Quantcast
Channel: جاذبه های گردشگری –توریست ها
Viewing all 660 articles
Browse latest View live

9 اثر در جلسه کمیته‌ ثبت و حریم میراث طبیعی واجد ارزش ثبت شناخته شدند

$
0
0

بهبهان

بهبهان

9 اثر در جلسه کمیته‌ ثبت و حریم میراث طبیعی واجد ارزش ثبت شناخته شدند که از جمله آنها نرگس‌زارهای بهبهان در استان خوزستان هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این جلسه با حضورمحمدحسن طالبیان (رئیس جلسه)، فرهاد نظری (دبیر جلسه)،  پرویز کردوانی، انوشیروان شیروانی،  مصطفی خوشنویس، علی قمی (رئیس گروه میراث طبیعی) برگزار شد.

در این جلسه نرگس‌زارهای بهبهان (استان خوزستان) برای ثبت در فهرست میراث طبیعی مورد تأیید قرار گرفت. نرگس‌زارهای بهبهان رویشگاه طبیعی چندین نوع نرگس است. در بیشتر متون تاریخی که از بهبهان یادی شده از این نرگس‌زارها نیز ذکری به میان آمده است. در فصل برداشت نرگس، هشت هزار شاخه چیده شده و به آستان حضرت رضا (ع) تقدیم می‌شود. بهبهان از جمله منزلگاه‌هایی است که در مسیر هجرت حضرت رضا (ع) از مدینه به مرو قرار گرفته است. پرونده آئین چیدن نرگس و تقدیم آن به آستان امام رضا (ع) برای ثبت در فهرست میراث ناملموس در دست تهیه است.

چمن سلطانیه در استان زنجان، اثر دیگری است که به صورت اضطراری ثبت شد. چمن سلطانیه از معدود چمن‌زارهای طبیعی باقیمانده در ایران است که از اهمیت بسیاری در تاریخ منطقه برخوردار است. اهمیت این چمن بستر پدیدآمدن شهر سلطانیه پایتخت سلطان محمد خدابنده شد. گنبد عظیم سلطانیه که در فهرست آثار جهانی ثبت شده در این چمن ساخته شد. متأسفانه بخش‌های وسیعی از این چمن به مرور به دلایل مختلف از بین رفته و همچنان خطراتی این چمن را تهدید می‌کند.

چهار درخت کهنسال در استان قزوین نیز واجد ارزش ثبت شناخته شدند. مانند:

درخت کهنسال اُرس در روستای لَطر

دو درخت کهنسال گردو در زواردشت

درخت کهنسال سیردان

درخت کهنسال زِهتَرآباد در استان زنجان ازجمله آثار مورد تأیید برای ثبت است.

درختان کهنسال دیگری از استان خراسان جنوبی نیز برای ثبت مورد اجماع قرار گرفت:

درخت سرو کهنسال روستای نوفِرِست

درخت چنار کهنسال روستای زول

سه درخت سرو کهنسال در روستای مهموئی

این درختان در باور مردم دارای اعتبار و تقدس اند و همین موضوع از موجبات حفظ و نگهداری این درختان که از سرمایه‌های طبیعی محسوب می‌شوند شده است. اهالی آنجا نسخه ای از قرآن در میان شاخه‌های این درختان می گذارند و بر آنها نخیل می‌بندند.

نوشته 9 اثر در جلسه کمیته‌ ثبت و حریم میراث طبیعی واجد ارزش ثبت شناخته شدند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


دومین فصل کاوش های نجات بخشی محوطه تاریخی للار در محدوده جغرافیایی استان ایلام

$
0
0

محوطه تاریخی

محوطه تاریخی

دومین فصل کاوش های نجات بخشی محوطه تاریخی للار پنجمین اثر ثبت شده در فهرست آثارملی واقع در محدوده جغرافیایی استان ایلام آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، لیلی نیاکان سرپرست گروه باستان شناسی با اعلام این خبر گفت: هدف اصلی از ادامه کاوش در این محوطه باستانی، پی بردن به ماهیت نهشته­های فرهنگی در بخشهای مرکزی و شرقی این محوطه بوده است.

او افزود: فرایند فوق با توجه به بررسی های سطحی بر روی این محوطه و شناسایی داده­های تاریخ­گذاری شده، نشانگر قدمت و اهمیت این بخش از محوطه مربوط به دوره­های استقراری متعلق به دوران های آغاز تاریخی و تاریخی بوده است.

 به گفته این باستان شناس با توجه به تاریخ تحولات در منطقه در دوره های مورد اشاره کاوش نجات بخشی این محوطه دارای ارزش های مطالعاتی در باستانشناسی ایران است.

او افزود: از سوی دیگر همانند سال های گذشته آموزش باستان­شناسان جوان از دیگر اهداف این طرح نجات بخشی است.

نیاکان همچنین گفت: کاوش نجات بخشی محوطه للار با نقشه برداری از بخش های مرکزی و جنوب شرقی محوطه همراه با مطالعات آرکئوژئوفیزیک در حال انجام است.

او افزود : هدف استفاده از این روش، شناسایی محل سازه ها و ساختارهای مدفونی است که در اندک زمان باقی مانده از نجات بخشی این محوطه ارزشمند بتوان کاوش و مطالعات این محوطه را به اتمام رساند.

این باستان شناس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه گفت: بر اساس بررسی های اولیه باستانشناسی، شواهدی از ردیف سنگ چین های بصورت تقریباً منظم، اما پراکنده در سطح محوطه للار دیده می­شود که نشانی از بقایای بر جای مانده از ساختارهای معماری و یا گورهایی را در خود دارد.

او افزود: بر اساس نتایج پژوهش های آرکئوژئو فیزیک به روش مغناطیس سنجی، نقشه های مغناطیسی، آنومالی­های ساختارهای متمرکر و منظمی را در بخش­های جنوبی، مرکزی و بویژه شرقی نشان می دهد. بر اساس نقشه های مغناطیسی تاکنون 6 کارگاه کاوش برای شناخت بهتر این آثار تعیین شد که میتواند کمک موثری در شناخت آثار بر جای مانده در این محوطه داشته باشد.

 بخش­های غربی این محوطه در سالهای 89-90 به مدت یکماه توسط دکتر عباس مترجم کاوش شد. او تاریخ­گذاری محوطه های کاوش شده در این بخش را به اواخر ساسانی و اوایل اسلامی نسبت داده است.

محوطه و تل های للار در سال 1310 توسط اندره گدار فرانسوی به شماره 5 در فهرست اثار ملی ثبت شده است.

نوشته دومین فصل کاوش های نجات بخشی محوطه تاریخی للار در محدوده جغرافیایی استان ایلام اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

بازی‌های بومی، قبیله‌ای، محلی و سنتی ایرانی علاوه بر بار فرهنگی، از جذابیت و تنوع بالایی نیز برخوردار هستند

$
0
0

بازی محلی

بازی محلی

در فرهنگ لغت فارسی، کلمه بازی برابر با سرگرمی، مشغولیت و ورزش آمده است.بازی‌ها به طور عام دارای یک بار فرهنگی هستند. بازی‌های بومی، قبیله‌ای، محلی و سنتی ایرانی علاوه بر بار فرهنگی، از جذابیت و تنوع بالایی نیز برخوردار هستند.

 بازی محلی تیلا چق چق به معنی: تیلا = چوب مهار سیاه چادر چق چق = صدای بهم خوردن چوب بازی است. این بازی مخصوص استان لرستان است.

توضیحات بازی: گروهی که بوسیله چوب های دستی بازیکنان بشرح زیر در زمین باز و دشت هموار صورت می گیرد: دو گروه از بازیکنان پس از یارگیری و تهیه چوب به تعداد بازیکنان ،برای خود رئیس یا سرگروه انتخاب می کنند. هدف از بازی نشانه گیری و اصابت چوب پرتاب شده حریف مقابل در هواست.

پس از قرعه کشی برای شروع بازی، سرگروهی که قرعه بنامش درآمده است، چوب دستی خود را با تمام قوا به آسمان پرتاب می کند (یاران وی در این مرحله فقط نظاره گر بازی وی و یاران حریف اند) بازیکنان حریف به محض پرتاب چوب دستی رئیس گروه مقابل ،وظیفه دارند همگی چوب های خود را جهت هدف قراردادن چوب سرگروه مذکور در هوا به سمت آن پرتاب کنند.

در صورت اصابت هریک از چوب ها به چوب سرگروه مقابل در هوا، بازیکنان با تکرار صدای اصابت چوب و گفتن «چق چق» یا «چقه چقه» ضمن کسب یک امتیاز نوبت را از حریف گرفته و سرگروه آنها نیزهمین عمل را تکرار خواهد کرد.

بازی تا جمع امتیازهای طرف مقابل ادامه می یابد و هر گروه امتیاز بیشتری حاصل از اصابت چوب حریف مقابل در هوا کسب نماید بازی را برده است.

در این بازی معمولا اشعاری را نیز بازیکنان یا ناظران بازی برای گرم تر شدن فضای بازی بشرح زیر می خوانند:

هی کُره نو کُره نو کُْره نو
(هی پسر نگو پسر نگو)
چقه ی تیلا بازی شُو
(صدای چوب تیلا بازی شد)
هُو هُو هُوه ، هُْوه هُو
(هو هو هوه هوه هو)
چُوئم چیه تا پر اور
(چوبم رفته تا لب ابر)
دایا ار مُرد بنیتی قُور
(پیره زن اگه مرد بذارید تو قبر)
چُوئم چقه چقه سی
(چوبم بهش خورده شه )
دو دال بئره حقه سی
(دوباره اگه برنده شه حقشه) (راسخون)

نوشته بازی‌های بومی، قبیله‌ای، محلی و سنتی ایرانی علاوه بر بار فرهنگی، از جذابیت و تنوع بالایی نیز برخوردار هستند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

سد کریت طبس با ارتفاع ۶۰ متر برای مدت ۵۵۰ سال بلندترین سد جهان محسوب می شد

$
0
0

سد کریت طبس

سد کریت طبس

طبس- خبرگزاری مهر: سد کریت طبس با ارتفاع ۶۰ متر برای مدت ۵۵۰ سال بلندترین سد جهان محسوب می شد و یکی از بزرگترین شاهکارهای صنعت مهندسی ساختمان به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار مهر، از دو هزار سال پیش تا اول قرن بیستم بلندترین سدهای قوسی جهان (ایزد خواست فارس، کبار قم و کریت طبس )در ایران احداث شده است.

رئیس سابق کمیته بین المللی سدهای بزرگ، سد کریت را شگفت انگیزترین دستاورد بشر در قرون وسطی نامیده است.

بزرگترین سد قوسی جهان عمری هزار ساله دارد

سید مهدی قیصری کارشناس تاریخ در گفتگو با مهر، در این رابطه می گوید: یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این بنا که هنرسازی ایرانیان را آشکارمی کند قوسی بودن آن است، چراکه سدهای قوسی مقاومت بیشتری در مقابل فشارهای ناگهانی ، زلزله و حوادث طبیعی دارد.

وی تصریح کرد: در بدنه سد دریچه و مجرایی بر انتقال آب به پشت سد وجود داشته و سوراخ های متعددی در ارتفاع سد وجود دارد که اندازه های دقیق و متناسبی دارد و این سوراخ ها به نام قفل خوانده می شود.

این کارشناس تاریخ افزود: حدود ۱۵۰ سال قبل چهار متر به ارتفاع سد افزوده شده و این افزایش سبب جلوگیری از متروکه شدن این سد شده است.

وی گفت: در کتاب های تاریخی روایات مختلفی در خصوص قدمت این سد نقل شده که برخی آن را متعلق به دوره مغول و برخی متعلق به ۷۰۰ سال قبل می دانند.

