌های غار، تراورس‌های خطرناک و چاه‌های عمیق، پرآو را در دنیا به غاری صعب‌العبور و سخت تبدیل کرده، به‌ طوریکه پنج غارنورد ایرانی جان خود را در این غار از دست داده‌اند و اجساد برخی از آن‌ها هیچ‌وقت به بیرون از غار منتقل نشده است.

«سعید امینی» از اعضای تیم اعزامی باشگاه آزادگان مشهد در سال ۱۳۷۶، «امیر احمدی» و «ویکتوریا کیانی‌راد» از اعضای تیم اعزامی باشگاه کوهنوردی دماوند در سال۱۳۸۱ که اجساد آن‌ها را نتوانستند از غار بیرون بیاورند و در جان‌پناه چاه شماره هجدهم در حفره‌ای گذاشته و در آن را مسدود کردند، «خلیل عبدنکویی» کوهنورد و عکاس همدانی که در کارنامه او صعود به قله موستاق آتا، لنین، کورژنوسکایا، آرارات و هفت هزارمتری اورست وجود دارد در ۱۳۸۷، «پدرام بوچانی» از اعضای گروه مستقل کوهنوردی شهرستان دالاهو که در هنگام فرود از چاه شماره ۸ با پاره شدن طناب به پایین سقوط کرد و جان باخت در سال ۱۳۸۹، قربانیان پرآو هستند.

سختی گذرگاه‌های پرآو به حدی است که زباله‌های آن از سال 1350، یعنی از زمان کشف غار تا کنون در آن مدفون شده بود و امکان خروج زباله‌ها وجود نداشت؛ ولی هیئتی از غارنوردان انجمن غار و غارشناسان ایرانیان سرانجام امسال پس از دوسال پیاپی تلاش موفق شدند این غار عمیق و سخت را بدون هیچ تلفات جانی پاک کنند.

ریگزار نفرین شده

 

ریگزار نفرین شده

در همه منابع از وحشتناک‌ بودن این ریگزار سخن گفته‌اند، در حالیکه تحقیقات درباره‌ی آن تا به حال ضعیف و محدود بوده و هنوز وهم از ماجراجویی در کویری که می‌گویند برگشت از آن ممکن نیست، دور نشده است.

ریگ جن در قلب کویر مرکزی ایران، در جنوب سمنان، شرق دریاچه نمک، شمال انارک و غرب جندق قرار دارد که به دلیل وسعت زیاد، گرمای شدید، نداشتن چشمه و چاه آب و باتلاق‌های نمک صحرایی صعب‌العبور است که نام‌اش در نقشه‌ها کمتر آمده و چندان محل گذر کویرنوردها نیست.

«سون هدین»، کویرنورد سوئدی نخستین گردشگر خارجی بود که در سال 1900 میلادی سعی کرد به ریگ جن برود، نوشته‌های او، 30 سال بعد «آلفونس گابریل» کویرنورد دیگری را به ایران کشاند تا این ماجراجویی را کامل کند، اما هیچ یک موفق نشدند این ریگزار را کامل بپیمایند، با این حال هدین در کتابی با عنوان «صحراهای ایران» شرحی از ریگزار جن داده‌ است.

به باور حاشیه‌نشینان، ریگ جن نفرین شده است. روایت می‌کنند، در قدیم کاروان‌ها و مسافران هرگز از این کویر عبور نمی‌کردند. در گذشته این باور وجود داشت که این سرزمین محل زندگی شیطان‌ و جن‌ها است. مردم محلی می‌گویند، هر کسی وارد این سرزمین شده زنده نمانده و ناپدید شده است. ریگ جن را مثلث برمودای ایران می‌دانند.

سون هدین در کتاب‌اش افسانه‌هایی را از مردم بومی آن منطقه روایت کرده که گفته‌اند: در مرکز «کویر جن» بهشت گمشده‌ای وجود دارد. در آن بهشت دریاچه‌ای با جنگل انبوه است که شیاطین پشم شترها را در آن‌جا رها کرده‌اند و هرکس به آن منطقه دست یابد، ثروتمند خواهد شد، درحالی‌که چنین روایتی صادق نیست.

پس از تلاش‌های ناکامی که برای پیمایش کامل ریگزار جن صورت گرفت، سرانجام کویرشناسی ایرانی به نام «علی پارسا» به همراه اسماعیل میران‌زاده که آن زمان رییس پارک ملی کویر بود، حدود 70 سال بعد از «گابریل» ریگ جن را هوایی پیمودند تا اثبات کنند، موضوع شگفت‌انگیزی در این کویر نیست. پارسا سپس این مسیر را زمینی طی کرد، البته با تجهیزات کامل و گرفتار شیاطین و جن‌ها هم نشد.

با این حال هیچ‌گاه برای اولین تجربه‌ی کویرنوردی، ریگزار جن پیشنهاد نمی‌شود، چون نقشه‌ی دقیقی از آن موجود نیست و مسیرها به طور مشخص ثبت نشده است و در این صورت رفتن به آن همانا قوت بخشیدن به افسانه‌هایی است که می‌گویند؛ «هر کسی وارد این سرزمین شده، زنده برنگشته!»

نوشته قلعه‌ها، قنات‌ها و دره‌هایی با دالان‌ها و هزارتوهای وهم‌انگیز، جنگل‌های تاریک با صداهای مخوف و عجیب اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

تکیه نیاوران قدیمی‌ترین تکیه‌های به جا مانده تهران

$
0
0

تکیه نیاوران

تکیه نیاوران

خیابان سربالایی را می‌روی تا جایی که دیوار بلند سمت راستت تمام شود. رو به رویت گنبد سبزرنگی است که از آن قدیمی‌ترین تکیه‌های به جا مانده تهران است. نزدیک به ۱۶۰ سال قدمت دارد و در یکی از قدیمی‌ترین محله‌های تهران همچنان پررونق است. جایی نزدیک کوچه‌باغ‌های نیاوران.

 تکیه نیاوران مربوط به دوره قاجار است و در سال 1237 شمسی به دستور ناصرالدین شاه ساخته شده است. ناصرالدین شاه دستور ساخت بنای تکیه نیاوران را به دست استاد حسن خرپاکوب داد. او از ابتدای سلطنت خود به نیاوران علاقه داشت و بیشتر اوقاتش را آنجا می گذراند، طی سال هایی که ایام محرم مصادف با تابستان می شد و او در کاخ صاحبقرانیه و نیاوران به سر می برد، تصمیم گرفت تکیه ای نیز در آن منطقه بنا کند.

تکیه فضای نسبتا بازی دارد. مساحت آن 1500 مترمربع است. صحن میانی اش مستطیلی با گوشه های پخ شده است که در چهار ضلعش طاق نماها و غرفه هایی در دو طبقه ساخته شده اند. فضای میانی تکیه، در اصل روباز بوده و تنها هنگام مراسم با چادر مسقف می شده که حدود نیم قرن پیش، با کمک افراد خیر و استادی استاد حسن بخارا با پوشش شیروانی پوشانده شد.

با وجود تعمیر هنوز هم ساختار یک قرن و نیم پیش تکیه حفظ شده و از قسمت های سکوی دایره ای شکل میانی برای اجرای شبیه خوانی استفاده می شود. قطر فضای دایره ای آجری وسط 20 متر است که اطراف آن ده ستون چوبی با پوشش چوب گردو قرار دارد. در ایوان که شرکت کنندگان در آن می نشینند و مراسم را تماشا می کنند، لبه های ایوان هنوز چوبی و دست نخورده باقی مانده است .

روی ایوان پایین، ایوان دیگری بنا شده که طبقه دوم تکیه را تشکیل می دهد و جایگاه زنان است . در اصلی تکیه هم با ارتفاع بیش از سه متر و نیم و قطر 50 سانتی متر از چوب گردو ساخته شده که همچنان پابرجاست .

حالا ضریحی هم در میان تکیه هست که سه سال پیش وقف تکیه شد. هنوز هم در تکیه نیاوران تعزیه اجرا می شود و بچه های نیاوران خود تعزیه خوانی می کنند. آن طور که یکی از قدیمی های تکیه می گوید قدیم تر ها در محل کنونی منبر، مسیری بود که پله می خورد و به طبقه بالا که قسمت خانم ها بود، راه داشت. اما حالا جمعیت آنقدر بیشتر شده که نمی توان به شکل گذشته از اینجا استفاده کرد. دیوارهای این قسمت بلند شده است و دیگر لازم نیست از آن بالا مراسم پایین را نگاه کنند، تلویزیون های ال سی دی بزرگی اینجا نصب شده است. قدیم حتی تعزیه خوان را هم از قم می آوردند اما حالا خود اهالی تعزیه خوانی می کنند. چند روز بعد از عاشورا تا آخرهای صفر تعزیه خوانی شروع می شود و روحانیانی مثل ملا ابوتراب، حاج آقا دین پرور، حاج آقا دربندی، شیخ هادی نوری و در ۴۰ سال اخیر حاج آقا مصطفوی بالای منبر این تکیه رفته اند.

دور و بر اگر بگردی پشت پاساژهای شیک و معروف تهران و ساختمان های مدرن مسکونی، کوچه هایی هم هست که دیواری کاهگلی و دراز یک طرفش را گرفته است و سوی دیگر کوچه یک درخت چنار هست که دور تا دور تنه اش را آسفالت گرفته است و ماشینی اگر بخواهد رد شود، از بین دیوار کاهگلی و چنار، دست فرمان راننده اش باید در حد کوچه های نیاوران باشد.

یک ساختمان معروف بلند و شیک و مدرن هم هست که معمار خوش ذوق آن وسط همین کوچه باغ ها طوری طراحی کرده که یک درخت هم قطع نشود و ساختمانش هم سبز و خوش آب و هوا باشد. هرچند همزیستی ساختمان بلند امروزی و درختان کهنسال در این نقطه از شهر کم دیدنی نیست اما هرچه هست به پای باغ های قدیم نیاوران نمی رسد. البته آن ور دیوارها هنوز هم یکی دو تا باغ قدیمی هست با درختان بلند و قدیمی که اغلب رها شده تا کی برسد که ساختمان بلند تازه ای جای این درخت ها را هم بگیرد.

یکی از همین باغ ها هم زمانی باغی بود که امروز بیشتر برای تماشای کاخ نیاوران به آن می روند. باغ در کنار روستایی که در نیاوران امروز قرار داشت، به جای نیزاری که در همسایگی روستا واقع بود ساخته شد. باغ ییلاقی فتحعلی شاه قاجار را که در این نیزار ایجاد شد، «نی آوران» نامیدند که بعدا به نام «نیاوران» مشهور شد. محمدشاه نیز در همین باغ بنای کوچک و ساده ای ساخت و به دنبال او ناصرالدین شاه قاجار «کاخ صاحبقرانیه» را در این باغ بنا کرد.