از جمله "هانری گویلو" این بنا را به دوره مغول نسبت داده است و همچنین در کتاب آب و آبیاری در ایران و نگرشی بر سدهای ایران سابقه این سدرا ۴۰۰ سال قبل نوشته اند.

سدکریت در اواسط قرن پنجم قمری تعمیر شده و این می رساند که زمان ایجاد این سد بیش از قرن پنجم بوده و عمر سد بیش از ۱۰۰۰ سال است.

سد کریت تامین‌کننده آب کشاورزی،صنعت و شرب منطقه

احمد محمدنژاد رییس اداره منابع  آب طبس درگفتگو با مهر گفت: سد یا بند قدیمی کریت طبس در گذشته وظیفه مهارسیلاب‌ها را داشته است به نحوی که از وسایل دستی و وسایل ابتدایی اهالی بومی کمک گرفته‌اند و اقدام به ساخت آن کرده اند.

وی اظهار کرد: این سد در چهار مرحله ساخته شده به نوعی که بتواند در هر مرحله هم نیاز آب زراعت روستاییان را تامین کند و هم بتواند سیلابی را که روگذری از روی سد داشته است کنترل کند.

وی افزود: مصالح به کار رفته در ساخت این سد عمدتا از سنگ آهک و ساروج بوده است اما در بازسازی‌های بعدی که انجام گرفته از خشت‌های کوچکتر هم استفاده شده است.

رییس اداره منابع  آب طبس افزود: کشاورزان جهت تنظیم آب به سبب خطراتی که در موقع آبگیری سد داشته و برای تنظیم آب در بدنه آبگیر سد تنوره ای احداث کردند که با استفاده از این تنوره فرد متصدی داخل مخزن رفته و در ارتفاعات مختلف به وسیله الوارهایی که داشته‌اند خروجی‌های مختلف را باز کرده که بتوانند در حد نیاز و به صورت بازه زمانی مطمئن از آب سد استفاده کنند.

وی درخصوص سد قدیمی طبس گفت: این سد بر روی بدنه سنگی و روی دره بسیار تنگ کوهستانی ساخته شده است و قبل از احداث سد هیچ راه دسترسی به منطقه وجود نداشته است.

وی عنوان کرد: نظر به اهمیت آب برای مردم کویری به خصوص مردم طبس به همت اهالی منطقه این سد ساخته شده و به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی سد جدید به عرض هفت متر و طول تاج ۳۲۱ متر در سال ۱۳۸۴ عملیات ساخت آن به پایان رسیده است.

وی تصریح کرد: تا قبل از زلزله سال ۵۷ شهرستان طبس، سد قدیمی به کمک اهالی روستای کریت هم بهره‌برداری و هم رسوب زدایی انجام می‌گرفته است اما بعد از زلزله این رسوب زدایی انجام نشده بوده که در زمان ساخت سد جدید ارتفاع پشت سد حدود دو متر بوده است که عملا کارایی آنچنانی نداشته است.

رییس اداره منابع  آب طبس خاطرنشان کرد: سد جدید به عنوان تامین‌کننده آب کشاورزی منطقه و صنعت و شرب بر روی سد قدیمی ساخته شده به نحوی که بتواند هم سیلاب را مهار کند و هم این اثر مهم و تاریخی را حفظ و نگهداری کند.

وی  افزود: مطالعات این سد از سال ۱۳۷۱ شروع شده و ساخت آن از سال ۷۹ تا ۸۵ بوده که بتونی و قوسی است .

آبگیری سد کریت در بارندگی های اخیر

محمدنژادگفت: بارندگی‌های اخیر خوشبختانه باعث شده این سد مقداری آبگیری کند و اکنون که فصل کشت و کار مردم است مقداری از آن آزادسازی شده است.

وی ظرفیت کلی سد کریت را  ۷.۵ میلیون لیتر مکعب عنوان کرد که ۳.۵ میلیون لیتر مکعب آن حجم مفید سد است.

سد کریت طبس خراسان جنوبی در فاصله ۶۰ کیلومتری شهر طبس و ۴۸ کیلومتری شرق روستای کریت قرار گرفته است.

نوشته سد کریت طبس با ارتفاع ۶۰ متر برای مدت ۵۵۰ سال بلندترین سد جهان محسوب می شد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

عباس آباد بهشهر مهمترین باغ غیر کویری ایران

$
0
0

بهشهر1

بهشهر

شکوه باغ سازی ایرانی را می توان با پاییزگردی در باغ غیرکویری منطقه تاریخی عباس آباد بهشهر مازندران به نظاره نشست.

شهرستان بهشهر به لحاظ داشتن بیش از ۱۳۵ محوطه و بنای تاریخی ثبتی، و ۱۰ منطقه نمونه گردشگری، به «نگین گردشگری مازندران» مشهور است.

در این بین منطقه تاریخی عباس آباد بهشهر با دارا بودن جاذبه های منحصر به فرد تفریحی، میراثی و گردشگری در دل جنگل از اهمیت فراوانی برخوردار است.

عباس آباد بهشهر مهمترین باغ غیر کویری ایران

مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر که به دستور شاه عباس اول صفوی در سال ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ قمری ساخته و در حال حاضر مهم ترین باغ غیر کویری ایران محسوب می شود، شامل دریاچه، کاخ، برج و حمام و... است که دریاچه عباس آباد با دارا بودن عمارتی در وسط خود از زیبایی بی نظیری برخوردار است.

وسعت دریاچه عباس آباد بهشهر بالغ بر ۱۰ هکتار بوده که در مرکز آن عمارتی به ارتفاع ۱۸ متر قرار گرفته و در فصل آبگیری دریاچه به زیر آب می رود.

گهگاه فقط سقف آن از آب بیرون می آید، اما در فصول کم آبی تمام عمارت از آب بیرون و نمایان است، اما شگفت انگیز آن است که این ساختمان با اینکه بیش از نیمی از سال را در زیر آب به سر می برد اما پس از سال​های متمادی همچنان پابرجا و استوار است.

منطقه تاریخی عباس آباد بهشهر از مکانهای دیدنی استان مازندران به شمار می آید و عمارت وسط آب در دریاچه عباس آباد این بنا که با مصالح آجر و ساروج در میانه آب واقع شده در اصل پایه ای برای کاخی بوده که اکنون اثری از آن موجود نیست.

در کنار دریاچه عباس آباد بهشهر، باغ بزرگ ۱۴۰ هکتاری عباس آباد با دارا بودن امکانات تفریحی همچون رستوران، چایخانه، نمازخانه، بازدید و اقامت از این دریاچه را راحت تر می کند.

مکانیزم آبیاری که در دوره صفویه در این منطقه ایجاد شده، بسیار بی نظیر است و یکی از شاخصه های ثبت این باغ در فهرست جهانی همین مکانیزم منحصربه فرد موجود در باغ در رابطه با چرخش آب است.

حجم آب استخر در فصول مختلف سال تغییر می کند تا حدی که در برخی از فصول، عمارت داخل استخر کاملاً به زیر آب فرو رفته و در برخی زمان ها و در حالت کم آبی که عموماً فصل تابستان است کاملاً هویدا می شود.

با این حال و در کمال شگفتی با وجود این همه تغییرات که به صورت متوالی تکرار می شود این بنا همچنان به طور مستحکم پا بر جا مانده تا حیرت بازدید کنندگان را برانگیزد.

دو برج آجری نیز در قسمت جنوب غربی باغ تاریخی عباس آباد به فاصله ۱۶۹ متری از آن به سمت محوطه گلباغ؛ ایستگاه توزیع آب، با قطر ۷ متر و با ارتفاع ۱۴ متر و همچنین به فاصله تقریبی ۱۸۶ متری از یکدیگر احداث شده اند.

 

قاسم نوروزی یکی از شهروندان بهشهری با اشاره به وجود منطقه گردشگری و تاریخی عباس آباد بهشهر گفت: این منطقه متاسفانه هنوز برای بسیاری از هموطنان ناشناخته است که برای شناساندن آن باید تلاش جدی صورت گیرد.

وی یکی از خلاء های موجود در راستای جذب گردشگر به این منطقه و شهرستان را وجود چالش های حوزه عمران شهری دانست و افزود: توسعه فضای سبز، زیباسازی، مبلمان شهری، بهبود سیستم روشنایی شهر و ... از الزمات حوزه عمران شهری است که می تواند به جذب هرچه بیشتر گردشگران به استان و استفاده از جاذبه های درون شهری کمک کند.

علی اکبر صداقتی نیز در این باره با اشاره به اینکه تبلیغات مناسبی برای وجود مناطق تاریخی در ورودی های شهرستان انجام نشده است، گفت: وقتی وارد شهرهای توریستی و گردشگری کشورمان می شویم در ابتدای هر شهر، اطلاعات مربوط به گردشگری شهر مشخص است اما متاسفانه بهشهر فاقد چنین راهنمای شهری است که باید این اطلاعات بصورت بزرگ و در قالب بنر در ورودی ها نصب شود.

این شهروند بهشهری افزود: اصفهان با دارا بودن مکان های شبیه به این مکان ها نصف جهان لقب گرفته است و لذا ما باید بهشهر را بعنوان شهر میراثی و بهشت گمشده ایران، بیشتر به توریست ها بشناسانیم.

بهشهر1

 

وی گفت: بهشهر با دارا بودن مناطق تاریخی و میراثی و گردشگری می تواند همچون اصفهان و کاشان در راس انتخاب توریست ها و گردشگران باشد اما متاسفانه عدم معرفی درست این مناطق و جاذبه ها، صنعت توریسم را در بهشهر فعال نکرده است.

صداقتی افزود: هرچند عباس آباد تا رسیدن به نقطه قوت گردشگری بسیار فاصله دارد و در برخی از موارد دستکاری هایی در میراث و گردشگری برده شده است اما در سال های اخیر کارهای خوبی در حال انجام است که سنگ فرش ها، مرمت بناها و نرده کاری های اطراف دریاچه عباس آباد از جمله کارهای مثبتی بوده که انجام شده است.

انجام کاوش های باستان شناسی در فصل های مختلف در عباس آباد

مدیر پایگاه پژوهشی باغ های تاریخی بهشهر نیز در رابطه با کاوش های باستان شناسی در عباس آباد گفت: فصل های مختلف کاوش باستان شناسی باغ عباس آباد بهشهر به همت میراث فرهنگی انجام شده است که در بخش های مختلف آن ورودی باغ عباس آباد، فضاهای معماری، مصالح و مواد بکار رفته، سیستم های آبرسانی و... انجام شد.

عبدالوهاب موسوی نسب، مساحت کل باغ را در حدود ۵۳۰ هکتار توصیف کرد و افزود: این مجموعه در تاریخ ۲۰ تا ۲۱ هجری قمری همزمان با تأسیس شهر اشرف به دستور پادشاهان صفوی ساخته شد.

این مقام مسئول باغ عباس آباد را بر اساس شواهد بدست آمده یکی از بی نظیرترین باغ های ایرانی از نظر تاریخی، فرهنگی و گردشگری معرفی کرد که بخش های مختلفی چون باغ، کاخ، سد، محورهای آبرسانی و حمام مجموعه تاریخی باغ را تشکیل می دهد.

وی افزود: مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر یکی از تفرج گاه های شاه عباس صفوی در استان مازندران واقع شده است که از این مجموعه تاریخی به عنوان شکوه باغ سازی ایرانی یاد می شود.

 

موسوی نسب گفت: مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر برخلاف سنت باغ های ایرانی که عموما در مناطق کویری ساخته می شوند در میان جنگل های سرسبز شمال کشور واقع شده است این مجموعه با دارا بودن باغ های مختلف، کاخ وسط آب، دو برج آجری در عباس آباد بهشهر از مجموعه های دیدنی است.

عباس آباد بهشهر نیازمند اعتبارات مناسب برای جذب توریست جهانی است

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بهشهر، نصب دوربین مداربسته، مرمت محوطه های مختلف عباس آباد، نصب نرده ها، شناسایی درختان حاصل خیز و درختان پیر و فرسوده و... از جمله اقدامتی انجام شده در این باغ عنوان کرد.

قربانعلی حیدری گفت: کارها و طرح های انجام شده اگر چه در مقایسه با نیازهای فراوان گردشگری بهشهر قابل توجه نیست اما می تواند زمینه ای برای توسعه فعالیت های مرتبط با بخش گردشگری باشد.

وی افزود: استحقاق عباس آباد این نیست و با توجه به اینکه ثبت جهانی شده است انتظار است که جشن ثبت جهانی شدن برگزار و اعتبارات مناسب برای این منطقه و جذب توریست اختصاص یافته و مسئولان با توجه به این مسئله و جهانی شدن عباس آباد دغدغه بیشتری به این امر معطوف داشته و بیشتر از گذشته همکاری انجام شود.

حیدری اظهار داشت: در حال حاضر اولویت کار اصلی ما ایجاد جاده جدید در منطقه عباس آباد است (در قسمت سمت راستا ورودی عباس آباد که به این جاده معروف به جاده نظامی که در حوالی دریاچه از سمت راست است).

 

این مسئول گردشگری شهرستان افزود: در حال حاضر این جاده از روی پل قدیمی عباس آباد می گذرد که اولویت اصلی ما ایجاد جاده جدید غیر از این مسیر فعلی پل عباس آباد است که با توجه به قدمت بالای این پل، پیشنهاد شده که جاده دیگری برای رفت و آمد در نظر گرفته شود.

حیدری گفت: در این رابطه نامه نگاری ها و رایزنی هایی با منابع طبیعی انجام شده و منتظر جواب نهایی منابع طبیعی و مکان سنجی در رابطه با جاده سازی جدید در این منطقه هستیم تا این پل قدیمی و با قدیمت فراوان که از آثار باستانی است به همین صورت باقی مانده و آسیب نبیند و از تخریب آن جلوگیری شود.

وی افزود: بودجه مناسبی هم برای ایجاد راه جدید در نظر گرفته شده است که امیدواریم با همکاری منابع طبیعی و اعلام راه جدید ساخت و ساز این راه آغاز و این طرح در دستور کار قرار گیرد.

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بهشهر، مرمت خود پایگاه تاریخی عباس آباد نیز از دیگر اقدامات در دست انجام است که دیوار چینی ها و مرمت پایگاه و جلوگیری از تخریب آن در حال انجام است.

 

حیدری گفت: طرح تفضیلی عباس آباد نیز در دست مطالعه است که با نهایی شدن و اجرایی شدن آن و زوم بندی های مختلف از قبیل هتل، بخش گردشگری، بازی و تفریح، بازارچه و... برای حدود ۴ هزار نفر اشتغال زایی ایجاد می شود که این طرح در دست بررسی و مطالعه است.

با توجه به میراثی بودن شهرستان بهشهر و وجود مناطق میراثی، گردشگری، طبیعی و مذهبی از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب این شهرستان، استفاده از گردشگری، ظرفیت خوبی برای توسعه این شهرستان و رونق بخشیدن به تولید و اشتغال آن است که باید با برنامه ریزی مناسب از وضعیت رکود در این بخش جلوگیری و از ظرفیتها و پتانسیلهای بخش گردشگری بدرستی استفاده شود چرا که حراست از میراث فرهنگی و طبیعی ضرورتی مهم برای توسعه پایدار و استفاده نسل های بعدی از این گنجینه های مهم طبیعی و تاریخی است.

نوشته عباس آباد بهشهر مهمترین باغ غیر کویری ایران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

قدم زدن در کاخ گلستان حال و هوای عجیبی دارد

$
0
0

کاخ گلستان

کاخ گلستان

قدم زدن در کاخ گلستان حال و هوای عجیبی دارد. تصور کنید از بازار تهران به آن شلوغی وارد فضایی می‌شوی که جز چند بازدیدکننده ایرانی و خارجی کسی در آنجا نیست تا خلوتت را به هم بزند.

 در حیاط تاریخ بر سنگفرشی قدم برمی داری که روزگاری ناصرالدین شاه قاجار قدم برمی داشته است. به بهانه برنامه «هفت موزه-هفت قصه» به کاخ گلستان رفتم تا از نزدیک با برنامه های این کاخ آشنا شوم پروین ثقه الاسلام، مدیر کاخ گلستان، می گوید دست اندرکاران این کاخ از هر برنامه و پیشنهادی که به ترویج رفتن مردم به موزه ها کمک کند، استقبال می کنند. کاخ گلستان تیر 92 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و این وظیفه سنگین تری نسبت به گذشته را بر عهده مسئولان این مجموعه از جمله ثقه الاسلام که از سال 80 تا 89 مدیر کاخ گلستان بوده، گذاشته است.
او را که از شهریور 92 به کاخ برگشته در دفتر کارش در ساختمان اداری کاخ گلستان ملاقات می کنم. از عمویش ثقه الاسلام تبریزی که از شهدای مشروطه خواه بود یاد می کند و عکس او را که روی میز کارش گذاشته، نشانم می دهد. با وجود این که منتظر «سرگئی ناریشکین» رئیس مجلس دومای روسیه است، با صبر و حوصله به پرسش هایم پاسخ می دهد.

ظاهرا منتظر مقامات روسی هستید که برای بازدید به کاخ می آیند.

از این مهمان ها زیاد به اینجا می آیند. یک روز مشاور اول پوتین رئیس جمهور روسیه برای بازدید به کاخ گلستان آمده بود. فرد قدبلند و لاغر اندامی بود.

برعکس پوتین!

دیدم نیروهای حفاظتی زیادی او را همراهی می کنند. به او گفتم ظاهرا شما به آقای پوتین خیلی نزدیک هستید، گفت: «من با پوتین چهار ماه فاصله سنی دارم. هر دو در سن پترزبورگ با هم بزرگ شدیم؛ با هم به مدرسه رفتیم. با هم رفت و آمد خانوادگی داشتیم به نوعی به عنوان برادر او هستم.»

در حیاط که قدم می زدم گروهی گردشگر ایتالیایی و همچنین گروهی دیگر از شرق آسیا که نمی دانم کره ای بودند یا چینی در کاخ حضور داشتند. ظاهرا تعداد بازدیدکنندگان و گردشگران خارجی نیز هر روز افزایش پیدا می کند.

شما نمی دانید از سال گذشته تاکنون چقدر بازدیدکننده خارجی داشتیم. اتفاقا نکته جالبی که در این یک ماه به آن برخوردم حضور گردشگران آمریکایی در ایران است. آنها به اروپا می روند و با تورهای اروپایی به ایران می آیند. هفته گذشته حدود 50 آمریکایی به اینجا آمده بودند که در میان آنها استادان و اشخاص برجسته علمی این کشور نیز دیده می شد. از جمله چند موزه دار هم در میان آنها بود. متاسفانه اقدامات داعش و گروه های تروریستی دیگر که در نهایت به نام اسلام تمام می شود در کاهش ورود گردشگران به ایران موثر است وگرنه تعداد گردشگران باید بیش از اینها باشد.

یکی از اقداماتی که کاخ گلستان در دستور کار خود دارد ثبت نسخه ای از مثنوی مولوی به عنوان میراث خطی جهان است. اما متاسفانه عکسی از این نسخه در اینترنت پیدا نکردم.

تاکنون دو کتاب از مجموعه کتب کاخ گلستان به عنوان میراث مکتوب جهانی به ثبت رسیده است؛ یکی شاهنامه بایسنقری که سال 86 و دیگری خمسه نظامی که سال 87 ثبت شده است. نسخه مثنوی مولوی که ما داریم توسط سیدمحمدعلی و سیدمحمدحسین کاتب السلطان شیرازی به تاریخ 1279 قمری کتابت شده است. این نسخه از شاهکارهای دوره ناصرالدین شاه قاجار به حساب می آید و 718 صفحه دارد. البته تا زمانی که این نسخه ثبت جهانی نشده بهتر است عکسی از آن منتشر نشود.

در بازدیدم از موزه مردم شناسی کاخ گلستان (کاخ ابیض)، چند نکته به نظرم آمد که می خواهم با شما در میان بگذارم. نخست این که رنگ دیوارها ترک ترک شده است که به نظر می رسد در نظر گردشگران خارجی وجهه خوشایندی نداشته باشد.

من حدود یک سال است که به کاخ گلستان برگشته ام. آنقدر کار مهم و زیربنایی برای انجام دادن وجود دارد که این مساله را در اولویت های بعدی قرار داده ایم. برای مثال، ضروری ترین اقدامی که باید انجام می دادیم تعمیر سقف کاخ گلستان بود. در این مدت، سقف بزرگ کاخ و همچنین سقف موزه مردم شناسی ایزولاسیون شد. تا سقف درست نمی شد نمی توانستیم به ظاهر کاخ برسیم. خردادماه، توفان، قطعاتی از سقف شیروانی را از جا کنده بود. برای همین مرمت شیروانی ها نیز جزو اولویت های ما بود.

از سوی دیگر، دو سال پیش لوله های کاخ گلستان آسیب دید که ظاهرا مسئولان وقت با اتکا به داشتن چاه در کاخ، از تعمیر آن سرباز زدند. اما متاسفانه در کم آبی امسال این چاه خشک شد. ما مجبور شدیم برای آبیاری فضای سبز کاخ گلستان با استفاده از شلنگ آب را از چاهی در زمین تکیه دولت قدیم که در حال حاضر به بانک ملی تبدیل شده، تامین کنیم. با وجود این، تعمیر لوله های کاخ را در دستور کار قرار دادیم. در این بین، شهرداری منطقه 12 به کمک ما شتافت و با تانکر به کاخ گلستان آب می رساند.

همچنین کاشی های ضلع جنوبی کاخ ریخته بود که آن را نیز مرمت کردیم. زمانی که من به کاخ آمدم این کاشی ها را با نایلون پوشانده بودند.

پس از ثبت جهانی کاخ گلستان در میراث جهانی یونسکو، ساخت و ساز در سرای دلگشا و بحث ارتفاع آن، کاخ گلستان را در معرض تهدید قرار داده است. آیا روند ساخت و ساز در این ساختمان را دنبال می کنید؟

بله؛ کارشناسان یونسکو از این ساختمان بازدید کرده و اعلام کرده اند در صورت ساخت و ساز که در منظر کاخ گلستان تأثیر داشته باشد، کاخ گلستان از فهرست ثبت جهانی خارج می شود. خوشبختانه دادگاه رای را به نفع سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد و ساخت و ساز در همان طبقات مشخص محدود شده است.

ما نیز هر روز پایش می کنیم و مسئول حفاظت ما هر روز با دوربین فیلمبرداری از پیشرفت کار در این بنا فیلم می گیرد و ما گزارش آن را برای معاونت میراث فرهنگی ارسال می کنیم.

چه برنامه هایی برای آینده در نظر دارید؟

آلبوم خانه کاخ را برای ثبت جهانی معرفی کرده ایم و کارهای آن در دست اقدام است. این آلبوم خانه پس از آلبوم خانه مینسر انگلستان دومین آلبوم خانه جهان است.

یکی از برنامه ها مرمت نسخ خطی است. دو نفر از بهترین مرمت کاران نسخ خطی از جمله آقای حسن فیضی راد در حال انجام آن هستند. همچنین فهرست نویسی نسخ خطی توسط آقای دکتر محمدحسن سمسار انجام می شود. ساماندهی مرکز اسناد کاخ را هم در دستور کار قرار داده ایم و مرمت کف کاخ گلستان را سال 93 و 94 انجام خواهیم داد.