آخرین بنایی که در دوران قاجار در این باغ ساخته شد، کوشک احمدشاهی است. بعدتر عملیات احداث کاخ نیاوران به دستور محمدرضا پهلوی در سال ۱۳۳۷ آغاز شد و با وقفه ای که در ساخت آن پیش آمد، سال ۱۳۴۶ به اتمام رسید. در زمان فتحعلی شاه قاجار کاخ کوچک تری در محل فعلی کاخ نیاوران قرار داشت که در زمان محمدرضا پهلوی تخریب و کاخ نیاوران به جای آن ساخته شد.

این بنا با مساحتی حدود ۹۰۰۰ مترمربع در دو طبقه و یک نیم طبقه احداث و در ابتدا به عنوان محلی برای پذیرایی مهمانان خارجی در نظر گرفته شد، اما پس از پایان ساخت به محل سکونت محمدرضا پهلوی و خانواده اش اختصاص یافت. طراح بنا محسن فروغی بود که طرح خود را بیشتر از معماری ایرانی و تلفیقی از هنر پیش و پس از اسلام الهام گرفته بود.

همچنین گچبری توسط استاد عبداللهی، آینه کاری توسط استاد علی اصغر و کاشیکاری نمای خارجی توسط استاد ابراهیم کاظم پور انجام شده است. حالا اما جدای از فضای تاریخی کاخ ها فضای طبیعی محوطه هم بسیار زیباست و می تواند بویژه در ساعت های آغازین روز در میان درختان چنار کهنسال و چمن سرسبز و فواره های چرخان آب تر و تازگی نایابی در تهران را ارمغان بیاورد. اینها همه در میان دیوارهای بلندی پنهان است که سال هاست آجر روی آجر چیده شده اند دور تا دور مجموعه نیاوران و ضلع شرقی خیابان نیاوران. دیوار را تا انتها که بروی، گنبد سبزی رو به رویت هست که تکیه نیاوران است.

مسعود بُربُر / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته تکیه نیاوران قدیمی‌ترین تکیه‌های به جا مانده تهران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

بهترین مکان‌ها برای دیدن در فرانسه

$
0
0

پاریس

برای بیش از دو دهه با وجود 82 میلیون گردشگر سالانه خارجی فرانسه به عنوان محبوب‌ترین مقصد توریستی در جهان به شمار می‌رفت. مردم از سرتاسر جهان برای بازدید از فرهنگ پیچیده، نقاط دیدنی خیره کننده، غذاهای نفیس و نواحی روستایی زیبا به سوی فرانسه کشیده شده است.در این مقاله در توریست‌ها به بررسی 10 جاذبه برتر توریستی در فرانسه می‌پردازیم.

  1. مارسی

مارسی

مارسی یکی از قدیمی‌ترین شهرها در اروپا و دومین شهر در فرانسه است، مارسی بندری مدیترانه‌ای بزرگ است که در سواحل جنوب شرقی فرانسه واقع شده است. مارسی دارای آب و هوای شاعرانه، خرابه‌های رومی، معماری قرون وسطی و مکان‌های فرهنگی است.

  1. لیون

لیون

این شهر در خاور مرکزی فرانسه واقع شده است. لیون پایتخت بخش رون در منطقه رون-آلپ است. با داشتن سابقه‌ای طولانی، امروز لیون سومین شهر در فرانسه است که برای معماری تاریخی، غذاهای خوشمزه و صحنه‌های فرهنگی پر جنب و جوش شناخته شده است.

  1. استراسبورگ

استراسبورگ

این شهر در مرز فرانسه و آلمان واقع شده است. استراسبورگ پایتخت ناحیه آلزاس است. این شهر به عنوان مقر پارلمان اروپا و نهادهای مهم اروپایی متعدد دیگر مانند دادگاه حقوق بشر اروپا و شورای اروپا عمل می‌کند. Grande Île مرکز تاریخی این شهر است که باعث می‌شود استراسبورگ یکی از بهترین مکان‌ها برای بازدید در فرانسه باشد.

  1. ارل

    ارل

این شهر زمانی خانه استاد هنرمند، ونسان ون گوگ بوده است، ارل یک شهر برای آرامش و آسودگی و جایگاه زیبایی است. یکی از بزرگترین جاذبه‌های شهر بقایای باقی مانده از معماری روم است که شامل سالن آمفی تئاتر رومی است. این منطقه بزرگ امروز به عنوان محل برگزاری مراسم گاوبازی، جشنواره‌ها و دیگر رویدادهای خاص عمل می‌کند.

  1. بیاریتز

بیاریتز

این شهر فقط چند مایل با اسپانیا فاصله دارد و در قلب کشور باسک فرانسه است، بیاریتز یک تفریحگاه ساحلی آرام و زیبا است که در خلیج بیسکای واقع شده است. بیاریتز برای سواحل دوست داشتنی برای یک شنای بسیار عالی و گشت و گذار بی‌نظیر آن باارزش است.

  1. دره لوار

دره لوار

دره لوار در مرکز فرانسه یک مقصد توریستی محبوب است. این منطقه برای مناظر دیدنی و جذاب، قلعه‌های پر زرق و برق، تاکستان زیبا و روستاهای تاریخی شناخته می‌شود.دره لوار 175 مایل در امتداد رودخانه لوار کشیده شده است که در میان برخی از زیباترین روستاهای فرانسه و قلعه‌های چشم‌نواز پیچ و تاب خورده است .

  1. بوردو

بوردو

این شهر بر رودخانه گارون در نیم ساعت داخلی از اقیانوس اطلس ساخته شده است. بندر بوردو یک شهر مهم است که پر است از معماری‌های زیبا، مکان‌های تاریخی، خرید‌های استثنایی و هنر فرهنگ در سطح جهانی. گردشگران همچنین در آنجا می‌توانند به تحسین روستاهای زیبا، باغ‌های انگور و قلعه‌ها بپردازند.

  1. مون سن میشل

مون سن میشل

جزیره صخره‌ای مون سن میشل برخاسته از میان گل و لای وسیع یکنواخت و قدرتمندترین امواج جزر و مدی اروپا است که در سواحل شمال غربی فرانسه در نورماندی واقع شده است. این جزیره جزر و مدی یکی از محبوب‌ترین مکان‌ها برای بازدید در فرانسه به خاطر ساختمان‌های خود از سازه‌های قرون وسطی که بر روی یکدیگر قرار دارند.

  1. ریویرا Riviera

2-French-Riviera

خط ساحلی فرانسه ریویرا در ساحل فرانسه در دریای مدیترانه واقع شده است، فرانسه ریویرا تفریحگاهی برای گردشگران بیشمار ثروتمند و معروف است. اگر چه ریویرا برای زرق و برق سن-تروپه، موناکو و یا جشنواره فیلم کن معروف است، اما بسیاری دیگر از دیگر مقصدهای کمتر شناخته شده از جمله روستاهای Eze ، Saint-Paul de Vence و عطاری‌های گرس را دارد.

  1. پاریس

پاریس

با جذب بیش از 45 میلیون بازدید کننده در سال پاریس محبوب ترین مقصد توریستی در جهان است. این شهر لقب‌های مختلفی مانند شهر نور، شهر عشق و پایتخت مد را دارد. پاریس پایتخت فرانسه است که برای محیط عاشقانه و فرماندهی آن در صنایع مانند تجارت، سرگرمی، غذاهای خوشمزه، مد و هنر و فرهنگ شناخته شده است.

همچنین بخوانید : جاذبه های گردشگری شهر پاریس

نوشته بهترین مکان‌ها برای دیدن در فرانسه اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

قبرستانی مرموز در جنوب شرقی ترین نقطه ایران

$
0
0

قبرستان

قبرستان
قبرستانی  مرموز در جنوب شرقی ترین نقطه ایران، استان سیستان و بلوچستان، شهر چابهار، روستای تیس. روستایی باستانی با قدمتی حداقل ۲۳۰۰ ساله که در آن اعتقادات و باورهای مردم بلوچ با راز آمیزی و سکوت ژرفناک طبیعت آن و آثار باستانی بر جای مانده پیوند خورده است و گورستان جن که بلوچ ها به آن «جن سنط» می‌گویند یکی از این رازهاست.
قبرها در کنار هم بر روی سطحی صخره ای حفر شده اند. حفر این گورها بر سطح سنگی حیرت و پرسش بازدیدکنندگان را بر می انگیزد. چه کسانی این گورهارا حفر کرده اند؟ چرا سطح سنگی را برای حفر انتخاب کرده‌اند؟ این گورها با چه وسیله ای حفر شده است؟ در پاسخ به این پرسش ها مانند این گورستان جز سکوت و خاموشی چیزی نمی شنویم. شاید به دلیل حفظ مردگان و در گذشتگان از گزند جانوران و خورندگان زیر زمینی اجساد، رنج کندن سنگ را بر خود هموار می کردند و گورها را اینچنین می ساختند. شاید برای احترام به مردگان بوده و شاید هم باور مردم محلی درست باشد که «این گورها متعلق به جن هاست. آنها مردگان خود را در حصار این سنگ ها دفن کرده اند، شب که می رسد، جنها بر سر گور از دست رفتگان خود حاضر می شوند و به مویه و مرثیه سرایی مشغول می گردند. هر کس که شبانگاه گذرش بر این گورستان بیفتد، مورد نفرین جن ها قرار می گیرد و با عذابی سخت بعد از چند روز می میرد.»
بشر امروزی با وسایل ابتدایی به دشواری توانایی حفر این گورها را بر روی سطح سخت سنگی دارد. شاید به همین دلیل است که مردم محلی حفر این گورها را به نیرویی مافوق بشر نسبت می دهند.این گورستان بر تپه ای کم ارتفاع مشرف بر روستای تیس و در پای کوه پیل بند قرار گرفته است. در کنار این گورستان که به قبرستان شماره یک تیس مشهور است، قبرستان امروزی مردم روستا قرار دارد. اما گورهای این گورستان بر سطح خاکی نرم حفر می شوند. مردم روستا اگرچه درگذشتگان خود را در این گورستان به خاک می سپارند اما مراقبند که شب گذرشان به گورستان جن ها نیفتد!

نوشته قبرستانی مرموز در جنوب شرقی ترین نقطه ایران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

بازار گردشگری دریایی

$
0
0

کشتی1

کشتی1

با افزایش روز افزون اهمیت گردشگری در جهان توجه به انوع این اقتصاد نامرئی و بزرگ نیز بیشتر و بیشتر شده است. در این میان گردشگری دریایی نیز امروزه جایگاهی مهم در سراسر جهان برای خود دست و پا کرده و گردشگران علاقه‌مند و عمدتا ثرومند را مجذوب جذابیت‌های خود کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، بی‌شک در طول یک سفر گردشگری که بطور متوسط 7 روز بطول می‌انجامد، مسافران تنها نمی‌توانند روی صندلی خود بشینند و از پنجره به مناظر نگاه کنند. امروزه در لوکس‌ترین کشتی‌های گردشگری و تفریحی علاوه‌بر کابین مسافران، تسهیلاتی از قبیل رستوران، سینما و استخر و سایر امکانات لوکس تدارک دیده شده که این کشتی‌ها را به هتل‌هایی شناور مبدل کرده است که بین جزایر یا بنادر جهانگردی تردد می‌کنند.