البته از آنجا که کاخ در فهرست جهانی است، اقداماتی که در آن صورت می گیرد باید با مشورت هیات راهبردی این کاخ باشد. نخستین جلسه ما یکی دو هفته آینده برگزار خواهد شد. در این جلسات پروژه هایی را که برای سال های آینده داریم مطرح می کنیم: از جمله مرمت آب نماها، حوض ها، استخرها و.... همچنین ساختمانی در حیاط پشتی کاخ داریم که پیشتر کارهای نجاری و خرده کاری ها را در آنجا انجام می دادیم. امیدواریم بتوانیم پروژه ای نیز برای آن ساختمان تعریف کنیم.

تمام ساختمان های کاخ که اکنون به شکل موزه است، حتی در زمان قاجار پرده داشتند. سعی داریم این پرده ها را احیا کرده و برای پنجره ها پرده نصب کنیم. سامانه تهویه و گرمایشی و سرمایشی نیز نیاز به تعمیرات جزئی دارد. به هر حال، خرده کاری ها و مرمت های جزئی همیشه در موزه ها وجود دارد. رنگ و نقاشی دیوارهای موزه را نیز باید انجام دهیم.

یکی از کارهایی که انجامش را ضروری می دانم، برگزاری کارگاه های کاشی و مرمت آینه است. از اساسی ترین بخش های بناهای ایرانی همین دو بخش یعنی کاشیکاری و آینه کاری به حساب می آید. قصد داریم این کارگاه ها را در کاخ گلستان برگزار کنیم تا حداقل دست اندرکاران کاخ گلستان آن را آموزش ببینند. یکی از مرمت کاران ما که 74 سال سن داشت به من می گفت از این می ترسد که روزی از دنیا برود و دانش خود را به زیر خاک ببرد. او تقاضا داشت که بی هیچ چشمداشتی به کارکنان ما آموزش دهد.

نکته دیگری که در بازدید از موزه ها به نظرم آمد، توضیحات آثار بود که بیشتر به زبان فارسی است. برای مثال در موزه مردم شناسی، بخشی از آثار به نمایش درآمده مربوط به تعزیه و وسایلی است که در تکیه دولت در مراسم تعزیه به کار می رفت. فکر نمی کنید برای خارجی ها که از این مراسم چیزی نمی دانند باید توضیحات بیشتری به زبان انگلیسی ارائه شود؟

بله، تا سال گذشته توضیحات بیشتر آثار موزه «مخصوص» ما تنها به زبان فارسی بود. در این مدت، توضیحات فارسی به لاتین ترجمه شده و در کنار آثار نصب شده تا بازدیدکنندگان خارجی از آن استفاده کنند تا جایی که حتی نیاز به راهنما را احساس نکنند. موزه مردم شناسی و دیگر موزه های کاخ نیز به این ترتیب در حال طی کردن این فرآیند هستند.

البته من اعتقاد دارم که توضیحات باید به چند زبان باشد، برای مثال زبان فرانسه را نیز می توان بر آن افزود یا حتی مهم تر از آن زبان عربی، چراکه ما بازدیدکننده عرب زبان زیادی داریم. با وجود این، کمبود جا چنین امکانی را از ما سلب می کند.

سعی داریم با تهیه گوشی هایی که دارای توضیحاتی به چند زبان هستند، این مشکل را برطرف کنیم تا هر کسی به هر زبانی که می خواهد از توضیحاتی که به صورت صوتی در اختیارش قرار می گیرد استفاده کند، کاری که در برخی پایگاه های جهانی دیگر ما نیز انجام شده است.

کمیل انتظاری / گروه فرهنگ و هنر

نوشته قدم زدن در کاخ گلستان حال و هوای عجیبی دارد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

شیشی-گو-سان یکی از فستیوال های سنتی و مشهور ژاپن در مورد کودکان

$
0
0

فستیوال1

فستیوال3

شیشی-گو-سان یکی از فستیوال های سنتی و مشهور ژاپن در مورد کودکان است که هر سال برگزار می شود. در این فستیوال کودکان در لباس های سنتی در معابد شینتو حاضر می شوند.

 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرانس پرس، فستیوال شیشی-گو-سان که در ادبیات ژاپن به مفهوم اعداد 7 - 5 - 3 است که هر سال در 15 نوامبر در کشور آفتاب تابان برگزار می شود. درواقع، این فستیوال در نزدیک ترین تعطیلات آخر هفته به 15 نوامبر بر پا می شود.
فستیوال2
قدمت این فستیوال که شامل کودکان 3 ، 5 و 7 سال می شود به دوران امپراتوری میجی باز می گردد. امروزه این فستیوال به یک جاذبه توریستی ژاپن تبدیل شده است.فستیوال شیشی-گو-سان در سراسر ژاپن در معابد شینتو برگزار شده اما مشهورترین آنها در شهر توکیو و در معبد میجی برپا می شود.

فستیوال1

دلیل انتخاب اعداد 7 - 5 - 3 برای سن کودکان به این علت است که براساس باورهای ژاپنی ها اعداد فرد خوشبختی به بار می آورند.

نوشته شیشی-گو-سان یکی از فستیوال های سنتی و مشهور ژاپن در مورد کودکان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

پیشنهاد راه اندازی خط انتقال خودرو گردشگران از اسکله کندالو به جزیره

$
0
0

گردشگری جزیره

گردشگری جزیره

قشم - خبرگزاری مهر: بخشدار شهاب گفت: پیشنهاد راه اندازی خط انتقال خودرو گردشگران از اسکله کندالو به جزیره هنگام جهت رونق گردشگری جزیره تدوین و به مسئولان امر داده شده است.

محمد زرنگاری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با ارائه این بسته پیشنهادی به فرمانداری شهرستان قشم و مدیریت گردشگری سازمان منطقه آزاد سعی داریم به گردشگری جزیره هنگام رونق ویژه ای ببخشیم.

وی گفت: درحال حاضر به دلیل نبود امکانات حمل و نقل زمینی و زیرساخت های اقامتی در جزیره هنگام گردشگران زیادی که برای دیدن دلفین ها به اسکله کندالو می آیند و با قایق موتوری به اطراف جزیره هنگام می روند فقط می توانند دقایق کوتاهی را به بازدید از غرفه های صنایع دستی  جزیره اختصاص داده و سریع برمی گردند.

زرنگاری بیان داشت : طبیعتا اسکان مسافرین درجزیره به خصوص امکان مسافرت با وسیله شخصی امکان اقامت یک یا چندروزه آنها را فراهم می سازد و باعث می شود بتوانند از سواحل زیبای جزیره هنگام دیدن و با آداب و فرهنگ مردم خونگرم آن بیشتر آشنا شوند.

وی اظهارداشت: در طرح پیشنهادی دو فروند شناور لندیکرافت کوچک از نوع والفجر که هرکدام حداقل ظرفیت حمل دو دستگاه خودرو سواری را دارند در اسکله کندالو مستقر شده تا وسایط نقلیه  گردشگران متقاضی را به میزان محدود در شرایط جوی مناسب به جزیره هنگام و بالعکس منتقل کنند. این طرح با نظارت نماینده اداره بنادر و دریانوردی قشم که مستقر دراسکله کندالو است اجرا می شود.

وی  گفت: در این طرح حداقل برای شش نفر اشتغال مستقیم ایجاد خواهد کرد.

نماینده عالی دولت در بخش شهاب همچنین از پیشنهاد طرح استقرار دو دستگاه خودرو ون جهت جابجایی گردشگران در جزیره هنگام و ایجاد زیرساخت گردشگری شامل خانه های گردشگری روستایی و رستوران سنتی و کمپ های ارزان قیمت به مدیران ذیربط خبر داد و گفت: این طرح انشاالله با همکاری شورای اسلامی و دهیاری جزیره هنگام اجرایی خواهد شد.

نوشته پیشنهاد راه اندازی خط انتقال خودرو گردشگران از اسکله کندالو به جزیره اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


از جاذبه های گردشگری و تفریحی بارگاه هشتمین امام شیعیان، موزه ها و گنجینه های قدیمی و تاریخی است

$
0
0

حرم

آستان قدس

مشهد-خبرگزاری مهر: مجموعه بارگاه هشتمین امام شیعیان علاوه بر ایجاد فرصتی برای زیارت، کتابخانه ای کم نظیر و نیز جاذبه های فراوانی برای سیاحت گردشگران داخلی و خارجی دارد، یکی از جاذبه های گردشگری و تفریحی این مجموعه، موزه ها و گنجینه های قدیمی و تاریخی است که آثار و نفایس مختلفی را در دل خود جای داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بارگاه نورانی امام رضا(ع) در مشهد، سالانه پذیرای زائران داخلی و خارجی بیشماری است که به قصد زیارت رنج سفر را چه هوایی و چه زمینی نادیده می گیرند و می آیند تا دست های خالی را پر کنند، شفا بگیرند، می آیند تا به اندازه ظرف وجودی خود لبریز از مهربانی شوند و حال خود را خوب کنند.

مجموعه بارگاه هشتمین امام شیعیان علاوه بر ایجاد فرصتی برای زیارت، کتابخانه ای کم نظیر برای محققان، فضاهایی برای نشاط کودکان و نیز جاذبه های فراوانی برای سیاحت گردشگران داخلی و خارجی نیز مهیا کرده است.

یکی از جاذبه های گردشگری و تفریحی این مجموعه، موزه ها و گنجینه های قدیمی و تاریخی است که آثار و نفایس مختلفی را در دل خود جای داده است.

حرم

موزه ‌آستان قدس رضوی شامل گنجینه قرآن، فرش و منسوجات، نجوم و ساعت، گنجینه سلاح، گنجینه تمبر، اسکناس و مسکوکات، گنجینه مدال، تاریخ مشهد، نقاشی، گنجینه صدف و حلزون و آبزیان، گنجینه ظروف، گنجینه اشیا سنگی و سفال، هدایای مقام معظم رهبری، موزه ملی ملک و موزه مردم‌شناسی است . اولین موزه در آستان قدس رضوی در سال ۱۳۲۴ هجری شمسی در ساختمانی به مساحت ۱۰۲۴ متر مربع در صحن امام خمینی بنا شده و مجموعه موزه های فعلی آستان قدس در صحن کوثر قرار دارند.

اولین گنجینه مجموعه اشیا سنگی و سفالی است و اولین شیی که در بازدید از موزه در مقابل دیدگان قرار می گیرد ‌سنگ سفید رنگی است که نظر بازدیدکنندگان را به خود جلب می کند. اولین سنگ قبر منسوب به مرقد مطهر امام رضا (ع) که با نهایت ظرافت از سنگ سفید صابونی تراشیده و ساخته شده است. این سنگ شامل یک متن محرابی در وسط و دو کتیبه در حاشیه به خط کوفی و در قسمت محرابی شکل، نام بانی آن احمد بن علی بن احمد علوی حسینی و نام سازنده عبدالله بن احمد قره، که بر روی آن حکاکی شده است.

بیشتر آثار این موزه مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته‌اند در این بین آثاری مربوط به قرن هفتم و هشتم، و به خصوص آثاری از دوران صفوی و قاجار به چشم می‌آید.

از جمله کتیبه های موجود، كتیبه‌های طلاكاری حرم با خط استاد علیرضا عباسی خوشنویس به نام دوران صفوی است که بسیار چشم نواز است. شاهان صفوی بهترین مكان‌ها را به خط استاد عباسی مزین می‌كرده‌اند كه البته چه مكانی بهتر از حرم امام هشتم (ع) برای نمایش آثار شاخص هنری هنرمندان.

در مركز موزه سومین ضریح حرم مطهر امام رضا (ع) قرار دارد که چهار شمعدان در چهار ضلع فوقانی آن نصب شده است. در دوران های قدیم که برق نبوده است، برای روشنایی حرم از شمع بهره می‌برده‌اند و این دلیلی می‌شود برای به كار بردن شعمدان‌ها بر بالای ضریح مطهر.

قبل از این تاریخ، دو ضریح چوبی و ضریح مرصع بر روی مرقد مطهر نصب بوده است، اگر چه به نظر بیشتر مورخان، تاریخ نصب و نام بانی ضریح سوم نا مشخص است امّا به طور قطع و مسلم این ضریح در عهد فتحعلی شاه قاجار وجود داشته است. چنانکه برخی منابع به در مرصع نصب شده بر روی این ضریح که توسط فتحعلی شاه در تاریخ ۱۲۳۳ قمری اهدا شده اشاره دارند که در ضلع شرقی ضریح نصب بوده است. در حالی که به نوشته اعتماد‌السلطنه این ضریح فاقد کتیبه است. سومین ضریح در بهمن‌ماه سال ۱۳۳۸ شمسی تعویض شد.

کتیبه

در گنجینه نقاشی و هنرهای تجسمی اولین تابلویی که توجه هر بیننده ای را جلب می کند، منظره روستایی است بکر و سرسبز که برای لحظاتی علاقمندان به هنر نقاشی رنگ و روغن را به روستای قدیمی "پول کجور مازندران" می برد. از ویژگی های منحصر به فرد این اثر می توان به طبیعی و زنده بودن آن و خلق فضایی صمیمی و دیر آشنا برای دوستداران طبیعت اشاره کرد. ناگفته نماند که این اثر هنرمند چیره دست استاد کمال الملک در تاریخ ۱۲۹۲ قمری است.

۳۰ اثر نقاشی در سبك های مختلف از دیگر جاذبه های این گنجینه هنری است

همچنین تابلوهای رودخانه شیلات فرح آباد مازندران، اولین پیام، عصر عاشورا، ضامن آهو و چهارده معصوم از دیگر آثار برجسته این گنجینه هستند که هر کدام دنیایی از فرهنگ و خاطرات ایرانی و اسلامی را برای بازدیدکنندگان تداعی می کند. برای نمونه می توان به تابلو "راز آفرینش"، اثر هنرمند خوش ذوق منصوره قدیریان اشاره کرد. مهمترین خصیصه این تابلو استفاده از تکنیک رنگ روغن روی چرم است که زیبایی خاصی را از خود به نمایش گذاشته است.

شکوه آثار نقاشی و هنری اهدایی و وقفی این گنجینه بیشتر به خاطر جمع شدن آثار هنرمندان به نام و برجسته ایرانی و اروپایی از جمله کمال الملک نقاش معروف دوره قاجار، ویلیام جیمز و بی دبلیو لیدر است.

وجود ۳۰ اثر نقاشی در سبك های مختلف ناتورالیسم، نگارگری، آبستره از دیگر جاذبه های این گنجینه هنری است.

تار و پودهایی از جنس هنر و عشق؛ گنجینه فرش

مجموعه هنرهای تجسمی که تمام بشود به گنجینه فرش که در طبقه پایین موزه قرار دارد می رسید.

گنجینه فرش در تاریخ هجدهم تیر سال ۱۳۷۷ همزمان با میلاد مسعود پیامبر اكرم (ص) و امام جعفر صادق‌(ع) افتتاح شده است. هدف از برپایی این گنجینه، آشنا كردن اقشار مختلف مردم با هنرهای اصیل مرتبط با فرش و انواع دست‌بافت هایی است كه در این گنجینه در معرض تماشا گذاشته شده‌اند. از فرش های نفیس این گنجینه می توان به قالی عصر صفوی با قدمت ۵۰۰ ساله و قالی هفت شهر عشق اشاره کرد.

از جمله زیباترین فرش های این مجموعه که بیانگر فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی است، فرش هفت شهر عشق است که بیننده را محو تصاویر و نقوش بی نظیر خود می کند. این فرش در ابعاد ۳۷۰ × ۴۶۰ سانتی متر و با طرح محرابی در سال ۱۳۹۴ هجری قمری بافته شده و مزین به تصویر اماکن مذهبی هفت شهر مکه، مدینه، کربلا، نجف، مشهد، کاظمین و سامرا و همچنین تصاویری از بناها و اماکن مذهبی دیگر همچون مسجد امام اصفهان و مقبره شعرایی چون سعدی، حافظ، فردوسی است.

در گرداگرد این هفت تصویر، فرشتگان با نگاره های برگ مانند مشاهده می شوند که گویی در حال عبادت و راز و نیاز با این اماکن هستند. این قالی توسط استاد محمود فرشچیان طراحی و توسط حاج مهدی صفدرزاده حقیقی بافته و اهدا شده است.

قدیمی ترین فرش موجود که تا کنون به دست آمده، فرش پازیک نام دارد که مربوط به ۲۵۰۰ سال پیش است. این قالی کهن دارای نقش مایه هایی شبیه به تخت جمشید است.

قالی باغ مرجان ها، تابلو فرش کاخ چهل ستون، تابلو فرش عصر عاشورا، قالی مسجدالنبی و قالی پرده ای دو رو از دیگر شاهکارهای هنر ظریف دستان ایرانی در این گنجینه است.

تار و پود فرش ها روح را با حکایت های نهفته در این آثار گره می زند و دیدن هر فرش و قالی، که بیشتر به تابلوهای نقاشی شباهت دارند تا تنیده شدن هزاران گره ابریشمی در هم، جلوه گاهی از هنر و فرهنگ غنی ایران را به نمایش می گذارد.

در این گنجینه بی نظیر مجموعا ۵۷ تخته قالی و قالیچه از نفیس ترین شاهکارهای هنری در معرض نمایش قرار گرفته که مربوط به دوره های خاص و فرهنگ های متفاوت است.

سکه ولایت‌عهدی امام رضا در گنجینه اسکناس

گنجینه تمبر و اسکناس یکی دیگر از گنجینه های تخصصی در مجموعه موزه های آستان قدس رضوی است.

گنجینه تمبر و اسكناس در تاریخ ۲۱ بهمن سال ۱۳۶۹ به عنوان دومین گنجینه تخصصی در مجموعه موزه های آستان قدس رضوی افتتاح شد که در این مجموعه می توان‌ با آداب رسوم و آثار تاریخی هر كشور و ملتی از طریق تمبرها و اسكناس‌هایشان آشنا شد.

آنچه این گنجینه را در مقایسه با دیگر گنجینه ها و موزه های مشابه در جایگاه ویژه ای قرار می دهد، آن است که تقریباً تمامی تمبرها و دیگر اقلام پستی، اسكناس ها و مسکوکات به نمایش گذاشته شده و موجود در آن از مجموعه هدایای تقدیم شده به آستان مقدس ثامن الائمه تشكیل شده است.

در این گنجینه، بیش از ۴۲۲ هزار قطعه انواع تمبر و دیگر اقلام پستی، ۱۴ هزار برگ اسكناس و ۲۷ هزار عدد مسکوکات موجود است كه تنها بخشی از آن، در سالن نمایش در معرض دید عموم قرار داده شده و قسمت اعظم آن در مخزن گنجینه نگهداری می‌شود.

از منحصر به فردترین آثار موجود در موزه آستان قدس رضوی دو عدد سکه نقره مربوط به ولایت‌عهدی امام رضا (ع) است. پس از اینکه آن حضرت در رمضان سال ۲۰۱ هجری قمری مجبور به پذیرش ولایت عهدی مأمون شدند، به دستور وی این سکه‌ها در سال ۲۰۲ هجری قمری در سمرقند و در سال ۲۰۳ هجری قمری در اصفهان ضرب شد.

بر روی سکه ضرب اصفهان حک شده است: "الله محمد رسول الله المأمون خلیفه الله مما امر به الامیر الرضا ولی عهد المسلمین علی بن موسی بن علی بن ابی طالب ذوالریاستین" و در حاشیه آن نوشته شده "محمد رسول الله ارسله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کله و لو کره المشرکون". در پشت سکه عبارت "لا اله الا الله وحده لا شریک له المشرق" دیده می‌شود. در حاشیه داخلی پشت سکه نیز عبارت "بسم الله ضرب هذا الدرهم ... اصفهان سنه ثلث و مأتین" و در حاشیه بیرونی آن عبارت "الله الامور من قبل و من بعد و یومئذ یفرح المؤمنون بنصر الله"

ارادت پهلوانان و قهرمانان به هشتمین خورشید

در بخشی از این موزه مدال های اهدایی جهان پهلوان تختی به موزه آستان قدس رضوی خودنمایی می کند. از دیگر مدال های تقدیمی به گنجینه مدال می توان از مدال های تقدیمی جبار فعلی قهرمان بوكس، علیرضا نصرآزادانی قهرمان بین المللی تکواندو، مدالها و تقدیرنامه های شادروان رضا صادقی كه در المپیادهای ریاضی و كامپیوتر در شهر تورنتو كانادا در سال ۱۹۹۵ میلادی كسب کرده بود، یاد کرد.

تقریبا همگان با پهلوانان و قهرمانان میادین ورزشی آشنا هستند، در اینجا شاید خالی از لطف نباشد که چند سطری از زندگی شادروان رضا صادقی ذکر شود.

رضا صادقی در روز نخست اردیبهشت سال ۱۳۵۶ در مشهد مقدس به دنیا آمد و در ۵ سالگی قرآن را آموخت. تحصیلات ابتدایی را در مدرسه شهید هاشمی‌نژاد چکنه سفلی از توابع نیشابور و دبیرستان را در مرکز استعدادهای درخشان مشهد به پایان رساند. مهر ماه ۱۳۷۴ در رشته ریاضی محض دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف مشغول تحصیل شد و مدال‌های رنگارنگی را در المپیادهای ریاضی کسب کرد. ارائه مقاله اعداد ساختنی-جهان متناهی در نخستین سمینار ریاضی دانشجویان کشور در دانشگاه شهید چمران اهواز از افتخارات او در سال ۷۶ بود که پس از دفاع از این مقاله و در راه بازگشت از اهواز به تهران سحرگاه ۲۶ اسفندماه سال ۷۶ اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به دره سقوط کرد و وی به اتفاق شش تن دیگر جان خود را از دست دادند.

سیر تکاملی جنگ ها در گنجینه اسلحه و سلاح

در ادامه راهروها و طبقات موزه مرکزی آستان قدس، گنجینه اسلحه و سلاح های جنگی، فضایی است که سیر تكاملی اسلحه سازی را در برابر دیدگان قرار می دهد. انواع اسلحه های قدیمی، انواع شمشیر و لباس های رزم در دوران های مختلف تاریخ، از جمله دیدنی های این گنجینه است.

از جمله سلاح های مختلف در این مجموعه، شمشیر فولادی جواهردار است. قبضه این شمشیر احتمالا از شاخ بوفالو، بلچاق و آهنگ و قبه‌ شمشیر با طرح منقش گلدار طلاکوب شده است. این نوع شمشیر با انحنای زیاد از دوره‌ صفوی رایج بوده است.

شگفتی آفرینش در گنجینه آبزیان

در انتهای گنجینه اسلحه و سلاح های جنگی، گنجینه آبزیان قرار دارد که در این مجموعه نزدیک به ۵۰۸ قطعه از شگفت‌انگیزترین موجودات دریایی گردآوری شده است و از شاخص ترین موجودات آبزی که توجه بیشتر بازدیدکنندگان را به خود جلب می کند.

موزه نجوم

گنجینه بعدی محلی است از انواع وسایل نجومی و رصدی از اسطرلابی که با فلز برنج ساخته شده است، تا دوربین تک چشمی جواهرنشان دیده می شود.