صنعت گردشگری دریایی در سال 2013 درآمدی بالغ بر 36 میلیارد دلار در سطح جهان به ثبت رساند و انتظار می‌رود این رقم در سال جاری به 37 میلیارد دلار ارتقاء یابد. این صنعت دارای بالاترین نرخ رشد در کل بازار سفرهای تفریحی است و تعداد گردشگران دریایی از سال 1980 تاکنون با رشد سالیانه 7.2 درصد همراه بوده است.

همچنین تعداد گردشگرانی که سفرهای دریایی را انتخاب می‌کنند هر ساله رو به افزایش است و پیش‌بینی می‌شود تعداد گردشگران دریایی تا سال 2018 از 24 میلیون نفر فراتر خواهد رفت.

آمریکای شمالی بهترین بازار گردشگری دریایی در سال 2014 بوده، به گونه‌ای که بیش از 21.1 میلیارد دلار از سهم این اقتصاد دریایی را به خود اختصاص داده است.

بنابر جدیدترین اطلاعات آماری، تنها درآمد ایالات متحده از محل گردشگری دریایی تا سال 2018 به 50 میلیارد دلار خواهد رسید.

از سال 1990 تا کنون بالغ بر 200 میلیون نفر از کشتی‌های گردشگری استفاده کرده‌اند، این در حالیست که بیش از 70 درصد از این حجم مسافران در 10 سال اخیر شکل گرفته و نزدیک به 40 درصد از این رقم نیز مربوط به 5 سال اخیر است.

کمپانی‌های گردشگری دریایی نیز همواره در تلاش هستند با ارائه جدیدترین و لوکس‌ترین امکانات، تجربه یک سفر رویایی را برای گردشگران عمدتا متمول فراهم کنند تا علاوه‌بر جلب رضایت آنها، سود بیشتری نیز برای خود به ارمغان بیاوردند.

کشتی 3

در زیر نگاهی به لوکس‌ترین کشتی‌های گردشگری دنیا می‌اندازیم که امکانات شگفت‌انگیزی را در دل اقیانوس‌ها به مسافران ارائه می‌دهند:

** سایه نقره‌ای

این کشتی تفریحی عظیم به طول ۱۸۶ متر که در سال ۲۰۰۰ ساخته شد، 382 مسافر به همراه 295 خدمه را در خود جای می‌دهد و با سرعتی بالغ بر 34 کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کند. از جمله امکانات این کشتی می‌توان به رستوران با ظرفیت 424 نفر، کافه تراس با ظرفیت 200 نفر، اتاق کنفرانس، کتابخانه، استخر آب شور، مرکز کامپیوتر و ده‌ها ویژگی دیگر اشاره کرد.

** SeaBourn Sojourn

سفارش ساخت این کشتی گردشگری غول پیکر در سال 2008 داده شد و مراحل ساخت و تکمیل آن تا سال 2010 به طول انجامید. این کشتی با طول 198 متر دارای 11 عرشه جداگانه برای 450 مسافر است و به عنوان یکی از لوکس‌ترین کشتی‌های گردشگری دنیا شناخته می‌شود. "Seabourn Sojourn" دارای دو استخر بزرگ با مساخت 1000 متر مربع، دو استخر سرپوشیده،‌ چهار رستوران با مجموع گنجایش 800 نفر و ... است. این کشتی با سرعت 41.3 کیلیومتر در ساعت حرکت می‌کند.

** سمفونی بلورین

این کشتی تفریحی در سال 1995 به آب انداخته شد و پس از بازسازی در سال 2006 با ظرفیت 996 مسافر دستخوش تغییرات فراوانی با هزینه 23 میلیون دلار و فعالیت 750 کارگر شد و در سال 2009 تغییرات نهایی در این کشتی با هزینه 25 میلیون دلار انجام شد. این کشتی 238 متری با سرعت 37 کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند. پنت‌هاوس 982 متری بر فراز این کشتی دارای سالن غذاخوری فوق العاده‌ای با پنجره‌های تمام شیشه‌ای است و پایه ستون‌های آن کاملا از کریستال ساخته شده است.

** Seabourn Spirit

هریک از 104 اتاق این کشتی 134 متری دارای بالکن اختصاصی رو به اقیانوس است. این کشتی آلمانی که در سال 1989 ساخته شد، بین قاره آفریقا و اروپا تردد می‌کند و در سال 2005 به عنوان بهترین کشتی گردشگری کوچک جهان شناخته شد.

** هدایتگر هفت دریا

این کشتی با ظرفیت 490 مسافر و 340 خدمه از سال 1999 مشغول فعالیت است و 90 درصد از اتاق‌های بسیار لوکس آن دارای تراس اختصاصی رو به اقیانوس است.

** ناخدای هفت دریا

این کشتی با ظرفیت 700 مسافر و بیش از 400 خدمه یکی از بزرگترین کشتی‌های گردشگری و تنها کشتی در جهان است که تمامی اتاق‌های آن دارای بالکن است که تجربه یک سفر فوق لوکس را برای گردشگران فراهم می‌کند.

** دریانورد هفت دریا

این کشتی که از سال 2003 مشغول فعالیت است، دارای ظرفیت 700 مسافر و 447 خدمه است که در سال 2006 از سوی نشریه فوربس به عنوان گرانقیمت‌ترین کشتی در منطقه آسیا معرفی شد. این کشتی نیز همانند هم‌خانواده‌های خود دارای اتاق‌هایی با بالکن رو به اقیانوس است و امکانات فوق لوکس است.

** کریستال سرینیتی

این کشتی همواره به عنوان بهترین کشتی گردشگری جهان شناخته می‌شود که به طراحی مجددش از قبل هم جذاب‌تر شده است. این کشتی که در سال ۲۰۰۳ ساخته شد، دارای گنجایش 1070 مسافر به همراه 655 خدمه است و می‌توان آن را "شهر روی آب" نامید که تجربه‌ای رویایی و فراموش‌نشدنی را از یک سفر دریایی به گردشگران ارائه می‌دهد.

کشتی2

نوشته بازار گردشگری دریایی اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

گزارش «CNN» با محوریت معرفی پنج مقصد گردشگری کم‌وبیش گمنام در ایران

$
0
0

عمارت بخردی

«برای آن‌ها که به دنبال تجربه‌های جدید هستند، ایران کشوری است مملو از جاذبه‌های کمتر شناخته‌شده که با زیبایی و قدمت تاریخی‌شان، دیگر مکان‌های مشهور را به مبارزه می‌طلبند.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، این جمله آغازین گزارشی است که «CNN» با محوریت معرفی پنج مقصد گردشگری کم‌وبیش گمنام در ایران منتشر کرده است.

این شبکه آمریکایی در گزارش خود از تخت جمشید و عالی‌قاپو و کاخ گلستان گذر کرده و دست روی پنج جاذبه‌ تاریخی کشورمان گذاشته که شاید کمتر میان گردشگران خارجی شناخته شده باشند.

قلعه رودخان

این قلعه‌ قدیمی که در میان جنگل‌های انبوه و مرطوب شمال گیلان پنهان شده، «قلعه رودخان» نام دارد که قدمت آن به دوره‌ی پیش از اسلام در ایران بازمی‌گردد. در حالیکه این مکان از نواحی پرطرفدار میان ایرانیان است، توریست‌های خارجی کمتر از آن اطلاع دارند. برخی از کارشناسان، ساخت قلعه را در دوران ساسانیان و مقارن با حمله اعراب‌ به ایران دانسته‌اند. در دوره سلجوقیان این قلعه تجدید بنا شد.

مسیر سربالایی جنگل تا رسیدن به قلعه که بین دو قله‌ی سرسبر واقع است، بیش از یک ساعت پیاده‌روی دارد. به همین دلیل است که محلیان «رودخان» را «قلعه‌ هزار پله» می‌خوانند. پس از بازدید از این بنای تاریخی و پایین آمدن می‌توانید در رستوران و غذاخوری‌های جاده فومن از خوردن غذاهای ایرانی از جمله «ترش کباب» لذت ببرید.

دیوار قلعه ۱۵۰۰ متر طول دارد و در آن ۶۵ برج و بارو قرار دارد. این قلعه در ارتفاع حدود 700 متری از سطح دریا واقع شده و در کنار آن رودخانه‌ای به همین نام جاری است.

قلعه رودخان

قلعه رودخان

عمارت بخردی

کاروانسرایی 400 ساله از عهد صفویان در اصفهان وجود دارد که با اتاق‌های متعددش میزبان مسافران دوره قاجار هم بوده است. عمارت بخردی اکنون عنوان قدیمی‌ترین اقامتگاه در دست بازسازی در ایران را یدک می‌کشد. پنجره‌هایی با شیشه‌های رنگارنگ که از دوره‌های صفوی و قاچار باقی مانده، با مبلمانی از جنس چوب چنار جلوه‌ای دوچندان به این خانه بخشیده است.

مهمانسرا در میان باغ‌هایی پر از میوه و گل‌های وحشی واقع شده و از پنج سال پیش توسط «مرتضی بخردی» طراح داخلی و کارشناس بازسازی در دست نوسازی است. این طراح معتقد است این خانه متعلق به منجمی از عهد صفویان بوده و حتی درهای ساختمان اصلی که به سمت اتاق‌های طبقه بالا باز می‌شوند، درهای سنگین و چوبی اصل هستند که با چوب درخت چنار بازسازی شده‌اند. این مهمانسرا حتی میان اصفهانی‌ها نیز چندان شناخته شده نیست و شهرت آن دهان به دهان چرخیده است.

عمارت بخردی

عمارت بخردی

گنبد سلطانیه

 
در شمال‌غرب استان زنجان، یکی از جاذبه‌های گردشگری ایران که به‌عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده واقع است. آرامگاه «اولجایتو» در سلطانیه یکی از بزرگترین گنبدهای جهان را داراست. این گنبد بین سال‌های 1302 تا 1312 میلادی در شهر سلطانیه، پایتخت حکومت ایلخانیان روی قبر هشتمین حاکم ایلخانی واقع شده است.

گرچه بیشتر کاشی‌ها و نمای بیرونی ساختمان، رنگ و لعاب‌شان را به گذر سالیان باخته‌اند، آجرکاری ظریف، کاشی‌های رنگی و طراحی داخل آرامگاه تا حد زیادی از چنگ زمان جان سلام به در برده‌اند.

گفته می‌شود ساختار دولایه این گنبد، الهام‌بخش ساخت «تاج‌محل» که از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری هند به حساب می‌آید، شده است. «اولجایتو» که مادری مسیحی داشت و بعدها به دین اسلام گروید، گنبد سلطانیه را برای گردآوری و نشانه‌های مذهبی بنا کرد، اما وقتی با مخالفت‌هایی مواجه شد، این مکان را به عنوان آرامگاه خود برگزید. در مسیر بازگشت به زنجان هم می‌شود از غذاهای سنتی ایرانی از جمله دیزی، کباب بره یا سوپ نخود لذت برد.