روح افزاترین گنجینه؛ قرآن‌هایی منسوب به دستخط ائمه

گنجینه قرآن و نفایس مقصد بعدی است، که ساختمانی جدا از موزه مرکزی دارد. وارد موزه که بشوید اولین اثری که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند پرده بزرگی است که نقاشی های مربوط به واقعه عاشورا را به تصویر کشیده است . این اثر بزرگترین پرده تعزیه خوانی روز عاشورا و متعلق به دوران قاجاریه است که با رنگ روغن و بر روی پارچه ابریشم نقاشی شده و گرداگرد این اثر ترجیع بند معروف محتشم کاشانی نوشته است.

در این گنجینه صفحاتی از قرآن هایی نفیس منسوب به دستخط حضرت علی (ع)، امام حسن (ع)، امام حسین (ع)، امام سجاد (ع) و امام رضا (ع) مجموعه ای کم نظیر و روحانی برای بازدید کنندگان فراهم کرده است.

همچنین در بخش های دیگری از این گنجینه، مجموعه هایی از نسخ خطی از جمله دیوان حافظ وجود دارد.

گنجینه ای از هدایای دوستداران جمهوری اسلامی ایران

از دیگر آثار نفیسی که در طبقه همکف که متعلق به مقام معظم رهبری بوده و از سوی ایشان به موزه آستان قدس اهدا شده است می توان از تابلوهای خط و تذهیب، نقاشی، ‌فرش، تراش روی شیشه، ‌معرق چوب، معرق صدف، سوزن‌دوزی، قلم زنی روی مس، انواع ظروف، ماكت ها، مدال‌ها نام برد كه توسط شخصیت های داخلی و خارجی به مقام معظم رهبری هدیه شده است.

از جمله این هدایای با ارزش ماکت قدس شریف است که از صدف ساخته شده است. ------------------------------

گزارش: فاطمه بیرجندی

نوشته از جاذبه های گردشگری و تفریحی بارگاه هشتمین امام شیعیان، موزه ها و گنجینه های قدیمی و تاریخی است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

کشف هشت محوطه تاریخی جدید در استان زنجان طی کاوش های باستان شناسی اخیر

$
0
0

زنجان

زنجان

هشت محوطه تاریخی جدید در استان زنجان طی کاوش های باستان شناسی اخیر کشف شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، لاله عبدی کیا با اعلام این خبر افزود: این محوطه های تاریخی در طرح پژوهشی باستان شناسی که به دلیل نامساعد بودن هوا تنها ۳ روز ادامه یافت، در روستای مراش شناسایی شد.

به گفته او این محوطه‌های تاریخی مربوط به دو دوره میانی اسلام و دوره تاریخی هستند. مساحت در نظر گرفته شده برای این طرح پژوهشی ۲۱۱ هکتار است.

این باستان شناس ابراز امیدواری کرد که با بررسی محدود جغرافیایی این منطقه و با توجه به ویژگی و توانمندیهای زیست محیطی و شرایط خاص اقلیمی شواهدی از استقرارهای انسانی در ادوار پیش از تاریخ نیز به دست آید.

به گفته عبدی کیا محوطه های تاریخی کشف شده به ۲۳۰۰ سال قبل یعنی زمان اشکانیان و محوطه های اسلامی به دوره سلجوقیان و قرن های پنجم و ششم هجری تعلق دارد.

او ارزشمندترین اثر در این پژوهش را "تپه قلعه مراش با قدمتی ۱۰۰۰ ساله" اعلام کرد.

تپه مراش در بهمن ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۴۵۸۳ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. روستای مراش در محدوده بخش دندی از توابع شهرستان ماهنشان در استان زنجان قرار دارد. این مسیر تنها راه ارتباطی تخت بلقیس معروف به تخت سلیمان در استان زنجان است.

نوشته کشف هشت محوطه تاریخی جدید در استان زنجان طی کاوش های باستان شناسی اخیر اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

کشتی موسوم به “کوانتوم دریاها”و خدمات جالب آن

$
0
0

کشتی مسافری

کشتی مسافری

در کشتی موسوم به "کوانتوم دریاها" خدماتی ازجمله اینترنت پرسرعت، سفارش نوشیدنی روبوتیک و مشاهده دریا از ارتفاع ۱۰۰ متری ارائه می‌شود.

 به گزارش واحد مرکزی خبر، این کشتی درنگاه اول از بیرون، تفاوت چندانی با دیگر کشتی های مسافری عادی ندارد اما دو ربات هوشمند از مشتریان، سفارش انواع نوشیدنی ها را گرفته و سپس آنها را تهیه می کنند؛ همچنین مسافران داخل کشتی برای ورود به اتاق هایشان و همچنین خرید، از دستبند هوشمندی به نام «واو» استفاده می کنند.

یکی دیگر از امکانات کشتی، کپسولی شیشه ای به نام «نورث استار» است که با استفاده از بازوی پیشرفته مکانیک، مسافران را تا ارتفاع صد متری بالای آب می برد. در این ارتفاع، می توان دریا را مانند پاناروما از همه جهات مشاهده کرد.

«کوانتوم دریاها» همچنین از فناوری های پیشرفته دیگری استفاده می کند که فرآیند سوار شدن بر کشتی را تسهیل می کنند.

بیل مارتین، مدیر فناوری اطلاعاتِ شرکت «رویال کاربین» می گوید: « به جای اینکه هنگام رسیدن به اسکله از شما (برای احراز هویت) عکسبرداری شود، می توان این کار را زودتر و حتی پیش از رسیدن به اسکله انجام داد بنابراین مسافران مستقیماً وارد کشتی می شوند و سپس فردی با استفاده از تلفن همراه به آنها مراجعه و اطلاعات آنها را بررسی می کند تا ببیند آیا همه چیز روبراه است یا خیر، آنوقت چراغ سبز لازم برای ورود به کابین ها داده خواهد شد».

همچنین یک شرکت فعال در حوزه فناوری ماهواره های خود را به زمین، نزدیک تر کرده است تا امواج را به شکل متمرکز به کشتی هوشمند بفرستند، بدین ترتیب، مسافران به اینترنت پرسرعت دسترسی خواهند داشت.از دیگر تجهیزات این کشتی هوشمند می توان از Observation Pod بر روی عرشه نام برد که تا 300 پا ارتفاع می گیرد و نمای 360 درجه از اطراف را در اختیاربیننده قرار می دهد.

این کشتی کروز اولین سفر خود را در باهاماس و دریای کارائیب انجام خواهد داد و مقصد نهایی آن سفر به شانگهای در سال 2015 میلادی خواهد بود.

نوشته کشتی موسوم به “کوانتوم دریاها” و خدمات جالب آن اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی خوزستان در دانشگاه بصره

$
0
0

نمایشگاه

نمایشگاه

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری خوزستان از برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی خوزستان در دانشگاه بصره خبر داد.

افشین حیدری امروز در گفت وگو با فارس در اهواز اظهار کرد: نمایشگاه صنایع دستی خوزستان متشکل از مصنوعات صنعتگران خوزستانی در دانشگاه بصره راه اندازی می شود.

وی با اشاره به اینکه مقدمات برپایی این نمایشگاه از سال گذشته فراهم شده، افزود: در تلاش هستیم تا تولیدات صنعتگران خوزستانی را به کشور عراق معرفی کنیم و در این زمینه از همه توان خود بهره خواهیم برد.

وی با اشاره به اینکه ایجاد زیرساخت های مواصلاتی در این زمینه بسیار تأثیر داشته، گفت: این نمایشگاه با استفاده از خط دریایی خرمشهر ـ بصره برپا خواهد شد که ظرفیت بسیار خوبی برای گردشگری به شمار می آید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان خاطرنشان کرد: صنایع دستی ایران در کشور عراق بسیار طرفدار دارد و هنوز برای مصنوعات ایرانی در این کشور بازاریابی انجام نشده است که در صورت اقدام در این زمینه قطعاً موفق خواهیم شد بازاری مطمئن برای محصولات خوزستان پیدا کنیم.

حیدری تأکید کرد: صنایع دستی می تواند در ایجاد فرصت های شغلی بسیار مؤثر باشد و بر این اساس می توان فرصت های شغلی کم هزینه ای را در دستور کار قرار دهیم و به این دلیل باید در راستای ترویج و گرایش به این صنایع تلاش کنیم.

وی گفت: راه اندازی یک شغل در بخش صنایع دستی نیاز به سرمایه زیادی ندارد ولی تولیدات در این زمینه با قیمت های بسیار مناسبی به فروش می رسد که در این بخش می توان ادعا کرد که ارزش افزوده تولیدات در این بخش با سایر بخش های تولیدی قابل مقایسه نیست و بر این اساس گرایش به این مشاغل بیش از پیش است.

نوشته برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی خوزستان در دانشگاه بصره اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

کامبوج برای طبیعت گردان و مردم شناسان هم جای جالبی است

$
0
0

گردشگری

گردشگری

چه به تاریخ باستانی علاقه‌مند باشید و چه به تاریخ معاصر، مخصوصا در مورد حکومت‌های خودکامه و مستبد جهان، چه بخواهید یک کشور استوایی را ببینید، چه بخواهید فرهنگ شرق آسیا را کشف کنید، چه کشوری را دوست داشته باشید که بیشتر مردم آن روستایی هستند باید به کامبوج، یکی از کشورهای مهم آسیا سری بزنید. کشوری که کمترین میزان بیکاری دنیا را دارد: صفر.

 کامبوج در جنوب شرقی آسیا قرار گرفته و با لائوس، ویتنام و تایلند مرز مشترک دارد. حتما این سوال برایتان بوجود آمده که چرا باید کامبوج را دید. اگر تاریخ باستانی را دوست داشته باشید حتما باید مجموعه معابد آنگکور واقع در شهر سین ریم این کشور را تماشا کنید. این مجموعه متعلق به قرون 11 و 12 میلادی و شامل چند معبد و کاخ و البته دارای فضای طبیعی زیبایی است. این فضای طبیعی جنگل گونه است و حتی در دوره ای باعث دور شدن این مجموعه گرانبها از چشم مردم شده بود. قدمت این مجموعه به زمان خمرها برمی گردد. خمر نام قومی است که اکثریت مردم کامبوج را تشکیل می دهد. هنر خمرها در ساختن این مجموعه این بوده که همه چیز را از سنگ ساخته و صورت های پادشاهان خود را به صورت بسیار بزرگ (حتی تا 20 متر ارتفاع) در دل کوه درآورده اند. مجموعه معابد آنگکور بسیار بزرگ است به طوری که برای تماشای همه بناهای موجود در این مجموعه نیاز به استفاده از وسیله نقلیه است و می گویند برای دیدن این مجموعه معابد باید دو روز کامل وقت گذاشت. یادتان باشد که دیدن طلوع و غروب آفتاب از این معابد به خصوص معبدی که روی کوه قرار دارد یک سنت توریستی است که خوب است آن را به جای آورید. معبد اصلی موسوم به آنگکور وات که با سه مخروط گنبدمانند مشخص است؛ جزو میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. دیگر اماکن دیدنی کامبوج که مربوط به دین بودایی است پرستشگاه بایرون و معبد تاپروم است. ویژگی این دو اثر هم ساخته شدن از سنگ و البته ترکیب با طبیعت محل است.

از خمرها صحبت کردیم پس بد نیست بدانید که سال های منتهی به دهه 90 میلادی گروهی تحت عنوان خمرهای سرخ در کامبوج حکومت می کردند که عامل جنایات بسیاری بودند و امروز برخی از آثار جنایات آنها برای حفظ حافظه تاریخی مردم و عبرت دیگران باقی مانده است. اگر علاقه داشته باشید می توانید از مزرعه مرگ که در آن هزاران انسان بی گناه اعدام یا زنده به گور شدند دیدن کنید و از آن طرف سری به بازداشتگاه‎ های خمرهای سرخ بزنید.