گنبد سلطانیه

گنبد سلطانیه

هتل صخره‌ای کندوان

حدوداً 30 مایل که از سمت شمال‌غربی تبریز فاصله بگیرید، به روستایی صخره‌ای می‌رسید که کندوان نام دارد. مردم این منطقه در غارهایی زندگی می‌کنند که در دل سنگ‌های آتشفشانی کوه سهند تراشیده شده‌اند.

هتل لوکس کندوان در دل روستایی 800 ساله واقع است، اما اتاق‌های غارگونه‌اش کاملاً به امکانات مدرن مجهز است. طبق افسانه‌های محلی، آب معدنی که از کوه سهند سرچشمه می‌گیرد و خاصیتی پزشکی دارد، از بهشت عدن نشأت گرفته است.

مسافران می‌توانند برای به‌دست آوردن آرامش و جذب خاصیت شفابخشی در این آب‌ها غوطه‌ور شوند. همچنین در برخی اتاق‌ها وانی وجود دارد که آب معدنی مستقیماً از طریق لوله‌کشی به آن هدایت می‌شود.

هتل صخره‌ای کندوان

هتل صخره‌ای کندوان

برج طغرل

برج طغرل، بنایی متعلق به دوره سلجوقیان در شهر ری است. ری در حاشیه‌ی جنوبی تهران، پایتخت ایران واقع است. ری که همیشه زیر سایه‌ی دید مسافران مشتاق به نواحی شمالی شهر تهران قرار دارد، قدیمی‌ترین منطقه‌ی استان است که خانه‌ی بناهای تاریخی ارزشمندی از جمله بازار 500 ساله‌ی صفوی است.

برج طغرل در واقع آرامگاه «طغرل بیگ» پادشاه سلجوقی است که پیش از حمله مغول‌ها در اوایل قرن سیزدهم ری را مرکز حکومت خود قرار داد.

پس از تماشای این میراث معماری تاریخی، می‌توانید از ری (جاذبه تمدن اسلامی) به منطقه ارامنه‌نشین تهران بروید و از قهوه‌ها و شیرینی‌های «کافه نادری» بچشید؛ قهوه‌خانه‌ای که همچنان ظاهر سنتی‌اش را حفظ کرده و از قدیم پاتوق نویسندگان بزرگ ایرانی بوده است.

برج طغرل

برج طغرل

نوشته گزارش «CNN» با محوریت معرفی پنج مقصد گردشگری کم‌وبیش گمنام در ایران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

سفری نوشتاری به کشوری که سرزمین رنگ‌هاست

$
0
0

سـرزمیـن رنگ‌ها

سـرزمیـن رنگ‌ها

این روزها مصادف است با روزهای استقلال مراکش در شمال غربی‌ترین نقطه آفریقا. کشوری که مثل بسیاری از کشورهای دیگر آفریقایی مستعمره بود و توانست استقلال خود را از اسپانیا و فرانسه به دست آورد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم سفری نوشتاری داشته باشیم به کشوری که سرزمین رنگ‌هاست.

لقب سرزمین رنگ ها را برخی مسافران به مراکش داده اند. ماجرا بیش از هر چیز مربوط است به بازارهای این کشور که در آن صنایع دستی با رنگ های مختلف و عموما شاد به چشم می خورد. البته در این میان نباید از برخی جاذبه های خاص رنگی هم گذشت؛ مثل شهر شفشاون که بسیاری از اماکن آن به رنگ آبی است تا جایی که آبی آسمان پیش چشمتان رنگ می بازد یا همین کازابلانکای مشهور که هنوز هم در لسان عرب به خاطر خانه های سفید رنگش به سرزمین سپید معروف است. (البته خانه های سفید در اثر زلزله از دست رفته و حالا دیگر اثری از آنها باقی نمانده است)

سوالی که ممکن است به ذهن هر کسی برسد این که چرا باید از مراکش دیدن کرد؟ به نظر من چند دلیل اصلی برای سفر به این کشور وجود دارد؛ نخست میراثی که از تمدن های نخستین مثل بربرها تا زمان اسلام و بعد از آن از زمان استعمار در این کشور برجای مانده و حاصلش 9 سایت بین المللی میراث فرهنگی است. در عین حال سنت ها و آداب رسوم این کشور و به طور مثال لباس های آن کشور به گونه ای بومی باقی مانده و از این رو دیدن فرهنگی متفاوت هم می تواند انگیزه دیگری برای این سفر باشد.

البته این فرهنگ متفاوت در مواردی هم با ما اشتراک دارد. اکثریت مردم مراکش مسلمان هستند و از این رو برای خوراک مشکلی نخواهید داشت. همین جا این نکته را بگویم که مردم مراکش بشدت دنبال خوراک تازه هستند و حتی به عنوان خوراک خیابانی می توانید گوشت کشتار روز را انتخاب کنید که جلوی خودتان چرخ و کبابش کنند تا نوش جان کنید یا حتی مرغی که مقابل چشمتان ذبح می شود و نیم ساعت بعد مزه لذیذش زیر دندان های شماست. در مورد سبزی و میوه هم همین طور است و از این رو نوشیدنی های طبیعی این کشور مثل آب پرتقال و چای نعناع بشدت توصیه می شود.

اگر بخواهید یک برنامه خوب برای بازدید از مراکش بنویسید باید به فکر دیدن شهرهای مراکش (نام شهری در این کشور هم هست)، شفشاون و فز به عنوان میراثی تاریخی و کازابلانکا به عنوان شهری دیدنی از سه حیث طبیعی، تاریخی و البته تجاری باشید.

اما چند توصیه؛ نخست این که به سیستم حمل ونقل عمومی این کشور اعتماد کنید که وضع مناسب و البته قیمتی ارزان دارد. هنگام خرید مراقب باشید اجناس را به بهانه گردشگر بودن، خیلی گران به شما نفروشند و یادتان باشد مردم مراکش خیلی اهل نگاه کردن به شما خواهند بود. از این رو از نگاه های خسته کننده و گاه عذاب آورشان ناراحت نشوید!

چطور برویم؟

برای سفر به مراکش به ویزا نیاز دارید و متاسفانه به دلیل قطع رابطه سیاسی این کشور با ایران در سال 87 باید ویزا را از نزدیک ترین دفتر کنسولی این کشور مثلا در ابوظبی تهیه کنید. ظاهرا پروسه اخذ ویزا برای ایرانیان کمی بیش از معمول طول می کشد. پرواز هم باید به صورت غیرمستقیم از ترکیه یا کشورهای حاشیه خلیج فارس باشد. البته توصیه ما به دلیل چنین شرایطی و نیز ناشناخته بودن کشور برای اکثر مسافران استفاده از تور است. تور مراکش پاییز 93 حدود هشت میلیون تومان آب می خورد.

ـ در نگارش این مطلب از سفرنامه منتشره در وبلاگ پژمان بلاگ استفاده شده است.

مصطفی مسجدی آرانی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته سفری نوشتاری به کشوری که سرزمین رنگ‌هاست اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


کشور تایلند به عنوان خطرناک‌ترین مقصد گردشگری جهان معرفی شده است

$
0
0

تایلند

تایلند

در کتابی که یک نویسنده انگلیسی به نگارش درآورده، کشور تایلند به عنوان خطرناک‌ترین مقصد گردشگری جهان معرفی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در حالی که نظام حاکم بر تایلند انتشار کتاب «اندرو مک‌گرگور مارشال» را ممنوع اعلام کرده، اثر دیگری به نام «تایلند: مقصد مرگبار» به نگارش درآمده که این کشور را به عنوان خطرناک‌ترین مکان گردشگری جهان در وضعیت کنونی نامیده است.

«جان استاپلتون» که به‌زودی قرار است کتابش را به چاپ برساند، کودتای نظامی و پرونده حل‌نشده‌ قتل دو گردشگر انگلیسی در ماه سپتامبر را از عوامل اصلی پیش‌بینی خود برای کاهش میلیونی تعداد مسافران تایلندی داشته است.

در متن این کتاب آمده است: سال 2014 تایلند هم مثل سال‌های پیش از آن، پر بود از تصادفات قطار‌، اتوبوس‌، قایق‌، موتور، قتل‌، چاقوکشی‌، مرگ‌های مرموز‌، خودکشی‌های متعدد‌، سرقت و رویدادهای مرتبط با الکل و مواد مخدر‌. این آمار امنیت مسافران را کاهش می‌دهد و تصویر آینده‌ی گردشگری این کشور را تاریک می‌کند.

به گزارش دیلی تلگراف‌، در ادامه‌ این مطلب نوشته شده: پادشاه تایلند رو به مرگ است و مشکلات جدی جانشینی او‌، ضعف مدیریت دموکراتیک‌، اقتصاد رو به رکود‌، فساد نهادهای مختلف و ... در این کشور آن را به طور خطرناکی به سمت جنگ داخلی سوق می‌دهد.

نوشته کشور تایلند به عنوان خطرناک‌ترین مقصد گردشگری جهان معرفی شده است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

ساخت خانه از 70 سال پیش بر روی درخت

$
0
0

درخت1

درخت1

سال است که محکم ایستاده است آنقدر محکم که حتی ساخت خانه از 70 سال پیش بر روی دوش‌هایش هم باعث نشده که کمی سست شود.

دور تا دور پاهایش را حصاری نازک کشیدند. چند آجر مراقبش هستند. روی آسفالت پیاده رو محکم ایستاده و کاری به کسی ندارد. ظاهرش نشان می دهد کم سن وسال نیست.

اهالی محل هم می گویند که حداقل 200 سالی می شود که مهمان لویزانی هاست. سال هایی که از کانال آب منطقه نوشیده و بزرگ و بزرگ تر شده است اما حالا تنها شده است.

نه از آن کانال قدیمی آب خبری است و نه حتی جوی آب. دوستانش از بین رفته اند و تنها امیدش همین دو متر زمین شده است و همسایه هایش.

زمینی که در همه این سال ها به خوبی نگهبان ریشه هایش بوده است و نگذاشته هیچ چشم بدی به او نگاه کند و به سرنوشت دوستانش دچارش کند.

آنچنان محکم ایستاده است که نقش استوار بودنش را به خوبی ایفا می کند. آنقدر محکم که بیش از 70سال است خانوده ای 10 نفره میزبانش شده اند. خانه ای روی شانه های قدرتمندش که انگار از سر و کولش بالا رفته است.

علاوه بر ساکنان خانه دو عاشق هم روی یکی از شاخه ها آشیانه کرده اند. قفس مرغ عشقی حد فاصل تراس تا پنجره اتاق خواب در مسیر تنه درخت تا پشت بام، زیبایی خانه و درخت را شاعرانه کرده اند.

170متر خانه روی دوش پیرمرد محله استوار شده است. خانه محمدعلی آقا و همسرش از همان 70سال پیش همین جا بوده است.

خانه ای بالای درخت با هشت فرزند، زندگی شان در آنجا 70 سال دوام آورده است. فرزندان در این خانه بزرگ شدند و حالا تنها دو پسر در این خانه ساکن اند.

زنگ خانه که به صدا درمی آید یکی از پسرها پایین می آید. در را باز می کند و با خوشحالی از محاسن خانه شان می گوید.

از خاطراتش و همه درد دل های محله می گوید. از کانال آبی که تا 30 سال پیش زیر گذر درخت بوده و در آن آب تنی می کرد.

از درختانی که همجوار همین پیرمرد محله بزرگ شدند و به دلیل ساخت و سازهای زیاد دوام نیاوردند و او را تنها گذاشتند.حالا درختی وسط پیاده رو 70سال میزبان و شاید مهمان خانه آنها شده است.

طبقه دوم خانه، دری شیشه ای با دو چوب درخت تزئین شده است. سرویس بهداشتی که از دو طرفش دو تنه 60ساله بیرون زده و تا سقف پیش رفته است.

در امتداد آن نردبان فلزی قدیمی سبزرنگی وجود دارد. نردبانی که برای بالارفتن از آن چندان قابل اطمینان نیست اما میزبان اصرار دارد که این نردبان هر مهمانی را با منظره جدیدی می تواند مواجه کند.

درخت2

دیدن پشت بام جنگلی، شاید آن پاداشی باشد که پسر صاحب خانه می گوید.سر درخت از سقف بیرون زده و برگ هایش سایه بانی برای بهار خوابی ساکنان خانه شده است.

برگ هایش نشان می دهد درخت توت است. به فصلش نرسیده است اما پسر صاحب خانه می گوید میوه این درخت آنقدر شیرین است که با چشیدنش توت آن در بهار، تا پایان تابستان هم مزه اش به دهان می ماند.

برگ ها از پشت بام به سمت گنبد و گلدسته های امامزداده پنج تن قد علم کرده اند و به ستایش این همه لطف ایستاده اند.

لطفی که می شد در همان 70 سال پیش از او گرفته شود و با ساختن این خانه ساکنش آن را بکشند و اجازه ندهند این همه سال مهمان دیوارهایشان شود.

مهمانی که حتی آنقدر جان دارد که به احترامش دکور خانه شان را تغییر داده اند و جای او را با وسیله ای عوض نکرده اند.

پسر محمدعلی آقا اما کمی ناراحت است. پدر و مادرش فوت کرده اند و حالا تنها شده است. باید خانه را به فروش بگذارد و انحصار وراثت صورت گیرد.

از ته دلش می گوید: اگر می توانستم، تا آخر عمرم کنار این عزیز زندگی می کردم . از کودکی ام دیدمش و بهش عادت کرده ام. به شاخه های تنومندش نگاه می کرد و می گفت که مزه هیچ توتی تاکنون به اندازه توت های این پیرمرد نمی رسد.

حالا چاره دیگری ندارند، به محض وجود مشتری باید خانه را بفروشند و خرابش کنند. تاکید دارد که درخت در سازمان میراث فرهنگی ثبت شده و هر سازنده ای باید به این موضوع توجه کند که کوچکترین آسیبی به او نرساند.

ته نگاهش اشک نشسته اما همچنان امیدوار است که پیرمرد 200 ساله حتی با فروش خانه هم جانش را از دست نمی دهد.

نوشته ساخت خانه از 70 سال پیش بر روی درخت اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

معرفی 13 شهر نمونه‌ گردشگری به همراه کاشان حاصل رأی دولت قبل

$
0
0

سمنان

سمنان

معرفی 13 شهر نمونه‌ گردشگری به همراه کاشان حاصل رأی دولت قبل است که صرفا می‌توان نشان «نمونه بودن» را به آن‌ها داد و دیگر خلاص.

مشهد، شیراز، ری، نیشابور، بسطام، رامسر، لاهیجان، تفت، ابرکوه، میبد، سرعین، ماهان و دماوند، 13 شهری هستند که از دولت قبل مصوبه‌ «شهر نمونه گردشگری» را گرفتند و کاشان نیز به عنوان شهر نمونه‌ چهاردهم در فهرست انتظار گرفتن مصوبه از دولت فعلی است تا به جرگه‌ی شهرهایی بپیوندد که به خاطر نمونه بودنشان نه ردیف بودجه و اعتباری ویژه گرفتند و نه برنامه‌ اجرایی داشتند، حتا نمونه بودن‌شان به گوش خیلی‌ها هم نرسیده است، آنچنان که مدیر کل مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری درباره‌شان می‌گوید: این شهرها جز مصوبه‌ی روی کاغذ، هیچی نداشتند.

حال معاونت طرح‌ها و سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می‌خواهد برای این شهرها نقشه‌ی راه ترسیم کند و در برنامه‌ی ششم توسعه ردیف اعتباری ویژه بگیرد. ظاهرا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با شهرهای نمونه برخلاف 1168 منطقه نمونه گردشگری که معلوم نیست بر چه اساس و اصولی در دولت گذشته مصوبه گرفتند و بیشترشان به در بسته خوردند، مشکلی ندارد.

جلال تاجیک، مدیرکل مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری در معاونت سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به خبرنگار گردشگری ایسنا می‌گوید: می‌خواهیم شهرداران این 13 شهر نمونه گردشگری به اضافه کاشان را گردهم آوریم تا به آن‌ها اولویت سرمایه‌گذاری بدهیم. ما می‌خواهیم این شهرهای نمونه گردشگری دیده شوند.

او ادامه می‌دهد: شهرهای نمونه گردشگری حاصل تصمیمات و مصوبات دولت قبل است؛ اما کاری از پیش نبردند. آن‌ها حتا بودجه‌ی مشخص و یا ردیف اعتباری ویژه‌ای نداشتند، برای همین ما در معاونت سرمایه‌گذاری به این تصمیم رسیدیم برای این شهرهای نمونه گردشگری از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ردیف مستقل اعتباری بگیریم.

وی می‌گوید: مایلیم تهسیلاتی که در اختیار بخش خصوصی قرار می‌گیرد برای شهرهای نمونه گردشگری بیشتر و سریع‌تر ارائه شود.

تاجیک به گردهم‌آیی نخست شهرداران این 14 شهر نمونه گردشگری که در مردادماه امسال برگزار شد، اشاره می‌کند و می‌افزاید: در نخستین دورهمی برخی از این شهرداران اعلام کردند که به کمک مالی نیازی ندارند، بلکه خواهان تنظیم و تدوین قوانین و تسهیلاتی در این زمینه هستند، گروهی هم خواهان دریافت کمک‌های مالی بودند. در هر حال برای گردهمایی دوم ما از شهرداران این 14 شهر نمونه گردشگری درخواست کردیم برنامه‌های خود را بفرستند و مسائل‌شان را مطرح کنند تا کار پیش رود.

مدیرکل مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری می‌گوید: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نظر منفی روی شهرهای نمونه گردشگری ندارد و می‌خواهد به آن‌ها اولویت سرمایه‌گذاری بدهد.

نوشته معرفی 13 شهر نمونه‌ گردشگری به همراه کاشان حاصل رأی دولت قبل اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

10 موزه و مکان تاریخی که بیش از دیگر جاذبه‌های ترکیه مورد توجه گردشگران بوده‌اند

$
0
0

مسجد ایاصوفیه

فضای نابسامان سیاسی خاورمیانه تاثیر منفی بسزایی بر تعداد مسافرانی داشته که کشورهای منطقه را به عنوان مقصد خود انتخاب می‌کنند؛ اما به نظر می‌رسد این حساب و کتاب‌ها در مورد ترکیه چندان درست از آب درنیامده است.

طبق آمارها، تا پایان سال جاری میلادی 42 میلیون گردشگر راهی ترکیه خواهند شد. این رقم نسبت به 10 میلیون گردشگری که در سال 2000 به ترکیه رفتند، رشد چشمگیری را نشان می‌دهد. استانبول هفتمین مقصد گردشگری جهان پایتخت کشوری است که با موزه‌ها و جاذبه‌های فریبنده‌اش گردشگران نقاط مختلف جهان را به سوی خود فرا می‌خواند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، وزارت فرهنگ ترکیه با بررسی آمارهای هشت ماه نخست سال 2014 اعلام کرده در این مدت 20 میلیون و 269 هزار بازدیدکننده از موزه‌های این کشور دیدن کرده‌اند. این رقم در سال گذشته به 29 میلیون و 481 هزار رسیده بود. در این گزارش 10 موزه و مکان تاریخی که بیش از دیگر جاذبه‌های ترکیه مورد توجه گردشگران بوده‌اند را معرفی می‌کنیم:

 
کاخ توپکاپی

1-کاخ توپکاپی- استانبول (سه میلیون و 760 هزار بازدیدکننده)

کاخ توپکاپی از قصرهای معروف امپراتوری عثمانی است که به مدت 400 سال مرکز اداری این امپراطوری بود. «سلطان محمد فاتح» در ۱۴۵۹ دستور ساخت این قصر را داد و کار ساخت آن در سال ۱۴۶۵ به پایان رسید. این قصر بین شاخ طلایی و دریای مرمره در استانبول واقع شده و چشم‌اندازی بسیار عالی به تنگه بسفر دارد.

در سال ۱۸۵۳ «سلطان عبدالمجید» تصمیم گرفت محل اقامتش را به قصر تازه‌ساز دلمه باغچه منتقل کند که نخستین کاخ مدل اروپایی شهر بود. امروز قصر توپکاپی (توپقاپی) به موزه تبدیل شده و از جذاب‌ترین جاذبه‌های توریستی ترکیه ‌است. در این موزه بسیاری از آثار ادبی و هنری ایران نیز نگه داشته می‌شود. در این کاخ‌موزه آثاری همچون لباس پیامبر اسلام (ص)، شمشیرهای مختلف او، دندان، مو، کفش او و ... نگهداری می‌شود.

کاخ توپکاپی

2-مسجد ایاصوفیه - استانبول (سه میلیون و 298 هزار بازدیدکننده)

ایاصوفیه کلیسای مسیحیت شرق بود که در دوره امپراطوری بیزانس در سال ۵۳۲ میلادی به دستور «کنستانتین اول» ساخته شد و سپس در قرن ششم توسط «جاستنیانوس» مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت. این کلیسا نخست، کلیسای بزرگ نام گرفت. پس از فتح استانبول، «سلطان محمد دوم» دستور داد کلیسای ایاصوفیه را به مسجد تبدیل کنند. بعدها آیاتی از قرآن به خط «مصطفی چلبی» در دیوارها و سقف ایاصوفیه نگاشته شد؛ علاوه بر این لوحه‌هایی دور تا دور سقف ایاصوفیه نصب شد که در آن نام الله، محمد، ابوبکر، عمر، عثمان، علی، حسن و حسین نوشته شده بود. پس از اعلام حکومت جمهوری در ترکیه و به قدرت رسیدن «آتاترک»، ایاصوفیه به موزه تبدیل شد و تا امروز به همین شکل باقی ‌مانده ‌است.

مسجد ایاصوفیه

3-موزه مولانا- قونیه (دو میلیون و 46 هزار بازدیدکننده)

یکی از دیدنی‌های مهم شهر قونیه موزه مولاناست. «سلطان العلما» پدر مولوی در سال 1231 میلادی در این مکان به خاک سپرده شد و بعد از مرگ وی عده‌ای از دوست‌داران به حضور مولانا می‌رسند و از ایشان می‌خواهند که بر روی قبر پدرش مقبره‌ای بسازند، اما او با گفتن این‌که «آیا غیر از گنبد آسمان مقبره دیگری نیز وجود دارد؟» پیشنهاد آن‌ها را رد میکند.