کامبوج برای طبیعت گردان و مردم شناسان هم جای جالبی است. سرزمینی که حدود 80 درصد از مردمش هم اکنون روستایی و به نوعی بومی محسوب می شوند و آداب و رسوم خاص خود را دارند. قرار گرفتن در منطقه مرطوب هم باعث شده کشاورزی در این کشور رونق داشته باشد به طوری که 34 درصد از کل تولید این کشور مربوط به محصولات کشاورزی است.

کامبوج از نظر اقتصادی، یک کشور قوی نیست. توریست هایی که به این کشور رفته اند از بدی زیرساخت هایی مثل راه و حمل ونقل گلایه دارند. بیکاری هم اگر چه صفر است اما 20 درصد مردم زیر خط فقرند و قبلا در یکی از شماره های همین چمدان (صفحه شگفتی) توضیح دادیم که بیشتر مردم شغل مناسبی ندارند. با این وجود، کامبوج، آن طرف آسیا منتظر است اگر بخواهید ترکیبی از بومی نشینی و تاریخ را با طبیعت ببینید.

چطور برویم؟

برای رفتن به این کشور، نیاز به اخذ ویزا دارید که ظاهرا باید در مالزی، ویتنام یا در کشورهای نزدیک ایران مثل امارات اخذ شود. پرواز مستقیم هم از ایران به کامبوج وجود ندارد و ناچار باید از کوالالامپور برای رسیدن به این کشور استفاده کنید. از این رو استفاده از تورهایی که معمولا با کشورهای مجاور مثل ویتنام هماهنگ شده و قیمتی تا حدود شش میلیون تومان دارد عاقلانه تر از این به نظر می رسد تا این که خودتان بخواهید اقدام کنید.

مصطفی مسجدی آرانی / چمدان (ضمیمه چهارشنبه روزنامه جام جم)

نوشته کامبوج برای طبیعت گردان و مردم شناسان هم جای جالبی است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

منطقه ای متفاوت از ایران

$
0
0

ایران

ایران

سوار تاکسی چند ده میلیونی شده‌اید. خیابان‌ها تمیز و پر از نخل است. همه جا را هتل‌ها و پاساژهای رنگارنگ گرفته است و در خیابان‌ها ماشین‌های کمتر از صد میلیون تومان دیده نمی‌شود. به مقصد که می‌رسید ساختمان مورد نظرتان آن دست خیابان است.

 راننده به جای این که همین طرف و هر جا که دلش خواست نگه دارد، می رود و از محل مجاز دور می زند و شما را درست در جای مناسب پیاده می کند. کمکتان می کند وسایلتان را پیاده کنید و می رود. همین طور بی هدف دلتان می خواهد به آن طرف خیابان بروید. سرتان را پایین می اندازید و وسط خیابان می روید. همه ماشین ها و بویژه تاکسی ها ـ نه، سرشان را بیرون نمی آورند فحش بدهند ـ از چند متر جلوتر سرعت مجازشان را هم کم می کنند و با احترام و لبخند می ایستند تا شما رد شوید. شک نکنید، اینجا هم ایران است!

اگر اهل طبیعت گردی، مناطق دور از زرق و برق تمدن، شب مانی در چادر و کیسه خواب، سفر ارزان با جاذبه های طبیعی دست نخورده و بافت تاریخی بکر هستید، کیش را فراموش کنید، اما اگر دنبال یک تجربه متفاوت هستید و سربازی نرفته اید یا اصلا همین طور و بدون هیچ دلیل خاصی خاک میهن تان به عنوان مقصد سفر بیش از هر جای دیگری در جهان برایتان اولویت دارد، کیش دست کم برای یک بار دیدن مقصد خوبی است. البته کسانی که از سال های دورتر و روزهای آغازین رونق کیش این جزیره زیبا را دیده اند، معتقدند از همه نظر سطح تجمل و حتی نظافت جزیره و خودمانی تر بگوییم «کلاس» کیش نسبت به قدیم پایین آمده است، اما هنوز هم از این نظرها تقریبا با هیچ جای دیگری در ایران قابل مقایسه نیست. در کیش هیچ ساختمانی را با معماری معمولی نمی بینید. دست کم تلاش شده است همه تفریحات لوکس در جزیره فراهم باشد، خیابان ها تا جای ممکن سبز و شیک بوده و همه ساختمان ها شکل و شمایل مدرن داشته باشد.

اگر اهل ساعت ها قدم زدن در پاساژهای مدرن هستید در کیش تا روزها بیکار نمی مانید. بویژه که در برخی کالاها از جمله اقلام آرایشی ـ بهداشتی، اگر خوب بگردید یا از باتجربه ها آدرس دقیق و درست بگیرید می توانید خریدهای پرسودی داشته باشید. یک کرم مرطوب کننده یا برطرف کننده چروک دور چشم که در تهران به قیمت۱۹۰ هزار تومان به فروش می رسد اینجا حدود ۷۵ هزار تومان است و شنل زنانه ای که حدود ۹۰ هزارتومان در بازارهای تهران به فروش می رسد اینجا با 35 هزار تومان می شود خرید. البته همین تفاوت قیمت مثبت در خرید اجناس اینچنینی، وقتی نوبت هزینه های روزمره می رسد برعکس می شود. ممکن است برای خرید یک استکان یکبار مصرف چای لیپتون ۵۰۰۰ تومان پرداخت کنید. یک ماهی کباب خیلی معمولی ۸۰ هزارتومان برایتان آب بخورد، یک بستنی ۱۵۰۰ تومانی را به شما ۳۵۰۰ تومان بفروشند و نیازی هم به ذکر دلیل نداشته باشند: اینجا کیش است. این موضوع را بیش از هر چیزی در هزینه های حمل و نقل می توانید ببینید. خب در عوض چون کیش منطقه آزاد است آخرین مدل های روز را به راحتی در خیابان ها می توانید ببینید و حتی سوار شوید. برخی از این ماشین ها را می توانید بدون راننده و با قیمتی از حدود روزانه ۱۴۰ هزارتومان به بالا کرایه کنید. البته اگر اهل رفت و آمد زیاد هستید و زحمت پیاده روی هم به خودتان نمی دهید، هزینه عادی استفاده از تاکسی خیلی کمتر از این نخواهد بود. هفت، هشت بار که در شهر جا به جا شوید اگر یکی دوتا از این جابه جایی ها در مسافت های طولانی و بیشتر از یک کورس معمولی باشد کرایه تان به صدهزار تومان خواهد رسید.

از آنجا که کیش جزیره ای در میان آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس است لابد دلتان تماشای دریا هم می خواسته که به کیش آمده اید. اگر دوست دارید در میان جمعیت باشید سری به اسکله تفریحاتی بزرگ کیش بزنید. در اطراف این اسکله رستوران ها و باجه های خوردنی فروشی هست، روی اسکله فانوس های بزرگی می فروشند که می توانید یکی بخرید روشن کنید و به هوا بفرستید و آسمان اسکله را با فانوس ها نورانی کنید، می توانید شلوارتان را کمی بالا بزنید و چند قدمی در آب های زلال ساحل بی نهایت تمیز کنار اسکله قدم بزنید و از شفافیت آب و تمیزی ماسه ها تعجب کنید و بازتاب نورهای رنگارنگ اطراف اسکله در آب را تماشا کنید. تفریحاتی هم هست مثل دوچرخه سواری، موتورسواری و... در مسیرهای تعیین شده که می توانید آنها را تجربه کنید یا صرفا از شادی و هیاهوی جمعی که برای گذران ساعاتی خوش اینجا جمع شده اند، لذت ببرید.

اگر هم ترجیح می دهید هنگام تماشای ساحل کمی در خلوت بگذرانید به ساحل مرجانی بروید. جدای از زیبایی بی اندازه طبیعت ساحل مرجانی و صخره ای که کمی در دل دریا ارتفاع گرفته و می توانید از بالای آن آب های خلیج فارس را تماشا کنید، فضای خلوتی هم هست که می توانید ساعت ها در آن بنشینید و از تماشای زیبایی های ساحل زیبا و تمیز کیش لذت ببرید؛ ساحلی که شکست نورش درموج ها روی کف ماسه ای و مرجانی دریا نیز تکرار می شود و یک رقص نور طبیعی بی مانند را پیش رویتان می گذارد.

اگر هوس کرده اید از میان هتل های شیک و رستوران های گرانقیمت و بازارهای پرزرق و برق بیرون بزنید خوب است پیش از غروب آفتاب سری به غرب جزیره بزنید و غروب آفتاب را پشت کشتی کمرشکسته یونانی که سال هاست اینجا به گل نشسته و به نوعی نمادی از ساحل نیلی رنگ کیش شده است تماشا کنید. رو به روی همین کشتی و آن دست جاده کناره، جنگلی با درختان بومی هست که اگر ساعتی به میانشان بروید و ساکت و با دقت بنشینید، می توانید آواز بیش از ۲۰ نوع پرنده را تشخیص دهید که در قلب طبیعت شادمانه می خوانند. اگر صبر و حوصله و دقت و البته بخت کافی داشته باشید ممکن است علاوه بر همین پرنده ها آهوهای خرامان کیش را هم ببینید که فعلا از ساختمان سازی های روز به روز کیش جان سالم به در برده اند، اما مشخص نیست تا سال دیگر نیز این صداها گوشتان و آن آهوها چشمانتان را نوازش دهد. همین حکایت را هم روستای قدیمی و بکر «باغو» دارد. جدای از افسانه های گره خورده با نام ننه باغو (که هنوز با دخترش در خانه ای میانه روستا زندگی می کند) و مسجد ساخت سال ۹۸۰ هجری و بافت قدیمی روستا که حالا چند دامدار و یکی دو باغچه کوچک همه دار و ندار روستا شده است، درختان قدیمی پیچیده و در هم لور هم هستند که از تنه تا برگ ساقه های نازک انبوه و درهمی هستند که آدمی را یاد خانواده دکتر ارنست می اندازد. مردی هم هست که کجاوه آرایی می کند. چند کجاوه کوچک دارد که با نوار پارچه ای صورتی دورتادور میله هایش را می پیچد تا زیبا شود. غروب نشده کجاوه ها را می گذارد روی شترهای کوچک و بزرگش و راه می افتد به سمت کشتی یونانی. جایی که مسافران از راه های دور آمده اند به تماشای غروب و شاید، شاید ۵۰۰۰ تومانی هم خرج کنند که سوار کجاوه های مرد شترچران شوند. بیشتر مردم هم شاید مرد و قطار شترهایش با کجاوه های خالی را تماشا کنند که در غروب می روند؛ از خط ساحلی تمیز و مرجانی تا روستای قدیمی و افسانه ای ننه باغو و درختان انبوه و پیچ در پیچش... .

مسعود بُربُر / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)

نوشته منطقه ای متفاوت از ایران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

تاثیر فیلم سه قسمتی و علمی تخیلی «هابیت» در میزان هزینه گردشگران خارجی

$
0
0

هابیت‌ها

هابیت‌ها

فیلم سه قسمتی و علمی تخیلی «هابیت» ساخته «پیتر جکسون» تاثیر بسزایی در میزان هزینه گردشگران خارجی در منطقه شمالی کشور ایسلند داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، براساس جدیدترین آمار اعلام شده از سوی وزارت تجارت‌، نوآوری و اشتغال ایسلند میزان هزینه گردشگران بین‌المللی در منطقه «ماتاهاتا- پیاکو» خانه هابیت‌ها از 11 میلیون دلار در سال 2009 با افزایش تقریبا سه برابری به 37 میلیون دلار در مارس 2014 رسیده است.

«پیتر الیس»، مدیر اجرایی وزارت تجارت‌، نوآوری‌ و اشتغال ایسلند گفت: این افزایش در هزینه گردشگران حاکی از اهمیت جاذبه‌های مرتبط با هابیت‌ها در رونق گردشگری این منطقه است.