بعد از مرگ مولانا پسرش «سلطان ولد» اقدام به ساخت مقبره در این محل می‌کند. این مقبره چهار ستونی توسط معمار «بدرالدین تبریزی» در مقابل پرداخت 130000 درهم سلجوقی ساخته شد. این مقبره و درگاه در سال 1926 تحت عنوان موزه آثار عتیقه قونیه فعالیت خود را شروع کرد و در سال 1954 نام آن به موزه مولانا تغییر یافت. مساحت موزه و حیاط آن حدود 6 هزار و 500 مترمربع است که این میزان با اضافه شدن مجموعه گل باغچه به 18 هزار مترمربع افزایش یافت. ورودی حیاط موزه از در درویشان است.

مولانا

4-حرمسرای قصر توپکاپی - استانبول (621 هزار و 667 بازدیدکننده)

حرمسرای سلاطین عثمانی یکی از بخش‌های مهم کاخ توپکاپی بود که کسی اذن دخول به این حریم ممنوعه را نداشت. این محوطه در اواخر قرن 16 میلادی به صورت بنایی هزارخم متشکل از سراهایی با 300 اتاق کاشیکاری‌شده و فضاهای سبز و باغ‌های فواره‌دار ساخته شد. در این حرم بالغ بر یک‌هزار زن و کودک و برده سیاه زندگی می‌کردند که در میان آنان دختران یهودی و مسیحی هم بودند که یا به کنیزی گرفته شده و یا از طرف مقامات دولتی کشورهای دیگر به سلطان هدیه داده شده بودند .

5-موزه «بابانوئل» - آنتالیا (532 هزار و 391 بازدیدکننده)

«بابانوئل» که در اکثر کشورهای اروپایی به نام «سانتا کلاوس» معروف است، مردی روحانی به نام «سن نیکلاس» بود که در آناتولی زندگی می‌کرد. ریشه این باور در سرزمین‌های اسکاندیناوی از شخصیت بسیار قدیمی آن‌ها گرفته شده، در صورتی‌که در سرزمین حقیقی وی یعنی سواحل مدیترانه هیچ‌گاه برف نمی‌بارد. مهم نیست که این امر تا چه حد به واقعیت نزدیک باشد، به هر صورت در سرزمین‌های مسیحی، بابانوئل خصوصا محبوب بچه‌هاست و کلیساهای متعددی به نام وی نام‌گذاری شده‌اند.

کلیسای پرتردد «بابانوئل» (سانتا کلاوس) شهر آنتالیای ترکیه در قرن چهارم بصورت تک‌گنبد بود. در قرن هشتم یک قلعه صلیب‌مانند به بخش شمالی آن اضافه شد. این جاذبه گردشگری محل نگه‌داری تکه استخوان‌ها و اشیائی است که گفته می‌شود به سن نیکلاس تعلق دارند.

بابانوئل

6-موزه حاجی بکتاش ولی نوشهیر (469 هزار و 932 بازدیدکننده)

«حاجی بکتاش ولی» متصوف قرن ۱۳ میلادی و بنیان‌گذار طریقت بکتاشیه بودو وی که متولد قرن سیزدهم میلادی بود، در نیشابور به دنیا آمد و حدود سن 40 سالگی به روم (آسیای صغیر) مهاجرت کرد. آرامگاه این فیلسوف و صوفی در شهر نوشهیر توسط مسلمانان شیعه و سنی مورد بازدید قرار می‌گیرد.

حاجی بکتاش ولی

7-موزه باستان‌شناسی- استانبول(455 هزار و 186بازدیدکننده)

موزه باستان‌شناسی استانبول از جاذبه‌های دیدنی این شهر و بزرگترین موزه باستان‌شناسی ترکیه است. این مکان یکی از غنی‌ترین موزه‌های جهان است که حاوی بیش از یک میلیون و 200 هزار شی مربوط به تمام دوره‌های تمدن بشری است. این موزه توسط باستان‌شناسی به نام «عثمان حمید بی» در قرن هجدهم تاسیس شد و بازدید از آن اولین‌بار در سال 1891 برای عموم آزاد شد. در ورودی این موزه که در نزدیکی کاخ توپکاپی واقع شده، عکس‌هایی از وی و خانواده‌اش و برخی اشیاء شخصی‌ او دیده می‌شود. موزه باستان‌شناسی از سه ساختمان مستقل تشکیل شده که شامل موزه شرق باستان، موزه کاشی‌کاری، و موزه باستان‌شناسی می‌شود.

موزه باستان‌شناسی

8-کلیسای چورا- استانبول (343 هزار و 572 بازدیدکننده)

کلیسای «چورا» از اول با هدف کلیسایی بیزانسی ساخته شد ولی بعدها در قرن شانزدهم به مسجد و از سال 1948 به موزه تبدیل شده است. کاشی‌ها و موزائیک‌های بسیار زیبای کلیسای «چورا» باقیمانده نمونه‌هایی از طراحی و سبک هنر بیزانسی در دنیا محسوب می‌شوند. بخش‌هایی از کلیسا در سال 400 ساخته شده و ساختمانی که اکنون در فضای کلیسا دیده می‌شود، تقریبا در سال 1500 بنا شده است.

9-موزه تمدن‌های آناتولی - آنکارا(248 هزار و 786 بازدیدکننده)

این موزه از اولین جاذبه‌های آنکارا برای گردشگرانی است که به دیدن بناهای تاریخی و تاریخ ترکیه باستان علاقه‌مند هستند. این موزه در بازاری متعلق به قرن پانزدهم که به خوبی بازسازی شده، واقع است. بهترین صنایع‌دستی به‌دست آمده ازحفاری‌های ترکیه را در این موزه می‌توان دید. موزه تمدن‌ها مجموعه‌ای زیبا و منحصربه‌فرد از آثار دوران پالئولیتیک، نئولیتیک، هاتی، هیتی، فرنگی‌ها، یورارتین‌ها، رومی‌ها و نمونه‌های برجسته‌ای از گنج‌های لیدیایی‌ها را در خود نمایش می‌دهد.

10-موزه جمهوریت-آنکارا (227 هزار و 936 بازدیدکننده)

در این موزه اسناد مهم مربوط به آغاز قیام جمهوری‌خواهی ترکیه به نمایش گذاشته شده است. موزه جمهوریت در نزدیکی موزه جنگ آزادی‌بخش و در محل دومین ساختمان پارلمان ترکیه قرار گرفته است. اسناد موجود در این موزه به زبان ترکی نوشته شده‌اند، به همین خاطر ممکن است بازدیدکنندگان خارجی کمی از دیدن آن خسته شوند. وسایل و اشیایی از «آتاترک» نیز در بخشی از موزه جمهوریت به نمایش درآمده‌اند.

گزارش از: مهری محمدی‌مقدم

نوشته 10 موزه و مکان تاریخی که بیش از دیگر جاذبه‌های ترکیه مورد توجه گردشگران بوده‌اند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

«درِ جهنم»؛ چه چیزی سبب تبدیل شدن این مکان به یک منطقه توریستی شد

$
0
0

در جهنم

در جهنم

نزدیک به ۴۰ سال پیش، در سال ۱۹۷۱ تیمی از دانشمندان اتحاد جماهیر شوروی به طور ناخواسته با اقدامات خود باعث پیدایش یک جاذبه گردشگری منحصر به فرد در ترکمنستان شدند: «درِ جهنم» که سفر به آن می‌تواند داغ‌ترین مقصد برای تعطیلات باشد.

جام جم سرا به نقل از شبکه خبر: این دانشمندان در منطقه‌ای که عقیده داشتند یک میدان نفتی قابل توجه در آن وجود دارد، اقدام به ایجاد دکل حفاری و ساختار‌های مورد نیاز حفاری کردند. با سقوط این دکل و باز شدن شکاف زیر این دکل دهانه‌ای عظیم ایجاد شد.

چه چیزی سبب تبدیل شدن این مکان به یک منطقه توریستی شد؟

دانشمندان و زمین‌شناسان برای از بین بردن خطر گاز متان فراوانی که بعد از ایجاد حفره پراکنده شده بود و برای ساکنان روستایی در آن نزدیکی خطر بزرگی محسوب می‌شد، کارآمد‌ترین روش در آن زمان را انتخاب کردند! آنان که معتقد بودند با مشتعل کردن این گاز پس از چند روز تمام گاز موجود در این منطقه سوزانده خواهد شد و شعله‌ها خاموش خواهند شد این منطقه را شعله ور نمودند. اما پس از گذشت بیش از ۴۰ سال این شعله همچنان روشن مانده است!

۲۳۰ فوت اندازه دهانهٔ گسترده مشتعل در صحرای کاراکوم در نزدیکی روستایی با نام derweze در کشور ترکمنستان است. این دهانه به طوری مرموز بر فراز منطقه‌ای می‌درخشد که گفته می‌شود یکی از بزرگ‌ترین ذخایر گاز جهان در آن قرار دارد. این ذخیره در شمال ایران و افغانستان نهفته است و می‌تواند در ۲۰ سال آینده ترکمنستان را به کشوری ثروتمند مبدل سازد.

دهانه مذکور توسط بومی‌های منطقه «درِ جهنم» نام گرفته است. سفر به این منطقه می‌تواند داغ‌ترین مقصد برای تعطیلات باشد، دری که بیش از ۴ دهه در حال سوختن است، خاص گردشگران بی‌باک است.

نوشته «درِ جهنم»؛ چه چیزی سبب تبدیل شدن این مکان به یک منطقه توریستی شد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

سنتی دیرینه اما بسیار خودخواهانه هر سال نیمه شب در شهر «مدیناسلی» اسپانیا برگزار می‌شود

$
0
0

جشنواره

جشنواره

سنتی دیرینه اما البته بسیار خودخواهانه، هر سال نیمه شب در شهر «مدیناسلی» اسپانیا برگزار می‌شود که طی آن با بستن گاوی نر و محدود کردن دایره حرکتش، شاخ حیوان را با توپی قیراندود آتش می‌زنند و آنگاه مردم در گرداگردش به جشن و گاوبازی می‌پردازند.

در این جشنواره سنتی که Toro de Jubilo نام دارد، پس از آتش زدن گوی قیراندود شده‌ای که بر شاخ‌های گاو بیچاره قرار گرفته، حیوان را به مرز وحشت می‌رسانند و سپس شرکت‌کنندگان در مراسم به اجرای گاو بازی تا زمان خاموش شدن آتش می‌پردازند. امسال برخی طرفداران حقوق حیوانات کوشیدند مانع برگزاری این سنت قدیمی و ضد حیوانی شوند اما پلیس اسپانیا از فعالیت آنها جلوگیری و افراد معترض را دستگیر کرد.

نوشته سنتی دیرینه اما بسیار خودخواهانه هر سال نیمه شب در شهر «مدیناسلی» اسپانیا برگزار می‌شود اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

متروی مسکو یکی از جاذبه‌های گردشگری پایتخت روسیه

$
0
0

مترو1

مترو

متروی مسکو به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین سامانه‌های حمل‌ونقل زیرزمینی در جهان با تزیینات و معماری‌ خاص خود، زیباترین مترو جهان است و یکی از جاذبه‌های گردشگری پایتخت روسیه نیز محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، سامانه‌ی مترو شهر مسکو برای اولین‌بار در سال 1935 به طول 11 کیلومتر با 13 ایستگاه آغاز به کار کرد و در سال 2014 نیز با 12 خط و 195 ایستگاه به طول 325 کیلومتر روزانه بیش از هشت میلیون نفر را جابه‌جا می‌کند.

مترو1

بسیاری از ایستگاه‌های مترو مسکو تزیینات مجلل‌، ستون‌های مرمرین،‌ چلچراغ‌، کف‌پوش‌هایی از جنس سنگ‌ خارا‌، مجسمه‌های برنزی و تابلوهای بزرگ نقاشی دارند که آن را به خاص‌ترین و زیبا‌ترین مترو جهان بدل کرده که علاوه به داشتن کاربرد در زمینه‌ی حمل‌ونقل، یکی از جاذبه‌های گردشگری پایتخت مسکو نیز محسوب می‌شود.

مترو در مسکو از ساعت 5:30 صبح آغاز به کار می‌کند و تا ساعت یک بامداد به کار خود ادامه می‌دهد و در طول 24 ساعت فقط یک وقفه‌ی 4 ساعته برای تعمیرات دارد. حداقل زمان انتظار مسافران برای سوار شدن به مترو نیز 90 ثانیه است.

نوشته متروی مسکو یکی از جاذبه‌های گردشگری پایتخت روسیه اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


گل نرگس بهبهان در سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری ثبت ملی شده است

$
0
0

گل نرگس

گل نرگس

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری خوزستان گفت: گل نرگس بهبهان در سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری ثبت ملی شده است.

 افشین حیدری اظهار کرد: پرونده ثبت ملی گل نرگس که از سال گذشته برای طرح در شورای ثبت تدوین و به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارسال شده بود، امروز به ثبت رسیده است.

وی افزود: این اثر ملی در فهرست آثار طبیعی استان خوزستان به ثبت رسیده است و امسال برای برداشت گل نرگس در استان خوزستان برنامه ویژه ای در نظر داریم.

حیدری با اشاره به این که گل نرگس بهبهان منحصر به فرد است گفت: هشت هزار شاخه نخست برداشت شده از مزارع نرگس بهبهان به ساحت علی ابن موسی الرضا (ع) اهدا می شود که برنامه ای سراسر معنوی است.

وی با اشاره به این که رییس سازمان میراث فرهنگی به این منظور به خوزستان سفر خواهد کرد، خاطرنشان کرد: دکتر سلطانی فر، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دی ماه برای حضور در جشنواره گل نرگس استان خوزستان به این استان سفر خواهد کرد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان تأکید کرد: ستاد برگزاری جشنواره گل نرگس در روزهای آینده در استان خوزستان تشکیل خواهد شد و در این زمینه برنامه ریزی های زیادی انجام شده است.

نوشته گل نرگس بهبهان در سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری ثبت ملی شده است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

سراب گیان نهاوند یکی از زیبا‌ترین و پرآب‌ترین سرابهای استان همدان

$
0
0

جنگل2

جنگل2

سراب گیان نهاوند یکی از زیبا‌ترین و پرآب‌ترین سرابهای استان همدان کشور ایران است. این چشمه در ۱۸ کیلومتری جنوب غربی شهر نهاوند و ۲ کیلومتری تپه باستانی کیان و در شمال شهر گیان قرار گرفته‌ است. تصاویری از طبیعت پاییزی آن را در ادامه ببینید.

جام جم سرا: این منطقه دیدنی به وسیله جاده باریکی به نهاوند وصل می‌شود که در دو سوی آن بقایای ۲۰۰هکتاری جنگل‌های قدیم زاگرس چشم انداز و تابلویی فوق العاده زیبا از کوه، جنگل و دشتهای وسیع و خرم ضلع غربی جاده را به نمایش گذاشته است.
در نهاوند علاوه بر سراب گیان، سرآب فارسبان، ملوسان، کنگاور و گاماسیاب نیز وجود دارد که بازدید از آن‌ها نیز توصه می‌شود.

به طور کلی باید گفت از دو مسیر می‌توان به سراب گیان رسید: یکی از مسیر جاده کرمانشاه سه راهی دهفول سپس روستاهای برزول و گیل آباد و در آخر گیانود؛ و دیگری از میدان عارف نهاوند مسیر روستای دهنو و ادامه مسیر تا مقصد.
در هر دو مسیر تابلوهای راهنمای متعددی نصب شده است.
از ملایر هم می‌توان به سمت گیان نهاوند رفت. یعنی می‌توان از جاده بروجرد رفت و سپس از سه راهی بعد از کیکدان یا کارخانه ذوب آهن آلیاژی جعفری به سمت راست و نهاوند پیچید تا میدان آخری نهاوند به سمت کرمانشاه پیش رفت؛ یا می‌توان از جاده آورزمان و توچغاز که دارای گردنه است به سمت نهاوند رفت و به میدان علیمرادیان رسید و سپس به طرف راست میدان و سمت کرمانشاه رفته به سه راهی که تابلو روستای برزول روی آن نوشته رسید و به سمت چپ رفت. بقیه مسیر تابلوهایی برای راهنمایی به سمت آن دارد.
چنانچه به سرآب گیان رفتید، بازدید از تپه گیان را نیز فراموش نکنید که از قدیمی‌ترین تپه‌های باستانی استان همدان است.
آب چشمه در بالای سراب و از دل کوه بیرون می‌آید و از پایین تا بالای سراب تقریبا نیم ساعت پیاده روی نیاز است. جاده تا انتهای سراب اسفالته است و پارکینگی نیز در آنجا احداث شده است.
در تپه‌های اطراف سراب نیز جنگلهای بلوط و بعضی میوه‌های کوهی وجود دارد که بقایای جنگلهای زاگرس است. آب بسیار خنک و گوارایی دارد؛ منطقه‌ای زیبا است؛ و در محل‌هایی هم بر رو و هم در کنار رود تخت گذاشته‌اند تا بتوان دمی نشست و استراحت کرد.

جنگل1

در انتهای سراب گیان یک مسیر کوهنوردی به قله گاچال و یک جانپناه در میانه مسیر وجود دارد.
«گیان» واژه‌ای کردی به معنای جان است و به دلیل زیبایی‌های منطقه به سراب جان یا سراب گیان شهرت یافته است. «سراب گیان» به معنای حقیقی سرچشمه حیات و به معنای مجازی سراب آرزو‌ها و آمال دوستداران طبیعت و علاقه‌مندان محیط زیست است.

نوشته سراب گیان نهاوند یکی از زیبا‌ترین و پرآب‌ترین سرابهای استان همدان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

حمایت لازم برای ساخت هتل در ورودی شهر بوشهر

$
0
0

بوشهر

بوشهر

استاندار بوشهر گفت:ورودی بوشهر چشم‌انداز زیبایی برای ساخت هتل دارد که حمایت لازم برای ساخت هتل در این بخش را داریم.

 به گزارش مهر، مصطفی سالاری صبح جمعه در نشست توسعه سرمایه گذاری در استان بوشهر اظهار داشت: دولت به سرمایه گذاری بخش خصوصی برای توسعه مناطق مختلف کشور توجه ویژه ای دارد و از سرمایه گذاران به خوبی حمایت می کند.

وی از سواحل استان بوشهر به عنوان یک فرصت مناسب برای توسعه سرمایه گذاری یاد کرد و افزود: در کوتاه ترین زمان خدمات و تسهیلات لازم به سرمایه گذاران ارائه می شود و زیرساخت های مناسبی برای انها فراهم می شود.

استاندار بوشهر با اشاره به حمایت و پشتیبانی از سرمایه گذاران در بخش های مختلف، تاکید کرد: زمین برای امور سرمایه گذاری در استان بوشهر به صورت اجاره به شرط تملیک واگذار می شود که ابتدا برای اجرای طرح ها اجاره داده می شود و سپس برای بهره برداری تملیک می شود.

وی ساخت هتل و بیمارستان را به عنوان اولویت های سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان عنوان کرد و ادامه داد: برای ساخت پارک تفریحی در ساحل بوشهر ۴۰ هکتار زمین اختصاص یافته است که با سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیارد ریالی در فاز اول اجرا می شود.

سالاری در ادامه به نیازهای استان بوشهر در بخش درمانی اشاره کرد و بیان داشت: ساخت دهکده سلامت در بوشهر ایجاد می شود و مراکز درمانی دولتی و بخش خصوصی در این قسمت اجرا می شوند.

نوشته حمایت لازم برای ساخت هتل در ورودی شهر بوشهر اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

گردشی در خیابان ستارخان یکی از مهم ترین خیابان های شهر تهران

$
0
0

تهران

تهران

اول خیابان یک مجتمع تجاری بزرگ آلومینیومی است که از دوردست‌ها پیداست و همیشه چند پلیس راهنمایی و رانندگی مشغول رتق و فتق ترافیک دم درش هستند و سر دیگر خیابان صف غذاخوری‌های متنوعی است که از کباب ترکی داغ تا بستنی یخش همیشه مشتری دارد و ترافیک این طرفش هم به دلیل چراغ قرمزی است که به چراغ خواب معروف است. اما از این سر خیابان تا آن سرش راه درازی است. از آریاشهر تا میدان توحید.

 خیابان ستارخان یکی از مهم ترین خیابان های شهر تهران است که به پاس آزادیخواهی سردار بزرگ مشروطه به نام او مزین شده و آریاشهر را از زیر پل شیخ فضل الله نوری به میدان توحید وصل می کند.

اگر ابتدای ستارخان را از سمت آریاشهر یا فلکه دوم صادقیه در نظر بگیریم قبل از همه چیز مجتمع بزرگ آلومینیومی گلدیس دیده می شود که یک مرکز خرید ۱۳ طبقه در ضلع جنوب شرقی میدان دوم آریاشهر است. سه طبقه نخست این برج تجاری و ده طبقه بالای آن اداری است. فروشگاه های مجتمع گلدیس در زمینه فروش پوشاک، کیف و کفش فعالیت می کنند و آنقدر مورد استقبال هست که همیشه پلیس راهنمایی و رانندگی و نیروی انتظامی دم درش مشغول هدایت و ارشاد مردم باشند.

ابتدای ستارخان از گلدیس تا میدان اول صادقیه فضای حاکم همین تجمع مغازه های پوشاک و بعضا دست فروشان است و خیابان پس از گذر از میدان اول صادقیه به تقاطع خیابان خسرو می رسد. پس از آن خیابان دو طرفه شده و از زیر پل های بزرگراه یادگار امام و پل ستارخان (زیر اتوبان شیخ فضل الله نوری) عبور می کند تا به سه راه تهران ویلا برسد. پس از آن خیابان باقرخان از آن منشعب می شود تا در میدان توحید به انتهای خود می رسد.