همچنین طبق آمار و ارقام ارائه شده پیش‌بینی می‌شود میزان هزینه گردشگران خارجی با افزایش 600 میلیون دلاری در سال جاری میلادی به 7.2 میلیارد دلار برسد که البته این رقم شامل هزینه‌های آموزشی و حمل و نقل هوایی نمی‌شود.

همچنین هزینه گردشگران داخلی نیز با افزایش 320 میلیون دلاری در سال 2014 به 10.1 میلیارد دلار خواهد رسید که حاکی از رشد 3 درصدی نسبت به سال قبل است.

منطقه اوکلند همچنان برترین مقصد گردشگران داخلی و خارجی در کشور ایسلند است که 38 درصد از گردشگران خارجی و 31 درصد از گردشگارن داخلی را به خود اختصاص می دهد.

نوشته تاثیر فیلم سه قسمتی و علمی تخیلی «هابیت» در میزان هزینه گردشگران خارجی اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


کشور تایلند طبق پیش‌بینی‌ها در سال آینده میلادی پذیرای بیش از 25 میلیون نفر گردشگر

$
0
0

تایلند

تایلند

کشور تایلند طبق پیش‌بینی‌ها در سال آینده میلادی پذیرای بیش از 25 میلیون نفر گردشگر از سراسر جهان است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، دولت تایلند در جدیدترین آمار از افزایش دو درصدی تعداد گردشگران خارجی این کشور آسیایی، از حضور 25.5 میلیون گردشگر در سال آینده میلادی خبر داد.

اگرچه تایلند پس از ناآرامی‌های سیاسی 22 می در حالت حکومت نظامی به سر می‌برد، اما وزیر کشور آن، تاثیر این ناآرامی‌ها را بر گردشگری ناچیز برشمرده و معتقد است مردم و گردشگران این ماجراها را فراموش کرده‌اند و به همین دلیل دوباره بازگشته‌اند.

صنعت گردشگری تایلند به سبب ناآرامی‌های خیابانی که به کشته شدن 30 نفر منجر شد، تحت تاثیر قرار گرفت و تنها ماه اکتبر در مقایسه با سال قبل میلادی شاهد روند افزایشی ورود گردشگران به این کشور است. به طور کلی تایلند از ماه ژانویه تا اکتبر ورود گردشگران با کاهش 8.72 درصدی همراه بوده و به 19.73 میلون نفر اکتفا کرده است.

صنعت گردشگری تایلند 10 درصد از تولید ناخالص ملی این کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

نوشته کشور تایلند طبق پیش‌بینی‌ها در سال آینده میلادی پذیرای بیش از 25 میلیون نفر گردشگر اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

مدیرعامل منطقه آزاد کیش وجود خورشید در چهار فصل سال را یکی از جاذبه های کیش معرفی کرد

$
0
0

کیش

کیش

مدیرعامل منطقه آزاد کیش وجود خورشید در چهار فصل سال را یکی از جاذبه های کیش معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر مونسان در جمع مدیركل دفتر خاورمیانه و آفریقای وزارت امور خارجه لهستان، تورگردانان بزرگ كشورهای مختلف و مهمان پرست سفیر کشورمان در لهستان به تشریح ظرفیت ها، قابلیت ها و مزیت های اقتصادی و گردشگری قوانین مناطق آزاد در کشورمان پرداخت و تصویری از مزایای اقتصادی وعملکرد در منطقه آزاد كیش برای حاضران ترسیم کرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد كیش وجود خورشید در طول چهار فصل، سواحل زیبا و لاجوردی، ماسه های طلایی ونقره فام بی نظیر، امنیت، آرامش وهوای پاك ومهمان نوازی مردم خونگرم جزیره کیش را ازجمله جاذبه های گردشگری كیش عنوان كرد و اظهار داشت: دركنار همه امكانات وسازه های مدرن تجاری و گردشگری جزیره زیبای کیش به عنوان منطقه ای حفاظت شده، زیستگاه آهوان، لاك پشت های كمیاب پوزه عقابی وگونه های مختلف پرندگان مختلف است.

وی در ادامه توضیحات خود از جزایر هندورابی، فارور بزرگ و كوچك به عنوانی فرصتی دیگر برای سرمایه گذاران وفعالان اقتصادی یاد كرد و افزود: جزیره كیش به عنوان جزیره مادر و جزایر اقماری به در کنار كیش در طرح توسعه قرار دارند و پیش بینی شده است امكانات گردشگری با رویكرد حفظ محیط زیست به گونه ای دراین جزایر ایجاد شود كه گردشگران با هر نوع علاقمندی بتوانند در سفر به كیش و جزایر اقماری به اهداف گردشگری و سفر خود دست یابند.

مونسان با اشاره به آثار باستانی و تاریخی كیش، وجود شرایط مناسب آب و هوایی در هشت ماه ازسال كه همزمان با فصل زمستان و سرما در كشورهای اروپایی است را از مزیت های منحصر بفرد جزیره كیش دانست و از آن به عنوان فرصتی برای تورگردانان برای سفر به این جزیره زیبا را یادآور شد و خاطرنشان کرد: تورگردانان اروپایی می توانند با معرفی جزیره کیش به گردشگران در فصول سرد سال از شرایط آب و هوای آفتابی وورزش های دریایی کیش لذت ببرند.

نوشته مدیرعامل منطقه آزاد کیش وجود خورشید در چهار فصل سال را یکی از جاذبه های کیش معرفی کرد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

صخره ای شبیه صورت یک انسان در ناحیه ای کوهستانی در جنوب غرب چین

$
0
0

صخره ای شبیه صورت انسان

صخره ای شبیه صورت انسان

یک گروه تحقیقاتی صخره ای شبیه صورت یک انسان را در ناحیه ای کوهستانی درحومه شهر چانگ کینگ در جنوب غرب چین کشف کردند.

 این صخره در ناحیه کی جیانگ و در کوهستان لائویینگ در 65 کیلومتری شهر چانگ کینگ واقع شده است.این صخره 30 متر ارتفاع دارد.
یکی از روستائیان محل کشف این صخره گفت: ما تاکنون به این موضوع توجه نکرده بودیم اما این صخره حقیقتا شبیه صورت یک انسان است و شبیه صورت یک مرد با بینی، چشم و یک دهان است.

نوشته صخره ای شبیه صورت یک انسان در ناحیه ای کوهستانی در جنوب غرب چین اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

«یورونیوز»: ایران، کلمبیا و کره‌شمالی هیجان‌انگیزترین پیشنهادها برای گردشگران در سال 2015

$
0
0

ایران

ایران

«یورونیوز» سه کشور ایران، کلمبیا و کره‌شمالی را به عنوان هیجان‌انگیزترین پیشنهادها برای گردشگران در سال 2015 معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، کارشناسان مجله سفر «یورونیوز» برای گردشگرانی که هنوز مقصد سفر آینده خود را انتخاب نکرده‌اند، سه پیشنهاد هیجان‌انگیز برای سال 2015 ارائه داده‌اند:

ایران

ایران به عنوان یکی از کشورهای جهان که بیشترین تعابیر و پیش‌قضاوت‌های نادرست درباره آن وجود دارد یکی از پیشنهادهای اصلی سفر برای گردشگران در سال 2015 است که به خاطر گنجینه غنی میراث ملی‌اش چون بقایای پاسارگاد و تخت جمشید در شیراز، معماری منحصر به فرد اسلامی در شهر اصفهان و سواحل اطراف دریای خزر جذابیت‌های فراونی برای گردشگران خارجی خواهد داشت.

سفر به ایران برای گردشگران برابر با سفر به مکانی است که پیش از این محل بزرگترین امپراطوری جهان بوده است. با این وجود تعداد گردشگران خارجی در ایران هنوز قابل ملاحظه نیست و مسئولان گردشگری در تلاش برای رفع کلیشه‌ و باورهای اشتباهی هستند که درباره ایران وجود دارد.

کلمبیا

صنعت گردشگری کشور کلمبیا برخلاف کشورهای همسایه چون برزیل، آرژانتین و ونزوئلا در اول راه است و پیشنهاد خوبی برای گردشگرانی است که علاقه‌مندند یک سفر بکر را تجربه کنند. این کشور اخیرا در نمایشگاه جهانی سفر در کشور چین به عنوان برترین مقصد اکوتوریسم در جهان شناخته شده است.

عاشقان طبیعت نیز بی‌شک لذت فراوانی از سفر به کشور کلمبیا خواهند برد که پس از برزیل دارای بیشترین تنوع زیستی در سطح دنیا است و کوه‌های آنادین، جنگل‌های انبوه آمازونیا و ساحل دریای کارائیب از جمله فوق‌العاده‌ترین جاذبه‌های طبیعی این کشور آمریکای جنوبی محسوب می‌شوند.

کره‌شمالی

پیشنهاد سفر به کره‌شمالی به عنوان یکی از برترین مقاصد گردشگری در سال آینده میلادی در حالی مطرح می‌شود که وزارت امور خارجه آمریکا سفر به این کشور آسیایی را پیشنهاد نمی‌کند، اما در عین‌حال کنجکاوی انگیزه خوبی برای گردشگران ماجراجو خواهد بود. نظارت فراوانی نسبت به سفر گردشگران خارجی به این کشور وجود دارد بنابراین بهترین راه سفر به این کشور که کمتر چیزی از آن می‌دانیم پیوستن به یک تور معتبر است. البته اگر بتوانید در مسابقه ماراتون «پیونگ یانگ» شرکت کنید قادر خواهید بودن بدون همراهی با یک تورگروهی وارد این کشور شوید.

نوشته «یورونیوز»: ایران، کلمبیا و کره‌شمالی هیجان‌انگیزترین پیشنهادها برای گردشگران در سال 2015 اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

پرده‌برداری از بزرگ‌ترین تندیس سنگی استاد شهریار در تفرجگاه عینالی

$
0
0

شهریار

شهریار

مدیرعامل سازمان توسعه‌ و عمران‌ عون‌بن‌علی از پرده‌برداری بزرگ‌ترین تندیس سنگی استاد شهریار در تفرجگاه عینالی خبر داد.

به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان شرقی، غلامرضا وصالی افزود: در راستای ایجاد بسترهای لازم گردشگری و معرفی فرهنگ و تاریخ بومی منطقه به گردشگران، با هماهنگی سازمان زیباسازی شهرداری تبریز پس از بررسی‌های کارشناسی، ایده ساخت تندیس روی صخره‌های بزرگ تفرجگاه عینالی توسط دو هنرمند و استاد سنگ‌تراش تبریزی آقایان سیامک و سعید اولاد دمشق مورد موافقت قرار گرفت.

او ادامه داد: با شروع عملیات اجرایی این ایده، از اردیبهشت‌ماه سال جاری، تندیس سنگی استاد شهریار به سبک رئال و به ارتفاع 10 متر احداث شد.

وصالی با بیان این‌که این تندیس در نوع خود بی‌نظیر و بزرگ‌ترین اثر سنگی رئال در کشورمان محسوب می‌شود، اظهار کرد: این اثر نفیس با چکش و قلم اجرا شده و در مقایسه با تندیس‌های ساخته‌شده از فایبرگلاس، دارای ماندگاری بیش‌تری است.

مدیرعامل سازمان توسعه‌ وعمران‌ عون‌بن‌علی از اعلام آمادگی این سازمان برای استمرار این ایده در مورد سایر مفاخر و مشاهیر شهر تبریز خبر داد و افزود: سنگ‌ها و صخره‌های داخل تفرجگاه عون‌بن‌علی فرصت ارزنده‌ای است که می‌تواند با حمایت هنرمندان پیکرتراش، علاوه بر معرفی مفاخر شهر تبریز به گردشگران، به تقویت جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی این منطقه بینجامد.

نوشته پرده‌برداری از بزرگ‌ترین تندیس سنگی استاد شهریار در تفرجگاه عینالی اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

Viewing all 660 articles
Browse latest View live