زیر پل یادگار امام جایی است که قرار بود یکی از بزرگ ترین بازارهای سنتی تهران بشود. البته بازار شد و سنتی هم شد اما تصویری که از آغاز در ذهن سازندگانش بود، حاصل نشد. این بازار ۲۸۹ واحد تجاری در دو طبقه دارد که قرار بود به شکلی سنتی ساخته شود که نصفه نیمه این طور شد و نهایتا به یکی از بازارهای ارزان فروشی تهران تبدیل شد. بلافاصله بعد از پل یادگار هم محله برق آلستوم شروع می شود که اسمش را از کارخانه ضلع شمالی خیابان گرفته است. نیروگاه طرشت (شهید فیروزی) معروف به برق آلستوم که از سال ۱۳۳۸ ساخته شد یکی از نیروگاه های ایران از نوع تولید پراکنده (DG) یعنی مصرف برق در محل تولید با ظرفیت تولید ۵۰ مگاوات است و امروز بیشتر جنبه آموزشی دارد. سرای محله برق آلستوم نیز شامل مجموعه ای است در برگیرنده فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی که می تواند مقصد خوبی برای گذران وقت جوانان محله باشد.

کمی بیشتر که به سمت میدان توحید بیایید و خروجی به سمت بیمارستان رسول اکرم را رد کنید حتما سه برج معروف ستارخان را خواهید دید. برج هایی که به نام مجتمع مسکونی ستارخان شناخته می شوند و روی تابلوی جلوی ورودی شان نوشته شده «۱۳۶۳».

در دهه ۵۰ دولت ایران به گروهی از مهندسان و معماران اسپانیایی سفارش داد تا ساخت این برج ها را برای استقرار گروهی از وابستگان حکومت وقت آغاز کنند، برج اول به اواخر کار ساخت رسیده بود که انقلاب شد. اسپانیایی ها هم مثل کارفرمای شان ایران را ترک کردند و پروژه برج های مسکونی ستارخان مسکوت ماند تا اوایل دهه ۶۰ که گروهی از مهندسان ایرانی کار ساخت را از سر گرفتند، برج اول را به اتمام رساندند و دو برج دیگر را بتدریج ساختند.

از سال ۶۵ که اولین گروه ساکنان به این برج ها آمدند، این املاک بارها دست به دست شده اند تا امروز که جز شش طبقه از یکی از برج ها که گویا به صورت سازمانی در اختیار گروهی از کارمندان دولت قرار دارد، باقی واحدها شخصی و متعلق به ساکنان است. طبق گفته ساکنان قدیمی برج، خانواده شهید تندگویان ـ وزیر نفت دولت شهید رجایی که زمان اسارت در عراق به شهادت رسید ـ هم زمانی در این برج ها زندگی می کردند.

کنار این برج ها خیابان شهرآراست و بعد خیابان پاتریس لومومبا که خود حکایت مفصلی دارند و برای یک پرسه مفصل جداگانه کفایت می کنند اما روبه روی آن و در ضلع جنوبی خیابان ستارخان مجموعه ای از فروشگاه های لوازم اسپرت اتومبیل هست که نسبت به دیگر فروشگاه های شهر تهران قیمت مناسب تری هم دارند. از همین جاها هم هست که خیابان های معروف به نمازی (اول تا سوم) شروع می شوند و بین این خیابان ها و روبه رویشان فضای معروف ستارخان خودنمایی می کند. یک طرف رستورانی با غذاهای خوشمزه که ضمنا هوای جیب شما را هم دارد. «اغذیه نشاط» بدون شک یکی از مشهورترین غذاخوری های تهران به شمار می آید.

قدیم ترها که هنوز میز و صندلی هایش آن قدر نبود به همان صفِ جلویش شناخته می شد؛ با این حال هنوز هم شب ها مشتری بیرون بَر دارد و بیشتر به واسطه دونرکباب های مرغ و گوشتش مشهور است؛ دونرهایی که از لحاظ خوشمزگی و بزرگی منحصر به فرد و از لحاظ قیمت هم مناسبند. با این حال در منویش گزینه های خوشمزه دیگری هم هست تا جز هواداران کباب ترکی دل باقی مشتریان خوش خوراکش را به دست بیاورد.

خیلی ها هم سعی کرده اند با کپی برداری از روی دستش نشاط دیگری در ستارخان برپا کنند اما اغذیه نشاط مشتریان ثابتی دارد که بعضی هایشان از آن طرف تهران می کوبند و می آیند تا یاد طعم غذاهایش را تازه کنند.

فصل گرما گذشته اما کم نیستند کسانی که در قلب سرما دلشان بستنی می خواهد. اگر دلتان هوای بستنی کرده باشد هم یکی از جاهای درست همین جاست. «اولین و بهترین» این شعاری است که بر سر در «بابا رحیم» نقش بسته و خیلی ها هم باورش کرده اند. عصرهای تابستان یکی از بهترین جاهایی است که می توان لختی در مقابلش آرام گرفت و خنک شد. در ستارخان و محلات اطرافش همه «بابا رحیم» را می شناسند؛ مغازه ای در میانه بال شرقی خیابان ستارخان که بیش از سه دهه قدمت دارد و مشتریانی پر و پا قرص. عصر که می شود مردم برای خوردن انواع بستنی و البته معجونی که گویا نخستین مبتکرش در تهران همین بابا رحیم بوده، از اقصا نقاط پایتخت به اینجا می آیند تا دل شان خنک شود.

مسعود بُربُر / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته گردشی در خیابان ستارخان یکی از مهم ترین خیابان های شهر تهران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

چرا و چگونه باید به قزاقستان سفر کرد

$
0
0

قزاقستان

قزاقستان

دیوار به دیوار که نه؛ ولی یک جورهایی همسایه هستیم. قزاقستان، یکی از شرکای ما در دریاچه خزر است که این روزها برای جشن استقلال خود آماده می‌شود. 23 سال از جدایی این کشور از اتحاد جماهیر شوروی می‌گذرد و حالا این نوشته می‌خواهد به این پرسش پاسخ دهد که چرا و چگونه باید به قزاقستان سفر کرد.

 اول برویم سراغ پایتخت این کشور؛ «آلماتی» که ترجمه فارسی آن «سیبستان» می شود، در نظر بسیاری از مسافران دو ویژگی بارز دارد؛ نخست سرسبز است و مسافران بخصوص از درختان بلوطی یاد می کنند که در شهر فراوان است و گویا یادگار دوره شوروی است زیرا در دوره سوسیالیستی هر دختر و پسری که می خواستند ازدواج کنند، باید ده درخت می کاشتند. از آن طرف شهر، کاملا مدرن است. سیستم حمل ونقل عمومی مناسبی دارد. اینترنت بی سیم در بسیاری از نقاط شهر در دسترس است و ساختمان ها و بناهایی کاملا مدرن دارد و این را بخوبی از مراکز خریدی چون «مگامال» می توان فهمید.

در چنین فضایی یکی از تفریحاتی که خواهد توانست به شما کمک کند، پیاده روی است. در عین حال می توانید از مرکز تفریحی که در منطقه ای به نام «کوک تپه» وجود دارد و تله کابینی هم که در آن اطراف است، استفاده کنید. دیدن پارک شهر و باغ وحش آن هم می تواند یک گزینه باشد. اگر در فصل های سرد به قزاقستان بروید می توانید از زمین پاتیناژ این شهر هم استفاده کنید که به نام «مدئو» مشهور است. دیدن موزه مرکزی قزاقستان، کلیسای قدیمی خیابان پوشکین و البته مسجد بزرگ شهر هم باید در فهرست تان باشد. اگر به «آستانه»، پایتخت جدیدالتاسیس هم بروید، می توانید از برج «بایترک» که نماد فعلی قزاقستان است و مرکز تفریحی «خان شاطر» دیدن کنید.

مردم قزاقستان آن طور که سفرنامه نویسان توصیف کردند، ظاهری مدرن دارند. نشانه مدرن بودن را باید در نرخ باسوادی نزدیک به صددرصدی و البته شیک پوشی مردم در سطح شهر تماشا کرد. احتمال این که بخواهید برخورد سختی با کسی در قزاقستان پیدا کنید، کم است، مگر در برابر کسانی که می خواهند پول زیادی از شما بگیرند؛ مثل مسافرکش ها. همینجا باید گفت که آلماتی شهر بدون تاکسی است و فقط (اتوبوس هایی البته به شکل منظم) و مسافرکش های شخصی در آن حضور دارند. درباره این مردم یک نکته دیگر هم باید بدانید. زنان در قزاقستان، حضور پررنگی در عرصه جامعه دارند. ار رانندگی گرفته تا کار در بازار و حتی شاگرد شوفر بودن در اتوبوس ها و پلیس بودن و مراقبت پرواز در فرودگاه؛ نکته ای که برای یک کشور شرقی و البته با جمعیت مسلمان جالب توجه است. جالب است بدانید که قزاقستان، کشوری قدرتمند از حیث اقتصادی است. تولید ناخالص داخلی این کشور بیش از 200 میلیون دلار است و این یعنی درآمد سرانه 14 هزار دلاری برای هر فرد. قزاقستان در زمان اتحاد جماهیر شوروی یک قطب صنعتی بوده و این شرایط را تا همین امروز هم حفظ کرده است. همچنین این نکته هم جالب است که این کشور قطب فعالیت های فضایی در شرق جهان هم شناخته می شود. از آن طرف معادن غنی نفت و گاز هم به کمک قزاق ها آمده است. طبیعت هم گرچه خشک است و هوا در فصل سرد، سوزنده و در گرما، ناملایم است؛ اما با مردم یاری می کند و از این رو قزاقستان یکی از قطب های تولید غلات آسیای میانه است. این وضع خوب اقتصادی نه فقط در سطح کلان که برای مردم هم وجود دارد. بیکاری در این کشور 5 درصد است و 5 درصد مردم هم زیر خط فقر هستند. از این روست که دیدن اتومبیل های گران قیمت یا فروشگاه های بزرگ برند های خارجی لباس، این نوید را به شما می دهد که تلاش می شود سطحی از زندگی مطلوب برای همه مردم وجود داشته باشد.

پا نوشت: در نگارش این مطلب از سفرنامه هوشنگ سامانی، استاد اسلامی ندوشن و فرهاد ابوالقاسمی استفاده شده است.

چطور برویم؟

سفر به قزاقستان را باید از جایی در شمال تهران شروع کرد. سفارت قزاقستان در محله دروس باید به شما ویزایی 30 روزه بدهد تا بتوانید با داشتن آن و البته خرج کردن دو میلیون تومان برای پرواز مستقیم تهران ـ آلماتی به بزرگ ترین شهر این کشور از آسیای میانه برسید.

مصطفی مسجدی آرانی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته چرا و چگونه باید به قزاقستان سفر کرد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

Viewing all 660 articles
Browse latest View live